Lukekaa ihmeessä vastaako uusi hallitus tai isännöitsijä edellsten virheistä

Anonyymi

Omatalo.fi selvensi tässä hiljattain viikon kysymys palstalla:
Onko uusi hallitus vastuussa edellisen hallituksen virheistä?
Ei ole kovin järkevää vaihtaa hallitusta ja isännöitsijää joka käänteessä, ensinnäkin kukaan ei ko, tapauksessa tiedä mistään mitään eikä kukaan vastaa mistään. Vielä hullumpaa on kun uusi hallitus ohjeistaa edellisen hallituksen tai isännöitsijän ohjeistuksiin ja virheisiin nojaten.
Minulle muuta ei läheskään kaikille on itsestään selvyys, että kukin hallituksen jäsen ja isännöitsijä vastaa omista päätöksistään ja virheistään, mutta myöskin se että uudet päättäjät eivät saa eivätkä voi pohjata edellisten tekemiin virheisiin ja jatkaa niitä, vaan uuden isännöitsijän ja hallituksen tulee kyllä korjata edellisten virheet, vaikka eivät olekaan niistä vastuussa. Uudet päättäjät ovat vastuussa siitä että omat päätökset pohjautuvat lakiin eikä edellisten väärin tulkintoihin tai käskytyksiin.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ja mikähän oli aloituksen pointti?

      • Anonyymi

        Tällä palstalla on ihan hiljattain puitu ko. aihetta ja pohtijoilla on ollut hyvin erilaisia käsityksiä. mm. uskosta, että hallitus päättää ja isännöitsijä on juoksupoika, oli hallitusten jäsenten päätökset ja käskytykset kuinka virheellisiä ja järjettömiä tahansa, jopa täysin epärealistisia toteuttaa. Kuitenkin isännöitsijä on eniten vastuussa päätösten laillisuudesta, koska häneltä edellytetään lain tuntemusta, isännöitsijä ei saa tehdä lain vastaisia päätöksiä. Eipä siinä suurempaa pointia tarvita, koska asiaa on kysytty lakimiespalstalla , että epätietosia on pilvin pimein. Yksityinen hallituksen jäsen voi aina kieltäytyä yksinkin tukemasta ehdolla olevaa päätöstä tai toimintaa, jos se tuntuu väärältä, samoin isännöitsijän ei tarvitse totella hallituksen päättömiä päätöksiä. Ylin valtahan asunto-osakeyhtiöissä on osakkailla, eikä hallituksen tai isännöitsijän tarvitse tai ei saakaan päättää asioista jotka ovat joko taloyhtiön tai yksityisen osakkaan kannalta erittäin merkityksellisiä. Kyse ei ole ainoastaan rahasta ja taloudesta, vaan muutkin asiat voivat olla hyvinkin merkityksellisiä.


    • Anonyymi

      "hallitus päättää ja isännöitsijä on juoksupoika, oli hallitusten jäsenten päätökset ja käskytykset kuinka virheellisiä ja järjettömiä tahansa, jopa täysin epärealistisia toteuttaa."

      Hallituksen päätökset voivat olla joidenkin silmissä virheellisiä ja järjettömiä, mutta ne ovat päätöksiä, jotka sitoo isännöitsijääkin.
      Laittomia päätökset eivät saa olla eikä sellaisia tarvitse isännöitsijän noudattaa.
      Sellaisessa tilanteessa tulee isännöitsijän neuvoa hallitusta.

    • Anonyymi

      teoriassa taas. Käytännössä isännöintifirma palvelee hallitusta eikä ota kantaa onko sen päätös laiton. Koska kaikki riidat ratkaistaan vain oikeudessa. Eikä osakkaalla oikeastaan ole mahdollisuuksia muuttaa tilannetta jos häntä kohtaan tehdään vääryyttä
      Sitä varten on vastuuvapaudesta äänestäminen että joka hallitus vastaa tietnkin omista päätöksistä

    • Anonyymi

      Aloittajahan aktivoi lysymyksen jossa hallitusta ja isännöitsijää vaihdetaan tiuhaan. Silloin oleellinen historia tietoa jää varsin usein siirtymättä. Mitään ei oikein ole paperilla, käteen lyödään mappi sekalaisia dokumentteja.

      Itse olen kolme vuotta kerännyt jä dokumentoinut edellisten hallitusten asioita taloyhtiössä. Nyt kaikki alkaa olla oikein, eli huoltokirja on ajantasalla, löytyy maali yms tyypit .

    • Anonyymi

      Yksi isännöitsijän tehtävistä on tiedottaa hallitukselle millaiset päätökset ovat lainvastaisia ja tietysti myös jos ovat tolkuttomia. Jos hallitus tekee lain vastaisen päätöksen, on isännöitsijän velvollisuus olla toimeenpanematta tällaista päätöstä.

      • Anonyymi

        Niin, silloin isännöitsijä on osallinen rikoksenteossa. Ei se sen monimutkaisempaa ole.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1683
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1320
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1108
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      895
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe