Potter VS TSH

Frodo Potter

Tää on muuten äärimmäisen fiksu HP- foorumi. (siis ihan oikeasti, ilman sarkasmia) En ole toistaiseksi törmännyt yhteenkään "Sormusten herra-fanit on tyhmiä" -tyyliseen juttuun.
Olen suuri HP-fani, mutta yleensä tympäännyn aika nopeasti useimpiin Potter aiheisiin keskustelusivustoihin, kun niiden käyttäjät tuppaa kuluttamaan suurimman osan ajastaan haukkumalla toista lempikirjaani, TSH:ta.
Mielestäni molemmat on älyttömän hyvää fantasia kirjallisuutta, mutta tyyliltään niin erilaisia, että niiden vertailu siinä mielessä on typerää. Miksei muka voisi pitää molemmista? Löytyykö täältä muita minunkaltaisiani yhdistelmä faneja?

9

584

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Humppalööre

      Luultavasti monet haukkuvat TSH:ta, jos eivät ole jaksaneet lukea sitä. Alussahan on aika paljon selitystä ja myös Rivendellissä... eli tekstiä riittää. Ja sitten vielä kirjaimet ovat aika pieniä. Hyvää fantasiaa molemmat kirjat.

      • Samvais Weasley

        Molemmat lempikirjojani. Upeaa työtä kirjailijat. Jos nyt olisi ihan PAKKO valita niin olisi TSH ehkä hieman parempi. Enkä nyt todellakaan ala haukkumaan Pottereita. Sellaiset haukkujat ovat niin ***** tyhmiä.


    • Omppu

      Minä pidän molemmista. :)

      J.K.Rowling muuten taisi kertoi jossain, että kanniskeli TSH kirjaa ympäriinsä, kun luki sen
      19-vuotiaana ensimmäisenkerran.
      Mie luin sen myös 19-vuotiaana, vaikka sillä nyt ei oo mitään merkitystä. :)

      • Jotenkin huvittavaa, että Potter-fanit haukkuvat TSH:ta, vaikka TSH oli yksi Pottereiden luojan lempikirjoja. Hah, jos saan sanoa.


    • gilthoniel
    • Tylypahka-Kontu

      Minä olen myös kova Harry Potter ja TSH-fani.
      Ja muakin todella ärsyttää se, että jotkut lukevat TSH:sta ensimmäiset kymmenen sivua ja sitten rupeavat valittamaan että se on tylsä kirja ja haukkuvat sen pystyyn.
      Ärsyttävää! Lukisivat ensin koko kirjan, ennen kuin rupeavat arvostelemaan...
      Ja mulla on muuten yks sellanenkin kaveri, joka aina sanoo, että huonoimmat kirjat, jotka se tietää, on Harry Potterit. Ja se ei oo ikinä lukenu yhtäkään niistä kirjoista.
      Ja nyt teille kaikille: Vaikka ette pitäisikään jostain kirjasta, tai mistä tahansa asiasta, niin ei teidän tarvitse tulla siitä tänne valittamaan ja haukkumaan. Nimittäin ketä kiinnostaa? Perustakaa sit vaikka joku oma "Vihaan Harry Potteria/TSH:ta"-keskustelu ja menkää sinne haukkumaan, mutta mitä järkeä tulla haukkumaan sellaseen keskusteluun, jonka aiheena on vaikka "Rakastan Harry Potteria/TSH:ta" kun aiheenahan on "Rakastan..." eikä "Vihaan..." nimittäin siellä "Rakastan..."-keskustelussa ei varmasti ihmisiä kiinnosta se, jos sä vihaat sitä asiaa.
      Jep... Ja muuten Harry Potterit ja TSH:t on parhaita kirjoja&leffoja!

    • Useaan kertaan tuolla TSH-palstalla on kyllä näkynyt Potter-vastaisia viestejä. Mutta väliäkö hällä.

      En tajua, minkä takia ihmiset kuvittelevat, että Potterit sulkevat pois TSH:n tai toisinpäin. Tervetuloa logiikan ihmemaahan. Kyse on kahdesta kirjasarjasta (jos TSH:ta voi sarjaksi kutsua), jotka kuuluvat täysin eri genreihin (minä olen edelleen niitä, jotka Rowlingin tavoin pitävät Potterit kaukana fantasia-nimityksestä). Ei kai kukaan nyt ala vertaamaan keskenään vaikkapa... No heitetään vaikka Asimovia ja Shakespearea?

      En itse koskaan saanut kiinni TSH:sta, eka kirja jäi kesken vikoilla sivuilla. Minä vaan en yksinkertaisesti pidä fantasiasta, eikä Tolkienin tyyli vedonnut. En silti mollaa ihmisiä jotka pitävät siitä, minä olen valmis tunnustamaan TSH:n merkittävyyden fantasiakirjallisuuden kohdalta.

      Kaikista fanikunnista löytyy fanaattisia idiootteja. Jokin aika sitten Vuotikseen ilmestyi viesti, jossa luki, että kaikki jotka eivät pidä pottereista ovat idiootteja. Että siinä teille järjenkäyttöä. Kaipa se on sitä reviirinpuolustusta >_

      • Olivia Outo

        Minä olen Tolkien-uskovainen , ja aikoinaan haukuin Potteria ennen kuin olin edes lukenut niitä. Arvatkaa olenko joutunut syömään sanani sen jälkeen. Kannattaa aina tutustua aiheeseen ennenkuin avaa turpalärvinsä. Harryn tarina on todella hyvä.


    • mimsku*

      oon ihan just prikulleen samaa mieltä:) tää on just hyvä keskustelu palsta ku tääl pysytään aiheessa eikä haukuta ja aleta pälättää jostain ihan muusta:) terkkui kaikil:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3168
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1962
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1821
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1518
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1375
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1365
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1089
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1008
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      834
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe