Suojatarvikkeiden valmistus yhtä kotimaiseksi kuin maatalous

Anonyymi

Jälleen esimerkki maailmalta, miten voi käydä, kun valtio ei itse valmista suojatarvikkeitaan:
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e0a3a3d3-1fb3-4126-9f85-c1570c925e50

USA "kaappasi" Ranskaan menevät suojatarvikkeet ostasmalla en triplahintaan.

Se on sitten toinen kysymys, miten suojatarvikkeiden valmistus tulisi organisoida. Esimerkiksi kasvomaskien hajoamattomia valmistusaineita (sitä suodatinmateriaalia) voisi olla varastoissa pitkiäkin aikoja. Sitten valmiita tuotteita rajallisemmin, niin monen vuoden normaalitarpeeksi, kuin on kulutustakin.
Tuotantolaitokset tuskin olisivat jatkuvasti tuottamassa näitä tuotteita. Tässä olisi organisoinnin paikka. Olisiko ne laitteetkin varmuusvarastoissa ja toimitettaisiin sitten tuotantopaikoille, kun tarvetta tulee?

84

1790

  Vastaukset

  • Jälleen lisää tietoa siitä, että valtion tulisi itse valmistaa omat suojavarusteensa tai vähintäänkin pitää riittävät varastot:
   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006464000.html

   Useimmat kiinteät lääkeaineet säilyisivät varmaankin pakkasessa yli ihmisiän. Tätä ei vain ole tutkittu, kun lääketeollisuudelle tuotteiden kierto on tärkeää. Nyt olisi tarvetta myös lääkkeiden "ikivarastolle".

   • Kaikki elintärkeä tuotanto pitää pitää omassa maassa ainakin siinä mitassa, että (riittävän korkea) osaaminen säilyy ja oltava kriisisuunnitelmat tuotannon laajentamisesta. Suojavälineet, tärkeimmät lääkkeet. Valmius biopolttoaineen valmistukseen maataloutta ja tärkeintä kuljetusliikennettä varten.

    Puolustusvoimista mallia koko yhteiskuntaan, pitivät koulutuksen ja reservin ennallaan vaikka kylmä sota loppui. Kun se alkoi uudelleen Ukrainasta, ei oltu kurallaan, kuten puolustuksensa alas ajaneet naapurit.

    Valtion nimeksi muutettava Impiwaara, jolloin globalistit häipyy silkasta kokemastaan häpeästä muualle sotkemasta selviä asioita!


  • Tyttöhallitus on luvannu et kaikki tuodaan ulkomailta.

   • Meillä on toki aina ollut wiisaita hallituksia mitäs sitä nyt jollakin puolustusvoimille kriittisellä Kemira Safetyllä tehdään myydään se tietenkin taas pikkurahasta niin kuin kaikki muukin on myyty:
    Työturvallisuusvälineiden valmistus lakkaa Vaasassa
    "Ainakin sata työpaikkaa katoaa työturvallisuusvälineitä valmistavan Scott Health & Safetyn myötä Vaasasta. Entinen Kemira Safety lopettaa toimintansa lähivuosien aikana.
    talous19.11.2012
    Hengityssuojaimia ja muita työturvallisuusvälineitä valmistava Scott Health & Safety lopettaa toimintansa Vaasassa. Tuotanto loppuu vuosien 2013-2014 aikana. Aikanaan myös Kemira Safetyna tunnettu tehdas on työllistänyt noin 100 henkilöä."
    yle.fi /uutiset Työturvallisuusvälineiden valmistus lakkaa Vaasassa


   • Marinin hallitus ei ole mitenkään syypää puutteisiin, edellinen SIpisijän ryövärihallitus sen sijaan on.

    Marin on ollut satoja kertoja parempi pääministeri kuin häkäpöntön virittäjä oli!


   • Kuten mahtavat parrut,
    koska niiden on aivan välttämättä oltava tyyppiä
    "sauhup@rru". Näitä löytyy ehtymättömästi eräästä ihan muusta maanosasta,
    kuin missä me nyt olemme.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Marinin hallitus ei ole mitenkään syypää puutteisiin, edellinen SIpisijän ryövärihallitus sen sijaan on.

    Marin on ollut satoja kertoja parempi pääministeri kuin häkäpöntön virittäjä oli!

    Tuo on totta, persut olivat myös hallituksessa pettämässä kansaa, Halla-aho siunasi petokset.


  • Täysin idioottimaista on olla Suomen riippuvainen Kiinan tuotannosta suojamaskeista ja muista varusteista kun muutaman hengen firma pystyisi koneillaan turvaamaan koko Suomen suojavälinetuotannon.
   Jos halukasta firmaa ei näitä tuotteita halua tehdä niin varmasti puolustusvälinetuotannossa on jo valmiiksi joutoväkeä näitä tekemään.

   • Vielä parasta, säilyisi todennäköisesti muuten tulevasta konkurssista.


   • Jos ei muuten, niin valtion omistamana pystyyn. Ei niitä veroja makseta syydettäväksi osingonmaksajille uima-altaisiin mätettäviksi.


   • Se on Suomessa niin kallista tehdä , Kiinalaiset tekee yli puolet halvemmalla.


   • Idioottimaista oli alunperinkin työntää kaikki mahdollinen työ Kiinaan tässä ollaan nyt että siitäs saitte, ahneella on edelleen paskainen loppu ja ihminen on ahneudessa ikuisesti maailman typerin olento joka ei opi edes virheistään.


   • Nyt olisi suomelle tuhannentaalan paikka ja tilaisuus kun vaan osaisimme sen hyödyntää

    SIIS MIKÄ OLISI ?

    Panna pystyyn tehdas joka alkaisi valmistaa suuressa mittakaavassa laadukkaita hengityssuojaimia. Aivan varmasti suomesta löytyisi tarvittavaa osaamista kuin myös taitoa
    Ja aivan varmasti valtio myöntäisi tarvittavan lainan ja muutenkin tukisi kyseistä hanketta

    Menekki olisi rajaton kuin myös kannattavuus. Puhumattakaan työllistävästä vaikutuksesta


   • Anonyymi kirjoitti:

    Se on Suomessa niin kallista tehdä , Kiinalaiset tekee yli puolet halvemmalla.

    Ja "yli puolet" huonompia. Jostain kummallisesta syystä en tahtoisi mitään enkä minkään laista tuotetta siitä suunnasta. - Nm. Miksiköhän


  • Muistetaan huolehtia aluepolitiikasta tuotantopaikkoja valittaessa. Valtion kondoomitehtaan (Vako) turvallinen sijainti on etäällä, vaikkapa Savukoskella.

   • Kyllä tuotannon hajauttaminen olisi paikallaan, vaikka se hintaa nostaakin.

    Kiihkomarkkinatalous on sian perseestä ja syvältä!


  • No eikö jossain lestadiolaisalueella ole M-Filter. Nehän tekee ihan kotimaisia suodattimia.

  • SE on yksi varma merkki tunarihallituksista, kun eivät älyä edes perusasioita laittaa kuntoon.

   • Jep, Sipilä ei tosiaan tehnyt mitään, josta nyt olisi apua.

    Sipilä kuuluisi asettaa valtakunnanoikeuteen. Sotasyyllisetkin tuomittiin takautuvalla lainsäädännöllä, niin pitäisi tehdä Sipilälle ja Orpollekin, tällä kertaa ilman armahdusoikeutta.


  • No mutta Pekonen sanoi että Suomella on ne varmuusvarastot, suojat EI TULE loppumaan kesken.

   Eli Suomella ei ole ainakaan hätä ...vai onko :)

   • Kyllä ne puhua osaa...


   • Kertonee jotain tilanteesta, että sitä varmuusvarastoa ei ole päivitetty. Ts. siellä on kyllä ollut tavaraa, mutta vanhentunutta jo aikapäiviä sitten. Suojahepeneistä ei ole mitään hyötyä, jos ne ovat jo valmiiksi hapertuneet rikki. - Nm. Jossain mättää


  • Uutisissa varoiteltiin tekemästä itse suojaimia, koska ne eivät täytä suojaimille asetettuja vaatimuksia. Myöskin mainittiin siitä, että jos suojaimia tehdään Suomessa myyntiin, niin niissä tulee mainita, ( ei estä koronan tarttumista ), sellaisessa tapauksessa, jossa tuottetta ei ole testattu ja haettu tarvittavia hyväksyntöjä.

   Tuotteita tilataan Kiinasta laput silmillä. Kaikki näyttää papereissa hyvältä vaadittavat testit on tehty ja hyväksynnät on. Todellisuus on todennäköisesti aivan toinen. Kiinalaiset ilmoittavat tuotteille tasan sellaiset hyväksynnät, kuin ostaja sille haluaa. Kiinalainen tapa on ilmoittaa tai tarvittaessa väärentää vaadittavat hyväksynnät tuotteille, jos sellaiselle on tarvetta, koska kukaan täältä ei sellaista asiaa sieltä lähde tarkistamaan.

   Tuotteet tehdään hikipajoissa massatuotantona ihan samanlaisin menetelmin ja juuri sellaisista materiaaleista kuin kuin Suomessa tehtäisiin tai sitten halvimmilla mahdollisilla materialleilla. Länsimaat tilaavat näitä tuotteita sitten kymmenkertaisilla hinnoilla. Ne huijaavat meitä ihan täysillä.

   • Nuo hyväksynnät tehdään just noin :)

    Hyväksyntä tai merkki on usein valmistajan itse antama vakuus siitä että tuote täyttää vaatimukset.

    Olin joskus yrityksessä tekemässä hyväksyntämerkintää. Eniten kiinnitettiin huomiota siihen, että plakaatti näyttää hyvälle. Merkinnän antajalle ei ollut mitään pätevyysvaatimuksia yms ;)


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nuo hyväksynnät tehdään just noin :)

    Hyväksyntä tai merkki on usein valmistajan itse antama vakuus siitä että tuote täyttää vaatimukset.

    Olin joskus yrityksessä tekemässä hyväksyntämerkintää. Eniten kiinnitettiin huomiota siihen, että plakaatti näyttää hyvälle. Merkinnän antajalle ei ollut mitään pätevyysvaatimuksia yms ;)

    Terveisiä kiinasta: https://www.youtube.com/watch?v=P7n3f07QRp4
    Luottaisin kommarivaltioon kuin kommarihallitus konsanaan.


  • Mitä vittua valitatte ?
   Rahat tiskiin ja tehdas pystyyn !
   Puskista huutelua harrastavat eivät asioita vie eteenpäin.
   Ryhtykää rankuttajat toimeen !

   • No persut kun ei osaa kuin nillittää kaikista asioista. Ei niistä ole minkään tekijöiksi.


   • Nillittäjät eivät tee itse mitään, haukkuvat vain muita.
    Sen sijaan suomalaiset yritykset tekevät. Oululainen Screentec valmistaa suojavisiirejä 10 000 kpl viikossa. Yksityiset terveysfirmat ja suomalaiset suuryritykset lähettivät koronanäytteitä Etelä-Koreaan tutkittavaksi.
    Ja muitakin hankkeita on taatusti vireillä. Tuotantoa ei ikävä kyllä noin vain hetkessä polkaista maasta, vaikka nillittäisitte kuinka.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nillittäjät eivät tee itse mitään, haukkuvat vain muita.
    Sen sijaan suomalaiset yritykset tekevät. Oululainen Screentec valmistaa suojavisiirejä 10 000 kpl viikossa. Yksityiset terveysfirmat ja suomalaiset suuryritykset lähettivät koronanäytteitä Etelä-Koreaan tutkittavaksi.
    Ja muitakin hankkeita on taatusti vireillä. Tuotantoa ei ikävä kyllä noin vain hetkessä polkaista maasta, vaikka nillittäisitte kuinka.

    Tämäkin tehdas tuotta tarkasti direktiivien mukaisia kasvomaskeja Suomeen toimitettavaksi.
    Ymmärrämme toki, että tuommoisen käynnistäminen vaatii valtavasti ponnisteluja ja vaivaa.

    https://www.youtube.com/watch?v=52sWqORpVq8


   • MASKEJA VALMISTAVA TEHDAS PYSTYYN NIIN NOPEASTI KUIN SE SUINKIN ON MAHDOLLISTA.

    kOKO MAAILMA TARVISEE JA TULEE TARVITSEMAAN MASKEJA SATOJA MILJOONIA
    KAPPALEITA JOTEN MENEKKI ON TAATTU AIVAN VARMASTI. JO PELKÄSTÄÄN KOTIMAAN TARPEISIIN MASKEJA MENEE KYMMENIÄ MILJOONIA KAPPALEITA PIKEMMINKIN SATOJA MILJOONIA


  • Maataloustukeen poltetaan miljardeja, mutta sekään ei ole mitenkään optimoitu huoltovarmuuden tarpeisiin. Jos meillä tämän kriisin jälkeen vielä on valtiontaloutta joka voi tukea yhtään mitään, niin maataloustuesta pitäisi siirtyä huoltovarmuustukeen, josta osa tietenkin kohdistuu kriittiseen maataloustuotantoon. Kriittistä maataloustuotantoa ei ole se, että turvaamme ruotsalaisten kuminatarpeen tai että pystymme tuottamaan maitojauhetta kiinalaisille (josta he maksavat murto-osan tuotantokustannuksista).

   Nyt olisi korkea aika lopettaa tavoitteeton rahanjako maataloudelle ja siirtyä tukeen jolla priorisoidusti turvattaisiin Suomen huoltovarmuutta. Ei ole mitään järkeä maksaa maailman kuminamarkkinoiden valtaamisesta, kun kriittisen suojavarusteiden tai lääkkeiden huoltovarmuudesta ei ole huolehdittu riittävästi.

  • Maataloustukeen poltetaan miljardeja, mutta sekään ei ole mitenkään optimoitu huoltovarmuuden tarpeisiin. Jos meillä tämän kriisin jälkeen vielä on valtiontaloutta joka voi tukea yhtään mitään, niin maataloustuesta pitäisi siirtyä huoltovarmuustukeen, josta osa tietenkin kohdistuu kriittiseen maataloustuotantoon. Kriittistä maataloustuotantoa ei ole se, että turvaamme ruotsalaisten kuminatarpeen tai että pystymme tuottamaan maitojauhetta kiinalaisille (josta he maksavat murto-osan tuotantokustannuksista).

   Nyt olisi korkea aika lopettaa tavoitteeton rahanjako maataloudelle ja siirtyä tukeen jolla priorisoidusti turvattaisiin Suomen huoltovarmuutta. Ei ole mitään järkeä maksaa maailman kuminamarkkinoiden valtaamisesta, kun kriittisen suojavarusteiden tai lääkkeiden huoltovarmuudesta ei ole huolehdittu riittävästi.

   • Vaihda jo levyä. Olet kymmeniä kertoja selittänyt itsesi pussiin änkyttäessäsi puuta heinää maataloustuista. Et pysy montaakaan viikkoa hengissä ilman maataloustuen ansiosta saatuja elintarvikkeita. Pyydä siis anteeksi kaikilta Suomen maanviljelijöiltä.

    Suojavarusteita ja huumeita ei tarvita lainkaan, mutta syötävää ja juotavaa pitää olla aina.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vaihda jo levyä. Olet kymmeniä kertoja selittänyt itsesi pussiin änkyttäessäsi puuta heinää maataloustuista. Et pysy montaakaan viikkoa hengissä ilman maataloustuen ansiosta saatuja elintarvikkeita. Pyydä siis anteeksi kaikilta Suomen maanviljelijöiltä.

    Suojavarusteita ja huumeita ei tarvita lainkaan, mutta syötävää ja juotavaa pitää olla aina.

    Minun hengissäpysymiseni ei ole kiinni siitä, että Suomi tuottaa Saksaan ja Ruotsiin kuminaa tai Kiinaan kauraa ja maitojauhetta. Kaikista vähiten hengissäpysymiseni on kiinni maatiloista, jotka nostavat tukia mutta jotka eivät edes korjaa satoaan.

    Nyt kun valtio joutuu ottamaan draamaatisesti lisävelkaa olisi kamalaa, että täysin tavoitteetonta ja päämäärätöntä maataloustukea jatkettaisiin ennallaan. Maatalouspolitiikka on köyhdyttänyt Suome jo kylliksi.


   • Kilgore.Trout kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Yhy yhy. Itkuparku.


   • Kilgore.Trout kirjoitti:

    Minun hengissäpysymiseni ei ole kiinni siitä, että Suomi tuottaa Saksaan ja Ruotsiin kuminaa tai Kiinaan kauraa ja maitojauhetta. Kaikista vähiten hengissäpysymiseni on kiinni maatiloista, jotka nostavat tukia mutta jotka eivät edes korjaa satoaan.

    Nyt kun valtio joutuu ottamaan draamaatisesti lisävelkaa olisi kamalaa, että täysin tavoitteetonta ja päämäärätöntä maataloustukea jatkettaisiin ennallaan. Maatalouspolitiikka on köyhdyttänyt Suome jo kylliksi.

    Alat maksaa oikeata hintaa ruuasta, niin maataloustukea ei tarvita. Mutta, jos haluat maksaa esim. maidosta alle euron litra, leivästä pari euroa, ym. Niin ilman tukea et saa, kun ruokateollisuus ja kauppa vetää välistä 70%. Nyt on rajat kiinni liikkumisen takia, sitä se ihana globaali tuo tullessaan, nyt ei Suomessa ole edes omia kasvosuojatehtaita, kun kaikki teollisuus on siirretty halpamaihin. Jos maatalouskin ulkoistettaisiin Kiinaan, niin joku päivä rajat voisi mennä kiinni elintarviketuonnille, ei olisi viljaa, maitoa, lihaa,perunoita, leipää edes varastossa. Olisiko kaupunkilaisista ruohonsyöjiksi ja puunkuoresta tehtyjä leipiä syömään, marjastaan ja sienestään. Parempi maksaa maataloustukea ja saada ruokaa edullisesti kaupasta, kuin odottaa hätäapua Uniceffiltä, ym. Jos maanviljelijätkin alkaisi etätöihin, niin ruoka loppuisi joka kriisin yhteydessä. Niin ihanaa on globaali maailmantalous, sen halusi porvarihallitus ja vei Suomen EU:hun. Sinne meni valmistava teollisuus, siirryttiin pörsseihin ja pääomien vapaaseen liikkumiseen. Mitään muuta ei oikeastaan ole jäljellä,kuin maatalous ja rakennusteollisuus ja rakennuksilla 80% puhuu muuta kieltä, kuin Suomea. Teollisuus on saanut joka vuosi miljardeja tukea ja kun on mennyt hyvin, niin tehdas siirretty halpamaihin. Maataloutta ei voi siirtää ulkomaille,kun tarvitaan varmuusvarastoja, mutta ruuasta ei haluttaisi maksaa mitään. Omenat on hyvä esimerkki, kun on kotimaista omenaa yllinkyllin, niin suomalainen ei maksa mitään siitä, mutta ulkolaisesta maksaa 4-5,00 euroakin kilo ja ostaa Brasilialaista hormoonisikaa, vaikka Suomalaista tutkittua lihaa olisi yli tarpeen. Jos Suomalaiset olisi fiksumpia ja viisaampia, niin maallamme menisi hyvin, kun ei tuotaisi ulkomailta mitään, mitä täällä osataan tehdä, niin työttömyys poistuisi. Suomessa on ilman palkkatyötä n.4-500.000 ihmistä, niin päättäjät haluaa lisää ulkomailta, kun ei Suomalainen tee hernekeitolla töitä, eikä nuku tehtaalla kerrossängyssä, kuten Kiinassa. JTK


   • Anonyymi kirjoitti:

    Alat maksaa oikeata hintaa ruuasta, niin maataloustukea ei tarvita. Mutta, jos haluat maksaa esim. maidosta alle euron litra, leivästä pari euroa, ym. Niin ilman tukea et saa, kun ruokateollisuus ja kauppa vetää välistä 70%. Nyt on rajat kiinni liikkumisen takia, sitä se ihana globaali tuo tullessaan, nyt ei Suomessa ole edes omia kasvosuojatehtaita, kun kaikki teollisuus on siirretty halpamaihin. Jos maatalouskin ulkoistettaisiin Kiinaan, niin joku päivä rajat voisi mennä kiinni elintarviketuonnille, ei olisi viljaa, maitoa, lihaa,perunoita, leipää edes varastossa. Olisiko kaupunkilaisista ruohonsyöjiksi ja puunkuoresta tehtyjä leipiä syömään, marjastaan ja sienestään. Parempi maksaa maataloustukea ja saada ruokaa edullisesti kaupasta, kuin odottaa hätäapua Uniceffiltä, ym. Jos maanviljelijätkin alkaisi etätöihin, niin ruoka loppuisi joka kriisin yhteydessä. Niin ihanaa on globaali maailmantalous, sen halusi porvarihallitus ja vei Suomen EU:hun. Sinne meni valmistava teollisuus, siirryttiin pörsseihin ja pääomien vapaaseen liikkumiseen. Mitään muuta ei oikeastaan ole jäljellä,kuin maatalous ja rakennusteollisuus ja rakennuksilla 80% puhuu muuta kieltä, kuin Suomea. Teollisuus on saanut joka vuosi miljardeja tukea ja kun on mennyt hyvin, niin tehdas siirretty halpamaihin. Maataloutta ei voi siirtää ulkomaille,kun tarvitaan varmuusvarastoja, mutta ruuasta ei haluttaisi maksaa mitään. Omenat on hyvä esimerkki, kun on kotimaista omenaa yllinkyllin, niin suomalainen ei maksa mitään siitä, mutta ulkolaisesta maksaa 4-5,00 euroakin kilo ja ostaa Brasilialaista hormoonisikaa, vaikka Suomalaista tutkittua lihaa olisi yli tarpeen. Jos Suomalaiset olisi fiksumpia ja viisaampia, niin maallamme menisi hyvin, kun ei tuotaisi ulkomailta mitään, mitä täällä osataan tehdä, niin työttömyys poistuisi. Suomessa on ilman palkkatyötä n.4-500.000 ihmistä, niin päättäjät haluaa lisää ulkomailta, kun ei Suomalainen tee hernekeitolla töitä, eikä nuku tehtaalla kerrossängyssä, kuten Kiinassa. JTK

    Kiinalaisten saamasta maitojauheesta en haluaisi maksaa senttiäkään. Mutta verojen kautta maksan.

    Arvoketjussa jokainen lisää jalostusarvoa ja ottaa tästä myös oman katteen. Raaka-aine on aina erihintaista kuin jalostettu lopputuote. Tulitikkujen kuutiohintaa ei pidä verrata haapatukin hintaan eikä rukiin kilohintaa ruisleipään.


   • Kilgore.Trout kirjoitti:

    Kiinalaisten saamasta maitojauheesta en haluaisi maksaa senttiäkään. Mutta verojen kautta maksan.

    Arvoketjussa jokainen lisää jalostusarvoa ja ottaa tästä myös oman katteen. Raaka-aine on aina erihintaista kuin jalostettu lopputuote. Tulitikkujen kuutiohintaa ei pidä verrata haapatukin hintaan eikä rukiin kilohintaa ruisleipään.

    Ei mene tuolle hepulle kaaliin. Ne maitojauheet ovat pyhä asia.


  • Riittäisi että sairaanhoitopiirit velvoitettaisi pitämään isommat vaeastot. Nykyajattellun ikävä kyllä kuuluu että varastossa ei saa olla tavaraa !

   • Jälkiviisastelua sen parhaimmassa muodossa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jälkiviisastelua sen parhaimmassa muodossa.

    Mitenkä niin jälkiviisastelua, voihan asetuksen säätää vaikka heti ja varastot täyteen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitenkä niin jälkiviisastelua, voihan asetuksen säätää vaikka heti ja varastot täyteen.

    Niin varmaan. Olet pihalla kuin se kuuluisa naru. Veikkaan sinun asuvan pääkaupunkiseudulla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niin varmaan. Olet pihalla kuin se kuuluisa naru. Veikkaan sinun asuvan pääkaupunkiseudulla.

    Nyt Suomessa olisi itsetutkiskelun paikka. Huoltovarmuus on asia johon tulisi kiinnittää huomiota enemmän. Puheet hiilineutraalista Suomesta kuulostaa kauniilta, mutta on siinä todellisuudessa otettu kaikki huomioon?

    Ajatellaanpa esimerkiksi tilanne, jossa elämme Suomessa, jossa kaikki liikenne on toteutettu sähköajoneuvoilla. Linnut laulaa ja ilma on raikasta kaikki on hyvin ... vai onko?

    Kaksi mahdollista tapahtumaketjua riittää tuhoamaan illuusion ja halvaannuttamaan Suomen. Voimakas aurinkomyrsky tiputtaa sähköverkon alas tai Venäläisten taktiset iskut sähköverkkoon mahdolllisessa hyökkäyksessä.

    Tuon jälkeen kukaan ei liiku minnekään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nyt Suomessa olisi itsetutkiskelun paikka. Huoltovarmuus on asia johon tulisi kiinnittää huomiota enemmän. Puheet hiilineutraalista Suomesta kuulostaa kauniilta, mutta on siinä todellisuudessa otettu kaikki huomioon?

    Ajatellaanpa esimerkiksi tilanne, jossa elämme Suomessa, jossa kaikki liikenne on toteutettu sähköajoneuvoilla. Linnut laulaa ja ilma on raikasta kaikki on hyvin ... vai onko?

    Kaksi mahdollista tapahtumaketjua riittää tuhoamaan illuusion ja halvaannuttamaan Suomen. Voimakas aurinkomyrsky tiputtaa sähköverkon alas tai Venäläisten taktiset iskut sähköverkkoon mahdolllisessa hyökkäyksessä.

    Tuon jälkeen kukaan ei liiku minnekään.

    Öljystä tuodaan Suomeen 100 prosenttia. Ei ole oikein varmalla pohjalla siihenkään pohjautuva liikkuminen. Sähköä sentään saadaan tuotettua kansallisella tasolla, ja sähköverkkokin ulottuu lähes jokaiseen niemennotkoon.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Öljystä tuodaan Suomeen 100 prosenttia. Ei ole oikein varmalla pohjalla siihenkään pohjautuva liikkuminen. Sähköä sentään saadaan tuotettua kansallisella tasolla, ja sähköverkkokin ulottuu lähes jokaiseen niemennotkoon.

    Suomessa on 5 kk varmuusvarastot polttoaineille. On totta että polttoaineista iso osa tuodaan, siksi biodiesel olisi huoltovarmuuden kannalta paras.


   • Minusta tuossa on ideaa. Kun ajatellaan, että osa tarvikkeista on vanhenevaa jossain 10 vuodessa, niin sellainen n. 5 vuoden normikäyttöä vastaava varasto niillekin menisi aika hyvin sairaanhoitopiireittäin. Hälytysrajan 4 vuoden varastotilanne ja kahden vuoden tarve tilaukseen.
    Tietääkö joku, miten suuret varastot ovat tällä hetkellä?


  • Olin sairastanut koronan tietämättämäni. Vasta-aine testi kertoi sen. Niin ovat useimmat suomalaiset. Yleisin flunssa löytyy kaikilta. Korona...

  • suomi on tullu tniin viisaaksi kaikessa että täällä ei enää kannata tehdä mitään, ostetaan vaan kaikki kiinasta.

   niin kauan kuin on joku antamassa velkaa. ööö onko hieno suunnitelma no miksei ole häh?

  • Miksi suojavälineiden valmistus on niin vaikeaa ettei niitä Suomessa ole voitu tehdä?

   Onkohan Eu:n direktiivit määränneet niiden koon, muodon ja värin - kuten kurkun, mansikan, tai koivunlehden... jne ... - niin vaikeaksi ettei toimeen ole kannattanut ryhtyä? Ehkä valmistaminen tuottaisi liikaa saasteita joita direktiivit eivät salli koska puun polttamisenkin, makkaran paistamisen tai saunan lämmittämisen ongelmat ovat olleet usein esillä ;))

   Eikä tämän hetkiset ongelmat ja puutteet ole nykyisen hallituksen vika.
   Jo aiempien hallitusten olisi pitänyt hoitaa ko. asiat ja turvata tulevaisuus.

   • Miksi suojavälineiden valmistus on niin vaikeaa ettei niitä Suomessa ole voitu tehdä?

    Onkohan Eu:n direktiivit määränneet niiden koon, muodon ja värin - kuten kurkun, mansikan, tai koivunlehden... jne ... - niin vaikeaksi ettei toimeen ole kannattanut ryhtyä? Ehkä valmistaminen tuottaisi liikaa saasteita joita direktiivit eivät salli koska puun polttamisenkin, makkaran paistamisen tai saunan lämmittämisen ongelmat ovat olleet usein esillä ;))

    Eikä tämän hetkiset ongelmat ja puutteet ole nykyisen hallituksen vika.
    Jo aiempien hallitusten olisi pitänyt hoitaa ko. asiat ja turvata tulevaisuus.

    en usko että eu:lla on mitään sitä vastaan että suomi alkaisi valmistaa maskeja nyt vaan pitää löytyä rohkea yrittäjä joka perustaa tehtaan ja alkaa tuottaa noita maskeja


  • No meillähän on ollut yrittäjäystävällisiä hallituksia/eduskuntia 20 vuotta, miksi asia ei ole kuten kuvaat, kertoisitko? Voisit kunnostautua tosi, tosi jälkiviisaana.

  • Tämän on tehnyt se glopalisaatio. Tuota ne länkytti, niin että tekarit pyöri ympyrää ja haki viisaita sanoja. Kaikki tuotanto aasiaan ei siinä kovin paljon järkeä ole- lopussa se pääomakin häipyy ja olemme rähmällään.....

  • Aika harvalla niitä hengityssuojaimia tai kasvovisiirejä päällä näkee, onkohan kolme ei aasialaista tullut koko aikana vastaan. Visiiriö en ole nähnyt kenelläkään olevan päässä.

   • Suomessa ei kehdata käyttäytyä muiden nähden omaa terveyttään ajatellen, jos se kiinnittää huomiota. Sen huomaa, jos on koskaan lääketieteellisen toimenpiteen takia oudon näköinen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suomessa ei kehdata käyttäytyä muiden nähden omaa terveyttään ajatellen, jos se kiinnittää huomiota. Sen huomaa, jos on koskaan lääketieteellisen toimenpiteen takia oudon näköinen.

    Tuo on totta, esim. Pyöräilijät ei kehtaa käyttää kypärää , kun se ei näytä hyvältä, otetaan riski ajellaan ilman kypärää ja jopa pimeään aikaan ilman valoja.


  • Kiinalainen kumi on sellaista lahoa möheröä.
   Eihän se suojainten renksuissa kestänytkään.
   Mihin Suomi joutuu kun ei saada edes lahoavaa kottikärryn sisuskummia joka häintuskin vuoden kestää.
   Luonnonvarojen tuhlausta lennättää Finnairilla tällästä laatua mutta onhan lentopetrooli verotonta.
   Kokonaisuus huomioon ottamalla kaiken tavaran kotimainen valmistus vaikka valtion tuella on ilmastoteko.

   • Maskeissa voi olla nauhat. Kumia ei tarvita mihinkään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Maskeissa voi olla nauhat. Kumia ei tarvita mihinkään.

    Tee Se Itse-maskien ohjeissa neuvotaan käyttämään kuminauhan puuttuessa narua tai vaikka kengännauhoja.


  • Kortonki syvälle päähän vedettynä suojaa hyvin koroona virus ja muu sexuali virus

  • Kyllä pitäisi Suomessa polkaista käyntiin suojavarusteteollisuus ja äkkiä. Korona kulkee keskuudessamme vuosia, joten suojavaatteiden tarve ei tule tästä vähenemään.

   • Kiina ei salli Suomen omavaraisuutta. Ei Salli myöskään uutta yritystä kännykkäpuolella. Kansainväliset sopimukset näännyttävät Suomea todella rajusti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kiina ei salli Suomen omavaraisuutta. Ei Salli myöskään uutta yritystä kännykkäpuolella. Kansainväliset sopimukset näännyttävät Suomea todella rajusti.

    Harmi juttu. Kaiken muun hyvän lisäksi työllistäisi suomalaisia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kiina ei salli Suomen omavaraisuutta. Ei Salli myöskään uutta yritystä kännykkäpuolella. Kansainväliset sopimukset näännyttävät Suomea todella rajusti.

    Mitä ovat ne kansainväliset sopimukset, jotka estävät Suomea tekemästä suojavarusteita?
    Ei sellaisia sopimuksia voi olla, ajattelen.


  • Sipilän sanoin. Valtion tehtävä EI OLE itse "harrastaa" yritystoimintaa ja pani 30 mrd.:n taseet pelaamaan mm. omaan pussiin(myynnillä), mm. neste. Ei siinä painanut strateginen- ja huoltovarmuuden tärkeys pätkääkään. Uskokaa jo, että niinkauan kuin Suomi elää rähmällään pääomille, niin mitään valtiollista aktiviteettia ei nähdä kuin korkeintaan hetki tuotantolaitoksen käynnistämisestä.
   Olishan se tietenkin kivaa leikkiä pohjois-koreaa ja yrittää olla itsellinen jokaisessa asiassa, mutta olen sitä mieltä, että valtion pitää äkkiä ruveta helvetin ahneeksi omien mineraalien suhteen. Häkämiehen kauppojen pitäis viimeistään nyt herättää päättäjät, kun velkaa joudutaan tekemään urakalla.

  • SUOMI NOUSUUN KAIKKI TARPEELLINEN TEHTÄVÄ SUOMESSA JA SE VAATII TAKSEPÄIN TULEMISTA .
   SUURI REMONTTI KAIKKEEN AHNEUDELLE STOPPI.

   UUDELLEEN PYSTÖÖN TEOLLISUUS JOTKA ON NYT SIIRRETTY KIINAAN
   TUOTANTO SUOMEEN.
   HINTATASO REMONTTIIN KUSTANNUKSET LEIKKURIIN.

   SUOMESSA VOIDAAN HUONOSTI KUN KUSTANNUKSET ON SUURET
   EI TYÖSTÄ SAATU RAHA RIITÄ MIHINKÄÄN.

   REMONTTI VOITOILLE MIENEMPI VOITTO KOSKA NYT
   POHTAT SYÖ VIE KAIKEN JA HINNAT NOUSEE.

   ASUNTOJEN HINTAAN LEIKKAUS VUOKRAT ALAS.
   IHAN HULLUS KUN 70% TULOSTA MENEE VUOKRAAN.

   JA LOPUT VIE EROT!

  • Suomessa pitää olla omavarainen kaikissa kriisitilanteihin vaikuttavista tarpeissa ,niinkuin sen on nyt tultu huomaamaan ,,Suomen pitää olla 100 prosenttisesti omavarainen

  • Mainio oppitunti Suomelle, joka on vuosikymmenet leikkinyt euroopassa itseään suurempaa. Herättää myös höpöpuheilla pehmentämänsä kansan tajuamaan, että ei me niin suuria ollakaan.

   Marinin hallitusta on nykytilanteessa turha syyttää. Se joutuu aloittamaan maan uudelleenrakentamisen. Mutta kyllä menee koneisto uusiksi. Moni vanhassa pitäytyvä vastarannan kiiski tulee savustetuksi ulos.

   Vuosikymmenet Suomessa on ajettu omavaraisuutta alas tehostaminen ja säästöt edellä. Koskee kaikkea omavaraisuutta. Oli kyse sitten vaikka energiantuotannosta tai maanviljelystä.

   Miksi tuottaa mitään kun kaikkea saa ostamalla? Alkaa olla kansalla pelko peffassa, että mitäs sitten kun ei saa? Hamstraaminen on ääneen lausumaton kommentti, että ei luota järjestelmään.

   Maanviljelijöitä yritetään saada unohtamaan vuosikymmenten kyykytäminen ja lisäämään tuotantoaan. Voi olla hiukan katkeruutta kentällä ja tulos laihanlainen. Ostakaa Lidlistä.

   Mielenkiintoinen havainto, että kun viha maanviljelyä kohtaan lähti kasvamaan sosiaalisen median myötä, tiettyjen kaupunkilaisryhmittymien toimesta, niin kas kummaa, se tarttui myös politiikkaan. Hännystelijät tekevät mitä tahansa saadakseen ääniä.

   Mitään omavaraisuutta. Surkuhupaisinta on havaita,että monessa yhteydessä näkyy edelleen tuo sokea usko, että Lidlistä saa. Vaikka olisi toimitukset poikki lähtömaasta.

  • KYLLÄPÄ SITÄ NYT OLLAAN maalla viisaita kun merellä on hätä. (koskee koko viestiketjua)

  • Valtion itsensä hoitama teollinen tuotanto on sosialismia, eihän sellainen käy päinsä. Yksityiset hoitavat tavaroiden valmistamisen kaikkein edullisimmin.
   Näinhän tämä on tehty aiemmikin ja hyvin on toiminut.
   Paitsi sitten, kun yrittäjät ovat siirtäneet tuotantoaan halpamaihin ja myyneet tehtaansa.
   Nyt on tullut sitten parku ja valitus. Voitot on laitettu taskuun ja kansalaiset saavat kärsiä.

  • Suojavarusteiden hankkiminen kuuluu kunnille, terveydenhuollon organisaatiolle ja heidän tulee varmistaa riittävä hankinta varusteista koskien myös poikkeusoloja.

   Turha hallitusta on aina syyllistää, jokaisen yksikö tulee tilata, varata jne tarvittavat varusteet hoitolaitoksiin ajallaan jo ennenkuin tulee epidemioita jne.
   Nykyinen hallitus on histoarin paras tekee päätöksiä ja osaa johtaa suomea ja poikkeusoloja todella hyvn. Hyvät naisjohtajat kautta historian ja päihittää vanhat höperöt ukot mennen tullen, kileitaidollaa, osaamisellaan ja selkeällä artikuloivalla vistinnällään. Koska tällaista osaamista on nähty hallituksen osalta, ei koskaan!

   Nyt on niin, että edellinenhallitus leikkasi kaikesta ja ajoi suomen ahtaalle jatkuvilla leikkauksilla, Sipilä, kokoomus Orpo.

   Nyt oppositio syyllistää hallitusta vaikka suurin vika on edellisen hallituksen , leikkasi THL;n asintuntijoiden työpaikoista hyvin paljon ja ajoi THL;n tukimuksen ja kehityksen ojasta allikkoon, joka nyt olisi ollut juuri tarpeellista.

   Saada osaajia, tutkijoita jne sekä leikkasi hoitajien lomarahat, koulutuksesta ja paljon aiheutti hallaa suoemn taloudelle leikkaamalla ja jakamalla kaiken suurituloisille ja rikkaiden eduksi.

   Vanhukset jätettiin heitteille ja heille aiheutettiin paljon ongelmia hoitoa laiminlyöden, koska äveriäille hoitoalan yrittäjille maksettiin ja hommattiin heitä viemään vanhusten, vammaisten- ja sairaiden hoito rahastukseksi ja näin ahneudlla rahastettiin vanhukset huonolla hoidon laadulla. Vuorokausimaksu maksaa jopa 4000-5000 € kuukaudessa eli kyseessä on vanhusten riisto.

  • Suomesta viety teollisuutta sun muuta pitkät ajat Kiinaan, nyt kannattaisi lopettaa seurustelu noiden tautisten kiinalaisten kanssa ja alkaa kotimainen, suomalainen tuotanto toden teolla.

  • globaa i alennustila suomessa, mitään ei tehdä tai osata enää,, ja massa-työttömyys maassa, -- ja silti itse ei tehdä.... hienoa !!

  • Olen todella ihmeissäni miksi ei voida antaa selkeää ohjetta kotitekoisten hengityssuojaimien käytöstä. Ministeri Kiuru sanoi hallituksen tiedotustilaisuudessa että kotitekoista hengityssuojinta voi käyttää kun toimii ohjeen mukaan. Se ei suojaa saamasta koronatartuntaa MUTTA SE SUOJAA ETTEMME ME LEVITÄ SITÄ EDELLEEN. Tämähän on todella tärkeä koska emme tiedä kellä meillä on korona!!! Olen myös erittäin huolestunut kotihoidon vanuksista kun heidän hoitajilla ei ole käytössä hengityssuojia. Nämä vanhuksethan ovat juuri korkeaan riskirymään kuuluvia jotka eivät kestä koronatautia. Me muutamat eläkeläiset olisimme tehneet talkoilla kotitekoisia hengityssuojia mutta virkamiehet ei uskalla ottaa niitä käyttöön koska ohjeet on niin ristiriitaiset. TOIVOISIN ETTÄ HALLITUS ANTAISI KIIREELLISESTI SELKEÄN OHJEEN HENGITYSSUOJA ASIASSA. VAPAAEHTOIIA OMPELIJOITA LÖYTS KYLLÄ. Jos THL on huolissaan tehohoitopaikkojen riittävyydestä niin suojelkaamme vanhuksemme saamasta koronatartuntaa.

   • Suojaimia voi käyttää, sanoi hallitus mitä tahansa.


  • Siis onko tässä nyt kysymys kuuraketin vai hengityssuojaimen valmistamisesta?

   Yksinkertaisempaa tuotetta kuin hengityssuojain tuskin on edes olemassa!
   Ja kaikki tarvittava materiaali ja osaaminen löytyy ihan täältä koto-Suomesta!

   Käsittämätöntä että maa joka edustaa IT-alan, ja lukuisten innovaatioiden ja keksintöjen huippua, ei saa edes niinkään yksinkertaista tuotetta valmistettua kuin hengityssuojain!

   Suomi pystyisi valmistamaan jopa biohajoavia hengityssuojaimia miljoonittain sellukuidusta erittäin halvalla!

   • Miksi ihmeessä Suomi ei jo valmista biohajoavia hengityssuojaimia sellukuidusta? Niistä on huutava pula. Käyttöä on koronan jälkeenkin. Se jää tänne kiertelemään ja tarvitaanhan noita suojaimia aina sairaaloissa. Voisi myydä Ruotsiinkin.


   • Tämän kriisin jokaisessa vaiheessa on edetty kuin hidastetulla filmillä. Vaikka olemme olleetkin joissain asioissa hieman muita EU-maita nopeampia.

    Aivan kuin etukäteinen tarkoitus olisi ollut saada tavalla tai toisella virus leviämään. "Unohdetaan" lentokentät, "unohdetaan" satamat, kaikkea tarjolla olevaa testauskapasiteettia ei käytetä vielä nytkään, sen laajentaminen on hidsta, samoin suojavälineiden valmistusta vekutetaan...

    Jos tästä kaikesta ei ala uskomaan salaliittoihin, niin mistä sitten?

    Miten tämä voi olla näin vaikeaa, huippukoulutuksen maassa?


  • Peräänkuuluttaisin nyt myös yritysten vastuuta näiden hengityssuojaimien valmistamiseen.
   Suomesta löytyy kyllä osaamista näidenkin tekemiseen.
   Lisäksi se joka näitä alkaa valmistamaan, tulee taatusti tienaamaan sillä sievoisen omaisuuden.

   Lisäksi yrityksen, yhteisöt, kerhot, yksityiset, yms. joilla on ylimääräisiä suojaimia, niin lahjoittakaa ne omalle sairaanhoitopiirillenne, siellä niitä nyt tarvitaan kipeimmin.

   • Yritykset voisivat tehdä sen helposti, mutta ne eivät halua. Ne odottavat, että ihmisiä kuolee. Ne odottavat suurta uusjakoa. Haaskalinnut.  • Käykäähän töitä vailla olevat

   maatilalle.fi

   sivustolla

  • Wahlroos halusi rajoitusten poistamista, Vapaavuori kertoo, kuinka yritysmaailma haraa vastaan suojien valmistamista, Ruotsissa vanhukset tapetaan tuohon tautiin, ja täälläkin yritetään jatkuvasti luoda kuvaa, ettei muu ole mahdollista. Media lihoo ja sijoittajat laskevat uusia veronalennuksiaan.

   Globalistit pelaavat tätä peliä teidän hengellänne.

   Palavat 5g-asemat on hyvä, ehkä muutakin pitäisi tuhoutua, ennen kuin asenne muuttuuu.

  • Tilanne on huono, kun Suomen valtio tekee bisnestä talousrikoksista tuomittujen liikemiesten kanssa jotka edustavat Helvein enkeleitä.

  SEISKA.FI

  • Kuvat! Bambi teki paluun - Sofia Belórf ja Stefan Therman hakivat koiran hoidosta ja matkasivat romanttiselle minilomalle!
  • "Nyt mä v**tu kävelen tällä rannalla yksinäni" - Sami Kuronen julkaisi ennenjulkaisemattoman version kuuluisasta TIS-rantakävelystään - katso video!
  • Ohhoh! Kiekkovaikuttaja Sakari Pietilä simahti puistonpenkille – paljonkertovat kuvat!

  Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   196
   7522
  2. Kulmuni saavutti puolueen luottamuksen

   Juuri kun Kulmuni on saavuttanut täyden luottamuksen Keskustapuoleen todellisilta johtajilta hän ilmoittaa 5 minuutin kuluttua erostaan ministerin pes
   Suomen Keskusta
   262
   5920
  3. 64
   1254
  4. Kirjaimelle, kerro se

   Kirjaimelle! Mitä haluaisit sanoa yhdelle kirjaimelle? A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P. Q, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z, Å, Ä, Ö? Kirjoit
   Ikävä
   96
   894
  5. Terroristien kanssa yhteistyötä?

   Tekikö suomen viranomaiset yhteistyötä terroristien kanssa? Auttoiko Isis naiset pakoon? https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006530615.html
   Maailman menoa
   20
   891