Vaasan asuntokupla räjähtää

Anonyymi

Niin se tuo viirus Vaasan asuntohinnat vihdoin edes vähän järkevämmälle tasolle. Nyt jo eräs kiinteistövälittäjä lyömässä lappua luukulle, kun ei kukaan edes kysy kämppiä enään. Sanoi, että nyt mennään ja kovaa vauhtia pulkkamäkeä. Asunnot olleet jo pitkään aivan ylihintaisia tämän kokoiselle tuppukylälle. Pitäkää hatuistanne kiinni, nyt mennään ilman turvavöitä.

25

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Noh noh! Lähtikö mopo keulimaan.... Eiköhän tämä(kin) koronakriisi liene ohi jossain vaiheessa. Ja hän kuka harkitsee rakentamista, veikkaan että työn hinta nousee joten asuntojen hinnat myös nousee. Nyt on aika nostaa "kirvesmies kulunkeja yms" Viron miehet pysyy rajan takana. No aika näyttää... Juhannusta odotellen tässä kerrostalo kotosalla pienen pienellä parvekkeella töllistellen. Ei saunaa (taloyhtiön) koronatartunta pelon vuoksi. Onnea teille kaikille, jolla oma ovi omaan kotiin omalla pihamaalla.... HUOOOH!

    • Anonyymi

      Virus-sodan jälkeen kaikki tekee ilmaista työtä,täyttyy sota velat maksaa!

    • Anonyymi

      Tässä yksi fakta. Käytiin tossa katsomassa emännän kanssa noin kuukausi takaperin yhtä 65300 omakotitalo ja tuli sitten annettua välittäjälle hänen manguttuaan yhteystiedot. Jo kotona kuitenkin mietittiin, että kyllä on järjetön hinta (vrt. Tuusula, josta muutettu tänne). Hinta lähes sama, kuin ruuhkasuomessa, jonne väki nyt pakkautuu. Ei mitään järjen hiventäkään tuossa pyynnissä siis,. Pari-kolme päivää kun oli kulunut, soitteli perään. Sanoin huumorilla, että hulluhan se on, joka ei puolta tarjoa ja lisäsin, että kyllä me nyt jätetään väliin. Ei takapuoli kestä tuollaisia hintoja mitenkään. Siihen tosikko suivaantuneena, että olipa röyhkeä tarjous. Ei siis tajunnut edes huumoria, liekö niin tiukka talous ja kiire saada oikeasti edes jotenkin myytyä, kun tivasi ja tivasi että annetaan oikeasti tarjous. Ei kuulemma tarvitse olla niin lähelläkään pyydettyä kuitenkaan, kunhan nyt ei sentään puolta jne. Jätin silti leikin sikseen ja totesin, että vaikka olisi varaa, niin en ole valmis maksamaan tuollaista ylihintaa. Nyt meni sitten kuukausi ja puhelin soi. Nyt oli ääni hieman eri kellossa. Kuulosti ihan siltä, että jopa se puolet halvempikin tarjous olisi kelvannut, mutta onneksi en reagoinut aikanaan ja nyt oli helppo sanoa, että pidä asuntosi, mä olen seuraavat 3kk lomautettuna, sen jälkeen hyvintodenköisesti irtisanottu. Monella muulla varmaan ihan sama tilanne

      • Anonyymi

        Kyllä oot edullisen talon löytänyt 65 300 € ja siitä puolet 32 650 €! Oliko tontti oma? Varmaan melkoinen remonttikohde, liekö riittää 150-250 000.... ja jos purkukuntoinen, tulee isot kustannukset purkaa ja roudata lajitteluun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä oot edullisen talon löytänyt 65 300 € ja siitä puolet 32 650 €! Oliko tontti oma? Varmaan melkoinen remonttikohde, liekö riittää 150-250 000.... ja jos purkukuntoinen, tulee isot kustannukset purkaa ja roudata lajitteluun.

        Tais viitata postinumeroon


    • Anonyymi

      Kaveri LKV ja sanoi että moni laittamassa lappua luukulle välitystoimistoillaan. Kauppa käytännössä pysähtynyt seinään ja muutenkin oli huonot ajat edessä. Oli aika pelonsekaisin ja heille oli kerrottu, että 90-luvun laman uusiutuminen asuntokauppaan voi olla jo ennen talvea tosiasia. Pahalta näyttää..

      • Anonyymi

        Ei voi verrata -90 lukuun tätä korona hysteriaa. -90 luvulla oli asuntolainan korot päätähuimaavat, meilläkin 14,5%. Korot on ja pysyy matalina. Onneksi ollaan EU:ssa. -90 luvustakin selvittiin, niin selvitään tästäkin. Edellytykset aivan toiset, saa vain nähdä kuinka kauan tämä korona riehuu, loputtomiin tämä ei voi kestää. Muutoin ihmiset kuolee mm nälkään, mielenterveysongelmiin ja onhan näitä.... tauteja.


    • Anonyymi

      Persujen tietotoimisto laskenut, että koronaan kuolee Suomessa 300 000 ihmistä. Tarkoittaa sitä, että Vaasassa tyhjenee 3000 asuntoa. Perikunnat pulassa, kun vainajan asuntoa ei saa myytyä, mutta asuntosijoittajille vielä pahempi ongelma. Korona niittää vuokralaiset, eikä uusia löydy mistään.

      • Anonyymi

        No tuostapa ei ihmismieli enää synkemmäkssi voi mennä. Jaksuja sulle!


    • Anonyymi

      Tänään sitten ensimmäinen virallinen konkurssi. Montako perässä? Ei näytä hyvältä..

    • Anonyymi

      Tuskinpa korona virus ainoastaan Vaasaan iskee. Iskee koko Suomeen, jos iskee. Asunnonvaihtajalle myös fifty/fifty tilanne. Ei saa omastaan kuin puolet ja maksaa sitten puolet uudesta asumuksestaan jne jne. Onneksi korot ovat alhaalla, ei ole niin järjetön tilanne kuin -90 luvulla. Toivottavasti kuitenkin kaikki selviäisi suht pienin vaurioin. Tsemppii kaikille....

    • Anonyymi

      Helsingin yksiöitä heti kantakaupungin ulkopuolella tullut viikossa myyntiin järkyttävä määrä ja ”halvalla”. Jos Helsingissä putoaa hinnat tätä tahtia, mitä tulee olemaan Vaasassa ja nyt puhutaan vieläpä sijoitusasunnoista, ei cyprochomeläävistä. Kovaa kyytiä tulee näille näivettyville kunnille. Asunto ei ole enää tae omaisuuuden kasvattamisesta, eikä tälläisissä pikku tuppukylissä pidäkään olla. Monelle tulee vielä kurat housuun. Avioero, työpaikka/työpaikat menee tms pakkomyynti, niin kannattaa ottaa pari vaippaa mukaan kiinteistökaupoille mukaan.

    • Anonyymi

      Kiinteistövälittäjillä taskut tyhjiä toki varmaan ollutkin, mut nyt rutikuivia. Kun alkaa loppumaan fyffet maksaa konttorin vuokria ja palkkoja ei näy ei kuulu, aletaan kurkuttamaan toimeksiantajia pudottaan pyyntihintoja siinä uskossa että edes yksi tyhmä uusavuton menee miinaan. Tästä se kierre lähtee

      • Anonyymi

        Huuteleeko vuokralla asujat soffilta...? Vaiko ihan omistamastaan asunnosta....? Jokatapauksessa mielen nautinto ollenee tapissa noilla ajatuksilla! Onnea tähän hurmaan =)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huuteleeko vuokralla asujat soffilta...? Vaiko ihan omistamastaan asunnosta....? Jokatapauksessa mielen nautinto ollenee tapissa noilla ajatuksilla! Onnea tähän hurmaan =)

        Polttoaine laskeneet pian 40 prossalla.
        Sama pitää olla suunta asuntojen.autojen pyyntihinnoissa.


      • Anonyymi

        Minäkin asun loistavasti menestyvän kiinteistövälittäjän naapurissa. Hänellä komia taloo ja upea auto pihassa.....


    • Anonyymi

      Jos asuntohinnat puolittuvat, verottaja on yksi suuri menettäjä. Varainsiirtovero puolittuu ja asuntosijoitajilla pääomatuloverot romahtavat, kun voivat nollata ne myymällä asuntoja tappiolla. Muutaman vuoden ajanjaksolla tuhansien miljoonien veronmenetys, joka näkyy valtion kyvyssä rahoittaa Kela, joka maksaa eläkkeitä ja työttömyyskorvauksia. Joten eipä ehkä kannata persaukistenkaan täällä liikoja huudella. Osuu nimittäin aikaanaan omaan nilkkaan. Sen rinnalla Sipilän hallitus oli kuin ruusuilla tanssimista. Pistäkää tämä ennustus talteen, niin ymmärrätte erään tulevaisuuden päivänä miksi jääkaappinne sisällä on vain valo.

      • Anonyymi

        Asiaa! Kiitos!


    • Anonyymi

      Tuskin kukaan toivoo mitään romahdusta, mutta kyllähän se kokoajan todennäköisempää on. Haluttiin, tai ei!

    • Anonyymi

      Näyttää melko todennäköiseltä, että kierre alkaa...

    • Anonyymi

      Koronan vaikutus näkyy toukokuussa kunnolla.

      Asuntokaupoissa viive on aina 2-4 viikkoa eli nyt tehdyt kaupat on sovittu jo maaliskuun alkupuolella viimeistään eli ennen koronaa.

      Nythän tilanne on täysin jäätynyt.

      Siis täysin.

      Terveisin, Työtön LKV

    • Anonyymi

      Joka viides yritys pelkää konkurssia, automyynti romahtanut 80%!!! jne. jne. Työttymyysuhan alla yli 320.000 uutta ihmistä ja vaikka näistä vain 10% menettäisi työnsä kokonaan, on se merkittävä määrä. Vaasassa Wärtsilä suurimpana ehtinyt jo ilmoittaa isoista säästöprojekteista, ABB ja Danfoss jne seuraavat perässä ennemmin tai myöhemmin. Ollaan täysin uuden tilanteen edessä. On pelkkää itselle valehtelua, etteikö tämä tulisi koskettamaan meitä ihan jokaista ja samoin asuntojen hintoja. Ne seuraavat aina perässä, koska ihmiset ovat a) jääräpäisiä, b) eivät voi myöntyä tappioihin ja c) yrittävät loppuun saakka sinnitellä tilanteen kanssa. Yksi taho joutuu polkaisemaan omansa alle vallitsevan tason ja rytinä alkaa tosissaan. Millä erotut markkinoilla omasi osalta, kun mikään ei liiku, eikä kukaan kysele edes? No, hinnalla tietysti!
      Kiinteistövälittäjiä on turha kuunnella, heiltä on lattia hävinnyt jalkojen alta jo. Vedättävät viimeiseen saakka, että saisivat edes jotain myytyä ja kalliit toimipistevuokrat ja juoksevat kulut maksettua. Ei käy kateeksi! No, oikeastaan sitä saa, mitä tilaa. En osaa sääliä. Sen verran röyhkeä ammatti, jossa kaikenmaailman kokit esittää talotekniikan asiantuntijaa vailla mitään vastuuta.

      • Anonyymi

        Onko asunnon osto mielessä ja näin "hädän hetkellä" härskisti halpaa, myyjän kannalta tappiokauppaa kieli pitkällä odottelet. Tiedoksi: on muitakin ratkaisuja! Odottele raihakseen, ei tää maailmanloppu ole, olen täysin varma siitä. Turhaa lietsomista. Ihmeellistä myös tämä viha välittäjiä kohtaan, eiköhän nuo tee työtänsä, maksa veronsa yms. Mitä tuota heitäkään kateilee, myy itse omasi älä käytä heidän palvelujaan, minä kuitenkin käytän. Edelleen, jos tarve vaatii.


    • Anonyymi

      Loppuu se valehtelu. Ainakin itse uskon asiantuntijaan enemmän, kuin palstajeesustelijoihin. Kyllä ne hinnat romahtaa ja uskokaa huviksenne, Vaasa järjettömän määrän myymättömien uustuotantokohteidensa ja mm Wärtsilän yt-neuvotteleluidensa suhteen kärkipäässä. Muistutan vielä ettei esim Wärtsilän yt:t koske pelkästään Wärreläisiä vaan sivuvaikutukset ovat huomattavan laajoja mm alihankkijat, ravintolat, yleinen kulutus, kun tulot putoaa huomattavasti jne. Vaasalla on hyvä tilanne koska usea iso työnantaja, mutta se on samalla uhka vaasalle.

      Tässä siis asiantuntijanäkemys, ei palstamutuilua https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/fea9d571-e55c-47e0-8b18-e09abe0fcb7e

      • Anonyymi

        No onhan näitä asiantuntijoita jokapaikassa! Ja kaikkeis parhaiten (kateelliseen) kansaan uppoaa negatiiviset ENNUSTELUT.
        Aika näyttää mitä tapahtuu, sille ei mahda kukaan mitään. Toivottavasti käy hyvin tai ehkäpä vielä, paremmin kuin hyvin!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1940
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1529
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      136
      1343
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1308
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1230
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      271
      1019
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      972
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      935
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      112
      902
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      48
      751
    Aihe