Hintatietoja Köpiksestä

C-S

Kirjottelen tässä duunissa aikani kuluksi hieman hintatietoja Köpiksestä matkailijoiden tiedoksi ja iloksi.

Yleisesti ottaen Tanskan hintataso vaihtelee enemmän kuin Suomessa.

Osa palveluista ja tuotteista on saman hintaista kuin Suomessa, osa hieman kalliimpaa ja osa halvempaa.

100 kr = noin 13,20 €

Ruokakaupoista edullisimpia ovat Netto, Fakta ja Aldi. Hintaero ns. "palveleviin ruokakauppoihin" voi olla ainakin yksittäisissä tuotteissa yllättävän suuri. Keskustassa Strögetin sivukaduilla on ainakin kaksi Nettoa. Kioskit, mm. 7eleven, ovat usein saman hintaisia kuin esim. R-kioski Suomessa. Muita ruokakauppoja on mm. Brugsen, Super-Brugsen, Kvickly ja Irma.

Leipä on Tanskassa edullisempaa kuin Suomessa, mutta muuta mainittavaa hintaeroa peruselintarvikkeista ei tule mieleen.

Pientä valmista purtavaa (pasteijoita, yksittäisiä sämpylöitä tms.) on hankala löytää kaupoista, tai sitten ne ovat yhtä kalliita kuin kahviloissa. Onneksi leipomoita on paljon, joista voi ostaa esim. viinereitä. Eräs esimerkkki hinnasta: 8 kr/kpl ja 3 kpl 18 kr. Keskustassa nämäkin hinnat ovat tosin varmasti kalliimpia.

Kasvisyöjän on hankalampi löytää ruokaa sekä kaupoista että ravintoloista, sillä Tanskassa syödään niin paljon lihaa.

Pölsevognilta ("nakkivaunu"), joita on paljon ympäri kaupunkia, voi ostaa hodareita jne. Perushodari yhdellä nakilla maksaa noin 20 kr.

Vihanneksia ja hedelmiä myydään ympärivuoden ulkona usein maahanmuuttajien pitämissä kadunvarsikaupoissa, jotka ovat kohtuuhintaisia ja valikoimat suurempia kuin pienissä marketeissa. Laatu voi olla joskus tosi huono (hometta jne.). Hedelmät myydään useimmiten kappalehinnoin, esim. 4 omenaa 10 kr:lla.

Edullisimmat oluet maksavat kaupassa noin 1,5 kr pantti 1 kr (0,38 l), eli edullista. Carlsberg ja muut merkkioluet ovat selvästi kalliimpia. Hintaesimerkkinä: Carlsberg 4 x 0,5 tölkki 20 kr pantit. Kylmä olut voi tosin olla kiven alla, ainakin halpamarketeissa.

Olutta juodaan paljon, mm. monilla työpaikoilla ruokatunnilla ja perjantaisin "perjantaiolut" työpäivän jälkeen.

Edullinen viinipullo maksaa kaupassa 16-17 kr. Kohtuu viinin saa 30 kr (Tanskassa 4 €, sama viini Alkossa 8 €). Väkevä viina on ehkäpä saman hintaista kuin Suomessa, en ole tarkkaan seurannut. Kaupat ovat pullollaan viiniä ja olutta, väkevää myydään usein vain yksittäisiä pulloja kaupan kassalta tai erilliseltä tiskiltä.

RAVINTOLAT:

Ruoka on ravintoloissa ehkä hieman kalliimpaa kuin Suomessa. Kolmen ruokalajin illallinen hyvässä ravintolassa maksaa "pakettihintana" noin 250-280 kr, ilman juomia.

Buffetit voivat olla edullisia (lounastarjoukset 39 kr), varsinkin jos on kova nälkä. Keskustan ulkopuolelta, esim. Norre- Vester tai Osterbrossa löytyy paljon pizzapaikkoja, joista pizza on tyypillisesti noin 30 kr, jopa allekin.

MacDonaldseissa (joita on muuten kaupungissa yllättävän vähän) saa tavallisen hampurilaisen 8 kr:lla ja aterian 45-50 kr:lla.

Alkoholi on ravintoloissa hieman kalliimpaa kuin Suomessa, riippuen tietenkin paikasta. Pieni olut voi olla esim. 25 kr ja iso 35-45 kr.

Kahviloissa kahvi on keskimäärin ehkä 15-20 kr. Cappucino 25 kr.

MUUTA

Julkiset kulkuneuvot ovat jonkin verran edullisempia kuin Suomessa. Jos aikoo matkustaa useampia kertoja, kannattaa ostaa "klippekort" eli 10 matkan lippu. Sen hinta riippuu siitä kuinka monen vyöhykkeen kortin ostaa. Esimerkki: 10 km:n työmatkalle riittää juuri ja juuri 2 vyöhykettä, joka on muistaakseni 105 kr/10 matkaa. Tarkastajia on paljon ja tarkatusmaksu on 500 kr.

Cityfillareita (samoja kuin Hgissä) on kaupungissa 2000 kpl ja ne toimii ainakin 20 kr:n kolikolla.

Bensa (95e) taitaa olla jotain 8,30-8,60 / l, eli suunnilleen samoissa kuin Suomessa.

Tavallinen miesten hiustenleikkuu voi olla 300 kr, mutta esikaupungeista löytyy paljon paikkoja, jotka parturoivat 90-110 kr:lla. Hinnat ovat esillä ikkunassa. Solariumeja on todella paljon, joten jos ei matkalla rusketu tarpeeksi, niin voi mennä sellaiseen :)

Turistinähtävyyksistä en osaa sanoa.. Tivoli taitaa aueta huhtikuun puolivälissä tai alussa. Sisäänpääsymaksu taitaa olla noin 70 kr. Kansallismuseo (hieno paikka) on ilmainen muistaakseni keskiviikkoisin.

"Köpiksessä syyskuusta 04"

3

667

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keros vielä

      Milloin noilla pyörillä voi polkea, siis vuoden aikana? Joko ensi kuussa?

      Ja kiitti hinta vinkeistä.

    • Tuuli

      Kiva kun viitsit kertoilla hintatietoja! Olen lähdössä parin viikon päästä Köpikseen eka kertaa ja tieto on tarpeeseen. Osaatko vielä kertoa ns. Kööpenhamina-kortista? Minkä hintainen se mahtaa olla ja kannattaako sellainen ostaa kolmen päivän visiitille? Kiitän jo etukäteen tiedoista.

      • Köpikseen lähtijä

        Hyviä vinkkejä, kiitos. Mitenkä paljon tanskalaiset yleensä käyttää ruokiinsa maitoa? Onko siellä tuoteselosteet elintarvikkeissa samoin kuin Suomessa? Puhuuko ravintoloiden ja kauppojen ym. henkilökunta englantia? Kärsin pahasta maitoallergiasta ym. ruoka-aineallergioista, eikä ois kiva paastota koko lomaa. Vastatkaa jos tiedätte!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3065
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      106
      2411
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      367
      2187
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      156
      1982
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1827
    6. 166
      1255
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1247
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1166
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe