Aihe

Mitä tehdä "roskapuulle"?

Anonyymi

Perintönä tullut pienehkö metsäpläntti. Siinä on hyvin kasvava kuusitaimikko mutta harmina siellä on etupäässä koivuja. Ovat tyvestä n 150-300 mm. Yhteensä niitä laskujeni mukaan n 60 kpl.
Olen ajatellut kaataa ne syksyllä pois ja jättää mätänemään maahan. Ei kai sitä mikä metsänhoito laki kiellä? Minulla ei ole tarvetta polttopuille.

6

138

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tee niistä "kerrostalo" linnuille.

  • Anonyymi

   Myy jollekin polttopuuksi tai sitten jätä maahan lahoamaan.

  • Anonyymi

   Kutsu paikalle Virolainen raivausporukka, kyllä lähtee, - kuuset meinaan.

  • Anna kasvaa vaan. Kyllä se kuusikko siinä pärjää niitten kanssa. Myyt ne jollekulle 20v päästä joka kaataa ja ottaa ne puut.

   • Anonyymi

    Asiantuntijan mukaan koivut estävät valon kuusikolle. Siksi ne pitää kaataa.


  • Anonyymi

   Voisit antaa ne jopa ilmaiseksi jollekin, jolla on polttopuun tarvetta.
   Tiedän täällä kesämökin suunnalla Kanta-Hämeessä erään metsänomistajan, joka antaa harvennuspuut tutulleen, kunhan tämä tuttava tekee kaikki työt kaatoa ja karsintaa myöten ja vie puut pois.

   Ennen vanhaan sanottiin toisinaan, että harvennuspuista ei molempia kahta voi saada, vaan vain toisen:

   1. puille hintaa
   2. työpalkkaa
   Siis niistä saa vain toisen.

   Nykyajan tehokkailla metsäkoneilla saa paljon aikaiseksi nopeasti, mutta puuston omistaja saa aika huonoa hintaa puilleen. Nyt puhun vähän isommista puista.

   Mahtuisiko sinne joku pieni moto kulkemaan ja tekemään puunkorjuun?
   Aika hyviähän nuo koivut ovat, ei mitään ohuita. Ei kannattaisi jättää niitä lahoamaan. Niistähän saisi mahlaa, mutta sen aika lienee jo ohi tältä vuodelta.

   Koivupuusta on ollut kysyntää kaupallisille polttopuun tekijöille. He varmaan haluavat saada rangat valmiina tienviereen kasattuna.
   Täällä etelässä on ollut puutetta koivuista, koska klapien ostajat ovat olleet nirsoja ostamaan sekapuuta. Tämä minun muistikuvani on jo monen vuoden takaa. Tilanne voi vaihdella alueittain. Näin oli Kanta-Hämeessä.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   201
   15834
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   333
   5625