OurWork ja Gyllene bron

Anonyymi

Loviisan asukasmäärä laskee jatkuvasti. Hyvät neuvot ovat nyt tarpeen, jotta kaupunki saadaan kartalle myös vuoden 2023 messujen jälkeen. Nyt äkkiä ilmoitus, että toiset asuntomessut järjestetään v 2026 Kuningattarenrantaa vastapäätä uudelle alueelle, joka nimetään Kaupunginjohtajanrannaksi (ent. Sahaniemi). Kaupunginjohtajarannalle määrätään omistajaohjauksella Loviisan Asunnot Oy
rakentamaan useita korkeatasoisia puukerrostaloja merinäköalalla sekä kelluvia omakotitaloja. Kaavamääräyksissä määritellään ainoaksi sallituksi rakennusmateriaaliksi CLT. Alueelle tehdään myös varaus puurakentamisen yliopistolle ja kampukselle. Miljöömajoitusta opiskelijoille voidaan tarjota Tamminiemen camping alueelta. Loviisanlahdelle tulisi myös kelluva etätyöskentelypiste "OurWork" ja viiden tähden Catering-keittiö sekä ravintola Kuningattarenrannan ja uuden Kaupunginjohtajarannan väliin. Ravintolassa voitaisiin järjestää kulinaarisia konsertteja ja pyytää sinne esiintymään maailmanluokan kokkeja. Kulku niille järjestetään kelluvaa siltaa "Gyllene bron" myöten. Myös siitä varmaan tulisi uuden puukoulun lisäksi arkkitehtooninen turistinähtävyys.

15

106

  Vastaukset

  • Esitys myötäilee vallalla olevaa elinkeinopolitiikkaa, koska sen "nyrkki" on tuottaa yhä enemmän tyhjiä tontteja ja kelluvia rakennuspaikkoja sekä saada Loviisa kartalle.

  • Tuossa on ideaa, sillä pitkän tähtäimen ohjelmanhan myös asuntomessut on sanottu olevan. Ensi vaiheen eli Kuningattarenrannan tavoitteena 520 asukasta ja kokonais-järjestelyjen takaisinmaksuaika n. 35 vuotta. Toisessa vaiheessa voitaisiin olla jo vähän vaatimattomampiakin. Loviisanlahdelle myös tapahtumalava, jolla Sibelius-konserit toteutetaan, jotta sekä Kuningattarenrannalla että Kaupunginjohtajaran-nalla olevat voivat niistä nauttia. Illalliskonserteille a la carte tarjoilu mikä hoidet-taisiin näyttävästi moottorivenekuljetuksin ja superhovimestari presidentin linnasta tarjoilusta vastaamaan. Maauimalan saunalle lasiseinä, jotta sen lauteiltakin voi kaiken nähdä. Kyllä Loviisa ideoiden Suomen kartalle saadaan!!!!

   • Tuo superhovimestari on kaiken pahan alku ja juuri.Tarjoilija.


  • Hienoja kaupungin kehityshankkeita näkyvissä. Kannatetaan!!

   Nyt pitäisi koota ja perustaa Hankeryhmä (Nyrkki) jolla on riittävä toimivalta, osaaminen ja riipppumattomuus leppäkerttukogattisesta jag-jag-joukosta ja sitä liehittelevästä hillopurkkinuoliaisista. Tietenkin Hankeryhmän tietävän ja osaavan rungon muodostavat raatihuoneen gurut sekä enkeli ja hankkeen oikean ohjauksen miehittävät kuntalain 118 § nojalla nimetyt ulkopuoliset avustavat henkilöt, joiden tehtävät ja asema kuvataan seuraavasti:

   118 § (8.2.2019/175)
   Erityisen vaikeassa taloudellisessa asemassa olevan kunnan arviointimenettely

   Kunnan ja valtion tulee yhdessä selvittää kunnan mahdollisuudet turvata asukkailleen lainsäädännössä edellytetyt palvelut sekä ryhtyä toimenpiteisiin palvelujen edellytysten turvaamiseksi, jos vähintään toinen 2 ja 3 momentissa tarkoitetuista erityisen vaikeassa taloudellisessa asemassa olevan kunnan arviointimenettelyn edellytyksistä täyttyy.

   Arviointimenettely voidaan käynnistää, jos kunta ei ole kattanut kunnan taseeseen kertynyttä alijäämää 110 §:n 3 momentissa säädetyssä määräajassa.

   Arviointimenettely voidaan lisäksi käynnistää, jos asukasta kohden laskettu kertynyt alijäämä on kunnan viimeisessä konsernitilinpäätöksessä vähintään 1 000 euroa ja sitä edeltäneenä vuonna vähintään 500 euroa, tai rahoituksen riittävyyttä tai vakavaraisuutta kuvaavat talouden tunnusluvut ovat kahtena vuonna peräkkäin täyttäneet seuraavat raja-arvot:

   1) kunnan konsernituloslaskelman vuosikatteen ja poistojen suhde on alle 80 prosenttia;

   2) kunnan tuloveroprosentti on vähintään 2,0 prosenttiyksikköä korkeampi kuin kaikkien kuntien painotettu keskimääräinen tuloveroprosentti;

   3) asukasta kohden laskettu kunnan konsernitilinpäätöksen lainojen ja vuokravastuiden määrä ylittää kaikkien kuntien konsernitilinpäätöksen lainojen ja vuokravastuiden keskimääräisen määrän vähintään 50 prosentilla;

   4) konsernitilinpäätöksen laskennallinen lainanhoitokate on alle 0,8.

   Edellä 3 momentissa tarkoitettujen tunnuslukujen raja-arvot lasketaan vuosittain Valtiokonttorin ylläpitämiin konsernitilinpäätösten tietoihin ja kunnan vahvistamaan tuloveroprosenttiin perustuen. Mainitun momentin 1 kohdassa tarkoitettu vuosikate lasketaan ilman kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta annetun lain (1704/2009) 30 §:ssä tarkoitettua harkinnanvaraisen valtionosuuden korotusta. Lisäksi mainitun momentin 4 kohdassa tarkoitettu konsernitilinpäätöksen laskennallinen lainanhoitokate lasketaan kaavalla, jossa konsernituloslaskelman vuosikatteeseen lisätään korkokulut ja jossa saatu summa jaetaan korkokulujen ja laskennallisten lainanlyhennysten summalla. Laskennalliset lainanlyhennykset saadaan jakamalla konsernitaseen lainamäärä kahdeksalla. (19.12.2019/1368)

   Edellä 1 momentissa tarkoitetun selvityksen tekee arviointiryhmä, jonka jäsenistä yhden nimeää valtiovarainministeriö ja yhden kunta. Valtiovarainministeriö nimeää kuntaa kuultuaan ryhmän puheenjohtajaksi kunnasta ja ministeriöstä riippumattoman henkilön. Ryhmä tekee ehdotuksen kunnan asukkaiden palvelujen turvaamiseksi tarvittavista toimenpiteistä.

   Valtuuston on käsiteltävä ryhmän toimenpide-ehdotukset ja saatettava niitä koskeva päätös valtiovarainministeriön tietoon mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten. Valtiovarainministeriö tekee ryhmän toimenpide-ehdotusten ja valtuuston päätösten perusteella ratkaisun kuntarakennelaissa tarkoitetun erityisen selvityksen tarpeellisuudesta kuntajaon muuttamiseksi.

   • Lainsäädännössä edellytettyihin kunnan palveluihin ja hyvän hallinnon mukaisiin menettelyihin eivät esimerkiksi kuulu:

    1) Asuntomessut
    2) Vanhojen tarpeettomien kiinteistöjen osto
    3) Tonttien ylikaavoitus- ja ei tarpeeseen perustuva tarjonta
    4 ) Kunnan omaisuuden myynti alle käyvän markkinahinnan
    5) Toimiminen yksityisellä sektorilla mm. rakentamalla catering-keittiön, kokoustiloja ja toimistohotellin ylläpitäminen
    6) Sähköautojen vuokraustoiminta
    7) Puffettien ylläpito ja tarjoilu kokouksissa
    8) Viranhaltijoiden pulla- ja kakkukahvien maksaminen
    9) Juhlien järjestäminen, joissa tarjotaan alkoholia ja syötävää
    10) Luottamushenkilöiden merkkipäivien juhlinta sisältäen tarjoilua ja lahjoja
    11) Ystävyyskunta- ja muut hupimatkat
    12) Lainanotolla rahoitettu sijoitustoiminta
    13) Satamatoimintojen taloudellinen tukeminen edes konserniyhtiöiden kautta
    14) Työttömäksi jääneiden kunnallispolitiikkojen työllistäminen
    15) Poliittiset virkanimitykset

    Näin se alijäämän palapeli rakentuu kohta kohdalta


  • Lovisavikens skolanin toteutuksessa oli tärkeämpää näyttävä arkkitehtuuri ja rakennusmateriaali eikä oppilaiden tarpeet. Siksi ei tiloiltaan ylimitoitettuun kouluun saatu valtion apua eikä tehty lainkaan liikuntatiloja, vaan oppilaat joutuvat "nerokkaan" suunnitelman mukaan menemään muualle tuulessa ja tuiskussa jotain huojuvaa kelluvaa siltaa myöten. Liikuntatiloja varten pitää rakentaa vielä yli 10 miljoonaa maksava uusi halli Määrlahteen kun viereinen pallohalli ei enää kelpaa.

   • Minun työpaikka. Parempia työolosuhteita ei missään Loviisan kouluissa ole. Tilat ja viihtyvyys on ihan eri luokkaa kuin vanhassa koulussa. En ikinä vaihtaisi siihen missä olimme aikaisemmin.


  • Miten pitkän tähtäimen suunnitelmassa otetaan huomioon ydinvoimalan sulkeminen? Ehkä käyttöä jatketaan ytimien sulamiseen saakka a' la Tsernobyl. Sinertävänä hehkuva lahdenpohjukka on houkutteleva näky ympäri vuoden vuosisatoja. Kalevantulet jäävät toiseksi.

   • Hyvä pointti. Pitäis huomioida toikin kun arvioi pitkän tähtäimen suunnitelmassa tulevia verokertymiä ja velkojen maksukykyä. Pitkän tähtäimen suunnitelmaa ei kuitenkaan taida vain olla olemassa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hyvä pointti. Pitäis huomioida toikin kun arvioi pitkän tähtäimen suunnitelmassa tulevia verokertymiä ja velkojen maksukykyä. Pitkän tähtäimen suunnitelmaa ei kuitenkaan taida vain olla olemassa.

    Voi ei, se oppi uuden sanan ja taas kohta riittää hokemaa kuin putouksessa konsanaan. ;)


   • Anonyymi kirjoitti:

    Voi ei, se oppi uuden sanan ja taas kohta riittää hokemaa kuin putouksessa konsanaan. ;)

    Valmistelija ja esittelijä: Urmas Viilunk


  • 45 miljoonaa pöydällä. Tulkaa ottamaan, mutta alvit on maksettava.

  • Tukholmassa sadat jonottavat systembolagenilla että saisi ostaa muutama hanapakkaus punaviiniä varastoon. Kyllä meillä on pienet murheet!

   • Ollako raatihuone skumppakaapi tyhjä?


   • Pitää olla alkoholisti jos viitsii jonottaa punaviiniä.


  SEISKA.FI

  • Tiedätkö, keiden exiä kuvien henkilöt ovat? Testaa tietosi Seiskan visalla!
  • Aku Louhimies palaa tositoimiin - ensimmäinen elokuva Tuntemattoman Sotilaan ja MeToo-kohun jälkeen!
  • Näin suosikkijuontaja Sampo Marjomaa sai kuulla potkuistaan Hauskat kotivideot -ohjelmasta: ”Olihan se aivan absurdi päivä!”

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   124
   5020
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   168
   4534
  3. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   19
   2631
  4. Stefan maksoi velkansa

   Stefan maksoi eläkeyhtiölle velkansa. Siitä saitte kaikki kateelliset ja katkerat luuserit.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   2624
  5. Senaatintorilla 10.000 mielenosoittajaa. Koronasta viis

   Senaatintorilla hirmuinen Black livers matter miekkari menossa. https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006528841.html
   Maailman menoa
   232
   2549