Joko voi laittaa ostohousut jalkaan?

Anonyymi

Fortum on nyt 40% alennusmyynnissä. Kurssi on romahtanut vaikka tämä ei ole öljynporausfirma. Käsittääkseni sähkön kulutus ei romahda tuosta vaan, pakko se on ihmisen käyttää sähköä, vaikka olisi lama.
Mitä osaketta olette tänään ostaneet? Aloituksesta tiedättekin oman ostoksen laadun.

33

90

  Vastaukset

  • DAX-putteja ostin äsken kun oli niin hyvä paikka. Indeksi oli +5%. Huomenna ehkä -5%... jne

  • Jos tulee lama, sähkönkulutus laskee kun teollisuustuotanto laskee. Ja kun olkiluoto kolmonen kohta hörähtää käyntiin, tulee sähkön hinta laskemaan.

   Fortumin uniper omistus ei edelleenkään tuo kuin osinkoja.

   Fortumin hinta voi toki olla edullinen nyt näillä näkymillä, mutta maailma muuttuu ja näkymät sen mukana.

   Kun vielä huomioidaan se, että jos ja kun pörssi laskee kokonaisuudessaan noin 20 - 25 % alemmalle tasolle, siinä laskee ihan jokainen osake.

   Oma näkemykseni on se, että ostaminen on liian aikaista. Kriisiä ei ole mennyt kuukauttakaan, kun yleensä nämä kestävät pari vuotta.

  • Eli mielestäsi se päälle kahdenkympin hinta on se "oikea" hinta.

   Fortumin kurssi on laskenut, mutta niin on monen muunkin. Tuo on vain osoitus siitä, miten paljon kurssi perustuu odotusarvoihin, eikä todellisuuteen.

   Nyt lähtee hinnoista löysät veks.

   Toki, ostamalla fortumia, voi parin vuoden päästä olla sen 50% korkeammalla, mutta sama pätee lähes mihin vaan osakkeeseen, joidenkin kohdalla voitaneen puhua 100% noususta.

   Nyt on se hetki, kun ei pidä tuijottaa yksittäistä osaketta vaan koko markkinan tilaa. Suurin osa meistä varmaankin koettaa tähdätä siihen että koska noustaa. Oma arvaukseni on se, että suurempi pysyvä nousu tapahtuu aikaisintaan lokakuussa. Sitä ennen vispaa ylös ja alas.

  • Mikä se markkina hinta sähköllä on niin tiedät paljonko voittavat vai häviävät.

  • Kyllä Fortum on ostohinnoissa jo nyt. Jos katsotaan pidempää aikaväliä niin ainoastaan osake kerran on viimeisen 13 vuoden aikana käynyt alle 12 euron. Uniperin kauppojen myötä Fortum tulee olemaan jossakin vaiheessa yli 30 e lappu. Liikevaihto ja tulos kasvavat tulevaisuudessa merkittävästi. Osinkokin on varmaan jossakin vaiheessa 1,2-1,5e/osake. Tällä hetkellä osinkotuotta 9 % eli parempaa sijoitusta Helsingin pörssistä ei taida löytyä?

   Sähköä kuluu tulevaisuudessa paljon enemmän, kun maailma sähköistyy koko ajan lisää mm. sähköautojen, etätöiden, erilaisten sähkövempaimien ja raitiovaunujen & junien myötä. Ruuan ja juoman jälkeen ihminen on valmis luopumaan sähköstä ja valtion 50 % osuus Fortumista takaa sen, että ko. pulju ei tule koskaan menemään konkurssiin. Nyt kannattaa ostaa, koska syksyllä lähennällään taas 20 euron hintaa. Itse näen, että Fortumin osakkeessa on erittäin hyvä potentiaali saada 100 % tuotto + osingot päälle vuoden tai kahden sisään. Sisäpiirikin on tehnyt kauppoja ja tunnetusti silloin kannattaa ostaa kun sisäpiirikin ostaa.

   • Osinkoprosentti on nolla jos sitä ei makseta laisinkaan.

    Yhtiökokous jossa tuosta osingosta päätetään, on peruttu.


  • Yhtiökokouksia on siirtänyt lähes kaikki yritykset koronan takia kun on kokoontumiskielto. Valtio tarvitsee rahaa ja en usko, että Fortum uskaltaa jättää osinkoja maksamatta. No jos jättää niin sitten jättää. Aina voi äänestää rahoillaan ja ostaa jotain muita firmoja. Itse uskon silti Fortumin olevan hyvä sijoitus pitkällä aikavälillä. Sähköä tarvitaan aina.

  • Keskiviikkoaamu
   BREAKING NEWS
   SENAATTI JA TRUMP PÄÄSSEET SOPUUN massiivisesta tukipaketista talouteen ja virusestoon

  • Nyt odottelen seuraavaa notkahdusta, Fortumia on jo tarpeeksi, valtio takaa sen, että osingotkin tulee jossain vaiheessa. Jotakin muuta kotimaista firmaa pitää hankkia, joka tuottaa sellaista tavaraa, jota menee aina. USA-salkussani Walmart ja Costco ovat pärjänneet aika hyvin.

   • HK on hyvä vaihtoehto, sillä nyt liikkuu einekset, makkarat ja muut lihatuotteet aivan hulluna, kun porukka pitää etäpäiviä eivätkä voi syödä ravintoloissa. Osakekin oli eilen alle 1,80 e, joten nousuvaraa on yli kolmeen euroon helposti.


   • Nokia on historiallisen halpa ja noussut jo aika reilusti koronakriisin pohjista (2,08 e ->2,75 e). Itse pidän Nokiaa edullisena aina kun se on alle 3 euron hinnoissa. Nousuvaraa on vaikka 10 euroon jos 5G laitteiden ja muiden verkkolaitteiden kysyntä räjähtää tämän epidemian ansiosta. Nyt jo huomattiin, että esim. Netflix, Youtube yms. joutuivat huonontamaan kuvanlaatua, kun kaistaa oli liian vähän tässä maailmassa. Saa nähdä mitä uusi toimitusjohtaja syksyllä saa Nokialla aikaiseksi. Toivottavasti kurssi nousee silloin reilusti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nokia on historiallisen halpa ja noussut jo aika reilusti koronakriisin pohjista (2,08 e ->2,75 e). Itse pidän Nokiaa edullisena aina kun se on alle 3 euron hinnoissa. Nousuvaraa on vaikka 10 euroon jos 5G laitteiden ja muiden verkkolaitteiden kysyntä räjähtää tämän epidemian ansiosta. Nyt jo huomattiin, että esim. Netflix, Youtube yms. joutuivat huonontamaan kuvanlaatua, kun kaistaa oli liian vähän tässä maailmassa. Saa nähdä mitä uusi toimitusjohtaja syksyllä saa Nokialla aikaiseksi. Toivottavasti kurssi nousee silloin reilusti.

    Kun nokia on 20 vuotta mennyt alamäkeen, niin miksi 5G juuri nyt kääntäisi tilanteen parempaan suuntaan?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kun nokia on 20 vuotta mennyt alamäkeen, niin miksi 5G juuri nyt kääntäisi tilanteen parempaan suuntaan?

    Kysynnän ja tarjonnan laksi. Kiinalaisten Huaweihin ei Jenkit luota ja Nokialla on mahdollisuuksia saada nyt paljon rahakkaita 5G diilejä. Ericsson on kova kilpailija, mutta käytännössä nuo kolme yritystä tulevat hallitsemaan 5G markkinoita. Nokia tulee joskus suosta nousemaan ja nousu saattaa alkaa tästä koronan jälkipyykistä, kun nettiyhteyksiä pitää saada kaikkialla paremmiksi.


  • Kannattaa katsoa myös sellainen yritys Ruotsista kuin Intrum. On ulosottofirmojen emoyhtiö (mm. Lindorf kuuluu tähän). Osake tullut reilusti koronan myötä alas, mutta varmasti ulosotot kasvavat lähitulevaisuudessa mikä sataa suoraan Intrumin tulokseen. Maksaa ihan hyvää osinkoakin.

   • Ja LindorfF-yhtiöllä ei ole mitään tekemistä Intrumin kanssa. - Kun L ja Intrum Justitia yhdistyivät, osa oli pakko myydä. Ja nyt tämä osa on nimeltään Lowell.
    Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Lindorff


  • Hauska tämä Suoli24! - Fortumista, kun piti puhua menikin Intruun (joka sekin monen, monen muun ja Fortuminkin ohella) on salkussani.
   No Intru EI ole pääsääntöisesti mikään "ulosottofirma", vaan se ostaa luottoja siis kaikenlaisia, onko ruotsin läksyt tehty, kas tässä:
   Intrum AB, tidigare Intrum Justitia AB, är ett företag som erbjuder kredithanteringstjänster inklusive inkasso och köp av fordringar.
   (Inkasso = perintää).
   MUTTA sitten se varsianainen asia eli F. Kyllä tässä ei kannata lähteä Ruotsia ja Suomea kauemmaksi eli F on muakvasti täydentänyt salkkkuani ja taidan hieman lisätä. I puolestaan on ollut pettysmys, taitaa olla olla holdarilla miinuksella 50 prosenttia? Mitä tehnee pääomistaja eli Nordic Capital?

   • Osta outokumpuu, kohta lähtee nousuu


   • Olihan siinä aloituksessa kysymys että mitä osaketta olette tänään ostaneet.

    Kukaan ei suoranaisesti ole siihen vastannut, mutta voihan tuon kysymyksen ymmärtää avaukseksi laajemmalle keskustelulle osakkeista.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olihan siinä aloituksessa kysymys että mitä osaketta olette tänään ostaneet.

    Kukaan ei suoranaisesti ole siihen vastannut, mutta voihan tuon kysymyksen ymmärtää avaukseksi laajemmalle keskustelulle osakkeista.

    Ei vielä varmaan kannata myydä osakkeita, ensi vuoden alussa.


   • Investor, Cloetta jo ostettu. Katsonnassa myös Securitas.
    Suomesta vähän siis epävarmaa, Fortum varmaan ja ehkä Sampoa. Kemira? Kaikkia jo Suomi-salkussa.
    Sitten yksi hörhöily: jos esim Sampoa Ja Fortumia ostaa niin sehän tarkoittaa että VOI olla että VAJAAN vuoden sisällä pääsee kaksi kunnon osingoille, koska siis molempien AGM:t siirtyvät mutta tämähän on pelkkää arvailua! ;)


  • Ostojuna on kohta mennyt ohi jos ei sitten tule uutta paniikkikohtausta sijoittajille ja asemalle jääneet pääsevät mukaan kyytiin. Defensiiviset osakkeet kuten Fortum tai Aktia ovat naurettavan halpoja vielä tällä hetkellä, joten äkkiä ostohousut jalkaan jos haluaa vielä päästä nauttimaan ATL hinnoista ja mahdollisista osingoista. Kauppalehtikin listasi tänään Fortumin yhdeksi järkevimmistä ostoksista.

   https://www.kauppalehti.fi/uutiset/nama-osakkeet-houkuttelevat-jo-pohjaonkijalla-voi-olla-apajat-pitkaan-salkkuun/7ae2680f-9fc2-441f-a39c-8cce242a7355

   https://www.kauppalehti.fi/uutiset/tarkea-mittari-paljastaa-etta-merkittava-osa-helsingin-porssin-osakkeista-on-nyt-oikeasti-halpoja-markkinatilanne-on-houkutteleva/55aaddb9-60f5-47ef-a140-764edcb1bfd1

   • Ja olet IHAN varma että nyt ei mitään takapakkia voi tulla?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja olet IHAN varma että nyt ei mitään takapakkia voi tulla?

    Kyllähän pörssi heiluu tällaisina aikoina hyvinkin paljon päivän sisällä, mutta pitkällä aikavälilä kaikki hyvät yhtiöt ovat varmasti hyviä ostoksia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllähän pörssi heiluu tällaisina aikoina hyvinkin paljon päivän sisällä, mutta pitkällä aikavälilä kaikki hyvät yhtiöt ovat varmasti hyviä ostoksia.

    Eli ennen romahdustakin, hyvät yhtiöt oli suositeltavia ostoksia. Näinhän se on, tämä selvä.

    Mutta jos kaiken kuittaa sillä että "pitkässä juoksussa" niin sittenhän näillä heilahduksilla ei ole mitään merkitystä, aivan sama ostiko tänään vaiko kuukausi sitten, hinnassa toki 30% ero, mutta se menettää merkityksenä kun huomioidaan "pitkä juoksu"

    Tavallaan tuo on kyllä totta, mutta onhan sillä merkitys jos ostohetkestä napsastaankin samantien 30% pois ja joudut 5 vuotta odottamaan että olet edes omillasi.


  • Tunsin erään hemmon, joka 90-luvun lama-aikaan jäi odottamaan asuntojen hintojen laskua. No vielä 95 vuonna hän kertoi, että ei vielä kannata ostaa, koska asuntojen hinnat voi vielä pudota 20 %, joten hän odottaa. Itse ostin silloin asunnon ja sen arvo on moninkertaistunut ja asunnon maksoin aikapäiviä sitten omaksi, mutta kyseinen hemmo asuu vieläkin kaupungin vuokra-asunnossa ja ilmeisesti odottaa niitä lama-ajan tasoisia hintoja. Tarinan opetus on se, että pohjiin on vaikea osua. Silloin kannattaa ostaa kun tuntuu hinta halvalle. Jos nousua on tulossa 100 % se on ihan sama sattuuko saamaan osakkeen 10-20 % vielä edullisemmin. Enemmän harmittaa jos jää kelkasta kokonaan niin kuin tuo asuntohemmo 90-luvulla. Fortum ja Sampo ovat hyviä osingonmaksaja ja jos mitään pikavoittoja ei ole hakemassa niin pitkään salkkuun ei varmaan parempia osakkeita tällä hetkellä ole saatavilla? Nokian Renkaat ovat myös yksi hyvä vaihtoehto.

   • Itse ostin ensimmäisen asuntoni 173 000 markalla 1994.
    Sitten toisen... ja sen kolmannen jossa nyt asun 1997.
    Näin kaksi sijoitusasuntoa.
    Toisen olisi voinut jättää ostamatta (on Tsernobili) ja panna nekin mainitsemiisi vakaisiin firmoihin.
    Ei kukaan pohjia eikä huippuja tiedä, siksi kuukaksisäästö.


  • Ostin tätä muutaman satsin 2016, kun hinta oli näissä lukemissa ja käytiin 11 euron pinnassa ja jopa hieman allekin.

   Tankkaisin oitis lisää nyt, ellei Fortumin paino olisi jo kohtalaisen suuri salkussa.
   Hajautusta tarvitaan. Tämä on jo vuoden parin tähtäimelläkin houkutteleva hinta
   tai sitten vuosien pitoon...

  • Nordea, Nokian Renkaat, Wärtsilä, Stora Enso, Kemira.
   Edullista tavaraa on kriisihinnoittelulla, jos pienet heilunnat ei pelota ja voi katsoa paria kuukautta tai kvartaalia pidemmälle ensi vuoteen!

   • Nordea - jäätävät luottotappiot tulossa
    Nokian Renkaat - kuinka moni miettii tässä tilanteessa jotain uusien renkaiden ostoa?
    Wärtsilä - ei taida tämän putkan tuotteet nyt hetkeen olla investointien kärjessä
    Stora Enso - kova kulurakenne joka sakkaa pahasti jos työntekijöitä sairastuu laajamittaisesti
    Kemira - ei kyykkää ehkä niin pahasti, joten voi pidempään salkkuun olla ihan hyvä


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nordea - jäätävät luottotappiot tulossa
    Nokian Renkaat - kuinka moni miettii tässä tilanteessa jotain uusien renkaiden ostoa?
    Wärtsilä - ei taida tämän putkan tuotteet nyt hetkeen olla investointien kärjessä
    Stora Enso - kova kulurakenne joka sakkaa pahasti jos työntekijöitä sairastuu laajamittaisesti
    Kemira - ei kyykkää ehkä niin pahasti, joten voi pidempään salkkuun olla ihan hyvä

    Ja kaikki ajelevat vuosi toisensa jälkeen wanhoilla renkailla. Koko maailmassa ei osteta uusia renkaita. Kierrätetaään vaan renkaita. Ja koko rekkkuyhtiö ja Godijearit, Varisotonet ja muut häviävät maan pinnalta! Koko rengasala tuhoutuu! (huumoria)


  • Lähikuukausista ja tästä vuodesta ei tiedä, mutta viimeistään 2021-2022 koittaa taas nousun aika. En puhu nyt näistä parin päivän pompuista, kun toivo herää hetkeksi aikaa ja pässilauma sääntää ostamaan nouseviin kursseihin vaikka koronan pahin vaikutus näkemättä....

   • Oletettavaa on että 30% alempana käydään. OMXH olisi silloin 5000 paikkeilla.


  • Ostan vain jos tästä Koronasta selviän, sillä kuolinpäivä voi määrätä arvon.

   Kesällä joskus voi kaikki olla aivan eri tasolla, tulee mahdollisesti hurja mama joka ei vuodessa parissa korjaannu. Kultakauppiaat teki hyvän tilin, oikein pahalta näytti kun myivät kultaa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut