Orionin osakkeen hinnassa kauheasti läskiä

Anonyymi

6

<50

  Vastaukset

  • Laatu maksaa. Väestö ikääntyy, lääkkeitä kuluu ja hyvinvointiin satsataan. Koronakriisi lisää monien tuotteiden kysyntää hurjasti, joten positiivista tulosyllätystä luvassa keväälle? Yhtiölle ropisee myös etappimaksuja. Lupaavia uusia tuotteita on myös tulossa, varsinkin parin kolmen vuoden tähtäimellä..

  • Jos mielestäsi se on kallis niin sun pitää tarjota sellaista hintaa joka on mielestäsi oikea. Jos kauppoja ei synny, niin jotain oli pielessä ajatuksessasi.

   Jostakin syystä orionkin on yksi näistä osakkeista jotka on viiden tai kymmenen vuoden syklin suurimpia nousijoita. Miksei se olisi sitä tulevaisuudessakin?

   Nokia, Stockmann, outokumpu ja YIT ovat vastaavasti pitkän ajan suurimpia laskijoita, oletettavasti ne ovat sitä vastaisuudessakin.

   Voihan noiden kanssa käydä "munkki" että yhtäkkiä tapahtuu jotakin joka nostaa osakkeen arvoa, mutta jos 10 tai 20 vuottakin tuota pomppua odottelee, on nuo "kalliit" osakkeet tuottaneet omistajalleen moninkertaisesti iloa (=rahaa).

   • YIT on kyllä melkoinen läjä. Taitaa tulla kohta asuntomarkkinoille ROM ROM muutenkin ja sitten on a$untosi8oittajat huuli pyöreänä kun 10+ k€ hinnalla ostetut vanhat neukkuläävät arvostetaan max. 50 % entisestä arvosta ja pankki alkaa vaatia lisävakuuksia lainoille.


  • Huomaavatko ihmiset, että suurin osa noista länsimaiden (Suomi mukaan luettuna) tuhansista miljardeista dollareista menee pääasiassa pörssiyhtiöille.

   Ts. pörssiromahdus ja BKT:n supistuminen estetään niin, että valtiot ja keskuspankit "tekevät" uutta rahaa, joka jaetaan pääasiassa pörssiyhtiöiden hyväksi (eli pörssiosakkeiden omistajien varallisuuteen).

   Mitä enemmän omistaa suuryritysten osakkeita, sen enemmän saa "koronakriisin varjolla" valtion jakamaa varallisuutta itselleen.

   Orionin osakkeen hinta saattaa siis olla ihan kohdillaan, jos valtiot jatkavat samaan tapaan "elvytystoimiaan" tulevaisuudessakin.

   • Inflaatiotahan tuo vaan kiihdyttää.

    Parempi sittenkin vähän suurempi inflaatio kuin se, että ajaudutaan suurtyöttömyyteen ja syvään lamaan.


  • Hieman ylihintaa, koska lääkkeiden kokonaishinnat romahtaa mailmantalouden mukana.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut