Mikä pörssisyklin vaihe menossa?

Anonyymi

Pörssisyklin yhdeksän vaihetta

Tarinan mukaan kokemattomat piensijoittajat osaavat sen mikä ei muilta onnistu. He osaavat ennustaa pörssikurssien kehityksen: he nimittäin ostavat osakkeita huippuhintaan ja myyvät halvalla.

Proosallisesti pörssikurssien kehitystä voi kuvata yhdeksällä vaiheella.

1. Varhainen nousu

Osakekurssien lasku on jatkunut pitkään ja talousennusteet ovat vielä pääosin negatiivisia. Osakekurssit ovat kääntyneet varovaiseen nousuun, mutta sijoittajat pelkäävät laskun vielä jatkuvan.

2. Bull market - osakekurssit ovat nousu-uralla

Talouden ennusteet näyttävät varovaisen positiivisilta. Pörssiyhtiöt kertovat tulosparannuksista, ja työllisyystilanne paranee. Kasvualoilla huolestutaan sopivan työvoiman saatavuudesta. Sijoittaja ajattelee tilaisuuden menneen ohi - olisi pitänyt ostaa laskun pohjalla.

3. Osakekauppaa käydään historiaan nähden korkealla hintatasolla

Keskuspankki on huolissaan osakekurssien korkeasta tasosta ja inflaation kiihtymisestä. Työttömyys on alhaalla. Keskuspankki korottaa ohjauskorkoja. Joku kokenut sijoittaja kertoo haastattelussa osakkeiden olevan nyt melko kalliita.
Osakesijoituksista on saatu ennätystuottoja. Media kertoo tavallisista ihmisistä, jotka tekevät tuottoisia osakesijoituksia. Nyt olisi varmaankin oikea aika ostaa osakkeita?

4. Kurssinousu lähestyy loppuaan

Pörssissä on kasvava määrä uusien yhtiöiden listautumisanteja. Sijoituksia markkinoidaan aggressiivisesti ja uusia sijoitustuotteita esitellään kiihtyvässä tahdissa. Sijoittajan mielestä nyt on oikea aika ostaa - osakkeet voivat vain nousta!
Talousennusteet muuttuvat varovaisemmiksi. Tilanne näyttää liian hyvältä jatkuakseen.

5. Huippu

Media on täynnä nuoria menestyjiä muodikkailta aloilta. Talouskeskustelua leimaa puhe uudesta ajasta: Vanhat menetelmät eivät enää pidä paikkaansa, nyt on uusi aika. Yksityisten ihmisten osakeomistukset ovat kasvaneet tuntuvasti. Osa sijoitusammattilaisista vähentää osakesijoitusten painoa salkussa.

6. Huippu on ylitetty

Talousennusteet ovat vielä positiivisia. Riskipitoisimpien yhtiöiden osakkeet laskevat jyrkästi. Yritykset pistävät nopeasti investointeja jäihin.
Osakekauppaa käydään suurella volyymilla, laskevin hinnoin. Sijoittajan mielestä on liian varhaista myydä - osakkeet ovat pitkän aikavälin sijoituksia.

7. Bear market - kurssit ovat matkalla alas

Osakekurssit näyttävät voivan mennä vain alaspäin. Yritykset antavat tulosvaroituksia. Talousnäkymät näyttävät synkiltä ja ennusteiden mukaan tilanne voi entisestään huonontua. Yritykset lomauttavat ja irtisanovat. Keskuspankki pudottaa ohjauskorkoa. Sijoittajan suku ja ystäväpiiri on täynnä jälkiviisaita. Media esittelee pettyneitä piensijoittajia.
Mahdollinen paluu kohtaan yksi.

8. Kurssilaskun huipennus

Osakekurssit sukeltavat paljon hyvin lyhyessä ajassa, suurella volyymilla. Yleisö myy osakkeita välittämättä saamastaan hinnasta. Osakkeista on päästävä eroon, kun niillä on edes jotakin arvoa. Keskuspankki pelkää finanssisektorin kriisiä vakuuksien menettäessä arvoaan. Valvontaa kiristetään.

9. Lasku loppuu

Mediassa ei puhuta enää osakesijoittamisen puolesta. Kaupankäyntivolyymi on kutistunut. Osakemarkkinoilla ei tunnu tapahtuvan mitään mielenkiintoista. Joku kokenut sijoittaja mainitsee osakkeiden olevan nyt edullisia. Paluu alkuun.

28

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nollakoroilla ei ole koskaan koettu lamaa, kukaan ei tiedä mitä tapahtuu.
      Taitaa työpaikat lähteä seuraavaksi ja sitten omaisuus myyntiin pilkkahintaan.

    • Anonyymi

      Amerikka,hätääntyi jo, kun Kiina romahti äkkiä, vaikka ovat tätä toivoneet. Suomessa katsotaan Amerikkaan ja ollaan kuulolla. Järki sanoo, että Kiina toipuu ja alkaa sinne kohta kova puhtaan sianlihan myynti. Oli hyvä opetus kiinalaisille. Oppivat että ei kannata lepakoita ja rottia enää syödä.
      Samoin Ameriikka, tarvitsee nyt luotettavan 5G:n toimittajan, siksi havittelemassa Nokiaa .... Kunhan ei vain pääsisi valtaamaan, vaan ostaisi isolla rahalla. Joten älkää taas myykö osakkeitanne...näin kävi 90-luvulla ja Nokia melkein katosi suomalasilta.

      • Anonyymi

        Toiset voittaa toiset häviää se on luonnonlaki.


    • Anonyymi

      Nallemarkkina eli 7

      • Anonyymi

        Osakesijoittajat ovat päässeet leuhkimaan tuotoillaan, nyt tilanne on vaihtunut.


    • Anonyymi

      Paniikki meni ohinoin kello 11:15 Öljyromahdus johtuu Venäjän ja Saudien nokittelusta. Venäjä haluaisi 50 -tason Saudit 70-tason ja riidan ansiosta saatiin 30-taso ja kaameea kaaos. ÖLJYN ROMAHDUS ON PARASTA ELVYTYSTÄ kuluttajalle ja lentoyhtiöille, matkatoimistoille ... MUTTA lyhyellä tähtäimellä ongelma pörssissä. Ne jotka selviävät tästä taas kerran elävänä läpi, saavat voitot kotiin. Kysymyksi. Tajuavatko Saudit itse mitä tekevät, kun aloittivat öljyn alennusmyynnin
      Pääseekö OPEC, Venäjä ja Saudit öljynhinnasta sopimukseen
      USA on maailman johtavien öljynVIEJÄMAIDEN joukossa kuten KANADA MYÖS, miten hinnan lasku vaikutta POHJOIS-AMERIKAN TALOUTEEN JA SITEN EUROOPPAAN https://www.suomenuutiset.fi/maailman-uudet-superrikkaat-tulevat-kiinasta-afrikasta-ja-vietnamista/#comment-694599
      Tuleeko elvyystä Euroopan ja Kiinan keskuspankeilta
      Rupla on VOIMAKKAASTI SIDOKSISSA öljyn hintaan, joten rupla on laskenut euron suhteen eikä siten ole oletettavista mitään erityistä venäläisten turistien ryntäystä tms.

      • Anonyymi

        Paniikki ei ole vielä kunnolla edes alkanut.


    • Anonyymi

      syyskuuss alkaa vasta ostot odotellaan viel q2 tulokset.ja q1 tulematta ei kiire laski kesäkuu 2008 joulukuulle. 6 kk kannataa odottaa.

      • Joo, ei tässä mitään kiirettä ole minnekään. Ei tämä kaaos aivan heti tai mahtikäskyllä lopu. New Yorkin pörssi on poks. Mitäköhän Fed keksii tehdä, onko pakissa enää mitään?


      • Anonyymi
        Kollimaattori kirjoitti:

        Joo, ei tässä mitään kiirettä ole minnekään. Ei tämä kaaos aivan heti tai mahtikäskyllä lopu. New Yorkin pörssi on poks. Mitäköhän Fed keksii tehdä, onko pakissa enää mitään?

        Eikös niillä ole varaa vielä korkoa laskea nolliin. me joudumme täällä helikopteri rahoitukseen.


    • Anonyymi

      Popparit uuniin...
      Hyvä tästä on tulossa jos ei ole velaksi koittanut elää.

      • Anonyymi

        Totta nyt sillä vahvalla eurolla voi ostella kaikkea halpaa kohta.


    • Anonyymi

      Kääk! Sijoitin juuri tammikuussa kaikki säästöni osakkeisiin. Ennestään oli pari 90% velkavivulla ostettua sijoituskämppää!

      • Anonyymi

        Toi oli hyvä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toi oli hyvä.

        1993 taisi pohjat olla asunnoissa viimeksi, seuraavaksi asunnot alkavat halventua.


    • Anonyymi

      nyt on menossa:

      7. Bear market - kurssit ovat matkalla alas

    • Anonyymi

      Oikeasti KÄÄKkääjät ei taida täällä kirjoitella...siellä ne vetää rauhassa ittensä kiikkuun.

    • Anonyymi

      Ei kyllä kannattais, kyllä tää tästä taas parin vuoden päästä lähtee nousuun

      • Anonyymi

        1.5-2 v mennään alas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1.5-2 v mennään alas.

        Voi mennä pidempään sillä koskaan ei ole nollakorkoja ollut ja se ei auttanut mitään.
        Valtiot veloissa, kunnat veloissa, ihmiset veloissa ja pian työttöminä.


    • Anonyymi

      Nyky-internetrummutksen aikana kokemattomia sijoittajia on mukana ennätyksellisen paljon. Kokemattomat sijoittajat ovat herkempiä paniikkimyynteihin. Nyt nähdään onko oppi mennyt perille vai saako tunteet vallan.

      • Anonyymi

        Eikös silloin viimeistään pidä myydä, kun kansalaisten osakesäästötilit avattiin.
        On se kummallista tuo pyramidipeli, kun suurin osa joutuu maksumiehiksi.


    • Jos pörssisyöksy olisi johtunut koronasta se olisi pitänyt alkaa aikaisemmin ja loppua kun tartuntojen lisääntyminen loppui Kiinassa viikko sitten. Nyt laukeaa lopullisesti 2008 finanssikriisi joka velalla siirrettiin 2020-luvulle. Vai vieläkö otetaan lisää velkaa...väkivaltaiseen loppuun asti.

      • Anonyymi

        Pyramidipelin loppua siirrettiin valtavilla velkasummilla ja nyt ei voi nollakorolla tehdä mitään.


    • Anonyymi

      Koronapaniikki on hyvää sulattelua sopivien ostokohteiden löytämiseen. Täytyy vain haistaa oikea pohja ja toimia intuition varassa. Mikä sykli on menossa? Nyt on menossa ylireagointisykli ennen kuin Trumpin uudelleen valinta nostaa taas bullit häränsilmään. Yhdysvalloissa laske-suositus koskee Kiina-riippuvaisia osakkeita ja energiaosakkeita. Euroopassa ja Suomessa on myynti tai pidä ajankohtaista koska eväät syötiin kun left-wing politikointi tuli maalaisjärjen tilalle. Bondien myynti on houkuttelevaa koska korko saavuttanee lähiaikoina absoluuttisen pohjatason. Pitkällä aikavälillä pärjäävät eettiset kohteet kuten esimerkiksi Unkari ja Trumpin veturoima Yhdysvallat. Platinan kurssi on jämähtänyt unssilta 870-890 välille, siinä poliittista faktaa kerrakseen!

      • Anonyymi

        Jos kykenet myymään jäätelöä voitolla ja vielä halvemmalla, kun Lidl 8 tuutin laatikko 0,90e
        niin silloin pärjää kilpailussa ja ei ole mitään hätää.


    • Anonyymi

      Kyllä tämä romahduksen poikanen oli vasta alkua. Seuraava vuosi tulee olemaan tosi kurja. Jos nyt on mahdollista pelastaasijoituksensa,sillä on kiire.
      Mitä enemmän niin sanotut asiantuntijat selittävät tilannetta parhain päin,sitä varmempaa on hallitsematon luisu.

      • Anonyymi

        Analyytikot ja muut "asiantuntijat" rauhoittelevat piensijoittajia ettei nyt kannata myydä vaan että osakkeet ovat pitkäaikaisia sijoituksia. Pikemminkin kannustavat tankkaamaan "halpoja" osakkeita. Syy tähän on se, että heillä on itsellä isot salkut hoidettavana, joiden osakkeista pitää päästä eroon. Parasta on myydä ne idiooteille tuulitakkisjoittajille. Heh heh.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      251
      2085
    2. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      82
      2016
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      96
      1698
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      114
      1532
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1171
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1150
    7. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      113
      998
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      63
      988
    9. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      972
    10. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      906
    Aihe