Hotelli Keurusselkä

Anonyymi

Ettei nyt vaan kaupunki ja keulinkki iskisi käsiään kakkaan....

153

5465

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sehän on kaupungin velvollisuus pönkittää liiketoimintaa.

    • Anonyymi

      Tavallisesti luotettavalta taholta on viestitetty, että Keulink Kiinteistö Oy ja kaupunginjohtaja ovat omin lupinensa olleet asialla eli mopo keulii. Kaupunginhallitus ja -valtuusto eivät tiedä Lomahotellin ostosta mitään ja minkäänlaisia rahoitus- tai ostopäätöksia tai -lupia ei ole. Toisaalta koska tieto ostosta oli lehdessä (S-KS), niin tottahan se silloin on ellei ole aprillipilasta kysymys. Uutiseen on kyllä ainakin periaatteessa luottaminen sillä vastuullinen lehti ei oman ilmoituksensa mukaan julkaise valeuutisia ja kaikki julkaistavat jutut tarkistetaan monesta lähteestä.
      Mikäli kuitenkin osoittautuu Suur-Keuruun Sanomien olleen valeuutisen kanssa liikkeellä, niin herää kysymys miksi ja onko muihinkaan lehden julkaisemiin tietoihin luottaminen?

      Koska ainakin kahdenlaista tietoa on liikkeellä, niin nyt olisi syytä kaupungintalon suunnasta tulla joko vahvistus tuohon uutiseen tai sitten ilmoitus, että uutinen ei pidä paikkaansa. Niin tai näin mutta varmuus on saatava, jotta huhut eivät lähde lentoon.

      • Anonyymi

        No täältähän sen luotettavan tiedon saa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No täältähän sen luotettavan tiedon saa?

        Keuruun kaupunginhallitus käsitteli maanantaina Keuruun kaupungin konsernijohdon ennakkolausuntoa Kiinteistö Oy Hotelli Keurusselkä -yhtiön osakkeiden hankinnasta sekä lunastussopimuksesta Keulink Kiinteistöt Oy:lle.

        Kaupunginhallituksella ei ollut huomautettavaa asian johdosta.


      • Anonyymi

        Järjen jättiläinen. Toivottavasti ei istu valtuustossa, niin kuin kirjoitus antaa vahvasti olettaa


    • Anonyymi

      Löivät kätensä kyynärpäitä myöten paskaan.

      • Anonyymi

        juu, rakennukset ovat purkukuntoisia paskoja.


    • Anonyymi

      Suur-Keuruun Sanomat kertoi tänään, että kaupunki on suunnittelemassa aluksi 500.000 euron sijoitusta entisen lomahotellin kiinteistöön. Tuollaista summaa kaupungilla ei ole ja niinpä velkaantuminen jatkuu ja kiihtyy. Pitää huomata, että tuo on vasta aloitussumma, jolla noita kiinteistöjä ei saada kuin alustavasti parsittua kokoon. Isoimmat remontit ovat edessä ja odottavat rahoittajaa. Jatkoa siis seuraa remonttien osalta ja kun jokapäiväinen ylläpitokin on jotenkin kustannettava, niin se merkitsee lisää panostusta ja lisää velkaa. Vaikka hotelli- ja ravintolatoiminta tuolla alkaisikin, niin menee ainakin kaksi vuotta markkinoille pääsyyn. Tuona aikana toiminnasta vastaava yritys ei kykene maksamaan oikeastaan minkäänlaista vuokraa sillä kun toimintaa ajetaan ylös nolla-tilanteesta, niin se on rahaa vievää touhua. Vuokranmaksukyky on näin ollen myös nollassa ja se merkitsee, ettei kaupunki saa edes ylläpitomenoja kuitatuksi. Velkaantuminen siis jatkuu eikä varsinaisen toiminnan kannattavuudesta ja jatkuvuudesta ole mitään takeita.

      Monet kaupungit ja kunnat ovat aloittaneet tai aloittamassa yt-neuvotteluja koska taloustilanne on nopeasti heikentynyt eikä ennestäänkään ole ollut kehumista. Keuruulla kaupungintalolla ei ole huolen häivää ja sillä valmistaudutaan ottamaan 500.000 euroa lisää velkaa. Kustannusten alentamisesta, muista säästöistä ja yt-neuvotteluista ei ole tietoakaan. Asumme siis harvinaisessa Kauniaisen kaltaisessa kunnassa, jossa ei ole tarvetta menokuuriin. Yleensä se on niin, että ongelmilla on taipumus kasaantua jos niiden torjuntaan ja poistoon ei ajoissa ryhdytä. Tämän olemme saaneet havaita meneillään olevan korona-pandemian hoidosta, jossa viivyttely ja kädetön toiminta ovat tunnusomaista. Keuruulla talouden osalta ei näytä olevan erityisiä tarpeita, rahaa sis riittää.

      • Anonyymi

        Kun tästä korona hässäkästä selvitään on kotimaan matkailu arvossaan. Hyvä että Keurusselällä toiminta jatkuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun tästä korona hässäkästä selvitään on kotimaan matkailu arvossaan. Hyvä että Keurusselällä toiminta jatkuu.

        Odotan hartaasti että lompari avautuu vihdoinkin, kiitos Keuruun kaupunki kun tulit mukaan tukemaan.


      • Anonyymi

        Ilmeisesti suuri viisaus asuu yo. kirjoittajassa, sillä hän on monen asian ja alan asiantuntija. Olen seurannut hänen kirjoituksiaan näillä palstoilla, johon perustan mielipiteeni.
        Jos hän on keuruulainen, kuten oletan, hänet täytyy saada vastaamaan mielipiteistään myös päättävälle taholle, eli kaupungin valtuustoon seuraavissa kunnallisvaaleissa.
        Vastuullisena kirjoittajana ja mielipiteiden julkaisijana hänen velvollisuutensa on esitellä itsensä, julkaista nimensä.
        Aion äänestää häntä ehdokkuuden ja nimen julkaisun jälkeen, luonnollisesti anonyyminä vaalisalaisuutta noudattaen.
        Jään odottelemaan julkipanoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun tästä korona hässäkästä selvitään on kotimaan matkailu arvossaan. Hyvä että Keurusselällä toiminta jatkuu.

        Nyt ei voi muutakuin peukuttaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Odotan hartaasti että lompari avautuu vihdoinkin, kiitos Keuruun kaupunki kun tulit mukaan tukemaan.

        Mennään syömään, tanssimaan, yöpymään ihan paikallistenkin voimin. Hengähdystauko tekee ihan hyvää varmaankin kaikille. Kaikki siellä kuitenkin toimii kohtuu hinnalla.


    • Anonyymi

      Toivottavasti kaikki menee Keuruula päin helvettiä. Olette sen ansainneet. Junttila.

      • Anonyymi

        Eeeeh....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eeeeh....

        Keuruu on menestyvä erittäin vakavarainen kaupunki, suuri tulevaisuus on edessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keuruu on menestyvä erittäin vakavarainen kaupunki, suuri tulevaisuus on edessä.

        Nyt tulee maaseudulle ja pikku kaupunkeihin ryntäys, kaikki haluu asua maalla ei suurkaupungeissa. Ja Keuruselkä nousee uuteen kukoistukseen.


      • Anonyymi

        Toiveesi on parhaillaan toteutumassa. Kaupunginhallituksesa on tosin yksi henkilö, joka yrittää viivästyttää päin seinään ajoa mutta hän on vain yksi huutava ääni korvessa, josta ääni ei kauas kuulu. Kaupunginvaltuuston kokous 20.4. on sillä tavalla mielenkiintoinen, että silloin näemme mitkä tahot sosialistien siivellä ovat valmiina jatkamaan tuhon tiellä.


      • Anonyymi

        Keuruu kahdella älällä. No ehkä se selittääkin jo kaiken.


    • Anonyymi

      Totta on ,alkaa noususuhdanne ja Keurusselkä on tosi hienolla paikalla, Kannattaa aivan vrmaan ,kunha päästään vähä aikaa etiäpäin ! Hyvä asia. Olemme vähän kauempaa ,kävimme tuon tuosta ja tulemme käymään jatkossakin ,jos toiminnassa.

    • Anonyymi

      Tuleeko se Mäntymotellin konkurssiin saanut yrittäjäpariskunta takaisin tätä pyörittämään?

      • Anonyymi

        Keusselkää tulee pyörittämään Iivana Nyhtänköljä, kaupunki maksaa kaikki kulut.


    • Anonyymi

      Ihan sama kuka ? Kunhan homma pelaa !

    • Anonyymi

      Hyvä asia että Lopparissa alkaa toiminta. Hyvää palvlua on ollut aikaisemminkin, nyt uusi nousu jälleen. Toivotaan kaikkea hyvää tulevaan ja tämä maailman laajuinen pandemia kuriin. Meillä on puhdasta ja kaunista maisemaan Keurusselällä tarjota asiakkaille. Kotimaanmatkailu ja sen palvelut tulevaisuudessa kukoistukseen. Yrittäjälle rohkeutta ja tarmoa toiminnan käymmistämiseen. Purnaajat voivat mennä vaikka hevonkuuseen.

      • Anonyymi

        Totta turiset, tsemppiä uusille yrittäjille.


    • Anonyymi

      Moni kirjoittaa tunteidensa kiihottamana mutta kyllä kylmä totuus (holodana pravada) on, että matematiikka on lahjomaton ja euro on tarkka konsultti. Jo pelkät välittömät kulut ovat sitä luokkaa, että näinköhän tuloja syntyy edes niiden verran. Edellinen yrittäjä ei kyennyt maksamaan riittävää vuokraa vaikka teki kaikkensa liikevaihdon kasvattamiseksi. Kun ei riitä niin ei riitä. Omien vesipuollojensa kanssa tulevat tanhuajat eivät tuo rahaa edes sen vertaa, että orkesterin palkan saisi kasaan. Suomi on täynnä järven rannalla olevia majapaikkoja lomalaisille, joten kilpailu on veristä. Työmatkalaisia ei Keuruulla käy kuin joku hassu ja hänkin menee Jyväskylään jos yöpyä pitää. Keuruulaiset eivät koskaan ole olleet hotellin tai ravintolan asiakkaina merkityksellinen kansanryhmä, joten muualta ne asiakkaat on tänne houkuteltava. Viikinhovi on hyvä esimerkki siitä paljonko niitä hotelliasukkaita näillä seuduilla liikkuu. Tyhjää näyttää olevan.

    • Anonyymi

      Emilia K ilmoitti, että kaupunginhallitus ei ole saanut tarpeeksi tietoa hankkeen riskeistä.
      Kaupunginhallituksen muut jäsenet eivät tiedä, mitä tarkoittaa sana "riski".

      • Anonyymi

        Ei Keurusselässä mitään riskiä ole.


      • Anonyymi

        Kun puoluekaveri ei saanut apuja kapungilta viikinlahteen, niin ei sitä apuja saa antaa kellekään muulle.


    • Anonyymi

      Älkääpäs nyt! Hotelli Keurusselkä kuuluu sarjaamme kirjastolaitos ja uimahalli/jäähalli ja kaupungintalo.
      Miksi kaupungintalo?
      Visionäärinä olen tullut siihen tulokseen, ettemme tarvitse uutta kaupungintaloa, vaan kaupungin virkamiehet ja luottamusmiehet muuttavat työskentelemään Hotelli Keurusselkään, joka toimii viikolla kaupungin johtokeskuksena ts. kaupungintalona. Infra on jo valmiina.
      Kun viikonvaihde koittaa, iloinen tanssi-ja teatterikansa persoonaltreinereineen (=tp) valloittaa Hotelli Keurusselän ympäristöineen. Ja maanantaina virmamiehet palaavat juurilleen pitämään meistä huolta kaiken koronan keskelle.
      Ei mene kaupungin tukirahat Keulinkille hukkaan, päinvastoin.
      Aikuisten oikeasti, vain mielikuvitus on rajana kehittää uutta kaupungintaloamme, virkamies-viihdekeskus Hotelli Keurusselkää.
      Olen ylpeä itsestäni ja näen sielunisilmin onnellisen virkamies-ja luottamusmieskunnan työskentelemässä ihanan Keurusselän rannalla ja viikonvaihteessa pyörähtelemässä parketilla Beritin Keurusselän Sinen tahdittamana.
      Elo (ei vak.yhtiö) on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa!

      • Anonyymi

        Kyllä keuruulainen virkamies-ja luottamusmiestoimikunta meille karitsarosvopaistit paistaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä keuruulainen virkamies-ja luottamusmiestoimikunta meille karitsarosvopaistit paistaa.

        Ei paljon ilahduta, kun itse killuu paistinvartaassa.


    • Anonyymi

      Lompparin pyörittäminen ei ole helppo bisnes. SM-hiihtokisoja kun ei ole Keuruulla joka viikonloppu. Rakennukset ovat kalliita ylläpidettäviä, tämä on saatu kokea jo varuskunnassa. 2020-luvulla asiakkaiden houkuttelu ilman kunnon kylpylää tai hiihtokeskusta on vaikeaa. Toisaalta hotellipuoli yhden-kahden yön yöpyjien osalta saattaa vetää majoitustarjonnan ollessa vähäistä. Hiukan pelkään, että kaupungin piikki on saatu nyt auki ja tehdään remonttia ym. Mitäpä jos operaattori nostaakin vuoden päästä kädet ylös. Onko kaupungilla käsissä tyhjä hotelli kuluineen?

      • Anonyymi

        Kyllä loppari pitää purkaa kaupungin piikkiin, ei ole mitään tulevaisuutta korpihotellilla.


      • Anonyymi

        Pirua seinälle maalaamatta voidaan kuitenkin realistisesti arvioida tuota kaupungin kaavailemaa kiinteistökauppaa hotelli-ravintolatoiminnan historian kautta. Lomaliitto kaatui vaikka siihen ei Keurusselällä tainut olla muuta vaikutusta kuin konkurssi myöhentyi jonkin verran. Kuitenkin edellytykset kannattavaan liiketoimintaan katosi Lomaliiton mukana. Konkurssipesä ei luonnollisesti menestynyt ja lopetti kun totesi, että mahdotonta mikä mikä mahdotonta. Sitten alan yrittäjä kokeili siipiensä kantavuutta mutta kun konkurssipesä ja myöhemmin kiinteistön pesältä ostanut eläkevakuutusyhtiö Elo halusi tuottoa sijoitukselleen ja kulutkin pitäisi maksaa, niin liiketoiminta ei mahdollistanut pesän ja Elon vaatiman vuokran maksua.

        Nyt hotelli rapistuu tyhjillään ja toiminta pitää käynnistää nollasta. Vaikka kaupungin omistama Keulink Kiinteistöt Oy saakin tuon ensin alkuun vain puolella miljoonalla velkaeurolla, niin ylläpito maksaa maltaita. Pelkät kiinteät ylläpitokulut ovat ostajan ja mahdollisen operaattorin tiedossa, joten sieltä ei tule suuria yllätyksiä. Jokapäiväisten kulujen lisäksi tulevat remonttikulut, joita on tuon ikäisessä rakennuksessa tehtävä jatkuvasti ja voivat olla yllättävän hintaisia. Jotta operaattori kykenisi maksamaan vuokraa edes kiinteiden kulujen (lämmitys, sähkö, vesi, kiinteistövero) verran, niin liikevaihdon pitää olla vuositasolla useita miljoonia. Vuokraan pitäisi leipoa vielä omistajan ottaman velan takaisinmaksu ja korko sekä remontit. Yhtälö on mahdoton mutta saahan sitä kokeilla josko housut kestävät mäenlaskun. Veikkaan että ei kestä mutta voinhan olla väärässäkin ja mikäpä sen mukavampaa. Veroeuroja ei kuitenkaan tuon seikkailun tukemiseen saa käyttää kun kaupunki ei anna muillekaan yrityksille samanlaista tukea eikä se kuulukaan kunnan tehtäviin ja toimintaan. Valtuutettujen on syytä olla varuillaan, ettei heitä kauniilla ja hunajaisilla puheilla taluteta lahtipenkkiin silmät sidottuna. Julkisuudessa on vasta Emmi Koikkalainen (Kok) osoittanut epäilyjä siihen onko riskit osattu arvioida oikein. Toivottavasti valtuustossa herää muillakin samanlaisia kysymyksiä sillä riskisijoitus mikä riskisijoitus.


    • Anonyymi

      Keuruun kaupungilla ja Keulinkillä on selkeä visio hyödyntää Mänttä - Vilppulan maailmanlaajuista vetovoimaisuutta. Tässä on merkittävä syy käynnistää uudelleen lomahotellitoiminta Keuruulla:

      https://yle.fi/uutiset/3-11196345

      Onko visioissa myös sulavesikauden tiheä siipirataslaivaliikenne ja uudet siipirataslaivat Keurusselkään? Unohtamatta Höyryveturipuiston merkittäviä vetovoimatekijöitä Pori - Vladivostok -luotijuna/tavaraliikenneradan valmistuessa.

      • Anonyymi

        On suurta toiveajattelua, mutta sehän on sallittua.


    • Anonyymi

      Keuruulla ja etenkin Multialla on lunta. Jämsä on lämpimämpi paikkakunta. Suomenselän läheisyyttä kannattaa miettiä yhtenä vahvuutena. Suolahden mäkikylältä alkavat suuret suot ja lappimainen maisema. Tämä vain runsaan 300 kilometrin päässä pääkaupunkiseudusta.

      • Anonyymi

        Täältä tullaan lyömään lapikasta lattiaan, kyllä helemat hulumuaa ja soitto soi, kun aika koittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täältä tullaan lyömään lapikasta lattiaan, kyllä helemat hulumuaa ja soitto soi, kun aika koittaa.

        Kaiholla muistelen Lomahotellin kukoistuksen aikoja, jolloin majoitusaste oli kesäisin jopa yli 100 % ja ravintolassa oli tupa täynnä varsinkin vauhti-illoissa. Mitä pidemmälle 2000-lukua etenimme, niin sitä enemmän alkoi vaaran merkit näkyä sille, joka niitä seurasi. Valitettavasti ne, jotka pääsivät Lomaliiton tilastoja seuraamaan, eivät ymmärtäneet mitä on tulossa eikä varsinkaan korjausliikkeitä ymmärretty tehdä. Helsingin herrat, tohtoreita ja maistereita melkein jokainen, epäilemättä tiesivät mikä oli Lomaliiton tilanne mutta eivät joko halunneet tai eivät kyenneet kääntämään kehityksen suuntaa. Johtajuusongelma vaikka epäilemättä markkinoillakin oli tapahtumassa muutoksia, joille vaan ei mahda mitään. Silloin kun asiakasmäärä hiipuu punnitaan johdon kyky vastata ajan haasteisiin. Kun Lomahotellin perusasiakaskunta katosi Lomaliiton myötä eikä uutta viisastenkiveä ole löytynyt, niin ainakin kaupungin hallinnossa pitäisi ymmärtää pysyä erossa tuosta kiinteistöstä. Olen ymmärtänyt, että ostajiaehdokkaita ei ole ollut valinnaksi asti.

        Konkurssin ja sen jälkeiset epäonnistuneet yritykset toiminnan jatkamiseksi pitäisi olla varoitusmerkki ja saada hälytyskellot soimaan niiden korvissa, jotka elättelevät perusteettomia toiveunia toiminnan jatkosta. Koska kaupunki nyt aikoo merkittävän velkarahatuen avulla, joka ennemmin tai myöhemmin kaatuu veronmaksajien maksettavaksi, elvyttää Lomahotellin toimintaa, niin toiveiden huumassa on syytä muistaa, että raha ei kasva puissa. Kylmä totuus on se, että joka ainoa euro on hankittava liiketoiminnan kautta eikä se tule onnistumaan riittävässä määrin vaikka kaupunki kuinka antaa tekohengitystä, joka ei kuulu kaupungin lakisääteiseen toimintaan.

        Kaupungin ei pidä missään nimessä edes pitkällä kepillä koskea tuohon pesään bulvaaninkaan avulla sillä siitä ei hyvää seuraa. Kun katselen julkisuudessa olleiden kaupanhierojien nimiä ja heidän liiketoimintanäyttöjään aikaisemman toiminnan valossa, niin pakko on todeta, että ei hyvältä näytä. Tässäkin tapauksessa poliittinen väri ja ansioituminen puolueen paikallisosaston tai ammattiyhdistyksen jäsenenä näyttää olevan riittävä pätevöittämään riskisijoituksen kannattavuuden arvioimiseen.

        Mikäli kaupunginjohtajan ym. pakkomielle on pakko toteuttaa, niin Lomahotellin riskisijoitusta voi kaiken muun unohtaen perustella järvenrantatonteilla, joita tuonne on mahdollista kaavoittaa melkoinen määrä. Mikäli kaupunginvaltuusto näkee hyväksi lainoittaa tuon kiinteistön oston, niin suurta viisautta olisikin unohtaa hotellitoiminta ja rakennusremontit sekä purkaa ainakin 1970-luvulla rakennettu hotellirakennus. Keurusharjun tapaan huvilakylän laajentaminen ja tonttien sekä huviloiden myynti toisi sijoituksen takaisin eikä vähenevien veronmaksajien rasitusta tarvitsisi lisätä. Jätän tämän avaukseni vapaasti kehitettäväksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaiholla muistelen Lomahotellin kukoistuksen aikoja, jolloin majoitusaste oli kesäisin jopa yli 100 % ja ravintolassa oli tupa täynnä varsinkin vauhti-illoissa. Mitä pidemmälle 2000-lukua etenimme, niin sitä enemmän alkoi vaaran merkit näkyä sille, joka niitä seurasi. Valitettavasti ne, jotka pääsivät Lomaliiton tilastoja seuraamaan, eivät ymmärtäneet mitä on tulossa eikä varsinkaan korjausliikkeitä ymmärretty tehdä. Helsingin herrat, tohtoreita ja maistereita melkein jokainen, epäilemättä tiesivät mikä oli Lomaliiton tilanne mutta eivät joko halunneet tai eivät kyenneet kääntämään kehityksen suuntaa. Johtajuusongelma vaikka epäilemättä markkinoillakin oli tapahtumassa muutoksia, joille vaan ei mahda mitään. Silloin kun asiakasmäärä hiipuu punnitaan johdon kyky vastata ajan haasteisiin. Kun Lomahotellin perusasiakaskunta katosi Lomaliiton myötä eikä uutta viisastenkiveä ole löytynyt, niin ainakin kaupungin hallinnossa pitäisi ymmärtää pysyä erossa tuosta kiinteistöstä. Olen ymmärtänyt, että ostajiaehdokkaita ei ole ollut valinnaksi asti.

        Konkurssin ja sen jälkeiset epäonnistuneet yritykset toiminnan jatkamiseksi pitäisi olla varoitusmerkki ja saada hälytyskellot soimaan niiden korvissa, jotka elättelevät perusteettomia toiveunia toiminnan jatkosta. Koska kaupunki nyt aikoo merkittävän velkarahatuen avulla, joka ennemmin tai myöhemmin kaatuu veronmaksajien maksettavaksi, elvyttää Lomahotellin toimintaa, niin toiveiden huumassa on syytä muistaa, että raha ei kasva puissa. Kylmä totuus on se, että joka ainoa euro on hankittava liiketoiminnan kautta eikä se tule onnistumaan riittävässä määrin vaikka kaupunki kuinka antaa tekohengitystä, joka ei kuulu kaupungin lakisääteiseen toimintaan.

        Kaupungin ei pidä missään nimessä edes pitkällä kepillä koskea tuohon pesään bulvaaninkaan avulla sillä siitä ei hyvää seuraa. Kun katselen julkisuudessa olleiden kaupanhierojien nimiä ja heidän liiketoimintanäyttöjään aikaisemman toiminnan valossa, niin pakko on todeta, että ei hyvältä näytä. Tässäkin tapauksessa poliittinen väri ja ansioituminen puolueen paikallisosaston tai ammattiyhdistyksen jäsenenä näyttää olevan riittävä pätevöittämään riskisijoituksen kannattavuuden arvioimiseen.

        Mikäli kaupunginjohtajan ym. pakkomielle on pakko toteuttaa, niin Lomahotellin riskisijoitusta voi kaiken muun unohtaen perustella järvenrantatonteilla, joita tuonne on mahdollista kaavoittaa melkoinen määrä. Mikäli kaupunginvaltuusto näkee hyväksi lainoittaa tuon kiinteistön oston, niin suurta viisautta olisikin unohtaa hotellitoiminta ja rakennusremontit sekä purkaa ainakin 1970-luvulla rakennettu hotellirakennus. Keurusharjun tapaan huvilakylän laajentaminen ja tonttien sekä huviloiden myynti toisi sijoituksen takaisin eikä vähenevien veronmaksajien rasitusta tarvitsisi lisätä. Jätän tämän avaukseni vapaasti kehitettäväksi.

        Kyllä kaupungin nyt pitää sioitaa keurusselkään, matkailulla on suuri tulevaisuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä kaupungin nyt pitää sioitaa keurusselkään, matkailulla on suuri tulevaisuus.

        Kotimaan matkailu on kova sana, heti kun koronasta päästään eroon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kotimaan matkailu on kova sana, heti kun koronasta päästään eroon.

        Lomppari on läävää, ei tule menestymään ilman miljoona remonttia.


    • Anonyymi

      Kun 2-3 toimijaa on kokeillut ja nostanut kädet pystyyn, saa olla visioita, että sama kierre ei jatku.

    • Anonyymi

      Korona-ajan paras uutinen tällä seudulla ja laajemminkin on Hotelli Keurusselän avaaminen. Päätös antaa elämänuskoa ja valaisee koko seutukunnan tulevaisuutta. Ankeasta ajasta huolimatta Keuruun kaupunki ja sen luottamushenkilöt voivat nyt tehdä positiivisia päätöksiä.

      Ratkaisumalli, jolla hotelli herätetään henkiin, on paras mahdollinen.

      • Anonyymi

        Kyllä tällä seutukunnalla osataan yhteisiä rahoja "sijoitella":

        -Multialla rahat valokuituun

        -Ähtäri rahat Pandoihin ja hotelliin

        -Keuruu rahat hotelliin


    • Anonyymi

      Nyt pitää olla tarkkana, että tulee erotettua kaksi asiaa toisistaan. Ensin Keulink Oy:n 100 % omistama Keulink Kiinteistöt Oy on ostamassa 200.000 eurolla ex-lomahotellin kiinteistön omistavan kiinteistöyhtiön osakkeet ja varautuu 300.000 eurolla tekemään remonttia kiinteistön rakennuksissa. Tätä varten se pyytää kaupungilta 500.000 euroa lainaa ja kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että laina myönnetään. Lainan pitäisi maksaa takaisin kahdeksassa vuodessa vähintään 0,45 % korkoineen. Koronan isku pitänee korot matalalla vielä muutaman vuoden, joten niistä ei liene haittaa muuta 5200 € kuukausilyhennys saattaa olla ylipääsemätön sillä kiinteistön omistajan on leivottava se vuokraan ainakin pääosaltaan ellei Keulink Kiinteistöt Oy maksa lainaa muilla mahdollisilla tuloillaan. Tällöin hotellitoiminnan harjoittaja saisi sellaista yhteiskunnan tukea, jota muille ei anneta eikä se taida olla laillistakaan.

      Toiseksi Keulink Kiinteistöt Oy vuokraisi ostamansa kiinteistön hotellitoimintaa jatkavalle yhtiölle, jonka nimeä eikä muutakaan sen taustoista ole hallituksen esityksessä mainittu. Näin ollen kaupunkia pyydetään antamaan 500.000 euroa ja avoimen valtakirjan.

      Valtuusto siis joutuu päättämään asiasta silmät sidottuna ja huppu päässä. Hallituksen jäsen Emilia Koikkalainen (Kok) olisi halunnut jättää asian pöydälle kunnes Keulink Kiinteistöt Oy:n hallitus on ehtinyt käsitellä riskikartoituksen perusteellisesti. Kaupunginhallitus esittää valtuustolle lainan myöntämistä ilman Koikkalaisen kaipaamaa riskikartoituksen käsittelyä. Ei ole selvää onko sitä edes tehty.

      Kaupunginvaltuustolle siis esitetään, että se hyväksyy lainan ja ne kaikki riskit mitä aiotusta kaupasta mahdollisesti seuraa. Kiinteistön rakennukset epäilemättä ja tutkitusti tarvitsevat korjauksia, joissa 300.000 € on hyvä käsiraha. Kun hotellitoiminnan harjoittajasta ei ole annettu mitään tietoa, niin se on jo yksinään iso riski kaiken muun lisäksi. Vähin mikä olisi valtuustolle annettava olisi hotellitoimintaa harjoittavan yhtiön liiketoiminta- ja rahoitussuunnitelma, joita jokainen pankki vaatisi vastaavassa tilanteessa ennen lainan myöntämistä. Vakuudeksi saatavat ostettavan yhtiön osakkeet ovat juuri sen arvoisia kuin kiinteistön maat ja rannat ovat vähennettynä rakennusten purkukustannuksella, jonka kaupunginhallitus arvio 500.000 €:ksi.

      Riskit ovat veronmaksajille isot ja mikään ei takaa, että mahdollinen hotellitoiminta kantaa toimintakulut ja vuokran, jossa on myös pääomaosuus mukana. Kun miettii onko tuossa suunnitelmassa mitään järkeä, niin asiaa voi lähestyä siten, että kysyy itseltään olisiko näillä annetuilla tiedoilla valmis sijoittamaan omia rahojaan tuohon kauppaan, jonka hintalappu voi olla miljoona euroa tai paljon enemmän. Lisävahvistusta saa jos kysyy Keurusselän rannalla olevasta Viikinhovista kuinka paljon siltä kysytään ja ostetaan hotellimajoitusta. Ohikulkijat voivat kertoa, että hiljaiselta näyttää. Mikäli tuo suunniteltu hotellitoiminta ei lähde lentoon ja kuolee pois, niin seuraava yrittäjää ei tarvitse edes pienessä kännissä haaveilla tulevan ovelle kolkuttelemaan.

      • Anonyymi

        Niitä keuruun kaupungin veronmaksajien riskejä on tuossa Kolhontien alkupäässä jo niin paljon, että tuo Lomppari keissi jää suuruudeltaan selkeästi marginaalin sisäpuolelle. Täysin selvää kyllä on että käytännön onnistumiseen ei pelkkä taito riitä, tarvitaan myös hyvää tuuria. Tämän olemassa olevan hotelli-alueen pönkittäminen uudelleen liikkeelle on paljon järkevämpi, kuin jokunen vuosi sitten tehty yksimielinen päätös, jolla kaupunki olisi taannut keulink kiinteistöä noin 650-700 tuhannella eurolla, jolla olisi ostettu Vanhan Pappilan pellolle rakennettavan huoneisto hotellin osakkeita. Noista osakkeista olisi pitänyt omistajan maksaa joka kuukausi vastiketta, jos myytyjä majoitusvuorokausia ei olisi ollutkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niitä keuruun kaupungin veronmaksajien riskejä on tuossa Kolhontien alkupäässä jo niin paljon, että tuo Lomppari keissi jää suuruudeltaan selkeästi marginaalin sisäpuolelle. Täysin selvää kyllä on että käytännön onnistumiseen ei pelkkä taito riitä, tarvitaan myös hyvää tuuria. Tämän olemassa olevan hotelli-alueen pönkittäminen uudelleen liikkeelle on paljon järkevämpi, kuin jokunen vuosi sitten tehty yksimielinen päätös, jolla kaupunki olisi taannut keulink kiinteistöä noin 650-700 tuhannella eurolla, jolla olisi ostettu Vanhan Pappilan pellolle rakennettavan huoneisto hotellin osakkeita. Noista osakkeista olisi pitänyt omistajan maksaa joka kuukausi vastiketta, jos myytyjä majoitusvuorokausia ei olisi ollutkaan.

        Huoneistohotelli ei toteutunut eikä toteudu, joten siihen varatut (velka)rahat on käytettävissä johonkin muuhun. Tämä nyt pinnalla oleva kehitelmä hotellin uustulemiseksi on paitsi kuolleena syntynyt niin myös kaupungin veronmaksajien edun vastainen. Kaupunki ottaa hirmuisen riskin jos tuohon koskee edes pitkällä kepillä. Jokainen saa polttaa omia rahojaan miten tahansa mutta kun veronmaksajien rahaa poltetaan, niin se on rikollista. Toivottavasti kaupunginvaltuusto, loppumetreistään huolimatta, toimii järkevästi ja hylkää kaupunginhallituksen esityksen. Vaikka valtuustossa onkin vasemmistoenemmistö, niin voi siellä silti käyttää järkeä - tietysti edellyttäen, että sitä on.


      • Anonyymi

        Keuruulla ei tuolle ole mitään käyttöä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keuruulla ei tuolle ole mitään käyttöä.

        Miksi ei kaupunki tule apuun muutomalla miljoonalla eurolla? niin vauhtillat jatkuis ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi ei kaupunki tule apuun muutomalla miljoonalla eurolla? niin vauhtillat jatkuis ?

        Niin, kyllä kaupunkilaisten pitäisi saada jokapäiväinen a-holiannoksensa kaupungin maksamana sillä kuuluuhan se ihmisoikeuksiin. Velkaahan se kaupungille tietää mutta eipä sitä ole tähänkään asti vierastettu. Jos lopputulos on se mitä kaupunginhallitus tavoittelee, niin hauskuus riittää mutta ensi keväänä on ne kunnallisvaalit, jolloin jossain poliittisen kentän kohdassa hauskuus voi saada äkkilopun. Vaalit ovat nimittäin harmittavan lähellä ensi maanantaina tehtävää lompparin ostopäätöstä, josta äänestäjille voi viritä kaikenlaisia johtopäätöksiä.


    • Anonyymi

      Oliko kukaan valtuuston kokouksessa tänään tai onko muutoin tietoa löikö valtuusto kätensä p-kasaan?

      • Anonyymi

        Kyllä kaupunki iski kätensä oikeaan kultasuoneen, muutaman miljoonan sioituksella lähtee lomppari uuteen nousuun🦾


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä kaupunki iski kätensä oikeaan kultasuoneen, muutaman miljoonan sioituksella lähtee lomppari uuteen nousuun🦾

        Hienoa👍


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hienoa👍

        Ikaalisten kylpyläkin lopettaa, miten voi Keuruslelkä pysyä tolpillaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ikaalisten kylpyläkin lopettaa, miten voi Keuruslelkä pysyä tolpillaan?

        Odotellaanko venäläisten ja kiinalaisten ryntäystä Keuruulle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Odotellaanko venäläisten ja kiinalaisten ryntäystä Keuruulle?

        Haaveita, haaveita vaan. Nyt on sellaiset konsultit liikkeellä, että eivät itse ole valmiina sijoittamaan tuonne euroakaan mutta yrittävät saada kaupungin velkaeurot kiinni purettaviin rakennuksiin. Tontin osto on perusteltavissa varsinkin kun omistaja olisi samalla kaavoitusmonopolin omaava , joten voi kaavoittaa nuo rannat mielensä mukaisesti. rakennusten kohtalo on surkea ja se tekee tuosta mustan aukon.


    • Anonyymi

      Katselin juuri kaupunginvaltuuston maanantaisen kokouksen videolta ja totesin, että videoinnin tekninen toteutus hakee vertaistaan maailman surkeimmin toteutettujen videoiden joukosta. Myös kokouksen johtaminen ihmetyttää kun muistaa, että nykyinen puheenjohtaja on harjoitellut jo vuosikymmeniä. Sillä aikaa luulisi tarttuvan rutiinia enemmän kuin on vasta-alkajalla. Myöskään valtuutetut eivät osanneet tehdä ymmärrettäviä muutosehdotuksia hallituksen esitykseen vaikka sellaista oli ilmassa.

      Valtuusto päätti antaa Keulink kiinteistöt Oy:lle puoli miljoona lainaksi hotellikiinteistön ostoa ja remontointia varten. Tietenkin on niin, että kauppahinta on halpa mutta remontoinnin osalta on todettava, että annettu 300.000 käy hyvästä käsirahasta. Pelkkä suunnittelu ja työn valvonta maksaa enemmän. Päätökseen liitetty Kokoomuksen esittämä sinänsä perusteltu ponsi oli ensinnäkin epäselvä ja keskustelun aikana Markku Puron ja kaupunginjohtajan selityksillä vesitettynä yhtä tyhjän kanssa. Ei ole ihme, että Emilia Koikkalainen (Kok) jätti eriävän mielipiteen tuohon päätökseen. Sillä on se merkitys, että hän ei ole siihen sidottu eikä siitä vastuussa ja halutessaan voi esim. tehdä valituksen.

      Nyt keuruulaisilla on ihan ikioma homeinen ja purkamista vailla oleva korpihotellikiinteistö mutta onneksi myös 11 ha järvenrantatonttia, jossa 700 m rantaviivaa soraharjun kupeessa. Sen helmenä on oivallinen lapsillekin turvallinen hiekkarantainen ja -pohjainen laguunimainen lahti. Hotellin menestykseen en panisi (epä)toivoani mutta kun tarpeettomat rakennukset on purettu, niin jatkokehityksenä voidaan rannat ja muu osa hyödyntää järkevällä tavalla ja näin on mahdollista saada velkarahat palautettua.

      Kaiken kaikkiaan surkea esitys mutta kun päätös on nyt tehty, niin toivotan hotelliyrittäjälle onnea, menestystä ja rikkaita rahoittajia.

      • Anonyymi

        ”Päätöksentekoon osallistuneella, jos hän on tehnyt vastaehdotuksen tai äänestänyt päätöstä vastaan, sekä asian esittelijällä, jos päätös poikkeaa päätösehdotuksesta, on oikeus ilmoittaa päätöksestä eriävä mielipide”. Eikös tuo ollut yksimielinen päätös, vai oliko Koikkalainen vastaan? Ei ainakaan tallenteesta käy ilmi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Päätöksentekoon osallistuneella, jos hän on tehnyt vastaehdotuksen tai äänestänyt päätöstä vastaan, sekä asian esittelijällä, jos päätös poikkeaa päätösehdotuksesta, on oikeus ilmoittaa päätöksestä eriävä mielipide”. Eikös tuo ollut yksimielinen päätös, vai oliko Koikkalainen vastaan? Ei ainakaan tallenteesta käy ilmi.

        Koikkalainen taisi käydä jättämässä eriävän mielipiteen kirjallisena ja valtuuston puheenjohtaja taisi todeta tapahtuneen. Tallenne on todella surkea, joten täyttä varmuutta ei ole kuin vasta pöytäkirjassa. Jostain syystä Kokoomuksen valtuuustoryhmän esityksestä ei äänestetty. Kaiken kaikkiaan kokoustekniikan hallinta oli luvattoman heikkoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koikkalainen taisi käydä jättämässä eriävän mielipiteen kirjallisena ja valtuuston puheenjohtaja taisi todeta tapahtuneen. Tallenne on todella surkea, joten täyttä varmuutta ei ole kuin vasta pöytäkirjassa. Jostain syystä Kokoomuksen valtuuustoryhmän esityksestä ei äänestetty. Kaiken kaikkiaan kokoustekniikan hallinta oli luvattoman heikkoa.

        Joko räkälä pian aukea?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joko räkälä pian aukea?

        Vauhti-iltaa oottelen ja lyön lapikasta lattiaan.


      • Anonyymi

        Tässä meillä on harvinaisen viisas mies. Lähes valtiomiesainesta.


    • Anonyymi

      Joko pian?

      • Anonyymi

        Kotimaan matkailu alkaa kukoistaa pian, ei kukaan uskalla ulkomaille lähtee, sinne jää ja karanteenit päälle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kotimaan matkailu alkaa kukoistaa pian, ei kukaan uskalla ulkomaille lähtee, sinne jää ja karanteenit päälle.

        Voi olla että ulkomaan matkailun vähäisyys lisää kotimaan matkailua, mutta Keuruun lomahotelli ei ehdi ainakaan tämän vuoden sesonkiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi olla että ulkomaan matkailun vähäisyys lisää kotimaan matkailua, mutta Keuruun lomahotelli ei ehdi ainakaan tämän vuoden sesonkiin.

        Kaupungin pitää panna euroja runsaasti pöytään että jatkuis vauhiillat lompparissa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupungin pitää panna euroja runsaasti pöytään että jatkuis vauhiillat lompparissa!

        Kaupungilla on velkarahaa riittävästi yhden hotellin pyörittämiseen. Nyt ovat jo palkkaamassa pihatöihin porukkaa, joten hyvin lähtee kesä käyntiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupungilla on velkarahaa riittävästi yhden hotellin pyörittämiseen. Nyt ovat jo palkkaamassa pihatöihin porukkaa, joten hyvin lähtee kesä käyntiin.

        Lompparin ovi äkkiä auki!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lompparin ovi äkkiä auki!

        Sinne, tahtoo hän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinne, tahtoo hän.

        Kaikki tahtoo pikaisesti lompparin vauhti iltaan, on sielä niin kova meno!


    • Anonyymi

      Kyllä kaupungilla pitää olla oma hotelli. Sehän on tulevaisuuden sijoitus kun kiinalaiset lentävät Suomeen sankoin joukoin. Ei kaikki halua mennä Lappiin kun monet niistä ovat sen nähneet.

      • Anonyymi

        Nyt on Keulinkki on iskenyt kätensä kakkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt on Keulinkki on iskenyt kätensä kakkaan.

        Niin ovat mutta se tieto ei ole vielä ehtinyt perille.


    • Anonyymi

      Joko pian pääsee lomppariin juomaan väkeviä?

    • Anonyymi

      Varmaan Juhannuksena pääsee viime tiedon mukaan.

      • Anonyymi

        Osaako siellä kukaan tehdä rosvolammasta tai yleensä muuta ruokaa kuin pussikeittoja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osaako siellä kukaan tehdä rosvolammasta tai yleensä muuta ruokaa kuin pussikeittoja?

        Ei sekään onnistu Keuruulla! Leo Lastumäen elämäkertakirjassa kerrotaan, että Lomahotellin "kokossa" valmistama rosvolammas oli jäänyt puoliraa'aksi.


      • Anonyymi

        Joo, tosiaan 17.6. aukeaa ja Jussina on jo kunnon bileet!


    • Anonyymi

      Seuraavista kokeista ei vielä tiedetä mutta edellisten rosvolampaasta en minäkään pitänyt mutta siitä on jo niin kauan, että rikos on vanhentunut. Kun Lomaliitto kaatui konkurssiin, niin sen jälkeen ei rosvolammasta tai-paistia Keurusselällä ole paistettukaan. Saas nähdä miten kaupunginhotellissa?

