Valetta vai Sliema?

Tellu

Suunnitteilla matka Maltalle ja alustavasti ajattelimme varata hotellin Valettasta, vaan millainen paikka Valetta mahtaa olla esim. iltaisin? Vanhasta matkaoppaasta n. 10 vuoden takaa luin, että Valettassa on päivällä paljon porukkaa ja paljon nähtävää vaan iltaisin kaupunki lähestulkoon autioituu. Biletys ei juuri innosta, mutta onko siellä riittävästi ruoka- ja muita illanviettopaikkoja aikuisempaan makuun? Vai olisiko hotelli kenties parempi valita sittenkin Sliemasta? Mahtaako Valetta Sliema välillä olla lauttayhteyttä vai onko bussi/taksi ainut vaihtoehto?

Mitähän mahtaa maksaa ja kestää lauttamatka Gozolle?

8

1842

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rory

      suosittelen ehdottomasti Sliemasta hotellia, koska tosiaan Valletassa ei ole iltaisin oikein elämää. Sliema ja sen lähellä oleva Paceville ovat Maltan yö-ja iltaelämän keskuksia. Slieman pitkän rantakävelykadun varrella paikalliset kävelevät iltaisin ja silloin siellä on esim. lauantaisin tosi paljon porukkaa liikkeellä. Paljon ravintoloita ja kahviloita. Valletassa ei ole illalla kuin joitain ravintoloita tietty ja teatteritalo, joka taitaa kesällä olla kiinni. Ei lomasta oikein saa irti kaikkea jos Valletassa on illat. Valletan ja Slieman välillä on lauttayhteys, en ole käyttänyt. Gozon matka ei kallis itse omatoimisesti, myös eri matkatoimistot järkkää valmiita retkiä. Ei ne mitään kauhean kalliita ole. en nyt hintoja tarkalleen muista. Lauttamatka kestää noin tunnin muistaakseni odotteluineen. Asuin Maltalla runsas vuosi sitten opiskellessani siellä joten jos muuta kiinnostaa tietää, niin voin kertoa.

      • Tellu

        Kiitos vastauksestasi, Sliemaan siis.


      • sara
        Tellu kirjoitti:

        Kiitos vastauksestasi, Sliemaan siis.

        Itse olen varannut matkan kesäksi. Me mennään myös Sliemaan. Kuulostaa mukavalta paikalta! ja eikun matkaa odottamaan....


    • Maltafani

      Malta on upea paikka!!
      Suosittelen ehdottomasti Sliemaa, et varmasti pety. Gozolle järjestetään paljon reissuja esim Captain Morgan -laivayhtiö. Kysy hotellista, tietävät ihan varmasti mitä tarjota. Ehdoton must on myös Blue Lagoon ja Katakombit.
      Osta tupakit mukaan jos poltat, sieltä ei löydy tuttuja merkkejä kuin malboroa.

    • Maltafani

      Niin joo,
      Sliema-Valletta väliä kulkee lautta puolen tunnin välein, maksaa muistaakseni 0,35 LM. Matka kestää viisi minuuttia :)
      Suosittelen myös Luzzu Cruises -firman (pienyrittäjä, niitä pitää tukea!) satamakierroksia, ovat yllättävän hyviä. Myös iltakierros on mahtava!! Vallettan satama on paljon laajempi kuin sliemasta katsoen luulisi.

    • keikhh

      Suunnittelen reissua maltaan joskus syyskuun alussa. Onko kokemuksia ilmasta sillon? Pelottaa että syyskuussa koko paikka on tyhjä eikä aurinkokaan paista:)Olen myös pohtinut että otanko matkatoimiston valmiin pakettimatkan vai kannattaako matkata omatoimisesti? Mikä on kokeneiden Maltan kävijöiden mielipide asiaan?

      • tiedote

      • Rory

        Syyskuussa on lämmintä, voipi olla hyvinkin jopa 35 astetta, kuten 1.9.03, kun menin sinne vaihtoon. Yleisesti syyskuussa 20-35 astetta joten lämmintä on. Syyskuu on vielä turistikautta, joten on paljon turisteja, ruuhkaa yms. Myös kyläjuhlia, uskonnollisia on silloin vielä, eli paljon ilotulituksia ja muuta toimintaa. Suosittelen pakettimatkaa, helpompi ehkä, ja lentokenttäkuljetukset kuuluu mukaan. Kentältä saa vain valk.epäviralliseja takseja, jotka kalliimpia/huonompia kuin viralliset mustat taksit(joita voi toki soittamalla sinne tilata). Suosittelen käymistä kasinolla(passi mukaan), elokuvissa Pacessa(hyvä valikoima, halpaa).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2823
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1972
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1816
    6. 160
      1804
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe