Korinavirus

Anonyymi

Tänään muutettiin saareen mökille koronaa pakoon. Ruokaa on mukana niin, että voidaan olla saaressa yhteen menoon ainakin kuukausi. Jos saadaan hyvin kalaa, niin tarvittaessa asumme täällä pidempäänkin. Ainakin ensimmäinen päivä suosi sään puolesta. Yöksi tulee pikkupakkasta, mutta tuulee sen verran, että tuskin meri enää menee jäähän. Viikonlopun jälkeen onkin luvassa lämpenevää.

Onko täällä muita mökille evakkoon lähteneitä?

27

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Paljonko otitte vessapaperia mukaan ?

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Ongelmana on että wc-paperia ei saa enään kaupoista. Wc-paperi on LOPPU Suomesta. Voisin myydä omista varastoista, hinta on tietenkin aika kova mutta tavara on käyttämätöntä.


      • Anonyymi

        Ei tarvitse vessapaperia osakeet käy ihan hyvin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ongelmana on että wc-paperia ei saa enään kaupoista. Wc-paperi on LOPPU Suomesta. Voisin myydä omista varastoista, hinta on tietenkin aika kova mutta tavara on käyttämätöntä.

        Jaa, no Pakilan Lidlistä oli loppui moni muukin asia eilen, kaikki hyllyt tyhjillään, sain toki ostettua lenkkimakkaran ja muutaman purkin viiliä. Tänään olivat taas hyllyt täynnä, myös vessapareita oli lavoittain, niitä en ostanut, kun perseen pyyhkimiseen tarvittavia papereita on jo melkein viikon tarpeiksi PISTE.

        Me emme ole missään sotatilanteessa, eli järki käteen!!


    • Anonyymi

      Ainoa varma keino välttää korona on olla pysyvästi eristyksissä. Kuinka moni on valmis vuoden kahden yksinäisyyteen, jotta välttäisi mahdollisesti vain pahan flunssan.

    • Anonyymi

      Onko aloittaja muutakin jännää tehnyt ?

      • Anonyymi

        Kohta saa aurinkosähköäkin, hyvä.

        Isä on saaritilalta kotoisin, sota-aikana syöneet haukea ja perunaa. Kai joku kanakin ollut.

        Minä pysyn yksiössä, ei oo saari mökkiä. Jos olis niin olisin.


    • Anonyymi

      Lähdimme mökille evakkoon, fiksusti puolenyön jälkeen. Bensa-asemalla sai tankata rauhassa. Oli vain yksi taksi meidän lisäksi.
      Menimme markettiin joka on auki 24/7. Teimme työnjaon vaimon kanssa. Vaimolla oli käsidesiä, sellaista suikutettavaa. Ennekuin koskin esim. Ostoskärryyn niin vaimo desinfioi sen. Harmittavasti koko purkki meni tähän. Onneksi autossa oli lisää. Eli ensin desinfiointi ja varmuudeksi vielä lopuksi.
      Ensiksi ostimme wc-talouspaperia peräkärry täyteen. Piti tehdä kolme reissua.
      Sitten itse asiaan eli elintarvikkeet. Meillä oli lista, Marttaliiton ohje/ hlö *30kpl. Nyt pitäisi selvitä liki juhannukseen.
      Selvisimme kahdella reissulla kun käytimme neljää ostoskärryä.
      Marttaliiton ohjeissa oli mielestäni liian vähän makkaraa, sinappia, rillikylkeä eikä ollenkaa esim. Olutta. Nämä laitoin oman listan mukaan. Aika paljon piti säveltää kun esim makaroneista oli vajausta kaupassa. Osan wc-papereista siirsin kärryn katolle kun auto tuli yllättävän täyteen. Rahasta tuli vähän tiukkaa, siirsimme asuntolainalyhennystililtä käyttötilille. Kyllä pankki ymmärtää.
      Kun pääsimme mökille, vanhana pioneerina tein sulatuksen meidän mökkitiellä eli puolenkymmentä puuta nurin tien päälle, niin eipä tule asiattomat eikä koronat.

    • Anonyymi

      Suuret ikäloput suurimmassa vaarassa ovat.

      Eivät koronan takia, vaan viina vuoksi. Mökille lähtevät pakoon ja mitäs muutakaan siellä tehdään, kuin imetään viinaa kuin sienet! Niinhän mökillä/vapaa-ajalla kuuluu tehdä.

      Veronmaksajat kiittävät.

      • Anonyymi

        Mökillä on paljon muutakin tekemistä. Toista se on siellä ghetto-vuokraslummissa siellähän ei ole mitään muuta tekemistä, kuin kateus ja viinan kiskominen. Me veronmaksajat emme kiitä, koska juotte viinanne meidän rahoilla.


    • Anonyymi

      Ensimmäinen päivä meni polttopuita tehdessä. Verkkoja emme saaneet laskettua veteen kovan tuulen vuoksi. Kuulumme molemmat riskiryhmään, jolle korona voi olla hengenvaarallinen.

    • Anonyymi

      Korona iskee sydänvikasiin ,koska pumppu
      joutuu koville eikä pysty toimittamaan hapekasta
      verta riittävästi.

    • Anonyymi

      Extreme matka eukon kanssa saaressa eristyksissä maailmasta??😅😂🤣😭

    • Anonyymi

      Tuulinen päivä tänäänkin, joten ei päästy merelle tänäänkään, mutta puusavottaa riittää..

      Taidamme siis olla ainoita, jotka hyödyntävät mökkiä pakopaikkana. Eikä tämä edes miltään pakopaikalta tunnu. Pikemminkin lomalta. Hyvää kesän odotusta muille mökkiläisille.

      • Anonyymi

        Ok liike. Ennenkin on paettu ja saari nimenomaan paras vaihtoehto.

        Itse "slummissa", venäläiset riitelevät naapurit, ym.


    • Anonyymi

      Nyt saatte seuraa. Saareen lähdössä mekin. Yli 70 vuotiaita on kehotettu eristäytymään pahimman epidemian ajaksi, eikä mökkiä parempaa paikkaa siihen tarkoitukseen ole. Huomenna lähdetään, eikä paluuajankohtaa vielä tiedetä. Toivottavasti elävinä vielä palataan.

      • Anonyymi

        Björn Borg myös saaressa!

        Ehkä Utö...ois ok ratkaisu.


    • Anonyymi

      Tässä hyvä esimerkki vääristelystä :

      "Niin ja vuonna 1918 kuoli 25000 suomalaista koronavirukseen. (Espanjantauti)"

      Kuten hyvin tiedämme Espantauti oli A-influessaa!

      • Anonyymi

        Mitä eroa A-influenssalla ja koronaviruksella on tavallisen mökkeilijän kannalta?


      • Anonyymi

        Jopas, minähän sairastin A- flunssan 1950- luvulla. Olikohan 1957? Tais jäähä immuuni Koronallekin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jopas, minähän sairastin A- flunssan 1950- luvulla. Olikohan 1957? Tais jäähä immuuni Koronallekin.

        Tämä se oli: "Aasialainen influenssa 1957–58 Aasialaiseksi kutsuttu pandemia alkoi ilmeisesti helmikuussa 1957 Kiinassa. WHO raportoi toukokuun alussa influenssasta Hongkongissa ja Singaporessa. Pohjois-Amerikkaan tauti levi-si kesäkuussa. Aiheuttajavirus todettiin nopeas-ti uudeksi alatyypiksi H2N2. WHO:n tietojen perusteella Suomen lääkintöhallitus pohti toi-menpiteitä influenssaepidemian varalta ja päätyi seuraavaan: 1) Karanteenitoimet eivät estä epi-demian leviämistä Suomeen, ja epidemia alkaa viimeistään syksyllä 1957. 2) Epidemia on lievä ja lyhytkestoinen ja kuolleisuus siihen on vähäi-nen. 3) Rokotetta ei ole mahdollista eikä tar-peellista tuottaa koko väestölle. Etusijalle ase-tetaan yhteiskunnan elintärkeistä toiminnoista vastaavat ryhmät, kuten lääkärit, sairaanhoita-jat, poliisit ja puolustusvoimat. 4) Lääkettä ei ole olemassa, joten on turvauduttava oireenmu-kaiseen hoitoon ja komplikaatioiden asianmu-kaiseen hoitoon. 5) Tilapäisten sairaalapaikko-jen perustaminen lyhytkestoista tautia varten on tarpeetonta (Ohela ja Kaipainen 1959).Suomeen aasialainen influenssa ilmaantui elo-kuun lopussa 1957. Taudin oli ennakoitu tule-van idästä, mutta ensimmäinen sairastunut oli poika, joka oli saanut tartunnan partioleirillä Englannissa. Varsinainen epidemia alkoi syys-kuun lopussa ensin Tampereella ja sitten Helsin-gissä. Tauti eteni ensin lännestä itään ja sitten pohjoissuuntaan. Marraskuun lopussa influens-sa oli levinnyt koko maahan. Marraskuu oli maailmanlaajuisesti pahin kuukausi."
        https://www.ebm-guidelines.com/xmedia/duo/duo95933.pdf


    • Anonyymi

      Olisi tietysti parasta että ette lähde minnekkään mökille ja todenäköisesti tuo sitä tautia mukananne jollekkin pienelle mökkikunnalle. Te ette siellä
      mökissänne kuitenkaan pysy ja polttoainetta tai ruokaa hakiessanne viimeistään tartutatte paikallisia kyläkaupassa tai huoltoasemalla. Itämisaika taudilla on niin pitkä ja saattaa jäädä niin vähäoireiseksi, että omasta mielestään terveenä lähtö ei merkkaa mitään.

      • Anonyymi

        Turha on yrittää suurille ikälopuille järkeä puhua. Nämä sankarithan vältteli koronaa tappelemalla vessapaperipaaleista suurimmissa kaupoissa. Elintarpeetkin oli sitten sarjaa puuroa, jauhoja, makaronia.... niinkuin nyt alkaisivat itse leipänsä leipomaan. Etenkään mökillä. Vanhasta muistista ja silkassa paniikissa on tavaraa haalittu vailla mitään mieltä.

        Muutama oikein sateinen ja myrskyisä viikko, niin saattaa se mökkielämän ihanuus karista. Kannattaa muistaa, että nämä suuret ikäloput ovat tyypillisesti uhonneet myyvänsä kaupunkiasunnon ja muuttavansa mökille eläkepäivien alkaessa. Vaan on jo nähty, että on eri asia asua möksällä 2 kk keskellä kesää kuin syksyn pimeydessä.

        Sitähän ei tarvitse kysyä, ostivatko ensi hätään riittävän lastin kaljaa kirkasta viinaa. Tämä ei unohdu. Tämä ei pelota, sehän on suurten ikäloppujen mukaan vain lääke, jota kannattaa käyttää mm. koronan torjunnassa.

        "Alkoholiperäisiin syihin kuolleista lähes kaksi kolmasosaa oli työikäisiä. Kymmenen viime vuoden aikana 65 vuotta täyttäneiden naisten ja 75 vuotta täyttäneiden miesten osuus kuolleista on kasvanut tuntuvasti. Yli 65 vuotta täyttäneiden osuus alkoholisyihin kuolleista on kymmenessä vuodessa noussut 21 prosentista 39 prosenttiin. Nuorempien ikäryhmien alkoholikuolleisuus puolestaan on vähentynyt kolmanneksella. Vuonna 2018 alkoholiperäisiin syihin kuolleiden keski-ikä oli miehillä 61 vuotta ja naisilla 62 vuotta."

        https://www.stat.fi/til/ksyyt/2018/ksyyt_2018_2019-12-16_kat_004_fi.html


    • Anonyymi

      Ette kyllä todellakaan lähde minnekkään mökille vaarantamaan niiden paikkakuntien ja kylien ihmisiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      249
      791
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe