Noja-tuoli

Kauniiseen aamuun on herätty, ainakin täällä Savon puolella, pääsiäinen siirtynyt muistojen joukkoon.
Noja-tuolikin on saamassa Kahvipirtin tyylin, useampi ketju palstalla seilaa.
Hintriikan toivomuksesta pirtti numeroitiin, kun ei aina tiennyt minne kirjoittaa, terveiset vaan sinne pohjoisen suuntaan sinulle Hintriikka, jos satut lukemaan.
Erikoinen on muisto, mikä keväästä on jäämässä ja jatkuu vieläkin erikoisempana, kieltoja ja ohjeita elämisen tyyliin jaellaan.

Minä olen kokenut nämä kiellot kuin vankilassa olisin, omassa kodissani.
Itse aina olen määrännyt menemiseni ja muutenkin elämisen, nyt nämä pakotetut ohjeet ahdistaa.
Ymmärrän kaiken olevan omaksi parhaaksi tarkoitetun, mutta ihmismieli on semoinen kummajainen, että kapinahenki syntyy , vaikka hyvin tietää miksi sääntöjä laaditaan.
Pelottava ja pitkä kestoinen on tämä korona ja aiheuttaa tuskaa ja taloudellista tappiota ympäri maailman.

Kuuliaisena kansalaisena yritän kaikki ohjeet huomioida ja niitä toteuttaa, mielkuvitus olisi nyt hyvin tarpeeseeen, että voisi elämistään helpottaa keksimällä jotain virkistävää.
Ulkona oloa ei kuitenkaan ole kiellettty ja sitä nyt aurinkoisena päivinä onkin mukava toteuttaa.
Kevään tulo edistyy huolimatta koronasta, kasvit heräävät eloon ja muuttolinnut pesimään saapuvat, niistä neljän vuodenajan etuisuuksien ihanuuksista iloitkaamme.

Toivoisin, että sopuisuus kirjoittelussa olisi jatkumoa ja kaikki eripura pois pyyhkiytyisi, emme tähän aikaan riitelyä kaipaa.
Jokainen kertomaan asioista joilla mieli virkeänä pysyy, olkaamme armollisia toisillemme, ilolla vastuksia päin ja ne voitetaan, kuten ennenkin on tapahtunut;)
Iloa ja hymyä huuliin, olkoon se mottomme, millä kannustamme toisiamme;)

209

1872

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvää huomenta Skillan ja Noja-tuolissa kävijät!
      Poikeava pääsiäinen on ohi ja alkaa tuntua ankealta, etteivät läheisetkään voi käydä täällä, - sääntöjä noudatamme kaikin madollisin puolin.

      Sääkin poikkeaa totutusta neljän vuodenajan rytmistä, sääennustajat sanoivat aamulla, ettei tämä voi olla takatalvi, koska talvea ei ollut, terminen talvi jäi totetumatta, nyt siirryttiin suoraan termisestä syksystä termiseen kevääseen!

      No olkoon vaikka niin, pääasia on valon ihana lisääntyminen ja kevään tulo!
      Eilinen päivä oli aurinkoisen kaunis, tein lenkin aamupäivällä ja iloitsin siitä, että tulin lähteneeksi ulos, niin hyvä oli sää ja kaunista ulkona!

      Pysytään terveinä ja iloitaan yhdessä !
      Lämpenevää kevättä! Miaelina.

      • Anonyymi

        Kiitollisia ajatuksia menneistä pääsiäisistä, läheisten kanssa yhdessäolosta!
        M-e.


    • Anonyymi

      Näin se taitaa olla noiden komentojen kanssa, SkillaN. Katsoin kerran ohimennen Joonas Nordmanin showta ja siinä hän totesi, että koskaan hänen ei ole tehnyt mieli kaivaa nenää tai hipelöidä kasvoja, mutta nyt sitä tahtoo tehdä kaiken aikaa..))

      Ystäväni, joka on suuren perheen keskushahmo, lasten ja lastenlasten, ollut aina palvelemassa ja kuulolla, totesi, että on uutta ja outoa kun ei koko ajan ole mielessä lastenlasten kuljetus tai suvun kestitys. Saa kerrankin olla vapaa, vaikka sitten siellä omassa vankilassaan...
      Tietysti niillä, jotka elävät yksin, tilanne on toinen. Kaikkeen väsyy välillä, etenkin jos elämää tahdotaan kaventaa ulkopuolelta, rikkoa se tuttu kuvio, minkä on itse saanut rakentaa, mikä on ollut sitä omaa...

      Juuri kun olin ajatellut haravoida lehtiä tänään, lumi peitti taas maan. Lisääkin satoi aamupäivällä. Ja eilen näin valkovuokon kukkivan... On tässä kaikessa setvimistä...

      Sinniteltävä kuitenkin on... Voimia siihen kaikille.
      demeter1

    • Anonyymi

      Eniten kaipaan lasten perheiden kanssa yhdessäoloa, eivät nämä puhelut ja lyhyet näkemiset ulkoportaiden juurella poista ikävää...ja ollaan ilmeisesti vasta karanteenin alussa. Pääsiäisen aikaan soittelin myös sisaruksille videopuheluita, ja koetin käyttää hyväksi netissä annettuja vinkkejä, miten niiden laatu paranee äänellisesti ja kuvallisesti. Toki näitä on harrastettu ennenkin, mutta nyt päätin oikein panostaa. Järjestin rauhallisen taustan kauniine kukka-asetelmineen. Pukeuduin nätisti, föönasin mallistaan ylikasvaneet hiukseni kauniiksi kampaukseksi...aivan kuin olisimme olleet livenä koossa.

      Vaikka minulla on täällä mukava karanteenikaveri, kaipaan myös yhteisöllisyyttä, esimerkiksi iloista lavistanssityhmäämme . Voin kuvitella, miten sosiaalisesti aktiivinen järjestöihminen, kuten Skillan, tuntee välillä olonsa vangituksi. Touhua täällä riittää , viimeisillä puutarhan oksimisilla alkaa olla jo kiire silmujen kasvaessa ja haketus aletaan huomenna kunnon vuokra-hakettimen tultua. Isoksi kasvaneita tuijiakin pitää pari harventaa pimentämästä, ei niiden oksia ihan pikkusilppurilla käsitellä . Puutarhaliikkeestä on tilattu kotiin multaa, rakeista kalkkia ja lannotetta, kasvihuoneeseen on jo rakennettu uusia multalaatikoita . Kurjaa, kun en pääse puutarhamessuille, mutta selaan ahkerasti netistä ja vanhoista lehdistäni inspiraatiota.

      Demeter kertoi Bollasta, jolta minäkin odotan paljon. Kirja vaan juuttui tilausjonoon, kun kirjastotoiminta sulkeutui. Edellinen teos Kissani Jugoslavia oli mahtava lukuelämys. Iltalukemisiksi löytyy kirjahyllyistä ihan iskemättömiäkin teoksia, esimerkiksi kuuluin aikanaan Keltaisen kirjaston vakitilaajiin, enkä ehtinyt kaikkia lukea. Nyt on iltalukemisena Günter Grassin Sipulia kuoriessa, sopivan pitkäveteinen kirja unilääkkeeksi.Toisaalta ulkoilen niin paljon, ettei unta yleensä tarvitse houkutella, eikä tapanani ole nukkua päikkäreitä.

      Mukavaa arkea , koetetaan tunnollisesti kantaa kortemme kekoon ja viihtyä !

      Ramoona

      • Anonyymi

        Jos jotakin niin lasten elämäniloa minäkin kaipaan, ihan sattuu välillä.

        Kiva kuulla, Ramoona. että Patjim Statovci on sinunkin suosikkisi. Jo Kissani Jugostavia sai minut tolaltani, tämä Bolla on, jos mahdollista, vieläkin vaikuttavampi. Tuolla"isolla puolella" jo lukukokemuksestani kerroin ja olisin todella toivonut, että joku olisi tuonut kirjasta muitakin vaikutelmia kuin sen, minkä minä sain. Ainakin nähnyt sen toivon, mikä itselleni oli vaikea kuvauksesta tavoittaa.
        No, jos korona on paha, sota vielä pahempi runnoessaan ihmisen sisältä rikki. Sittenkin me olemme onnekkaita, rauhan lapsia. Ainakin vielä...
        demeter1


    • Kaunis päivä Korvessa@

      Aikainen lintu madon löytää. Kuuden jälkeen jo heräsin ja mökille ajoin. Onneksi ei ollut lunta enää juurikaan lisääntynyt. Paksu sumu makasi järven yllä, mutta pian aurinko oli sen pois hätyyttänyt. Työmiehet tulivat, ikkuna asentajat antoivat pilarien oikojille ohjeita, ja minä ilmoitin hyväksyväni kustannukset jos oikomishommia tulee lisää. Joten oli oikeastaan hyvä, että miehet tulivat samaan aikaan, saadaan ikkunat ja ovet suoriin linjoihin.

      Nopsaan lähti hommat käyntiin. Availin varastojen ovet ja neuvoin mistä mitäkin löytyy jos jotain tähellistä tarvitsevat. Palasin kirkolle ja kävin ostoslistan kanssa kierroksen ruuhkattomassa Prismassa. Hedelmiä meillä kuluu ja vihanneksia.

      Nyt ovat asiantuntijat taas löytäneet erilaisia suojautumiskeinoja viruksen aiheuttamiin pahimpiin oireisiin. D-vitamiini on koettu hyväksi no, toistakymmentä vuotta olen syönyt Calsium-D:tä. Nyt on esitetty pneumokokkirokotetta yli 65-vuotiaille. O-veriryhmäkin kuulemma suojaa muita veriryhmiä paremmin.

      On matkailusta jotain hyötyäkin jos muistaa ottaa erilaiset suojarokotteet ennen matkaa. Pitänee  tsekata mitä kaikkea vastaan olen piikitetty. Mutta pakolliset olen aina ottanut ja tarkastanut niiden voimassa oloajat.Flunssarokotteen otin lokakuussa Hollannissa ollessani.

      Suojamaskista on tullut jo luonnollinen osa sosiaalista toimintaani harrastaessani.

      Nyt aattelin ottaa aamupäiväettonet.

      • Anonyymi

        Älä vaan tule tänne tekemään luetteloa rokotuksistasi ! Meillä Suomessa rokotetaan influenssaa vastaan , mutta kaipa siellä hollannissa ei kestetä edes flunssaa.


    • Anonyymi

      Hieman oudoksuin tuota taloremonttia, (korpikirjailija) että routaisesta maasta nostetaan pilareita ja heti tehdään ikkunaremontti perään?

      No, sehän on sinun projektisi, joten mitäpä minä sitä arvostelemaan, mutta toivon, että kaikki menee hyvin, kunhan routa sulaa ja perustukset, kuten ikkunatkin sopivat paikalleen ja maa asettuu "aloileen" .

      Itse en tekisi "remonntti reiskana" moista diiliä, koska se toisi minulle useita valituksia, kuinka roudan sulaessa ja perustusten muuttuessa, myös ikkunatkin olisi "hätää kärsimässä".

      • Anonyymi

        Ei hyvältä kuulosta. Eikös pilarit pidä tukea peruskallioon asti, ettei talo liiku maan routiessa. Tai sitten pitää olla kunnon monen metrin sora ja hiekkapatja alla. Nyt kun suoristaa roudan aikaan, kesällä on taas ihan toinen tilanne ja "suoristus" vain pahentanut asiaa. Ei siinä auta vaikka on kuinka uudet ikkunat ja ovet, syntyy entistä pahempia rakoja ja kylmä ja vesi pääsee sisälle. Ne entiset ovat eläneet talon mukana ja jotenkuten asettuneet, nykyiset pokat jotain joustamatonta puristemassaa. Onko se mökki talvilämmin, siis kunnon eristeet joka puolella ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei hyvältä kuulosta. Eikös pilarit pidä tukea peruskallioon asti, ettei talo liiku maan routiessa. Tai sitten pitää olla kunnon monen metrin sora ja hiekkapatja alla. Nyt kun suoristaa roudan aikaan, kesällä on taas ihan toinen tilanne ja "suoristus" vain pahentanut asiaa. Ei siinä auta vaikka on kuinka uudet ikkunat ja ovet, syntyy entistä pahempia rakoja ja kylmä ja vesi pääsee sisälle. Ne entiset ovat eläneet talon mukana ja jotenkuten asettuneet, nykyiset pokat jotain joustamatonta puristemassaa. Onko se mökki talvilämmin, siis kunnon eristeet joka puolella ?

        Pitkästä aikaa hurskis Nojatuoli-osastolla. Kun hiukan väärin syö niin hiukan ongelmia ja mutkia polulle tulee.
        Vanha kunnon ruokasooda vesilasilliseen sopivasti sekoitettuna vaikuttaa auttavan kasviksien lisäämisen kanssa.

        Tälläisenä aikana on huono idea on kuormittaa terveydenhoidon kunnallista puolta. Olen kyllä saanut sieltä voittopuolisesti hyvää palvelua.
        Yksityisellä puolella paha jalkavammani otettiin sentään vakavasti. Syksypuolella jalkaterän sisäjalan pahaa pattia veistetään paremmin kenkään sopivammaksi.

        Yksi syy täältä poissaoloon on tietenkin kyyssä naapaurissani. Jos mielestäni läheinen SkillaN antaa kirjoittaa Nojatuolissaan, kyyssä alkaa kiusaamaan SkillaNii. Tämä toistuu aina, aina.

        Pitää kait tormistautua. Kyyssä pääsee koneelleni sairaan psyykellään koneelleni silloin kun haluaa.
        Alueemme rikoskomissaario kirjoitti rikosilmoitukseni jälkeen että sopikaa riitanne. Onhan valitustie, onhan oikeusministerin
        kansliakin.


    • Anonyymi

      Hyvää keskipäivää!
      Täällä ei ole sää minun mittapuuni mukaan ollenkaan kaunis. Märkää räntää sataa ja sohjoa on tiet täynnä. Ei voi mennä pyöräilemään noille limaliukkaille metsäteille.
      Huomiselle luvattiin onneksi jo vähän parempaa ainakin osalle päivää.

      Minä olen käynyt kaikki tunteet läpi ikävän itkusta turhautumisen raivoon tämän koronan aikana. Lounasta laittaessa turhauduin ja raivosin kaprispurkille, kun en sitä heti auki saanut. Seinät ovat tulleet ahdistavan lähelle näinä parina päivänä, kun ei ole sää suosinut eväsretkiä luontoon. Kyllähän minä sitten noiden puuskieni tasaannuttua naurahdan itsekseni, että olisipa joku ollut tuonkin kohtauksen näkemässä ;)

      Eilen aloin neulomaan pitkästä aikaa villapaitaa. Olin hillonnut noita puserolankoja ja ajatellut etten niin isotöistä ja aikaa vievää viitsi aloittaa. Nyt tuota aikaa on. Kauhulla ajattelen, että jos meidän ikäihmisten karanteeni jatkuisu jouluun, kuten on tosiaan väläytelty. Vaikka tykkään yksinolosta, niin sen vastapainoksi tarvitsen vapautta. Vapautta museoihin, teattereihin, kahviloihin, illanistujaisiin jne. Ja ennen kaikkea vapautta nähdä ja kokea hetkiä lasten perheiden ja eritoten lapsenlasten kanssa.

      Lukiessani noita koronauutisia, niin näen irvokkuutta niiden seassa olevista pinnallisista, turhamaisista asioista, jotka ovat ylittäneet uutiskynnyksen. "Unelmiesi pakarat jopa 30 päivässä näillä treenivinkeillä". Tokihan niitä istumalihaksia nyt tarvitsee ;)

      Kesälaitumelle pääsyä odotellessa voikaa hyvin!

      brinkkala

      • Anonyymi

        Jaa-a Brikkala. Jospa tuo kuvaamasi tunnemyrsky onkin "aktiivista suhtautumista" asiaan ja enemmän kuin lannistunut tyyneys, joka minulla tänään vallitsee ? Ja sanoohan lastensatukin: "kiukku antaa puhtia"..))
        Näihin omiin, tämänpäiväisiin askareihini en puhtia tarvitse, mutta uskon, että sitä löytyy kun on tarvis...
        Muistelinkin sinua ja elämänmuutostasi kun poika kertoi talossaan olevasta vapautuvasta huoneistosta, juuri siitä, mitä olin joskus katsellut "sillä silmällä". Vaikka houkutus olisi suuri en sittenkään rohkene tehdä niin suurta elämänmuutosta tässä vaiheessa. Alue on kyllä minun mieleeni, suunnittelupalkintojakin aikanaan saanut Helsingin lähiö... Ja uimarantakin olisi ollut kävelyetäisyydellä. No. Kaikkea ei voi saada, ja vähemmän voi olla enemmän, vai miten se meni ?..))
        demeter1


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa-a Brikkala. Jospa tuo kuvaamasi tunnemyrsky onkin "aktiivista suhtautumista" asiaan ja enemmän kuin lannistunut tyyneys, joka minulla tänään vallitsee ? Ja sanoohan lastensatukin: "kiukku antaa puhtia"..))
        Näihin omiin, tämänpäiväisiin askareihini en puhtia tarvitse, mutta uskon, että sitä löytyy kun on tarvis...
        Muistelinkin sinua ja elämänmuutostasi kun poika kertoi talossaan olevasta vapautuvasta huoneistosta, juuri siitä, mitä olin joskus katsellut "sillä silmällä". Vaikka houkutus olisi suuri en sittenkään rohkene tehdä niin suurta elämänmuutosta tässä vaiheessa. Alue on kyllä minun mieleeni, suunnittelupalkintojakin aikanaan saanut Helsingin lähiö... Ja uimarantakin olisi ollut kävelyetäisyydellä. No. Kaikkea ei voi saada, ja vähemmän voi olla enemmän, vai miten se meni ?..))
        demeter1

        Sinulla on taito demeter nähdä ja tuoda julki toinen, kannustavampi puoli asioista. Saattanee tuo pitää osallani paikkansa. Eikös se ole aktiivisuutta, kun olen huomannut ääneen puhumisen lisääntyneen ja alkaneeni puhutella esineitä toisessa persoonassa. Eilen tokaisin lankalaatikolle, että "siihenkös sinä jäit keskelle lattiaa" ;)

        Muistelen, että olet asunut tuossa talossasi jo vuosikymmeniä. Ei noin idyllisistä juurista ole helppo itseään irti riuhtaista. Olet kertonut sunnuntailounaista ja muista perheperinteistä ja kokoontumisista siellä. Muistoja on paljon. Tokihan uuteen kotiin tulee uusia perinteitä ajallaan, mutta se vie aikansa ennen kuin "kotoistuu".

        Toivotaan, että uimarannoille, olipa ne missä tahansa, päästään ensi kesänä ilman mitään rajoituksia.

        Kiitos vielä tsemppaavasta palautteestasi :)

        brinkkala


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulla on taito demeter nähdä ja tuoda julki toinen, kannustavampi puoli asioista. Saattanee tuo pitää osallani paikkansa. Eikös se ole aktiivisuutta, kun olen huomannut ääneen puhumisen lisääntyneen ja alkaneeni puhutella esineitä toisessa persoonassa. Eilen tokaisin lankalaatikolle, että "siihenkös sinä jäit keskelle lattiaa" ;)

        Muistelen, että olet asunut tuossa talossasi jo vuosikymmeniä. Ei noin idyllisistä juurista ole helppo itseään irti riuhtaista. Olet kertonut sunnuntailounaista ja muista perheperinteistä ja kokoontumisista siellä. Muistoja on paljon. Tokihan uuteen kotiin tulee uusia perinteitä ajallaan, mutta se vie aikansa ennen kuin "kotoistuu".

        Toivotaan, että uimarannoille, olipa ne missä tahansa, päästään ensi kesänä ilman mitään rajoituksia.

        Kiitos vielä tsemppaavasta palautteestasi :)

        brinkkala

        👍kiva lukea näin ulkopuolisenakin demeterin tekstiä. Hän KESKUSTELEE, ei vain esittele aikaansaannoksiaan minäminä tyyliin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinulla on taito demeter nähdä ja tuoda julki toinen, kannustavampi puoli asioista. Saattanee tuo pitää osallani paikkansa. Eikös se ole aktiivisuutta, kun olen huomannut ääneen puhumisen lisääntyneen ja alkaneeni puhutella esineitä toisessa persoonassa. Eilen tokaisin lankalaatikolle, että "siihenkös sinä jäit keskelle lattiaa" ;)

        Muistelen, että olet asunut tuossa talossasi jo vuosikymmeniä. Ei noin idyllisistä juurista ole helppo itseään irti riuhtaista. Olet kertonut sunnuntailounaista ja muista perheperinteistä ja kokoontumisista siellä. Muistoja on paljon. Tokihan uuteen kotiin tulee uusia perinteitä ajallaan, mutta se vie aikansa ennen kuin "kotoistuu".

        Toivotaan, että uimarannoille, olipa ne missä tahansa, päästään ensi kesänä ilman mitään rajoituksia.

        Kiitos vielä tsemppaavasta palautteestasi :)

        brinkkala

        Kiitos itsellesi Brinkkala, ja anteeksi ännän puuttuminen tuossa aikaisemmassa viestissä... Että Brikkala..))
        Teen nykyisin kirjoitusvirheitä niin paljon, etten niitä enää viitsi edes korjata. Voisivat ne kielipoliisit vähän puuttua minunkin kirjoitteluuni...


      • Anonyymi kirjoitti:

        👍kiva lukea näin ulkopuolisenakin demeterin tekstiä. Hän KESKUSTELEE, ei vain esittele aikaansaannoksiaan minäminä tyyliin.

        Kiitos palautteesta, Anonyymi 15.58. Ehkä esittelisin, jos minulla olisi esiteltävää..))


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        👍kiva lukea näin ulkopuolisenakin demeterin tekstiä. Hän KESKUSTELEE, ei vain esittele aikaansaannoksiaan minäminä tyyliin.

        Totta,paria lukuunottamatta nämä yleiselle palstalle blokkiutuneet kirjoittajat sivuavat laumasieluina niitä harvoja aiheita,joita avaaja tarjoaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Totta,paria lukuunottamatta nämä yleiselle palstalle blokkiutuneet kirjoittajat sivuavat laumasieluina niitä harvoja aiheita,joita avaaja tarjoaa.

        Jospa se "laumasieluisuus" on samanhenkisyyttä ? Tai sitten halua pitää yllä sopua, kun tuntuu että sitä "toista lajia" on riittävästi muualla.


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Jospa se "laumasieluisuus" on samanhenkisyyttä ? Tai sitten halua pitää yllä sopua, kun tuntuu että sitä "toista lajia" on riittävästi muualla.

        Demeter, kiitos että olet hyvyyden ja ystävyyden puolella!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Demeter, kiitos että olet hyvyyden ja ystävyyden puolella!

        Kiitos palautteestasi, Anonyymi 20.14. Liikutuin ihan kyyneliin tuosta, vaikka hyvin ymmärrän, etten ole mitenkään ainutlaatuinen. Yhdessä ja yhteydessä elämää eletään, kutsutaan toisistamme esille sekä hyvää, että pahaa, eikä sitä kukaan voi pelkästään omaksi ansiokseen lukea.
        "En minä ole itseäni tehnyt", sanoi joku tuttu kun häntä moitittiin ikävistä luonteenpiirteistä..))


    • Anonyymi

      Ahtisaaren pariskunta on parantunut koronasta. Kauan se kyllä kesti ja toipuminen jatkuu myös pitkään. Kyllä meillä vanhoillakin on toivoa. Kaikkea hyvää heille ja myös meille muille. Koitetaan vaan olla hyviä karanteenilaisia, ei aiheuteta lisää huolia nuorille.

      • Anonyymi

        Tuohan oli hyvä uutinen, Ahtisaarista. Mietinkin joku päivä, miten heidän on käynyt. Toivoa antaa, kuten sanot, Anonyymi 13.33.
        demeter1


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuohan oli hyvä uutinen, Ahtisaarista. Mietinkin joku päivä, miten heidän on käynyt. Toivoa antaa, kuten sanot, Anonyymi 13.33.
        demeter1

        Taapasin Eeva Ahtisaaren juhlassa, jossa hänet valitiin Vuoden Alumniksi. Se oli jokin 80-luvun lopun vuosista.
        Erittäin miellyttävä henkilö.
        M-e.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taapasin Eeva Ahtisaaren juhlassa, jossa hänet valitiin Vuoden Alumniksi. Se oli jokin 80-luvun lopun vuosista.
        Erittäin miellyttävä henkilö.
        M-e.

        Myös Marko Ahtisaari kertoo vanhempiensa tilanteesta Twitterissä.

        ”Vanhempieni viimeisimmät koronavirusnäytteet on todettu negatiivisiksi. Äitini Eeva toipuu nyt jo kotona. Lämmin kiitos kaikille sairaanhoidon ammattilaisille. Kun sanat loppuvat, musiikki jatkaa. Kohti valoa”, Marko Ahtisaari tviittaa.

        You tube-video: Kohti valoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taapasin Eeva Ahtisaaren juhlassa, jossa hänet valitiin Vuoden Alumniksi. Se oli jokin 80-luvun lopun vuosista.
        Erittäin miellyttävä henkilö.
        M-e.

        Eevalla oli suuri ansio, ettämiehensä valittiin presidentiksi. Harmi, ettei kysytty toiselle kierrokselle vaan tuli se Tavja.


    • Hyvää iltapäivää@ Kovasti kommenttini kiinnostaa, hyvä keskustelu on vuorovaikutteista asioita tarkastelaan eri kanteilta. Olen iloinen, että erilaiset elämän tilannekommentit kiinnostaa. Pyrin nyt vastaamaan kysymyksiinne.

      Kausi-influessarokotukset ovat EU-alueella yhtenäiset. Joten lokakuussa otin tälle vuodelle Suomessakin yleisesti jaetun ikä-ihmisille tarkoitetun maksuttoman rokotteen.

      Matkarokotukset olemme aina ostaneet Suomesta ja ne on piikitetty korven terveysasemalla.

      Ostin kesämökkini 24-vuotta sitten. Silloin nostettiin talon pilareita viimeksi. Routa heittelee peruskalliolla sijaitsevaa mökkiä joka vuosi. Siksipä on hyvä, että ikkuna-ja ovimiehet ovat paikalla kun pilareita oijotaan. Siitä kirjoitinkin jo alustuksessani. Kevytrakenteisen kuistin alapuoli oli suurimman oikomisen tarpeessa. Mökissä itsessä vain kaksi järvenpuoleista kulmaa.

      Talon perusosa on tehty joskus 1940- luvun alussa ja jatkorakennus 1970-luvulla, peruspilarit pääsääntöisesti noilta ajoilta. Pihakin on roudan ansiosta kumpareinen, mutta tasoittuu roudan sulattua.

      Talo on jatkossakin kesämökki. Ei talvilämmitystä kuin joskus esim. juhlapyhien aikana. Eristyksetkin vaihtelevat huoneittain. Olohuone ja ruokahuone ovat lämpimiä, tosin olohuoneeseen olen suunnitellut lattialämmitystä. No, katsotaan milloin. Keittiö on kylmin, siellä on alkuperäiset sahanpurueristeet. Ylinen on hyvin eristetty ja lämmin siellä voi nyt uusien ikkunoiden ansiosta nukkua kovilla pakkasillakin jos sellaiseen talvi-illan viettoon päätyisin.

      Olen teettänyt isot kuten peltikattoasennuksen talviaikana, edullinen aika ja nopea toimitus sekä ammattimiehet työntouhussa. Firmat tunnettuja, työtakuu korjauksiin en vielä toistaiseksi ole joutunut turvautumaan ja toivonkin, että ei tarvitse.

      Kotitalousvähennys lisää käteen jäävää eläkettä ja maksukyky ei kärsi. Kuka nyt pientä huvila ja huusi velkaa pelkää. Koronakevään jälkeen ei ole velatonta suomalaista. Valtion velka on meidän kaikkien velka.

      • Vilkas aamupäivä on rauhoittunut, joten mukini kanssa istun nyt rauhassa. Seniorihoivan puheluita kävin läpi johtoporrasta myöten, enkä joudu onneksi maksamaan irtisanomista kuun loppuun asti.
        Uusi vapaaehtoistyttö tulee vasta ensi maanantaina sovimme, ja apteekkitilauksenikin sain jo aamupäivällä.

        Pääsiäispuput oli muninut oveni taakse, vain lapulla, että ovat oireettomina koronasta! Höh, voisivat ne nimensä laittaa sentään, jouduin kiittämään yleisesti nyt Facebookissa!

        Pitänee naapurien varalta laittaa kiitoslappu oveen 🌷

        Taidanpa ottaa nojatuolitorkut, heippa 😊))


      • sini-sirkku kirjoitti:

        Vilkas aamupäivä on rauhoittunut, joten mukini kanssa istun nyt rauhassa. Seniorihoivan puheluita kävin läpi johtoporrasta myöten, enkä joudu onneksi maksamaan irtisanomista kuun loppuun asti.
        Uusi vapaaehtoistyttö tulee vasta ensi maanantaina sovimme, ja apteekkitilauksenikin sain jo aamupäivällä.

        Pääsiäispuput oli muninut oveni taakse, vain lapulla, että ovat oireettomina koronasta! Höh, voisivat ne nimensä laittaa sentään, jouduin kiittämään yleisesti nyt Facebookissa!

        Pitänee naapurien varalta laittaa kiitoslappu oveen 🌷

        Taidanpa ottaa nojatuolitorkut, heippa 😊))

        Harvinainen päivä täällä tänään ikkunastani katsottuna:) Lunta on
        tullut sakeana ja äkkiä vaihtunut kirkkaaksi auringonpaisteeksi. Näitä
        muutoksia on tullut ainakin kymmenen kertaa. Auringon paistaessa
        sain roskiskeikan tehtyä. Tottahan aukkoa pilvissä kyttäsin:)
        Oikeastaan en ole ehtinyt karensssista ressaantua. Olen asennoitunut
        niin, että koronariesa saattaapi kestää pitkäänkin ja se vain on elettävä.
        Olisikin mukava yllätys, jos lähiaikoina parempaan äkkimuutoksia tapahtuisi.
        Kyllä nämä päivät näinkin äkkiä mennä hutkahtavat. Minulla nyt ei
        ole sellaista hyvin kiinteätä suku- tai tuttukuntaa, jota haikailisin
        erikoisesti. Muutama puhelinsoitto silloin tällöin, ehkä kerran päivässä,
        hoituu kuulumiset. Eihän tämä ikäihmisten karenssin tapainen kovin
        paljon ole entistä menoa muuttanut. Tarvittaessa kaupassa voi tietyin
        varotoimin käydä ja samoin apteekista hakea rohdot. Ulkoillakin voi
        jos ilma sallii ja kunto kestää. Mitäpä tästä puuttuu? No tietysti se,
        että näitä pieniä rajoitteita ja suosituksia johtaa joku muu kuin "minä ite:)"
        Kyllä se tästä aurinko paistaa vielä risukasoihinkin!


    • Anonyymi

      Hyvä on toisia auttaa, mutta myös hyvä katsoa oman kansan tarvitsijoita.
      Kehitysyhteityöhön Suomi on antanut joka vuosi, mutta kuinka nyt,
      kun ennustetaan, että Suomen talous on samassa pisteessä , kuin sodan jälkeen,
      kun tämä coronapandemia on ohi!

      Pitäisikö hiukan vähentää , varmaan joka euro olisi tarpeen suomalaisillekin.

      • Anonyymi

        Nyt kun tulee lama taas ja yrityksiä lopetetaan valtavan paljon nii työttömyyttä lisääntyy


      • Huomenta, sumuisen aamun selkeytyminen tässä seurannassa.
        Harmaalta näyttää ympäristö, nähtäväksi jää tuleeko aurinko esiin, toivossa senkin suhteen, kuten kaiken muunkin elämän tänä päivänä.

        Tuo avun antaminen on tänä päivänä hyvin tarpeellista sinne missä vieläkin hyvin
        alkukantaisena elämä kulkee.
        Vaikeudet edessä meilläkin, kunhan kaikki tämä ohi on, mutta sanonta on, hyvän tekeminen palautuu tavalla tai toisella, siihen uskoen auttakaamme.
        Meillä kuitenkin ruokaa joka päivä ja turvallisuuskin vielä ainakin jotenkin kohdallaan.

        Olette kirjotelleet luku harrastuksista, harmittaa kun en saa itseäni samaan seuraan, pohdin mitä tänäänkin tekisi, mutta lukeminen ei vaan tartu kohteeksi.
        Yritän noiden aikauslehtien parissa sitä lukemisen intoa kasvattaa, mutta hidasta on innon kasvu, kai se on jäänyt unholaan vuosien saatossa.
        Ramoonalla puuhaa tuntuu riittävän piha töiden parissa ja jaksaapa hän vielä somistella video puhelunkin vuoksi, ihailtavaa kerrassaan;)

        Demeter asunnon vaihtoa mietiskelet, sen olen minä myös monasti mielessäni tehnyt, alkaa seinät päälle tässä tilanteessa tulemaan, virkistäisi asunnon vaihtaminen, mutta on se niin suuri urakka, että ei onnistu.
        Uskon, että selaisille vanhemille ja iso-vanhemmille tämä tilanne lepohetken antaa, mutta pidemmän päälle varmaan tylsäksi käy.

        Hyvinhän sinulla yhteyden otot toimii ynnämuu, minulla ei päivittäinkään, kun olen luvannut itse ottaa yhteyttä, kun tarvis tulee.
        Poikani kyllä on nyt yhteyttä ottanut useamminkin, mitä ennen, hän elää niin kiihkeä rytmistä työelämää, työt on sujunut myös tänä aikana, kai se korona ei veden alle kuitenkaan pääse;)
        Vähälle taitaa sukeltaminen hänellä jäädä, on muuta touilua pinnan yläpuolella.

        Brinkkala, potkaise sitä lankalaatikkoa, varmaan ihan hyvän tekee purkaa kiukkuaan, kaikki muukin ärtyminen on puerttava tavalla tai toisella.
        Minä kukille kiukkuilen, huonosti kasvavat saavat huutia, hyvin kasvaville kiitokset aika äänekkäästi, että häpeä tarttuisi niinhin huonosti kasvavien jpukkoon;)
        Kyllä se kesäkin eteen tulee ja uimaan päästään, siihen uskoen, odotellaan.

        Korpikirjailijalla työtä riittää, toivottavsati ammattinsa taitajia on rakennus miehesi, routa on aika moinen kaveri sekin.
        Minulla mökki aikoinaan koko painollaan heilui ja palasi roudan mennen paikoilleen, oli latan päällä ja vahinkoa ei tullut.
        Liiteri sitten seilasi milloin mihinkin suuntaan ja sitä piti joka kevät tukea, ettei järveen päässyt.

        Sini-sirkulla mukavia ystäviä/ naapureita, kun noin mukavasti muistavat, no varmaan sinä omasta puolestasi olet heitä muistanut, näin se menee, kun iloa antaa, sitä aika usein palautuksena itsellenkin saa.

        Noin tänä vuona kävi, talvea ei oikeastaan ollut, mutta kevättä kuitenkin nyt elämme ja toivoa kesän tulemisesta vielä ainakin on.
        Minusta kiitoksen saa kaikki kirjoittajat iloa ja mukavaa ajankulua tämä nojatuolo tarjoaa.
        Olen erimieltä tuosta aloittajan myötäilystä, annettavaa minulla ei ole minkään vertaa, viestittely ihan omina osioinaan tänne tulee , jokainen vastaa jos aihe siihen tilausta antaa.
        Tuo minäminä on luonnollista, kun itse se "minä" paikassa on;)

        Nyt lähetystä yrittämään, olkaa varovaisia kanssa käymisissa, jospa tämä päivä jo helpotuksia lupailisi, meillä edeleen tuo viisi tartuntaa on ilmoitettu, mutta varauduttu on nousuun.
        Valoisaa ja iloisaa päivää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt kun tulee lama taas ja yrityksiä lopetetaan valtavan paljon nii työttömyyttä lisääntyy

        Sen takia kehoittaisin käyttämään niitä kotimaisia palveluita, joita on vielä tarjolla.

        Juttelin remppamiesten kanssa mökilläni, olivat onnellisia, että työtä riittää. Luonnollisesti heilläkin on pelko kohdata uudet työkohteet.
        Hyvin on yhteistyömme sujunut. Kävin eilen illalla siivoamassa rakennusjätepuut jotka olivat siisteissä kasoissa mökin kupeella ja keräsin ja vein kasat peräkärryyn. Saavat touhuta keskenään en turhia hämmentele, upeaa jälkeä syntyy, ulko-ja sisäpuolelta jo nyt keskeneräisenäkin aivan ihana.

        On paljon erilaisia sellaisia töitä joita voimme ulkopuolisilla teetättää. Uskallusta tarvitaan.

        Plus 70-palstalle kampaajia kaivattiin, uskon, että vielä on niitä jotka uskaltavat tarjota myös hyvinvointipalveluja.

        Korppis huomenta kaikille ; )


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta, sumuisen aamun selkeytyminen tässä seurannassa.
        Harmaalta näyttää ympäristö, nähtäväksi jää tuleeko aurinko esiin, toivossa senkin suhteen, kuten kaiken muunkin elämän tänä päivänä.

        Tuo avun antaminen on tänä päivänä hyvin tarpeellista sinne missä vieläkin hyvin
        alkukantaisena elämä kulkee.
        Vaikeudet edessä meilläkin, kunhan kaikki tämä ohi on, mutta sanonta on, hyvän tekeminen palautuu tavalla tai toisella, siihen uskoen auttakaamme.
        Meillä kuitenkin ruokaa joka päivä ja turvallisuuskin vielä ainakin jotenkin kohdallaan.

        Olette kirjotelleet luku harrastuksista, harmittaa kun en saa itseäni samaan seuraan, pohdin mitä tänäänkin tekisi, mutta lukeminen ei vaan tartu kohteeksi.
        Yritän noiden aikauslehtien parissa sitä lukemisen intoa kasvattaa, mutta hidasta on innon kasvu, kai se on jäänyt unholaan vuosien saatossa.
        Ramoonalla puuhaa tuntuu riittävän piha töiden parissa ja jaksaapa hän vielä somistella video puhelunkin vuoksi, ihailtavaa kerrassaan;)

        Demeter asunnon vaihtoa mietiskelet, sen olen minä myös monasti mielessäni tehnyt, alkaa seinät päälle tässä tilanteessa tulemaan, virkistäisi asunnon vaihtaminen, mutta on se niin suuri urakka, että ei onnistu.
        Uskon, että selaisille vanhemille ja iso-vanhemmille tämä tilanne lepohetken antaa, mutta pidemmän päälle varmaan tylsäksi käy.

        Hyvinhän sinulla yhteyden otot toimii ynnämuu, minulla ei päivittäinkään, kun olen luvannut itse ottaa yhteyttä, kun tarvis tulee.
        Poikani kyllä on nyt yhteyttä ottanut useamminkin, mitä ennen, hän elää niin kiihkeä rytmistä työelämää, työt on sujunut myös tänä aikana, kai se korona ei veden alle kuitenkaan pääse;)
        Vähälle taitaa sukeltaminen hänellä jäädä, on muuta touilua pinnan yläpuolella.

        Brinkkala, potkaise sitä lankalaatikkoa, varmaan ihan hyvän tekee purkaa kiukkuaan, kaikki muukin ärtyminen on puerttava tavalla tai toisella.
        Minä kukille kiukkuilen, huonosti kasvavat saavat huutia, hyvin kasvaville kiitokset aika äänekkäästi, että häpeä tarttuisi niinhin huonosti kasvavien jpukkoon;)
        Kyllä se kesäkin eteen tulee ja uimaan päästään, siihen uskoen, odotellaan.

        Korpikirjailijalla työtä riittää, toivottavsati ammattinsa taitajia on rakennus miehesi, routa on aika moinen kaveri sekin.
        Minulla mökki aikoinaan koko painollaan heilui ja palasi roudan mennen paikoilleen, oli latan päällä ja vahinkoa ei tullut.
        Liiteri sitten seilasi milloin mihinkin suuntaan ja sitä piti joka kevät tukea, ettei järveen päässyt.

        Sini-sirkulla mukavia ystäviä/ naapureita, kun noin mukavasti muistavat, no varmaan sinä omasta puolestasi olet heitä muistanut, näin se menee, kun iloa antaa, sitä aika usein palautuksena itsellenkin saa.

        Noin tänä vuona kävi, talvea ei oikeastaan ollut, mutta kevättä kuitenkin nyt elämme ja toivoa kesän tulemisesta vielä ainakin on.
        Minusta kiitoksen saa kaikki kirjoittajat iloa ja mukavaa ajankulua tämä nojatuolo tarjoaa.
        Olen erimieltä tuosta aloittajan myötäilystä, annettavaa minulla ei ole minkään vertaa, viestittely ihan omina osioinaan tänne tulee , jokainen vastaa jos aihe siihen tilausta antaa.
        Tuo minäminä on luonnollista, kun itse se "minä" paikassa on;)

        Nyt lähetystä yrittämään, olkaa varovaisia kanssa käymisissa, jospa tämä päivä jo helpotuksia lupailisi, meillä edeleen tuo viisi tartuntaa on ilmoitettu, mutta varauduttu on nousuun.
        Valoisaa ja iloisaa päivää!

        Maisteri Sanna Marin nyt pääministerinä on hyvä esimerkki viisaasta naisesta,
        joka on elänyt elämässään jo kaikki tähänastiset vaiheet kunnollisesti,
        ja samoin suhtautuu tähän tehtäväänsä, huolellisesti ajatellen ja sitten toimien.

        Hän on nyt 34-vuotias, 2-vuotiaan tyttären äiti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maisteri Sanna Marin nyt pääministerinä on hyvä esimerkki viisaasta naisesta,
        joka on elänyt elämässään jo kaikki tähänastiset vaiheet kunnollisesti,
        ja samoin suhtautuu tähän tehtäväänsä, huolellisesti ajatellen ja sitten toimien.

        Hän on nyt 34-vuotias, 2-vuotiaan tyttären äiti.

        Saa nähdä, seuraako vanhempi polvi nuoren pääministerin ohjeita.
        Ainakin eräs oma seitsenkymppinen sukulaiseni oli kesämökillään pääsiäisenä.

        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen takia kehoittaisin käyttämään niitä kotimaisia palveluita, joita on vielä tarjolla.

        Juttelin remppamiesten kanssa mökilläni, olivat onnellisia, että työtä riittää. Luonnollisesti heilläkin on pelko kohdata uudet työkohteet.
        Hyvin on yhteistyömme sujunut. Kävin eilen illalla siivoamassa rakennusjätepuut jotka olivat siisteissä kasoissa mökin kupeella ja keräsin ja vein kasat peräkärryyn. Saavat touhuta keskenään en turhia hämmentele, upeaa jälkeä syntyy, ulko-ja sisäpuolelta jo nyt keskeneräisenäkin aivan ihana.

        On paljon erilaisia sellaisia töitä joita voimme ulkopuolisilla teetättää. Uskallusta tarvitaan.

        Plus 70-palstalle kampaajia kaivattiin, uskon, että vielä on niitä jotka uskaltavat tarjota myös hyvinvointipalveluja.

        Korppis huomenta kaikille ; )

        No voihan pirskales ! En ole huomannutkaan miten ihanat ikkunat minulla on, koko ajan ollut. Isot näköalaikkunat kolmeen ilmansuuntaan kerrostalon ylimmästä kerroksesta. Koko huoneiston pituinen lasitettu parveke länteen . Järvikin siintää kivenheiton päässä. 3kertaiset lämpölasit ja ikkunapokat hienossa kunnossa. Ovet kuin uudet myös, onhan tämä koko talo vasta 6 v. Pitääpä nyt oikein onnitella itseään kun on saanut aina nauttia hyvistä ikkunoista, ennen tätäkin taloa. Mökinkään ikkunoissa eikä ovissa ole mitään vikaa vaikka on yli 30 ollut. Kunnon puusepän tekemää laatua kaikki ja on tuplatkin, pysyy lämpö sisällä.
        Toivottavasti ei tuo routa tee tepposia, sietää varautua yllätyksiin kun ne tukipilarit etsii paikkaansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maisteri Sanna Marin nyt pääministerinä on hyvä esimerkki viisaasta naisesta,
        joka on elänyt elämässään jo kaikki tähänastiset vaiheet kunnollisesti,
        ja samoin suhtautuu tähän tehtäväänsä, huolellisesti ajatellen ja sitten toimien.

        Hän on nyt 34-vuotias, 2-vuotiaan tyttären äiti.

        Minustakin on kunnioitettavaa, että Sanna Marin on onnistunut yhdistämään äitiyden ja uran. Hänellä on hyvät tukijoukot ja kannustava lapsen hoitoon tiiviisti osallistuva mies. Ehjä lapsiperhe-elämä antaa hyvän taustan myös päätöksille ja voimaa vaikeassa vastuullisessa tehtävässä. Marin tietää mitä lapsiperheen arki on ja miten tärkeä on tukea lapsiperheitä tässäkin kriisissä. Tietysti on muitakin tukea tarvitsevia ryhmiä, mutta lasten aika on nyt, laiminlyönnit kostautuvat tulevaisuudessa moninkertaisesti koko yhteiskunnalle . Me vanhat voidaan odottaa ja olla kuuliaisesti karanteenissa. Onhan meillä eläkkeet turvana, ei tarvitse pelätä lomautuksia eikä irtisanomisia. On myös maksetut asunnot, hätäkös meillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maisteri Sanna Marin nyt pääministerinä on hyvä esimerkki viisaasta naisesta,
        joka on elänyt elämässään jo kaikki tähänastiset vaiheet kunnollisesti,
        ja samoin suhtautuu tähän tehtäväänsä, huolellisesti ajatellen ja sitten toimien.

        Hän on nyt 34-vuotias, 2-vuotiaan tyttären äiti.

        Kuten tavallista minulla,
        keskittymiskykyni heikennyttyä, taaskin nikkini M-e unohtui
        klo 11:40.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuten tavallista minulla,
        keskittymiskykyni heikennyttyä, taaskin nikkini M-e unohtui
        klo 11:40.

        Muuten, kevättä tämä on, näin ensimmäisen västäräkin tänään!
        Muistanette. "västäräkistä vähäsen" kesään! Miaelina.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta, sumuisen aamun selkeytyminen tässä seurannassa.
        Harmaalta näyttää ympäristö, nähtäväksi jää tuleeko aurinko esiin, toivossa senkin suhteen, kuten kaiken muunkin elämän tänä päivänä.

        Tuo avun antaminen on tänä päivänä hyvin tarpeellista sinne missä vieläkin hyvin
        alkukantaisena elämä kulkee.
        Vaikeudet edessä meilläkin, kunhan kaikki tämä ohi on, mutta sanonta on, hyvän tekeminen palautuu tavalla tai toisella, siihen uskoen auttakaamme.
        Meillä kuitenkin ruokaa joka päivä ja turvallisuuskin vielä ainakin jotenkin kohdallaan.

        Olette kirjotelleet luku harrastuksista, harmittaa kun en saa itseäni samaan seuraan, pohdin mitä tänäänkin tekisi, mutta lukeminen ei vaan tartu kohteeksi.
        Yritän noiden aikauslehtien parissa sitä lukemisen intoa kasvattaa, mutta hidasta on innon kasvu, kai se on jäänyt unholaan vuosien saatossa.
        Ramoonalla puuhaa tuntuu riittävän piha töiden parissa ja jaksaapa hän vielä somistella video puhelunkin vuoksi, ihailtavaa kerrassaan;)

        Demeter asunnon vaihtoa mietiskelet, sen olen minä myös monasti mielessäni tehnyt, alkaa seinät päälle tässä tilanteessa tulemaan, virkistäisi asunnon vaihtaminen, mutta on se niin suuri urakka, että ei onnistu.
        Uskon, että selaisille vanhemille ja iso-vanhemmille tämä tilanne lepohetken antaa, mutta pidemmän päälle varmaan tylsäksi käy.

        Hyvinhän sinulla yhteyden otot toimii ynnämuu, minulla ei päivittäinkään, kun olen luvannut itse ottaa yhteyttä, kun tarvis tulee.
        Poikani kyllä on nyt yhteyttä ottanut useamminkin, mitä ennen, hän elää niin kiihkeä rytmistä työelämää, työt on sujunut myös tänä aikana, kai se korona ei veden alle kuitenkaan pääse;)
        Vähälle taitaa sukeltaminen hänellä jäädä, on muuta touilua pinnan yläpuolella.

        Brinkkala, potkaise sitä lankalaatikkoa, varmaan ihan hyvän tekee purkaa kiukkuaan, kaikki muukin ärtyminen on puerttava tavalla tai toisella.
        Minä kukille kiukkuilen, huonosti kasvavat saavat huutia, hyvin kasvaville kiitokset aika äänekkäästi, että häpeä tarttuisi niinhin huonosti kasvavien jpukkoon;)
        Kyllä se kesäkin eteen tulee ja uimaan päästään, siihen uskoen, odotellaan.

        Korpikirjailijalla työtä riittää, toivottavsati ammattinsa taitajia on rakennus miehesi, routa on aika moinen kaveri sekin.
        Minulla mökki aikoinaan koko painollaan heilui ja palasi roudan mennen paikoilleen, oli latan päällä ja vahinkoa ei tullut.
        Liiteri sitten seilasi milloin mihinkin suuntaan ja sitä piti joka kevät tukea, ettei järveen päässyt.

        Sini-sirkulla mukavia ystäviä/ naapureita, kun noin mukavasti muistavat, no varmaan sinä omasta puolestasi olet heitä muistanut, näin se menee, kun iloa antaa, sitä aika usein palautuksena itsellenkin saa.

        Noin tänä vuona kävi, talvea ei oikeastaan ollut, mutta kevättä kuitenkin nyt elämme ja toivoa kesän tulemisesta vielä ainakin on.
        Minusta kiitoksen saa kaikki kirjoittajat iloa ja mukavaa ajankulua tämä nojatuolo tarjoaa.
        Olen erimieltä tuosta aloittajan myötäilystä, annettavaa minulla ei ole minkään vertaa, viestittely ihan omina osioinaan tänne tulee , jokainen vastaa jos aihe siihen tilausta antaa.
        Tuo minäminä on luonnollista, kun itse se "minä" paikassa on;)

        Nyt lähetystä yrittämään, olkaa varovaisia kanssa käymisissa, jospa tämä päivä jo helpotuksia lupailisi, meillä edeleen tuo viisi tartuntaa on ilmoitettu, mutta varauduttu on nousuun.
        Valoisaa ja iloisaa päivää!

        Hyvää iltapäivää!
        Aurinko paistaa nyt tänne risukasaan :) Täytyykin ottaa selvää mistä tuo sanonta tulee.
        Kiitos SkillaN tuosta hauskasta mielikuvasta :)) Ihan sain mielikuviini sarjakuvapiirroksen punaisesta varpaasta ja nuokkuvista kukista puhekuplineen ;))

        Kevät etenee suurin harppauksin täällä Lounais-Suomessa. Näin orvokkeja, valkovuokkoja ja puissa isoja silmuja. Jos tällainen aurinkoinen sää jatkuu, niin vappuna on kevät jo pitkällä.
        Ja onhan se, kerran Miaelina on västäräkin jo nähnyt :)

        En malta nyt enempää päästellä joutavanpäiväisiä ajatuksiani ruudulle, sillä kudin kuumottaa.

        Voikaa hyvin, kyllä tämä tästä iloksi muuttuu!

        brinkkala


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvää iltapäivää!
        Aurinko paistaa nyt tänne risukasaan :) Täytyykin ottaa selvää mistä tuo sanonta tulee.
        Kiitos SkillaN tuosta hauskasta mielikuvasta :)) Ihan sain mielikuviini sarjakuvapiirroksen punaisesta varpaasta ja nuokkuvista kukista puhekuplineen ;))

        Kevät etenee suurin harppauksin täällä Lounais-Suomessa. Näin orvokkeja, valkovuokkoja ja puissa isoja silmuja. Jos tällainen aurinkoinen sää jatkuu, niin vappuna on kevät jo pitkällä.
        Ja onhan se, kerran Miaelina on västäräkin jo nähnyt :)

        En malta nyt enempää päästellä joutavanpäiväisiä ajatuksiani ruudulle, sillä kudin kuumottaa.

        Voikaa hyvin, kyllä tämä tästä iloksi muuttuu!

        brinkkala

        No,onkos tullut talvi nyt kesän keskelle ja ostetaanko turkit myös pikkulinnuille! Nåin sadin aamuna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No,onkos tullut talvi nyt kesän keskelle ja ostetaanko turkit myös pikkulinnuille! Nåin sadin aamuna.

        Ehei tarvi turkkeja pikkulinnut. Lienee jo aurinko sinnekin ehtinyt.

        bri


    • Tervehdys kaikille.

      Tuossa aamupäivällä luin kommenttejanne.
      Mietiskelin siinä, että niistä päätellen, olette hyvin selvinneet tästä kontaktien välttämisestä huolimatta.
      Kaipa se elämänkokemus auttaa meitä yli 70-vuotiaita.
      Itse en yksin olemista pidä pahana, välillä nautin siitä.
      3 perheenjäsentäni oli tuolla alamökillä. Pojan vävy vaihtoi autooni kesärenkaat.
      Ennen vaihdoin aina itse, mutta nuo polvet ovat ruvenneet kenkkuileen, niin delegoin nuoremmille ja mielellään ne mummua auttaa.
      Kolmena aamuna on ollut lumi maassa, sulaen päivällä. 4joutsenta käynyt katsomassa kotijärveä, vaan jäässähän tuo vielä on.
      Välillä katsellut noita koronauutisia. Kovin on joillakin ihmisillä vaikeaa tuo kotona oleminen.
      Ei ole ihmekään, kun sanoivat esim., että Pariisissa asuvat pienissä asunnoissa, yksiössäkin saattaa olla neljä ihmistä.
      Nyt ollaan kaksi viikkoa kissan kanssa kahden, ruokaakin on niin paljon, ettei tarvi ainakaan yhtä kertaa enempää käydä kaupassa.

      • Juuri nyt aurinkoista päivää!
        Vaan eipä ollut aamupäivästä. Vanhoille varattuun tuntiin tähtäsin muonan
        hankinnan. Kun pääsin ulos, samalla alkoi märkää lunta tulemaan. Täytyi vain
        luonnonvoimiakin uhmata itsepäisesti. Eihän sekään eka kerta ollut:)
        Samaa keliä riitti paluumatkallekin. Niin että parasta ajatella: vaihtelu virkistää!
        Hyvin kuitenkin näyttää tämä "erikoistunti" toimivan. Huomaa se asioijien
        ikärakenteestakin, eikä pahaa tungosta ollut. Maksamaan pääsi heti suoraan.

        Se nyt oli jonkun Anonyymin pahantuulen letkautus, jonka heitti" aamun
        aloituksesta" ja meidän laumasieluisuudesta. Turhaan Skillan vähättelet
        merkitystäsi Noja-tuolin toimessa. Kyllä kirjoituksistasi löytyy asiantynkeä
        ja jutusteluakin monipuolisesti.
        Minulla ei nyt oikein "suksi luista". Ei se aina...tosin nyt on eräs propleema
        ratkottavana. Se taustallani häiritsee. En nyt selitä sen tarkemmin.
        Hyää jatkoa teille!


      • ynnämuu kirjoitti:

        Juuri nyt aurinkoista päivää!
        Vaan eipä ollut aamupäivästä. Vanhoille varattuun tuntiin tähtäsin muonan
        hankinnan. Kun pääsin ulos, samalla alkoi märkää lunta tulemaan. Täytyi vain
        luonnonvoimiakin uhmata itsepäisesti. Eihän sekään eka kerta ollut:)
        Samaa keliä riitti paluumatkallekin. Niin että parasta ajatella: vaihtelu virkistää!
        Hyvin kuitenkin näyttää tämä "erikoistunti" toimivan. Huomaa se asioijien
        ikärakenteestakin, eikä pahaa tungosta ollut. Maksamaan pääsi heti suoraan.

        Se nyt oli jonkun Anonyymin pahantuulen letkautus, jonka heitti" aamun
        aloituksesta" ja meidän laumasieluisuudesta. Turhaan Skillan vähättelet
        merkitystäsi Noja-tuolin toimessa. Kyllä kirjoituksistasi löytyy asiantynkeä
        ja jutusteluakin monipuolisesti.
        Minulla ei nyt oikein "suksi luista". Ei se aina...tosin nyt on eräs propleema
        ratkottavana. Se taustallani häiritsee. En nyt selitä sen tarkemmin.
        Hyää jatkoa teille!

        Tosiaan oli aamulla ankea näky, puut lumisia ja mäntyjen oksissa paksut valkoiset möykyt! Ilma niin harmaa lumipyrystä, etten yhtään tykännyt! Vedin peiton korville, ja ajattelin: olkoon mokoma takatalvi!

        Vaan 9 jälkeen aamukahvilla, tuntui jo ihan mukavalta, ja onhan päivä sujunut lukuharrastuksen parissa.

        Uutta minulle on viruksen olemassaolo jo ennen solun ilmaantumista, itseasiassa se on vaikuttanut ensimmäisen solun ja sitä myöten elämän syntyyn.

        Bakteereistakin on jälkiä meidän dna:ssa, kaikki nuo kamalat rutot ja surmat, jotka nekin oli lähtöisin Kiinasta, on jättänyt jälkensä dna ketjuun.

        Kumma kyllä niitä ei ollut metsästäjä ihmisillä,..vasta kun maanviljelys toi paikallaan pysymisen suurissa ihmisryhmissä, pääsi ne leviämään pandemeina.

        Niinpä niin,...ahtaimmin taitaa Kiinassa olla asukkeja pinta-alaan nähden.

        Lohisoppaa keitin ruuakseni, ja haarukkaleipiä olin leipassut jo pääsiäiseksi kahvin kanssa! Turhan hyviä vaan, kun ei muita syöjiä nyt ole 😊))

        Hyvä kun lumet suli pois, maa kun ei huhtikuussa sais ihan talvista olla. Ans'kattoo ny' mikä ryysis on Uudenmaan rajoilla, kun mökkikansa livahtaa mökeilleen!

        Illaniloa kevään tuloon!


    • Anonyymi

      Niin ja pääskysestä ei päivääkään!
      Aurinko paistelee kauniisti, tuulikin hieman tyventynyt päiväisestä.
      Päivät pitenee , aamuisinkin on jo valkoinen, ettei tarvi paljon valoja laittaa,
      kaihtimet vain ylös!

      Nyt jo purettiin eka kielto, saa tas ajaa ilman , että poliisi pysäyttäisi, Uudenmaan
      rajalla,
      hyvähän se, eikö ne muutkin rajoitukset pian lopu, toivotaan!

      Voidaan hyvin,
      Neeasa

    • Anonyymi

      katsoin TV:stä "Pitääkö olla huolissaan", ohjelman, se on joskus ollut oikein mukava, mutta nyt ainakin oli ala-arvoista katsottavaa!

      Typerää nauramista, ettei voinu edes kysymystään lukea, sitten kieli, kiroilua
      ja v-alkuisia sanoja!

      Melkein olin jo huolissani, että oliko juontaja humalassa, tai muuten seonnut!

      • Anonyymi

        Se oli ennen hauska ohjelma minunkin mielestäni, nyt muuttunut erilaiseksi.
        "Kaikki muuttuu, kaikki muuttuu, ei entiselleen mikään jää!"


      • Huomenia, nyt ei aurinko ole aivan varma paistaisiko, mietintä myssyssä kumminkin on ja voi iltapäiväksi päätyä paistamaan;)
        Jos tästä koronasta jotain myönteistä, olen tykästynyt pieniin lenkkeihini, löysin läheisen rantatien ja siellä näkyy vesilintuja ja uusia kauniita rakennuksia.
        Kivenheiton päässä ovat aina olleet, mutta minä vaan katuja olen tallaillut.

        Minäkin petyin "pitääkä olla huolissaan" ohjelmasta, niin osaava kuin Pirjo Heikkilä onkin, hänen puheensa hyvin epäselvää, ja tuo nauru häiritsee, kuten myös sopimattomat puheet.
        Miikaa kaipaan, kaikkine "niinku" sanontoineen;)

        Kotimaista sitä pyritään mahdollisimman paljon ostamaan ja palveluja samoin, soitin eilen kampaajalle, kun aika on ensi maananantaiksi varattu.
        Sanoi töitä tekevänsä suojattuna, ovet kiinni ja desit käytössä, niinpä sovimme, että riskeeraan, sillä avopäin kulkeminen alkaa ja tukka hankalassa pituudessa.
        Kohta on korppiksella ilon aihetta kesän ja tulevaisuudenkin varalle roppakaupalla;)

        Pääskysiä en ole vielä nähnyt liitelemässä, en västäräkkiäkään, mutta peipposen kuulin rantakoivikossa ja telkät seurustelivat, kai pesä paikkoja etsivät.
        Neeassa mainitsit tuon sulun loppuneen, totta ja lehdestä luin, että maltillista oli liikenne avaamisen jälkeenkin, kunpa säänöt mielessä edetään.

        Sini-sirkku vaan jaksaa tutkia elämän lähtökohtia ja tauteja, minä voisin kuvitella, että minulle tieto toisi tuskaa;)
        Tietämätön olen monien asioiden suhteen ja jos joku tieto hetken päässä pysyy, kohta ei enää tätä harmia ole olemassa;)

        Toivottavasti ynnämuun propleema selvisi, ainahan ne yleensä tavalla tai toisella tuppaavat selviämään.
        Suksi ei luista, aika yleinen ilmiö, joskus tuskan tuntein yrittää muistaa ettei samoja joka päivä kertoisi.

        Eliaana, olet saanut kissamummon kanssa tuon kissahaluni kasvamaan ja olen ihan vakavissani harkinnut, että ottaisin, mutta vielä on haitta puolet painaneet.
        Mihin joutuukaan jos pian vaikka nukun ikiuneen?
        Ymmärrän yksin viihtymisesi, kyllä se rauhallisuus mökki maisemissa tai yleeensä maaseudulla on jotain aivan toista, mitä täällä liike paikoilla kokee.

        Pääministeriä on kiitelty, yhdyn mielelläni kiitoksiin, jaksamista vaan toivon, on hän sellaisessa paikassa, että syyttelyn kohteeksikin joutuu.
        Hänellä on varmaan elämässään näkemyksiä myös heikommin elävien elämästä ja näin inhimillinen suhtautuminen on lähellä sydäntä.

        Olipa hyvä, että nyt viimeistään huomasit asuntosi ihanuudet anonyymi 12,11, nauti nyt kaikesta hyvästä, myös mökkisi osalta.
        Onnellinen saat olla, minä myös samoin ikkunoista maailmaa seurailen ja isolla parvekkeella aurinkoa otan, toivoisin kovin, että kaikilla joku ihanuus löytyisi;)

        Noita sanontoja aina tulee kuten risukasa mainita, alkuperää en tiedä, mutta jotenkin se lohduttava ilmaisu on, saitko alkuperän selville brinkkala?
        Niin se käsityö houkuttaa, onnittelen beinkkala, kun työn aloitit, lopussa sitten kiitos seisoo;)
        Minä aloitin virkkaamaan verhoa, eli salusiiniä, kun löysin puuvilla lankoja, siinä sitä ajan saa kulumaan ja silmät kipeiksi, on sen verran hankalaa mallia seurata, mutta hyvä että jotain puuhaa näpeilleni löysin.
        Olen kuin sairas, jos ei näpeissä jotain ole;)

        Toivotaan, että vanhat kuin nuoretkin varovaisuuden muistavaat, mökillä olokin varmaan sallittua, kun ohjeita hyvin luetaan.

        Eikös iso kirja sano, että huolta vailla pitäisi olla, kuten taivaan linnut, ei ne kylvä, ei korjaa, luottavat eineen löytyvän, toivottavasti ei niin kylmäksi mene, että kuolo tulee.

        Nyt näyttää ihan siltä, että aurinko on päättänyt paistaa, joten sekin hyvän mielen antaa ja askel keveämmäksi muuttu.
        Jatketaan eloa toivossa, että piankin asiat alkavat rulaamaan;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenia, nyt ei aurinko ole aivan varma paistaisiko, mietintä myssyssä kumminkin on ja voi iltapäiväksi päätyä paistamaan;)
        Jos tästä koronasta jotain myönteistä, olen tykästynyt pieniin lenkkeihini, löysin läheisen rantatien ja siellä näkyy vesilintuja ja uusia kauniita rakennuksia.
        Kivenheiton päässä ovat aina olleet, mutta minä vaan katuja olen tallaillut.

        Minäkin petyin "pitääkä olla huolissaan" ohjelmasta, niin osaava kuin Pirjo Heikkilä onkin, hänen puheensa hyvin epäselvää, ja tuo nauru häiritsee, kuten myös sopimattomat puheet.
        Miikaa kaipaan, kaikkine "niinku" sanontoineen;)

        Kotimaista sitä pyritään mahdollisimman paljon ostamaan ja palveluja samoin, soitin eilen kampaajalle, kun aika on ensi maananantaiksi varattu.
        Sanoi töitä tekevänsä suojattuna, ovet kiinni ja desit käytössä, niinpä sovimme, että riskeeraan, sillä avopäin kulkeminen alkaa ja tukka hankalassa pituudessa.
        Kohta on korppiksella ilon aihetta kesän ja tulevaisuudenkin varalle roppakaupalla;)

        Pääskysiä en ole vielä nähnyt liitelemässä, en västäräkkiäkään, mutta peipposen kuulin rantakoivikossa ja telkät seurustelivat, kai pesä paikkoja etsivät.
        Neeassa mainitsit tuon sulun loppuneen, totta ja lehdestä luin, että maltillista oli liikenne avaamisen jälkeenkin, kunpa säänöt mielessä edetään.

        Sini-sirkku vaan jaksaa tutkia elämän lähtökohtia ja tauteja, minä voisin kuvitella, että minulle tieto toisi tuskaa;)
        Tietämätön olen monien asioiden suhteen ja jos joku tieto hetken päässä pysyy, kohta ei enää tätä harmia ole olemassa;)

        Toivottavasti ynnämuun propleema selvisi, ainahan ne yleensä tavalla tai toisella tuppaavat selviämään.
        Suksi ei luista, aika yleinen ilmiö, joskus tuskan tuntein yrittää muistaa ettei samoja joka päivä kertoisi.

        Eliaana, olet saanut kissamummon kanssa tuon kissahaluni kasvamaan ja olen ihan vakavissani harkinnut, että ottaisin, mutta vielä on haitta puolet painaneet.
        Mihin joutuukaan jos pian vaikka nukun ikiuneen?
        Ymmärrän yksin viihtymisesi, kyllä se rauhallisuus mökki maisemissa tai yleeensä maaseudulla on jotain aivan toista, mitä täällä liike paikoilla kokee.

        Pääministeriä on kiitelty, yhdyn mielelläni kiitoksiin, jaksamista vaan toivon, on hän sellaisessa paikassa, että syyttelyn kohteeksikin joutuu.
        Hänellä on varmaan elämässään näkemyksiä myös heikommin elävien elämästä ja näin inhimillinen suhtautuminen on lähellä sydäntä.

        Olipa hyvä, että nyt viimeistään huomasit asuntosi ihanuudet anonyymi 12,11, nauti nyt kaikesta hyvästä, myös mökkisi osalta.
        Onnellinen saat olla, minä myös samoin ikkunoista maailmaa seurailen ja isolla parvekkeella aurinkoa otan, toivoisin kovin, että kaikilla joku ihanuus löytyisi;)

        Noita sanontoja aina tulee kuten risukasa mainita, alkuperää en tiedä, mutta jotenkin se lohduttava ilmaisu on, saitko alkuperän selville brinkkala?
        Niin se käsityö houkuttaa, onnittelen beinkkala, kun työn aloitit, lopussa sitten kiitos seisoo;)
        Minä aloitin virkkaamaan verhoa, eli salusiiniä, kun löysin puuvilla lankoja, siinä sitä ajan saa kulumaan ja silmät kipeiksi, on sen verran hankalaa mallia seurata, mutta hyvä että jotain puuhaa näpeilleni löysin.
        Olen kuin sairas, jos ei näpeissä jotain ole;)

        Toivotaan, että vanhat kuin nuoretkin varovaisuuden muistavaat, mökillä olokin varmaan sallittua, kun ohjeita hyvin luetaan.

        Eikös iso kirja sano, että huolta vailla pitäisi olla, kuten taivaan linnut, ei ne kylvä, ei korjaa, luottavat eineen löytyvän, toivottavasti ei niin kylmäksi mene, että kuolo tulee.

        Nyt näyttää ihan siltä, että aurinko on päättänyt paistaa, joten sekin hyvän mielen antaa ja askel keveämmäksi muuttu.
        Jatketaan eloa toivossa, että piankin asiat alkavat rulaamaan;)

        Huomenta taikka päivähän nyt jo on, aamuhommelit haukkasivat aikaa tavallista enemmän. Kuuntelin lisäksi valtiovarainministeriön talouskatsauksen, joka oli aika synkeä.
        Mutta eipä anneta sen mieliämme painaa, Jatketaan toivossa, kuten Skillankin kehoitti!

        Lämpenevää kevättä ja ilon aiheita päiväänne!🍀🐥🌷❤🌹t. M-e.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenia, nyt ei aurinko ole aivan varma paistaisiko, mietintä myssyssä kumminkin on ja voi iltapäiväksi päätyä paistamaan;)
        Jos tästä koronasta jotain myönteistä, olen tykästynyt pieniin lenkkeihini, löysin läheisen rantatien ja siellä näkyy vesilintuja ja uusia kauniita rakennuksia.
        Kivenheiton päässä ovat aina olleet, mutta minä vaan katuja olen tallaillut.

        Minäkin petyin "pitääkä olla huolissaan" ohjelmasta, niin osaava kuin Pirjo Heikkilä onkin, hänen puheensa hyvin epäselvää, ja tuo nauru häiritsee, kuten myös sopimattomat puheet.
        Miikaa kaipaan, kaikkine "niinku" sanontoineen;)

        Kotimaista sitä pyritään mahdollisimman paljon ostamaan ja palveluja samoin, soitin eilen kampaajalle, kun aika on ensi maananantaiksi varattu.
        Sanoi töitä tekevänsä suojattuna, ovet kiinni ja desit käytössä, niinpä sovimme, että riskeeraan, sillä avopäin kulkeminen alkaa ja tukka hankalassa pituudessa.
        Kohta on korppiksella ilon aihetta kesän ja tulevaisuudenkin varalle roppakaupalla;)

        Pääskysiä en ole vielä nähnyt liitelemässä, en västäräkkiäkään, mutta peipposen kuulin rantakoivikossa ja telkät seurustelivat, kai pesä paikkoja etsivät.
        Neeassa mainitsit tuon sulun loppuneen, totta ja lehdestä luin, että maltillista oli liikenne avaamisen jälkeenkin, kunpa säänöt mielessä edetään.

        Sini-sirkku vaan jaksaa tutkia elämän lähtökohtia ja tauteja, minä voisin kuvitella, että minulle tieto toisi tuskaa;)
        Tietämätön olen monien asioiden suhteen ja jos joku tieto hetken päässä pysyy, kohta ei enää tätä harmia ole olemassa;)

        Toivottavasti ynnämuun propleema selvisi, ainahan ne yleensä tavalla tai toisella tuppaavat selviämään.
        Suksi ei luista, aika yleinen ilmiö, joskus tuskan tuntein yrittää muistaa ettei samoja joka päivä kertoisi.

        Eliaana, olet saanut kissamummon kanssa tuon kissahaluni kasvamaan ja olen ihan vakavissani harkinnut, että ottaisin, mutta vielä on haitta puolet painaneet.
        Mihin joutuukaan jos pian vaikka nukun ikiuneen?
        Ymmärrän yksin viihtymisesi, kyllä se rauhallisuus mökki maisemissa tai yleeensä maaseudulla on jotain aivan toista, mitä täällä liike paikoilla kokee.

        Pääministeriä on kiitelty, yhdyn mielelläni kiitoksiin, jaksamista vaan toivon, on hän sellaisessa paikassa, että syyttelyn kohteeksikin joutuu.
        Hänellä on varmaan elämässään näkemyksiä myös heikommin elävien elämästä ja näin inhimillinen suhtautuminen on lähellä sydäntä.

        Olipa hyvä, että nyt viimeistään huomasit asuntosi ihanuudet anonyymi 12,11, nauti nyt kaikesta hyvästä, myös mökkisi osalta.
        Onnellinen saat olla, minä myös samoin ikkunoista maailmaa seurailen ja isolla parvekkeella aurinkoa otan, toivoisin kovin, että kaikilla joku ihanuus löytyisi;)

        Noita sanontoja aina tulee kuten risukasa mainita, alkuperää en tiedä, mutta jotenkin se lohduttava ilmaisu on, saitko alkuperän selville brinkkala?
        Niin se käsityö houkuttaa, onnittelen beinkkala, kun työn aloitit, lopussa sitten kiitos seisoo;)
        Minä aloitin virkkaamaan verhoa, eli salusiiniä, kun löysin puuvilla lankoja, siinä sitä ajan saa kulumaan ja silmät kipeiksi, on sen verran hankalaa mallia seurata, mutta hyvä että jotain puuhaa näpeilleni löysin.
        Olen kuin sairas, jos ei näpeissä jotain ole;)

        Toivotaan, että vanhat kuin nuoretkin varovaisuuden muistavaat, mökillä olokin varmaan sallittua, kun ohjeita hyvin luetaan.

        Eikös iso kirja sano, että huolta vailla pitäisi olla, kuten taivaan linnut, ei ne kylvä, ei korjaa, luottavat eineen löytyvän, toivottavasti ei niin kylmäksi mene, että kuolo tulee.

        Nyt näyttää ihan siltä, että aurinko on päättänyt paistaa, joten sekin hyvän mielen antaa ja askel keveämmäksi muuttu.
        Jatketaan eloa toivossa, että piankin asiat alkavat rulaamaan;)

        Hyvää huomenta!
        Hyvillä mielin luin , että SkillaNkin on jo löytänyt uusia lenkkipolkuja! Eikös vaan tunnukin ihanalta, kun löytää kotimaisemistaan uusia ulottuvuuksia?
        Minähän olen nyt parin kuukauden aikana tallannut jo niin paljon näitä lähiseudun polkuja, että miltei liian tutuiksi ovat jo tulleet.
        Kunhan kevät vielä etenee ja päivä pitenee niin auringon valossa aion ruveta koluamaan noita pidempiä luontopolkuja, joissa on onneksi viitoitusmerkit laitettu, etten huonon suuntavaistoni vuoksi yksikseni koiran kanssa eksy.
        Sitähän ovat nuo lapsenikin varoitelleet, kun ovat kuunnelleet, seikkailuretkiäni uudessa paikassa. Olisihan se kamalaa, jos kaiken lisäksi joutuisivat tätä mummoa metsistä etsimään!
        Puhuit SkillaN myös kissanotto haluistasi. Minäkin ensin ajattelin tänne uuteen paikkaan kissan ottaa, mutta nyt olen tyytyväinen, kun vain lainakoira on huushollissani. No, miltei omakseni sen jo tunnen, eikä poikanikaan ole ainakaan näyttänyt pahoilla mielin olevan.
        Joten nautin nyt tästä lainalemmikistä, ja hyvinhän me toimeen tullaankin, lenkkejä ja ruokaa, siinä päivämme suurimmat ilot!
        Hyvää päivän jatkoa kaikille, ja pidetään mieli korkealla, kaikki aikanaan järjestyy, uskoo km.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomenta taikka päivähän nyt jo on, aamuhommelit haukkasivat aikaa tavallista enemmän. Kuuntelin lisäksi valtiovarainministeriön talouskatsauksen, joka oli aika synkeä.
        Mutta eipä anneta sen mieliämme painaa, Jatketaan toivossa, kuten Skillankin kehoitti!

        Lämpenevää kevättä ja ilon aiheita päiväänne!🍀🐥🌷❤🌹t. M-e.

        Onko tämä sinun mielestäsi totta?

        "Se tuska, jota tunnet tänään,
        on se v a h v u u s, jota tunnet huomenna."

        .


    • Anonyymi

      Ylipainon on tutkimuksissa havaittu olevan selvä riskitekijä nuoremmillakin sairastua vakavasti koronaan, viedä teholle ja aiheuttaa kuolemia esim. USA:ssa.
      Koettakaa liikkua ja syödä terveellisesti, ettei riski kasva. Älkää menkö kauppoihin, vaikka itse käyttäydytte ohjeiden mukaan, muut ei sitä välttämättä tee. Metri on liian pieni turvaväli. Tauti on kavala, koska hyvin moni sairastaa sen oireettomana ja voi silti tartuttaa. Joka kunnassa on ihmisia, jotka tuo ostokset kerran viikossa kotiovelle ja ilmaiseksi, koska ovat jo kunnan palkkalistoilla ja vapaina muista tehtävistä. Katsokaa kuntien sivuja ja soittakaa ja kysykää.

      • Anonyymi

        Jabadaba duu!!! Kokeilin ihan uteliaisuuttani oman City-Marketin kotiinkuljetusta, ja hupsista,..jo huomenna saan ostokseni 18-22 välillä!
        Uskomatonta, tilasinkin paljon täydennystä.--ihan tuntuuu juhlavalta kun jokin toimii niin kuin ennenkin 🌷

        Nyt en ehdi riemuita enempää, heippa!


    • Anonyymi

      Ketjun aloittajan kuvauksen mukaan riitaisia naapureita löytyy Savosta.

      Taitaa olla kyseessä nimenomaan tuo (V)etelä-Savo, vai mitä?

      • Anonyymi

        Jopa jotakin, olenko sellaisen kuvan joskus antanut, että riitaisia on Savon asukkaat, ei pidä paikkaansa, ainakaa minun naapureiden kanssa.
        Pohjois-Savoa olemme, mutta aivan siinä rajoilla Etelä-Savon kanssa.
        Pahoillani ole, jos tälläisen harhan olen antanut, skillan.


    • Onnea ja iloa, elämän pieniä ihania asioita varovasti, ettei ne pahoita kenenkään mieltä.

      Pakko kuitenkin hehkutella. En olisi ikinä uskonut muutosta mikä on tapahtunut nyt kun sisäpuolen remppa on valmistunut.

      Ulkopuolella on vielä työt kesken. Tänään menen ja keitän kahvit ja vien jotain hyvää kahvileipää uutterille työmiehille. "Tämä on ollut haastava ja työläs urakka" tuumasi johtava remonttireiska. Sen kyllä uskon kun upeaa työn jälkeä ihastelen. Tällä uudistuksella talo muuttuu kerralla kokovuotiseen käyttöön ; )

      No, nuo mökkini tuki pilarit ja savimaan routa huolestuttavat kattoparvekkeelta moalimaa ihastelevaa, mutta kerronpa, että ennen ei tukipilareiden päällä asennettu säädettäviä "ruuveja" roudan liikkeitä myöntelemään. Nyt ne asennettiin. aika näyttää niiden toimivuuden.

      Puolipilvistä Korvessa, aurinkoista juuri nyt 1C.

      • Anonyymi

        Mistä päättelet että joku pahottaa mielensä siitä että jollakin on vihdoin kunnon ikkunat ? :))))))Onhan sekin todella hienoa että ikkunoiden vaihdolla koko huushollisi sisuspuoli koheni. Kyllä jokainen sinulle sen onnen suo , ole huoleti. Nuo pilarit vaan joitakin huolettaneet ja routa. Mutta toivotaan että ruuvikonsti pätee. Ei sitä ole meikäläinen osannut antaa arvoa sille onnelle, että on aina ollut kunnolliset ikkunat ja lämmöt sisällä pysyneet. .


    • Päivää tänne. Ja lunta oli taas tullut ! Onneksi ei tupaan vaan pihamaalle - vielä enemmän kuin eilen. Ja juuri kun olin saanut ankeat puutarhakalusteeni rahdatuksi takapihalle. Eilen näet ylpeilimme ystäväni kanssa sillä, miten tunnollisia kierrättäjiä olemme..)) Minulle se on aina ollut luontaista, ystäväni tahtoo seurata aikaansa - kun kierrätys on jopa muodikasta nyt.

      Kiva, että kaikille on tullut uutta askaretta tai kiinnostuksen kohdetta elämään. Kyllähän ankeiden aikojen puristuksessa ihminen yleensä tavoittaa oman kekseliäisyytensä, kurkottaa uutta kohti, sanotaan.

      Metsälenkit on nyt pitänyt jättää väliin. En arvaa lähteä kahlaamaan lumeen kun juuri heitin talvilenkkarini pois, pohjat olivat katkenneet niinkuin nykyisin pakkaa käydä tunnetuillekin jalkineille, kuten minulla Kuoma-kengille ja Ecco-kävelykengille.
      Aika vastuutonta valmistaa kenkiä, mitkä eivät kestä paria - vai muutamaa ?-vuotta pitempään.
      Eilen puhuimme kaverini kanssa ja totesimme, että elämme nyt luostarinomaisissa olosuhteissa, missä voi ajatella, että "kaukana kavala maailma" ja meillä on keskeisenä se oma sisäinen maailma. Ehkä ei nyt ihan niinkään, onhan meillä päivittäiset kontaktimme ja verkosto, jossa olemme mukana, mutta pitkälti tässä omassa varassa ollaan, syödään niitä eväitä, mitä on matkan varrella kerätty.

      Kai sitä olisi hyvä ajatella, että opiksi ja ojennukseksi tämäkin aika on. Kunhan vain pystyisi keskittymään tähän päivään, eikä huolehtisi tulevasta, kuten Skillan tuolla muistuttukin.
      Hyvää päivänjatkoa kaikille ja sitä mielenrauhaa - kuten Ruben Stiller aina muisti toivottaa. Ennen kuin sai YLE:ltä potkut - eikös se niin ollut ?

      • Anonyymi

        Kaipaan Rubenia. Ruben oli rohkea toimittaja ja hänessä on harvinaista itseironiaa.


    • Anonyymi

      Päivänpaisteesta risukasaan on juteltu, ja ainahan sanontojen alkuperät kiinnostavat. Risu on monenkin asian vertauskuva, ruusuja ja risuja jaellaan tälläkin foorumilla. Tuhmat saavat pelätä jouluna risuja ja risukasa taitaa olla jonkinlainen kurjan asumuksen , olosuhteiden ja tekeleen symboli myös. Kesä tulee kaikille, köyhille ja rikkaille, ja paistaa se päivä risukasaankin. Mieleen tulee Topeliuksen satu, jossa myrsky ja päivänpaiste kilpailevat, kumpi on vahvempi ja saa riistetyksi mummolta palttoon. Myrsky puhkui ja puhalsi, huuteli että pois tieltä risut ja männynkävyt, mutta mummo kääri vaan nuttua tiukemmin ympärilleen, sitten auringonpaisteessa hän riisui sen hetkessä . Tässäkin piilee se viisaus, että lempeydellä saa paljon aikaan.

      Risuteema on ollut meillä ajankohtainen, kun on leikattu pensaita ja heldelmäpuita, niitä kasattu, sahattu ja haketettu. Sää ei ole touhua suosinut, tai miten sen ottaa, eipähän ole tullut kuuma ja saa alta pois ajoissa , sitten voi nauttia hauskemmista töistä. Eilen illalla nauratti, kun väsyneinä saunottiin ja sitten kellahdettiin Vallilan pussilakana-tyynyliinasetin syliin aivan kuin risukasaan. Kankaan kuvio esittää koivuja hiirenkorvissaan, mutta kuvio on pääasiassa graafisen mustavalkea eikä kovin onnistunut , vaan tosiaankin tulee hiukan risukasassa olo. Mutta sopiihan se meille , kun risusavotta on tuttua metsätöinäkin.

      Varmaan kiva saada uudet ikkunat, talon ilme muuttuu eikä lämpö karkaa harakoille , ovat uutuudenpuhtaatkin, ei tarvitse heti ikkunanpesuun ryhtyä. Minä olen parina vuonna sen ulkoistanut, mutta uskaltaakohan nyt ketään kotiinsa töihin päästää. Luin ohjeet, miten pitää toimia, jos kotiin pitää päästää vaikka putkimies. Meillä pakastinkaappi on alkuperäinen, jo 15 vuotta, ja sen hajoamista olen vähän pelännyt, kun siinä on vielä niin paljon marjoja ja muutakin ruokaa. Apukeittiössä on toinen pienempi, nyt jo tyhjä pakastinkaappi, ettei ihan pulaan jouduttaisi ja sähkökatkojen varalle aggregaatti, joskus tarvittu veneen kunnostuksessa ja mökillä. Keitin jo osasta marjoja hilloja, nuorissa perheissä kuluu niitä nyt erityisen paljon , kun lapset ovat kotona ja puuroa keitellään aamuisin, nuoret paistavat lettuja ja pannareita.

      Kärsivällisyyttä karanteeniin hyvät ystävät, annetaan toisillemme tilaa täälläkin !

      Ramoona

    • Anonyymi

      Rajavalvonta lopetettiin ja pyyntönä ja vetoomuksena Marin toivoi, että nyt ei lähdettäisi mökille. Uudenmaan uutisissa sitten haastateltiin rouvaa, joka iloitsi, että Espoossa asuva poika perheineen pääsee nyt Mäntyharjun mökille katsomaan, että kaikki on kunnossa.
      Sen verran ne vetoomukset auttavat.
      Toisaalta - aviisissa luki, että Suomen arvio koronakuolleisuuteen on 0.2 %. Niin että vähän tämä tuntuu myrskyltä vesilasissa, vaikka nöyränä ohjeita noudatettaisiinkin.
      Kuoleminen koronaan ei ole helpoin lähtö, niin että varmuuden vuoksi sitä on valmis alistumaan epämukavuuteen.
      Lumi tuli eteläänkin. Tuhkapensaan oksilla oli reipas lumikerros, jonka läpi pensaan vihreät lehdet puskivat läpi. Olin istuttanut kaupan narssissit piharuukkuun, ja nyt ne poloiset ovat joutuneet jo kahden lumituiskun alle. Urheasti kukkivat vielä, mutta aika pöllytettynä, lehdet sinne tänne ja kukat kallellaan.
      Kirjoittelette lukemistanne kirjoista. Minua potuttaa, kun olen kirjahyllyni kirjat lukenut kaikki, eikä sieltä löydy oikein mitään mieleistä. Löysin Lempi Jääskeläisen historiallisen romaanin "Aatelisvaakuna", ja sitä on mielenkiintoista lukea, koska Jääskeläinen on vaivautunut ottaman selvää 1600-luvun asunnoista, vaatetuksesta ja ruuasta, joista kertomuksen sivuitse silloin tällöin näkyy välähdys. Jääskeläinen on kirjoittanut Viipurista paljon, mutta minulla ei taida itselläni olla kuin tämä kirja.
      Hyvää iltapäivää kaikille, terveenä ollaan.
      - Mkr. -

      • Anonyymi

        Eilen "Pitääkö olla huolissaan" TV-ohjelmassa eräs ihmetteli, miksi ei enää hattuja tehdä?
        Samaa kysyn minäkin, en tarkoita mitään kovin juhlavia , vaa n aivan tavallisia päähineitä,
        vaikka baskerimallisia, jotka kuitenkin on tehty paksummasta aineesta, kuin ohut kangas.

        Näillä leveysateilla sentään pitäisi jotan lakkia päässä olla, emme asu Etelä-Euroopassa.
        Minusta pikkuhattu on aina mukava ja kaunis!


      • Anonyymi

        Talveltahan se tänä aamuna täällä näytti. Maa oli reilusti valkoinen
        ja aurausvehkeet olivat pyyhkäisset lumia jalkakäytäviltä. Ja tuli
        sitä lunta vielä ilmastakin. Nyt päivän aikana on lumet melkein kokonaan
        kadonneet, aurinko paistaa täysillä ja kevät on:)
        Niin... se eilinen pieni propleenani. Naapurilla vain oli asiaa ja kumppanini
        aukaisi oven. Vieras ei halunnut astua sisään kun on tämä karenssi.
        Minua kysyttiin ja vastasin joo, joo. Olin juuri kirjoittamassa. Täytyihän
        minun hommani pistää poikki. Asiat selvisi, ei mitään pahaa, yhtä työkalua
        naapuri kaipasi lainaksi ja sehän multa löytyi.
        Ei tämä karenssi edelleenkään minua juuri mitenkään haittaa. Sapuskaa
        tuli tuotua sen verran, että viikon taas pärjää. Kävelyjä voi tehdä kuntonsa
        mukaan. Onhan ne rajoitukset jonkinlainen tunneasia, mutta ohjeiden
        mukainenkaan käyttäytyminen ei suuria muutoksia tee. Tämä nyt
        puretun maakuntarajan ylittelykielto ei suurinta osaa koskenut, ei
        minullakaan ollut tarvetta lähteä kauemmas. Varmaan joitain "mökkiläisiä" ehti harmittaa kun jatkosta ei ollut tietoa.
        Kyllä se tästä paremmaksi muuttuu:) (hyväksi ei milloinkaan...noo :((


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Talveltahan se tänä aamuna täällä näytti. Maa oli reilusti valkoinen
        ja aurausvehkeet olivat pyyhkäisset lumia jalkakäytäviltä. Ja tuli
        sitä lunta vielä ilmastakin. Nyt päivän aikana on lumet melkein kokonaan
        kadonneet, aurinko paistaa täysillä ja kevät on:)
        Niin... se eilinen pieni propleenani. Naapurilla vain oli asiaa ja kumppanini
        aukaisi oven. Vieras ei halunnut astua sisään kun on tämä karenssi.
        Minua kysyttiin ja vastasin joo, joo. Olin juuri kirjoittamassa. Täytyihän
        minun hommani pistää poikki. Asiat selvisi, ei mitään pahaa, yhtä työkalua
        naapuri kaipasi lainaksi ja sehän multa löytyi.
        Ei tämä karenssi edelleenkään minua juuri mitenkään haittaa. Sapuskaa
        tuli tuotua sen verran, että viikon taas pärjää. Kävelyjä voi tehdä kuntonsa
        mukaan. Onhan ne rajoitukset jonkinlainen tunneasia, mutta ohjeiden
        mukainenkaan käyttäytyminen ei suuria muutoksia tee. Tämä nyt
        puretun maakuntarajan ylittelykielto ei suurinta osaa koskenut, ei
        minullakaan ollut tarvetta lähteä kauemmas. Varmaan joitain "mökkiläisiä" ehti harmittaa kun jatkosta ei ollut tietoa.
        Kyllä se tästä paremmaksi muuttuu:) (hyväksi ei milloinkaan...noo :((

        Kirjautuminen katosi, jossain hetki ennen lähetystä. Terv .ynnämuu


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kirjautuminen katosi, jossain hetki ennen lähetystä. Terv .ynnämuu

        Huomenta, nyt taas viikonlopun alkuun, nopsaan viikot vierii, vaikka ankeaa onkin elämisen kanssa.
        Oikeastaan ei mitään valituksen aihetta, mutta nurinaa on vaan oltava.
        Sää lupaa aurinkoa, ei lumesta tietoakaan, teillä etelässä muistutetaan miltä talvi näyttää;)

        Miaelina noista valtion velan otoista puhelit, surullista on kuulemiset, mutta miten muuten voisikaan toimia, raha ei kasva puissa.
        Tuntuu kuin aina vaan noita velan oton pakollisuuksia riittää, ei kauan ole, kun sotavelat saatiin maksettua, nyt tämä ja monet muut asiat taas tiukille vetää.
        Velan maksua tämä minunkin ikä on ollut, jos omista olenkin selvinnyt, tätä yhteistä hyvin tai huonosti menevän velan ottoa maksan.

        Nyt haluan sanoa, että ei tuo ylipaino ole ainakaan minulle tauteja lisännyt, joten tässäkin asiassa voi kumota sanomiset, ainakin joidenkin osalta, vaikka turhaahan näitä kiloja on kantaa, mutta tähän on tyytyminen.
        Sini-sirkku varmaan ilakoi tuosta ostosten kotiin kuljetuksesta, hyvä että onnistui.
        Tuo tuska on sanonta sekin, tämän päivän huolet voi huommenna jo naurattaa, näin se on.

        Kissamummo luulin sinulla kissan olevan, aiemmin eikös ollutkin, miten sen kävikään?
        Kyllähän tämä melkein luostari elämältä tuntuu, vaikka sielläkin päivän töihin pääsevät ulkoilmaan, kasvinmaata ja puutarha hoitavat, ainakin nunnaluostarissa.
        Olen siellä nähnyt hienot, hyvin hoidetut juures pellot, samaan tapaan myös munkit, heillä kaupattavaa tavaraakin valmistetaan, monta kertaa olen sielläkin käynyt.
        Nyt hiljentynyt sielläkin elämä, ei turisteja ei apu työtekijöitä, näin lehdestä luin.

        Ramoona selvitti risukasa ongelman ja vähän muutakin, nykyään on hienoa ja siistiä myös, kun nämä hakettajat on keksitty.
        Helpotusta kaikella tapaa myös puutarhan hoitoon, kun katselee noita puutarha ohjelmia, koneilla siellä toimitaan ja valmiit nurmikot asennetaan, edistystä täläkin saralla ja huimasti, tuodaan mustikka ja puolukka mättäätkin valmiina pihaan;)
        Etupäässä kuitenkin mökkien pihaan.

        Kyllähän näin vanhasta tuntuu, joka on jo nähnyt monet kulkutaudit, että tosiaan myrskyä vesilasissa, mutta onhan tämä valtavia tuhoja saanut aikaan, jokapäivä noita kauheuksia kuulee, mutta onneksemme olemme vielä kuitenkin melko helpolla päässeet.
        Tuota tottelemuutta kyllä esiintyy, sen olen huomannut, mutta myös sen, että vanhukset eivät kokoonnu, kuten tekee tämä muu aikuisväestö.
        Parasta olisikin, että jokainen kohdaltaan pitäisi säännöt mielessä ja vaikka sinne mökillekin mieli palaa, varovaisuutta siihekin menemiseen tarvitaan.
        Täällä voi kirjastolta tilata kirjoja, näin olen ollut huomaavani jostakin lehdestä.

        Olen ostanut lierihattujakin, mutta ei ne monasti päähän ole sattuneet, myssy linjoilla sitä vaan mennään ja vielä oma tekoisilla;)
        Kohta kun sää sallii, tekee hiuksillekin hyvää olla avopäin, varoa pitää kyllä kevät säätä, aika arvaamaton on.

        Ei minullekaan suurta haittaa näistä kielloista ole, mutta se tunne jotenkin vaan ärsyttää, että ei ihan oman tahtonsa mukaan voi toimia.
        Ainahan aihetta tyytymättömyyteen on, joskus aiheesta, useinkin ilman sitä, ihmisten helmasyntejä nämä ovat.
        Noin se naapurisopu yllä pidetään, lainataan jos tarve tulee, sekin on kadonnut melkein tyystin, ei enää sokeriakaan kukaan käy naapurista lainaamassa;)

        Kiva, että korpikirjailijalla tuntuu tuo remonnti hyvin edistyvän ja kyllähän se ilme muuttuu sisälläkin, mieli tekee uusia ja muuttaa jotain sielläkin.
        Usein osaremontin tekeminen saa tarpeen kohentaa muutakin.
        Jotain kohentamisen tarvetta minäkin kotiini tarvitsisin, mutta nyt pitää vaan tyytyä katselemaan olemassa olevaa.

        Postiin ja kauppaan piipahdan, täydennystä jostakin tarve, vaikka ruokaa onkin, ehkä lanka on ostosten kärjessä ja postiin tullut lähetys.
        Samalla kierrän vähän pidemmän lenkin meno matkalla, tulee sekin homma hoidettua.
        Pilvipoutaa, ei aurinko ilmaantunutkaan, ehkä tuuli tuo sadettakin sillä mallilla heiluu, mutta kestetään säänkin vaihtelut;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta, nyt taas viikonlopun alkuun, nopsaan viikot vierii, vaikka ankeaa onkin elämisen kanssa.
        Oikeastaan ei mitään valituksen aihetta, mutta nurinaa on vaan oltava.
        Sää lupaa aurinkoa, ei lumesta tietoakaan, teillä etelässä muistutetaan miltä talvi näyttää;)

        Miaelina noista valtion velan otoista puhelit, surullista on kuulemiset, mutta miten muuten voisikaan toimia, raha ei kasva puissa.
        Tuntuu kuin aina vaan noita velan oton pakollisuuksia riittää, ei kauan ole, kun sotavelat saatiin maksettua, nyt tämä ja monet muut asiat taas tiukille vetää.
        Velan maksua tämä minunkin ikä on ollut, jos omista olenkin selvinnyt, tätä yhteistä hyvin tai huonosti menevän velan ottoa maksan.

        Nyt haluan sanoa, että ei tuo ylipaino ole ainakaan minulle tauteja lisännyt, joten tässäkin asiassa voi kumota sanomiset, ainakin joidenkin osalta, vaikka turhaahan näitä kiloja on kantaa, mutta tähän on tyytyminen.
        Sini-sirkku varmaan ilakoi tuosta ostosten kotiin kuljetuksesta, hyvä että onnistui.
        Tuo tuska on sanonta sekin, tämän päivän huolet voi huommenna jo naurattaa, näin se on.

        Kissamummo luulin sinulla kissan olevan, aiemmin eikös ollutkin, miten sen kävikään?
        Kyllähän tämä melkein luostari elämältä tuntuu, vaikka sielläkin päivän töihin pääsevät ulkoilmaan, kasvinmaata ja puutarha hoitavat, ainakin nunnaluostarissa.
        Olen siellä nähnyt hienot, hyvin hoidetut juures pellot, samaan tapaan myös munkit, heillä kaupattavaa tavaraakin valmistetaan, monta kertaa olen sielläkin käynyt.
        Nyt hiljentynyt sielläkin elämä, ei turisteja ei apu työtekijöitä, näin lehdestä luin.

        Ramoona selvitti risukasa ongelman ja vähän muutakin, nykyään on hienoa ja siistiä myös, kun nämä hakettajat on keksitty.
        Helpotusta kaikella tapaa myös puutarhan hoitoon, kun katselee noita puutarha ohjelmia, koneilla siellä toimitaan ja valmiit nurmikot asennetaan, edistystä täläkin saralla ja huimasti, tuodaan mustikka ja puolukka mättäätkin valmiina pihaan;)
        Etupäässä kuitenkin mökkien pihaan.

        Kyllähän näin vanhasta tuntuu, joka on jo nähnyt monet kulkutaudit, että tosiaan myrskyä vesilasissa, mutta onhan tämä valtavia tuhoja saanut aikaan, jokapäivä noita kauheuksia kuulee, mutta onneksemme olemme vielä kuitenkin melko helpolla päässeet.
        Tuota tottelemuutta kyllä esiintyy, sen olen huomannut, mutta myös sen, että vanhukset eivät kokoonnu, kuten tekee tämä muu aikuisväestö.
        Parasta olisikin, että jokainen kohdaltaan pitäisi säännöt mielessä ja vaikka sinne mökillekin mieli palaa, varovaisuutta siihekin menemiseen tarvitaan.
        Täällä voi kirjastolta tilata kirjoja, näin olen ollut huomaavani jostakin lehdestä.

        Olen ostanut lierihattujakin, mutta ei ne monasti päähän ole sattuneet, myssy linjoilla sitä vaan mennään ja vielä oma tekoisilla;)
        Kohta kun sää sallii, tekee hiuksillekin hyvää olla avopäin, varoa pitää kyllä kevät säätä, aika arvaamaton on.

        Ei minullekaan suurta haittaa näistä kielloista ole, mutta se tunne jotenkin vaan ärsyttää, että ei ihan oman tahtonsa mukaan voi toimia.
        Ainahan aihetta tyytymättömyyteen on, joskus aiheesta, useinkin ilman sitä, ihmisten helmasyntejä nämä ovat.
        Noin se naapurisopu yllä pidetään, lainataan jos tarve tulee, sekin on kadonnut melkein tyystin, ei enää sokeriakaan kukaan käy naapurista lainaamassa;)

        Kiva, että korpikirjailijalla tuntuu tuo remonnti hyvin edistyvän ja kyllähän se ilme muuttuu sisälläkin, mieli tekee uusia ja muuttaa jotain sielläkin.
        Usein osaremontin tekeminen saa tarpeen kohentaa muutakin.
        Jotain kohentamisen tarvetta minäkin kotiini tarvitsisin, mutta nyt pitää vaan tyytyä katselemaan olemassa olevaa.

        Postiin ja kauppaan piipahdan, täydennystä jostakin tarve, vaikka ruokaa onkin, ehkä lanka on ostosten kärjessä ja postiin tullut lähetys.
        Samalla kierrän vähän pidemmän lenkin meno matkalla, tulee sekin homma hoidettua.
        Pilvipoutaa, ei aurinko ilmaantunutkaan, ehkä tuuli tuo sadettakin sillä mallilla heiluu, mutta kestetään säänkin vaihtelut;)

        Huomenia täältä lounaan puolelta!

        Niin ne päivät hitaasti soljuu eteenpäin vaikkei mitään tekisikään! Rupeavat kuulemma kunnat kyselemään yli 80-vuotiaitten oleilua ja kuntoa, että mitenkäs siellä kotona pärjätään. Kuulin tuon radiosta, turkulaisia on jo ainakin osaa haastateltu.
        Itse olen vielä karvan verran vaille 80:ntä, enkä ole enää edes turkulainen.
        Hyvähän se on, että joku kyselee perään, varsinkin jos on vailla omaisia.

        Tuosta kissa-asiasta Skillan kyselit. Huonosti olen selitellyt asioitani. Kissaa minulla ei ole
        itselläni ollut sen jälkeen, kun maalta pois muutin miehen kuoleman jälkeen. Ne maalaiskissat saivat kaikki hyvän kodin lapsieni luota, kun heillä kaikilla on isommat asunnot kuin minulla. Kesät olen vielä viettänyt siellä maatalossa ja silloin aina kaikki suvun elukat, kissat ja koiratkin ovat olleet seuranani siellä. Joten lainaa ovat nykyään kaikki eläimet minulle. Pieneen kaupunkiasuntooni sopii nyt vain tämä yksi poikani koira, joka on minulle tärkeä lenkkikaveri, etten ihan huonoon kuntoon mene.

        Kova on ikävä on sinne maalle, mutta aika näyttää koska sinne pääsen, lujille ottaa tämä karanteeni, jos ei kesääkään voi viettää entisin tavoin. km.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomenia täältä lounaan puolelta!

        Niin ne päivät hitaasti soljuu eteenpäin vaikkei mitään tekisikään! Rupeavat kuulemma kunnat kyselemään yli 80-vuotiaitten oleilua ja kuntoa, että mitenkäs siellä kotona pärjätään. Kuulin tuon radiosta, turkulaisia on jo ainakin osaa haastateltu.
        Itse olen vielä karvan verran vaille 80:ntä, enkä ole enää edes turkulainen.
        Hyvähän se on, että joku kyselee perään, varsinkin jos on vailla omaisia.

        Tuosta kissa-asiasta Skillan kyselit. Huonosti olen selitellyt asioitani. Kissaa minulla ei ole
        itselläni ollut sen jälkeen, kun maalta pois muutin miehen kuoleman jälkeen. Ne maalaiskissat saivat kaikki hyvän kodin lapsieni luota, kun heillä kaikilla on isommat asunnot kuin minulla. Kesät olen vielä viettänyt siellä maatalossa ja silloin aina kaikki suvun elukat, kissat ja koiratkin ovat olleet seuranani siellä. Joten lainaa ovat nykyään kaikki eläimet minulle. Pieneen kaupunkiasuntooni sopii nyt vain tämä yksi poikani koira, joka on minulle tärkeä lenkkikaveri, etten ihan huonoon kuntoon mene.

        Kova on ikävä on sinne maalle, mutta aika näyttää koska sinne pääsen, lujille ottaa tämä karanteeni, jos ei kesääkään voi viettää entisin tavoin. km.

        Olisiko Ruotsin malli sittenkin parempi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisiko Ruotsin malli sittenkin parempi?

        Miksi olisi?


    • Skillan tuota kissa kun olet harkinnut.
      Itse hain tuon kissani löytöeläinkodista.
      Netissä laitoin sähköpostilla millaista toivoisin. En halunnut kovin nuorta kissaa, kun itsekin olen vanha.
      Kissa oli ollut löytökodissa 10 kk, metsästä löydetty. Lääkäri oli iäksi laskenut noin 5 -vuotias. Kovin oli arka ja pelokas. Nykyään on jo ihan toista.
      Kova tuuli tänään käy. Ei tullut suunnitellusta haravointihommasta mitään.
      No, päiviä riittää. Ensi viikolla pitäisi olla lämpöisempää ja vähemmän tuulta.
      Kyllä ne vissiin joka kunnassa jo vanhemmille ihmisille soittelee. Toissakeskiviikkona soittivat mullekin kaupungilta.
      Takassa päivällä paiston makkaraa, herkkukurkkua kaveriksi ja tietysti sinappia.
      Talvisin en juurikaan makkaroita syö. Näin mökkiaikaan tulee grillailtua.

    • Anonyymi

      Kudin on minullakin tänään käsissäni ollut ja tikannut sitä samalla kun radio on auki,
      sieltä kuulen maailman tapahtumista eikä tarvi katsoa.

      Musiikkia monenlaista, siinä tunnit hupenee.!
      Lemppari villatakkini kyynärpää näytti apua tarvitsevan, löysinkin hyvin saman väristä
      lankaa, jolla sen parsin. Ihana takki, varmaan 10 vuoden takaa, mutta vielä käyttö kelpoinen.

      Aurinkoa on, valo antaa toivoa, kohta tämä kevät muuttuu kesäksi ja toivon mukaan, saamme mennä ja tulla mielen mukaan!

      Lastenlapsia emme ole nähneet kuin jouluna viimeksi. Heitä on ikävä, ovat olleet niin asiallisia ja auttavaisia kohta pienestä alkaen !

      Umahalli on kiinni, samoin kirjasto, minun mielipaikkoja, täytyy nyt vain odottaa,
      Mutta "odottavan aika on pitkä"!

      Hyvää jatkoa,
      Neeasa

    • Ei sitä mopolla mahottomia. Neljä tuntia riitti mökin siivousta ja piti lopettaa. Onneksi ei ole kiire saada paikkoja kesäkuntoon. Keittiön ja kuistille vievän eteisen sai järjesteltyä. Tuli myös todistettua, että lämpö ei enää karkaa harakoille. Lyhythihaisella T-paidalla tarkeni vaikka ulkona satoi räntää ja tuuli kylmästi.

      Selkä ei tykännyt kun jääkaappia jouduin siirtämään, mutta toisaalta kun en jaksanut nostaa entiselle paikalleen löysin tilaa antavan paremman ratkaisun jääkaapille ja pienelle pakastimelle kun laitoin ne päällekkäin.

      Pinnat on ihmisillä kireällä. Kun kipasin kaupassa mökille ajaessani, kaksi eri kassajonossa seissyttä miestä alkoivat riitelemään keskenään. Sanoja ei säästelty. No, eivät kuitenkaan tukkanuottasille ryhtyneet.

      Kun tulin kotiin myös omat tunteeni nousivat pintaan ja kyyneleet valuivat poskilleni. Kuuntelin näet oululaisen poliisin laulua...rakastan elämää...ja samalla luin facesta ystäväpariskunnan koronasta selviytymisestä. Selviytymistarina antoi toivoa.

      Nyt lähden viikonloppuruokaostoksille kauppaan, jospa kiireet ja kireys olisivat ohi ja kassajonot lyhenneet.

      Sitten sauna tulille.

      • Anonyymi

        Aika amatsooni olet. Kun nostit pakastimen jääkaapin päälle tai päinvastoin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika amatsooni olet. Kun nostit pakastimen jääkaapin päälle tai päinvastoin.

        Riski emäntä on aina parempi kuin laiha, luikero ja äkäinen kuivakka akka!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riski emäntä on aina parempi kuin laiha, luikero ja äkäinen kuivakka akka!

        Saman olen havainnut todeksi elävässä elämässä ja myös tälläkin palstalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riski emäntä on aina parempi kuin laiha, luikero ja äkäinen kuivakka akka!

        Mutta pienikin jääkaappi painaa ainakin 50 kg. Taitaa olla taas mielikuvituksen tuotetta tuokin homma. Toinen juttu. Ei ihme että kainuussa korona levinnyt tuhottomasti kun vanhat ämmät ravaa kaupassa monta kertaa päivässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta pienikin jääkaappi painaa ainakin 50 kg. Taitaa olla taas mielikuvituksen tuotetta tuokin homma. Toinen juttu. Ei ihme että kainuussa korona levinnyt tuhottomasti kun vanhat ämmät ravaa kaupassa monta kertaa päivässä.

        Höpöhöpö! Puhut paskaa. Jääkaappi on melkein kuin pahvilaatikko, se on ontto sisältä ja itse asiassa hämmästyttävän kevyt. Sen jaksaa hentokin nainen nostaa vaikka minne.
        Kokeile itse jos et usko. Ei siihen mitään amatsooneja tai Schwartzeneggereitä tarvita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta pienikin jääkaappi painaa ainakin 50 kg. Taitaa olla taas mielikuvituksen tuotetta tuokin homma. Toinen juttu. Ei ihme että kainuussa korona levinnyt tuhottomasti kun vanhat ämmät ravaa kaupassa monta kertaa päivässä.

        Ei kuule kannata nostaa sitä ennen kuin on tyhjentänyt sisällön pois. Pelkkä kuori on kevyempi. Hankala vain pitää syliotteessa, jos on tällainen puolitoistametrinen niin kuin minä. Mutta kai nostoapua jostain saa.
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpöhöpö! Puhut paskaa. Jääkaappi on melkein kuin pahvilaatikko, se on ontto sisältä ja itse asiassa hämmästyttävän kevyt. Sen jaksaa hentokin nainen nostaa vaikka minne.
        Kokeile itse jos et usko. Ei siihen mitään amatsooneja tai Schwartzeneggereitä tarvita.

        Jos se onkin täynnä kiljupulloja?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos se onkin täynnä kiljupulloja?

        Huomenet pilvisestä ja tuulisesta Savon puolelta, lämpöäkin vain kaksi astetta.
        Hyvin on alkanut liikenne ohjeita noudattaen sieltä etelän suunnasta, ei mitään ruuhkaa ole ollut, kuuliaista on suomen kansa, ainakin voitto puolisesti.
        Kaikilla ei suju mallikkaasti, kun täällä nojatuolin tuntumassa pitää pahaa mieltä käydä jakamassa, eipä anneta häiritä, ihmettelen kumminkin.

        Noista voiman pullisteluista voisin minäkin sanoa, että aika paljoon nainenkin pystyy, kerrron hyvän vinkin jos painavia huonekaluja haluaa siirrellä.
        Käsivoimat on minullakin hyvät ja sen verran saa painavaakin huonekalua kammettua, että villasukat jalkojen alle saan ja sitten onkin helppo työnnellä;)
        Minulla kirjahylly ja vitriini (täytenä) ovat vaikeimmat siirrettävät.
        Jääkaappi/pakastin jää kyllä minulta nostelematta, oikea asento ja tekniikka siinä voisi auttaa.
        Vieläköhän muuten on viiniteko muotia, itse joskus sitäkin hommaa olen kokeillut.

        Neeassa käsitöiden kanssa uurastaa ja ynnämuulle sanoisin, kyllä varmasti sukan teon oppisit, paljonhan on miehiä jopa nuoria poikia käsitöiden parissa.
        Myönnettävä on, että en oikein vasaran (tai muihin miesten nimettyihin työkaluihin) kanssa ole sinut, vaikka niitäkin olen joskus käyttänyt ja manannut;)

        Eliaana,luin juuri kissan voittaneen fasebookissa suosituimman tittelin, oli vanha kohta kai kymmenen vuotia ja aivan ihanaksi kehuttiin.
        Potkurissa istuu, kun emännän kanssa jäällä viilettvät ja silmät kiinni aurinkoa ottaa.
        Minulle on jo soitettu, täällä myös näin tehdään, kuten Eliaana kerroit.

        Makriina aivan oikein kuvasit meidän olemistamme nojatuolissa, näin teemme ja viihdytämme itseämme, kuka milläkin tapaa ja koronakin välillä jää unohduksiin;)
        Viisautta olisi pienellä säälin tunteella tuota kielteistä kirjoittajaa ajatella, mutta joskus ei malta, sieppaa se joskus sopuisaa kirjoittelua odottavaa.

        Varmaan ihan hyvin olet kertonut kissasi poissa olemisesta kissamummo, mutta tämä minun muistini ei niitä ihan parhaita ole, joten älä pahoittele.
        Kyllähän se koira olisi pakollinen ulkoilettava ja näin liikuntaa saisi, muistan sen pienen koirani ajoilta ja muutenkin niin mukava seuralainen, haikeus mieleeni tulee,kun kuvia katselen.

        Sini-sirkku, kyllä nuo hedelmät on minullakin joka päiväisiä nautittavia, suurkuluttaja niidenkin suhteen olen.
        En sitten purkista juurikaan vitamiinejä napsi, D-vitamiini ainoa, jota otan, lisksi biotiiniä hiuksien hyvin voinnin eteen ja yksi lääkepilleri, siinä päivän tarpeet.
        Onnekseni särkylääkkeitäkään en usein tarvitse, pakotukset ovan pieniä.

        En usko, että linkkejä olisi kielletty, en siihenkään, että joku voisi pyytää poistoon, tai voi tietysti, mutta poistavatko?
        En ole kokeillut, joskus mieli tekisi.

        Nyt sitten katselemaan, että mitä paikkaa rupeaisi kohentamaan, no pölyä ainakin löytyy, joten eikun siivoamaan, heippa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta pienikin jääkaappi painaa ainakin 50 kg. Taitaa olla taas mielikuvituksen tuotetta tuokin homma. Toinen juttu. Ei ihme että kainuussa korona levinnyt tuhottomasti kun vanhat ämmät ravaa kaupassa monta kertaa päivässä.

        Kaksinaamainen valehtelija yrittää kerätä sympatiaa.


    • Anonyymi

      Hyvää huomenta!
      Paistaa se tänäänkin.
      Olette peranneet tuon risukasan, en siihen puutu etten "syöttäisi pajunköyttä". Sananlaskut ja mietelauseet olivat äidilläni jokapäiväisessä puheessa. Onhan se, kun usein yhdellä lauseella saa kerrottua kaiken. Onko nykyaikaisessa sähköisessä viestinnässä sitten nämä meemit ja hymiöt verrattavissa noihin mietelauseesiin. Noh, ainakin ne värittävät keskustelua ainakin nuorten kesken. Lauseethan ovat nykyisin hyvin lyhyitä, OMG ;)

      Kiitän Sini-Sirkkua tuosta paprikan esille tuomisesta. Miten olenkaan unohtanut paprikat, vai onko kauppias siirtänyt ne toisaalle. Paprika sellaisenaan vähän närästää, mutta kuumennettuna tavalla tai toisella on paitsi maukasta myös vatsaystävällistä.
      Kiitän myös SkillaNia biotiinipuheesta. Olen huomannut, että lähtee vähän enemmän hiuksia kuin tavallisesti. Olen kyllä kiinnittänyt erityistä huomiota siihen, että saisin ruoasta mahdollisimman monipuolisesti kaikki tarveaineet.

      Ykkösaamu alkoi, joten viimeisintä tietoa kuuntelemaan.

      Voikaa hyvin!

      brinkkala

      • Anonyymi

        Miaelina

        Äidilläni oli paljon sananlaskuja ja mietelauseita aina sopivissa tilantreissa lausuttaviksi.
        Usein sanoimme perään:"Suomen kansan sanlaskut, arvoitukset ja loitsut". Tuon niminen kirja oli kirjahyllyssämme. Äidillä ne olivat kyllä suurimmaksi osaksi omasta takaa.

        "Silmiä häikäisee ilo,
        kiireettömyys,
        hiljainen hyvä olo.

        Kuka tietää huomisesta,
        tulevista tuulista.
        Tänään riittää
        tämä valo."

        - Pia Perkiö -


    • Anonyymi

      "Tänään pitänee katsoa Evakkofilmi", kirjoitti sini-sirkku, joten minäkin katsoin.

      Kyllä siinä kyynel tuli silmiin väistämättä, kun mietin mitä marinaa on nyt kotona pysyttely tuonnut. Kylille vain, vaikka henki menisi, mutta ei silloin 1944 auttanut kyyneleetkään, kun kotoa oli lähdettävä, sillä henki olisi lähtenyt varmasti, sillä vastassa oli suuremmat voimat, kuin tämä pieni korona virus.

      • Kyllä tuli kyyneleet minullakin, kun kylän vanhin joutui kotinsa ja koko kylän polttamaan, paljon se evakoituminen on ihmisiltä vaatinut!
        Inhimillistä kärsimystä on niin paljn, sodat seurauksineen, pakolaisaallot ja nyt maailmanlaajuiset taudit.

        En tiedä olisko parempi kun ei tietäisi siitä ,itään, eläisi edellytysten mukaan, ja tauti korjais aikanaan.

        Ykkösaamua kuunnellessa, nousi itselläni protesti pitkäaikaiseen eristäytymiseen, kerranhan se vaan kirpasee jos kuukahtaa, kuin kitua eristyksissä vuoteen 2021 🤣))

        Nyt tyydyn vain unelmoimaan,...mieleeni antaa lohtua laulu Nocturno Eino Leinon runoon!

        Niihin tunnelmiin hyvää viikonloppua!


      • sini-sirkku kirjoitti:

        Kyllä tuli kyyneleet minullakin, kun kylän vanhin joutui kotinsa ja koko kylän polttamaan, paljon se evakoituminen on ihmisiltä vaatinut!
        Inhimillistä kärsimystä on niin paljn, sodat seurauksineen, pakolaisaallot ja nyt maailmanlaajuiset taudit.

        En tiedä olisko parempi kun ei tietäisi siitä ,itään, eläisi edellytysten mukaan, ja tauti korjais aikanaan.

        Ykkösaamua kuunnellessa, nousi itselläni protesti pitkäaikaiseen eristäytymiseen, kerranhan se vaan kirpasee jos kuukahtaa, kuin kitua eristyksissä vuoteen 2021 🤣))

        Nyt tyydyn vain unelmoimaan,...mieleeni antaa lohtua laulu Nocturno Eino Leinon runoon!

        Niihin tunnelmiin hyvää viikonloppua!

        Tässä Vesa Matin laulamana,..

        https://www.youtube.com/watch?v=MD7-rdFDHsQ


    • Lumi hiutaleita hiljalleen sataa maahan lumivalkoiseen, kuten laulussa lauletaan.

      Lauantaiaamu, pyykinpesukone louskuttaa ja kohta imuri hurisee. Keittiön lattian pesin äskeen. Sahapurua on kenkieni pohjista mökin pihalta mukaani tarttunut joten halli ja kierreportaat ovat imuroinin tarpeessa.

      Kun hommat on täällä tehty haen kaupasta vaaleaa sisämaalia ja lähden jatkamaan mökin tuunausta.

      Niinpä, olen nyt kaupassa joutunut käymään useammin, pahoittaen "kirjeystäväni" mielen ; )

      Onhan se liikuttavaa (ei kun hauskaa; ) lukea tulkintoja kommenteistani. No, pitäneen kertoa, jos vaikka ymmärtäisi.

      Jääkaappi ja pieni (siis hyvin pieni) pakkaskaappi ovat luonnollisesti tyhjiä talven jälkeen vain merisuolakippo imemässä kosteutta kaappien sisältä. Täällä kirkolla meillä on 180 cm korkeat jää- ja pakastekaapit ja mökillä tämä pieni pakastin esim. jäätelöä ja jäitä varten. Pitäähän valkkikselle jäitä olla kesähelteellä.

      Kiljun teko on tältä keväältä jäänyt, mutta pitänee harkita josko vielä ehtisi tälle kesälle ; )

      Olen muistaakseni kertonut myyristä täällä kaupunkiasunnon takapihalla. Mietin onkohan myyrillä yhteys muurahaisten sisälle tuloon. No, kun myrkytin sisälistojen koloja murkut hävisi, mutta jokunen silloin tällöin ilmestyy sisätiloihin.

      Eilen saunasta jäähyllä istuessani ja valkkista naukkaillessani näin kun yhdestä myyrän kolosta lensi multaa kolon reunalle, sain ajatuksen. Kostutin kangasrätin tärpätillä ja työnsin koloon, otin ison kastelukannun ja kaadoin vettä päälle. No, hiljaista oli lienevätkö pitäneet kokousta ja yön kätköissä lähteneet evakkoon tai naapurin leskirouvan tontille.

      Kuulostellaan.

      No, nyt pesukone lopetti linkouksen, pitää jatkaa näitä päivän touhuja. Puuhakasta loppupäivää itse kullekin.

      • Anonyymi

        Minulle on joku joskus maininnut, että muurahaisten ilmaantuminen osoittaa, että rakenteissa on kosteutta. En tiedä, pitääkö paikkansa, mutta kerron vihjeen varmuuden vuoksi. Jospa olisikin aiheellinen.

        Mkr.


      • Anonyymi

        Saatko sinäkin käyttää vapaasti niitä petsen asunnon kierreportaita ? Ne on vaaralliset ja karmean näköiset mutta tietysti ne säästää tilaa pienissä asunnoissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulle on joku joskus maininnut, että muurahaisten ilmaantuminen osoittaa, että rakenteissa on kosteutta. En tiedä, pitääkö paikkansa, mutta kerron vihjeen varmuuden vuoksi. Jospa olisikin aiheellinen.

        Mkr.

        Saman olen minä kuullut. Muurahaiset sisätiloissa on kosteusvaurion merkki.


    • Päivää vaan. Se päiväkin taas paistaa, jopa tuonne risukasaan, mikä on takapihalle jäänyt viime syksyltä, kuten myös ne syksyn lehdet.
      Kevät on armoton kun se paljastaa syksyn laiminlyönnit.

      Ärtyvyyttä ilmassa ? Itse en ole sitä havainnut noilla tutuilla poluillani, kauppareissut kun ovat nyt katkolla, kuten muutkin reissut.
      Minusta oli hienoa, että Sanna Marinkin kiinnitti huomiota tuohon ihmisten kriisinkestävyyteen. Eilisessä ohjelmassa oli taas asiantuntijoita kuultavana ja itse presidenttikin puhutteli kansalaisia, isällisesti ja kannustaen. "Sen jälkeen kun mahdoton on voitettu, on kaikki mahdollista"... Iso lupaus ja varmasti tosi. Hän puhui myös itsekurista ja näki sen edellytyksenä muiden kunnioitukselle. Olisko tämä ymmärrettävä niin, että olisi viisasta joskus jättää sanomatta se, mitä tekisi mieli sanoa, kuten tällä kertaa tuo kielipoliisin ohjeistus nojatuoliasiasta..?..))

      Brinkkala kertoi äidinsä viljelleen sananlaskuja. Niin meilläkin. Äiti myös tallensi niitä, niissä on paikkakuntakohtaisia eroja, lähetti SKS:aan, Suomalaisen kirjallisuuden seuralle.
      Siitäpä tulikin mieleeni, että tuo samainen SKS kerää parhaimmillaankin aineistoa: ihmisten kokemuksia koronakeväästä. Täällä on monia hyviä kirjoittajia, jotka voisivat osallistua. Netistä löytyy vastausohjeet: https://www.finlit.fi/koronakevät.

      Pitäisiköhän vinkata sinne, että täältä löytyisi valmista aineistoa ?..)) Koronakevättähän me täälläkin eletään ja kokemuksia tallennetaan. Historiaa tehdään..))
      Kiitoksia minunkin puolesta kaikista hyvistä vinkeistä mitä viesteistänne löytyy.
      Antoisaa viikinloppua kaikille !
      demeter1

    • Anonyymi

      Minä kuulin hyvän toteamuksen tuolle sanonnalle, jota monikin äkkirikastunut sanoo, tai on ainakin sanovinaan kuulopuheiden mukaan, että " rahaa tulee ovista ja ikkunoista"; jonka sanoi eräs puuseppä, vai mitä rakennusmiehiä ne on?

      Onhan noita sanontoja mielessäni useitakin ja todella sopivia ja paikkansapitäviä.

      Muurahaisten kanssa minäkin joskus taistelin omakotitalossamme, kunnes ostin merisuolaa paljon, jonka ripottelin talomme ympärille, niin johan loppuivat. Onneksi meillä oli vain se oma talo, siis ei mikään useampi asunto, mutta olihan siinäkin tonttia talon ympäri paljon, joten 20 kg meni leikiten.

      Toista oli tällä nykyisessä asunnossa, johon joku oli istuttanut koivun ikunan alle, joka oli valtava ja täynnä noita muurahaisia. Ei niihin auttanut merisuola, ei kuumavesi, ei myrkyt, ei mikään tuntemani konsti, kanelista puhumattakaan, kunnes tuli kunnallisremppa ja kaikki puut ja pensaat kaadettiin, onneksi se koivukin juurittiin ja laitettiin kunnon sadevesiviemärit ja muutenkin siistittiin pihapiirejä.

      Nyt ei ole murkkuja, eikä liioin kesäisin hyttysiä, koska nuo pensaat on pois ja hienoinen tuuli käy tuolta järveltä. Joku "onneton" eläkelläinen" ilmeisesti syötää noita lokkeja, jotka ovat usein rääkymässä talojen ympärillä, vaikka nuo järvet kalastamiseen olisivat lähellä.

      • Mielenkiintoista, kiitos, pisti ajattelemaan.
        Tämän rivitalon entinen hallitus kaadatti syksyllä v. 2018 meidän osuuden takapihalta ison tuomipihlajan ja vaahteran. Heidän päätös tuli meille yllätyksenä, joten haimme toimenpidekieltoa talon sivustalla oleville koristepensaille, jotka olivat myös kaatouhkan alla. Taloyhtiön pihasuunnitelmat ovat olleet jäissä, hallituksen puheenjohtaja möi asuntonsa ja häipyi jättäen jälkeensä osakkaiden välille hyvin tulehtuneen ilmapiirin.

        Olisiko tässä tapauksessa syy noiden puiden kaato koska juuristo ei ime enää vettä ja nurmikko on näin keväällä märkä?

        Sisälle tulevat muurahaiset ovat hyvin pieniä.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Mielenkiintoista, kiitos, pisti ajattelemaan.
        Tämän rivitalon entinen hallitus kaadatti syksyllä v. 2018 meidän osuuden takapihalta ison tuomipihlajan ja vaahteran. Heidän päätös tuli meille yllätyksenä, joten haimme toimenpidekieltoa talon sivustalla oleville koristepensaille, jotka olivat myös kaatouhkan alla. Taloyhtiön pihasuunnitelmat ovat olleet jäissä, hallituksen puheenjohtaja möi asuntonsa ja häipyi jättäen jälkeensä osakkaiden välille hyvin tulehtuneen ilmapiirin.

        Olisiko tässä tapauksessa syy noiden puiden kaato koska juuristo ei ime enää vettä ja nurmikko on näin keväällä märkä?

        Sisälle tulevat muurahaiset ovat hyvin pieniä.

        Oletko sinäkin nyt siinä rivitalossa osakkaana ? Ainakin kovasti olet isännöitsijää haukkunut edellisillä palstoilla vaikka olet myös kertonut, että osake on miesystäväsi omistuksessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko sinäkin nyt siinä rivitalossa osakkaana ? Ainakin kovasti olet isännöitsijää haukkunut edellisillä palstoilla vaikka olet myös kertonut, että osake on miesystäväsi omistuksessa.

        Niinhän se puhuu siitä kaverinsa hollannin asunnostakin kuin omastaan.


    • Anonyymi

      "Sisälle tulevat muurahaiset ovat hyvin pieniä."

      Minä "ounastelen", että noiden puiden, tai pensaiden juuristossa on nämä murkkujen "pesät", josta ne vaeltavat näin keväisin taloonkin.

      Otaksun, että jos nuo kadetut puut ja pensaat juuritaan aivan pois, niin murkku laumakin kaikkoaa, ainakin täällä, mikäli eivät löydä lähipuustoa, jota täällä ei nyt ole?

      Kotitilallani oli nämä "hevosmuurahaiset" riesana aitan pieluksissa ja joskus tuli sisään taloon näitä ns. lentomuurahaisiakin, joten on tässä tutustustunut näihin luonnon ilmiöihin, aina torakoista lähtien. Onneksi kaikki ovat lähteneet, kuten asukkaatkin.

      • Tässä talossa ei ole aijemmin ole ollut murkkuongelmaa.

        Murkut ikään kuin haistavat makean. Nostin eilen illalla "perintömaljan" pöydälle. Sen sisälle oli jäänyt keksin muruja. No, eikös nuo vintiöt pitäneet tänään juhlia "kristallimaljassa."

        Pitää löytää niiden uusi sisääntulotie. Yhden suljin. Epäilen takkahuoneen baaripöydän taustalla olevaa tilaa, koska se pöytä on suosittu niiden keskuudessa.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Tässä talossa ei ole aijemmin ole ollut murkkuongelmaa.

        Murkut ikään kuin haistavat makean. Nostin eilen illalla "perintömaljan" pöydälle. Sen sisälle oli jäänyt keksin muruja. No, eikös nuo vintiöt pitäneet tänään juhlia "kristallimaljassa."

        Pitää löytää niiden uusi sisääntulotie. Yhden suljin. Epäilen takkahuoneen baaripöydän taustalla olevaa tilaa, koska se pöytä on suosittu niiden keskuudessa.

        Onneksi et omista tuota muurahaisasuntoa, ei sinun tarvitse sen baaripöytiä tai kosteusvaurioita surra . Omistaja maksaa vauriot.


    • Anonyymi

      Tervehdys, Olin juuri hijattain konsertissa, kun RSO esitti Anton Brucnerin
      sinfonian nro 9 d- molli, ja mikä parasta, sain istua omassa sohvassani sitä kuuntelemassa.
      Ihana kuulla ja katsoa hyviä soittajia ! Hannu Lintu johtajana on mainio!

      Ei tule aikakaan pitkäksi, kun hyvää ohjelmaa saa seurata TV:stä.
      Postin noudin ja samalla tein lenkin, tosin pienen, mutta parempi pienikin, kuin ei mitään!
      Aurinko paistaa ja valoisaa on jo pitkään, eilenkin emme sytyttäneet sähkövaloja kuin myöhään. Se hämytiima on kiehtovaa!

      Hyvää vointia,
      N.

    • Anonyymi

      Tervehdys, Olin juuri hijattain konsertissa, kun RSO esitti Anton Brucnerin
      sinfonian nro 9 d- molli, ja mikä parasta, sain istua omassa sohvassani sitä kuuntelemassa.
      Ihana kuulla ja katsoa hyviä soittajia ! Hannu Lintu johtajana on mainio!

      Ei tule aikakaan pitkäksi, kun hyvää ohjelmaa saa seurata TV:stä.
      Postin noudin ja samalla tein lenkin, tosin pienen, mutta parempi pienikin, kuin ei mitään!
      Aurinko paistaa ja valoisaa on jo pitkään, eilenkin emme sytyttäneet sähkövaloja kuin myöhään. Se hämytiima on kiehtovaa!

      Hyvää vointia,
      N.

      • Anonyymi

        Kylläpä kello on jo paljon, aika meni tänään nopeasti.
        Neean konsertissa olo tuntuu viihtyisältä omalla kotisohvalla istuen,
        olen huomannut saman hyväksi, eikä jälkeenpäin tarvitse lähteä kotiin kylmään liikenteeseen.
        Tuon musiikin on säveltäjä omistanut Korkeimmalle Johtajalle, Jumalalle.
        Se on taltioitu Musiikkitalossa joulukuussa. M-e.


    • Tuo tuuli se jaksaa. Toivottavasti alkuviikon säätiedot pitää paikkansa, menneen viikon, kun heittivät aluksi pahasti.
      Tuli mieleen noista muurahaisista. Viime kesänä noita lentomuurahaisia tuli alamökin terassin lattialle. Vesiletkulla niitä huuhdottiin siitä.
      Ei ne yleensäkään kauaa viivy.
      Kahvinporoilla kuulemma jotkut saanut muurahaistien katkaistua.
      Joskus neuvottiin jossain tv-ohjelmassa, että sammutetusta kalkista leveä raita talon ympäri, niin hevosmuurahaisetkin häviää.
      Olin metsässä tuulenkaatoja karsimassa, iso mätäs, missä kolme noin 20-30 metristä koivua ja kaksi pienempää.
      No ei se iso homma ollut.
      Laulaminen se isompi homma oli, kun koko ajan piti olla äänessä. Oli kiven heitto siihen paikkaan, missä viime kesänä sen karhun jätöksen näin. Kait nekin elikot jo ovat heränneet.
      Jee, että kyllä tuo risukasakin ihan tuttu asia on, aurinkoa vaan ei näy.

      • Taas päivän työt tehty. Maalaushommia, löysin kauniin harmaata lattiamaalia prisman ale-korista joten ylisen kuluneet portaat saivat uuden ilmeen. Tuvan ikkunoiden yläpuolella olevat verhojen suojapuut, valkoista väriä.

        On kiva puuhastella kun ei ole kiireistä aikataulua. Teen sen verran kuin huvittaa ja siirryn mökille asustelemaan vasta sitten kun kaikki nurkat on siivottu ja paikat tuunattu. Eihän täältä kaupunkikodista ole luin vajaa 7 km joten päiväseltään siellä nyt touhuilen.

        Päivä oli kolea ja lunta hipsi, nyt aurinko lymyään horisintissa painuen kohta yöpuulle.

        Minun kaupunkimökillä ei noita petoeläimiä ole ikään näkynyt vain pupuja ja oravia sekä muita ystävällisiä pihan piipertäjiä. Muurahaisia myrkytin viimekesänä kun rannan kivikkopuutarhan olivat valloittaneet. Oli hyvin rauhallista myrkytyksen jälkeen. Sitten eräänä päivänä otin pihan toiselta laidalta suoja-peitteen lautakasan päältä, sinne olivat selvinneet paenneet. Otin vesiletkun ja annoin kyytiä.
        Murkut eivät ole ikinä mökin sisään yrittäneet.


      • Täällä oli ihan kelpo ilma kävellä asoilla ja samalla tuulettaa itseään.
        Tulin äskettäin saunasta. Luin Noja-tuoliin tulleet viestit ihan vilkasta
        kirjallista jutustelua ja asiaakin.
        Nyt löylyjen jälkeen ramasee kummasti. Veltto olo, ei koske mihinkään
        Hyvää yötä teillekin!


    • Anonyymi

      Myöhäisiltaa , eilen ja tänään illalla tuli taas se yksi meidän lemppariohjelma,
      nimittäin "Vain elämää" musiikkiohjelma.

      Ne ovat aina niin hyviä, tarttuvia säveliä, iloisia hyvä-äänisiä laulajia, mahtava kuunnella. Kyllä siinä täytyy itsekin vähän koettaa jammata, ne kyllä tempaa mukaansa!

      Hyvää yötä,
      N.

      • Sunnuntaiaamua ystävät, kauniina päivä alkaa, aurinko jo korkealla, tuulikin heräilee.
        Minusta tänä keväänä tuuli onkin muistanut puhallella melkoisen runsaasti.
        Koneeni on hankala, viipyilee ja hyppii, jospa saisin tervehdykseni laitettua.

        Kynsieni kunnosta huomasin minä tuon biotiini tarpeen brinkkala ja siinä sitten hiukset myös vahvistuvat.
        Yhdessä tuumin niiden kunto aina välillä lisäaineita tarvitsee, vaikka monipuolisesti yrittäisikin ravintoa nauttia.
        Varmaan osa syyllinen on mullassa kaivelu, kun noita istutuksiani laittelen ja käsineet ei aina osu käteen.

        Tuo "Evakko" on tullut katsottua useammin ja aivan kamalalta tuntuu, että koti on jätettävä ja vielä itse se palamaan sytytettävä, niin vaan oli ja kyllä ne evakko taipaleetkin omat jälkensä jättivät, sen pystyin mieheni kertomana huomata.
        Toivoisi ettei koskaan tuota kukaan koe, kestäisivätkökään, kun nykyihmiset on kaiken melko helpolla saaneet.
        Samoilla mietteillä olen tuosta elämän loppumisesta sini-sirkku, joskus se lähtö edessä on..

        Noita sanalaskuja varmaan viljelivät meidän vanhemmat paljon, koska sieltä varmaan minunkin mieleen on jotain jäänyt.
        Tuo rohkaisu päättäjien taholta ja usko siihen , että selvitään tästäkin koronasta on voimia antava, kuuntelin myös linkin poliisimiehen esityksestä "Rakastan elämää" oli voimaannuttava tunne sen laulun jälkeen, kyllä selvitää demeter.

        Makriina varmaan kosteuskin on syynä muurahaisten esiin tuloon, mutta suurempana pidän makean himon, näin olen antanut itseni kokea:)
        Muurahaisista olettekin pitkiä juttuja laittaneet ja varmaan kokemuksen äänellä kerrottuja ovat.

        Miaelina ja Neaassa ihastelivat musiikin mahtia mielialaan, onhan se sitä, minulle vaan ei nuo korkeamman kulttuurin soitannat avaudu, sen paremmin kuin muukaan taide.
        Olen yrittämällä yrittänyt niiden tuotantoa tutkia, mutta ei vaan aukena ja kateellinen olen teille siitä annista mitä voitte niistä ammentaa.
        Kyllä se tämä arkinen kulttuuri musiikissa kuin taiteessa yleensä on minun tasolle sopivaa ja niistä sitten nautin minkä osaan.

        Eliaana todella pelottavaa on ympäristö missä siellä metsässä touhuilet, luulen, että karhut ovat todella jo heräilleet ja näkäisinä vaikka sinut suuhunsa nappaavat;)
        Sanovat kyllä, että karhu haistaa ihmisen jo kaukaa, mutta hyvä se on konserttia pitää ja ääntä vielä koventaa,että eivät ihan viereen tule.

        Kaikesta voi olla kateellinen, nyt ynnämuun sauna harmin kohteena, minulta kun sekin ilo on poissa, ainakin toukokuun loppuun.
        Toivossa nyt kuitenkin elän, että siitäkin ilosta voin vielä nauttia.

        Korpikirjailijalla puuhaa riittää, minulla hieman hakusissa, ainahan jotain löytyykin, mutta haluja ei meinaa aina olla, kyllästyminen on tämän päivän sana.

        Eipä kuitenkaan anneta periksi, en minäkään, kyllä jotain kivaa keksin, kun oikein miettimään rupean, sitä odotellessa ylös, ulos ja lenkille;)


    • Anonyymi

      Säteilevän kaunista sunnuntaiaamua ! Ihana kevään valo on entisensä, kevät etenee, vaikka maailmankirjat muuten nyt ovat sekaisin ja lohduttomia viestejä kiirii ympäri maailman. Mutta tämäkin menee ohi aikanaan, voimme paljon oppiakin elämisentaidosta yhteisten koettelemusten myötä. SKS:n arkistot tulivat minullekin mieleen näistä karanteenipäivistä, joskus olen Kahvipirtti-ketjuja suositellut ihan sellaisinaan lähetettäviksi Kansanrunousarkistoon. Tämä Noja-tuoli on karsitumpi versio, pirtissähän juhlittiin ennen aina pirtin muuttoa ja tietysti pikkujoulut, laskiaiset, pääsiäiset ja muut sesongin pippalot mielikuvituksen siivillä. Mietin tässä Meri-kukkaa, hänhän myös oli purjehtija miehensä kanssa ja kokemuksia vaihdettiin, hyväntuulisia pirteitä viestejään oli kiva lukea. Hän on aina ollut monitoiminainen, harrastanut myös paljon kulttuuria , matkailua , mökkeilyä, suuri suku ympärillään. Toivottavasti kaikki on hyvin.
      Nyt olen huomannut, että lepotuoli alkaa saada rekvisiittaa ympärilleen, on maisemaikkuna ja pikkupöytäkin...

      Olemme olleet näköjään Neean ja Mia-elinan kanssa samassa konsertissa. :). Olemme käyneet eläkeläisporukalla RSO:n kenraaliharjoituksissa, joihin myös koululaisryhmät pääsevät ilmaiseksi, ne alkavat mukavasti aamupäivisin. Ehkä ensi syksynä pääsemme taas niitä kuulemaan.

      Puutarhan risusavotta on ohi, pääsee pian upottamaan sormensa tuoksuvaan multaan. Asianmukaisia käsineitä olen oppinut tunnollisesti käyttämään ja monelta murheelta säästynyt, ja noottia heti tulee, jos suojaamattomin käsin puuhastelen. Minulle on ostettu niin kattava valikoima työhanskoja, että niitä riittää kyllä joka askareeseen , siivotessakin niitä käytän. Keltaiset narsissilajit ovat alkaneet jo kukkia, eniten pidän kyllä valkeista, esimerkiksi runoilijannarsisseissa on hieno tuoksu bonuksena. Naapurilla on Korean onnenpensasta, jossa on keltaiset kukat ennen lehtiä, ja sain niitä aidan yli ison kimpun. Raparperin alkuja laitoin jo isojen ruukkujen alle suojaan , viimekeväisen vinkin mukaan niistä tulee makeampia ja mureampia peitettyinä. Veneen veillelaskukuntoon laitto on tulevien päivien spesiaalityö, aina siinäkin on moottorin huoltoa, pohjamaalauksen korjailua, puhdistusta ja pesua, vaikka lasikuitupaatti onkin. Purjeita ei onneksi tarvitse uusia, ne maksavatkin maltaita. Ollaan sitä mieltä, että vielä ainakin kymmenen vuotta veneillään, jos kunto sallii. Paljon näkee 80-kymppisiä ja 90-kymppisiäkin purjehtijoita, taito ja kokemus korvaa , jos ei enää niin ketterä ole, eikä ole pakko lähteä pitkille reissuille eikä haastaviin keleihin.

      Nyt aputytöksi veneen pressun poistoon, aloitetaan samantien huolto, ei kuitenkaan mitään konetta huudateta näin sunnuntairauhan aikaan.

      Hyvää mieltä ja vointia kaikille !

      Ramoona

      • Minulla on mökillä onnenpensas liekö juuri koreanonnenpensas tai komeaonnenpensas. Olen näet onneton muistamaan pensaiden ja kasvien nimiä. Jouduin kesällä 2017 siirtämään kaksiosaisen onnenpensaani paikkaa uuden sisääntuloterassin alta. Kaksi päivää kaivoin ja sain kuin sainkin pensaat siirrettyä. Sitten jännitin talven tykkäsivätkö huonoa siirrosta. Onneksi kestivät, seuraavana vuonna kukkaset toivottivat kevään tervetulleeksi.

        Purjehdusta en ole ikinä harrastanut, kerran isossa purjeveneessä matkaa tehnyt, mutta taitoa ja joustavuutta purjeiden hallinta vaatii. Olisiko kuten itse laskettelun jättäneenä, että aika aikaansa kutakin. Ei taito mihinkään ole hävinnyt, mutta itsesuojeluvaisto on lisääntynyt iän myötä.

        Meillä on lasikuituvene moottorilla, sillä tykkään soudella rantavesillä, pojat veneilevät moottoria käyttäen järven selällä.

        P. oli juuri ottanut selvää luontoystävällisistä murkkujen karkoittamisista. Joten pesen nyt pinnat etikalla ja ostan lavendelikasvin molemmat ovat murkuille vastenmielisiä kuin myös kahvinporot kivijalan juuressa ja ulko-ovien pielissä.

        Nyt suuntaan taas mökille. Tiistaiksi lupasivat lämpimämpää säätä, ulkona kevät etenee, vaikka kovin on vetiset pihamaat, mutta kyllä se aurinko ne kuivattaa.

        Korvessa tasaisen harmaa päivä.


      • korppis kirjoitti:

        Minulla on mökillä onnenpensas liekö juuri koreanonnenpensas tai komeaonnenpensas. Olen näet onneton muistamaan pensaiden ja kasvien nimiä. Jouduin kesällä 2017 siirtämään kaksiosaisen onnenpensaani paikkaa uuden sisääntuloterassin alta. Kaksi päivää kaivoin ja sain kuin sainkin pensaat siirrettyä. Sitten jännitin talven tykkäsivätkö huonoa siirrosta. Onneksi kestivät, seuraavana vuonna kukkaset toivottivat kevään tervetulleeksi.

        Purjehdusta en ole ikinä harrastanut, kerran isossa purjeveneessä matkaa tehnyt, mutta taitoa ja joustavuutta purjeiden hallinta vaatii. Olisiko kuten itse laskettelun jättäneenä, että aika aikaansa kutakin. Ei taito mihinkään ole hävinnyt, mutta itsesuojeluvaisto on lisääntynyt iän myötä.

        Meillä on lasikuituvene moottorilla, sillä tykkään soudella rantavesillä, pojat veneilevät moottoria käyttäen järven selällä.

        P. oli juuri ottanut selvää luontoystävällisistä murkkujen karkoittamisista. Joten pesen nyt pinnat etikalla ja ostan lavendelikasvin molemmat ovat murkuille vastenmielisiä kuin myös kahvinporot kivijalan juuressa ja ulko-ovien pielissä.

        Nyt suuntaan taas mökille. Tiistaiksi lupasivat lämpimämpää säätä, ulkona kevät etenee, vaikka kovin on vetiset pihamaat, mutta kyllä se aurinko ne kuivattaa.

        Korvessa tasaisen harmaa päivä.

        Meillä on taloyhtiössä talkooviikonloppu. Elikkä kukaan ei ole ulkona. Lavat on tuotu kahteen vakituiseen paikkaan. Yleensä ne ovat kukkuroillaan jo ensimmäisenä päivänä. Nyt on biolava miltei tyhjä. Komeroita on ilmeisesti ajankuluksi siivottu, koska romulava on jo täyttymässä. Mutta vikkelästi asukit ovat siivouksensa suorittaneet, kun on joka puolella autiota ja hiljaista.

        Minä luin netistä Päivän Byrokraatin kirjoitelman 18.4.2020. Suosittelen muitakin lukemaan. Hän ottaa kantaa päivänpolttaviin kysymyksiin.
        - Byrokraatti oli ottanut tekstiinsä sitaatin, jonka luulin ensi puppugeneraattorin tekstiksi.
        On pakko kirjoittaa se teidänkin luettavaksenne, ehkäpä voitte tulkita sen sujuvammin kuin minä:
        "Jos sukupuolitietoinen budjetointi erkaantuu sekä feministisestä kansalasiyhteiskunnan toimijoista että feministisestä tiedosta, se on vaarassa muodostua tekniseksi hyvän hallinnan käytännöksi, joka suhde sukupuolittuneisiin yhteiskunnallisiin valtarakenteisiin on ohut"
        Niin, siis tämä on ihan asiallisen teksti, jonka THL on julkaissut 23.3.2020.

        Wanhalla on kiittimet ristissä,, kun ei ole velvollinen ottamaan tähän asiaan kantaa.


      • Makriina2 kirjoitti:

        Meillä on taloyhtiössä talkooviikonloppu. Elikkä kukaan ei ole ulkona. Lavat on tuotu kahteen vakituiseen paikkaan. Yleensä ne ovat kukkuroillaan jo ensimmäisenä päivänä. Nyt on biolava miltei tyhjä. Komeroita on ilmeisesti ajankuluksi siivottu, koska romulava on jo täyttymässä. Mutta vikkelästi asukit ovat siivouksensa suorittaneet, kun on joka puolella autiota ja hiljaista.

        Minä luin netistä Päivän Byrokraatin kirjoitelman 18.4.2020. Suosittelen muitakin lukemaan. Hän ottaa kantaa päivänpolttaviin kysymyksiin.
        - Byrokraatti oli ottanut tekstiinsä sitaatin, jonka luulin ensi puppugeneraattorin tekstiksi.
        On pakko kirjoittaa se teidänkin luettavaksenne, ehkäpä voitte tulkita sen sujuvammin kuin minä:
        "Jos sukupuolitietoinen budjetointi erkaantuu sekä feministisestä kansalasiyhteiskunnan toimijoista että feministisestä tiedosta, se on vaarassa muodostua tekniseksi hyvän hallinnan käytännöksi, joka suhde sukupuolittuneisiin yhteiskunnallisiin valtarakenteisiin on ohut"
        Niin, siis tämä on ihan asiallisen teksti, jonka THL on julkaissut 23.3.2020.

        Wanhalla on kiittimet ristissä,, kun ei ole velvollinen ottamaan tähän asiaan kantaa.

        Kirjoitusvirhe sitaatissa: po . . ." käytännöksi, JONKA suhde sukupuolitt . . . jne."
        Sama


      • Anonyymi
        Makriina2 kirjoitti:

        Kirjoitusvirhe sitaatissa: po . . ." käytännöksi, JONKA suhde sukupuolitt . . . jne."
        Sama

        En kyllä ymmärtänyt hölkäsen pöläystä tuosta tekstistä! Enpä kai sitten tarvikaan sitä, kun tulen ilmankin toimeen!🤣 Herrakansan hienostelua, jotta voivat tuntea itsensä paremmiksi, näin minä sen näen. Sanonpa vaan niin kuin entinen mies, pöljä pärjää ilmankin turhaa höpelehtimistä. Näinikkää ,tavan tavis.


      • Anonyymi

        Ramoona kirjoittaa aina niin viisaasti ja rauhallisesti, että lukukokemus aiheuttaa hyvän mielen. Ja sehän onkin tämän ketjun nimenomainen tarkoitus. Laudatur.


      • Anonyymi
        Makriina2 kirjoitti:

        Meillä on taloyhtiössä talkooviikonloppu. Elikkä kukaan ei ole ulkona. Lavat on tuotu kahteen vakituiseen paikkaan. Yleensä ne ovat kukkuroillaan jo ensimmäisenä päivänä. Nyt on biolava miltei tyhjä. Komeroita on ilmeisesti ajankuluksi siivottu, koska romulava on jo täyttymässä. Mutta vikkelästi asukit ovat siivouksensa suorittaneet, kun on joka puolella autiota ja hiljaista.

        Minä luin netistä Päivän Byrokraatin kirjoitelman 18.4.2020. Suosittelen muitakin lukemaan. Hän ottaa kantaa päivänpolttaviin kysymyksiin.
        - Byrokraatti oli ottanut tekstiinsä sitaatin, jonka luulin ensi puppugeneraattorin tekstiksi.
        On pakko kirjoittaa se teidänkin luettavaksenne, ehkäpä voitte tulkita sen sujuvammin kuin minä:
        "Jos sukupuolitietoinen budjetointi erkaantuu sekä feministisestä kansalasiyhteiskunnan toimijoista että feministisestä tiedosta, se on vaarassa muodostua tekniseksi hyvän hallinnan käytännöksi, joka suhde sukupuolittuneisiin yhteiskunnallisiin valtarakenteisiin on ohut"
        Niin, siis tämä on ihan asiallisen teksti, jonka THL on julkaissut 23.3.2020.

        Wanhalla on kiittimet ristissä,, kun ei ole velvollinen ottamaan tähän asiaan kantaa.

        Yritin tavailla Makriinan lähettämän tekstilainauksen. Jotain saatoin
        arvailla, mitä tekstin luonut neropatti on tarkoittanut. Tulokseni
        "suomennoksesta" tuli niin vajavaiseksi, että en jatka tämän tulkintaa.
        Voi olla, että on tarkoituksella väsätty riittävän mutkikkaaksi:)
        Joskus haluan hylätä kimuranttiset asiat päästäkseni helpolla.

        Joo...meillä on varatut saunavuorot käytettävissä kunkin harkinnan
        mukaan. On ilmoituksessa maininta, että tapa on nuvoteltu viranomaisten
        kanssa. Lenkkisaunat on toistaiseksi poistettu. Tämä selostukseni
        siksi, että Skillan käsitteli viestissään tätä asiaa.
        Laiskasti nostelin töppöstä ulkona tänäänkin. Ehkä pari kilometriä
        ja tunti aikaa. Ehti siinä katsella ympärilleenkin:)
        Hyvää jatkoa! Ilmat hellivät lähipäivinä jos ennusteet pitävät kutinsa.
        Terv. ynnämuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En kyllä ymmärtänyt hölkäsen pöläystä tuosta tekstistä! Enpä kai sitten tarvikaan sitä, kun tulen ilmankin toimeen!🤣 Herrakansan hienostelua, jotta voivat tuntea itsensä paremmiksi, näin minä sen näen. Sanonpa vaan niin kuin entinen mies, pöljä pärjää ilmankin turhaa höpelehtimistä. Näinikkää ,tavan tavis.

        Vähän muistuttaa japanilaisten diplomaattien puheit heidän toivoessaan vastustajan painuvan alimpaan helvettiin. Sanonnat ovat tiettävästi niin kohteliaita ja verhottuja viestejä, että ko. vastustaja odottaa ilolla matkan täyttymistä.
        Täällä aliarvostetuille ammattinimikkeille on kehitetty ja kehitellään edelleen fiinejä ilmaisuja , palkkaa sitä vastoin ei kehitellä yhtään fiinimämksi.
        Suomalaisen virastokielen kukkanen tämäkin, tiettävästi poliisiraportin teksti;
        sosiaalisesti työrajoitteinen yksilö oltettiin väliaikaisesti huostaan , käyttäytymisen vuoksi hänet puettiin lepoasuun, Suomennettuna suurin piirtein; puliukko otettiin putkaan ja laitettiin pakkopaitaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vähän muistuttaa japanilaisten diplomaattien puheit heidän toivoessaan vastustajan painuvan alimpaan helvettiin. Sanonnat ovat tiettävästi niin kohteliaita ja verhottuja viestejä, että ko. vastustaja odottaa ilolla matkan täyttymistä.
        Täällä aliarvostetuille ammattinimikkeille on kehitetty ja kehitellään edelleen fiinejä ilmaisuja , palkkaa sitä vastoin ei kehitellä yhtään fiinimämksi.
        Suomalaisen virastokielen kukkanen tämäkin, tiettävästi poliisiraportin teksti;
        sosiaalisesti työrajoitteinen yksilö oltettiin väliaikaisesti huostaan , käyttäytymisen vuoksi hänet puettiin lepoasuun, Suomennettuna suurin piirtein; puliukko otettiin putkaan ja laitettiin pakkopaitaan.

        Huomenta kauniiseen aamuun, ihan näyttää siltä, että kesän tulo lähenee.
        Olisihan se mukava tähän harmilliseen eloon, jos edes lämmin kesä olisi tulossa, no toivossa siihenkin nähden;)

        Vaikeaksi menee, kun pitäisisi ymmärtää käyttää noita aivojaan yli tarjolla olevan kyvyn, niin jää Makriinan viestin loppu hebreaksi minulle kuten toisetkin ovat ulalla.
        Sen ymmärsi , että talkoot on pidetty, ei pihalla vaan kodeissa, näinkö oli tarkoituskin?
        Tulee aina mieleen talkoista puhuttaessa, että yhteisiä tiloja putsataan, ehkä asukkaat taudin pelossa ajattelivat toisin.

        Ramoonalla mukava tuo veneily harrastus, siitä riittää puuhaa ja nautintoa koko kesäksi, pihan laiton lisäksi.
        Kyllä tuo pirtin elo oli mukavaa aikaa, siksi kai se vaan jatkui, enää tuskin samaan päästään, ikä on tehnyt tehtävänsä, mielikuvitus ei enää ole sopivaa, nyt pitää osata olla fiinisti vanhoja;)

        En kyllä kaikilta osin ymmärrä tuota sauna kieltoa, puhdistumispaikkahan se kaiken kaikkiaan on ja kuuma luulisi taudin tappavan, vaan eikö se edes kovia löylyjä tauti pelkää.
        Tämä arvailu ja ennusteet aina muuttuvat ja kun kukaan ei tiedä lopullista tauon mittaa, se harmia mieleen nostaa.
        Lenkin kävelin minäkin melko reippaasti ja reilut kaksi kilsaa siitä pituutta tuli.

        Korpikirjailija kertoili veneellä soutelevansa, tuli ikävä järvelle ja ei niinkään soutelemaan, vaan kaloja narraamaan, kai se ilo on minun unohdettava, kummankaan lapseni mökillä ei soutuvenettä ole ja moottorista onkiminen on hankalaa, kun isojakin ovat.

        Tuo noista hienoista yrityksistä saada viesti vaikeaksi ymmärtää, jotkut onnistuvat ja toiset ovat ymmärtävinään,,, näin se vaan on, viisasta vain myöntää, taviksen tapaan.

        Ramoona on jaksanut koko viestittely ajan kirjoittamaan mukavia ja asiallisia viestejä, muistan hänet jo Likka123 nimimerkistä, nuo numerot ei taida kohdalleen sattua, mutta sinne päin.
        Pihansakin näen tai osaan kuvitella varmaan aika lähelle oikean näköistä;)
        Kiitos Ramoona pitkäksi tulleesta viestittely ystävyydestä ja hauskan pidosta.
        Laudatur, olet ymmärtänyt asian oikein;)

        Nyt lähden kampaajalle, lehdessäkin pyysivät ymmärtämään yksityisyrittäjiä, minä niin teen.
        Kampaaja lupasi kaikin tavoin varustaua ja uskon tämän sujuvan.
        Mukavaa päivää kaikista harmeista huolimatta, jaksetaan sinnitellä;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta kauniiseen aamuun, ihan näyttää siltä, että kesän tulo lähenee.
        Olisihan se mukava tähän harmilliseen eloon, jos edes lämmin kesä olisi tulossa, no toivossa siihenkin nähden;)

        Vaikeaksi menee, kun pitäisisi ymmärtää käyttää noita aivojaan yli tarjolla olevan kyvyn, niin jää Makriinan viestin loppu hebreaksi minulle kuten toisetkin ovat ulalla.
        Sen ymmärsi , että talkoot on pidetty, ei pihalla vaan kodeissa, näinkö oli tarkoituskin?
        Tulee aina mieleen talkoista puhuttaessa, että yhteisiä tiloja putsataan, ehkä asukkaat taudin pelossa ajattelivat toisin.

        Ramoonalla mukava tuo veneily harrastus, siitä riittää puuhaa ja nautintoa koko kesäksi, pihan laiton lisäksi.
        Kyllä tuo pirtin elo oli mukavaa aikaa, siksi kai se vaan jatkui, enää tuskin samaan päästään, ikä on tehnyt tehtävänsä, mielikuvitus ei enää ole sopivaa, nyt pitää osata olla fiinisti vanhoja;)

        En kyllä kaikilta osin ymmärrä tuota sauna kieltoa, puhdistumispaikkahan se kaiken kaikkiaan on ja kuuma luulisi taudin tappavan, vaan eikö se edes kovia löylyjä tauti pelkää.
        Tämä arvailu ja ennusteet aina muuttuvat ja kun kukaan ei tiedä lopullista tauon mittaa, se harmia mieleen nostaa.
        Lenkin kävelin minäkin melko reippaasti ja reilut kaksi kilsaa siitä pituutta tuli.

        Korpikirjailija kertoili veneellä soutelevansa, tuli ikävä järvelle ja ei niinkään soutelemaan, vaan kaloja narraamaan, kai se ilo on minun unohdettava, kummankaan lapseni mökillä ei soutuvenettä ole ja moottorista onkiminen on hankalaa, kun isojakin ovat.

        Tuo noista hienoista yrityksistä saada viesti vaikeaksi ymmärtää, jotkut onnistuvat ja toiset ovat ymmärtävinään,,, näin se vaan on, viisasta vain myöntää, taviksen tapaan.

        Ramoona on jaksanut koko viestittely ajan kirjoittamaan mukavia ja asiallisia viestejä, muistan hänet jo Likka123 nimimerkistä, nuo numerot ei taida kohdalleen sattua, mutta sinne päin.
        Pihansakin näen tai osaan kuvitella varmaan aika lähelle oikean näköistä;)
        Kiitos Ramoona pitkäksi tulleesta viestittely ystävyydestä ja hauskan pidosta.
        Laudatur, olet ymmärtänyt asian oikein;)

        Nyt lähden kampaajalle, lehdessäkin pyysivät ymmärtämään yksityisyrittäjiä, minä niin teen.
        Kampaaja lupasi kaikin tavoin varustaua ja uskon tämän sujuvan.
        Mukavaa päivää kaikista harmeista huolimatta, jaksetaan sinnitellä;)

        Huomenta SkillaN ja kaikki!
        uolipilvistä tällä hetkellä, toisin kuin eilen, jolloin aurinko heloitti kauniisti. Eilen meillä oli sukulaistapaaminen ulkona, siellähän ei mahdollisia tartuntoja juuri saada. Pääasia että saadaan nähdä ja jutella, turvavälit muistaen.
        On tässä nyt aina miettimistä, miten olla ja kuin eleä.

        "Yksinäisyys on äänetön myrsky, joka riuhtaisee maahan kaikki kuolleet oksamme.
        Kuitenkin se juurruttaa elävät juuremme syvemmälle elämän sydämeen."
        -Kahlil Gibran -

        Jonakin päivänä
        olen puu,
        ja tuuli laulaa oksissani
        ja aurinko tanssii lehdilläni,
        ja olen vahva ja kaunis
        kaikkina vuodenaikoina.
        -Kahlil Gibran -

        Puhelimeni soi usein ja itsekin soitan puheluita, pisimmät ovat yli puolituntia kestäviä.

        Jaksamista ja hyvää oloa kaikille toivotan! Miaelina.


    • Eilen sain maalaustyöt valmiiksi apukeittiö-eteisessä. Keittiö jäi vielä mietintämyssyn alle, siirryin pirttiin.

      Arvoin mitä tekisin 50-luvun sirorakenteiselle tummalla nahkasohvalle, veisinkö kuistille vai jätänkö pirttiin.

      Ulkona alkoi tipeksimään vettä, joten hain ulos raahaamani polyrottinkisohvan mustat pehmusteet ja selkänojatyynyt sisälle. Heitin ne puolihuolimattomasti sohvalle. No, mutta hei, ne olivat kuin tehty vanhaan 50-luvun nahkasohvaan. Sohva suorastaan puhkesi kukkaan, nakkasin vielä kaksi oranssia koristetyynyä ja ja turkoosin peiton, niin sohvasta tuli suorastaan huippumoderni.

      Tykkään leikkiä väreillä. Pirtin seinät ja ikkunat sekä ovet ovat nyt valkoiset ja huonekalut tummia niin sohvan edessä oleva tila vaatisi vaalean maton...no, se tämän päivän ongelma, ehkäpä mattovarastosta löytyy sopiva.

      Tuunaus kun se onnistuu antaa hyvän mielen, eikä maksa mitään jos ei ole sortunut heittämään pois kaikkea vanhaa käyttökelpoista, uuden tieltä.

      No joo, poishan minun pitäisi ylimääräisiä huonekaluja heittää.

      Ei hätää kuulun facessa paikalliseen roskisryhmään. Jospa joku hakee jos ja kun pistän jakoon.

      Kohta taas ideoimaan.

      • Anonyymi

        Kylläpä olet melkoinen työjuhta korpikirjailija vaikka olet yli 70 v ja nainen. Meillä remonttiliikkeen ammattilaiset maalasivat seiniä paljon kauemmin kuin sinä . Jo teippien laittaminen ja poistaminen kesti kauan ja kahteen kertaan piti maalata, että seinän väristä tuli puhdas. Jotain kohtia tasottivat kitillä ja hioivat. Lattialistatkin he poistivat että tuli varmasti siistiä jälkeä. Oliko sinulla teipit ja poistitko listat ja tasotitko ? Mitä ne seinät sinulla on, lastulevyäkö kun noin helppo ja nopea maalata ja kestääkö tulos lähempää tarkastelua ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kylläpä olet melkoinen työjuhta korpikirjailija vaikka olet yli 70 v ja nainen. Meillä remonttiliikkeen ammattilaiset maalasivat seiniä paljon kauemmin kuin sinä . Jo teippien laittaminen ja poistaminen kesti kauan ja kahteen kertaan piti maalata, että seinän väristä tuli puhdas. Jotain kohtia tasottivat kitillä ja hioivat. Lattialistatkin he poistivat että tuli varmasti siistiä jälkeä. Oliko sinulla teipit ja poistitko listat ja tasotitko ? Mitä ne seinät sinulla on, lastulevyäkö kun noin helppo ja nopea maalata ja kestääkö tulos lähempää tarkastelua ?

        Tuskin on ihmeellinen työnjälki, jos roiskunutta maalia varten tarvitaan luuttu ja vesiämpäri!
        Hohhoijaa taas...


    • Ei tarvitse seiniä maalata tai jos tarkkana ollaan niin voisi maalatakin. Keskityin räikeisiin värieroihin. Uudet ikkunat- ja ikkunalliset ovet tekivät apukeittiössä olevat tummanruskeat yliselle vievät portaat ankean näköiseksi. Kuluneetkin jo, läpi hohti alkupeinen punainen väri. Maalasin portaat (puuta) harmaiksi ja saman sisätilan oven karmit (puuta) samalla värillä. Luuttu oli vesiastiassa, sillä pyyhkäisin lipsuneet maalit jo tuoreeltaan pois.

      Ei todellakaan ole ammattilaisen jälki kuin talon emäntä jo koloinen, mutta osin sileä. Äidiltä peritty taivaanrannan maalarin taito ; )

      Ammattilaisilla teetän tosimiesten työt ja itse puuhastelen omaksi ilokseni.

      Asiasta toiseen.

      Soitin terveyskeskukseen kysyen aikaa silmätohtorille. Epäilen alkavaa kaihia. Kehoittivat menemään optikolle tai yksityiselle koska korona sitoo terveydenhoitohenkilönuntaa. No, sanoin, että pitää sitten odottaa kunnes korona on ohi.
      Ääni muuttui ja lupasi kysyä konsultoivalta lääkäriltä mitä kanssani tehdään ja aikoivat soittaa vielä tällä viikolla.

      Luin ennen soittoa lehdestä, että ihmisten pitää hoitaa normaalisti terveyttään ja ottaa yhteys jos tarvitsee lääkärin apua. Niin ja samassa lehdessä luki, että KAKS:ssa on hoidossa alle kymmenen koronapotilasta.

      No, pitäähän minun silmäni hoitaa, että näen ne kolot, joita on kitattava ennen maalaamista.

      Löysin sopivan pirtin maton täältä kirkolta, joten nyt mökille; )

      • Anonyymi

        Mitä sinulla siellä mökin apukeittiössä on, onko sinulla edes painevettä siellä tai edes vesihanaa ? Kun ei sulla ole ole vessaakaan. Nämä olet paljastanut tuolla 60:ssä ja sieltä me käydään kyllä lukemassa täälläkin. Yleensä apukeittiössä on pyykkikone ja kuivausrumpu, vesipiste ja lattiakaivo, pyykin käsittely kuten mankeli ja silityspaikka, pesuallas pikkupyykille , siivouskomero , kaappeja ym.
        Kunnalliseen silmälääkäriin ei pääse kuin varattomat , kyllä kai noin suurella maanomistajalla on varaa yksityiseen silmälääkäriin. Se kaupunkiosake on poikakaverisi omistama, miksi puhut siitä kuin omastasi ja kukkoilet siellä yhtiön asioissa ?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mitä sinulla siellä mökin apukeittiössä on, onko sinulla edes painevettä siellä tai edes vesihanaa ? Kun ei sulla ole ole vessaakaan. Nämä olet paljastanut tuolla 60:ssä ja sieltä me käydään kyllä lukemassa täälläkin. Yleensä apukeittiössä on pyykkikone ja kuivausrumpu, vesipiste ja lattiakaivo, pyykin käsittely kuten mankeli ja silityspaikka, pesuallas pikkupyykille , siivouskomero , kaappeja ym.
        Kunnalliseen silmälääkäriin ei pääse kuin varattomat , kyllä kai noin suurella maanomistajalla on varaa yksityiseen silmälääkäriin. Se kaupunkiosake on poikakaverisi omistama, miksi puhut siitä kuin omastasi ja kukkoilet siellä yhtiön asioissa ?

        Iltaa päivä taas putkessa.
        Kun palasin mökiltä kuuden korvilla kotiin keitin vihreää parsaa ja bataattia, että oli hyvää sitruunakastikkeen ja mehevän feta-salaatin kera. Nyt jo suihkun kautta sängyssä..

        Miten sinä kerkiät työssä käymään? Et sitten mitenkään vaikka olet antanut näin minun ymmärtää.

        Eihän tämä minun mökkini hääppönen ole kun vertaa siihen sinun kuudennen kerroksen kattoterassilliseen huoneistoon. Vai oliko se kuitenkin rintamamiestalo. Teillähän on neljä lasta kaksi sinullalla ja kaksi miehelläsi. Vai oliko sinulla lainkaan sitä miestä. No, joka tapauksessa ei siinä juuri mitään kellekään jää jos jako tulee. Sinulle ne punaiset hai-kumisaappaat vai oliko ne keltaiset.

        Apukeittiöni on pienessä eteisessä keittiön vieressä. Siellä on jääkaappi ja pieni pakkaskaappi. Eikä siellä ole lattiakaivoa. Avoimesta ovesta heitän vedet takaviistoon kartanolle ja haen järvestä uutta vettä.

        Silityslauta sopi hyvin vaatekaapin ja seinän väliin.. Oli minulla vanha veivattava mankelikin, mutta möin sen hyvään hintaan vanhojen esineiden keräilijälle.

        Pieni on eläkkeeni, joten kunnallisia palveluita käytän. Toista se oli kun olin rikasrouva oli oman firman kautta yksityinen lääkäriasema, jonka palveluita käytin, mutta aika aikaansa kutakin nyt on tyytymimen vähempään.

        Jännä kuinka huono muisti sinulla on. sinun kannattaisi käydä muistihoitajalla. Olen näet useasti kertonut, että asun miesystävältäni vuokraamassa rivitalon puolikkaassa. Enhän minä nyt sitä joka viestiini sulkeisiin pistä, että "vuokralla" kun kodistani kerron. Niin ja tiedoksi kun rakastat väännellä kirjoituksiani, kerron nyt, että se baaripöytä, josta murkut tykkäävät on minun. Olen sen itse suunnitellut ja tehnyt.

        Minäkin käyn lukemassa ja kommentoimassa myös 60- ja 70-palstoilla. Samalla lueskelen juttujasi.

        Sinullahan oli siellä kotonasi iso remontti, joka oli valmistuessaan kuin Koti ja puutarhalehden sivuilta kopioitu mallikoti.

        Joko muuten löysit sen hakusessa olleen harmaan avokulmasohvan?


    • Anonyymi

      Toivottavasti näemme pian kuvia upeasta talostasi ja ainakin siitä kivikkopuutarhastasi, joka ainakin viimekesänä oli muutama kivi ja jokunen ruoho siinä välissä. Samoin oli nuo Pääsiäis koristeesikin, siis muutama havu, jossa jokunen höyhen. Uskomattoman ihania!

      Luulisi sinunkin pystyvän parempaan, sillä olethan ollut Hollanissa.

      • Anonyymi

        Terveiset pihakeinusta 😊)) Siinä auringossa keinuttelin puisessa harmaassa keinussa, missä pöytä on istujain välissä. Nyt oli lämmin iltapäivä, ja olihan aamupäivällä keittiössänikin vipinää, ei siinä kylmä tullut.
        Vapaaehtoinen toi kauppakassit, ja minulle alkoi ruuanlaitto. No, siskonmakkarakeittoa tein, ja siten pyöräytin lohta lehtitaikinaan. ja uuniin.

        Siitäpä tulikin mehevä, ja runsas tillisilppu maustoi sitruunapippurin ja suolan kanssa herkuksi. Wellington lohi se ohjeessa on, helppo kun mikä!

        Lohta tulee ostettua aika usein, ja vaihtelua kaipaa, graaviakaan ei aina halua, eikä paistettua ja keittoa.

        Poikani on ankkuroitunut syyskuuhun asti Barösundiin Inkooseen, ja sain kutsun sinne merenrantaan. Johan nyt kutsuja sataa, kun ystävätärkin Karja-lohjan mökille sanoi hakevansa.
        Mikä ettei, kunhan nyt lievenee nää tartuntariskit, kyllä keinussa ulkona jo oli ihanaa, nyt Emmerdaliin! sini.sirkku moikka!


    • Anonyymi

      Onpa täällä taas monta nimetöntä kirjoitusta, jotka kadehtivat Korpikirjailijan mökkiremppaa. Itse näen sieluni silmillä sen kauniina ja viihtyisänä paikkana.
      Itselläni ei ole mökkiä mutta asun meren rannalla ja minulla on upea merimaisema ikkunastani ja parvekkeeltani. En omista myöskään tätä asuntoa, vaan olemme vuokralla mieheni kanssa olleet tässä asunnossa jo 14 vuotta. Myös edellinen asuntomme oli meren rannalla, mutta ei näin lähellä merta kuin tämä.

      Mira

      • Anonyymi

        Kadehtii!!!
        Kaikkihan tietävät tuollaisen yli seitsemänkymppisen mummelin "rempat ja timpuroinnit".
        Enemmän täällä on ärtymystä ja kyllästymistä jatkuvaan omakehuun asiassa kuin asiassa.
        Ketä oikeasti kiinnostaa jonkun mökineläjän jokapäiväiset puunaamiset ja puuronkeitot?
        Jos roudanvääntämä vanha tölli saa kateutta aikaan, niin kuinka köyhää porukkaa täällä pyörii?


    • Anonyymi

      "Huhhuh hellettä, sanoi jänis pakkasella"! No, ei mitään pakkasta, päinvastoin, mitä ihanin päivä on ollut, mutta osui samalle päivälle useampi juttu!
      Sen saa aikaan tämä kevät ja puutarha. On siellä vielä paljon puuhaa, ei yhdessä päivässä paljoa jaksa, vaikka juonessa onkin.

      Mutta kyllä sain happea ja aurinkoa, myös coronaa ei siellä muista ollenkaan!
      Hyvältä vain tuntui työskentely rauhalliseen tahtiin.

      Kiva, että oltiin Ramoona samassa konsertissa! On se vielä parempi, jos saa olla paikan päällä katsomassa ja kuulemassa, mutta hyvähän oli tuo TV_taltiointikin!

      Hyvää yötä,
      Neeasa

      • Ihanan näköinen päivän alku, taivas kauniin vaalean sininen ja aurinko mitä kirkkain.
        Kelpaa tässä taas päivä aloittaa, ei edes koronaa muista;)
        Meillä täällä on tilanne ennallaan, viisi tartuntaa, mutta sairaalassa ei ketään, kuuliaisia on tämän kaupungin asukaat, kiitosta antoi myös ylempi taso terveyden johtajistosta.

        Kyllä se ulkona pihatöissä aika kuluu ja hyvät unet sitten saa ja muutenkin mieli virkeänä pysyy, sen olen joskus minäkin kokenut.

        Joko vierailut tai yleenssä kokoontuminen alkaa siellä yleistyä sini-sirkku, meillä kehotetaan vielä vaan porukoista pois pysymään.

        Korpikirjailijalla suunnittelua ja tekemistä riittää, hyvä kun myös kunto kaiken kestää.
        Keskusteluunne en ota kantaa, voihan sitä noinkin toimia.
        Pääasia, että tulee puhuttua asiat halki, sopuisasti sekin sujuu;)

        Miaelina tapasit sukulaisia ulkosalla, aika erikoinen kohtaamispaikka, mutta tänä päivänä on kaikki keinot käytettävä.
        Minäkin yhden ystävän kanssa törmäsin kadulla ja asiaa oli hänellä paljon, huomasi sen, että juttukaveria oli vailla, no eipä ollut kiire mihinkään ja niin välimatkan päästä huutelimme toisillemme;)
        Siinä tuli selvitettyä ruuanlaitot, pakkasen täynnä oleminen ja tuli mieleen, että näinhän sitä nojatuolissakin, siis aivan normaalia tämmöinen;)

        Tuota vuokra asuntoon muuttamista olen minäkin mietiskelyt, on vaan niin pelottava se muuttotouhu, ehkä ei voimat siihen riittäisi.

        Olen vakaasti päättänyt aloittaa ikkunan pessun, yksi ikkuna päivässä, jospa tuo pää rukka sen kestäisi.
        Hieman pelottaa etukäteen, kestänkö tikkailla verhojen vaitamisen ajan, mutta ehkä hyvällä onnella taas selviän;)
        Eipä nyt varmaan ulkopuolista saakkaan apuun ja vähän huonot kokemukset jäi viime syksyltä.
        Viettäkää mukava päivä, nyt sään puolesta näyttäisi mukavalta.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Ihanan näköinen päivän alku, taivas kauniin vaalean sininen ja aurinko mitä kirkkain.
        Kelpaa tässä taas päivä aloittaa, ei edes koronaa muista;)
        Meillä täällä on tilanne ennallaan, viisi tartuntaa, mutta sairaalassa ei ketään, kuuliaisia on tämän kaupungin asukaat, kiitosta antoi myös ylempi taso terveyden johtajistosta.

        Kyllä se ulkona pihatöissä aika kuluu ja hyvät unet sitten saa ja muutenkin mieli virkeänä pysyy, sen olen joskus minäkin kokenut.

        Joko vierailut tai yleenssä kokoontuminen alkaa siellä yleistyä sini-sirkku, meillä kehotetaan vielä vaan porukoista pois pysymään.

        Korpikirjailijalla suunnittelua ja tekemistä riittää, hyvä kun myös kunto kaiken kestää.
        Keskusteluunne en ota kantaa, voihan sitä noinkin toimia.
        Pääasia, että tulee puhuttua asiat halki, sopuisasti sekin sujuu;)

        Miaelina tapasit sukulaisia ulkosalla, aika erikoinen kohtaamispaikka, mutta tänä päivänä on kaikki keinot käytettävä.
        Minäkin yhden ystävän kanssa törmäsin kadulla ja asiaa oli hänellä paljon, huomasi sen, että juttukaveria oli vailla, no eipä ollut kiire mihinkään ja niin välimatkan päästä huutelimme toisillemme;)
        Siinä tuli selvitettyä ruuanlaitot, pakkasen täynnä oleminen ja tuli mieleen, että näinhän sitä nojatuolissakin, siis aivan normaalia tämmöinen;)

        Tuota vuokra asuntoon muuttamista olen minäkin mietiskelyt, on vaan niin pelottava se muuttotouhu, ehkä ei voimat siihen riittäisi.

        Olen vakaasti päättänyt aloittaa ikkunan pessun, yksi ikkuna päivässä, jospa tuo pää rukka sen kestäisi.
        Hieman pelottaa etukäteen, kestänkö tikkailla verhojen vaitamisen ajan, mutta ehkä hyvällä onnella taas selviän;)
        Eipä nyt varmaan ulkopuolista saakkaan apuun ja vähän huonot kokemukset jäi viime syksyltä.
        Viettäkää mukava päivä, nyt sään puolesta näyttäisi mukavalta.

        Stop tykkänään, tikkaille ei saa 8kymppinen nousta ! Niiltä kun rojahtaa, tulee rumaa jälkeä. Jos tulee murtumia, paraneminen vie kauan ja makaaminen altistaa veritulpalle. Odota edes kesään, silloin varmaan saa jo apua palkata tai pyytää lapsia auttamaan.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Ihanan näköinen päivän alku, taivas kauniin vaalean sininen ja aurinko mitä kirkkain.
        Kelpaa tässä taas päivä aloittaa, ei edes koronaa muista;)
        Meillä täällä on tilanne ennallaan, viisi tartuntaa, mutta sairaalassa ei ketään, kuuliaisia on tämän kaupungin asukaat, kiitosta antoi myös ylempi taso terveyden johtajistosta.

        Kyllä se ulkona pihatöissä aika kuluu ja hyvät unet sitten saa ja muutenkin mieli virkeänä pysyy, sen olen joskus minäkin kokenut.

        Joko vierailut tai yleenssä kokoontuminen alkaa siellä yleistyä sini-sirkku, meillä kehotetaan vielä vaan porukoista pois pysymään.

        Korpikirjailijalla suunnittelua ja tekemistä riittää, hyvä kun myös kunto kaiken kestää.
        Keskusteluunne en ota kantaa, voihan sitä noinkin toimia.
        Pääasia, että tulee puhuttua asiat halki, sopuisasti sekin sujuu;)

        Miaelina tapasit sukulaisia ulkosalla, aika erikoinen kohtaamispaikka, mutta tänä päivänä on kaikki keinot käytettävä.
        Minäkin yhden ystävän kanssa törmäsin kadulla ja asiaa oli hänellä paljon, huomasi sen, että juttukaveria oli vailla, no eipä ollut kiire mihinkään ja niin välimatkan päästä huutelimme toisillemme;)
        Siinä tuli selvitettyä ruuanlaitot, pakkasen täynnä oleminen ja tuli mieleen, että näinhän sitä nojatuolissakin, siis aivan normaalia tämmöinen;)

        Tuota vuokra asuntoon muuttamista olen minäkin mietiskelyt, on vaan niin pelottava se muuttotouhu, ehkä ei voimat siihen riittäisi.

        Olen vakaasti päättänyt aloittaa ikkunan pessun, yksi ikkuna päivässä, jospa tuo pää rukka sen kestäisi.
        Hieman pelottaa etukäteen, kestänkö tikkailla verhojen vaitamisen ajan, mutta ehkä hyvällä onnella taas selviän;)
        Eipä nyt varmaan ulkopuolista saakkaan apuun ja vähän huonot kokemukset jäi viime syksyltä.
        Viettäkää mukava päivä, nyt sään puolesta näyttäisi mukavalta.

        Oi, siis aivan ihana aamu ja paremmaksi muuttui, kun sain äsken puhelun Burundilaiselta lakimieheltä, joka ilmoitti minulle kaukaisen sukulaiseni suuresta perinnöstä. Koska sukulaiseni oli kuulemma rikas, ja pesänselvitykseen tarvitaan ainakin kaksi lakimiestä, niin minun täytyy lähettää sikäläiseen pankkiin huomattava summa rahaa.Tosin tämä soittaja, joka oli toinen näistä pesänselvittäjistä, sanoi maksamani asianajopalkkion tulevan minulle takaisin tuhatkertaisena. Harmittaa vain, kun en koskaan ole edes joulukorttiakaan lähettänyt edesmenneelle sukulaiselleni, en kyllä tarkemmin muista hänen nimeäänkään, saati osoitettakaan, mutta kuitenkin hän muisti minua perinnöllä. Hyvää kevättä kaikille toivottaa Josefiina-mummo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oi, siis aivan ihana aamu ja paremmaksi muuttui, kun sain äsken puhelun Burundilaiselta lakimieheltä, joka ilmoitti minulle kaukaisen sukulaiseni suuresta perinnöstä. Koska sukulaiseni oli kuulemma rikas, ja pesänselvitykseen tarvitaan ainakin kaksi lakimiestä, niin minun täytyy lähettää sikäläiseen pankkiin huomattava summa rahaa.Tosin tämä soittaja, joka oli toinen näistä pesänselvittäjistä, sanoi maksamani asianajopalkkion tulevan minulle takaisin tuhatkertaisena. Harmittaa vain, kun en koskaan ole edes joulukorttiakaan lähettänyt edesmenneelle sukulaiselleni, en kyllä tarkemmin muista hänen nimeäänkään, saati osoitettakaan, mutta kuitenkin hän muisti minua perinnöllä. Hyvää kevättä kaikille toivottaa Josefiina-mummo.

        Minulle on tulossa sulhanen Malawista tänne luokseni asumaan. Tapasimme viime syksynä siellä hiekkarannalla ja rakastuimme. Hän pääsee nyt tänne erityisluvalla ja voi olla luonani karanteenissa vaikka loppuikänsä. Hän on 40 v nuorempi, saan mukavasti apua huusholliin ja rattoisan loppuelämän.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Oi, siis aivan ihana aamu ja paremmaksi muuttui, kun sain äsken puhelun Burundilaiselta lakimieheltä, joka ilmoitti minulle kaukaisen sukulaiseni suuresta perinnöstä. Koska sukulaiseni oli kuulemma rikas, ja pesänselvitykseen tarvitaan ainakin kaksi lakimiestä, niin minun täytyy lähettää sikäläiseen pankkiin huomattava summa rahaa.Tosin tämä soittaja, joka oli toinen näistä pesänselvittäjistä, sanoi maksamani asianajopalkkion tulevan minulle takaisin tuhatkertaisena. Harmittaa vain, kun en koskaan ole edes joulukorttiakaan lähettänyt edesmenneelle sukulaiselleni, en kyllä tarkemmin muista hänen nimeäänkään, saati osoitettakaan, mutta kuitenkin hän muisti minua perinnöllä. Hyvää kevättä kaikille toivottaa Josefiina-mummo.

        No siinäpä Josefiinamummo iskee unematarinaa aikansa kuluksi, onhan siinä ehkä jollekin toivelukemista näinä aikoina!

        Skillan kysyit joko etelämpänä on kokoontumisia alkanut näkyä?
        Ei toki, kyllä ne kutsut itselleni oli kesää ajatellen. Tänäänhän tuntuukin jo melko kesäiseltä lämpö auringossa, vaikka vasta päiväruuan jälkeen ajattelin lähteä ulos.
        Lukemisen parissa olen aamupäiväni viettänyt, ihan nauttinut kun suljin tv:n 9 aikaan. Hiljaisuus on tuntunut niin hyvältä, nyt rakastettava Angela Merkel teoskin on luettu.

        Aamusta alkaen olen ollut jotenkin hyvällä tuulella, unessa koin hauskoja tilanteita, ja aamu 1 tv-antikin oli ihan monipuolista.
        Sitä hieman ihmettelen, kun vain yksi naisjuontaijista on pitkään paikalla? Tuo aamu tv-uudistus taisi jättää vain pari naisjuontajaa Fräntin Ja Wanken pariksi? Rosa Kettumäen ja Milla Madetojan. Osaavia ja reippaitahan he ovat, joskin
        Anna Lehmusvesi oli tyyliltään niin ilmeikäs ja hienotunteinen, että kaipaan häntä haastattelijana. Mutta,...uusia kasvoja varmaan tarvitaan!

        Eipä tässä enempää kuulumisia, pidetään lippu korkealla! 🇫🇮


      • Anonyymi
        sini-sirkku kirjoitti:

        No siinäpä Josefiinamummo iskee unematarinaa aikansa kuluksi, onhan siinä ehkä jollekin toivelukemista näinä aikoina!

        Skillan kysyit joko etelämpänä on kokoontumisia alkanut näkyä?
        Ei toki, kyllä ne kutsut itselleni oli kesää ajatellen. Tänäänhän tuntuukin jo melko kesäiseltä lämpö auringossa, vaikka vasta päiväruuan jälkeen ajattelin lähteä ulos.
        Lukemisen parissa olen aamupäiväni viettänyt, ihan nauttinut kun suljin tv:n 9 aikaan. Hiljaisuus on tuntunut niin hyvältä, nyt rakastettava Angela Merkel teoskin on luettu.

        Aamusta alkaen olen ollut jotenkin hyvällä tuulella, unessa koin hauskoja tilanteita, ja aamu 1 tv-antikin oli ihan monipuolista.
        Sitä hieman ihmettelen, kun vain yksi naisjuontaijista on pitkään paikalla? Tuo aamu tv-uudistus taisi jättää vain pari naisjuontajaa Fräntin Ja Wanken pariksi? Rosa Kettumäen ja Milla Madetojan. Osaavia ja reippaitahan he ovat, joskin
        Anna Lehmusvesi oli tyyliltään niin ilmeikäs ja hienotunteinen, että kaipaan häntä haastattelijana. Mutta,...uusia kasvoja varmaan tarvitaan!

        Eipä tässä enempää kuulumisia, pidetään lippu korkealla! 🇫🇮

        Ovat muuten todella osaavia naisjuontajia, mutta heillä on kaikilla sama valitettava ominaisuus, kaikki heidän puhumansa ulostullessaan pilaantuu. Niin, tosiaan minäkin luin aamulla, mutta se oli tiliote, johon oli lisätty miinusmerkki jostakin syystä!


    • Tänään lähti mopo käsistä, selkä sanoi stop tykkänään.

      Aamupäivä meni siivotessa kaupunkikotia. Pyyhin lattialistat ja baaripöydän kaappeineen etikalla. Etikka jättää tuoksun, josta murkut ei tykkää, mutta ihmiselle tuoksu on raikas.

      Ajelin mökille, aluksi tuntui, että en taida saada mitään aikaiseksi, mutta kun lopetin viiden korvilla iltapäivällä olin väsynyt, mutta tyytyväinen tekemisiini.

      Halu oli saada lasikuisti kuntoon, joten revin remotista jääneistä listoista naulat irti ja tein huomiselle valmiin suunnitelman. Listoitan lattianrajat, pesen lattian. Siirrän pienen leposohvan kuistin nurkkaan siihen kohtaan, jossa pruukaan kesäöisin ihailla auringonlaskua. Räsymatto saa korvata maalauksen.

      Keittiön kaapit siivosin ja järjestyksessä mm. lasit yms. kipot sievästi esillä avohyllyssä.

      Lopuksi lähti jätesäkki kierrätyksen jätekeräykseen.

      Löysin yhdestä kaapista sinne unohtuneet kuopuksen yläasteella vesiväreillä tekemät paprikataulut. Ihanat, joten ne tulee somistamaan ruokahuonetta.

      Huomenna, kun selkä on levännyt jatkan.

      Nyt ruoan tekoon, kasvisruokaa, eilisiä parsan ja bataatin sekä sitruunakastikkeen jämiä, lisuna herkkusieniä ja lime-graavilohta.

      • Anonyymi

        Varsinkin tuo lime-graavilohi, herkkusienilisukkeineen kannattaa nauttia välittömästi,ennenkuin ehtivät eltaantumaan syömäkelvottomiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varsinkin tuo lime-graavilohi, herkkusienilisukkeineen kannattaa nauttia välittömästi,ennenkuin ehtivät eltaantumaan syömäkelvottomiksi.

        Onhan komea ilma täällä. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta.
        Tänään alkoi toimintani aamusta. Marketissa on suositeltu vanhoille
        yli 70v. aika klo 7-8. Hyvin oli tilaa väistellä kanssakulkijoita.
        Se mikä oli erikoista, kasvosuojusten käyttäjät olivat lisääntyneet.

        Olen selaillut Business Finlandian rahanjakoa koronan häiritsemille
        yrittäjille. Lähes 10 000 myönteistä päätöstä on jo tehty. Näyttää siltä,
        että ahneimmat ensin.
        Rahanjako on aiheuttanut jo kiritiikkiä. Tarkistuksia näemmä tehdään
        ja arvioidaan perusteita uusiksi. Luin muutamia satoja tuen saaneita
        yrityksiä. En niidenkään perusteella kuvittele olevani asiantuntija.
        mutta sellaisen kuvan sain, että on syytäkin tarkastaa toimintaa.
        Hulvattomaltahan tuo rahanjakelu näytti. Voihan sekin pettää, että
        en ole isoja rahoja edes käsitellyt, joten huonosti ymmärrän mittasuhteet:)
        Tämä tästä, katsotaan.
        Terv. ynnämuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan komea ilma täällä. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta.
        Tänään alkoi toimintani aamusta. Marketissa on suositeltu vanhoille
        yli 70v. aika klo 7-8. Hyvin oli tilaa väistellä kanssakulkijoita.
        Se mikä oli erikoista, kasvosuojusten käyttäjät olivat lisääntyneet.

        Olen selaillut Business Finlandian rahanjakoa koronan häiritsemille
        yrittäjille. Lähes 10 000 myönteistä päätöstä on jo tehty. Näyttää siltä,
        että ahneimmat ensin.
        Rahanjako on aiheuttanut jo kiritiikkiä. Tarkistuksia näemmä tehdään
        ja arvioidaan perusteita uusiksi. Luin muutamia satoja tuen saaneita
        yrityksiä. En niidenkään perusteella kuvittele olevani asiantuntija.
        mutta sellaisen kuvan sain, että on syytäkin tarkastaa toimintaa.
        Hulvattomaltahan tuo rahanjakelu näytti. Voihan sekin pettää, että
        en ole isoja rahoja edes käsitellyt, joten huonosti ymmärrän mittasuhteet:)
        Tämä tästä, katsotaan.
        Terv. ynnämuu.

        Saiko Suomen huutokauppakeisari 100 000 euroa, siitä faceboolissa puhuivat.

        Miksi, eihän hän edes työllistä muita.


        Onko likat päättäneet tehdä Suomellekin velkaa niin paljon että voittaa Italian ja muut velkaantuneet, se voisi olla keino estää ne yhteisvastuut.


      • Anonyymi

        Siinähän raukkaparka kuviteltuja jämäruokia syöt henkiseen nälkääsi ja tyhjään elämääsi, jossa et edes omalla kielellä voi puhua. Ei siinä lime eikä herkkusieni paljon lohduta.


      • Anonyymi

        Kesäöisin on kivempaakin tekemistä kuin jossain tunkkaisessa soffassa yksin löhnöttää.


    • Keskiviikko aamu ja toistoa sään puolesta eilisestä.
      Luvattiin mukavan lämmintä, pian kesään siirrytään.
      Eläminen on odotusta ja tuskastuttavaa uutisten kertomaa, tosin harvakseltaan noita jaksan edes kuunnella.
      Hirvittää tuo rahan jako, niin tarpeeseen kuin varmasti monelle tuleekin, se mitä nyt on saajista kuullut, pistää arvelemaan, että noinkohan tämänkin asian kohdalla röyhkeimpiä onnistaa.
      No jakamassa en onneksi ole, maksumiehenä kylläkin, kunpa omatunto toimisi anojilla ja oikean kohteen rahat löytäisi.

      Stop tykkänäään,,, olet aivan oikeassa tuon kiipeilyn suhteen, mutta kun se "minä ite" elää tuolla päänupissa, minkäs mahdat.
      Hyvät tikkaat minulla on, tukevat ja varmat.
      Tyttäreni on paljon huonompi mitä minä, päätetyötä tehneenä, on hartiat ja niska pistosten voimalla työ kunnossa.
      Vasaralla kai hakkaavat rustoa pois, että kyllä minä vielä vahvemmaksi itseni tunnen.
      Myös pinttyneet tapani on sitkeässä ja toisten tekemänä ei aina samaan päästä.
      Kai se toppaa kiipeily minullakin, joskus.
      Turhaanpa näitä edes kertoilen, vaarat tiedän ja seuraukset pakko kestää.

      Sini-sirkku, näin ajattelinkin, mutta kyllä noita purkuja on ruvettu miettimään, kunhan nyt ei kovin rajuilla toimenpiteillä kumminkaan mentäisi.
      Paljon huolta ja harmia on jo kärsitty, ei kannattaisi "hötkyillä" kai ne ennusteet osaavat tulkita oikein, siellä päättäjien keskuudessa.

      Ynnämuu myös noiden avustusten jakoa ihmetteli, tieto tällä tasolla on arvailujen varassa, sen kyllä jokainen on joutunut huomaamaan ja kokemaankin, että harmia on tullut tästä taudista.
      Uskon että ei hyviä yöunia nuo päätöksiä tekevätkään tänä aikana saa, viisautta ei kukaan tähän varmuudella osaa sanoa.
      Paljon löytyy sitä härskiä porukkaa, jotka tämänkin asian osaavat hyödykseen ottaa.
      Eipä enää hymyilytä kuparipannunkaan hullut hinnat.

      Onhan se mukava kuulla, että perintöjä joillakin tulossa ja seuraakin löytäneet, en kadehdi, hyvä on onnea toivottaa;)D

      Paljon jaksat, korpikirjailija, mutta onhan ikäeromme kymmenen vuotta ja kun sen ajan hetkiä muistelin, kyllä minäkin jaksoin.
      Remontti mökillä onnistui ja ihan minä itse maalasin kaikki rakennukset ulkoa ja jälkeen päin mietin, että miten uskalsin silloinkin kiipeilla.
      Tikkaille vaan maalipöntön kanssa ja maa mihin tikkaat istutin oli kuhmurainen, mutta niinpä talon harjalle asti onnistuin, nyt kun ajattelen, niin eipä onnistuisi moinen.
      Liiterin katolla istuen maalasin vieressä olevaa varastorakennusta ja itkin, siellä ne patoutuneet surut katosi, mieheni kuoleman jälkeen remontin aloitin ja se työn teko helpotti tuskaa.
      Sitä nukahti väsymykseen ja taas seuraavana aamuna uusiksi päivä, samoin kuin sinäkin tunnut tekevän korppis;)

      Nyt taas uudet tehtävät tiedossa ja onnistun jos niin on sallittu, varovainen osaan olla.
      Viettäkää sopuisa päivä niin itsenne kuin toistenkin kanssa, käsien pesua ja välimatkoja muistaen;)

    • Anonyymi

      Hyvää huomenta!
      Aurinko "porottaa" siniseltä taivaalta. Eilen vietinkin monta tuntia lämpimässä säässä päätäni tuulettamassa.
      Kuten SkillaN ja ynnämuu, niin myös minä olen seurannut kauhulla tuota rahanjakoa. Ärsyyntynyt olen, kun näyttää ettei mitään rotia ole hakijoilla eikä jakajilla. Samaan ärsytykseen noiden maskisotkujen kanssa menee. Missä on se suomalaisten entisaikojen kuulu rehellisyys? Pahimmillaan ajatuksissani saan tulevaisuuteen syvemmät rotkot eriarvoisuuden kuiluihin :(

      No, mutta kepeämpiäkin ajatuksia on. Tapasin viime viikonloppuna tyttäreni piknikin merkeissä. Pyöräilimme tahoiltamme sinne "minun merenrantatontille";) Se on niin suojaisa ettei taida muille kelvata. Mukavaa oli jutustella turvavälin päästä, mutta näköetäisyydellä.
      Yliopisto-opinnot hänellä ovat sujuneet etäluentojen ja etätehtävien parissa kuulemma hyvin. Harmitusta se, että meni osa-aikainen työ ja todennäköisesti kesätyökin koronan kitaan. Marja- ja maatilahakemuksen on laittanut. Autoa ei hänellä ole, joten saas nähdä.
      Mietimme, että josko järjestäisimme laajemman piknikin jonain kauniina päivänä tuonne luontoon. Näkisin lapsenlapseni ja toisen tyttäreni.
      Saisivat hakea ne taimetkin samalla ;)

      Kevät saa aikaan tuon kodin ilmeen uudistamisen. Minullakin se on tehty verhojen vaihtoa lukuunottamatta. Aion uhmata tuota painovoimaa ja tänään kiipeillä minäkin tikkailla.

      Valon määrä on lisääntynyt isoin harppauksin.

      Iloa ja valoa toivotan sinne mieliinne ja sydämiinne!

      brinkkala

    • Minullakin on itse tekemisen malli hyvin lujassa, me sodanjälkeistenkin ikäluokkien lapset olemme tottuneet omatoimisuuteen ja säästeliäisyyteen, lapsuudenkodista tuli vahva malli. Vasta viime vuosina olen ikkunapesijän ottanut , nuorissa perheissä säästetään aikaa viikkosiivoojan avulla ihan luontevasti. Naurettiin äsken siskon kanssa videopuhelussa molempien nykyistä koronatukan mallia, joka on nyt melkein sama kuin nuorina asuntosäästäjinä, eli ponnarille niskaan tai pannalla pois otsalta ja ohimoilta. Toki vahvat pitkät hiukset olivat kauniit sellaisenaan, ja sai monenlaisia letti- ja nutturakampauksia , joku tasoitteli latvat. Ranskalaisia lettejä opettelin tekemään omille tytöille, kohta saan näprätä sellaisia itselleni. :) . En ole koskaan permanenttia ottanut , hyvä leikkaus on ollut lähtökohtana. Tytär toi kaupasta kevytsävytettä, jota voi kotonakin laittaa, kuluu vähitellen pesuissa luonnollisesti pois. Vapuksi aion kokeilla, vaikka eipä tässä muualle olla menossa kuin merelle. Päällystin muutaman vanhan hiuspannan kauniisti sametilla ja punotuilla silkkinauhoilla, on ihania pikkuhuiveja , tilkuista ja kuminauhasta saa tehtyä nättejä hiusdonitseja, jos vaikka ompelisi samasta kankaasta kasvomaskin. ;)

      Tuo limelohi on meilläkin herkkua, lohen rasvainen maku mukavasti taittuu limellä tai sitruunalla. Vaaleistakin kaloista olen sitä tehnyt , jopa silakasta. Leikkaan kalan ihan ohuiksi viipaleiksi (onnistuu hyvin pakastetustakin), laitan nätisti viipaleet vadille, ripotan päälle mieluiten sormisuolaa ja vähän sokeria, sitten runsaasti limen tai sitruunan mehua ja vaikka hyvin pestyä kuortakin raastettuna. Tilliä , kevätsipulia tai ruohosipulia tarjolle pantaessa , ehkä muutama pyöräytys pippurimyllystä. Valmistuu jääkaapissa parissa tunnissa, voi olla yön ylikin. Tämä on yksinkertainen muunnos kalacevichestä , johon alkuperäisenä tulee myös chiliä ja öljyä, mutta niitä en laita. Mahtaako olla sama ruokalaji korpikirjailijalla, tosin sopiihan sitruuna ja lime useinpiin kalaruokiin. Meillä on usein näin laitettua kalaa kesällä uusien perunoiden kanssa ihan pääruokana ja muulloin leivän päällisenä ja alkuruokana maistuu myös.

      Eilinen lämmin aurinkopäivä kului veneen huollossa ja ulkona ruokailimmekin. Pitää olla hyvät aurinkovoiteen suojakertoimet kasvoilla ja suojaavat vaatteet, lippis, käsineet ja aurinkolasit, sillä ultraviolettisäteily on nyt vahvaa otsonikerroksen suuren aukon takia. Kaunis sää jatkuu, hiukan on viilenemistä luvassa, normaalia huhtikuuta.

      Kaikkea hyvää palstaystäville toivotan !

    • Huomenta@

      Heräsin puhelinsoittoon terveyskeskuksesta. Pääsen silmälääkärille jo perjantaina. Tulinpa iloiseksi. Tästä on hyvä päivä alkaa.

      Muistui mieleeni aika kun äitini kuoli ja synnyinkotiani siivosin myyntiin. Pihalla oli iso roskalava, jonne heittelin tavaraa. Välillä istuin olohuoneen kiikkutuolissa ja itkin kuten sinäkin skillaan siellä katolla maalatessasi. Aika on kyyneleet kuivannut, mutta rakkaat muistot ovat aina mukanani muistoissa ja kesämökilläni. Vanhempieni häälahjapiironki, kirnu, pöytä ja tuoleja sekä tekstiilejä. Äidin tuoli on keittiössä se on tuumaustuolini. Muistojen keskellä tunnen oloni turvalliseksi kuin olisin syntymäkodissani.

      Ramoona kysyi lime-lohestani. Ostin sen valmiina, mutta kiitos lime-ohjeestasi teen itse seuraavalla kerralla.

      Verhojen vaihtoa tai ikkunoiden pesua en ole tehnyt putoamis-onnettomuuden jälkeen. En uskalla nousta tuoleille tai jakkaroille yksin ollessani. Mutta joku toinen henkilö tukena sekin onnistuu.

      Tänä kesänä en laita mökille verhoja, uusissa ikkunoissa on sälekaihtimet. Muutenkin uudistan sisustusta vähentäen tauluja ja koriste-esineitä. Värikkäät tyynyt niistä tykkään ja niitä laitan sohville niin sisälle kuin uloskin. Keramiikkaa ulos kantojen nokkaan ja terasseille.

      Brinkkala tapasit tyttäresi. Eilen P.n nuorin soitti tulee ensiviikolla Korpeen, mutta yöpyy kaverinsa kotona. Teimme parveketreffit, ajattelin tehdä pojalle kasvomaskin, olen tehnyt myös P.lle joten voinevat vaikka halia ulkona toisiaan.

      Minun tuli ikävä poikiani. Puheluin ja viestein olemme tietenkin toisiimme yhteydessä, mutta heidän läheisyyttään kaipaan.

      Noista rahanjaoista yrittäjille en osaa surra, jotenkin jo kaukana arjestani.

      No, nyt aamupalalle. Puuhakasta päivää kaikille.

      • Olen ihan täpinöissäni kun edessäni on Matti Jalasvuoren teos * Virus, kosmoksen kapellimestari* julkaistu 2020, josta HS arvostelussa mainittiin vievän mennessään kuin dekkari.

        Tuo virus, elämän synnyttäjä, ja kuoleman kylväjä,---- niiiiin hirvittävän ajankohtainen tänä päivänä!
        Ei tietenkään ensimmäistä kertaa, sääteleehän se/ tehtäväänsä toteuttaa kautta elämän historian.

        Muuten aamupäivällä sain seilata edestakaisin sähköpostin ja puh.coodin välillä FBookin seottua totaalisesti. Kesti aikansa minunkin tajuta FB:n latautumisaika,..tai mahdollinen kaappaaja (.prk), mutta VIHDOIN uskoi *minun olevan minä*
        Mitä's siinä muuta,... en halua menettää vuosien muistoja kuvineen, ja rekkaantua vasta-alkajana😊)) ei kiitos!
        Nyt on kaikki tallella taas!

        Ihanaa oli lukea lohen viipalointi Ramoonalla, samoin teen minäkin! Eilen mietin luettuani Korpikirjailijan työurakkaa, ja selkäkipua..minunkin mieheni oli 14 v. vanhempi kuin minä, mutta aina jaoimme siivouksen keskenämme!
        Lopulta hän tosin ehdotti ulkoistamista, jota olen jatkanut kerran kk.

        Ihanaa,..nyt lounasaika ja sen jälkeen lukemaan elämänsynnyn sinfoniaa!

        Kiitos seurastanne ❤️ ja niin hyväätekevästä juttutuokiosta täällä!


      • sini-sirkku kirjoitti:

        Olen ihan täpinöissäni kun edessäni on Matti Jalasvuoren teos * Virus, kosmoksen kapellimestari* julkaistu 2020, josta HS arvostelussa mainittiin vievän mennessään kuin dekkari.

        Tuo virus, elämän synnyttäjä, ja kuoleman kylväjä,---- niiiiin hirvittävän ajankohtainen tänä päivänä!
        Ei tietenkään ensimmäistä kertaa, sääteleehän se/ tehtäväänsä toteuttaa kautta elämän historian.

        Muuten aamupäivällä sain seilata edestakaisin sähköpostin ja puh.coodin välillä FBookin seottua totaalisesti. Kesti aikansa minunkin tajuta FB:n latautumisaika,..tai mahdollinen kaappaaja (.prk), mutta VIHDOIN uskoi *minun olevan minä*
        Mitä's siinä muuta,... en halua menettää vuosien muistoja kuvineen, ja rekkaantua vasta-alkajana😊)) ei kiitos!
        Nyt on kaikki tallella taas!

        Ihanaa oli lukea lohen viipalointi Ramoonalla, samoin teen minäkin! Eilen mietin luettuani Korpikirjailijan työurakkaa, ja selkäkipua..minunkin mieheni oli 14 v. vanhempi kuin minä, mutta aina jaoimme siivouksen keskenämme!
        Lopulta hän tosin ehdotti ulkoistamista, jota olen jatkanut kerran kk.

        Ihanaa,..nyt lounasaika ja sen jälkeen lukemaan elämänsynnyn sinfoniaa!

        Kiitos seurastanne ❤️ ja niin hyväätekevästä juttutuokiosta täällä!

        Korvessa illat ovat aurinkoisia, kuten nytkin, päivät pilvisiä.

        Ihmettelit siivouksiani. Olen vuokrannut osan P.n rivitaloasunnosta. Pidän huolen ja siivoan vain oman puoleni. P. hoitaa oman puolensa. Samoin remppaan omaa kesämökkiäni ja P. omaansa. Eli selkeä osajako. Minun lapseni perii minut, P.n lapset perii isänsä ; )

        Sain tänään mökin lasikuistin listoitettua ja siivottua, siirsin sen "tunkkaisen löhösohvan" ja lenkuttavan nojatuolin omille paikalleen valoisalle puhtaalle lasikuistille. Levitin räsymaton lattialle, keitin kahvit ja nautin pretzelin.

        Nyt lähden vielä yläpartsille auringon viimesäteistä nauttimaan.

        Laitoin profiiliin kuvakoosteen päivän työstäni.


    • Kaunis on aamu Uudellamaallakin. Lämmin, tuuleton kevätpäivä. Huomenna tulevat ikkunanpesijät. Mietin, pitääkö minun korjata pöydät ja piirongit ikkunoiden edestä. Aika kaaos siitä tulee. No olkoon.

      Silmäilin ohimennen Business Finlandin rahanjaosta syntynyttä kohua.
      Taas se syntipukkiajatus leimahti. Nyt saajat ovat ahneita ja epäoikeudenmukaisia ja vievät rahat köyhempien suusta.
      Kysyn ihan aidosti, onko avunanto rahalaari, josta jokainen saa kahmia haluamansa määrän? Eikö niitä jaetakaan hakemusten perusteella ja harkinnan jälkeen? Saajan vikako se on, jos jako ei onnistu?
      Naapurini kukkakauppias ei usko saavansa mitään niistä ja niistä syistä, on eläkeiässä ja pitänyt kauppaansa vuosia yksin, nyt on sukulainen puolipäiväisenä apuna.
      En ota kantaa. En minä tiedä perusteluja. Luetellaan vain mediassa, kuinka Palsanmäki sitä ja Marinin miehen firma tätä. No, ne ovat hakeneet avustusta ja saaneet. So what? Onko se naapurikukkakauppiaan taskusta pois? Kenen vika?
      Syntipukin leima on helppo antaa.

      • Anonyymi

        Voi dziisus, että vielä vanhalle eläköityvälle kukkakauppiaallekin pitäisi satanen antaa? Vain sopivasti politiikkaan kytkeytyneet, ja poliitikkojen toimenkuvaan parhaiten sopivat firmat saavat miljoona- avustuksia, vaikka olisivat sen seitsemän kertaa jo tehneet konkurssin, ja olleet tuottamattomia viimeiset kymmenen vuotta. Riittää kun on maininta jossakin yritysrekisterissä, tai on edes aikomus lähiaikoina rekisteröityä, saadakseen tukiaisia.


      • Anonyymi

        Palsanmäet sanovat antaneensa avustukse4n takaisin, kun tuli niin paljon negatiivista palautetta. Vappu Pimiäkin sai tukun rahaa, vaikka kukaan ei tarvitse sen hömppäohjelmia telkkarissa, sais alkaa tehdä kunnon töitä. Kaikki nuo poliittiset kytkökset selvitettävä ja rahat tilitettävä takaisin niille, jotka ovat nyt taloudellisessa ahdingossa. Marinin perhe ei varmasti ole eikä Pimiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Palsanmäet sanovat antaneensa avustukse4n takaisin, kun tuli niin paljon negatiivista palautetta. Vappu Pimiäkin sai tukun rahaa, vaikka kukaan ei tarvitse sen hömppäohjelmia telkkarissa, sais alkaa tehdä kunnon töitä. Kaikki nuo poliittiset kytkökset selvitettävä ja rahat tilitettävä takaisin niille, jotka ovat nyt taloudellisessa ahdingossa. Marinin perhe ei varmasti ole eikä Pimiä.

        Palsanmäki palautti rahat, 100 000 €.

        Se oli oikea teko!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Palsanmäki palautti rahat, 100 000 €.

        Se oli oikea teko!

        Voi minua ja keskittymiskykyäni: 16:07 viestin on kirjoittanut M-e. :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Palsanmäki palautti rahat, 100 000 €.

        Se oli oikea teko!

        Tuon rahan takia hän oli saanut jopa tappouhkauksia!! Käsittämätöntä!

        En ymmärrä suomalaisten vihaa omaa kansaansa ja omaa kansalaistaan kohtaan!!
        M-e.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Palsanmäki palautti rahat, 100 000 €.

        Se oli oikea teko!

        Tuon rahan takia hän oli saanut jopa tappouhkauksia!! Käsittämätöntä!

        En ymmärrä suomalaisten vihaa omaa kansaansa ja omaa kansalaistaan kohtaan!!
        M-e.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Palsanmäki palautti rahat, 100 000 €.

        Se oli oikea teko!

        Parasta viimeaikoina oli aurinkoinen päivä täällä. Aina niistä päivistä
        on hyvä ottaa irti jotakin mielihyvää:)
        Tuohon BF rahanjakeluun en nyt mielipiteelläni pajon takerru. On
        julkisesti ilmoitettu, että kaksinkertainen tarkastuskierros tehdään.
        Jo sekin on hyvä. Katsotaan nyt mitä tapahtuu.
        Yritän tarkoituksella ottaa "losojätkän otteet." Sellaiseksi nimitettiin
        kämppämajoituksessa rauhallisesti makoileevaa miestä silloinkin,
        kun toiset kinasivat sitkeästi kaiken maailman asioista. Jos joku suoraan
        kysäisi petillään lojottavalta mieheltä mielipidettä, hän saattoi lyhyesti
        urahtaa: - Tehän niitä kaikkein viisaimpia luomakunnan herroja olette.
        Setvikää itse parhain päin!
        Melkein kaikilla asioilla on yleensä tapana järjestyä, joskus kivuliaasi,
        joskus helpollakin:)) Hyvää aurinkoisen illan jatkoa!
        Terv. ynnämuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuon rahan takia hän oli saanut jopa tappouhkauksia!! Käsittämätöntä!

        En ymmärrä suomalaisten vihaa omaa kansaansa ja omaa kansalaistaan kohtaan!!
        M-e.

        En käsitä ahneutta tällaisessa tilanteessa, kun niin moni lapsiperhe on jopa nälässä. Kouluruoka on monille se ainut kunnon ateria ollut ja ennenkin ollut tiukkaa. Nyt jää moni työttömäksi, yhä kiristyy toimeentulo. Kyllä vääryyksiä saa vihata eikä siinä ole väliä, onko suomalainen vai ei jos kahmii etuja toisten kärsiessä todellista hätää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuon rahan takia hän oli saanut jopa tappouhkauksia!! Käsittämätöntä!

        En ymmärrä suomalaisten vihaa omaa kansaansa ja omaa kansalaistaan kohtaan!!
        M-e.

        Luulisi tuolle pösilölle niitä tulevan ilman rahojakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luulisi tuolle pösilölle niitä tulevan ilman rahojakin.

        Eihän rahanjako köyhille ole, kyllä entiset toimeentuo ja asumistuet köyhille pyörii kuin ennenkin, vaan autetaan yrittäjiä! He työllistävät firmoillaan muita, joten niiden säilyminen on tarpeen!
        Niin pahoittivat Palsamäet mielensä, etteivät kyenneet suunnittelemaan uutta viihdettä kansalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän rahanjako köyhille ole, kyllä entiset toimeentuo ja asumistuet köyhille pyörii kuin ennenkin, vaan autetaan yrittäjiä! He työllistävät firmoillaan muita, joten niiden säilyminen on tarpeen!
        Niin pahoittivat Palsamäet mielensä, etteivät kyenneet suunnittelemaan uutta viihdettä kansalle.

        On se kumma miten pitkään toimineet ja voittoa tahkonneet firmat elää kädestä suuhun. Kun pari kuukautta toiminta on seis, ollaan kerjäämässä yhteiskunnan tukea. Tuokaan Palsanmäkien firma ei paljon investointeja ole vaatinut. Aki peri paikan isältään, ei tarvitse vuokria maksaa kuten ravintolat. Miettikööt vaan rauhassa uusia kuvioita, ei siihen miettimiseen rahaa sataatonnia tarvita ja sossuun vaan, jos nälkä tulee. Niin tekee muuutkin. Kohta ne huutokaupatkin pyörii, viimeistään elokuussa.


      • Anonyymi

        Kyllä se raha on köyhiltä pois, makriina. Ahneita ahdinkotilan hyväksikäyttäjiä nuo palsanmäet marinin mies pimiä jne. Syystäkin syntipukkeja !!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se raha on köyhiltä pois, makriina. Ahneita ahdinkotilan hyväksikäyttäjiä nuo palsanmäet marinin mies pimiä jne. Syystäkin syntipukkeja !!!

        Ei ole köyhiltä pois. Ei penniäkään annettaisi sinullekaan,
        vaikka Aki ei saisi mitään.
        Rahat menisivät joka tapauksessa yritysten tukemiseen.

        Jo kymmeniä vuosia on yrityksiä tuettu joka vuosi,
        viime vuosina yritystukiin on mennyt noin 10 miljardia.

        Kukaan ei ole korvaa lotkauttanut. Ei ketään ole kiinnostanut,
        vaikka asiasta kirjoitetaan päivälehdissä ja uutisissa kerrotaan
        säännöllisin välein joka vuosi.

        Seiskan lukija tuntee Akin, nyt heräsikin kiinnostus.
        Ja Tiinan, siihenkin suojatarvikekauppaan heräsi kiinnostus,
        Jos kukaan "julkku" ei olisi tullut vedetyksi tapetille Seiskassa,
        suurin osa kansaa ei tietäisi mitään tukirahoista,
        koska ei taloudesta tiedä mitään.
        Seiska ei ole talouslehti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On se kumma miten pitkään toimineet ja voittoa tahkonneet firmat elää kädestä suuhun. Kun pari kuukautta toiminta on seis, ollaan kerjäämässä yhteiskunnan tukea. Tuokaan Palsanmäkien firma ei paljon investointeja ole vaatinut. Aki peri paikan isältään, ei tarvitse vuokria maksaa kuten ravintolat. Miettikööt vaan rauhassa uusia kuvioita, ei siihen miettimiseen rahaa sataatonnia tarvita ja sossuun vaan, jos nälkä tulee. Niin tekee muuutkin. Kohta ne huutokaupatkin pyörii, viimeistään elokuussa.

        Mitä sinä teidät kenenkään yrityksestä ?!
        Et yhtään mitään.


      • Anonyymi

        Marinin mies ei omista firmaa, joka tukea sai !
        Oletteko pähkähulluja kateudessanne ?
        Ottakaa asioista selvää ettette nolaa itseänne.


    • Anonyymi

      Melu on pääasia, sellaiselta tuntuu nuo TV: ohjelmat!
      Joka ohjelmassa sama asia, nauretaan aivan asiattomalle asialle, kun on sanottu, että pitää nauraaa!
      Jollei muuta keksitä, niin musiikki pauhaamaan juttelun taakse, että otappa sit selvää.

      Pidän puhumisesta, myös musiikista, mutta ei yhteen niputettuna!

      • Anonyymi

        Tekonauru ja teeskentely on ällöä.


    • Huomenta, sää jatkuu kauniina ja minun urakkani myös jakuu.
      Harmiksi kai voisi sanoa tätä minunkin liian isoa asuntoa, ikkunoita ja siivoamista liian kanssa, sopisin niin paljon piennpään, paras kai olisi yhden huoneen ja ikkunan koti;)
      Enpä aloita taas valittamaan, itse olen oloni aikaan saanut ja nyt sitten ponnistelen, joskus hyvin, joskus huonommin;)
      Ihastelen ystävätärtäni, joka jo liki 90 ja kuitenkin kaikki työt tekee itse, pesee ikkunat, tekee ruuat veljelleen (samassaa talossa), tytär voi hakea, miloin mitäkin valmisruokaa, lanttukukko viimeisin tarjoilu.
      Kävelee pitkätkin kauppareissut ja kiertää hautausmaat, jospa minäkin jaksaisin.
      Sanoo ajan kuluvan hyvin puuhastellessa, sen uskon.

      Ramoona kertoilit miten yrität kaunistaa olemustasi, mikä varmaan aina on huoliteltu ja tyylikäs, olen piirtänyt sinusta itselleni mielikuvan.
      Olet hoikka, pitkähkö, rauhallinen aina hymyilevä ja ystävällinen, suhteesi ihmisiin on myöteinen ja elät kauniissa talossa rakastavan miehesi kanssa, seuraat lastesi elämää ja kuljet rinnalla auttaen ja opastaen.
      Missä kohti meni mahdollisesti väärin, en usko, että missään;)
      Yhden yhdistävänkin piirteen kanssani jaat, herkyyden ja mielikuvituksen, näin olen aistinut, piste;)

      Olipa kiva tuo tapaaminen tyttäresi kanssa brinkkala, todella noinhan voi muutakin sukua tavata ulkoilmassaa, välimatkat riittävinä.
      Noista tikkaille kiipeilyistä, on niissä vaara olemassa, mutta joskus on vaan pakko luottaa itseensä joka asiaan ei apua juuri sillä hetkellä ole saatavissa, ja minä olen heti tai ei mitään luonne, malttia odotella ei tipan vertaa.
      Minä tilasin kukat netistä ja nyt tuskailen niiden hidasta kasvuun lähtöä, ohjeissa luki malta ja odota, kyllä ne vauhtiin pääsee.

      Makriina mietit joudutko siirtelemään huonekaluja ikkunan pesun vuoksi.
      Tuon juuri viime syksynä jouduin tekemään, en nyt huonekaluja, mutta kyse oli parvekelaseista, jotka hyvin vanhan aikaiset, niitä pitää nostaa ja työntää ja eihän se onnistunut pesijältä ja jouduin sitten itse sen tekemään, lopputulos, olisin voinut samalla pestä ne lasitkin.
      Noista avustus rahoista tulee varmaan polemiikkia jatkossa paljonkin, eihän se millään voi mennä kaikkia tyydyttävästi ja sitten vielä se kateuden ilmiö mukaan, jopa puhetta riittää.

      Sini-sirkulla tuo ruuan laitto on aina niin tarttuvan tuntuista ja helppoa, monta kertaa matkin ja yritän samaa.
      No ehkä ei kaikki ainekset kuitenkaan minun kotiini löydä, olenhan vanhan ajan ihminen kaikella muotoa ja se pintansa pitää.
      Sinulla mielekiintoa riittää vaikka muille jakaa, asiasta kuin asiasta.

      Ynnämuu tapansa mukaan rauhoittelee tilanteita, noin pitäisi osata ollakin, turhaa on puuttua asioihin, joille ei voi mitään tehdä.
      Uskon, että epäkohdat mieltäsi kiusaa, mutta osaat ne sivuutta, ymmärtäen, että pieni on mahdollisuus meillä vaikuttaa.
      Sen kun aina muistaisi, mieli ei turhista pahottuisi.

      Korpikirjailija, itku on useinkin puhdistava ilmiö, vaikka nykyisin huomaan kyynelten tulevan aivan toisista asioista mistä ennen.
      Kovettuuko ihmisen mieli vanhemmiten, se mikä aiemmin sai padot murtumaan,nyt ei näin tee.
      Kauniita ja herkkiä tapahtumia, vaikka ne ei läheltä edes kosketa, saa minut kyynelehtimään.
      Ihmisten tuska ja vaikeudet, lasten hätä ja eläinten kohtalot, ne herkistävät.
      Hyvä kuitenkin, että joku saa mielen liikkumaan, helpottaa se olemista, kun ei patoja sisään synny.

      Nyt aurinko on jo melkoisen korkealla ja vauhtia pitää mummalin saada niveliin, joten hyvää vointia, aurinkoa sinne mihin se paistaa.

    • Anonyymi

      Hyä on Skillan, ettet ole opettajaksi päässyt, olisit varmaan yhtä puolueellinen kuin täälläkin!
      Ramoona on hyvä, se on totta, mutta rajansa "hehkutuksellakin", ettei joka päivä sentään! Uskaltaako tänne nyt enää muut tullakaan, ei Skillan ainakaan huomioi,
      ja turhaa se onkin!
      Antaa kaikkien kirjoittaa rauhassa vaan!

      • Anonyymi

        Kyllähän tuo skillani kaikki huomioi, ihan joka aamu luettelee pitkän listan nikkejä ja kehuu jonkun remppaa, jonkun ruokia jonkun neulomuksia .Mitä nyt kukakin on käynyt juttelemassa. Omia kuviakin on nähty profiieissa muutamilla, saa kai niitäkin kommentoida. Rohkeaa laittaa kuvansa, aina ei niin nätisti anneta palautetta. Ei anonyymiäkään potkasta persiille jos ei ala rettelöidä. Paras ketju tämä ilmanmuuta.


    • Anonyymi

      Uskon, että Sinä Skillan tunnet hyvin ainakin meidät kauan kirjoittaneet, antamasi esimerkki on kannustanut avoimeen keskusteluun ja sopuisaan vuorovaikutukseen, kukin omalla äänellään, omana itsenään. Me sukulaissielut ymmärrämme erityisen hyvin toisiamme, niin se vain on .

      Paljon on kiitoksen aihetta elämässäni, lapsuuskodin antamista lähtökohdista alkaen. Olen koettanut omalta osaltani paikkani tässä perhepiirissä ja yhteiskunnassa täyttää. Olen olemuksessani viihtynyt ja halunnut sitä vaalia, pitää tasapainoa henkisen ja fyysisen puolen suhteen, koettanut ajallaan keskittyä juuri silloin tärkeisiin asioihin, varsinkin lapsiin. Heidän maailmalle lähdettyään (onneksi aika lähelle päätyivät asumaan perheineen ) on ollut sopivasti omaa tilaa ja harrastuksia, sopivasti yhteistä tekemistä ja kiinnostusta. Varsinkin sen kun muistaa, että kukaan ei ole täydellinen - näin on yhdessä pian puoli vuosisataa taivallettu. Ehkä hyvän tulikokeen antoi nuorenaparina muutama viikko pikkuisessa puisessa purjeveneessä, folkkarissa. Vastapainona oli meren ja taivaan avaruus, vapaus ja tunne luomakunnan kanssa sopusoinnussa olosta yhdessä. Ennenkaikkea kiitollisuus siitä, että molemmille on suotu terveyttä jo näinkin pitkään yhteiseen matkaan ja toivon mukaan vielä eteenpäinkin.

      Vaikka paljon kerronkin tästä rakkaasta puutarhasta ja talosta, rakkaista läheisistäni, en tee sitä missään tapauksessa korostaakseni aikaansaannoksiani, vaan kerron siitä, minkä osa olen. Kuuntelen mielelläni teidän muiden tarinoita , siitä miten elämä on kuljettanut ja mitä nykypäiviin kuuluu.
      Kuulemisiin , nautitaan kevään etenemistä ja auringosta. Voikaa hyvin !

      Ramoona

      • Anonyymi

        Annetaan kaikkien kirjoitella rauhassa omia olojaan ja tuntemuksiaan heijastellen.
        Hyvä, että on hyviä kirjoittajia, he nostavat tasoa tässakin ketjussa.

        En ole koskaan nähnyt Ramoonalta ilkeätä lausetta, joka olisi tarkoittanut toista kanssakulkijaa, en myöskään alatyylisiä sanoja, jotka toisen mieltä madaltaisivat.
        Se nostaa vielä enemmän tasoa. Toivottavasti tuo tyyli tarttuu!

        .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Annetaan kaikkien kirjoitella rauhassa omia olojaan ja tuntemuksiaan heijastellen.
        Hyvä, että on hyviä kirjoittajia, he nostavat tasoa tässakin ketjussa.

        En ole koskaan nähnyt Ramoonalta ilkeätä lausetta, joka olisi tarkoittanut toista kanssakulkijaa, en myöskään alatyylisiä sanoja, jotka toisen mieltä madaltaisivat.
        Se nostaa vielä enemmän tasoa. Toivottavasti tuo tyyli tarttuu!

        .

        Niin tarttuu tyyli, sanoi Lyyli.


    • Anonyymi

      Hyvää huomentapäivää!
      Kyllä vaan paistaa tänäänkin aurinko.

      Olen kanssasi täysin samaa mieltä korpikirjailija. Ikävä on lasten ja lapsenlapsien fyysistä läsnäoloa. Ei videopuhelut ja tekstarit ole laisinkaan sama asia. Usein jää enempi ikävä puhelun loputtua.
      Samassa tilassa ollessa voi olla puhumattakin ja silti on hyvä olla. Puhelimessa äänettömyys on ihan toista.

      Minun kodissani on nyt lemmikinsinistä ja kulleronkeltaista. Sain silmäkulmani kostumaan kulleroista, jotka toivat mummolan niityn mieleeni ja mummon ruudullisessa esiliinassaan :)

      Kiittäminen on niitä toimittajia, jotka tekevät tutkivaa journalismia ja tuovat epäkohtia esille. Kyllä vahvasti näyttää, että BF on tehnyt virheitä. Minua vähän suivaannuttaa sellainen "viisastelu", että "olemme toimineet ohjeiden mukaisesti". Ei sitten havaita mukamas, että ohjeissa olisi jotain vikaa. Ja sekin ylenkatseellinen "viisastelu", että "ei tilattu maskeja lääkinnälliseen käyttöön".
      Mitäpä minä noista, eihän minulta kovin montaa ropoa veroa enää kerätä.
      Nyt jotkut ovat palauttaneet saamiaan tukiaisia. Ehkäpä ovat siitä mittavasta julkisuudesta jo saaneet mainosarvoa ko. summan verran.

      Nyt lienee viisainta viedä pää taas tuulettumaan ulos etten lietsoisi itseäni enempää :)

      Toivorikasta torstaita!

      brinkkala

      • Anonyymi

        Siellä onkin nyt ihana sää "viedä pää tuulettumaan", kuten lupasit, Brinkkala, tehdä,
        harmi vain, ettei ystävän vastaantullessa voi paljoa muuta kuin vilkutella.
        On tää nyt outoa minulle ja monelle muullekin!
        Mutta kärsivallisyyttä ja kestämistä, v o i m i a! Kyllä se siitä! Miaelina.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Siellä onkin nyt ihana sää "viedä pää tuulettumaan", kuten lupasit, Brinkkala, tehdä,
        harmi vain, ettei ystävän vastaantullessa voi paljoa muuta kuin vilkutella.
        On tää nyt outoa minulle ja monelle muullekin!
        Mutta kärsivallisyyttä ja kestämistä, v o i m i a! Kyllä se siitä! Miaelina.

        Poikani soittaessa kertoi miniän juuri istuvan äitinsä kanssa pihapenkin toisessa päässä. Siinä juttelivat aurinkoisessa säässä, poikani ottaessa puhelun minulle.

        Minusta ihan herttaista, joskin vain parveketapaaminen meillä on ollut. Toisen kerroksen parveke ei niin korkealla ole, etteikö voisi normaalisti jutella.
        Tulin oikeastaan sisälle kahvinkeittoon, ketään en pihalla tavannut, kauempana mies vain lompsi muovikassia kuljettaen roskikseen.

        Lukuharrastusta jatkan taas, onneksi olen vasta kirjan puolessavälissä. Hiljaisuudessa on kiva lukea, naapurin parvekkeelta kuuluu telkkarin sotilaslaulua, taitaa katsella Suomifarssia.

        Lähtisin minäkin mielelläni itse katsomaan Vappuostoksia, jonkin herkullisen sillivadin kehittelen kyllä.

        Lymyillään vaan, ja saippuoilla lootraten, terve!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siellä onkin nyt ihana sää "viedä pää tuulettumaan", kuten lupasit, Brinkkala, tehdä,
        harmi vain, ettei ystävän vastaantullessa voi paljoa muuta kuin vilkutella.
        On tää nyt outoa minulle ja monelle muullekin!
        Mutta kärsivallisyyttä ja kestämistä, v o i m i a! Kyllä se siitä! Miaelina.

        Kyllä tämä tosiaankin on outoa elämää, Miaelina. Kävin eilen isossa kauppakeskuksessa hakemassa postiautomaatista paketin. Kahvilat, ravintolat ja jokunen pikkumyymälä olivat kiinni. Pari ihmistä lisäkseni asioilla. Tuli ihan epätodellinen olo.

        Sain tiedon kännykkääni, että e-kirja on tullut. Sitä nyt tässä nettikirjastosta hakemassa eli lataamassa.

        Voimia Sinulle myös, Miaelina. Aina olet niin kannustava.

        brinkkala


    • Kehumista ei kenenkään päivän puuhastelut ole. Kivaa jutustelua kuten normaalisti ystävien kanssa.

      Työrukkaset käsissä ja maaliset housut jalassa sekä iänikuinen lila tuulipuvun takki päälläni viimeistelin peräkärryyn rakennusjätekuorman ja vein sen kaatopaikalle.

      Kova keikka, mutta onnistuin. Naapurimökin isäntä oli myös remontti hommissa ja kävi nostamassa peräkärryn autoni vetokoukkuun kun itse en jaksanut ja selkäkin kiukutteli.

      Romantiikka on kaukana mökkitouhuistani, mutta sehän ei tarkoita, että en olisi onnellinen.

      Korvessa aurinko paistaa. Istun kahvikupposen kanssa uusitulla lasikuistilla. Tämä on hyvänmielen aitiopaikka.

      Tämän päivän työt tehty.

      Lähden tästä ajelemaan kirkolle. Kotimatkalla käyn ostamassa tarjouslohta ja presitenttikahvia.

      Kun kirjoittajat huomioivat toistensa kommentteja se antaa hyvän mielen. Jospa anonyymi 9.49 alkaisi käyttämään tunnistetta niin hänkin saisi kaipaamansa huomiota.

      Hyvää päivän jatkoa, itse kullekkin.

      • Päivää!
        Aurinko se jaksoi tänäänkin hehkuttaa. Täytyihän se pistäytyä
        ulkolenkillä, että osansa ehtii päivänpaistetta saada:)
        Kyllä Skillan mielialat vaistoaa, totesit tekstistäni, että "epäkohdat
        mieltäsi kiusaa." Näinhän se on. En oikein tiedä miten asennoituisin.
        Korona on tuonut mukanaan paljon yllättäviä ongelmia laajalti.
        Se tulee esille niin päättäjille kuin taviksillekin. Vanhat keinot ja ohjeistukset
        eivät aina päde.
        Siinäpä "meikämanne" pienenä yksilönä pähkäileee ja kokonaisuus ei
        pysy kassassa koska tiedotkaan eivät riitä kaikkeen. Kasaankaan en
        haluaisi käpertyä. Sen nyt myönnän, että homma ei ole hallinnassani.

        Näillä evällä sitä on mentävä joukossa mukana. Tässä nyt ei väljä huumori
        ole paikallaan. Ehkä olen juuri pahimmoilleen liiankin utelias pohdiskeluun.
        Saan jotain hajanaista irti, ilman sitäkin vähää olisi paljon helpompaa:))
        Paljon on päättäjilläkin ratkaisuja edessä ja korjattavaakin on tullut.
        Näitä tuli mieleeni, kun katselin eduskunnan kyselytunnin. Kun on tarve
        paljon tehdä, virheitäkin sattuu. Ei käy kateeksi päättäjien työ.
        Eihän tämä kuitenkaan maailmanloppu ole, mutta taitaa tulla pitkä
        kujanjuoksu. Odottavan aika on pitkä, se on eri aikajana:))

        Kaikesta huolimatta, nokka vaan pystyyn ja eteenpäin!


    • No siivoojatyttäret kävivät pesemässä ikkunat. Se on aika urakka, kun ovat kolminkertaiset. Nopeita kuitenkin olivat, ja sää on mitä mainioin.
      Kävin varastossani ja huomasin kauhukseni, että siellä oli käynyt hiiri. Oli purrut puhki kilon pussin heinänsiementä, jonka olin hyllylle unohtanut, onneksi muovikoriin. Siemeniä oli kyllä hyllylläkin ja osa lattialla, mutta suurin osa sentään korissa. Ei ollut eväs maistunut hiirelle. Niinpä nyt olen kylvänyt suvinurmea pihaan. Onko oikea aika, en tiedä. Kuivaa ainakin on, Pitää iltasella ruiskutta vettä pihaan. Säätiedotus lupasi sateista, nyt se minulle sopisi. Vaikka nuo ikkunat sitten taitavat kastua! Voi.
      Koivuissa on jo hiirenkorvat. Ei kovin usein ole ennen Vappua koivut vihertäneet. Nyt ne ovat varmaan ihan lehdessä viikon kuluttua, varsinkin jos se sade tulee.
      Toista viikkoa on metsäkyyhky kujertanut alueellamme. Se on pesinyt täällä monta vuotta. Mustarastaat ovat häipyneet pihaltani, kai ovat löytäneet pesäpaikan, johon ei orava pääse.
      MInulla on lehtikomposti, johon olen vuosikymmenet vienyt heinät ja kukkien varret. Nyt saan siitä upeaa multaa. Monena vuonna komposti on ollut vielä jäässä tähän aikaan, mutta nyt ei. Täytän hyvällä mullalla kaikki pihapurkit ja istutan kesäkukkaa, sillä olen kuullut tv:n suosituksen muistaa pörriäisiä.
      Ne ovat todella välttämättömät luonnolle.

    • Anonyymi

      Sama homma minullakin , kuin Makriinalla, täyttää piharuukut mullalla ja ainakin
      orvokit voi jo laittaa, ne ei pientä pakkastakaan pelkää.

      Sitä olen ihmetellyt, että miksi hallitus kiireellä tekee päätöksiä?
      Siellä on nyt avustajiakin pilvinpimein!
      Parempi olla päättämättä mitään, ennenkuin on kunnon käsitys asiasta.
      Ei kiireellä koskaan tule hyvää jälkeä!

      Koetetaan pärjätä, iloista mieltä kaikille,
      Neeasa

      • Anonyymi

        Huomenta jälleen ja nyt viikonlopun alkuun, sää muuttui räntäsateeksi.
        Tosin nyt vähän selkenee ja pääsen tuon viimeisen ikkunan pesemään, urakka sitten valmis, parvekelasit selvittelen ilman kiipeilyä;)
        Hyvä mieli on, kun kaikki sujui hyvin, tosin puoli päivää riitti aherrukseen, sitten lepoa ja vain olemista, niin se voimille otti.

        Jollekin paha mieli tuli noista mielikuvistani, tavannut en Ramoona ole, mutta kerroin omien mielikuvitusteni tuotosta ja taustalla on pitkäaikainen kirjottelu, mistä sitten kuvan hänestä olen saanut.
        Näin se vaan menee, nykyisellään Ramoona on pitkäaikaisin tuttavuus täällä palstalla, niin moni on poistunut jättäen ikävän, mutta myös mukavia muistoja.
        Muorin varmaan monikin muistaa, hän soitteli ja kertoili olemistaan, vaivoja riittää, mutta mieli vielä virkeä ja elämänhaluinen on, terveiset laittoi.
        Kirjoittaminen ei enää häntä kiinosta, mutta muisteli sujuvasti entisiä hauskoja juttuja.
        Nyt olen pohtinut hurskaisen poissa oloa, mitähän hänen elämäänsä kuuluu?

        Pulueelliseksi tämä minuun ärtynyt minua moitti, no en myönnä, eikä minun viesteilläni ketään haluta loukata, sen paremmin kuin kehuakkaan, miksi niin tekisinkään?
        Haluan nikkinsä paljastaville ikään kuin kirjeenvaihtoa harrastaa, kehunkin jos siltä tuntuu, mutta en siksi, että mielistelisin, aivan rehellinen olen sanojeni takana.
        Ihastelen hyvin herkästi jokaisen antia ketjuun, näin se vaan menee ja ketjut jatkuu.
        Tuo kuvan laittokin ilmeni minua puoltavan kirjoituksessa, en osaa itseäni hävetä, "mä oon mikä oon, en muuksi voi tulla" joillekin vaikeampaa esiintyää kuvan kanssa, se on ymmärrettävää, ei siis aihetta tästä enenpään;)
        Kiitos ymmärtämisestä 11,04 anonyymi.
        Vielä voisi sanoa, että nämä pitkät ketjut nojatuolin venyessä antavat ymmärryksen, että iso joukko on heitä joita sopuisuus mielyttää.

        Sini-sirkun sillilautanen sai veden kihahtamaan kielelle ja idea tehdä itselleen sellainen, uusia perunoita vielä joku pussi pakkasesa, siinä mahdollisuus maku nautinnolle vaikka Vappua juhlistamaan.
        Luin vinkin uudelleen lukemisen opetteluun lehdestä, nyt aikomus sitä opetella, jospa vielä saisi innon kirjallisuuteen, historia kiinnostaisi, elämänkerrat olisi mielekästä lukemista.

        Mainosta tosiaan saavat tälläkin tapaa, nämä avustusta saaneet, kuten brinkala kerroit.
        Ihmetelyä minunkin mieleeni on tullut, aivan kuin hätäillen luetut ne hakemukset, kun juuri tarkuuta vaatisivat, että oikeus tapahtuisi.
        Uskottavuus kärsii, niin anojia kuin päätöksiä tekeviinkin, ei asiat noin huitaisemalla pitäisi onnistua.
        Noloa mielestäni, että palautuksia sitten tehdään, siis todistetaan, että tarvetta ei ollutkaan.
        Kulleroista tuli mieleen yksi tauluni, missä kohtalaisen hyvin sain nämä kukat esiin, kaunista on varmaan kodissasi;)

        Elämää on sinunkin kanssa jo kirjoittelun merkeissä eletty ynnämuu niin kauan, että on oppinut mielialasi ja mielipiteesi tunnistamaan, ehkä eletty elämä melkoisen samanlainen on ollut, työtä ja työtä, selviämistä arjen haasteista.
        Samanhenkisyys ilmenee rivienkin välistä, kuten Ramoonakin mainitsi;)

        Olipa aika ikävän tuntuinen yllätys Makriina se pieni hiiri, sen kanssa ei varmasti haluaisi ystävystyä.
        Tekevät hyvin pian pahaa jälkeä ja tauditkin niiden kautta saattaa yllättää.
        Kyllä sitä multaa minäkin ruukkuihin laitan ja taas huomasin, että lisää tarvitsen, keväällä kannan sisään ja syksyllä pensasaidan juureen.
        Samaa se on ikkunan pesunkin ja verhojen vaihdon suhteen, nyt voit sinä, kohta minäkin sitä syksy pesua jäädä odottamaan, aika hullua, mutta näin se vaan on sekin asia;)


        Ei siinä remontin tekemisessä mitää romantiikka ole kuten kerroit korpikirjailija, mutta se jälki minkä aikaan saat, saataa romantiikankin esille tuoda,, jossain yhteydessä.
        Silmää ainakin hivelee se uuden tekemisen jälki ja se antaa hyvää mieltä ja iloa ja jaksamista ponnistella edelleen.
        Juurikin noin, kuten sanoit 9,49 anonyymin kohdalla;)

        Neeassa mainitsit tuon kiireen hallituksen hommissa, siellä on varmaan painostusta joka suunnalta, on tilaisuuksia mitkä jäävät pitämättä ja suuret taloudelliset vahingot tulee, varmasti on vaikeaa päätöksiä kaikkia miellyttäväksi tehdä.
        Virheitä tulee, mutta ymmärtämistä nyt tarvitaan, jos pileenkin asiat menee, kukaan ei voi tietää mikä loppujen lopuksi olisi oikein tapa asioita saada rullaamaan, voimia hallitus päättäjien osalle toivon.
        Maksumiehinä varmasti isosti tullaan olemaan.

        Miaelina jaksaa valoisuutta esiin tuoda ja sen nyt pitäisi olla mahdollista kaikille meille, hyvää mieltä ei liiaksi saada ja nyt varsinkin iloiset ja valoisat ajatukset mieltä piristää, kiitos MIaelina sinulle;)

        Nyt päivä onkin sateen jättänyt ja minä viimeisen kiipeilyn aloitan, sitten vähän aikaa saan puhtaudesta nauttia, ikkunoiden kuin muunkin huushollin kanssa, tehkää kiva päivä te toisetkin, aina ilonkin aiheita löytyy, kun tarkkana seuraa elämää;)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Huomenta jälleen ja nyt viikonlopun alkuun, sää muuttui räntäsateeksi.
        Tosin nyt vähän selkenee ja pääsen tuon viimeisen ikkunan pesemään, urakka sitten valmis, parvekelasit selvittelen ilman kiipeilyä;)
        Hyvä mieli on, kun kaikki sujui hyvin, tosin puoli päivää riitti aherrukseen, sitten lepoa ja vain olemista, niin se voimille otti.

        Jollekin paha mieli tuli noista mielikuvistani, tavannut en Ramoona ole, mutta kerroin omien mielikuvitusteni tuotosta ja taustalla on pitkäaikainen kirjottelu, mistä sitten kuvan hänestä olen saanut.
        Näin se vaan menee, nykyisellään Ramoona on pitkäaikaisin tuttavuus täällä palstalla, niin moni on poistunut jättäen ikävän, mutta myös mukavia muistoja.
        Muorin varmaan monikin muistaa, hän soitteli ja kertoili olemistaan, vaivoja riittää, mutta mieli vielä virkeä ja elämänhaluinen on, terveiset laittoi.
        Kirjoittaminen ei enää häntä kiinosta, mutta muisteli sujuvasti entisiä hauskoja juttuja.
        Nyt olen pohtinut hurskaisen poissa oloa, mitähän hänen elämäänsä kuuluu?

        Pulueelliseksi tämä minuun ärtynyt minua moitti, no en myönnä, eikä minun viesteilläni ketään haluta loukata, sen paremmin kuin kehuakkaan, miksi niin tekisinkään?
        Haluan nikkinsä paljastaville ikään kuin kirjeenvaihtoa harrastaa, kehunkin jos siltä tuntuu, mutta en siksi, että mielistelisin, aivan rehellinen olen sanojeni takana.
        Ihastelen hyvin herkästi jokaisen antia ketjuun, näin se vaan menee ja ketjut jatkuu.
        Tuo kuvan laittokin ilmeni minua puoltavan kirjoituksessa, en osaa itseäni hävetä, "mä oon mikä oon, en muuksi voi tulla" joillekin vaikeampaa esiintyää kuvan kanssa, se on ymmärrettävää, ei siis aihetta tästä enenpään;)
        Kiitos ymmärtämisestä 11,04 anonyymi.
        Vielä voisi sanoa, että nämä pitkät ketjut nojatuolin venyessä antavat ymmärryksen, että iso joukko on heitä joita sopuisuus mielyttää.

        Sini-sirkun sillilautanen sai veden kihahtamaan kielelle ja idea tehdä itselleen sellainen, uusia perunoita vielä joku pussi pakkasesa, siinä mahdollisuus maku nautinnolle vaikka Vappua juhlistamaan.
        Luin vinkin uudelleen lukemisen opetteluun lehdestä, nyt aikomus sitä opetella, jospa vielä saisi innon kirjallisuuteen, historia kiinnostaisi, elämänkerrat olisi mielekästä lukemista.

        Mainosta tosiaan saavat tälläkin tapaa, nämä avustusta saaneet, kuten brinkala kerroit.
        Ihmetelyä minunkin mieleeni on tullut, aivan kuin hätäillen luetut ne hakemukset, kun juuri tarkuuta vaatisivat, että oikeus tapahtuisi.
        Uskottavuus kärsii, niin anojia kuin päätöksiä tekeviinkin, ei asiat noin huitaisemalla pitäisi onnistua.
        Noloa mielestäni, että palautuksia sitten tehdään, siis todistetaan, että tarvetta ei ollutkaan.
        Kulleroista tuli mieleen yksi tauluni, missä kohtalaisen hyvin sain nämä kukat esiin, kaunista on varmaan kodissasi;)

        Elämää on sinunkin kanssa jo kirjoittelun merkeissä eletty ynnämuu niin kauan, että on oppinut mielialasi ja mielipiteesi tunnistamaan, ehkä eletty elämä melkoisen samanlainen on ollut, työtä ja työtä, selviämistä arjen haasteista.
        Samanhenkisyys ilmenee rivienkin välistä, kuten Ramoonakin mainitsi;)

        Olipa aika ikävän tuntuinen yllätys Makriina se pieni hiiri, sen kanssa ei varmasti haluaisi ystävystyä.
        Tekevät hyvin pian pahaa jälkeä ja tauditkin niiden kautta saattaa yllättää.
        Kyllä sitä multaa minäkin ruukkuihin laitan ja taas huomasin, että lisää tarvitsen, keväällä kannan sisään ja syksyllä pensasaidan juureen.
        Samaa se on ikkunan pesunkin ja verhojen vaihdon suhteen, nyt voit sinä, kohta minäkin sitä syksy pesua jäädä odottamaan, aika hullua, mutta näin se vaan on sekin asia;)


        Ei siinä remontin tekemisessä mitää romantiikka ole kuten kerroit korpikirjailija, mutta se jälki minkä aikaan saat, saataa romantiikankin esille tuoda,, jossain yhteydessä.
        Silmää ainakin hivelee se uuden tekemisen jälki ja se antaa hyvää mieltä ja iloa ja jaksamista ponnistella edelleen.
        Juurikin noin, kuten sanoit 9,49 anonyymin kohdalla;)

        Neeassa mainitsit tuon kiireen hallituksen hommissa, siellä on varmaan painostusta joka suunnalta, on tilaisuuksia mitkä jäävät pitämättä ja suuret taloudelliset vahingot tulee, varmasti on vaikeaa päätöksiä kaikkia miellyttäväksi tehdä.
        Virheitä tulee, mutta ymmärtämistä nyt tarvitaan, jos pileenkin asiat menee, kukaan ei voi tietää mikä loppujen lopuksi olisi oikein tapa asioita saada rullaamaan, voimia hallitus päättäjien osalle toivon.
        Maksumiehinä varmasti isosti tullaan olemaan.

        Miaelina jaksaa valoisuutta esiin tuoda ja sen nyt pitäisi olla mahdollista kaikille meille, hyvää mieltä ei liiaksi saada ja nyt varsinkin iloiset ja valoisat ajatukset mieltä piristää, kiitos MIaelina sinulle;)

        Nyt päivä onkin sateen jättänyt ja minä viimeisen kiipeilyn aloitan, sitten vähän aikaa saan puhtaudesta nauttia, ikkunoiden kuin muunkin huushollin kanssa, tehkää kiva päivä te toisetkin, aina ilonkin aiheita löytyy, kun tarkkana seuraa elämää;)

        Vielä ikäänkuin jälkipuheena BF:n rahanjaosta. Oihan siinä epäselvää
        tiedoituksessakin. BF tehtävä on määritelty tahoksi, joka jakaa rahaa
        tutkimus-ja kehitystyöhön. Ei niinkään kassavajeiden auttamiseen.
        Näin olen ymmärtänyt selitykset.
        Silti virheitäkin on tapahtunut. Kun yhdellä rysäyksellä tule 40 000
        hakemusta, on ymmärrettävääkin, että siinä tohinassa lipsahtaa
        läpi heikostikin perusteltuja hakemuksia. Nyt sanotaan tehtävän
        tarkistuskierrokset. Ja myös tarkoitus on laajentaa asetuksilla BF:n
        toimenkuvaa kattamaan paremmin tarvetta.

        Tämä vielä tästä. Taidan jatkossa puuttua vähemmän koko asiaan.
        Eikä mitään järkisyytä olekaan - mitäpä minä turhaan päätäni yritän
        vaivata:))
        Muuten päivä on mennyt tavallisen leppoisasti. Roskiskeikalla tein
        pienen mutkan kävelyn vuoksi. Pari ettonetta lisäksi, siinä saldo:)


    • Katselin tuossa kommenttejanne. Monenmoista touhua löytyy ja hyvä niin, ettei tällaisena aikana kukaan vaipuisi synkkyyteen.
      Järvi vapautui jäistä ja kuikat tulivat. Oli hienoa katsella, kun iso jäälautta ajelehti ja samalla toisesta päästä suli.
      Sen verran lipesin ohjeista, että nokkani pistin rautakauppaan, kun tarvitsen purkin maalia ja kottikärrynpyörän. Se olikin helpompi vaihtaa, kun luulin.
      Välillä oli niin lämmintäkin, että laitoin vesiletkun ulos. Sitten kannoin saunasta rallit ja penkin ja jakkaran pihalle ja pesin.
      Ulko-ovesta, kun vedin letkun saunaan sain kunnolla huuhdottua sen.
      Poika oli ostanut sellaisen parimetriä pitkän oksasahan, jossa teleskooppivartta toinen mokoma.
      Niinpä innostuin vähän maisemointia tekemään rantapuissa.
      Pikkuista on ikävä, onneksi saan uusia kuvia, kun hän kasvaakin niin nopeasti.

    • Anonyymi

      Niin ne ihanat aurinkoiset päivät taas loppuivat, mutta saihan siitä lämmöstä nauttia monena päivänä.
      Minä hyödynsin ne päivät laittamalla pientä pihaani kesäkuntoon. Edellinen asukas ei ollut tehnyt mitään kasvi-istutuksia,eikä muutakaan kohennusta.
      Onneksi nuo ihanat lapseni tiesivät, että nyt jos koskaan äiti tarvitsee puutarhaansa kauneutta, jonka avulla mielikin pysyy virkeänä. Joten toivat sitten minulle kaikkea tarvittavaa, työvälineitä, multaa, ruukkuja, taimia ym.ym. Niinpä olen nauttinut niin auringosta kuin mullan möyhimisestä, suunnittelusta, taimien, kukkien ja köynnöksien sijoittelusta. Hyvin on aika kulunut ja pihapiirini jo näyttääkin silmieni iloksi muuttuneen kauniiksi moniväristen orvokkien, kullankeltaisten narsissien ja viheristutuksien vehreydeksi kevään auringon kimalluksessa. Vielä kun nuo puutarhamyymälät aloittavat istutuksien värikkäiden kukkien myynnin, saa sitä silmänilosta lisää nautintoa koko kesän ajaksi.
      Näköjään sitä tarvitsee jotain mielekästä tekemistä, niin tämän korona-ajakin kestää paremmin. Jaksamisia ja hyviä kevätpäiviä kaikille, toivoo km.

      • Voi, kun rupesi ihan sormet syhyämään, kun juttuasi luin.
        Vaan kun lapion iskin maahaan, niin muutaman sentin syvältä tuli vielä jää vastaan.
        Kaipa orvokkia jo voisi tuohon terassin laatikkoon laittaa, ei se niin yöpakkasestakaan välitä.
        Sinulla on jo vissiin aika kesäistä siellä.
        Minun on tuo kissakin ollut flunssassa 3 päivää, nyt näyttää vähän piristyvän, lähti ulos.


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Voi, kun rupesi ihan sormet syhyämään, kun juttuasi luin.
        Vaan kun lapion iskin maahaan, niin muutaman sentin syvältä tuli vielä jää vastaan.
        Kaipa orvokkia jo voisi tuohon terassin laatikkoon laittaa, ei se niin yöpakkasestakaan välitä.
        Sinulla on jo vissiin aika kesäistä siellä.
        Minun on tuo kissakin ollut flunssassa 3 päivää, nyt näyttää vähän piristyvän, lähti ulos.

        Yksi tuttu oli laittanut kuvan Senaatintorilta ja Aleksilta, ja liittänyt siihen laulun: "On suuri sun rantas autius..."
        Samoin Isossa kauppakeskuksessakin, kun kävin sielä 3. kerroksessa, niin ravintolain ollessa suljettuina oli kaikkialla outo tunnelma, vain muutama ihminen liikkeellä ja kirjastot suljettuina .
        Niin Eliaana, orvokit ovat niitä kestävimpiä, samoin myöskin nuo keltaiset narsissit, joita nyt monin paikoin kasvaa runsaiden skilla-kukintojen keskellä, niin meidänkin pihassa.
        Aina joskus istuttelemme niitä toisten talossa asuvien tuttavien kanssa.
        Ja myöskin riippupelargoniat ovat kestäviä. Anopilleni Vienolle Töölössä kävimme aina äitienpäiväksi istuttamassa pelargoniat parvekelaatikkoihin uuteen multaan istutettuina, ne olivat siinä olohuoneeseen kauniisti näkymässä.

        Kiitos sydäntä lämmittävistä sanoistasi Brinkkala, hyvän mielen lahjoittaminen on parasta. Onko sinulta kotiutuminen uusiin ympyröihin mennyt hyvin? Mikä siellä on parasta? M-e.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Yksi tuttu oli laittanut kuvan Senaatintorilta ja Aleksilta, ja liittänyt siihen laulun: "On suuri sun rantas autius..."
        Samoin Isossa kauppakeskuksessakin, kun kävin sielä 3. kerroksessa, niin ravintolain ollessa suljettuina oli kaikkialla outo tunnelma, vain muutama ihminen liikkeellä ja kirjastot suljettuina .
        Niin Eliaana, orvokit ovat niitä kestävimpiä, samoin myöskin nuo keltaiset narsissit, joita nyt monin paikoin kasvaa runsaiden skilla-kukintojen keskellä, niin meidänkin pihassa.
        Aina joskus istuttelemme niitä toisten talossa asuvien tuttavien kanssa.
        Ja myöskin riippupelargoniat ovat kestäviä. Anopilleni Vienolle Töölössä kävimme aina äitienpäiväksi istuttamassa pelargoniat parvekelaatikkoihin uuteen multaan istutettuina, ne olivat siinä olohuoneeseen kauniisti näkymässä.

        Kiitos sydäntä lämmittävistä sanoistasi Brinkkala, hyvän mielen lahjoittaminen on parasta. Onko sinulta kotiutuminen uusiin ympyröihin mennyt hyvin? Mikä siellä on parasta? M-e.

        Kävin juuri katselemassa, pieniä alkuja vasta narsisseissa.
        Minä tykkään kanssa pelargonioista, nykyään on niin monia värejäkin.
        Pieni lammikko oli sulanut jäästä ja heti siinä sammakot kutemassa.


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Kävin juuri katselemassa, pieniä alkuja vasta narsisseissa.
        Minä tykkään kanssa pelargonioista, nykyään on niin monia värejäkin.
        Pieni lammikko oli sulanut jäästä ja heti siinä sammakot kutemassa.

        Sammakon kutu onkin varma kevään merkki ja siitähän syntyy uutta elämää .


    • Eilinen jätti jälkensä, selkä on kipeä, kipulääkkeillä on tämä päivä menty.

      Kävin terveyskeskuksessa silmiäni tutkituttamassa, lääkäri kirjoitti lähetteen silmälääkärille. No, toivoinkin lähetettä asiantuntijalle.

      Pistin mökillä osiksi ikivanhan keittiökaapin ja heitin osat pihalle. Keräsin jätesäkillisen jonninjoutavaa vanhaa kippoa ja kappoa, joitä löysin kaapin kätköistä.

      Tein tilaa keittiöön, ostin eilen nettihuutokaupasta valkean kulmakaapin (kun halvalla sain) se tulee sen ulosheittämäni rotiskon tilalle.

      Ensimmäiset kukat hankittu, neljä oranssia orvokkia, kuistin pöydälle, keramiseen kanakippoon.

      Luminen on maa korvessa viime öisen sateen jäljiltä.

    • Anonyymi

      Hyvää illansuuta!
      Grrrr... kolea, pilvinen päivä!
      Vanhempi lapsenlapsistani lähetti kirjepostia ;) Halusi kokeilla miten se toimii. Tänään värkkäsin hänelle ja pikkuveljelleen vastauskirjeen. Se taisikin olla suurin askare tänään. Pienen pientä lenkkiä pellon ympäri en kehtaa edes mainita ;)

      Kiitos kysymästä Miaelina! Kotiutuminen tänne uuteen paikkaan on nyt vähän lässähtänyt. Tässä rajallisuudessa on parasta lähellä olevat metsät, kalliot ja vanhat talot. Löytämäni salainen merenrantapaikka eväsretkelle. Ja puolessatunnissa pyöräilee ihan maaseutumaisemiin.
      Harmittaa kovasti ja taidan stressatakkiin, hiusten lähdöstä päätellen, etten pääse "sisälle" uusiin paikkoihin ja tapahtumiin.
      Odotan, että pääsen käsityöläismuseoon, pieniin kahviloihin, torille ja moniin ulkoilmatapahtumiin.
      Ja ikävähän minulle on sinne vanhoille kotikonnuille lapsen, lapsenlasten ja ystävien luo. Ja tietysti vanhoja tuttuja paikkojakin kaipaan.
      Olin antanut lapsosille lupauksen, että ainakin kerran kuukaudessa tavataan. Onneksi ymmärtävät että on koronasta eikä tahdosta kiinni.

      Taimet olen siirtänyt isoihin ruukkuihin, ne mitkä minulle jää. Nyt vain odottelen, että saisin pikkuhiljaa ulkoiluttaa niitä. Kukat terassille ajattelin hankkia vasta vapun jälkeen. Bongasin yhden kukka-/taimimyymälän ihan tuossa kivenheiton päässä.

      Iloa kevään puuhasteluihinne. Niistä on mukava lukea, kuten muistakin askareistanne.

      brinkkala

    • Anonyymi

      Hyvää huomenta.
      Kylmä viikonvaihde tulossa koko maahamme, mutta eiköhän se kevät kuitenkin etene nykäyksittäin. Mitä sitten tuoneekin, erikoista on nyt elämämme. Ihmiskunta samassa kuplassa, pyrkien levittelemään omia reviirejämme. Onhan lupa hyppiä ajatuksesta toiseen, kun mielessä Vappukin kesän alku. Muistan erään kevään, oli pitkään kylmää, sitten Vappu päivänä tuli lämpöaalto ja samana päivänä maailma muuttui vihreäksi, lehdet tulivat puuhun kuin taikaiskusta. Se oli ihana tunne, ihmeitä siis tapahtuu, näin toivoen.
      Kahvikupposen kanssa lukiessa kirjoituksianne, osui silmään eräs sana. Sama sana tullut aikaisemminkin esiin, kirjoittajaa en muista. En ole nähnyt tai kuullut muussa yhteydessä, kuin nyt.
      Olin nuorikkona anoppilassa ensimmäistä kertaa ja maukkaan anopin laittaman aterian jälkeen, miehen isä nousi pöydästä sanoen , nyt lähdetään - ettonelle - .
      Nopesti eteiseen takkia päälle, muiden katsellessa ihmetellen. Kyllä siitä hauskaa riitti samoissa tilanteissa pitkäksi aikaa. Pohjanmaalla ja Hämeessä eläneenä sana oli täysin outo, anoppila oli Joensuun lähellä.
      Kiinnostaisi tietää, millä alueella sanaa käytetään, onko mahdollisesti vanhemman väestön tuntema, poistumassa käytöstä ?
      Ettonelle- ettonella, mistähän sana tulee.
      Pieniä pohdintoja , korona- karanteenista.
      Hyvää mieltä päiväänne toivoo, sinisiä pilviä tuijotteleva.

      • Anonyymi

        Minä olen kotoisin Mikkelistä ja sana ettone minulle täysin vieras. Tiedän, että se tarkoittaa päiväunia. Kun sanoit että miehen isä lähti ruokapöydästä sanoen että nyt lähdetään ettonelle ja otti eteisestä takkia päällensä, niin lähtikö hän ulkoilemaan vai omaan kotiinsa lepäämään nykyisille päikkäreille? Ettone on vanhaa suomea, en tiedä, mistä tulee. Täytyypä katsoa sanakirjasta. Kiinnostuin.

        Mira


    • Anonyymi

      "Itäsuomalainen murresana, jonka alkuperä germaanisessa, syömistä merkitsevässä sanassa; "syömiset"; vrt. nykyruotsin äta."

      Ettone merkitsee siis ruokalepoa, alkuperän löysin Wikistä.

      Mira

    • Anonyymi

      Hei Mira! Kiitos , kun huomiot kysymykseni.
      Kirjoitan usein epäselvästi. Minä, nuorikko olin lähdössä jonnekin ' ettonelle'. Sulhaseni, vielä silloin, perheineen katsoivat hämmästyneenä toimiani. Luulin sen olevan uusi paikka, perhetuttava , mökkisaari tms. Uudet paikannimet kuulostavat usein oudoilta.
      Oli hyvin mielenkiintoista, katsomasi alkuperä. Ilmeisesti sanan käyttö, rajoittuu melko suppealle alueelle. Mukava, veikeä sana vieraan korvalle.
      Täytyyhän siellä ettonella käydä välillä ikävuosien lisääntyessä.

      Hyvää lauantai-iltaa sinulle, anteeksi anonyymius.

    • Anonyymi

      Tämä vaikuttaakin iloisten ihmisten nojatuolilta.

      • Anonyymi

        Hyvä hyvä! Minäkin kannatan "nojatuoli"-sanan käyttöä. Se näyttää kauniilta ja luonnolliselta. Käyttäkäämme sitä muutkin. Ainakin kauniina sunnuntaiaamuina.
        Ihmetyttää jotkut vastarannan kiisket, jotka tuovat väkisin jotain väärää muotoa sanasta esille, vaikka heitä on näköjään opastettu oikealle tielle kai useammankin opettajan voimin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä hyvä! Minäkin kannatan "nojatuoli"-sanan käyttöä. Se näyttää kauniilta ja luonnolliselta. Käyttäkäämme sitä muutkin. Ainakin kauniina sunnuntaiaamuina.
        Ihmetyttää jotkut vastarannan kiisket, jotka tuovat väkisin jotain väärää muotoa sanasta esille, vaikka heitä on näköjään opastettu oikealle tielle kai useammankin opettajan voimin.

        Mene sinä opettaja hornantuuttiin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä hyvä! Minäkin kannatan "nojatuoli"-sanan käyttöä. Se näyttää kauniilta ja luonnolliselta. Käyttäkäämme sitä muutkin. Ainakin kauniina sunnuntaiaamuina.
        Ihmetyttää jotkut vastarannan kiisket, jotka tuovat väkisin jotain väärää muotoa sanasta esille, vaikka heitä on näköjään opastettu oikealle tielle kai useammankin opettajan voimin.

        Noh...
        Sinulle voisi hyvin suositella "sähkötuoli"-sanan käyttöä.
        Se olisi luonnollinen poistuma kaltaisillesi liuskakivien alta sähiseville matelijoille.


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      13
      2184
    2. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      129
      2156
    3. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      117
      1413
    4. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      80
      1398
    5. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      11
      1327
    6. Hallitus heitti kymmeniä miljoonia

      Yksityislääkäri kela korvauksiin. Ei ole mikään ihme, että se ei lyhentänyt terveyskeskusjonoja niinkuin hallitus väitti
      Maailman menoa
      91
      1117
    7. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1108
    8. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      66
      1043
    9. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      1013
    10. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      58
      1004
    Aihe