Hiihtokeskukset HETI kiinni, jotta koronaviruksen leviämisvauhtia saadaan hillittyä

Anonyymi

Koronavirus leviää Suomessa todella kovaa vauhtia, joten myös hiihtokeskukset pitäisi sulkea välittömästi, jotta niiden kautta ei tulisi enää yhtään lisää tartuntaketjuja. Niitä on jo ihan liikaa, ja ikävät seuraukset näkyvät muutaman viikon kuluttua.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hesarissa oli tänään (la 21.3.) juttu, että Lapin hiihtokeskukset suljetaan vasta viikon päästä, vaikka siellä on todettu jo monta tartuntaketjua, joiden huonot seuraukset näkyvät ikävä kyllä vasta viiveellä seuraavien viikkojen aikana.

      Miksi ihmeessä hiihtokeskusten sulkemista yhä viivytellään ja annetaan vielä ensin viikon aikana ihmisten niissä pyöriä ja annetaan tartuntoja tulla lisää??? En ymmärrä!!

      https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006446991.html

      Tätä vauhtia meillä on kohta liian paljon sairastuneita yhtä aikaa, eikä sairaalahoitoa riitä kaikille sitä tarvitseville.

      Herätkää nyt ihmiset jo vihdoin siihen, että nyt on toimittava nopeasti, jotta saadaan hidastettua koronaviruksen leviämisvauhtia!!!

      Kaikki sosiaaliset kontaktit nyt heti minimiin!! Ei mitään kyläilyjä kavereiden luona eikä lomareissuja Suomessakaan.

      Kriittisten alojen välttämättömät työt pitää toki hoitaa, jotta saadaan tämä kriisi selätettyä (esim. sairaanhoito, elintarvikeala, vesihuolto, energia-ala jne). Kaikki muut ihmiskontaktit pitää nyt minimoida, jotta leviämisvauhtia saadaan hillittyä.

      Pysytelkää kotona oman perheen kesken, tehkää töitä kotoa käsin etänä, jos voitte. Vain välttämättömät apteekissa ja ruokakaupassa käynnit. Peskää hyvin käsiänne!!!

      Myös presidentti Sauli Niinistö on vedonnut kaikkiin meihin suomalaisiin, jotta ymmärtäisimme tilanteen vakavuuden!!!

      Nyt pitäisi jo jokaisen ymmärtää, että meidän jokaisen panosta tarvitaan, jotta saadaan tämä kriisi selätettyä!!!

      • Anonyymi

        Joo, on se kumma, että osa ihmisistä nukkuu yhä ruususen unta, eikä ymmärrä tilanteen vakavuutta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo, on se kumma, että osa ihmisistä nukkuu yhä ruususen unta, eikä ymmärrä tilanteen vakavuutta

        Vaikka suurimmalle osalle tauti on todennäköisesti suhteellisen lievä, meidän kaikkien pitäisi kuitenkin ymmärtää, että tauti saattaa huonolla tuurilla olla vakava myös nuorille ja keski-ikäisille, eikä pelkästään vanhuksille, kuten jotkut yhä kuvittelevat.

        Myös osa nuorista ja keski-ikäisistä saattaa joutua sairaalahoitoon.

        Joten kyse on nyt siitä, että taudin leviämistä pitäisi kaikin keinoin hillitä, jotta sairastuneita ei olisi liian paljon yhtä aikaa ja kaikki sairaalahoitoa tarvitsevat pääsisivät hoitoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikka suurimmalle osalle tauti on todennäköisesti suhteellisen lievä, meidän kaikkien pitäisi kuitenkin ymmärtää, että tauti saattaa huonolla tuurilla olla vakava myös nuorille ja keski-ikäisille, eikä pelkästään vanhuksille, kuten jotkut yhä kuvittelevat.

        Myös osa nuorista ja keski-ikäisistä saattaa joutua sairaalahoitoon.

        Joten kyse on nyt siitä, että taudin leviämistä pitäisi kaikin keinoin hillitä, jotta sairastuneita ei olisi liian paljon yhtä aikaa ja kaikki sairaalahoitoa tarvitsevat pääsisivät hoitoon.

        Lukekaa tämä Uusimaa-lehden artikkeli, niin ymmärrätte, että tämä on nyt erittäin vakava tilanne meille kaikille ja meidän jokaisen panosta tarvitaan, jotta saadaan leviämisvauhtia hillittyä.

        THL:n entisen tutkimusprofessorin Matti Jantusen haastattelu Uusimaa-lehdessä: Suomi saattoi tehdä ison mittakaavavirheen koronan torjunnassa – Koulut olisi pitänyt sulkea jo viikkoa aikaisemmin.

        Jokainen päivä, jolloin koronaviruksen annetaan levitä väestössä, lisää tartuntoja eksponentiaalisesti, Jantunen sanoo.

        Hänen mukaansa Suomen olisi pitänyt voimakkaammin seurata Aasian maita, jotka onnistuivat kääntämään tautitartunnat nopeaan laskuun massiivisilla eristämistoimilla.

        Eri mailla on ollut karkeasti sanoen kahdenlaista strategiaa viruksen torjumisessa: Toinen perustuu voimakkaaseen sosiaaliseen eristämiseen, jossa tautitapausten määrä pyritään saamaan nopeasti kuriin.

        Toinen strategia on hidastaa tartuntojen määrää ja tasata epidemiahuippua, jolloin tauti saa levitä lievänä osassa väestöä.

        Jantunen on voimakaan eristämisen kannattaja.

        Pitäisi sulkea kaikki koulut, kaupat, liikkeet, ravintolat, teatterit, elokuvateatterit, konserttisalit ynnä muut. Ainoastaan ruokakaupat, apteekit sekä ravintoloiden nouto- ja jakelupalvelut pidetään auki.

        - Kaikki työ mitä voidaan tehdä etänä, pitäisi määrätä etänä tehtäväksi. Yli 25 henkilön tapaamiset pitäisi peruuttaa – Itävallassa kaikki yli 5 henkilön järjestetyt tapaamiset on kielletty.

        – Kaikki liikkuminen paitsi välttämättömän työn vuoksi muualle kuin työpaikalle, ruokakauppaan ja apteekkiin pitäisi kieltää, julkinen liikenne vähentää minimiin.

        – Covid-19-potilaat, ja kaikki joilla on siihen viittaavia oireita tai läheisiä kontakteja pitäisi eristää kokonaan omiin sairaalayksiköihin.

        Jantunen arvioi, että Suomen strategiana on ollut jonkinlainen välimalli sosiaalisen eristämisen sekä laumasuojastrategian välillä.

        – Suomen valitsemasta strategiasta on vaikea saada selvää. On puhuttu vanhusten ja muiden riskiryhmien suojelemisesta, sairaanhoidon resurssien varmistamisesta, epidemian leviämisen väistämättömyydestä ja tavoitteesta hidastaa sitä nimenomaan sairaanhoidon kapasiteetin riittävyyden varmistamiseksi.

        Suomen suunnitelma näyttää Jantusesta laadullisesti järkeenkäyvältä, mutta ontuu heti, kun sitä tarkastellaan kovien lukujen valossa.

        – Epidemian kasvunopeus on 33 prosenttia viikossa kaikkialla maailmassa missä radikaaleimpiin toimiin ei ole ryhdytty. Jos se saavuttaisi 60–80 prosenttia väestöstä ja sairastuttaisi näistä 20 prosenttia vakavasti ja 6 prosenttia kriittisesti, olisi tuloksena sairaanhoidon kriisi, joka ei ole millään keinoilla hallittavissa.

        – Samat laskelmat on tehnyt ja samat varoitukset julkaissut lisäkseni moni epidemiologi eri puolilla maailmaa. Pohjois-Italiassa vasta 0,1 prosenttia väestöstä on sairastunut ja sairaanhoito on luhistumassa, mikä näkyy nopeasti kohoavissa kuolemantapauksissa.

        – Kiinan Wuhanissa väestöstä sairastui suurin piirtein sama osuus, ja siellä sairaanhoitojärjestelmän pelastaminen vaati 10 000 muualta Kiinasta tuotua lääkäriä, covid-19 potilaiden ja kaikkien muiden potilaiden jakamisen kokonaan eri sairaaloihin sekä epidemiasairaaloiden koko hoitohenkilökunnan pukemisen suoja-asuihin.

        Jantunen arvostelee oletusta, että koronavirusepidemia voisi talttua, jos leviämistä vain jarrutetaan.

        – Tällaisessa ajattelussa on kyse siitä, ettei ymmärretä mittaluokkia. Minkään maan terveydenhuoltojärjestelmä ei kestä, jos virus saa levitä. Yhdysvalloissa Harvardissa ja MIT:ssa työskentelevä tekoälytutkija Josha Bach laski covid-19 epidemiasta kertyneen tutkimusdatan perusteella muun muassa sen, että mikäli epidemiaa haluttaisiin hidastaa niin paljon, että maan terveydenhuolto kykenisi selviytymään epidemian huipun tehohoitoa tarvitsevista potilasmääristä, vaatisi se epidemian jakamisen 15 vuoden ajanjaksolle, mikä on tietenkin täysin utopistinen ajatus.

        Jantusen mukaan tehokkain tapa on voimakas koko väestön kattava sosiaalinen eristäminen, joka antaa aikaa kehittää rokotteen virusta vastaan.

        Jantunen lisää, ettei itse ole epidemiologi, vaan epidemiologien kanssa vuosikymmeniä työskennellyt altistumistutkija.

        – Epidemiologia on loistavin tiede ympäristöperäisten sairauksien syiden, leviämisen ja seurausten tutkimiseen. Ympäristöperäisten sairauksien – joista covid-19 on yksi – riskien hallinta on kuitenkin jokseenkin poikkeuksetta altistumisen hallintaa. Ja nimenomaan altistumisen hallinnalla Kiina, Etelä-Korea ja Singapore saivat epidemian rajoitettua pieneen murto-osaan siitä, miksi se olisi voinut näissä maissa kasvaa.

        Miten suureksi arvioit tämän hetkisen riskin siitä, että sairaanhoitojärjestelmämme ei kestäisi koronan aiheuttamia vakavia sairastapauksia?

        – Ilman pikaisia ja radikaaleja toimia, vain ihme voisi estää sairaanhoitojärjestelmän kriisiytymisen.

        Lue koko artikkeli tästä:

        https://www.uusimaa.fi/artikkeli/849811-thln-emeritusprofessori-suomi-saattoi-tehda-ison-mittakaavavirheen-koronan


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4672
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1462
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1442
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      343
      1418
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1357
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe