Potter VS TSH

Frodo Potter

Tää on muuten äärimmäisen fiksu HP- foorumi. (siis ihan oikeasti, ilman sarkasmia) En ole toistaiseksi törmännyt yhteenkään "Sormusten herra-fanit on tyhmiä" -tyyliseen juttuun.
Olen suuri HP-fani, mutta yleensä tympäännyn aika nopeasti useimpiin Potter aiheisiin keskustelusivustoihin, kun niiden käyttäjät tuppaa kuluttamaan suurimman osan ajastaan haukkumalla toista lempikirjaani, TSH:ta.
Mielestäni molemmat on älyttömän hyvää fantasia kirjallisuutta, mutta tyyliltään niin erilaisia, että niiden vertailu siinä mielessä on typerää. Miksei muka voisi pitää molemmista? Löytyykö täältä muita minunkaltaisiani yhdistelmä faneja?

9

592

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Humppalööre

      Luultavasti monet haukkuvat TSH:ta, jos eivät ole jaksaneet lukea sitä. Alussahan on aika paljon selitystä ja myös Rivendellissä... eli tekstiä riittää. Ja sitten vielä kirjaimet ovat aika pieniä. Hyvää fantasiaa molemmat kirjat.

      • Samvais Weasley

        Molemmat lempikirjojani. Upeaa työtä kirjailijat. Jos nyt olisi ihan PAKKO valita niin olisi TSH ehkä hieman parempi. Enkä nyt todellakaan ala haukkumaan Pottereita. Sellaiset haukkujat ovat niin ***** tyhmiä.


    • Omppu

      Minä pidän molemmista. :)

      J.K.Rowling muuten taisi kertoi jossain, että kanniskeli TSH kirjaa ympäriinsä, kun luki sen
      19-vuotiaana ensimmäisenkerran.
      Mie luin sen myös 19-vuotiaana, vaikka sillä nyt ei oo mitään merkitystä. :)

      • Jotenkin huvittavaa, että Potter-fanit haukkuvat TSH:ta, vaikka TSH oli yksi Pottereiden luojan lempikirjoja. Hah, jos saan sanoa.


    • gilthoniel
    • Tylypahka-Kontu

      Minä olen myös kova Harry Potter ja TSH-fani.
      Ja muakin todella ärsyttää se, että jotkut lukevat TSH:sta ensimmäiset kymmenen sivua ja sitten rupeavat valittamaan että se on tylsä kirja ja haukkuvat sen pystyyn.
      Ärsyttävää! Lukisivat ensin koko kirjan, ennen kuin rupeavat arvostelemaan...
      Ja mulla on muuten yks sellanenkin kaveri, joka aina sanoo, että huonoimmat kirjat, jotka se tietää, on Harry Potterit. Ja se ei oo ikinä lukenu yhtäkään niistä kirjoista.
      Ja nyt teille kaikille: Vaikka ette pitäisikään jostain kirjasta, tai mistä tahansa asiasta, niin ei teidän tarvitse tulla siitä tänne valittamaan ja haukkumaan. Nimittäin ketä kiinnostaa? Perustakaa sit vaikka joku oma "Vihaan Harry Potteria/TSH:ta"-keskustelu ja menkää sinne haukkumaan, mutta mitä järkeä tulla haukkumaan sellaseen keskusteluun, jonka aiheena on vaikka "Rakastan Harry Potteria/TSH:ta" kun aiheenahan on "Rakastan..." eikä "Vihaan..." nimittäin siellä "Rakastan..."-keskustelussa ei varmasti ihmisiä kiinnosta se, jos sä vihaat sitä asiaa.
      Jep... Ja muuten Harry Potterit ja TSH:t on parhaita kirjoja&leffoja!

    • Useaan kertaan tuolla TSH-palstalla on kyllä näkynyt Potter-vastaisia viestejä. Mutta väliäkö hällä.

      En tajua, minkä takia ihmiset kuvittelevat, että Potterit sulkevat pois TSH:n tai toisinpäin. Tervetuloa logiikan ihmemaahan. Kyse on kahdesta kirjasarjasta (jos TSH:ta voi sarjaksi kutsua), jotka kuuluvat täysin eri genreihin (minä olen edelleen niitä, jotka Rowlingin tavoin pitävät Potterit kaukana fantasia-nimityksestä). Ei kai kukaan nyt ala vertaamaan keskenään vaikkapa... No heitetään vaikka Asimovia ja Shakespearea?

      En itse koskaan saanut kiinni TSH:sta, eka kirja jäi kesken vikoilla sivuilla. Minä vaan en yksinkertaisesti pidä fantasiasta, eikä Tolkienin tyyli vedonnut. En silti mollaa ihmisiä jotka pitävät siitä, minä olen valmis tunnustamaan TSH:n merkittävyyden fantasiakirjallisuuden kohdalta.

      Kaikista fanikunnista löytyy fanaattisia idiootteja. Jokin aika sitten Vuotikseen ilmestyi viesti, jossa luki, että kaikki jotka eivät pidä pottereista ovat idiootteja. Että siinä teille järjenkäyttöä. Kaipa se on sitä reviirinpuolustusta >_

      • Olivia Outo

        Minä olen Tolkien-uskovainen , ja aikoinaan haukuin Potteria ennen kuin olin edes lukenut niitä. Arvatkaa olenko joutunut syömään sanani sen jälkeen. Kannattaa aina tutustua aiheeseen ennenkuin avaa turpalärvinsä. Harryn tarina on todella hyvä.


    • mimsku*

      oon ihan just prikulleen samaa mieltä:) tää on just hyvä keskustelu palsta ku tääl pysytään aiheessa eikä haukuta ja aleta pälättää jostain ihan muusta:) terkkui kaikil:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4700
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      275
      2777
    3. 134
      1717
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1411
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      204
      1380
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1134
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1089
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1067
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1061
    Aihe