Opelin merkkihuolto on tosisyvältä

Anonyymi

Meriva 1.4 Turbo, vm 2011, valutti nestettä. Sillä oli ajettu 121 tuhatta. Kyseisessä autossa on jakoketju, eli sitä ei vaihdella niin kuin aiemmissa Astroissani olleita hammashihnoja, jolloin myös vesipumppu vaihdettiin viimeistään 90 tonnin huollossa. Opelin huoltoneuvoja ei tiennyt milloin pumppu pitää vaihtaa. Siitä ei ole mitään mainintaa missään omistajalle annetussa paperisa tai vihkosessa. Eli sen vaihtoväli selviää vain silloin kun se alkaa vuotaa. On siis aika saatananmoista peliä, että Opelin huolto rahastaa asiakkaitaan "ylimääräsillä" korjamokäynneillä, siis pitä pumppua ei vaihdettu 120 tonnin huollossa. Nyt sen vaihto maksoi erikseen tahtynä valohoitoineen 445 euroa. Ei ihme, että Opelin huoltoa ja koko organisaatiota haukutaan. En suosittele kenellekään opelistille merkkihuoltoa, viekää autonne mihin tahansa yksityiseen huoltoon.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Näin on. Mullakin 2 vuotta vanhassa autossa ei missään ohjekirjasessa mainita jakohihnan vaihtoväliä. On ollut ongelmia puretec moottori jakohihnojen kestävyydessä muilla merkeillä. Jää jotenkin semmoinen kusetuksen maku.
      Muutenkin Länsi auton huolto jotenkin ylimielisen töykeetä. Ero edellisen merkin Toyota huoltoon kuin yöllä jaa päivällä Toyotan hyväksi. Alkanut kaipailee takaisin entiseen merkkiin.

    • Anonyymi

      Toyota vaihtohalliin on dumpattu opeleita pitkä rivi!😷😷😷

      • Anonyymi

        Ymmärrän. Lopultakin tajuan sen, mitä naapurin pikkupoika sanoi muutama vuosi sitten, kun näki että olin ostanut uuden Astran, ja takuuaikana sen takajarrut piti vaihtaa uusiksi, ohjaustehostin ja ilmastointilaitteen kenno samoin. "Eik s kaikista autoista tule vanhana ooppeleita? Onneksi Länsiautolla on nykyään parempiakin autoja kuin ooppeleita, niin firma pärjää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärrän. Lopultakin tajuan sen, mitä naapurin pikkupoika sanoi muutama vuosi sitten, kun näki että olin ostanut uuden Astran, ja takuuaikana sen takajarrut piti vaihtaa uusiksi, ohjaustehostin ja ilmastointilaitteen kenno samoin. "Eik s kaikista autoista tule vanhana ooppeleita? Onneksi Länsiautolla on nykyään parempiakin autoja kuin ooppeleita, niin firma pärjää.

        "Eik s kaikista autoista tule vanhana ooppeleita : Onhan tästä toinenkin sanonta Norjassa : Alla bilar rostar men Opel har Record !!


    • Anonyymi

      Yleensä kun autossa ei ole nokkaremmiä ei ole myöskään vesipumpun vaihto intervallia, Se on ollut kautta aikojen näin mutta 121000km on kyllä vähän aikaista vuotavaksi pumpuksi. Silloin kun on nokkaremmi niin se pumppu on helppo vaihtaa samantien ja erikseen jos sen vaihtaa niin tulee taas nokkaremmihommatuusiksi . Käsittäisin tuon ilmaisusi jos siihen olis vaihdettu kettinki !!!!!!

    • Anonyymi

      Vesipumppu vaihdetaan vain tarvittaessa,voit halutessasi vaihdattaa pumpun vaikka joka huollossa

      • Anonyymi

        Totta Länkkäri guru


      • Anonyymi

        Sanoisin tuohon aloittajan kommenttiin että tuon moottorin vesipumpun vaihto ei ole yhtään helpompi tehdä huollon yhteydessäkään Samalla kertaa se huolto pumpun vaihtoineen vain olisi tullut Opelin liikkeessä n. 400e kalliimmaksi. Laskeskelin tuossa että Opelin liikkeessä pumppu maksaa ehkä 70- 80e ja siihen 3-3,5 t.töitä niin se on siinä eikä siihen kestä enää valohoitoja lisätä. Kyllä se suurin syy löytyy tässä tapauksessa Opelin suunnittelu osastolta, ja tunnen kuitenkin jo jonkin verran noita 1,2 ja 1,4 moottoreita valitettavasti. Ainoa tapa säästää rahaa on löytää hyvä pikku paja jossa tehdään hyvää työtä,joka ei kuitenkaan ole jokaisen pikkupajan ominaisuus !!!


      • Anonyymi

        Vesipumppu vaihdetaan vain tarvittaessa,voit halutessasi vaihdattaa pumpun vaikka joka huollossa::::: Kestääkö saldo aivan niin monta turhaa pumpun vaihtoa,, tässä aloituksessa oli tuntua siitä että saldo oli rajallinen !!


    • Anonyymi

      Eipä kannata muutenkaan ottaa enää pulttia omistamansa Opelistansa, kun jälleenmyyntiarvo on jo puhdas NOLLA! Uutena kyllä myydään paljon, mutta tuollaista riesaa ei kyllä kukaan käytettynä enää halua!!

    • Anonyymi

      Maksakaa jollekin joka tekee omalla ajalla korjauksen ! Nettiin ilmoitus tai

      Viekää pienelle yksityiselle autokorjaamolle ! Tekevät kaikki korjaukset ja huollot, vielä parempi jos omistaja itse tekee.

      Aina voi sanoa omat havainnot ja kysyä mitä kannattaa tehdä / ehdottaa. Sellaiset korjaajat erottuu jotka haluavat korjata vian joka on omistajalle paras ja edullisin.

      Kierrä kaukaa selkaiset jotka ei osaa sanoa hintoja tai ympäripyöreitä vastauksia kuten pitäisi lukijalla katsoa vikakoodit ym. Tämä on merkkihuoltojen tapa ja ei korjata vikoja sekä ylihintainen tuntiveloitus ! Suhteessa siihen mistä veloittavat. Tämä koskee vw, toyota, audi, volvo, mb. Kaikkia merkkihuoltoja. Kyllä se pitää olla selvästi lähempänä 50eur tunti kuin 100eur / tunti ja pitää tapahtua rivakasti. Itse en raski viedä mihinkään jarrujen vaihtoon, normaaleihin huoltoihin koska pienessä hommassa säätän 100eur vähintää ja tosi iso raha. Kukaan ei saa työpaikalla edes lähelle sellaisia rahoja joita auton korjauksia ja huoltoja itse tekevälle jää.

      Ammattitaitoinen autojen asentaja jolla kokemusta osaa sanoa ja ehdottaa itse mitä kannattaa tehdä.

      Hyvistä korjaamoista ja tekijöistä kannattaa kysellä netissä jos ei itse tiedä mitä kannattaa maksaa ja tehdä.

      On korjaamoita jotka nyhtävät korkeampia maksuja ihmisiltä jotka vie auton eivätkä kysele tai tiedä esim norm huollon eli öljynvaihdon ja suodattimien todellisia kustannuksia tai jakohihnan vaihdolle annetaan naiselle pari sataa korkeampi tarjous puhelimessa " kokeillaan ottaako" ja suurin osa ottaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      67
      1706
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1411
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1232
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1204
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1106
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      869
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      835
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      190
      758
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      95
      751
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe