KHH:n suunnittelusta

Kumminpäin valitsisit ?

Pitkänomainen kodinhoitohuoneemme tulee toimimaan sekä vaatehuoltotilana että ns. toisena sisäänkäyntinä. Mitä mieltä olette jos lohkaisen huoneen loppupäästä tilan (ovi terassille tässä päädyssä), joka toimisi märkätilana eli kurapiste lattiassa ja sen päällä pyykinkuivaustelineet. Tilaan tulisi myös penkki ikkunan alle kenkien laittamista varten sekä kaappi esim. ulkoiluvaatteille. Näin ollen varsinainen kodinhoitotila tulisi ennen tätä I:n mallisesti. Vasemmalla pyykinpesukone ja kuivausrumpu ja vastakkaiselle seinälle pöytätaso 170 cm, jonka päässä allas käsinpyykkiä varten (allasta kun en saa mahdutettua tuonne märkäosioon).

Vai: tehdäkö yhtenäinen tila eli kun tullaan ovesta sisään niin heti vasemmalla on pöytätaso ja pyykinkuivaus ja allas/kurapiste sitten vähän sisemmällä kodinhoitohuonetta. Olisiko sittenkin avarampi ja ONKO TUOMMOINEN MÄRKÄETEINEN OIKEASTI TOIMIVA (meillä yksi 4 v. lapsi). Miten te tekisitte ?? Saunan pukutila meillä tulee erikseen, mutta kun haluaa saunasta ulos niin joutuu kyllä kulkemaan tämän kodinhoitohuoneen kautta (tämä miinuksena luettakoon...)Todella paljon kiitoksia sille joka jaksoi tämän lukea saati sitten minulle vastata !!

11

7245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jones

      Minun mielestäni tuo "märkäeteis-vaihtoehto" on parempi. En tosin ole ammatiltani arkkitehti mutta tulevaisuudessa tulen olemaan. Meillä on yhtenäinen ja jos on märät huonot kelit niin koko khh:n lattia on täynnä paskaa. Toinen plussa on kun ulkotakit voi olla siellä eteisessä pois näkyviltä. Eli jos vain tilaa on niin ehdottomasti kannattaa jakaa tila.

    • Arkkivaari

      on ihan oikeasti toimiva ratkaisu. Tee semmoinen.

    • Sami_

      Meillä on 4x3m kodinhoitohuone, joka on myös pesutilojen pukuhuone. Huoneesta on ovi ulos ja sen edessä on kuraritilä, mutta hyvin vähän sitä on käytetty. Yleensä kengät ja muut tulee pestyä suuressa pesualtaassa. Kuraritilän päälle on hyvä laittaa esimerkiksi lumiset kengät sulamaan, mutta siinäpä sen käyttö melkein onkin ollut.

      Riippuu vähän mitä kodinhoitohuoneelta odottaa, mutta meillä ainakin sinne on laitettu kaappeja kolmelle seinälle, jolloin sinne mahtuu harrastuvälineet ja kodihoitovälineet, likapyykki ja myös puhdasta pyykkiä.

      Istuin tason alla olevat vetolaatikot olemme havainneet käteviksi, sellaiseen menee esim. keskuspölynimurin putki.

      Meilläkin on aika suuri khh, mutta ei yhtään suuri. Kaapistossa on vähän pöytätasoa, mutta vielä kaipaisin ihan tavallista pöytää satunnaisia kodin askareita varten.

    • kurapiste

      Mihin kummaan perheet tarvitsee kurapistettä?

      Itsellä ei enää pieniä lapsia. Aikoinaan kurikset riisuin lapsilta rivitaloasuntomme oven ulkopuolella rappusilla. Jos kurahousut ja saappaat olivat kuraiset, niin ne huuhtaisin lämpimällä vedellä muoviämpärissä ja hiekat sai vesineen heitettyä rapun pieleen. Vaikea uskoa, että olisin silloinkaan sallinut taloomme kurapistettä rakennettavan.

      Jos kodinhoitohuoneessa lasten kuratamineet pestään, siinähän täytyy olla suihkutilan oloinen laatoitetuin seinämin varustettu tila, ja silti kurat on pitkin seiniä. Ja sekin hiekkainen kura-allas on aika ajoin siivottava hiekasta ym. mönjästä.

    • janne

      Itsekin olen miettinyt jonkinlaisen kurapisteen laittamista KHH:n ulko-oven viereen, mutta epäilen että sitä ei tulisi hirveästi käytettyä.

      Ja jos siinä rupeaa pesemään koiraa tai lasta kuravaatteineen, kastuuko ja likaantuuko koko KHH siinä samassa rytäkässä? Ainakin tuo KHH:n ovenpuoleinen pääty pitänee laatoittaa ja ehkä erottaa se muusta KHH:sta noin vyötärönkorkuisilla laatoitetuilla väliseinillä.

      Oven toiselle puolelle sopisi ehkä kurapiste suihkuineen ja toiselle puolelle iso teollisuustyyppinen teräslavuaari esim. saappaiden pesua varten.

      No saas nähdä, tuleva KHH on n. 11 nelion kokoinen ja täytyy katsoa mitä siihen saa ahdettua.

      • laitos

        Näinhän siinä käy, koko khh likaantuu ja kuraantuu samassa rytäkässä. Ainakin meillä jäi khh:n oven edessä oleva kura-allas täysin käyttämättömäksi. Koiraa ja kenkiä siinä ajateltiin pestä mutta ei tuu mitään, ei kerta kaikkiaan mitään.. Lopulta kyllästyin laskemaan sinne vettä (kuivuu ja alkaa haista) ja pistin viemärin tukkoon. Rst-ritilä pois ja päälle harjaritilä "made in eesti"


      • toimiva

        meillä on toimiva kurapiste ovesta sisälle tullessa vasemmalla, ei siis oven edessä! Todella kuraisaan aikaan (NYT!) lapset jättävät päivällä ulkokuistille saappaansa, mutta ne on helppo huuhdella ja jättää kuivumaan kurapisteen lattialle yön ajaksi. Vedet ei roisku koko khh:seen; Tila on laatoitettu kauttaaltaan ja lattia upotettu n.5cm khh:n lattian alapuolelle, siten on helppo vetää lastalla vedet kurapisteesseen ja siellä olevaan lattiakaivoon. Kannattaa sijoittaa kurapiste oven viereen eikä eteen !


    • Raikku

      Meillä on suunnitteilla pitkänomainen vaatehuoltohuone, joka toimii myös saunan pukuhuoneena ja takasisäänkäyntinä. Tilaa ei ole jakaa sitä. Pöytätilaa tulee melko vähän, koska haluamme paljon kaappeja sinne.

      Edellisten persuteella alan kyllä itsekin vahvasti epäillä kurasyöpön ja suihkun laitamista sinne oven eteen, juuri koska kura ja hiekka varmasti ajautuvat myös muualle huoneeseen.

      Käytännössä siellä pitää silloin olla myös tilaa, johon kengät pesun jälkeen laitetaan kuivamaan.

      Oma kurasisäänkäynti erillään KHHsta olisi kivempi.

      • Ei tarvetta kurasyöpölle

        pitkänomainen, jonka toisessa päässä on ovi ulos. Toisella puolella on kaappeja ja pöytätilaa. En ole kaivannut kurasyöppöä, vaikka taloa suunniteltaessa sitä mietinkin.

        Meillä on yksi poika, 4 vuotta. Jos lapsi tulee kuraisena sisään (käyttää pääsisäänkäyntiä), otan häneltä kurahousut ja saappaat pois ja yksinkertaisesti huuhtelen ne khh:n vesialtaassa, joka on sitten melko iso ja syvä. Ei tässä järjestelyssä ole mielestäni mitään ihmeellistä. Päinvastoin ihmettelen miksi kurasyöppö tuntuu keskustelun mukaan olevan nykyihmiselle välttämätön. Voi olla, että tilanne olisi erilainen jos meillä olisi koira. Khh:n sisäänkäyntiä tulee muuten käytettyä tosi vähän. Lähinnä sieltä pääsee kätevästi vilvoittelemaan saunan jälkeen.


    • turhaksi

      Olemme juuri loppusuoralla rakentamisen kanssa, meillä myös pitkämäinen khh, heti ovenpielessä on syvä allas jossa aion huuhdella lasten kumpparit ja kurahousut, jotka riisutaan joko ulkorapulla tai khh:n lattialla jossa on viemäri.
      Olen niin monelta kuullut ja nähnyt että on ihan turha ja sikakallis hankinta!
      Eräs naapuri oli keksinyt mielenkiintoisen systeemin , eli laittiaan oli laatoituksella erotettu pieni allas lattiaan, jossa suihku ja viemäri, sen päällä sitten narut ja oskarinoksa. Siinä saa pestyä vaikka pienen matonkin tms. eikä vesi leviä ympäri huonetta. ja hinnaltaan tosi huokea verrattuna kuraaltaaseen.

      • Make

        Itsellä suunnitteilla jokin järkevä ratkaisu itse pääeteiseen eikä kodinhoitohuoneeseen. Onhan se vähän kornia jos vieraita pyydetään loskakelillä tulemaan sisään takakautta.

        Olen nähnyt kymmeniä koteja joissa on tosiaan tuo kura-allas mutta se sijaitsee kodinhoitohuoneessa johon käynti on takakautta. Niinpä lapset laiskuuttaan kulkee aina etukautta ja vieraatkin saapuessaan kopistelevat lumet eteisen lattialle joka jälkeen lattia on täynnä kuraa ja vesilammikoita.

        Itsellä suuri haave rakentaa toimiva "tuulikaappi" ja siihen suunnittelin lähes koko lattian kokoista ritilää jonka alle viemäröity allas. Idea että sisään tullessa ne loput lumet voisi kopsutella ritilälle ja kun riisuu kengät voi astua kuivalle laattalattialle ja jättää ne kengät ritilän päälle sulamaan. Ritilä pitää olla sen verran iso että on suoraan oven edessä mutta ritilää riittää hieman sivummallekin jotta voi jättää kengät sen päälle valumaan eikä ne ole seuraavan kulkijan tiellä. Ritilä pitää olla myös helposti nostettavissa ja putsattavissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5345
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3327
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1435
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe