Koronavirus

Anonyymi

Mikä tilanne Portugalissa. Vieläkö uskaltaa matkustaa.

4

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Luepa lehtiä. Keskiviikkona saattaa tulla hätätila ja rajat menevät kiinni. Moni lentoyhtiö ei ole enää lentänyt maanantaina. Koulut ja yliopistot ym. ovat kiinni. Samoin torit, rannat ja kalatorit. Lisäksi UM on kieltänyt matkustamasta.

    • Anonyymi

      Kyllä matkustaa voi jos haluaa ottaa riskin saada tartunta lentokentällä, koneessa tai bussissa. Portugalin hallituksen suositus on että kodeista ei poistuta, muutoin kuin ehdottoman tarpeen vuoksi. Paikalliset noudattaa ohjetta hyvin ja pian poliisi alkaa neuvomaan turhaan ulkona liikkuvia ulkomaalaisia noudattamaan ohjetta, kuten Espanjan puolella tehdään. Portugaliin matkustavan tai Portugalissa oleskelevan on hyvä varautua siihen, että maassa ollaan mahdollisesti ainakin elokuun loppuun saakka ja todennäköisesti pidempäänkin, sillä matkustus rajoitukset useissa euroopan maissa on ilmoitettu jo kestävän vähintään elokuun loppuun saakka. Tuskin kukaan maa on halukas avaamaan rajojaan ja aloittamaan ihmisten liikkumisen ennen kuin pandemia on saatu kuriin, joten tuo elokuu ei todennäköisesti jää viimeiseksi matkustuskielto kuukaudeksi.

    • Anonyymi

      Iäkkäiden ihmisten kannattaa varautua siihen, että lääkkeitä on ainakin puolen vuoden ajalle, sillä reseptien uusimiset ja apteekissa käymiset eivät suju kuten aiemmin. Lisäksi lääkkeistä tulee olemaan pulaa. Kesäkuusta alkaa kesä ja helteet, se ei ole helppoa aikaa Portugalin talven lämpötiloihin tottuneille iäkkäämmille ihmisille. Hintojen puolesta nyt oleskelu on helpompi järjestää, sillä hotellien ja asuntojen osalta ei varmaankaan mennä korkeisiin viikko hintoihin nyt kun turismi jää olemattomaksi. Kannattaa jo nyt pian neuvotella kesän yli majoitus ja ehdottomasti sellainen missä on ilmastointi, millä saa asunnon viileämmäksi kesällä. Syksyllä sitten voi katsella uudelleen tilannetta.

    • Anonyymi

      Portugalissa on nyt otettu käyttöön kovempia otteita että ihmisten turha liikkuminen saadaan loppumaan. Suositus ja toive eivät olleet toimiva keino saada ihmiset pysymään pois kaduilta. Portugalilaisten omat työmatkat, terveydenhoitoon liittyvä ja tarvikkeiden kuljetus toimivat. Tarkoitus olisi että jokainen, myös lomamatkalla oleva tai väliaikaisesti asumassa oleva varaa ruokatarviketta kotiin niin, että kauppaan ei tarvitse mennä kuin kerran viikossa tai harvemmin. Kauppa tai apteekki mihin kävellen tai autolla liikkuu on oltava lähin kotia oleva. Toivottavasti jokainen Suomalainen Portugalissa ottaa asian nyt vakavasti ja ymmärtää että tämä ohjeistus koskee ihan jokaista, eikä siihen ole poikkeuksia. Ulkona ei saa liikkua vaikka olisi varma että ei itse ole saanut tartuntaa ja ei ole varmasti tartuttamassa ketään. Poikkeusta ei tee se, että osaa olla varovainen tai että ajattelee, ettei siitä omasta pienestä kävelylenkistä ole kenelekkään mitään haittaa. Uteliaisuuden tai urheilun vuoksi ulos ei ole lupaa lähteä ja sellainen teko on todellista välinpitämättömyyttä, mihin tullaan puuttumaan tiukemmin jatkossa, jos ohjeistusta ei noudateta. Jo nyt on mahdollisuus sakottaa turhasta liikkumisesta. Pakolliseen asiointiin pitää mennä yksin, oli liikkeellä autolla tai kävellen ja se on luvallista vain jos on pakottava tarve.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1767
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      72
      1591
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1283
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1121
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      755
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      737
    8. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      718
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      715
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    Aihe