OurWork ja Gyllene bron

Anonyymi

Loviisan asukasmäärä laskee jatkuvasti. Hyvät neuvot ovat nyt tarpeen, jotta kaupunki saadaan kartalle myös vuoden 2023 messujen jälkeen. Nyt äkkiä ilmoitus, että toiset asuntomessut järjestetään v 2026 Kuningattarenrantaa vastapäätä uudelle alueelle, joka nimetään Kaupunginjohtajanrannaksi (ent. Sahaniemi). Kaupunginjohtajarannalle määrätään omistajaohjauksella Loviisan Asunnot Oy
rakentamaan useita korkeatasoisia puukerrostaloja merinäköalalla sekä kelluvia omakotitaloja. Kaavamääräyksissä määritellään ainoaksi sallituksi rakennusmateriaaliksi CLT. Alueelle tehdään myös varaus puurakentamisen yliopistolle ja kampukselle. Miljöömajoitusta opiskelijoille voidaan tarjota Tamminiemen camping alueelta. Loviisanlahdelle tulisi myös kelluva etätyöskentelypiste "OurWork" ja viiden tähden Catering-keittiö sekä ravintola Kuningattarenrannan ja uuden Kaupunginjohtajarannan väliin. Ravintolassa voitaisiin järjestää kulinaarisia konsertteja ja pyytää sinne esiintymään maailmanluokan kokkeja. Kulku niille järjestetään kelluvaa siltaa "Gyllene bron" myöten. Myös siitä varmaan tulisi uuden puukoulun lisäksi arkkitehtooninen turistinähtävyys.

15

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Esitys myötäilee vallalla olevaa elinkeinopolitiikkaa, koska sen "nyrkki" on tuottaa yhä enemmän tyhjiä tontteja ja kelluvia rakennuspaikkoja sekä saada Loviisa kartalle.

    • Anonyymi

      Tuossa on ideaa, sillä pitkän tähtäimen ohjelmanhan myös asuntomessut on sanottu olevan. Ensi vaiheen eli Kuningattarenrannan tavoitteena 520 asukasta ja kokonais-järjestelyjen takaisinmaksuaika n. 35 vuotta. Toisessa vaiheessa voitaisiin olla jo vähän vaatimattomampiakin. Loviisanlahdelle myös tapahtumalava, jolla Sibelius-konserit toteutetaan, jotta sekä Kuningattarenrannalla että Kaupunginjohtajaran-nalla olevat voivat niistä nauttia. Illalliskonserteille a la carte tarjoilu mikä hoidet-taisiin näyttävästi moottorivenekuljetuksin ja superhovimestari presidentin linnasta tarjoilusta vastaamaan. Maauimalan saunalle lasiseinä, jotta sen lauteiltakin voi kaiken nähdä. Kyllä Loviisa ideoiden Suomen kartalle saadaan!!!!

      • Anonyymi

        Tuo superhovimestari on kaiken pahan alku ja juuri.Tarjoilija.


    • Anonyymi

      Hienoja kaupungin kehityshankkeita näkyvissä. Kannatetaan!!

      Nyt pitäisi koota ja perustaa Hankeryhmä (Nyrkki) jolla on riittävä toimivalta, osaaminen ja riipppumattomuus leppäkerttukogattisesta jag-jag-joukosta ja sitä liehittelevästä hillopurkkinuoliaisista. Tietenkin Hankeryhmän tietävän ja osaavan rungon muodostavat raatihuoneen gurut sekä enkeli ja hankkeen oikean ohjauksen miehittävät kuntalain 118 § nojalla nimetyt ulkopuoliset avustavat henkilöt, joiden tehtävät ja asema kuvataan seuraavasti:

      118 § (8.2.2019/175)
      Erityisen vaikeassa taloudellisessa asemassa olevan kunnan arviointimenettely

      Kunnan ja valtion tulee yhdessä selvittää kunnan mahdollisuudet turvata asukkailleen lainsäädännössä edellytetyt palvelut sekä ryhtyä toimenpiteisiin palvelujen edellytysten turvaamiseksi, jos vähintään toinen 2 ja 3 momentissa tarkoitetuista erityisen vaikeassa taloudellisessa asemassa olevan kunnan arviointimenettelyn edellytyksistä täyttyy.

