Pysyykö pihalla

Anonyymi

Pysyykö walesinspringerspanieli pihalla vapaana?

8

<50

  Vastaukset

  • Luultavasti sinun tapauksessa ei, jos tieto taito on tuota luokkaa.

   Mikä vaan koira ja rotu pysyy pihalla jos osaa opettaa.

  • Kiinnostuu riistan hajuista ja pakenevista eläimistä.Suosittelen aitaamaan pihan,säästyt monelta murheelta.
   Aita kannattaa upottaa hieman alareunasta, ja oltava riittävän tukeva.Eikä siihen voi koiraa yksin valvomatta jättää.
   Kouluttamalla spanieli tulee pilliin ja kutsusta.Mutta, vaatii paljon koulutusta.Ja spanielit ovat metsästyskoiria, ja metsästysvietti herää kun linnun,oravan,kissan,ketun ,kauriin yms.näkee.
   Hyviä kavereita harrastuksiin ja lenkkikaveriksi pitkillekkin matkoille.

   • Mulla, ekan vastauksen kirjoittajalla, on 2 aktiivisesti metsästyskäytössä olevaa koiraa. Ovat aitaamattomalla pihalla pitkin päivää. Tosin mulla on tonttiakin, missä liikkua, toisaalta myös tarha esim vieraiden varuilta. Jos sattuu koira riistan perään menemään, niin huutamalla tulee takaisin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mulla, ekan vastauksen kirjoittajalla, on 2 aktiivisesti metsästyskäytössä olevaa koiraa. Ovat aitaamattomalla pihalla pitkin päivää. Tosin mulla on tonttiakin, missä liikkua, toisaalta myös tarha esim vieraiden varuilta. Jos sattuu koira riistan perään menemään, niin huutamalla tulee takaisin.

    Meillä aidattiin piha, jotta ei tarvii kokoajan katsoa missä koirat menee.Ja voin päästää niitä käymään ulkona myös ilman vahtimista.Jänikset, ketut ja kauriit juoksi meillä päivittäin ihan pihassa, joten aidalla, saadaan ne pysymään loitommalla.Omaa maata on suuren piha aitauksen ulkopuolella hehtaareittain, ja siellä pidettäessä tietysti vahditaa.Aitaaminen, helpotti meillä, koirat saa kesät talvet lenkkien lisäksi paljon liikkua ulkona.Ja itse voi keskittyä koirien vahtimisen sijaan pihatöihin, marjanpoimintaan, kolaamiseen,haravointiin,auton siivoamiseen jne.


  • Mä laitoin mun pihan ympäri sähköaidan, sellasen missä on jotain 2000-3000v jännitettä. Hyvin pysyy koirat pihalla.

  • Ei pysy koirat pihamaalla, eivätkä ole kilttejä, vaikka isäntä mitä väittäisi.
   On neuvottu liikkuman terveytensä vuoksi, mutta nyt on sellainen tilanne, että lähdenpä kotoani mitä tietä hyvänsä, niin kohta kiitää vihainen rakki hampaat irvessä kohti. Kun on kerran joutunut koiran raatelemaksi, niin siitä saa sellaisen kammon, että meinaa henki lähteä, kun tuntematon koira hyökkää kohti. Kylmä hiki nousee pintaan ja tuntuu että sydän irtoaa.

   Talvella olisi ollut mukava hiihdellä järvellä, mutta liian monessa niemessä oli koira irti, jopa niitten ihmisten koirat, joita muka pidetään kytkettyinä unohtuu aika ajoin vapaaksi pihamaalle. Koskaan ei tiennyt mistä suunnasta se tänään hyökkää.

   Nykyisin voin lähteä turvallisin mielin kotoani vain autossa istuen. Onneksi ralliautoilu luetaan vielä urheiluksi. Kävely, hiihto ja pyöräily vaatii terveen sydämen ainakin meillä päin kuntoillessa. Kuinkahan monta lenkkeilijää kuolee vuosittain koiran säikäyttämänä ja karkuun yrittäessään.

  • Pysyy kun kouluttaa. Lue oppaita ja ole jämäkkä. Meillä iso piha ja ei varmasti lähde, vaikka mitä menee talon ohi.

  • Ihmiset menevät koirineen kylään ja jättävät Mustin irti vieraspaikan pihaan. Siitä se koira sitten hyökkää yli puolenkin kilometrin päähän ohikulkijan jalkoihin rähisemään, kun ei tiedä missä on reviirin rajat.

   Itselleni tulee mieleen neljä tapausta, jossa koira on purrut ihmistä. Kaikissa tapauksissa koira oli irti ja isäntä paikalla. Siitä se ne hyökkäsi ihan tutun ihmisen kimppuun. Ainakin kahdessa tapauksessa koira ei vähääkään totellut isäntäänsä.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Torppa sairaalaan

   Kas kas..oliko ullatus, että taas tapahtuu..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   2243