Malesian malli myös suomeen

Anonyymi

Malesia kehottaa kotieristyksissä olevia naisia meikkaamaan ja välttämään nalkuttamista.

Sen somekampanja neuvoo naisia esimerkiksi vähentämään sarkastista äänensävyä pyytäessään miehiä osallistumaan kotitöihin. Toinen nettijuliste kehottaa välttämään kaikkea ”nalkuttamista”. Myös hyvän pukeutumisen sekä meikkaamisen tärkeyttä korostetaan.

Malesiassa sentään hallitus tekee järkeviä päätöksiä näin kriisin aikaan.

3

88

  Vastaukset

  • Ei onnistu suomi-ryhiksiltä.

  • Kunhan ei tuoda Italian koronamallia.
   Onneksi Suomi tai Ruotsi ei ole Italia. Olemme harvaan asutut maat ja sukupolvet elävät erillään.
   Isot taajamat on täälläkin ongelma, niissä korona voi ryöpsähtää. Koronaseurannan on oltava ajantasaista ja viiveetöntä kuten mahdolliset toimenpiteetkin. Tarvittaessa tiukat rajoitteet paikkakunnittain mutta vain paikkakunnittain ja tarvittaessa.

   Fanitan täysillä Ruotsin mallia vaikka siellä olisi jo pitänyt korostaa enemmän riskiryhmien suojelua. Silti se on maailman paras malli Ruotsin ja Suomen oloihin tällä hetkellä.

   Kuolemia tulee joka tapauksessa teki mitä tahansa ja niitä tulee hyvin paljon.
   Kuolemien määrän vertailu ja kauhistelu on vain osa totuutta ja tekosyy tyhmille ja lyhytnäköisille päätöksille. Vasta bileitten jälkeen tuodaan lasku, ei alkupalojen jälkeen.

   Ruotsissa korona on ohi juhannuksen jälkeen, kun Suomessa vasta aletaan sairastamaan ja masentumaan todella. Normaalista elämästä täällä ei silloinkaan ole tietoa. Ruotsissa on toisin.

   Kriisin tärkein potilas on talous. Talous on siitä merkittävä, että se ruokkii, vaatettaa, turvaa, kouluttaa, työllistää ja pitää yllä elintasoa. Se mahdollistaa myös terveydenhoidon, joka on kohta koetuksella.
   Mielestäni täällä Suomessa on kohdistettava kaikki liikenevät voimavarat riskiryhmien suojeluun ja poistettava kaikki rajoitukset. Voimaan jäävät ohjeet, jotka muutenkin vähentävät tautien leviämistä. Nuo ohjeet lienee jokaisella tiedossa.
   Nyt on peloteltu tarpeeksi.

   Lainaus:
   Jukka Vakkilan mukaan Ruotsin tapa hoitaa COVID-19-epidemiaa voi hyvin merkitä, että epidemia on maassa ohitse muutamassa kuukaudessa.
   Ruotsin mallissa epidemian leviäminen on alkuun nopeaa ja kuolleiden määrä kasvaa vauhdikkaasti. Epidemian jääminen lyhytaikaiseksi voi kuitenkin lopullisessa laskelmassa merkitä Ruotsissa suhteessa väestön määrään vähemmän kuolleita kuin Suomessa. Varmuutta tästä ei tietenkään vielä ole.
   Lyhyen epidemian vaikutukset ihmisten arkeen ja yhteiskuntaan jäisivät muutenkin pienemmiksi.

  • Tärkeintä kiutenkin on pitää rajat auki turvapaikanhakijoille, sillä ihmisarvo on jakamaton!

  SEISKA.FI

  • Aku Louhimies palaa tositoimiin - ensimmäinen elokuva Tuntemattoman Sotilaan ja MeToo-kohun jälkeen!
  • Seiska rankkasi Linnan juhlien tavoitelluimmaksi poikamieheksi - nyt radiotähti Harri Moisio kertoo Anna-lehdelle haaveilevansa rakkaudesta
  • TIS-Iltarovio: Mira ei olisi kertonut hänen ja Markuksen seksihurjasteluista ilman Sami Kurosta – ”En tiennyt, että mitään oli kuvattu!”

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   120
   4892
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   167
   4500
  3. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   19
   2614
  4. Stefan maksoi velkansa

   Stefan maksoi eläkeyhtiölle velkansa. Siitä saitte kaikki kateelliset ja katkerat luuserit.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   2530
  5. Senaatintorilla 10.000 mielenosoittajaa. Koronasta viis

   Senaatintorilla hirmuinen Black livers matter miekkari menossa. https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006528841.html
   Maailman menoa
   230
   2478