Tiukka/ahdas esinahka

Anonyymi

Oon 13v poika ja täytän tänä vuonna 14 . Murrosikä on jo alkanut silleen että karvotusta on tullu lähes kaikkialle muualle kun leukaan tai kainaloon sekä peniskin on kasvanut. Ainoa ongelma on ahdas esinahka. Oon masturboinu nyt ehkä 1v ajan mutta nyt vasta luin että mitkä "merkit" on ahtaalle esinahalle. Yhellä tutulla ollu pari kuukautta semmonen case että sillä oli liian ahdas esinahka ja jouduttiin leikkaa puoliks pois. Itellä on sillä tavalla kun venytän esinahkaa lepotilassa nään vaan terskan pään. Mitä pitäisi tehdä että sitä saisi väljemmäksi vai pitääkö leikata tai vaan odottaa että menee väljemmäksi murrosiän myötä?

9

824

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Joo vaki aihe täällä. Kokeile runkatessa kerta kerran jälkee vetää sitä enemmän alas niin se siitä kyllä järjestyy :)

    • Anonyymi

      Koulun terveyshoitaja ei ole tehnyt tehtäviään kunnolla, se olisi pitänyt testata ennen hormoonien hyrräämistä?😍😍😍

    • Haittaako tilanne jotenkin elämääsi tällä hetkellä? Jos ei, niin sinun ei tarvitse vielä tehdä mitään asialle. Tiukka esinahka löystyy usein ihan luonnostaan murrosiän myötä ja murrosikäisenkin pojan esinahka saattaa olla vielä kiinni terskassa. Se on normaalia.

      Jos siitä tiukkuudesta on haittaa, niin voit tietysti koettaa venytellä sitä, mutta älä revi väkisin. Sama juttu, jos tilanne ei korjaannu mitenkään murrosikäsi edetessä.

      Mene rohkeasti lääkäriin, jos asia haittaa elämääsi, eikä korjaannu omin neuvoin. Lääkäri osaa kyllä sitten sanoa, että mikä paras hoitokeino on.

    • Anonyymi

      Ahdas esinahka on yleinen vaiva murrosikäiselle pojalle. On kaksi vaihtoehtoa hoitaa asia. Mennä lääkäriin ja leikkauseen tai itse venyyttää esinahka sopivaksi. Alussa esinahka on myös kiinni terskan pinnassa, mutta se suurelta osin irtoa itsestään 1-2 vuoden kuluttua murrosiän alkamisesta. Lähes aina kuitenkin jää joitakin kiinnikkeitä terskan yläosaan. Ne vain pitää hellästi irroittaa. Itse aikoinaan valitsin lääkärin asemasta venyytyksen. Sain sitä tehdä parin vuoden verran. Esinahka on kuitenkin hyvin ohutta nahkaa joka venyy kun vain sitä sinnikkäästi tekee. Suhku on yksi hyvä paikka. Toinen on runkut . Voit myös laittaa jotain öljyä terskan pintaan. Joskus sekin auttaa. Joka päivä kun sitä teet, niin millimetri millimetriltä se venyy. Hidasta hommaa. Onko terskasi halkaisija 3 vai 4 cm. Venyymisen kesto riippuu juuri terskan paksuudesta.

    • Anonyymi

      Tänne ei näköjään saa kirjoittaa asiallisesti.

      • Anonyymi

        Sen on moni muukin huomannut :(


      • Vaikka kirjoittaisit kuinka asiaa, niin tietyt väärät sanavalinnat saavat sensuuribotin heräämään ja viesti poistuu automaattisesti. Tämä on ainakin oma teoriani.


    • Itellä oli sama tilanne sillon nuorempana. Sitte vaa runkkailin iha normisti niin ajan kanssa sen muutoksen huomas jo jossain puolessa vuodessa. Nykyään ei enää mitään ongelmaa. Leikkaus ei aina oo ainoo vaihtoehto!

    • Kärsin itse tiukasta esinahasta koko nuoruuteni ajan, ja nyt kun ongelma on vihdoin selvitetty, ajattelin tulla näin jälkikäteen spontaanisti jakamaan ratkaisun niin yksinkertaiseen, mutta stressaavaan asiaan.

      - Jättäkää esinahka taakse, se venyy luonnostaan muutamien viikkojen kuluessa. Pyrkikää pitämään esinahka mahdollisimman paljon takana pitkin päivää. Ensimmäinen viikko saattaa olla herkkä terskan ihon osalta, sillä se ei ole tottunut hankaukseen, mitä esim. alushousut aiheuttavat, mutta voin vannoa että tiukkuus lähtee ja vielä täysin luonnollisella keinolla. Pitäkää hengittäviä vaatteita, jotta hankaus on vähäisempää ensimmäisinä päivinä. Itselläni oli tiukka esinahka yli 10 vuotta, ja sen päivän jälkeen kun aloin pitämään nahkaa takana, loppuivat haavaumat, pelot valkojäkälästä ja hygieniaongelmista. Ette menetä mitään, jos kokeilette, ilmoittakaa miten meni ensimmäisen kuukauden jälkeen.

      Väittelynäkökulmasta voidaan toki jakaa mielipiteitä sen suhteen, miten esinahka tuottaa uutta ihoa terskan pinnalle, ja suojaa näinollen herkkää ihoa, mutta esinahan jättämisestä taakse ei ole mitään haittaa, päinvastoin. Nahka venyy luonnollisesti, jolloin hankaumat, arpeutunut iho sekä jatkuvat haavaumat vihdoin loppuvat. Tämän asian osalta jo oma intuitio voi selkeyttää, kumpi ratkaisu on luonnollisempi ja näin ollen lähempänä ratkaisua.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1699
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1584
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1458
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1435
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1298
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      79
      1217
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe