Esinahan alla kirvelevä alue.

Anonyymi

Punoittaa joinakin päivinä lievästi ja toisina sitten ei. Kirvelee vaihtelevasti eri päivinä mutta kirvely ei välttämättä mene punoituksen mukaan.

Muutama vuosi sitten oli hiivatulehdus johonka sain Fluconazol kapseleita joilla tulehdus meni ohi. Nyt samaan paikkaa ilmestynyt kirvely joka ei mene voiteilla (Bepanthen/Hydrokortison) ohi. Bepanthen vähän lieventää kirvelyä.

Alue näyttää joskus jopa sinertävän violetilta kun asinahka on hivenen rypyssä siitä kohdasta. Nahka aivan tiukalle vedettynä alue on hivenen punoittava tai normaalin tai valkean ihon värinen. Silti aluetta kirvelee ajoittain kovastikin.

6

63

  Vastaukset

  • Kannattaa käydä apteekissa ja ostaa ammattilaistenkin käyttämää haavadesinfiointiainetta nimeltään BETADINE . Se on sellaista keltaisen oranssia nestettä joka on erittäin tehokas tuhoamaan bakteereita ja sitä voi käyttää myös limakalvoilla ilman kirvelyä. Laita tulehdukseen vain muutamia pisaroita tätä ainetta ja anna vaikuttaa sellaiset 3-5 minuuttia ja pese pois. Pesuun kannattaa käyttää apteekista saatavaa Lactacyd pesunestettä joka sisältää kosteutta sitovaa ja ihoa suojaavaa maitohappoa.

   Sen jälkeen kannattaa sivellä vielä alueelle kevyt kerros tulehdusta lievittävää voidetta kuten Bepanthenia. Toista tämä toimenpide aamuin ja illoin usean päivän ajan kunnes tulehdus laantuu. Bepanthenin käyttöä voi jatkaa vielä senkin jälkeen jotta tulehduksen vaurioittama iho pääsee kokonaan parantumaan.

  • Jos ei lähde muilla konsteilla niin käy apteekissa ja osta reseptivapaata Kaliumpermanganaattia jonka myyntinimi on PERMITABS.

   Niitä saa yleensä ostettua yksittäisinä kappaleina. Osta kerralla noin 3-5kpl. Apteekki antaa yleensä mukana ohjeet kuinka niitä käytetään. Yleensä auttaa vaikeaankin tulehdukseen muutamalla käyttökerralla. Liuota ohjeiden mukaan yksi tabletti ohjeiden mukaisesti veteen ja uita noin 10-15 minuuttia tulehtunutta kohtaa tässä vedessä. Sen jälkeen kuivaa kohta ja levitä jotakin hoitavaa voidetta esim. Bepanthen alueelle.
   Aine värjää voimakkaasti ruskeaksi kynsiä ja sormia, joten ehkä kertakäyttöiset kumihanskat kannattaa hankkia. Myös astia jossa sekoitat veden kannattaa vuorata muovipussilla ja käyttää pienempänä uittoastiana kertakäyttömukeja.

  • Ole yhteydessä lääkäriisi ja vaadi reseptiä OFTAN AKVAKOL 5 MG/ML silmätippoihin.

   Se on laajakirjoinen kloramfenikoli antibiootti jota voi tiputella suoraan tulehtuneeseen kohtaan.
   Lääkärit yleensä haluavat ensin määrätä lievempiä lääkevoiteita, mutta lopulta päädytään kuitenkin vahvempiin aineisiin. Vältyt kuukausien reseptisodalta ja lääkekokeilukierteeltä kun vaadit heti vahvemmat aineet.

  • Itse menisin urologille.

   • ongelma näissä kommenteissa on se että me emme ole vastuussa mihinkään suuntaan.


   • Kaikilla paikkakunnilla ei ole urologia tai ihotautilääkäriä.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   132
   6833
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   88
   3367
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   2218
  4. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   70
   1982
  5. taksiyrittäjyys tiensä päässä. tämä ala loppuu

   bärnerin taksilaki ja korona tekee selvää jälkeä koko alasta. jäljelle jää ehkä 10% maan takseista. ei alaa pelasta edes se että polttoaine on nyt h
   Taksit
   60
   1944