      • Anonyymi

        Keruulaisilla on nyt todellakin kaupunginhotelli, joten olisi oikein ja kohtuullista, että kaupunki tarjoaisi kaiken lystin maksajille (veronmaksajat) edes kerran viikossa rosvolammasta. Samalla joku saattaisi ostaa ravintolasta ruokajuomat toisin kuin nykyiset tanhuajat, jotka tuovat omat juomapullonsa mukanaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keruulaisilla on nyt todellakin kaupunginhotelli, joten olisi oikein ja kohtuullista, että kaupunki tarjoaisi kaiken lystin maksajille (veronmaksajat) edes kerran viikossa rosvolammasta. Samalla joku saattaisi ostaa ravintolasta ruokajuomat toisin kuin nykyiset tanhuajat, jotka tuovat omat juomapullonsa mukanaan.

        Tanhuta ei saa, konsertissa istutaan ja musaa kuunnellaan.


    • Anonyymi

      Loppari äkkiä auki, älkää ryssikö tätä kesää ja ravintolaan höyrymakkaraa tarjolle ja tanssit käyntiin.

    • Anonyymi

      Sinne on saatava esiintyjiksi Maaret & Hyväkkäät sekä Syötteen Taikaa, jotka sopivat parhaiten keuruulaiseen musiikkimakuun.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Keurusselkä Hotels Oy on perustettu vuonna 2020. Se on osakeyhtiö, jonka kotipaikka on Keuruu. Yhtiön toimitusjohtaja on Iris Hannele Mäkinen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keurusselkä Hotels Oy on perustettu vuonna 2020. Se on osakeyhtiö, jonka kotipaikka on Keuruu. Yhtiön toimitusjohtaja on Iris Hannele Mäkinen

        Onnee uudelle yritykselle.


      • Anonyymi

        keuruulaisilla on aina ollut pää täynnä,virtsaa nimittäin..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        keuruulaisilla on aina ollut pää täynnä,virtsaa nimittäin..

        En tykkää tästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tykkää tästä.

        Anna olla, älä provosoidu. Sama tyyppi kirjoittaa kaikkiin keskusteluihin samaa asiaa koskevan tekstin. Jäänyt levy päälle jo kauan sitten. Hän on sitä mieltä, joku toinen on toista mieltä. Suomi on vapaa maa.


      • Anonyymi

        No ei ihan vielä mutta 17.6. avaa puolelta päivin.


    • Anonyymi

      No, miten on kaupungin omistamassa hotellissa sesonki käynnistynyt? Onko ollut autiota vain tungosta? Kohta on kuukausi mennyt avauksesta, joten menestyksen avaimet ovat tai eivät ole näkyvissä.

      • Anonyymi

        Hiljaista on niinkuin huopatossu tehtaassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hiljaista on niinkuin huopatossu tehtaassa.

        Nyt on kaupunkin kädet kakassa, sitä saa mitä tilaa🤣


    • Anonyymi

      Eipä ollu suurkeuruussa avajaispäivästä mitään, ihme! En ainakaan ole huomannut.

      • Anonyymi

        Eipä ole paljon kertomista, surullinen tarina.😒


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä ole paljon kertomista, surullinen tarina.😒

        Ei yllätä muita kuin kaupunginvaltuustoa ja -hallitusta.


      • Anonyymi

        Nyt kiireesti home-hotelli remonttiin, ennenkö viranomaiset sulkee paikan.


    • Anonyymi

      Tänään tiistaina ajoin sattumalta Hotelli Keurusselän ohi, joten päätin käydä uteliaisuuttani kurkkaamassa millainen meno siellä nyt on. Pihassa ja muilla P-paikkolla oli yhteensä 10 henkilöautoa, yksi moottoripyörä ja lämpökeskuksen nurkalla traktori. Varmaan osa autoista oli henkilökunnan, joten eipä siellä montaa maksavaa asiakasta ollut. Koska ulkona oli noin hiljaista, niin en vaivautunut sisälle koska ei ollut odotettavissa mitään suurempaa tungosta. Ihmisiä ei ulkotiloissa näkynyt mutta onhan tänään sadepäivä. Kun otetaan huomioon kotimaanmatkailun suuri suosio ja heinäkuu, jolloin kesäsesonki on parhaimmillaan, niin voidaan todeta, että kaupunki ei tuolta vuokrarahaa saa nyt ja tuskin koskaan.

      • Anonyymi

        Viikonloppuna ei löytynyt parkkipaikkaa ollenkaan ja tienvarretkin täynnä autoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viikonloppuna ei löytynyt parkkipaikkaa ollenkaan ja tienvarretkin täynnä autoja.

        Onko nyt kaupungin kädet kakassa vai ei, siinäpä kysymys?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viikonloppuna ei löytynyt parkkipaikkaa ollenkaan ja tienvarretkin täynnä autoja.

        Missä päin Suomea olit käymässä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viikonloppuna ei löytynyt parkkipaikkaa ollenkaan ja tienvarretkin täynnä autoja.

        Tänään Keuruuselkä tarjoaa huippu illan .
        Silmän ruokaa ah niin upea tangokuningas v. 2003
        https://youtu.be/HTDx_4pnTRE
        Kymmenen pisteen kunkku -
        KARI Hirvonen saapuu iloksemme
        Pe 7.8.2020 21:00--01:00, 14 euroa
        Kari Hirvonen & Onnentähti
        Varustelu Savuton ravintola, A-oikeudet, vartioitu narikka talvikautena 2 euroa, kokous- ja kylpylähotelli, lasitettu 137 m² lämmitettävä näköalaterassi järvimaisemissa, 120 m² ulkoterassilla anniskelu.
        Käyntiosoite Keurusseläntie 134, Valkealahti, Keuruu

        Tule ja varmaan viihdyt !
        Täällä on naiset :-)


    • Anonyymi

      Edellinen yrittäjä taisi tehdä kelvollisen liikevaihdon mutta se ei riittänyt riittävään vuokranmaksuun. Pelkästään viikonlopun asiakasvirta ja liikevaihto ei riittänyt kun muutoin oli hiljaista eikä kassakoneen laakerit rasittuneet. Julkisuudessa olevien tietojen mukaan hotellissa on nyt 15 työntekijää, jolloin heidän palkkamenot ovat n. 2000 € päivässä. Tästä voimme laskea, että kuukaudessa kuluu pelkkiin palkkamenoihin 60.000 €. Jotta ne voidaan maksaa tarvitaan minimissään 200.000 € liikevaihto / kk. Kun hotellitoiminnassa on muitakin kuluja kuin palkat, niin jotta vuokra (?), sähkö, ostot hotelliin ja ravintolaan, esiintymispalkkiot, markkinointi ym, ym. voidaan maksaa, niin liikevaihtoa pitää olla minimissään n. 300.000 € kuukaudessa x 12 eli 3.600.000 € vuodessa. Tämä laskelma on varovainen eikä ole tarkka mutta antanee suuntaa missä liikevaihdon pitää olla jos tehdään 0-tulos.

      Nyt sitten kaupungin ja Keulink Kiinteistöt Oy:n herrat voivat laskea millaista vuokraa yritys kykenee maksamaan, jotta kaikki kulut huomioiden saavutetaan edes 0-tulos. Tässä vaiheessa pitää toivoa parasta ja pelätä pahinta sekä muistaa, että Suomen talvi on 7-8 kk, jolloin kotimaan matkailu on vähäistä kun vieressä ei ole laskettelukeskusta.

      • Anonyymi

        Talvikaudella tulee olemaan yhtä hiljaista kuin elokuvan Kuutamosonaatti korpihotellissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Talvikaudella tulee olemaan yhtä hiljaista kuin elokuvan Kuutamosonaatti korpihotellissa.

        Hotelli Keurusselkä vaatii mittavan remontin, kuka maksaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hotelli Keurusselkä vaatii mittavan remontin, kuka maksaa?

        Maksajat ovat selvillä: kaupunki omistaa kiinteistön ja sen veroja- ja velkoja maksavat kaupunkilaiset ovat maksuhenkilöinä. Kaupungilla on siis omistuksessaan musta aukko, joka ehtii viemään ennen seuraavaa konkurssia mittavan määrän velkarahaa, jonka veronmaksajat joutuvat korkoineen maksamaan. Nyt on mennyt vasta 500.000 € mutta se on vain käsiraha. Varsinaiset rahareiät ovat edessäpäin eikä hotelliyritys kykene maksamaan edes muodollista vuokraa. Kaupunkilaiset siis toimivat muutoinkin rahoittajana kuin pelkästään kiinteistön omistajina. Onko järkee?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maksajat ovat selvillä: kaupunki omistaa kiinteistön ja sen veroja- ja velkoja maksavat kaupunkilaiset ovat maksuhenkilöinä. Kaupungilla on siis omistuksessaan musta aukko, joka ehtii viemään ennen seuraavaa konkurssia mittavan määrän velkarahaa, jonka veronmaksajat joutuvat korkoineen maksamaan. Nyt on mennyt vasta 500.000 € mutta se on vain käsiraha. Varsinaiset rahareiät ovat edessäpäin eikä hotelliyritys kykene maksamaan edes muodollista vuokraa. Kaupunkilaiset siis toimivat muutoinkin rahoittajana kuin pelkästään kiinteistön omistajina. Onko järkee?

        Kyllä rikkaalla kaupungilla on varaa leikkiä hotellinkanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä rikkaalla kaupungilla on varaa leikkiä hotellinkanssa.

        Hotelli Keurusselkä - Keuruun Riviera. 1980-luvun nousuvuosiin jämähtäneen KeuLinkin massaturismikohde. Synergiaetuja selvästikin odottelevat, kun italialaiset rakentavat piilaakson Mänttä-Vilppulaan.


    • Anonyymi

      Ei ole jämähtänyt vaan rajusti taantunut sillä koskaan ei enää päästä 1980-luvun asiakasmääriin eikä sen aikaisiin liikevaihtoihin. Ne ajat olivat ja menivät ja nykyinen tilanne on vain kalpea häivähdys menneestä. Oi niitä aikoja...

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Viimeinen sammuttaa valot!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viimeinen sammuttaa valot!

        Valojen saammutushetki lähestyy jos esimerkkinä pidetään Saarijärvellä olevaa Summassaaren hotellia. Siellä vasemmistolaisten pyörittämä Solaris-lomat sai mellevät 9 miljoonaa tukiaisia viimeisten vuosien aikana mutta silti tekivät tappiota eli tyypillistä vasemmistolaista menoa. Hotelli meni myyntiin mutta kun uusi omistaja hra Niemi ei osannut eikä halunnut hoitaa hotellia ja nyt haki sen konkurssiin.

        Hotelli Keurusselkä varmaan pyristelee jonkin aikaa kaupungin tukemana sillä ei ole uskottavaa, että liiketoiminnan harjoittaja maksaa käypää vuokraa tuosta kiinteistöstä. Kaupunki pani omistamansa (bulvaanin) pikkuyhtiön, jolla ei ole muuta rahaa kuin kaupungin tukiaisia, ostamaan velkarahalla hotellikiinteistön ja vuokraamaan sen rahattomalle vasta perustetulle yhtiölle. Asioista perillä oleva taho tietää kertoa, että hotellilla on sama tahti kuin edelliselläkin nyt konkurssissa olevalla yrityksellä eli viikonloppuna on toimintaa mutta 5-6 päivää viikosta on kuollutta. Edellinen yrittäjä kertoi samaa ja totesi, ettei pysty maksamaan omistajan vaatimaa käypää vuokraa eli kulut ovat suuremmat kuin tulot.

        Pannaanpa veikkaus pystyy siitä kauanko menee ennen kuin ovet suljetaan ja valot sammutetaan. Oma arvaukseni on, että väistämätön tapahtuu viimeistään v. 2022 aikana. Silloin tulee kuluneeksi kaksi vuotta aloituksesta ja se on perinteisesti se kuolemanlaakso, johon toiveiden varaan rakennettu yritystoiminta kaatuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valojen saammutushetki lähestyy jos esimerkkinä pidetään Saarijärvellä olevaa Summassaaren hotellia. Siellä vasemmistolaisten pyörittämä Solaris-lomat sai mellevät 9 miljoonaa tukiaisia viimeisten vuosien aikana mutta silti tekivät tappiota eli tyypillistä vasemmistolaista menoa. Hotelli meni myyntiin mutta kun uusi omistaja hra Niemi ei osannut eikä halunnut hoitaa hotellia ja nyt haki sen konkurssiin.

        Hotelli Keurusselkä varmaan pyristelee jonkin aikaa kaupungin tukemana sillä ei ole uskottavaa, että liiketoiminnan harjoittaja maksaa käypää vuokraa tuosta kiinteistöstä. Kaupunki pani omistamansa (bulvaanin) pikkuyhtiön, jolla ei ole muuta rahaa kuin kaupungin tukiaisia, ostamaan velkarahalla hotellikiinteistön ja vuokraamaan sen rahattomalle vasta perustetulle yhtiölle. Asioista perillä oleva taho tietää kertoa, että hotellilla on sama tahti kuin edelliselläkin nyt konkurssissa olevalla yrityksellä eli viikonloppuna on toimintaa mutta 5-6 päivää viikosta on kuollutta. Edellinen yrittäjä kertoi samaa ja totesi, ettei pysty maksamaan omistajan vaatimaa käypää vuokraa eli kulut ovat suuremmat kuin tulot.

        Pannaanpa veikkaus pystyy siitä kauanko menee ennen kuin ovet suljetaan ja valot sammutetaan. Oma arvaukseni on, että väistämätön tapahtuu viimeistään v. 2022 aikana. Silloin tulee kuluneeksi kaksi vuotta aloituksesta ja se on perinteisesti se kuolemanlaakso, johon toiveiden varaan rakennettu yritystoiminta kaatuu.

        Kaupungin pitää tukea Keurusselkää, vaikka onkin kädet kakassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupungin pitää tukea Keurusselkää, vaikka onkin kädet kakassa.

        Kaupungin pitää tehdä kunnon remontti Keurusselkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupungin pitää tehdä kunnon remontti Keurusselkään.

        Keurusselkää pitää ruopata syväväylää varten, että isommatkin matkustajalaivat, kuin lönruutti, pääsevät kulkemaan siellä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keurusselkää pitää ruopata syväväylää varten, että isommatkin matkustajalaivat, kuin lönruutti, pääsevät kulkemaan siellä!

        Keurusselkä on Keuruun kaupungin lippulaiva!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keurusselkä on Keuruun kaupungin lippulaiva!

        Valitettavasti se on tosiasiassa musta aukko, joka kaatuu veronmaksajien syliin mutta sitä ennen ehtii viedä tuhkatkin pesästä. Ensi talvena äänestäjillä on mahdollisuus valita sellaiset valtuutetut kaupunginvaltuustoon, jotka ymmärtävät sen yksinkertaisen asian, että velalla ei loputtomasti voi kuihtuvaa kuntaa pönkittää. Ellei poliittiset päättäjät ymmärrä edes yksinkertaisia talouden lainalaisuuksia, niin virkamiehet vievät kuin laskiämpäriä. Äänestämällä kuten aina ennenkin varmistat, ettei mikään muutu ainakaan paremmaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valitettavasti se on tosiasiassa musta aukko, joka kaatuu veronmaksajien syliin mutta sitä ennen ehtii viedä tuhkatkin pesästä. Ensi talvena äänestäjillä on mahdollisuus valita sellaiset valtuutetut kaupunginvaltuustoon, jotka ymmärtävät sen yksinkertaisen asian, että velalla ei loputtomasti voi kuihtuvaa kuntaa pönkittää. Ellei poliittiset päättäjät ymmärrä edes yksinkertaisia talouden lainalaisuuksia, niin virkamiehet vievät kuin laskiämpäriä. Äänestämällä kuten aina ennenkin varmistat, ettei mikään muutu ainakaan paremmaksi.

        Tuttua ja turvallista punamultaa ei Keuruulla uskalla hylätä. Mitä ne naapurit ja sukulaiset sen jälkeen ajattelisivat.


    • Anonyymi

      Onko Keurusselällä naisia? vai onko hukkareisu?

    • Anonyymi

      Luulen et on, ainakin lapsia näkyy jonkin verran kouluissa, et turhia kysele ,oikea huomio on.

    • Anonyymi

      Onko Keurusselän ovi auki?

    • Anonyymi

      Netistä näkee.

      • Anonyymi

        Kyllä ovi oli kiinni, harmi.


    • Anonyymi

      Harmi on ,hyvä paikka. Olemma käyneet vuosia yöpymässä,hyvät orkesterit ym. n. 100 km päästä.

    • Anonyymi

      Korpihotellit on historiaa,

      • Anonyymi

        Joko kaupungille selviää minne on kätensä iskenyt?


    • Anonyymi

      Hei, mennään sinne, tilatan taksit etukäteen tai yövytään. 28.11.2020 on ainakin tiedossa ihan kivaa menoa. Ja muutenkin...

    • Anonyymi

      Hotelli Keurusselkä on ankea paikka, maksukykyiset asiakkaat puuttuu.

      • Anonyymi

        Itse olen käynyt ulkopaikkakuntalaisena hotelli Keurusselässä kolme kertaa. Oman autoni sijaan olet matkustanut Keuruulle junalle, jolloin olen matkustanut Keuruun keskustan ja hotellin välillä taksilla.
        Hotellissa olen syönyt kolmen ruokalajin päivällisen ja nauttinut kohtuudella juovutusjuomia lobby-baarissa sen jälkeen.
        Pyytäisin tarkentamaan, enkö ole edellisen kommentoijan mukaan maksukykyinen asiakas? Yhden yön hinta kaikkine kuluineen olisi antanut mahdollisuuden hengähtää monessa muussakin paikassa.
        Toisekseen pidän kovasti tästä retrohenkisestä hotellista.


    • Anonyymi

      Tuleeko sinne paljonkin ihmisiä viettämään joulua? Onko ravintolan joulupöytä tarpeeksi laadukas hyvän ruoan ystäville? Valmistuuko rosvolammasta? Onko Keurusselästä pyydettyä kalaa tarjolla? Onko kokeilla Chaîne des Rôtisseurs -kääty kaulassa? Mikä bändi esiintyy Tapanintansseissa? Entä jos Gordon Ramsay tai Jyrki Sukula tekee yllätyskäynnin?

    • Anonyymi

      Kaikkea on,kuin Karstulan realisoinnissa ! Antaa vain sukulan ja ramsayn tulla, saavat syödä hyvin. Tere tulemast !

      • Anonyymi

        Hotelli Keurusselkä on pahasti homeessa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hotelli Keurusselkä on pahasti homeessa!

        Mitäpä muutakaan 1970-luvun arkkitehtuurilla, rakennustaidolla ja -kyvyllä tehdystä hotellista voi odottaakaan? Edellinen omistaja remontoi sitä mutta remontoiko oikeista kohdista? Nykyisen omistajan kaupungin pers´aukinen kiinteistöyhtiön on oikeastaan pakko jatkaa remontointia ja sitähän riittää. Tuskin alle viiden (5) miljoonan tuo rakennus saadaan siedettävään kuntoon, joten veronmaksajille on tiedossa lisää rahanpyyntöjä. Seuraava kaupungin valtuusto tullee kiristämään verotusta ja ottamaan lisää velkaa entisten 58 miljoonan lisäksi jo ensi vuonna.

        Elleivät äänestäjät aukaise silmiään ja näe mikä peli on menossa ja äänestävät edelleen yhdistyneen vasemmiston (Sdp Kesk Kok) valtaan, niin entinen meno ei vain jatku vaan kiihtyy entisestään. Kas kun velkoja ei kuulemma tarvitse maksaa koskaan takaisin ja ainahan voi korottaa veroja. Harmi vaan kun äänestäjillä ei ole aitoja eikä varsinkaan merkittäviä vaihtoehtoja tarjolla sillä kaikki valtuustoryhmät ovat olleet nykyisen hulvattoman ja huolettoman politiikan takana. Valittavana on siis joko rutto tai kolera. Voi keuruulaisia voi mutta itsepähän omilla äänillä tämäkin tilanne on saatu aikaiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitäpä muutakaan 1970-luvun arkkitehtuurilla, rakennustaidolla ja -kyvyllä tehdystä hotellista voi odottaakaan? Edellinen omistaja remontoi sitä mutta remontoiko oikeista kohdista? Nykyisen omistajan kaupungin pers´aukinen kiinteistöyhtiön on oikeastaan pakko jatkaa remontointia ja sitähän riittää. Tuskin alle viiden (5) miljoonan tuo rakennus saadaan siedettävään kuntoon, joten veronmaksajille on tiedossa lisää rahanpyyntöjä. Seuraava kaupungin valtuusto tullee kiristämään verotusta ja ottamaan lisää velkaa entisten 58 miljoonan lisäksi jo ensi vuonna.

        Elleivät äänestäjät aukaise silmiään ja näe mikä peli on menossa ja äänestävät edelleen yhdistyneen vasemmiston (Sdp Kesk Kok) valtaan, niin entinen meno ei vain jatku vaan kiihtyy entisestään. Kas kun velkoja ei kuulemma tarvitse maksaa koskaan takaisin ja ainahan voi korottaa veroja. Harmi vaan kun äänestäjillä ei ole aitoja eikä varsinkaan merkittäviä vaihtoehtoja tarjolla sillä kaikki valtuustoryhmät ovat olleet nykyisen hulvattoman ja huolettoman politiikan takana. Valittavana on siis joko rutto tai kolera. Voi keuruulaisia voi mutta itsepähän omilla äänillä tämäkin tilanne on saatu aikaiseksi.

        Ei ääniä persuillekaan, jos sitä vinguit


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ääniä persuillekaan, jos sitä vinguit

        Samaa sosialistista velka- ja veropolitiikkaa ne PS:n paikalliset valtuutetut ovat kannattaneet kuin yhdistynyt vasemmistokin. Äänestäjillä ei ole helppoa kun ei ole aitoja vaihtoehtoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa sosialistista velka- ja veropolitiikkaa ne PS:n paikalliset valtuutetut ovat kannattaneet kuin yhdistynyt vasemmistokin. Äänestäjillä ei ole helppoa kun ei ole aitoja vaihtoehtoja.

        Erittäin hyvin sanottu 👍


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erittäin hyvin sanottu 👍

        Hotelli Keurusselkä kyllä on kallista.....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitäpä muutakaan 1970-luvun arkkitehtuurilla, rakennustaidolla ja -kyvyllä tehdystä hotellista voi odottaakaan? Edellinen omistaja remontoi sitä mutta remontoiko oikeista kohdista? Nykyisen omistajan kaupungin pers´aukinen kiinteistöyhtiön on oikeastaan pakko jatkaa remontointia ja sitähän riittää. Tuskin alle viiden (5) miljoonan tuo rakennus saadaan siedettävään kuntoon, joten veronmaksajille on tiedossa lisää rahanpyyntöjä. Seuraava kaupungin valtuusto tullee kiristämään verotusta ja ottamaan lisää velkaa entisten 58 miljoonan lisäksi jo ensi vuonna.

        Elleivät äänestäjät aukaise silmiään ja näe mikä peli on menossa ja äänestävät edelleen yhdistyneen vasemmiston (Sdp Kesk Kok) valtaan, niin entinen meno ei vain jatku vaan kiihtyy entisestään. Kas kun velkoja ei kuulemma tarvitse maksaa koskaan takaisin ja ainahan voi korottaa veroja. Harmi vaan kun äänestäjillä ei ole aitoja eikä varsinkaan merkittäviä vaihtoehtoja tarjolla sillä kaikki valtuustoryhmät ovat olleet nykyisen hulvattoman ja huolettoman politiikan takana. Valittavana on siis joko rutto tai kolera. Voi keuruulaisia voi mutta itsepähän omilla äänillä tämäkin tilanne on saatu aikaiseksi.

        "yhdistynyt vasemmisto" voi morjens...


    • Anonyymi

      Näitä korpihotelleja yms. taitaa kaatua tuon tuosta, joten milloin on Keurusselän vuoro? Korona näköjään vie vaikka olisi rahaakin ja sitä nopeammin ellei ole ja vaikka kaupunki antaisi vuokrat anteeksi. Tuo korona tuli Keurusselän kannalta pahaan aikaan sillä luultavasti asiakasvirta lähentelee nollaa (0). Tosin ennuste oli huono ilman koronaakin ja nyt sen kanssa vielä huonompi.

      Näin kävi Runnille:
      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007781598.html

      • Anonyymi

        Heikot sortuu....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heikot sortuu....

        Joko on kakkakasa konttosilla?


    • Anonyymi

      Keurusselkä Hotels Oy (3137589-2) liikevaihto oli 827 000 euroa 2020 ja työllisti 22 henkilöä. Liiketoiminnan tappio oli -0,1 miljoonaa euroa ja liikevoittoprosentti oli -15,0 %. Yhtiön omavaraisuusaste oli -22 %.

      • Anonyymi

        Ei saatana....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei saatana....

        Hotelli Keurusselkä sopii ainostaan matuille.


      • Anonyymi

        Tappio on pieni varsinkin jos taustalla on äveriäitä rahoittajia, jotka kuittaavat. Ainoa mikä hämmästyttää on tappion pienuus, joka selittynee pienellä tai olemattomalla vuokralla. Kaupungin hotellibisnes on saa kaatua sillä silloin paljastuisi edellisen valtuuston ja kaupunginjohtajan taitamattomuus ja ymmärtämättömyys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tappio on pieni varsinkin jos taustalla on äveriäitä rahoittajia, jotka kuittaavat. Ainoa mikä hämmästyttää on tappion pienuus, joka selittynee pienellä tai olemattomalla vuokralla. Kaupungin hotellibisnes on saa kaatua sillä silloin paljastuisi edellisen valtuuston ja kaupunginjohtajan taitamattomuus ja ymmärtämättömyys.

        Hotelli Keurusselkä on rahasampo.


    • Anonyymi

      Ja - 50 luvun "hengessä mennään" jos porukalla "hauskaa" virkavalta soitetaan "apuun". Ei edes vaivautua vaihtamaan mielipiteitä, no tälle yksi vastaus fasismi.

      • Anonyymi

        Hotelli Keurusselkä on aikamoinen räkälä.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3487
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2109
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      206
      1805
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1716
    5. 80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      285
      1071
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      939
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe