kanini on arka

Anonyymi

eli siis mul on ollu nyt noin 3 päivää kani ja se pelkää tosi paljon🥺 tiiän et se on sillee normaalii ku tulee uuteen paikkaan mut en tiiä miten voisin rohkasta sitä ku se lähtee ain karkuu jos yritän silittää sitä🤔😓 ja se säikähtää kaikkii äänii

3

76

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kun kani tulee uuteen kotiin sen pitäis antaa tutustua ihan rauhassa uuteen ympäristöönsä. Älä hätiköi. Voit vaikka tarjota kättäsi sille haisteltavaksi. Istu jossain kanin lähettyvillä ja anna kanin itse tulla tutustumaan suhun. Muutenki aina kun silität kania niin mee itekki sinne lattiantasoon kyykkyyn tai istumaan, koska kanin silmissä ihminen on tosi iso. Mistä oot ostanut kanin? Vaikuttaa siltä, että ei oo tottunut kodin normaaleihin ääniin. Tai sitten se on säikähtänyt jotain tosi pahasti... Kanilla on hyvä muisti ja kaikki ikävät asiat jää pitkäksi aikaa kanin mieleen. Kun itse on rauhallinen ja kärsivällinen, kani pian alkaa luottamaan suhun.

   Muutamia vuosia sitten meidän pihalle tuli naapurini kani, joka oli ollut kadoksissa reilut puolivuotta ja kissa jahtasi sitä. Se oli tosi arka, mikä ei tietenkään ole mikään ihme. Sain kuitenkin pupun rauhoittumaan ja lähestyin häntä varoen, niin että pupu tajusi minun olevan turvallinen. Meistä tuli äkkiä ystäviä ja en olis millään halunnut antaa sitä takaisin naapurilleni, kun se ei välittänyt pupusta tarpeeksi.. :(

  • Anonyymi

   Moikka🙂 Itselläni on 20v ajan ollut kaneja ja suurinosa niistä ollut rescueita tai arkoja/pelokkaita yksilöitä ja yleensä poikasia.

   Tällä hetkellä taloudessani on 4kk vanha belgianjätti kani uros joka on elänyt sisarusten ja emon kanssa navetassa vailla ihmiskontakteja. Eli ei ole tottunut käsittelyyn eikä ihmisen jatkuvaan läsnäoloon.

   Kani on ollut mulla nyt siis kuukauden ja on edelleen hirmu epäilevä, arka ja juoksee minua karkuun jos esm. nousen sohvalta tai sängyltä tai edes liikahdan. Tälläisella kanilla tulee olla useita piilotumis mahdollisuuksia ja pakoreittejä sekä oma tukikohta josta sitä ei nosteta pois.

   Olen alkanut rakentamaan luottamusta pikkuhiljaa istuen tai maaten lattialla ja lukien jtn hyvää kirjaa soft spoken tyyppisesti. Herkkuja ripottelen aina ensin ympärilleni. Eli on tärkeää että etenet kanin ehdoilla kun teet siihen tuttavuutta.

   Onnea sinulle tutustumis prosessin kanssa. Joillakin yksilöillä menee päiviä alkaa luottaa uuteen ympäristöön, toisilla viikkoja/kuukausia ja niillä arimmilla vuosia🙂 Hätiköimällä saa kanista vain masentuneen ja erittäin pelokkaan lemmikin.

  • Anonyymi

   Kanin tarvitsee aikaa tottua uuteen ympäristöön, noin 6kk. Auttaisi myös jos antaisit herkkuja kanille kuten banaania

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   219
   4911
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   42
   4289
  3. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   142
   2294
  4. Voiko Martinaa muuta kuin nauraa

   Baha oli "tiedän, että ollaan loppuelämä yhdessä."😂 Pikkarainen oli " tässä on nyt se oikea ihminen, en luovu susta koskaan."😂 Lippispojasta sanoo "
   Kotimaiset julkkisjuorut
   386
   2199
  5. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   112
   1445
  6. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

   Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   325
   1411
  7. Seiska: Sofia Belorf haki terapeutilta apua - Avautuu Stefan Thermanista: "Räjähdysherkkä ilotulite"

   Sofia Belórf avautuu miesystäviensä Stefan Thermanin ja Niko Ranta-ahon yhteisistä piirteistä Seiskalle. Therman heitti Sofian tavarat ulos ikkunasta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   47
   1273
  8. Sofia ilmestyi eilen illalla instaansa, on silmät surulliset ja koko kasvojen olemus .

   Ei ole koskaan helppoa eroa olemassa, vaikka kuinka sitä toisin jotkut väittävät.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   1243
  9. Onko kaivatullasi jokin taito

   millä saada sinut polvilleeen?
   Ikävä
   48
   1096
  10. Voitko kertoa rakas

   mikä sen muutoksen sinussa aiheutti?
   Ikävä
   104
   966
  Aihe