Yli 70 kymppiset pysyköön nyt kotona. Näin sanoo myös presidentti Sauli Niinistö

Anonyymi

Ikäihmisiä varten nämä varotoimenpiteet on pääasiassa tehty.
Paletissa ja Shellillä joka päivä ikäihmisiä, naiset ja miehet käyvät ja oleskelevat siellä vaikka heidän pitäis pysyä kotona. Kunnanjohtajan pitäisi puuttua nyt tähän koska me työssäkävijät teemme kaikki toimenpiteet jotta korona ei leviä kuntaamme ja ikäihmisiin.
Sitäkö odotatte että yksi tapaus kylältä löytyy niin sitten löytyy myös muitakin.

36

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin .kaupassahan on PAKKO käyvä , vaik miten puhutaan niin kaikille/kaikilla ei vaan niitä auttajia aina ole saatavilla! Oli ikää,tai ei. Näläkäkuolema ei ole varmaan yhtään sen parempi vaihtoehto ? MUTTA se ,kun 70v ja yli viettävät aikaa ja istuskelevat Shellillä,se on VÄÄRIN muita kanssaihmisiä kohtaan ,vaik itestään ei välittäisikään. Nää on just niitä . MINÄ ITE NS." VÄKITUKKOJA" kavereita. Kaik tietää kyl ,ketä ne on. tällasella mukavalla " sarvikuonojen" peräkylällä. Ympyrät käyneet niin pieneksi !Heille. Se on sitä olemisen pakkoa ja pyörimistä. No tietenkin heitäkin pitää ymmärtää, mut tällasessa maailman tilanteessa heidänkin pitäisi yhteinen etu ymmärtää.

      • Anonyymi

        Kyllähän se on näin, että itsensä oman terveytensä altistavat. Voisiko sanoa, että eivät todennäköisesti tiedosta tilanteen vakavuutta. Toki he työntävät nokkansa myös muihin asioihin missä heidän ns. osaamistaan ja neuvojaan ei tarvita. Kyyjärvellä on vain niin paljon sellaisia henkilöitä, jotka ajattelevat ettei tämä yhteiskunta pärjää ilman heidän neuvojaan. Mielestäni joka asiaan ei kannata nokkaansa työntää. Kyllä muutkin osaa.


    • Anonyymi

      Ikäihmiset voisivat nyt käyttää avuksi kyyjärven hätäapua, kun sellainenkin apu kylälle on saatu.

      • Anonyymi

        Olen ajatellut, miten syrjäkylien yli 70 vuotiaat saisivat hätäapua. Tuskin, hätäapu on tarkoitettu kirkonkylän ylhäisille. En oo varma asiasta, kun olen muualta Suomesta.


    • Anonyymi

      Eikö kuitenkin ole tarkoitus saada virushoidettavat jakautumaan pitemmälle ajalle . Ettei synny ruuhkia joissa nuoret duunia harrastavat ihmiset löhöilisivät .

    • Anonyymi

      Tää viirus tulee,on ja menee, kai muu jää nähtäväksi . Näitä on aina ollut. Se vaan on niin,kun luonto alkaa hoitaa asioita ,siin ihminen jää ja tuntee ihtesä olemattomaksi ! No sekin selviää kyllä tääkin juttu.? Jotain muuttuu varmaan ,joksikin aikaa vähintään. Kiireettömämpiä on jo ihmiset ainakin, huomaa talitintinkin syömähommat ja pesäpuuhat !Voi olla olennaisen kannalta jotain hyvääkin ?

    • Anonyymi

      70 porukan pitää olla karanteeninomaisissa oloissa. Siis kaupassa ja apteekissa saa käydä kunhan välttelee muita ihmisiä. Eli käynti pikaisesti kaupassa, mutta ei saa jäädä kahvittelemaan ja höpöttelemään muiden kanssa. Eihän tuolle mitään voi poliisikaan, mutta kuka tahansa voi muistuttaa näille oleskelijoille etteivät saisi olla siellä.

      • Anonyymi

        Eikö olekkin suositus.


    • Anonyymi

      Ulkona voi vastaantulles ,tai muuten jutustella hekin,kunhan vähä etäisyyttä pitää. Eli maalaislääkäri Kiminkisen sanoin, pitää " maalaisjärkeä" . Saahyan sitä ja pitääkin jollainlailla yhteyksiä jo mielenrauhankin takia varsinkin yksinäisten sosiaalisten ihmisten pitää. Linnut jo laulaa kovasti ja joutsenet kaakattaa, kesän merkki.!

    • Anonyymi

      Tänäaamuna huomasin ,et pulupariskunta tuonne pihakoivuun pesimässä, aika harvinaista, en ennen tääl nähnyt. Kiva seurata niije hyppelyä täs kahvinjuonnin lomassa ja muutenkin. Harakka meinasi siihen ensin,mut pulut näkyy olovan isäntinä !

    • Anonyymi

      No niin. Vai, että ikäihmisiä varten rajoitukset. Kyllähän nämä rajoitukset koskevat kaiken ikäisiä. Tätäkin ihmettelen Kyyjärviset ajelevat vieläkin vieläkin naapurikuntiin ostoksille. Nyt olisi viisainta käyttää oman kylän palveluja eikä lähteä hankkimaan tautia yhtään kauempaa. Nyt ei tarjousten perässä kannata kulkea. Pysytään kaikki kotona ja hoidetaan vain välttämätön kulkeminen.

    • Anonyymi

      Kyllä normaalilla maalaisjärjellä toimiva ihminen pärjää paremmin, metsässä ja omilla maillaan ja autolla voi ja saa liikkua, rieskan ja pullan paistaminen onnistuu monilta ym , kotona on hyvä olla, minä olen ,vaik ei ollut koronaakaan ja viihdyn hyvin. Nyt voi viel himmata lisää . Luovuus esiin. Lasteslapset antaa hienija esityksiä näil älyvehkeillä , ja voi rupatella kasvotusten . Toisia autellaan ,jos mahollista .

    • Anonyymi

      Mikä mukavampaa ,kuin olla vaimon kanssa yhes kotona ,keitellä kahveeta ja rupatella ja kaikenlaisia talon hommia yhes tehä ja liikkua ulkona , ja mitä itse kukin haluaakin touhuta yhes. Näin meillä ,vaik olemmekin eläkeläisiä, hyvin kuluu aika. No yksinäiset ihmiset on eri asia,jotka yleensä ovat sosiaalisia, mut nyt oltava itesseen ! No onhan älypuh,tietsikka, joilla on ,ei varmaan tietenkään kaikilla ole. Elämä on niin moninaista ! Kyl tää helpottaa jossain vaihees.tääkin ongelma tauti. Kaik samas venees seilataan ja luovitaan elon aallokossa !

      • Anonyymi

        Olipa hieno kirjoitus👍


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olipa hieno kirjoitus👍

        Samaa mieltä.
        Ei teeskentelyn makua.


      • Anonyymi

        Saahan sitä muulloinkin olla vaimon kanssa kotosalla ja kahvia keitellä. Ei tämä tilanne siihen vaikuta. No jos joilakin vaikuttaa niin ihmetyttää....


    • Anonyymi

      Ymmärtäkää hyvät lapset ,että KAIKKIA on tarkoitus suojella näilkin toimenpiteillä . Onko kaikkiyksinkertaiset asiat aina väännettävä rautalangasta. Suomalaiset ovat kuitenkin suurin osa ainakin kansakoulun käyneet osapuilleen, et pitäs ymmärtää !?

    • Anonyymi

      Onko tilanne niin huono ,Maan päämiehellä on ainoastaan nuoremppaan
      yksinoikeus ja siksi yli-70 v joutuvat pysymään kotona.'
      Tulis siitä tietysti yhteiskunnalle maksuja ,leski ja yksinhuoltajista.
      Olipa ovela veto hallitukselta jättää virket yli-70 vuotiaat kotitiloihin,
      ja samlla kehoitaa Suomalaisia lisääntymään.Tallaiset varotoimeet vievät lopputki Suomalaiset,syntyvyys laskee.Poijat Shellille ja Palettiin ja Tytöt myös.

    • Anonyymi

      Ikävä todeta ,et tuo kommentti kuuluu sarjaan , omituista höpötystä ! Eli ,ei mitään asiaa. No toisille ajankulua vain.!

      • Anonyymi

        Olen saamaa mieltä aloituksestasi Eli ei mitään asiaa.
        No toiselle ajankulua vain.!


    • Anonyymi

      Ikäihmisten pitää tehdä tilaa välttämällä sairastumista sillä työikäiset tarvitseva tehohoidon paikat . Joten aloittaja voisi hieman päivittää olettamuksiaan

    • Anonyymi

      Välttämällä sairastumista ? sE ONKIN KAIKILLE HYVÄ TAVOITE ! Välttämätön asia terveyden kannalta ! Näillä mennään etiäpäin, tovotaan ,et onnistumme.

    • Anonyymi

      No nyt on näyttänyt alkavan paremmin menemään asiat ja säännöt mieleen , erittäin hyvä kaikille.

    • Anonyymi

      Kyllä on mahtava Naispäämies meillä nyt , sai asioita kuntoon " alaisineen " näinä ankeinakin aikoina ,kyl siitä saa ottaa oppia menneet eduskunnat! Kyllä hehkuttaa orponkin puolue, hyvä. Perussuomalaiset tuskin pääsevät koskaan tälle asteelle ,pitää pystyä asioista päättäämäänkin. Eikä ikävä kyllä ehkä Rinne olisi samaan yltänyt. Nousu on sitä luokkaa sdp.llä täl hetkellä. Nää asiat on pätevistä ,ihmiset huomioon ottavista johtajista kiinni. Hienoa . Nimiitteleminen ,moittiminen ,solvaaminen ym muu sellanen ei auta yhtään. Yhes pärjätään kyllä. Kesä tulee kaikille, sanotaan.

    • Anonyymi

      Itku pitkästä ilosta. Syksyä odotellen, sitten katsotaan kuinka suu pannaan.

    • Anonyymi

      Pois negatiivisuus , suupielet korvia kohti ! Eihän se niin mee,ettei se jotenkin mee . Kuuleha , SOTA-AIKA oli viel paljo kurjempaa. Minä tiiän siitäkin jotain paljo pahempaa! Elämä on.

    • Anonyymi

      Hallitus ei reagoinnut kun 200.000 tuli reissusta levittämään tautija

    • Anonyymi

      Mitä vielä. Nyt todellakin tarvitaan yli 70:sten turvallista kokemusta ja ossoamista!

    • Anonyymi
    • Kotiarestissa eivät vanhukset olekaan olleet sitten lapsuuden. Otetaanko koivuniemenherra myös käyttöön.

    • Anonyymi

      No ehkä hankalimmille tapauksille sekin ,ainakin henkistä vitsaa. Silloin ,kun olin lapsi,se toimi tosi hyvin .jo uhkauskin riitti minulle,eikä ole tullut traumoja. Ja hekin ehkä aikoinaan toimivat näin ,mut eri asioissa. No uskomisessa tavallaan. Mut fiksusti ajatteleva toimii oikein.

    • Anonyymi

      Vieläkö nämä yli -70 vuotiaat joutuvat makselemaan lapsiensa ruuat ja asuntovelat
      eläkeistään.Suurin osa luultavammin vielä keittellee ruuatkin ja hoitelee lastensa lapsetkin. Tätä varten ikäihmisiä sujellaan kun kunta ei pysty auttamaan kotitalouksia
      vaan on kääntänyt katseensa yritysten avustamiseen.Kun sitten joskus on päästy tästä
      koronaviruksesta eroon niin sitten vasta alkaa yritysten konkurssi aalto,joka vie kotitalouksetkin mukanaan.100.000 kotitaloutta hakee pankeista lyhennysvapaata
      lainoihinsa nyt jo. Huutokaupat odottaa,yhtä sun toista valtiolle veroja maksavaa.

    • Anonyymi

      Ei joudu enää,ole huoleti !

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3065
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2301
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      122
      1680
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1543
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1067
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      934
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      901
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      791
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      754
    Aihe