      Arviointimenettely voidaan käynnistää, jos kunta ei ole kattanut kunnan taseeseen kertynyttä alijäämää 110 §:n 3 momentissa säädetyssä määräajassa.

      Arviointimenettely voidaan lisäksi käynnistää, jos asukasta kohden laskettu kertynyt alijäämä on kunnan viimeisessä konsernitilinpäätöksessä vähintään 1 000 euroa ja sitä edeltäneenä vuonna vähintään 500 euroa, tai rahoituksen riittävyyttä tai vakavaraisuutta kuvaavat talouden tunnusluvut ovat kahtena vuonna peräkkäin täyttäneet seuraavat raja-arvot:

      1) kunnan konsernituloslaskelman vuosikatteen ja poistojen suhde on alle 80 prosenttia;

      2) kunnan tuloveroprosentti on vähintään 2,0 prosenttiyksikköä korkeampi kuin kaikkien kuntien painotettu keskimääräinen tuloveroprosentti;

      3) asukasta kohden laskettu kunnan konsernitilinpäätöksen lainojen ja vuokravastuiden määrä ylittää kaikkien kuntien konsernitilinpäätöksen lainojen ja vuokravastuiden keskimääräisen määrän vähintään 50 prosentilla;

      4) konsernitilinpäätöksen laskennallinen lainanhoitokate on alle 0,8.

      Edellä 3 momentissa tarkoitettujen tunnuslukujen raja-arvot lasketaan vuosittain Valtiokonttorin ylläpitämiin konsernitilinpäätösten tietoihin ja kunnan vahvistamaan tuloveroprosenttiin perustuen. Mainitun momentin 1 kohdassa tarkoitettu vuosikate lasketaan ilman kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta annetun lain (1704/2009) 30 §:ssä tarkoitettua harkinnanvaraisen valtionosuuden korotusta. Lisäksi mainitun momentin 4 kohdassa tarkoitettu konsernitilinpäätöksen laskennallinen lainanhoitokate lasketaan kaavalla, jossa konsernituloslaskelman vuosikatteeseen lisätään korkokulut ja jossa saatu summa jaetaan korkokulujen ja laskennallisten lainanlyhennysten summalla. Laskennalliset lainanlyhennykset saadaan jakamalla konsernitaseen lainamäärä kahdeksalla. (19.12.2019/1368)

      Edellä 1 momentissa tarkoitetun selvityksen tekee arviointiryhmä, jonka jäsenistä yhden nimeää valtiovarainministeriö ja yhden kunta. Valtiovarainministeriö nimeää kuntaa kuultuaan ryhmän puheenjohtajaksi kunnasta ja ministeriöstä riippumattoman henkilön. Ryhmä tekee ehdotuksen kunnan asukkaiden palvelujen turvaamiseksi tarvittavista toimenpiteistä.

      Valtuuston on käsiteltävä ryhmän toimenpide-ehdotukset ja saatettava niitä koskeva päätös valtiovarainministeriön tietoon mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten. Valtiovarainministeriö tekee ryhmän toimenpide-ehdotusten ja valtuuston päätösten perusteella ratkaisun kuntarakennelaissa tarkoitetun erityisen selvityksen tarpeellisuudesta kuntajaon muuttamiseksi.

      • Anonyymi

        Lainsäädännössä edellytettyihin kunnan palveluihin ja hyvän hallinnon mukaisiin menettelyihin eivät esimerkiksi kuulu:

        1) Asuntomessut
        2) Vanhojen tarpeettomien kiinteistöjen osto
        3) Tonttien ylikaavoitus- ja ei tarpeeseen perustuva tarjonta
        4 ) Kunnan omaisuuden myynti alle käyvän markkinahinnan
        5) Toimiminen yksityisellä sektorilla mm. rakentamalla catering-keittiön, kokoustiloja ja toimistohotellin ylläpitäminen
        6) Sähköautojen vuokraustoiminta
        7) Puffettien ylläpito ja tarjoilu kokouksissa
        8) Viranhaltijoiden pulla- ja kakkukahvien maksaminen
        9) Juhlien järjestäminen, joissa tarjotaan alkoholia ja syötävää
        10) Luottamushenkilöiden merkkipäivien juhlinta sisältäen tarjoilua ja lahjoja
        11) Ystävyyskunta- ja muut hupimatkat
        12) Lainanotolla rahoitettu sijoitustoiminta
        13) Satamatoimintojen taloudellinen tukeminen edes konserniyhtiöiden kautta
        14) Työttömäksi jääneiden kunnallispolitiikkojen työllistäminen
        15) Poliittiset virkanimitykset

        Näin se alijäämän palapeli rakentuu kohta kohdalta


    • Anonyymi

      Lovisavikens skolanin toteutuksessa oli tärkeämpää näyttävä arkkitehtuuri ja rakennusmateriaali eikä oppilaiden tarpeet. Siksi ei tiloiltaan ylimitoitettuun kouluun saatu valtion apua eikä tehty lainkaan liikuntatiloja, vaan oppilaat joutuvat "nerokkaan" suunnitelman mukaan menemään muualle tuulessa ja tuiskussa jotain huojuvaa kelluvaa siltaa myöten. Liikuntatiloja varten pitää rakentaa vielä yli 10 miljoonaa maksava uusi halli Määrlahteen kun viereinen pallohalli ei enää kelpaa.

      • Anonyymi

        Minun työpaikka. Parempia työolosuhteita ei missään Loviisan kouluissa ole. Tilat ja viihtyvyys on ihan eri luokkaa kuin vanhassa koulussa. En ikinä vaihtaisi siihen missä olimme aikaisemmin.


    • Anonyymi

      Miten pitkän tähtäimen suunnitelmassa otetaan huomioon ydinvoimalan sulkeminen? Ehkä käyttöä jatketaan ytimien sulamiseen saakka a' la Tsernobyl. Sinertävänä hehkuva lahdenpohjukka on houkutteleva näky ympäri vuoden vuosisatoja. Kalevantulet jäävät toiseksi.

      • Anonyymi

        Hyvä pointti. Pitäis huomioida toikin kun arvioi pitkän tähtäimen suunnitelmassa tulevia verokertymiä ja velkojen maksukykyä. Pitkän tähtäimen suunnitelmaa ei kuitenkaan taida vain olla olemassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä pointti. Pitäis huomioida toikin kun arvioi pitkän tähtäimen suunnitelmassa tulevia verokertymiä ja velkojen maksukykyä. Pitkän tähtäimen suunnitelmaa ei kuitenkaan taida vain olla olemassa.

        Voi ei, se oppi uuden sanan ja taas kohta riittää hokemaa kuin putouksessa konsanaan. ;)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi ei, se oppi uuden sanan ja taas kohta riittää hokemaa kuin putouksessa konsanaan. ;)

        Valmistelija ja esittelijä: Urmas Viilunk


    • Anonyymi

      45 miljoonaa pöydällä. Tulkaa ottamaan, mutta alvit on maksettava.

    • Anonyymi

      Tukholmassa sadat jonottavat systembolagenilla että saisi ostaa muutama hanapakkaus punaviiniä varastoon. Kyllä meillä on pienet murheet!

      • Anonyymi

        Ollako raatihuone skumppakaapi tyhjä?


      • Anonyymi

        Pitää olla alkoholisti jos viitsii jonottaa punaviiniä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2197
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1728
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      37
      1548
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1459
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1430
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1361
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe