Miksi skannasit koko arkiston?

Anonyymi

Vähemmän keskusteltu aihe yleisesti - miksi skannasit tai skannautit kaikki kuvasi digimuotoon? Mitä niille sen jälkeen teit - missä olet esittänyt, jakanut, tulostanut digikuvia skannauksen jälkeen?

13

2101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nyt kun vanhat diat on koneella diginä niin niitä tulee joskus katseltuakin, 20v olivat katsomatta. Aika merkityksettömiä suurelta osin mutta joskus on kiva muistella menneitä.

      • Anonyymi

        Mainittakoon vielä että digitoin ainoastaan parhaat ja merkittävimmät kuvat enkä 10%. Samalla heitin 80% dioista ja muista kuvista pois.


    • Anonyymi

      Skannasin 70 luvun kuvia, korjasin värit gimpillä ja tein kuvakirjan. Värien haalistuminen uhkaa vanhoja paperikuvia, skannaaminen kannattaa jos haluaa säästää kuvat.

      Dioista vain vähän kokemusta, mutta se mitä olen havainnut on että diakuvissa värit pysyisi huomattavasti paremmin.

    • Anonyymi

      samoin teetin koko vanhan arkistoni digimuotoon. Aika edullinen oli, kun tietää siihen kuluvan ajan skannerin kanssa pelatessa. Värit olivat hienot, kun monet kuvat olivat haalistuneet tai värit muuttuneet, niin sain kuvat lähes normaaleilla värityksillä digimuotoon.

    • Anonyymi

      Varmuuskopio arkistosta oli ehkä se tärkein syy. Kuvia oli yhteensä yli 3000kpl ja nyt on hyvä tietää, että niistä parhaat ostokset olen jakanut nuoruusmuistoina lapsille ja muutoin ne mahdollistavat itselle muisteluhetkiä kuvien tarinoihin. Lapset ja mahdolliset lastenlapset voivat sitten säilyttää jatkossa kuvista kopiot, jos haluavat.

    • Anonyymi

      Skannautin joskus dioja CD:lle, paskalaatua, liian pienet tiedostot ja kun ei ollut RAW muodossa oli jäkikäittely melko mahdotonta ellei turhaa.

      Ole kuvannut makro-objektiivilla valopöytää vasten noin pari tuhatta diaa, onhan se työlästä, mutta laatu on ihan toiselta planeetalta. Kuvaamiseen mene noin 30 sek /dia ja jälkikästtelyyn (rajaus ja suoristus, säädöt) RAW tiedostosta toiset 30 sekuntia kun usein voi pohjana käyttää Lightroomin toista -toimintoa (eli samat perussäädöt kuin edellisessä kuvassa), siihen sitten pieni viilaus päälle.

      Kun kuvaa kyllin pienellä aukolla (f/8 -11) ei tarvitse ottaa dioja pois lasikehyksistä.

      • Anonyymi

        Kylläpä pitkään kestää. Mulla vain 10 sekuntia/kuva ja käsittelyyn 20 sekuntia..


    • Anonyymi

      Tif-muotoon skannaus 2700dpi tai yli niin johan löytyy laatua.

      • Anonyymi

        Sillä konstilla tulee kinodiasta noin 9,6 MPix tiedosto, joka onkin suunnilleen yhtä hyvä kuin moinen dia vain voi olla.


    • Anonyymi

      Keväällä ostin skannerin ja tarkoitus oli skannata n. 4000kuvaa talteen sillä. Muutaman päivän kokemuksesta karttuneena arvioin koko urakkaan menevää aikaa. Yhden kuvan skannaus vei n. 2minuuttia skannaussäädöt ja jälkikäsittely.

      Selasin netistä yrityksen, joka teki tämänkokoisia urakoita. Kuskasin kuvat skannattavaksi ja sain ne muutaman viikon jälkeen takaisin skannattuna.

      Vaikka se maksoi jonkunverran, en olisi itse varmaan koskaan saanut niitä talteen - kärsivällisyys ei olisi riittänyt tuohon hommaan kuitenkaan.

      • Anonyymi

        Toivottavasti on häviöttömässä laadussa. Muuten meni rahat täysin hukkaan..


    • Anonyymi

      N 15 v aikana olen skannaillut kaikki itselleni tärkeät kuvat, toki välissä pitkiä aikoja tyhjääkin. Alkuun pääsin ison ammattilabrakoneen ääreen jossa homma toimi todella nopeasti, ja sainkin lähes kaikki värinegat tehtyä tuolla, ja suurimman osan dioista ja mv negoista, laatukin riittää. Pienen osan tein epsonin pöytäskannerilla, tämä oli hitain tapa, mutta jälleen laatu riitti. Ihan lopussa kuvasin valopöydällä ja Canonin 5d mark 4:lla ja macrolla n1:1 raw fileet ja jälleen laatu riitti. Nyt on kaikki jaettu , lapsille, sukulaisille, tuttaville. Isoimmat määrät irtokovalevyillä, joten backupitkin ovat kunnossa. Lisäksi kuvakirjoja on tehty tärkeimmistä. Homma oli kaikenkaikkiaan ihan älytön, mutta pikkuhiljaa tuo on nyt tehty, huh. Kuvia, siis tärkeimpiä skannattuja, on nyt n 10.000. Tähän ei tietenkään lasketa digiaikaa, se on ihan erikseen. Suurin osa meni kyllä roskiin, eli huonot maisemakuvat ja jotkut ihmekokeilut eivät oikein enää kiinnostaneet. Jos joku miettii tätä hommaa tosissaan, niin tuota hyvää kamerarunkoa ja macro-optiikkaa voin suositella. toki minulla oli oikeanvärinen valopöytä, mutta tuonkin saa kuntooon tänä päivänä helpolla. Ja kaikki skannatut/ylimääräiset diat, negat, isot filmit, on siis tuhottu. Eivätpä jääneet sukulaisten harmiksi. Photoshopilla saa korjailtua todella hyvin, samoin noilla ai softilla, gigapixel yms.

    • Anonyymi

      Joka tuote seksiin vedättety tuote Tokmanni myy sen joka nurkaan Ylelle,pankki keljuilee 60 viina rajoituksia naiselle, saahan tuon itselleen, käräoikeus tausta, lakimiestä,lääkäriä .
      Kameran takaa ei ihminen näy.
      Pakkomyynti nainen tuttu juttu amis palolaitos,poliisi,toisen kotipöytä,niitä kotipöytä myydään netissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      237
      3671
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2248
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      90
      1675
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe