Satunnaisia Ilta-Sanomien ristikoihin liittyviä kysymyksiä

Anonyymi

Avasin tähän säikeen, jossa toivon, että jos ristikosta on vain 1-3 kysymystä, uuden säikeen avaamisen sijaan käytetään tätä. Itsekin on tullut vähän turhan monta kertaa avattua uusi säie muutamaa kysymystä varten. Tässä nyt riittäisi, että laittaisin lehden julkaisupäivämäärän ja sen, mikä ristikko on kyseessä. Laatijan laittaminen ei ole välttämätöntä, mutta joskus se antaa viitteitä siihen, mistä jossakin vihjeessä saattaisi olla kyse.

Voisikohan https://keskustelu.suomi24.fi/t/16353362/apua-punaisen-pelinkaanin-32020-ratkontaan#comment-102135747 aloitettu Ilta-Sanomien kovisristikkoon liittyvää asiaa jatkaa tässä säikeessä?

120

1132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 18.4.2020 kovisristikon vihjeen HANKUHA käsittely jäi kesken. Olisi mielenkiintoista tietää, arvasinko oikein, mistä on kyse.

    • RANSKASSA PÄINVASTOIN - NATO

      En nyt tämän ideaa keksinyt.

      • Anonyymi

        NATO = L'OTAN på ranska

        Ihan googletranslatella tuo viäntyy.


    • Kiitti

    • Anonyymi

      Kysynpä tässäkin, jos saisi apua muutamaan kohtaan Mantan kovassa pähkinässä. Mantahan on is:n ristikkolehti. Kuva löytyy tinyurl yd8k5v5e.

    • Anonyymi

      Mantalle on oma säie, joten olisi kiva, että käyttäisit sitä. Olen itse joskus kirjoitellut ristiin rastiin ja olen saanut siitä huomautuksen. Ei tunnu kivalta, jos sotketaan toisen ristikon asioita toisen ristikon säikeeseen.

    • Anonyymi

      Keltaiset rivit tuottavat ongelman seuraavassa ristikossa:
      https://www.sanaristikot.net/keskustelut/?id=10037

      En nyt ymmärrä sitä, että millä perusteella pääkuvasta ei puutu sanan jakamista koskevat nuolet? Ainakin minä lisäsin ristikkoon piirtämällä kaksi nuolta.

    • Anonyymi

      Ratkaisuun tul siis MICHELIN TÄHTIRAVINTOLA, jossa sanojen väliin jäi tyhjä keltainen ruutu. Tyhjästä ruudusta menee alas sana RENKAAT

      Minusta tuossa lukee myös MICHELIN RENKAAT eikä vain RENKAAT. Vai pitääkö lukea vain RENKAAT?

      Koin tyhjän keltaisen ruudun sanojen välillä melko oudoksi ratkaisuksi. Varsin hämmentävää. Jos päätarkoituksena on luoda ratkojalle hämmennys, siinä kyllä onnistuttiin varsin hyvin.

    • Anonyymi

      Yksi oudoimmista keskusteluista, mitä olen lukenut. Yksi sanoo ensin, että puuttu nuolet. Sitten sanoo, ettei mitään puutukaan. Toinen sanoo, että puuttuu nuolet. Eki sanoaa että asiasta ei voi kekustella (kirjoitti näin ihan keskustelun alussa).

      Sitten Vuokila sen paremmin kuin kukaan muukaan ei selitä, miksi nuolet sai jättää pois? Jos nuolten jättäminen pois on ok, Vuokila olisi sentään voinut selittää, miksi niin voi menetellä tässä tapauksessa.

      Asia jätettiin käsittelemättä, mikä on varsin outoa.

      • Anonyymi

        Satuin minäkin tuon. Ja satun tietää, kun Eki huomaa toisen laatijan ristikossa,
        niin kirjoittelee siitä. Mutta lopettaa noin tahdittomasti keskustelun. Selittämättä
        miten todellisuudessa asia on. Puuttuiko ristikosta nuolet vai ei. Ei kyllä mitään
        mainosta ole. Ja minkäisen kuvan tuo antaa koko miehestä. No lopetan, ennenkuin
        poltan päreeni............


    • No tästä sitten ei näemmä saa selitystä. No ei se nyt niin hirveä asia ole. Minä nyt vaan takerrun helposti asioihin, jotka eivät avaudu.

    • Eniten ärsytti tämä 7.4.2019 kommentti.

      "Ei puutu mitään. Keskustelu aiheesta loppuunkäsitelty tässä vaiheessa."

      No jos ei 7.4.2019 käsitelty, oli äärimmäisen epäkohteliasta, että asiaa ei käsitelty lainkaan.

      • Päätavoite pitää olla se, että ratkojalle jää hyvä ratkontakokemus. Vaikka Vuokila olisi jonkin loogisen selityksen esittänyt, koen silti tällaisen kohdan laittamisen virheenä, koska se joka tapauksessa aiheuttaa tarpeetonta hämmennystä. Uskon, että ratkojat yleisellä tasolla kokevat, että nuolet puuttuivat ja ristikko oli virheellinen. Virheelliseksi koetusta ristikosta ei seuraa hyvä ratkontakokemus.


    • Anonyymi

      23.2.2019 ristikossa on heti alkuun tuotu esille virhe-epäily kohdasta ERISTÄÄ - OTTELUT

      Yhtä lukuun ottamatta kaikki olivat sitä mieltä, että kyseessä on virhe ja oikea muoto olisi ollut : ERISTÄ - OTTELUT

      Tätä ei sivustosta vastaava ole kuitenkaan lainkaan kommentoinut. Olisin odottanut, että tähän olisi saanut selkeän kommentin Vuokilalta.

    • 9.2.2020 yksi kohta jäi ymmärtämättä:

      TUKEA TAI KIVAS - TUMA

      En jaksanut pohtia.

      • Anonyymi

        Naurettava väärin ratkonta!


      • Anonyymi

        TUKEA TAI KIVAS - TUMA

        Miksi et lisää i-kirjainta kolmanneksi sanoihin tukea, kivas ja tuma?


      • Anonyymi kirjoitti:

        TUKEA TAI KIVAS - TUMA

        Miksi et lisää i-kirjainta kolmanneksi sanoihin tukea, kivas ja tuma?

        Pyysin kommentin palauttamista, koska siinä ei ollut mitään asiatonta.


    • Tuo ei ole ratkottu väärin. Tarkistin ratkaisun toisesta lehdestä. Kyse on nyt vain siitä, että en nyt hoksaa vihjeen ideaa.

      On epäkohteliasta haukku toista ratkojaa "Naurettava..." Se edustaa toisen foorumin epäasiallista tyyliä. Niin alas täällä ei kannattaisi mennä.

    • Yritän itse antaa apua ystävälliseen tyyliin. Tosin saatan toisinaan opastaa liikaa, mitä joku kokee päsmäröintinä. Mutta jos pyrin itse auttamaan ystävällisesti toisia, toivon samaa toisilta.

    • Sain tähän vastauksen, mutta jostakin ihmeen syystä vastaus poistettiin. Sanoihin pitää lisästä I-kirjain eli lähtösat ovat tuikea, kiivas ja tuima. Kirjaimen lisääminen sanan keskelle on minulla vaikein hahmottaa. "Tuikea" on myös varsin harvinainen sana.

    • Kiitos siis vastanneelle, vaikka vastausta ei esillä olekaan. En kyllä ymmärrä, mitä vastauksessa oli sellaista, mitä siinä ei olisi saanut olla. Ainakin vastauksen alku näytti aivan asialliselta.

    • Yritin selvittää Googlella, mistä on kysymys TRUTHERS - ALLY, mutta en löytänyt selitystä. Truthers on jokin salaliittojengi, mutta liittymistä ratkaisusanaan "ally" en keksinyt.

      • Anonyymi

        Eikös tuossa ole kyse vaan enkkulalla pelaamisesta. Ally lienee jonkin sortin liike / liittouma / samanmielisten ryhmä ja sitähän nuo elämänsä kaiken epäilemiseen tuhlaavat truthersitkin tarpeeksi kaukaa katsottuna ovat.

        Itse mielikuvituksiensa kanssa sekaisin menneet tietysti kuvittelevat olevansa ihan normaaleja ihmisiä ja jotkut jopa ihan Ameriikan presidenttejä ;)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikös tuossa ole kyse vaan enkkulalla pelaamisesta. Ally lienee jonkin sortin liike / liittouma / samanmielisten ryhmä ja sitähän nuo elämänsä kaiken epäilemiseen tuhlaavat truthersitkin tarpeeksi kaukaa katsottuna ovat.

        Itse mielikuvituksiensa kanssa sekaisin menneet tietysti kuvittelevat olevansa ihan normaaleja ihmisiä ja jotkut jopa ihan Ameriikan presidenttejä ;)

        Tässä oli toinenkin kommentti, jonka robotti poisti. Kommentti oli ehkä liian lyhyt. Siinä oli "Lisää/poista S". Googlella löytyy Sally Struthers. Kyseessä on siten itselle aivan tuntematonta tv-sarja triviaa. Asia on selvitetty.


    • Mielestäni laatijatiimi oli laittanut yhden liian vaikean vihjeen ristikkoon.
      "Tuttu myös iäkkään korpraalin katveesta!" - ANKI
      Olisi ollut melko mahdoton tehtävä liittää tämä 1960-luvun kappaleeseen "Vanhan korpin varjo".

      Vuokila on jopa tylyn oloinen arvostellessaan, etteivät ratkojat asiaa ole hoksanneet.

      Mielestäni Vuokila laittaa ristikoihin satunnaisesti ylivaikeita musiikki-, tv-sarja tai elokuvavihjeitä.

      • Anonyymi

        Tuo on hyvä :D

        Vanhan korpin varjo = Iäkkään korpraalin katve

        Ei tuota kukaan ihan selvinpäin kyllä keksi...

        PS. Ankin herkät tulkinnat oli ja on edelleen ihan timanttisen tunnelmallisia!


    • Onhan se keksittävissä kun ensin katsoo Wikipediasta Anki Lindqvitin - eikä yritä laittaa vihjettä mukaan. Tässä tapauksessa vihjeen laittaminen hakuun vaikeuttaa löytämistä merkittävästi.

      • Anonyymi

        Ai että, oli ihan pakko kooklella hakea Anki Ne Kesäyöt ja heittäytyä tunnelmaan mukaan. Sopii näihin päiviin kuin Aku Ankka keskiviikkoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai että, oli ihan pakko kooklella hakea Anki Ne Kesäyöt ja heittäytyä tunnelmaan mukaan. Sopii näihin päiviin kuin Aku Ankka keskiviikkoon.

        Kauniitaha ne ovat ja kyllä niitä mielellään kuuntelee.


    • IJL-tiimin 30.3.2019 ristikkoon jäi pari vihjettä ymmärtämättä
      peiton paikassa! - Carson
      Espanjan kantasaaret - arinat

      Ps. Kirjoitin pienelle, ettei robotti luule huutamiseksi.

    • Oikein paljon kiitoksia vastausyrityksestä. Jäi yritykseksi, sillä taas robotti poisti ihan asiallisen kommentin.

      No näin minä siitä osan. Payton Place -sarjaa mietin, mutta en muista enää sen hahmoja. Kun laitoin Googleen "payton place carson" tuli suomenkieliseen Wikipediaan viitaten sana "carson" yliviivattuna. lisäämällä sanan "family" tuli englanninkielinen sivu, josta tieto löytyi.

      Loppu katkesi kuin kanan lento "Kanariansaariin liittyneen jotenk..." eli kaiketi ratkaisusana liittyy jollakin tavalla Kanariansaariin.

      Jos jollakulla on tarkempaa tietoa, miten liittyy Kanariansaariin, voi kertoa - jos nyt robotti ei taas poista viestiä.

    • Keksin itse. Tämä oli ns. skytismi. Lähtösana on kanariasaaret, jossa on on korvattu osa "ari" t-kirjaimella, siis ARI:NA T.

      Ai niin taisin aluksi goolgat Peiton paikka selllaisenaan, jolloin tuli viittaus Eppu Nuotion romaanin, joka kyllä viittaa Payton Placeen.

    • Ihan infona se, että nyt on tullut ratkottua kaikki vuoden 2019 IS:n kovikset 2020 kaikki. IS:n koviksia viitsii vanhoinakin ratkoa. Jos on 1/2019-5/2020 mistä tahansa kovisristikosta kysymyksiä, minulla on tallessa Google Drivessa ratkaistu ristikko.

      Vuoden 2018 ristikoita on ratkomatta. Niistä ja aivan vanhimmista voi tulla vielä kysymyksiä.

    • Tietenkin olisi kivempi, jos näihin vastattaisiin suoraan sivuillani, ettei tarvitse kahteen kertaan kirjoittaa samasta ongelmasta.

      Voisin antaa vinkkejä ihan uusiinkin ristikoihin sen mukaan kuin pystyn vinkkejä antamaan.

    • Anonyymi

      Eräs anonyymi teki käyttööni eräänlaisen chat-ohjelman. Linkitys siihen jostakin syystä poistettiin, joten en voi laittaa esille osoitetta.

    • Vihjeeseen RPR sain ratkaisusanaksi RAINER. En muuta selitystä keksinyt kuin sen, että alkuun ja loppuun tulee R-kirjain eli R P R = R AINE R. Vai onko muuta selitystä?

    • Näemmä täällä ei 31.5.2020 jälkeen ole kirjoittanut muu kuin minä. Ehkä minäkin poistun. Paluu hiljaisuuteen siis - sitähän jo ehdittiin kovasti toivoakin.

    • Kun tämä sivusto hiljeni ja vaipunee unohduksen yöhön, toivon, että joku ystävällinen henkilö auttaisi omilla sivuillani tai sitten erään ystävällisen henkilön käyttööni rakentaman chatin kautta. Kun on näin totaalisen kuollut tunnelma, ei oikein itsenänikään edes tähän säikeeseen kirjoittaminen innosta.

    • Anonyymi

      Laitan tänny nyt kuitenkin myös omille sivuilleni lisäämäni kysymyksen. 14.7.2018 säikeessä ei oltu kysytty seuraavaa vihjettä enkä keksinyt nyt vihjeen ideaa:
      KEVLOP = TIAT

    • Keksin sentään. Oikealta vasemmalle E loppuun tulee mielekäs vihje-ratkaisupari. Lähtösanat ovat POLVEKE > TAITE.

    • Avasin omille sivuilleni säikeen "IS VIIKONLOPPU 6.-7.6.2020". Siellä saa anonyymisti kysyä. Annan viikon verran vain apuvinkkejä. Tein varalle anonyymi käyttäjiä "anonyymi1" - > "anonyymi5".

    • YTIMESSÄ MONILLE LAJITOVEREILLE (5) jäi ymmärtämättä, mutten tähän hätään kaipaa siihen selitystä.

      • Sain tämän selvitettyä. Kysessä on typiste. En vain ajatellut, että sellainen liitetään kuvavihjeeseen. Kuvassa on ANSAN NOUSU. Lähtösanat ovat KANSANNOUSU - KAPINA.


    • IS:n TV-liitteessä oli yhtenä tehtävänä sudokuja, numerolla 35. Nämä sudokut nyt eivät tunnu kunnollisilta.

      Sain Sudoku-X -tehtävään ainakin kaksi eri ratkaisua.

      Hypersudokussa en päässyt eteenpäin tietyn pisteen jälkeen. Arvaamaan en ryhtynyt. Jos joutuu arvaamaan, se yleensä viittaa siihen, että on useita eri ratkaisuja.

      Niitä ei hyvin laadituissa sudokuissa saisi olla.

      Veijo Wirénin kaikki sudokut olivat virheellisiä, joita joskus ratkoin. Niihin oli useita ratkaisuja ja tietyn pisteen jälkeen piti aina arvata.

      Onko muilla näistä kokemusta?

      Ratkoin näitä, sillä ajattelin lähettää postitse kaikki 12 kpl palkintotehtävää, mutta hypersudokuun toivon suoraa vastausta def-kirjaimiin, sillä epäilen väärin laadittua tehtävää, koska yksi tehtävä oli joka tapauksessa virheellinen.

      • Anonyymi

        Kannattaa ratkoa oikein, niin ei tule esitettyä vääriä epäilyjä ja virheellisiä väitteitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa ratkoa oikein, niin ei tule esitettyä vääriä epäilyjä ja virheellisiä väitteitä.

        Ratkoin tabletilla Sudoku-x:n laittamalla päälle ylimääräisen kerroksen. Sain toisen toimivan ratkaisun. Ymmärtääkseni sudoku on laadittu oikein, jos ratkaisuja on vain yksi.

        Tein niin, koska ratkonnassa oli arvattava. Kokeilin, toimisiko toinen arvaus ja toimihan se. Tehtävässä in ainakin kahdeksan ruutua, joihin saa eri ratkaisun.

        Kydyin vain, onko muut havainneet samaa. Jos tällaista ilmenee, ei tehtäviä ole mielekästä ratkoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ratkoin tabletilla Sudoku-x:n laittamalla päälle ylimääräisen kerroksen. Sain toisen toimivan ratkaisun. Ymmärtääkseni sudoku on laadittu oikein, jos ratkaisuja on vain yksi.

        Tein niin, koska ratkonnassa oli arvattava. Kokeilin, toimisiko toinen arvaus ja toimihan se. Tehtävässä in ainakin kahdeksan ruutua, joihin saa eri ratkaisun.

        Kydyin vain, onko muut havainneet samaa. Jos tällaista ilmenee, ei tehtäviä ole mielekästä ratkoa.

        "...yksi tehtävä oli joka tapauksessa virheellinen."

        Oletko nyt varmasti pätevöitynyt tälläkin sektorilla niin paljon, että tuo selkeä syyte pitää varmasti paikkansa, vai lähditkö kilpailuvastaukset kokoon saadaksesi liian nopeasti tekemään johtopäätöksiä?


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ainakin alhaalta oikealle ylös menevässä X-viivassa on toisessa ratkaisussa kaksi kolmosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin alhaalta oikealle ylös menevässä X-viivassa on toisessa ratkaisussa kaksi kolmosta.

        No sitten on vain yksi ratkaisu, kuten kuuluukin. Enpä huomannut tuota. Poistan tuon liitteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No sitten on vain yksi ratkaisu, kuten kuuluukin. Enpä huomannut tuota. Poistan tuon liitteen.

        Mutta eikö ollut kiva tunne hetken aikaa, kun luulit löytäneesi virheen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta eikö ollut kiva tunne hetken aikaa, kun luulit löytäneesi virheen?

        No kun näissä on ollut huonojakin, tulee suhtauduttua epäluuloisesti.

        Hypersudokua en osaa ratkaista, sillä sain siihen vain viisi varmaa numeroa. Tehtävässä on liian vähän numeroita minulle. Osaan ratkoa näitä vain, jos saa varman numeron laitettujen jälkeen.

        Ratkoin näitä ehkä viisi vuotta sitten, enkä vastaavaa tilannetta kohdannut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No kun näissä on ollut huonojakin, tulee suhtauduttua epäluuloisesti.

        Hypersudokua en osaa ratkaista, sillä sain siihen vain viisi varmaa numeroa. Tehtävässä on liian vähän numeroita minulle. Osaan ratkoa näitä vain, jos saa varman numeron laitettujen jälkeen.

        Ratkoin näitä ehkä viisi vuotta sitten, enkä vastaavaa tilannetta kohdannut.

        Sain 35:een 945 ..3 884
        Hypersudokuun sain vain yhden numeron. No 11 kpl ristikoita sain vastaussanat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sain 35:een 945 ..3 884
        Hypersudokuun sain vain yhden numeron. No 11 kpl ristikoita sain vastaussanat.

        Sain s-postilla ratkaisun. Tuo kolmonenkin oli väärin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sain s-postilla ratkaisun. Tuo kolmonenkin oli väärin.

        Ja saamanikin oli väärin. Oli siis jollekin muullekin ylivoimainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja saamanikin oli väärin. Oli siis jollekin muullekin ylivoimainen.

        Sain toiselta kaverilta oikean vastauksen. Oli yli taitojeni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sain toiselta kaverilta oikean vastauksen. Oli yli taitojeni.

        Ratkaisu oli tietoneen ratkoma.

        Tämä oli kyllä niin paha, etten millään voi ymmärtää, miten joku pystyisi ratkomaan sen ilman arvailuja ja kokeiluja. Minulla kuudes kirjain olisi ollut jo arvaus.

        Jos menee arvaukseksi ja kokeiluiksi kokeneellakin ratkojalla, minusta tehtävä on laadittu väärin. Nämä ei saisi perustua arvaukseen. Koska aiemmista ratkonnoista on varmaan 5-10 vuotta, en itse ole kokenut ratkoja, joten kokenut ratkoja pystynee ratkomaan ainakin pitemmälle ilman arvausta ja kokeiluja.

        Pystyykö tällä foorumilla vierailevista joku ratkomaan sudokun ilman arvailuja ja kokeiluja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ratkaisu oli tietoneen ratkoma.

        Tämä oli kyllä niin paha, etten millään voi ymmärtää, miten joku pystyisi ratkomaan sen ilman arvailuja ja kokeiluja. Minulla kuudes kirjain olisi ollut jo arvaus.

        Jos menee arvaukseksi ja kokeiluiksi kokeneellakin ratkojalla, minusta tehtävä on laadittu väärin. Nämä ei saisi perustua arvaukseen. Koska aiemmista ratkonnoista on varmaan 5-10 vuotta, en itse ole kokenut ratkoja, joten kokenut ratkoja pystynee ratkomaan ainakin pitemmälle ilman arvausta ja kokeiluja.

        Pystyykö tällä foorumilla vierailevista joku ratkomaan sudokun ilman arvailuja ja kokeiluja?

        TV-lehden kaikki kolme sudokua pystyy ratkomaan ilman apunumeroita tai arvauksia. Ne vaativat vain kärsivällisyyttä, riittävää havaintokykyä ja muutaman perusmenetelmän osaamista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        TV-lehden kaikki kolme sudokua pystyy ratkomaan ilman apunumeroita tai arvauksia. Ne vaativat vain kärsivällisyyttä, riittävää havaintokykyä ja muutaman perusmenetelmän osaamista.

        Varmaankin olen unohtanut jotkut perusmenetelmät, kun ratkonta pysähtyi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaankin olen unohtanut jotkut perusmenetelmät, kun ratkonta pysähtyi.

        Jos uni ei muuten tule niin juutuubista voi katsella ja kuunnella ( /watch?v=VOHfg3Kwsu4 ) miten kokenut sudokuratsu rynnistää kohtaamansa pulman kimppuun voimiaan säästämättä.

        Kaikki tekniikat ja taktiikat on pidettävä kirkkaana mielessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos uni ei muuten tule niin juutuubista voi katsella ja kuunnella ( /watch?v=VOHfg3Kwsu4 ) miten kokenut sudokuratsu rynnistää kohtaamansa pulman kimppuun voimiaan säästämättä.

        Kaikki tekniikat ja taktiikat on pidettävä kirkkaana mielessä.

        Sivuhuomautuksena on todella ilo huomata erään ottaneen sudokutkin haltuunsa. Kyllä sieltä varmaan halpamaisia virhelaadintoja löytyy. Koska hän innostuessaan keskittyy nyt näihin, saavat muut tehtävät olla rauhassa. Hän haukkuu nyt sudokuja ja niiden laatijoita kunnes saavuttaa oman osaamattomuutensa rajat.

        Voin vinkata seuraavaksi kritisoinnin kohteeksi Sanasepoissa olleen digiratkontajutun, jossa esitellään työkalu, joka asettaa hänen räpiköintinsä tällä alueella todella pahasti kyseen alaiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sivuhuomautuksena on todella ilo huomata erään ottaneen sudokutkin haltuunsa. Kyllä sieltä varmaan halpamaisia virhelaadintoja löytyy. Koska hän innostuessaan keskittyy nyt näihin, saavat muut tehtävät olla rauhassa. Hän haukkuu nyt sudokuja ja niiden laatijoita kunnes saavuttaa oman osaamattomuutensa rajat.

        Voin vinkata seuraavaksi kritisoinnin kohteeksi Sanasepoissa olleen digiratkontajutun, jossa esitellään työkalu, joka asettaa hänen räpiköintinsä tällä alueella todella pahasti kyseen alaiseksi.

        En ole sudokuita 5-10 välillä rakonut enkä aio ottaa tavakseni niiden ratkontaa.

        Mitä digiratkontaan tulee, olen täysin tyytyväinen menetelmääni. Se muistuttaa tavanomaista paperiratkontaa, mutta lopputulos ei ole koskaan suttuinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos uni ei muuten tule niin juutuubista voi katsella ja kuunnella ( /watch?v=VOHfg3Kwsu4 ) miten kokenut sudokuratsu rynnistää kohtaamansa pulman kimppuun voimiaan säästämättä.

        Kaikki tekniikat ja taktiikat on pidettävä kirkkaana mielessä.

        Eniten jäi harmittamaan, että en keksinyt tietyn pisteen jälkeen etenemisreittiä. Jokin tekniikka ei siten ollut hallussa.

        Kun yritin arvailla, ei onnistunut. Wirénin epäkelpojen sudokujen kohdalla arvaus onnistui, koska oli useita ratkaisuja. En koskaan saanut juuri sitä ratkaisua, jonka laatija oli laittanut ratkaisuksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eniten jäi harmittamaan, että en keksinyt tietyn pisteen jälkeen etenemisreittiä. Jokin tekniikka ei siten ollut hallussa.

        Kun yritin arvailla, ei onnistunut. Wirénin epäkelpojen sudokujen kohdalla arvaus onnistui, koska oli useita ratkaisuja. En koskaan saanut juuri sitä ratkaisua, jonka laatija oli laittanut ratkaisuksi.

        Oletko varma Wirenistä? Ethän tässäkään huomannut omaa virhettäsi ja syytit laatijaa virheestä? Niitä virheitä voi näemmä sattua missä tahansa, emmekä me lukijat voi tietää, jos ei ole näyttöä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko varma Wirenistä? Ethän tässäkään huomannut omaa virhettäsi ja syytit laatijaa virheestä? Niitä virheitä voi näemmä sattua missä tahansa, emmekä me lukijat voi tietää, jos ei ole näyttöä.

        No kun jokaiseen noin kymmeneen sudokuun, jotka ratkoin sain toimivan ratkaisun, joka oli eri kuin kirjan lopussa. Loppuja en edes yrittänyt ratkoa. Muistan, että joku oli tutkinut, että vaihtoehtoja oli joissakin tapauksissa tuhansia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No kun jokaiseen noin kymmeneen sudokuun, jotka ratkoin sain toimivan ratkaisun, joka oli eri kuin kirjan lopussa. Loppuja en edes yrittänyt ratkoa. Muistan, että joku oli tutkinut, että vaihtoehtoja oli joissakin tapauksissa tuhansia.

        Todisteet puhuvat sinua vastaan. Vastatodisteita ei ole esitetty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No kun jokaiseen noin kymmeneen sudokuun, jotka ratkoin sain toimivan ratkaisun, joka oli eri kuin kirjan lopussa. Loppuja en edes yrittänyt ratkoa. Muistan, että joku oli tutkinut, että vaihtoehtoja oli joissakin tapauksissa tuhansia.

        Laitoin joskus esille Wiréin sudokuja. Joku kirjoitti, että yhdessä sudokussa oli 54 ratkaisua ja eräässä toisessa yli 500 ratkaisua. Ne on siis erään toisenkin henkilön perusteella noteerattu vääriksi.

        Muutamat virheelliset sudokut on esillä säikeessä "5341. Sudokuista hieman" kommentti no 42.


    • Anonyymi

      Esko Salmiseen liittyvä 12.10.2020 Histiksessä en löytänyt vuoden 1984 teosta. Monet roolit piti katsoa netistä. Osa haetuista rooleista oli sivuosia. Olisi vaan kiva tietää, onko kyse elokuva, tv-sarja/-elokuva vai teatteriroolista.

      • Anonyymi

        Moderaattorit ovat taas ottaneet säikeen haltuunsa. Onnea valitsemallanne tiellä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Moderaattorit ovat taas ottaneet säikeen haltuunsa. Onnea valitsemallanne tiellä.

        Ainakin linkittäminen tuntuu nykyisin epäonnistuvan aika usein. Robotti täällä yleensä päätökset tekee. Joskus ihminenkin, jos häntä on pyydetty.


      • Anonyymi
        Tapio-Huuhaa kirjoitti:

        Ainakin linkittäminen tuntuu nykyisin epäonnistuvan aika usein. Robotti täällä yleensä päätökset tekee. Joskus ihminenkin, jos häntä on pyydetty.

        Ajattelin vain kysellä miksi kahden pallukan ristikossa pitäisi suttaa haluamallasi tavalla. Moderaattori piti sitä kohtuuttomana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajattelin vain kysellä miksi kahden pallukan ristikossa pitäisi suttaa haluamallasi tavalla. Moderaattori piti sitä kohtuuttomana.

        Missähän ristikossa ongelmakohta on ja missä kohtaa ristikkoa? Joskus väärä kysymyksen esittämismuoto on ongelma. Ratkaistuja kakkosia ei tule tallennettua, mutta voin kyllä kaivaa joitakin ratkomattomia esille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missähän ristikossa ongelmakohta on ja missä kohtaa ristikkoa? Joskus väärä kysymyksen esittämismuoto on ongelma. Ratkaistuja kakkosia ei tule tallennettua, mutta voin kyllä kaivaa joitakin ratkomattomia esille.

        ”Esko Salmiseen liittyvä 12.10.2020 Histiksessä en löytänyt vuoden 1984 teosta. Monet roolit piti katsoa netistä. Osa haetuista rooleista oli sivuosia. Olisi vaan kiva tietää, onko kyse elokuva, tv-sarja/-elokuva vai teatteriroolista.”

        Haluat kakkosessa, että kerrotaan onko kyseesdä elokuva vai tv - häpeä.


    • Anonyymi

      Juu, siitä kyse kun en itse löytänyt netistä tietoa asiasta. Huonoa hakemista varmaan, mutta yritin kyllä etsiä.

      • Anonyymi

        Pallonen on selvästi löytänyt kaikki Wikipediasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pallonen on selvästi löytänyt kaikki Wikipediasta.

        Näemmä. Ajattelin, että pitäisi löytyä muualtakin. Mutta joskus näyttelijöiden roolit ovat yleisesti varsin tuntemsttomiakin. Kerran olen histiksen jättänyt kesken kun tuli risteäviin kaksi ihan tuntematonta henkilöä. Yleensä nämä kyllä Wikipediasta löytyvät. Pitää vain käydä tiedot läpi huolellisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näemmä. Ajattelin, että pitäisi löytyä muualtakin. Mutta joskus näyttelijöiden roolit ovat yleisesti varsin tuntemsttomiakin. Kerran olen histiksen jättänyt kesken kun tuli risteäviin kaksi ihan tuntematonta henkilöä. Yleensä nämä kyllä Wikipediasta löytyvät. Pitää vain käydä tiedot läpi huolellisesti.

        Löytyyhän se. Esim. Elonet on Wikipediaa paljon parempi tai ainakin luotettavampi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Löytyyhän se. Esim. Elonet on Wikipediaa paljon parempi tai ainakin luotettavampi.

        Totta. Elonet ei tullut käytettyä kun etsin tietoa. Täytynee muistaa jatkossa, jos kyse. on suomalaista näyttelijöistä.


    • Anonyymi

      20.10.2020 uutisristikon alin pääkuva jäi ymmärtämättä. En tiedä, mihin uutiseen liittyy ja arvaukset eivät osuneet. Toisen sanan piilokirjain puuttuu.

      • Anonyymi

        Voin auttaa, jos olet lehden maksava asiakas. Se ei tarkoita, että lähetät kilpailuvastauksen ja maksat muka sillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voin auttaa, jos olet lehden maksava asiakas. Se ei tarkoita, että lähetät kilpailuvastauksen ja maksat muka sillä.

        No ei sillä nyt ole merkitystä sikäli, että tuskin on itselleni kovin kiinnostava asia kun ei ole muualla tullut vastaan enkä helposti Googlella löytänyt. Ehkä jokin viihde- tsi urheilu-uutinen.

        Marja Hintikkaan liittyvä uutinen tuli kaupassa silmille lehtien lööpeistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei sillä nyt ole merkitystä sikäli, että tuskin on itselleni kovin kiinnostava asia kun ei ole muualla tullut vastaan enkä helposti Googlella löytänyt. Ehkä jokin viihde- tsi urheilu-uutinen.

        Marja Hintikkaan liittyvä uutinen tuli kaupassa silmille lehtien lööpeistä.

        Heh, et siis ole. Luulisi tuon piilokirjaimen puutoksen kuitenkin rassaavan mieltäsi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heh, et siis ole. Luulisi tuon piilokirjaimen puutoksen kuitenkin rassaavan mieltäsi.

        Ikävällä tavalla taas Tapiota mollataan. Ei voi häntä syyttää rahapulasta, jos käy kuvaamassa lehden kirjastossa. Ekologistakin se on.


      • Anonyymi

        Eikö Tapsa katsonut Tähdet tähdet 2020 -ohjelmaa missä koko kansan tenavatähti Konsta Hietanen pesi kaikki vastustajansa OMOlla kuin vettä vaan. Olisi ollut pienoinen ihme jos uutisristikkoon ei olisi tuolla suorituksella päässyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö Tapsa katsonut Tähdet tähdet 2020 -ohjelmaa missä koko kansan tenavatähti Konsta Hietanen pesi kaikki vastustajansa OMOlla kuin vettä vaan. Olisi ollut pienoinen ihme jos uutisristikkoon ei olisi tuolla suorituksella päässyt.

        Ehkä joskus olen jonkun aiemman vuoden jonkus katsonut. Viimeisintä en ole seurannut lainkaan enkä tiennyt, keitä siinä on kisaillut. Kun googlasin kilpailua ja Konsta Hietasta löysin, että voitti Suvi Teräsniskan. Laitetaanhan Uutisristikkoon viihdeuutisiakin eikä vain vakavia uutisia. Viihdealan uutisissa olen välillä ihan pihalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä joskus olen jonkun aiemman vuoden jonkus katsonut. Viimeisintä en ole seurannut lainkaan enkä tiennyt, keitä siinä on kisaillut. Kun googlasin kilpailua ja Konsta Hietasta löysin, että voitti Suvi Teräsniskan. Laitetaanhan Uutisristikkoon viihdeuutisiakin eikä vain vakavia uutisia. Viihdealan uutisissa olen välillä ihan pihalla.

        Vaimon kanssa juteltiin, että taidettiin muutama jakso katsoa silloin, kun Valtteri Torikka oli siinä mukana. Koskaan muulloin en ole sitä ohjelmaa seurannut. Nykyisin vain Tanssii Tähtien kanssa ja Voice of Finlandia tulee seurattua. Putouskin on aikoja sitten tippunut seuratuista ohjelmista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaimon kanssa juteltiin, että taidettiin muutama jakso katsoa silloin, kun Valtteri Torikka oli siinä mukana. Koskaan muulloin en ole sitä ohjelmaa seurannut. Nykyisin vain Tanssii Tähtien kanssa ja Voice of Finlandia tulee seurattua. Putouskin on aikoja sitten tippunut seuratuista ohjelmista.

        No kylläpä tästäkin tulee joutavaa selitystä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No kylläpä tästäkin tulee joutavaa selitystä.

        Voihan sitä pistää vähän kevennystä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voihan sitä pistää vähän kevennystä.

        Uutisristikko on aina helppo. Miksi ratkot sitä? Yleensä et ratko helppoja. Tästäkin kirjoitit vain, koska helppoudesta huolimatta jäi kesken. Siis itsekkäistä syistä. Ristikoiden asiaa ei tällä edistetty. Sehän on kutsumuksesi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uutisristikko on aina helppo. Miksi ratkot sitä? Yleensä et ratko helppoja. Tästäkin kirjoitit vain, koska helppoudesta huolimatta jäi kesken. Siis itsekkäistä syistä. Ristikoiden asiaa ei tällä edistetty. Sehän on kutsumuksesi.

        On minullakin oikeus olla ihan tavallinen ratkoja, jolle jää kysyttävää. Ei kommentillani aina tarvitse olla sen kummempaa syytä.

        Uutisristikon ratkon siksi, että siitä on 1000 € palkintokisa. Muuten ehkä jättäisin väliin. Tosin ristikot ovat sisällöllisesti usein mielenkiitoisia.

        Helpohkoista ristikoista Histis tulee ratkottua, vaikka en siitä juuri koskaan lähetä vastausta palkintokisaan.

        26.10.2020 on hauska leikkiteemainen ristikko. Arvuuttelin leikkejä vaimon kanssa.

        Oikein hauskassa ristikossa on valitettavasti ristikossa on pieni asiavirhe.
        Vihjeen

        AASIAN MAA

        sijaan pitäisi olla esim. :

        SAARI AASIASSA

        Ratkaisusanaksi tuleva alue ei ole itsenäinen valtio vaan on osa erään maan provinssia.

        Laitoin palautteen siitä Sanarikselle.


    • Anonyymi

      MAA tarkoittaa tällaisissa yhteyksissä samaa kuin "valtio" . Jos ei haluta kertoa, etää kyseessä on nimen omaisesti saari, voisi käyttää ilmausta "maa-alue", joka voi olla niin saaristoa kuin mannerta. Saaren ohella ratkaisusana voisi esim. olla niemimaa tai provinssi.

      • Anonyymi

        Olipa ihana aamu! Löysit virheen, josta saatoit laittaa palautetta Sanarikselle. Siitäs saivat!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olipa ihana aamu! Löysit virheen, josta saatoit laittaa palautetta Sanarikselle. Siitäs saivat!

        Tsekkaapa omilta sivuiltasi piirtämiesi stand-up-koomikkojen nimet. Olet tehnyt kahdessa kirjoitusvirheen. Tosi outoa, kun olet niin tarkka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tsekkaapa omilta sivuiltasi piirtämiesi stand-up-koomikkojen nimet. Olet tehnyt kahdessa kirjoitusvirheen. Tosi outoa, kun olet niin tarkka.

        Korjasin. Ei tullut tarkistettua kirjoitusasua. Kiitos huomautuksesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olipa ihana aamu! Löysit virheen, josta saatoit laittaa palautetta Sanarikselle. Siitäs saivat!

        Ei sen löytyminen mikään ilo ole.. Kyllä sitä mieluummin toivoo ristikon olevan täysin oikein. Olen joskus laittanut tiedon suoraan Sanarikselle mainitsematta asiasta muualla. Ehkä niin pitäisi tehdä aina. Mutta kun mainitsee julkisesti, se saattaa lisätä huolellisuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sen löytyminen mikään ilo ole.. Kyllä sitä mieluummin toivoo ristikon olevan täysin oikein. Olen joskus laittanut tiedon suoraan Sanarikselle mainitsematta asiasta muualla. Ehkä niin pitäisi tehdä aina. Mutta kun mainitsee julkisesti, se saattaa lisätä huolellisuutta.

        Ei ole iloja maailmassa liikaa. Nyt on todella uusi stand-up-koomikko löytynyt. Kannattaa myös huomata tuon ammatin kirjoitustapa, kielitoimistonsanakirja.fi tai näkyyhän se tässä ja aiemminkin.

        "...kun mainitsee julkisesti, se saattaa lisätä huolellisuutta?"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole iloja maailmassa liikaa. Nyt on todella uusi stand-up-koomikko löytynyt. Kannattaa myös huomata tuon ammatin kirjoitustapa, kielitoimistonsanakirja.fi tai näkyyhän se tässä ja aiemminkin.

        "...kun mainitsee julkisesti, se saattaa lisätä huolellisuutta?"

        Ajatus katkesi kesken kirjoittelun. Korjasin mokan.

        En tosiaan ollut tarkistanut kirjoitusasua Kielitoimiston sanakirjasta, jossaon stand-up-koomikko.

        Netissä yleisin on" stand up -koomikko/koomikot", jota käyttää mm. Wikipedia

        Stand up koomikko löytyy jostakin.

        Stand-up -koomikot ei ollut muualla kuin sivuillani. Siksi huonoin.

        Kiitos huomautuksesta.


    • Anonyymi

      Tapio
      Näemmä EV joskus sortuus Aulis Lehdon tasoisiin erisnimiin. Äärimmäisen harvinaidta EV:lle tällaiset ratkaisusanat ovat, mutta 16.11.2020 tälkainen harvinaisuus tuli vastaan Histis-ristikossa.
      Siinä missä Lehto olisi laittanut vihjeeksi NAISNIMI, EV laittoi snagrammivihjeen HAISTEN NAISEKSI. Uskoisin, että EV:tä hieman hävettää.

      • Anonyymi

        Tapio
        Tämä on kyllä ensimmäinen kerta, kun tällainen sana on tullut vastaan. Lehdolla vastaavan tason erisnimiä on melkei joka ristikossa monta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tapio
        Tämä on kyllä ensimmäinen kerta, kun tällainen sana on tullut vastaan. Lehdolla vastaavan tason erisnimiä on melkei joka ristikossa monta.

        Perjantaina oli kuulemma hyvä ristikko Iltsarissa. Täällä joskus kerrottiin, miten sen voi plokata digilehdestä maksamatta tilausta. Voisiko joku fiksu vinkata? Tämän yhden vain haluaisin, kun en muistanut ostaa lehteä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perjantaina oli kuulemma hyvä ristikko Iltsarissa. Täällä joskus kerrottiin, miten sen voi plokata digilehdestä maksamatta tilausta. Voisiko joku fiksu vinkata? Tämän yhden vain haluaisin, kun en muistanut ostaa lehteä.

        Eikö täällä ole solidaarisuutta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö täällä ole solidaarisuutta?

        Ilmeisesti se jää kokematta.


    • Anonyymi

      Tapio
      Meinasin joutua kysymään taas Uutisridtkosta 17.11.2020. Googlen kuvahaku tunnisti kuitekin Teemu Brunilan ja Googlen tavallisella haulla selvisi, mistä on kyse. Viihdeuutisia en paljon seuraa, joten niihin liittyvät vihjeet tuottavat ongelmia. Peuhukin piti googlata.

    • Anonyymi

      Tässä oli kommentti 30.11.2030 Histis-ristikosta, mutta robotti ei jostakin syystä hyväksynyt sitä.

      • Anonyymi

        Tapio. Poistetun kommentin sisältö löytyy muualta. On tänne vaikea kirjoittaa.


    • Anonyymi

      Kokeilen vielä kerran.
      Ristikossa on yksi pakkorakosana ristikossa oli, nimittäin seuraava: YHDYSVALTAIN SATELIITTI = ERTS.

      L'Se löytyi Googlella erään vuoden satelliittilistauksesta. Kyseessä on yleisesti ottaen tuntemattomasta satelliitista. Aulis Lehto olisi laittanut vihjeeksi epäselvän karttakuvan Espanjasta. Koska se löytyisi Googlella helpommin, se olisi mielestäni ollut parempi. Aulis-tasoiseksi ratkaisusanan joka tapauksessa luokittelen ja siitä miinus muuten hyvään ristikkoon.

      On kuitenkin huomattava, että EV:llä Aulis-tasoisia vihjeitä on enintään yksi/ristikko siinä missä Lehdolla vastaavan tason vihjeitä voi olla jopa 10-15. Sama koskee useimpia muitakin S:n firman laatijoita.

      • Anonyymi

        Eivätkö ne osaa kirjoittaa edes satelliittia oikein?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eivätkö ne osaa kirjoittaa edes satelliittia oikein?

        Oli minulta unohtunut toinen L-kirjain.


    • Anonyymi

      8.12.2020 EV:n ristikossa on yksi Aulis-tason tuotemerkki nimittäin KERTASINKO. Ei kiinnosta yrittää arvaamalla googlata ratkaisusanaa, sillä arvattavia kirjaimia on kaksi. Ristikkoon jäi siis kaksi tyhjää ruutua.

      Jälkimmäiseeen arvattavaan kohtaan on tosin vain kaksi vaihtoehtoa. Koska ratkaisusanassa on kaksikin arvattavaa kirjainta, pidän vihjettä ja ratkaisusanaa huonompana kuin tyypillustä Lehdon Google-vihjettä. Toki uutisristikko pitää luoda hirveällä kiireellä. Aina silloin tällöin mukaan tulee tosi huonoja ratkaisusanoja.

      • Anonyymi

        Ratkaisusana löytyi ratkojista, joten on sitä ennenkin käytetty. Mielestäni kovin tunnetusta tuote- tai mallimerkistä ei ole kyse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ratkaisusana löytyi ratkojista, joten on sitä ennenkin käytetty. Mielestäni kovin tunnetusta tuote- tai mallimerkistä ei ole kyse.

        Kuukkeliin kertasinko ja löytyy melkein alussa. Paljastuu myös pitkä suomenkielinen Wiki-artikkeli. Mitä höpiset?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuukkeliin kertasinko ja löytyy melkein alussa. Paljastuu myös pitkä suomenkielinen Wiki-artikkeli. Mitä höpiset?

        Ratkaisusana on kertasingon tuotemerkki. Tuskin armeijatuotteiden tuotemerkit ovat yleisesti tunnettuja. Pidän yleisellä tasolla tuntemattomia tuotemerkkejä huonon tasoisina ratkaisusanoina. Niitä viljelee lähinnä Aulis Lehto. Eräältä Lehdon kanssa kilpailuun lähteneneeltä niitä löytyy myös aika paljon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ratkaisusana on kertasingon tuotemerkki. Tuskin armeijatuotteiden tuotemerkit ovat yleisesti tunnettuja. Pidän yleisellä tasolla tuntemattomia tuotemerkkejä huonon tasoisina ratkaisusanoina. Niitä viljelee lähinnä Aulis Lehto. Eräältä Lehdon kanssa kilpailuun lähteneneeltä niitä löytyy myös aika paljon.

        Kirjoitin kyllä huolimattomasti, sillä kirjoituksrsta saattoi saada käsityksen, että ratkaisusana on kertasinko. Kyseessä on vihje. Kertasinko on aseena kyllä melko tunnettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjoitin kyllä huolimattomasti, sillä kirjoituksrsta saattoi saada käsityksen, että ratkaisusana on kertasinko. Kyseessä on vihje. Kertasinko on aseena kyllä melko tunnettu.

        Kirjoitit, ettet viitsi arvaamalla hakea vastausta. Ei olisi tarvinnut arvata mitään, kun olisi kirjoittanut hakuun "kertasinko". Kannattaa itse välttää hölmöyksiä, jätetään ne laatijoille.

        Ei tässäkään ristikossa ollut tämän perusteella mitään hyvää. Laatija oli jälleen kerran epäonnistunut surkeasti räpellyksessään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjoitit, ettet viitsi arvaamalla hakea vastausta. Ei olisi tarvinnut arvata mitään, kun olisi kirjoittanut hakuun "kertasinko". Kannattaa itse välttää hölmöyksiä, jätetään ne laatijoille.

        Ei tässäkään ristikossa ollut tämän perusteella mitään hyvää. Laatija oli jälleen kerran epäonnistunut surkeasti räpellyksessään.

        Kritsoin vain tuotemerkin käyttämistä ratkaisusanana. Haulla "kertasinko" kyseinen tuotemerkki ei ollut e'hakutulosten ensimmäisellä sivulla. En viitsinyt arvailla, joten katsoin ratkojat.fi, löytyisikö tuotemerkki sieltä.

        En nyt vaan toivo, että Sanariksen ristikoissa yleistyisi Lehdolle tyypillisten tuntemattomien tuotemerkkien tms. käyttö ratkaisusanoina. Toivon Sanarikselta merkittävästi laadukkaampien ristikoiden julkaisua kuin mitä Hesarin Lehdon ristikot ovat. Siksi nipotan pikkuasioistakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kritsoin vain tuotemerkin käyttämistä ratkaisusanana. Haulla "kertasinko" kyseinen tuotemerkki ei ollut e'hakutulosten ensimmäisellä sivulla. En viitsinyt arvailla, joten katsoin ratkojat.fi, löytyisikö tuotemerkki sieltä.

        En nyt vaan toivo, että Sanariksen ristikoissa yleistyisi Lehdolle tyypillisten tuntemattomien tuotemerkkien tms. käyttö ratkaisusanoina. Toivon Sanarikselta merkittävästi laadukkaampien ristikoiden julkaisua kuin mitä Hesarin Lehdon ristikot ovat. Siksi nipotan pikkuasioistakin.

        Sanarksen julkaisussa on eräältä laatijala kahteen otteeseen julkaistu Aulis-tason ristikko. En pidä kehityssuuntaa hyvänä.


    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      134
      1883
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe