Kun korona on ohi

Anonyymi

Mitä ajattelette, jatkuuko "onnelan" elämä entiseen malliin?
Nyt, kun turistit ja Aurinkorannikolla asunut vierasmaalainen mummoväki on viimein saatu kerralla ulos , olisi hyvä aika perata esim. Fuengirolan palveluyrityksiä.
Onko kyseinen entinen kalastajakylä tullut liian vierasvetoiseksi, onko ulkomaalaisia liikaa? Yritykset ovat ehkä tuottaneet hyvin mutta onko ollut myös ongelmia?
Kaikkialla maailmassa vieraan kansan pitkäaikainen oleskelu kotinurkilla on vähitellen käynyt alkuperäisten asukkaiden hermoille, miten on Aurinkorannikolla?
Moni on toki ostanut asuntonsa omakseen ja näin on jokin oikeutus palata ja asua, mutta entä vuokraajat?
Tällaisia kysymyksiä pohdiskelin kun näinkin poikkeuksellinen tilanne on meneillään.
Koko Eurooppa ei ole sulkenut rajojaan miesmuistiin mutta nyt on.

33

356

  Vastaukset

  • Tämä on vasta ison ongelman ja isojen muutosten alkua. Aurinkorannikolla ja nykyisin myös Portugalin puolella asuntojen ja vuokrien hinnat on nousseet perusteettoman koviksi. Paikallisilla ei ole niihin varaa eikä oikeasti enää monilla ulkomaalaisillakaan kun veroedut on poissa. Uutta on rakenteilla paljon ja niitä tulee jäämään todella paljon keskeneräisiksi. Nyt kun ei jatkossa enää veroetu ole houkuttelemassa ja koko maailman lama on edessä niin kyllä tämä aika on ohi. Viimeiset Suomalaiset talviasukkaat vielä leikki hengellään ja vähät välittää suosituksista pysyä sisällä asunnoissaan. Sitten lähdetään kohta pelastus lennoilla Suomeen ilman karanteenia ennen lentoa ja viis veisataan suosituksista pysyä kotona siellä Suomessakaan. Moni tulee saamaan tartunnan ja tartuttamaan sitä edelleen lentokoneessa ja sitten Suomessa. Viruksen leviäminen tuntuu pieneltä kun Suomessa tartuntoja on todettu vajaa 600kpl. Todellista määrää ei tiedä kukaan. Jos niitä nyt on jo 20000 niin 20% lisää on 4000 uutta tartuntaa vuorokaudessa. Kun ihmiset nyt vaan tajuaisi pysyä liikkumatta, vaikka se ei vielä käskynä olekkaan.

  • Olikohan toi Aurinkorannikon loputon onni sittenkin vain väliaikaista?
   Kuvitellaanpa tänne Suomeen esim. espanjalaisten lumifanaatikkojen (????)
   yhdyskuntaa vaikkapa Puolankaan. Varakkaat tummakulmaiset miehet ja naiset tulisivat kymmenintuhansin asuttamaan joka vuosi useiksi kuukausiksi asuntoja ja mökkejä, laulaisivat omia flamencolaulujaan, perustaisivat Espanja-keskuksen ja vuokrahinnat alueella nousisivat pilviin. Mitä sanoisi Suomen kansa, olisiko alkuun tyytyväinen mutta vähitellen alkaisi napina.

   • Pohjoisessa tai missä tuo Puolanka onkaan tuskin on työpaikoista liikaa tarjontaa. Matkailu on iso työllistäjä pohjoisessa ja sille on vaikea löytää korvaajaa. Ei kaikki ole poronkasvattajia.


   • Kuvitellaan sitten. Näille varakkaille tulijoille tarvittaisiin kymmeniätuhansia asuntoja, hotelleja, ravintoloita yms. Monen alan myymälöitä, kauppoja vuokraamoja. Monen alan palvelun tuottajia. Kaikkea sitä mitä aurinkorannikolle on 60-luvulta lähtien syntynyt. Kaikki puolankalaiset eivät tämän ruljanssin hoitamiseen riittäisi vaan väkeä pitäisi haalia ympäri Suomen ja lähialueiltakin. Näillekin kymmenille tuhansille tarvittaisiin asuntoja palveluja yms.
    Markkinoinnilla haettaisiin kasvua. Kyllä kelpaisi suomalaisille.


  • Kiitos projennille kaikesta avusta,suorit ns sara yksi järjestit meidät suomeen kotiin ja pyytettömästi,hoidit kuljetukset näitä ilman emme olisi selvinnyt

   Ystäväni soitti kyttälän hommista saada suomalaisia kotiin,tosi epäreilya toimintaa,kun peladtuslennitkin olisu alkanut pika puolin,oli kyttä l ällä kiire rahadraa saipa n 20-30 tonnia /lento palkkiota,oli kyttälällä lottopäivä,ps miksi ei voinut toimia reilusti
   Hyvää ja varovaista koronaa
   T aune

   • Miettikää kun on vaikeaa,lähimmäistä pitäisi auttaa,näin sanoo raamattu
    Kyttälällä oma raamattu kun on paikka sääliä ei tunneta,rhat ppis vaikka.mikä korona olisi
    Kiitos kyttälä,en todellakaan tule iki maailmassa tarvitsemaan palvelujasi
    Sika mikä sika


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miettikää kun on vaikeaa,lähimmäistä pitäisi auttaa,näin sanoo raamattu
    Kyttälällä oma raamattu kun on paikka sääliä ei tunneta,rhat ppis vaikka.mikä korona olisi
    Kiitos kyttälä,en todellakaan tule iki maailmassa tarvitsemaan palvelujasi
    Sika mikä sika

    Varma tieto
    Finnair lennättää suomalaiset kotiin malagadta ja alicantesta lähes ,200 € halvemmalla kuin kyttälän avaruuslennot
    Finnair n360
    Kyttälä n580
    ,kyttäöän hyväksi n200€/henkilö
    Oliko oikein markkinoida kotiutuslennot,minusta harhaan johtavaa mainontaa


  • Onnelan elämä ei jatku.
   Poliittinen Eliitti ja Hyvä-Veli järjestö alkavat kahmia menetettyä
   omaisuutta takaisin.
   Meno tulee olemaan hurjaa. Siinä lyyään köyhää kyykkyyn oikein
   olan takaa.

   • Ei putoo sääliä enää täältä Suomen vähäosaisille. Kiitos, että paljastitte asenteenne muita ihmisiä kohtaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei putoo sääliä enää täältä Suomen vähäosaisille. Kiitos, että paljastitte asenteenne muita ihmisiä kohtaan.

    Kaksi edellistä kommenttia on selvästi kirjoittanut sama anonyymi. Mitä ihmettä tarkoitat?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kaksi edellistä kommenttia on selvästi kirjoittanut sama anonyymi. Mitä ihmettä tarkoitat?

    Nyt kiireedti kyttälä madridiin siellä arkun kantajista puutetta mene hyvä mies apuasi tarvitaan,raamattu ja käärinliinathan saat sieltä


  • Ei se ilmasto mihinkään katoa. Varmaan pieni notkahdus hinnoissa, mutta ei sen kummempaa.

   Aiheuttaako korona-epidemia jotain eurooppalaiselle sairaanhoidolle, saamme nähdä. Todennäköisesti koordinaatio EU-tasolla lisääntyy. Materiaalin varmuusvarastointia on väläytetty ja maksuosuuksiin saadaan varmaan tarkennuksia.

  • Kyllä se onnelan elämä jatkuu nii kauan ku meille eläkettä maksavat :D jos loppuu nii syödään kaupan hyllyltä :)

  • Tästä selvitään, kunhan ymmärretään ottaa oppia Suomen aikaisemmista vaikeuksista ja tutkia rehellisesti kuinka niistä selvittiin ja mitä tehtiin väärin.

  • On se kummaa kun ekaksi muutetaan Espanjaan ja hehkutetaan miten kaikki paremmin kuin suomessa. Kohta kun Korona iskee niin heti häntäkoipien välissä Suomeen takaisin.

   • Katsos ollaan siellä missä kulloinkin on parasta olla, hyvä kun on mahdollista vaihdella paikkaa mielen mukaan.


   • Se on se suomalainen käytösmalli. Suomeen jääviä katsotaan alentuvasti lähdettäessä, "mepä männään vukkeen kun sielä on tuota lämmintä" ja suljetaan korvat kaikilta vähääkään paikkaa kritisoivilta "koska myö ollaan maksettu niiiiin palajon suommeen kun tuota työtä on tullunna tehyksi" ja kun kriisi iskee ollaan pää tutisten pitkässä letkassa takaisin tulossa "jotta myö piästää hoittoon jos on tarvista eikä tarvihe turuhia maksella".


  • Kun (jos) tämä koronahässäkkä on joskus ohi, ajattelin olla jonkin aikaa ihan hissukseen kotona, sitten saatan vaikka käydä Hinthaarassa.

  • Ei jatku. Espanjan talous romahtaa kuten 90-luvun alussa. Konkursseja massatyöttömyyttä, rikollisuus kasvaa roimasti. Turistit eivät palaa pitkään aikaan.
   Asuntojen hinnat romahtavat 50 %., jos millään hinnalla saa kaupaksi ja vasta vuosien kuluttua.
   Olemme suuren ja pitkän laman aivan ensimetreillä. Espanjan talous tule oleman täysin kuralla.
   Näin se vaan nyt on valitettavasti, näkymät ovat erittäin synkät vaikka koronan satsiin joskus jonkinlaiseen hallintaan.
   Pääosa suomalaisistakin muuttolinnuista jää jatkossa kotimaahan - varmuuden vuoksi.

   • Jatkuu. Turistit palaavat sillä ei ilmasto miksikään muutu. Tämäkin tauti saadaan täysin hallintaan ja me muuttolinnut tulemme viettämään siellä talvet kuten ennenkin. Mahdollisen hintanotkahduksen ansiosta yhä useammilla on mahdollisuus toteuttaa haaveensa viettää eläketalvensa Espanjassa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jatkuu. Turistit palaavat sillä ei ilmasto miksikään muutu. Tämäkin tauti saadaan täysin hallintaan ja me muuttolinnut tulemme viettämään siellä talvet kuten ennenkin. Mahdollisen hintanotkahduksen ansiosta yhä useammilla on mahdollisuus toteuttaa haaveensa viettää eläketalvensa Espanjassa.

    Paljon on ihosyöpää aurinkorannikon suomalaisilla. Että ei mitenkään hyvä p,aika. Ja pitkään siellä oleillut tunnistaa siitä että kasvot ovat kuin rusinat. Ei sovi suomalaiseen ihonlaatuun, ei.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Paljon on ihosyöpää aurinkorannikon suomalaisilla. Että ei mitenkään hyvä p,aika. Ja pitkään siellä oleillut tunnistaa siitä että kasvot ovat kuin rusinat. Ei sovi suomalaiseen ihonlaatuun, ei.

    Tuo väittämä ei perustu mihinkään tietoon. Miksi esittää moista?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuo väittämä ei perustu mihinkään tietoon. Miksi esittää moista?

    Onko mahdollista että matkanjärjestäjä joutuu maksaa koronalaisten karanteenista johtuvat kulut esim hotelli tms ,kuka osaa kertoa


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onko mahdollista että matkanjärjestäjä joutuu maksaa koronalaisten karanteenista johtuvat kulut esim hotelli tms ,kuka osaa kertoa

    Lue 24.3 iltasanomat kuka sai paniikin aikaisksi
    Olisiko voitu myydä lippuja halvemmalla


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lue 24.3 iltasanomat kuka sai paniikin aikaisksi
    Olisiko voitu myydä lippuja halvemmalla

    Kuka niitä vanhoja lehtiä viitsii etsiskellä. Saa kirjoittaa!


  • Kun päättyy tää corona hössötys nii heti Suomeen ja Thaikkulaan :)

   • Ei tule iäkkäämpi väki Aurinkolammikolöe pitempään aikaan. Kokona ei katoa minnekään ennen kuin rokote kehitetään. Espanjaan tulo aivan liian riskaapelia. Terveys ensin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei tule iäkkäämpi väki Aurinkolammikolöe pitempään aikaan. Kokona ei katoa minnekään ennen kuin rokote kehitetään. Espanjaan tulo aivan liian riskaapelia. Terveys ensin.

    Riski taitaa olla siellä Suomessa suurempi kuin täällä Benalmadenassa.


  • Kyllä Espanjaan uskaltaa hyvillä mielin tulla. Aurikorannikolla korona luvut eivät ole ja eivätkä olleet hälyttäviä. Kaikki toimenpiteet mitä valtio teki on osoittautunut toimiviksi, Palataan hiljalleen uuteen normaaliin. Sama tilanne kaikissa maissa. Jos jokainen itse huolehtii omasta terveydestään ja hygieniasta niin sillä on iso vaikutus pandemian loppumiseen. Tänne vaan, lennotkin alkavat Suomesta 1.7 alkaen päivittäin!

  • Mitä ajattelee aloittaja?

  • Koronavirus on levinnyt koko maapallolle. Sitä hillitsevä rokote todennäköisesti kehitetään jossain vaiheessa. Viime viikkoina on näkynyt vähemmän otsikoita siitä, kuinka lähellä ratkaisu jo on. Asiantuntijoiden varoituksiin siitä kuinka vaikeaa rokotekehitys on, aletaan uskoa. Rokote on tuskin valmis syksyksi, tuskin kevääksi, eikä välttämättä seuraavaksi syksyksikään.
   Että ei kiirettä aurinkorannoille, etenkään yli 60-vuotiailla, jos järkeä on.

   • No kovasti ovat lähteneet jo tai menossa piakoin. Lennot myyvät hyvin vaikka pompulla pitää mennäkin. Toisaalta Lufthansalla on ilmaiset juomat koneessa...


  • Jatkuu jatkuu! Syksyllä Lissaboniin ja Jouluksi sitten Espanjan aurinkoon.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut