Kuinka kauan bensiini kestää?

Anonyymi

Vanhan auton tankissa on bensaa.
Pitääkö se kaataa pois vai voinko vain lisätä tuoretta ja ajaa pois?
Entäpä jos on säilöntä ainetta?

10

2153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuinka paljon ja kuinka vanhaa? Nykybensiinin palo-ominaisuudet alkavat heikkenemään jo n. kolmen kuukauden säilytyksen jälkeen. Vanhakin palaa coctailina tuoreemman seassa, jos sen osuus ei ole liian suuri. Moottori asettaa myös omat ehtonsa, hienostuneempi teknologia on aina ronkelimpaa polttoaineen laadun suhteen.
      Vanha polttoaine saattaa myös sisältää vettä, sakkautuneita ainesosia tai ruostepartikkeleja, jotka saattavat aiheuttaa ongelmia polttoaineen syötössä.

      Eli jos yhtään on epävarmutta, ime tai laske aineet pois ja laita pelkkää tuoretta. Näin on yksi mahdollinen ongelmien aiheuttaja selätetty.

      • Anonyymi

        No auto oli vähillä ajoilla2000-luvun alusta.
        Ajettiin satunnaisesti viimeksi 2015 sitten katastettiin 2018 siitä alkaen on seisonut ajamatta.
        Olisko se pensa pilaantunutta?


    • Anonyymi

      Otsikossa kysyt kuinka kauan bensiini kestää. Kyllähän se kestää. Kauan säilytetyn bensiinin käyttökelpoisuus onkin ihan eri asia.

    • Anonyymi

      Sain useamman kymmenen litraa mitenkä lie vanhaa bensaa, jotka ajattelin poltella pois uudempien joukossa. Laitoin vajaan 50% vanhentunutta ja polkaisin IC:n käyntiin. Tuumin, että tällaisessa maamoottorissa palaa kyllä mikä vaan. Kauhea katku oli koko 50 km matkan ja puolivälissä pysähdyksen jälkeen käynnistyi hankalasti. Vanhentunut bensa myös mönjäytyi varsin nopeasti koneessa ja heikensi laakerien voitelua. Vaikka päätin kokeilun aikalailla saman tien niin laakeriremonttihan siitä tuli. Se nyt on IC:ssä onneksi verrattain pieni homma, mutta kokonaisuutena homma ei ollut muutaman euron polttoainesäästön arvoista... Jos bensa on selvästi vanhaa niin varminta on vaihtaa ne.

      • Anonyymi

        Vanhan auton bensan seassahan on vielä sitä lisättyä lyijyä.


    • Anonyymi

      Nykybensiini säilyy ainakin 5 vuotta tankissa käyttökuntoisena 2000-luvun autossa. Ei mitään ongelmia pitkän seisonnan jälkeen, käytännössä todettu.

    • Anonyymi

      Eipä säily. Nestekin lupaa vain kolme kuukautta säilymisajaksi vaikka olisi suljetussa astiassa. Tankissa siitä haihtuu muutenkin kevyimmät jakeet pois. Kyllä se on jo entistä tavaraa yhden talven säilytyksellä. Siiihen ei edes säilytysaine riitä. Sen se estää ettei bensa hartsiudu.

      • Anonyymi

        Ulkokatoksessa ainakin 3 v säilytetty auto, tankin pohjalla vähän bensaa. Vanhaa 98 oktaanista. Autoa käytetty kerran kesässä muutama minuutti, ettei jumitu kokonaan. Yleensä joutuu kohokammioon panemaan bensaa, että saa käyntiin. Kesällä -21 kuitenkin käynnistyi ensistartista, joka oli kylläkin pitkä. Jarrulevyt ruosteessa ja takapään jarrusylinterit ruostuneet jumiin, joten ilman remonttia ei ajeta. Ja remonttia ei tarkene näillä keleillä katoksessa tehdä. Siispä kävellään, kun käytössä oleva toinen samanlainen pomppasi katsastuksesta etupään heilahduksenvaimentista. Eikä ne takapään 33 v vanhatkaan juuri vaimenna... Vesipumppu vuotaa ja letkujen klemmarit pitää kiristää. Kesällä. Jakohihnan uusinnan yhteydessä.
        Itselläkin ikää jo 78 v. Ei huvittaisi remontti, vaikka alan ammattimies olenkin. Tai olinkin. Tahallaan tehdään jarrut ruostuviksi; niistä jokavuotiset remontit.


      • Anonyymi

        Naurattavia väitteitä, että bensa säilyy vain 3 kk. Turha sinun on väittää vastaan, jos jollakin KÄYTÄNNÖN KOKEMUSTA pidemmästä säilymisestä ja sinulla ei.

        Nyt keväällä starttasin auton käyntiin laakista ja ajoinkin sillä, tankattu viimeksi v. 2016.

        Johan bensat vanhenisi silloin (3kk.) maahantuojan varastoissa ja autokaupoissa seisoessaan, jos asia olisi kuten väität.


    • Anonyymi

      Itse tyhjennän prätkän tankin aina syksyllä.Sitten kone käyntiin niin menee kaasuttimet tyhjäksi.Sitten 5 litraa pienkonebensaa tankkiin ja kone käymään.Eipä ole keväällä murheita käynnistyvyydestä.Toki talvella kerran kuukaudessa käytän moottorin lämpimäksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      160
      2610
    2. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      218
      1736
    3. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      182
      1640
    4. 79
      1311
    5. Kirkon kuoronjohtajalle varoitus

      Oulun hiippakunnan oratoriokuoro johtaja on saanut varoituksen. Lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä naiskuorolais
      Luterilaisuus
      28
      1055
    6. Nyt kun pride on ohi on siks

      Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22;
      Luterilaisuus
      297
      976
    7. Miljonääri-Miehensä palkalla elelijä-Sirpa Selänne kertoo: lapsemme eivät osoita mieltä!

      Miksi osoittaisivatkaan kun saavat kaiken isin miljoonilla? Luontoakaan ei kannata suojella niin kovin kun isin autotal
      Julkkikset
      51
      961
    8. Muistatteko itsenne vuonna 1986?

      Millainen olit, mitä haaveilit? Ovatko haaveet toteutuneet, jäänyt vajaaksi vai oletko jopa saanut enemmän mitä olisit t
      Sinkut
      179
      870
    9. Miksi et mies halua

      Seksiä minun kanssa?
      Ikävä
      79
      853
    10. Et vastannut vielä

      Herättikö jokin tunteesi uudelleen vai mistä nyt tuulee?
      Ikävä
      65
      818
    Aihe