Unta 9tuntia viikossa

Anonyymi

Nukahdan kyllä hienosti, mutta herään 15-60min päästä eikä uni tule. Onko jollain ollut samanlaista ja mistä apua. Lenkkeilen miltein joka päivä ja syön hyvin. Kyllä niiiin tympiää tämmöinen päässä vaan surraa ja käy ylikierroksilla. Ei viitsi viinalla tainnuttaa ittiänsä. Tänäänkin pyörin sängyssä 4.30 asti ja sitten kahvin keittoon. Lääkäri määräsi ketipinoria muttei kyllä mulle sovi. Viikon söin zopinoksia ja sain pätkittäin nukuttua koko yön 4x7.5mg annoksilla ja silloin tuntui taivaalliselta herätä nukkuneena vaikka olikin outo maku suussa. Olen 50v mies yrittäjä. Kaikki neuvot otetaan mielellään talteen. Ei auta melatoniinit eikä muutkaan luontaistuotteet.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vaikka et juuri kehunut melatoniiniä, kokeile ottaa viisi tuntia (5h) ennen nukahtamista pitkävaikutteinen melatoniini ja kun aloitat unen lisäksi lyhytvaikutteinen melatoniini. Kahvia korkeintaan yksi kuppi päivässä, aamulla, koska sen piristävä vaikutus muutoin sinulle tulee yöksi vaikuttamaan. Nolla kuppia on paras. Yöllä, kun heräät liian aikaisin 04.30, lanttaa vedellä kaksi senttiä koskenkorvavodkaa lasiin joskus ja heitä helttaan. Valot iltaisin pois ja makuuhuone ihan pimeäksi mustanpuhuvalla verholla.

    • Anonyymi

      Telkkareita olisi hyvä olla kaksi, toisen kuva säädettynä kuvan kontrasti pehmeäksi ja valoisuus minimiin iltakatseluun. Päivätelkkarin kontrasti jyrkälle ja kuva kirkkaaksi. Pätee tietsikoihin ja puhelimiin kans. Puhelin boikottiin viisi (5h) tuntia ennen nukahtamista.

    • Anonyymi

      Valon lämpö voi vaikuttaa vireystilaan.
      Jos esim. pihavalot on 4000K eli kirkkaan valkoiset olisi syytä vaihtaa ne kellertäviksi valaisutehon kustannuksella.
      Sama pätee sisätilojen valoihin.
      Led lamput ovat usein 4000K tai yli, jolloin vaikutus on piristävä.

      • Anonyymi

        2700K tai alle on hyvä iltavalaistuksen väri. Pädeissä ja läppäreissä pitäisi löytyä asetukset, joilla värin lämpimyyttä voi säätää myös. Useimmissa pöytäkoneiden näytöissä myös.

        Kahvi pois.
        Alkoholi vähenee automaattisesti kahvinjuonnin lopettamisen seurauksena.
        Poltatko tupakkaa?


    • Anonyymi

      Stressi ja elimistön ylikierrokset olisi syytä saada pysäytettyä vaikka sitten lääkkeillä. Kysy muita, jos ketipinor ei sovi, ei sopinut myöskään minulle.
      Jos mietit ja jopa teet iltaisella työasioita niin kierrokset jää helposti päälle ja jos työasiat paina ei se tekemättömyys tuo sen parempaa helpotusta tai lepoa. Itse nuorempana selätin stressaavat työasiat siten, että tein niitä vaikka iltamyöhään ja sitten pystyin rauhallisena nukkumaan.
      Sitten tuli 6 vuotta tosi rankkaa työstressiä ja myös valvomista ja aloin olla jo aika loppu. Kokousten jälkeen saatoin havahtua siihen, että en muistanut jotain enkä tosiaan ollut terävimmilläni. Tuli lyhyt kesäloma, jonka jälkeen en muistanut kaikkea ennen lomaa tapahtunutta ja en vahtinut että sovitut työt olisivat olleet tehtyinä. Lisää stressiä, muistiongelmia ja valvomista ja aloin etsiä sopivaa kalliota, johon tiukan paikan tullen täräyttäisin. Muistin lopullinen pettäminen johti vasta sairaslomaan, kun lääkärikään ei ottanut vointiani todesta.
      Joten nuku vaikka lääkkeillä jotta saat elimistön ylikierrostilan katkaistua. Zopinox tuossa tilassa tuskin enää toimii ja 4 kpl yössä pehmentää muistin ja vie myös pohjalle.

    • Anonyymi

      Jos käytät tietokonetta, pistä automaattinen yö-moodi menemään päälle esim. ilta kuuden jälkeen, joka vähentää sinistä valoa. Samoin kännykässä tumma teema käyttöön. Kannattaa kokeilla ohjattua meditaatiota myös.

    • Anonyymi

      Lenkkeilystä kannattaa pitää välipäiviä koska kova treenaus nosta kortisolin (stressihorm.) tasoa kehossa. Pidä pari välipäivää jotka saat antaumuksella "hukata" vaikka elokuvien katseluun ja sohvalla makoiluun suklaata ja kahvia juoden tms...

      Suolisto oireet kuten ilma suolessa voi myös pitää hereillä. Itsellä esim. ruispleipä tekee niin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe