miksei jatku?

matti

Ihmettelen hiukan, että keskustelu ei oikein tunnu jatkuvan. Tarkoitan tällä sitä, että kun Kuubaan lähtevät saavat "riittävästi" ohjeita ja neuvoja, he eivät palaa tälle palstalle kertomaan kokemastaan. Sinänsä neuvojen antaminen takuulla helpottaa ainakin niitä, jotka Kuubaan ensimmäistä kertaa menevät. Olisi kiva kuulla olgan, ensikertalaisen, ursus majorin ja muiden kokemuksia tai vaikutelmia. He kumminkin lienevät jo palanneet. Näinkin voisi syventää kuubakuvaa, vaikkei sillä ehkä antropologiseen luotaukseen pääsisikään. Neuvothan täällä ovat enemmän sanoisinko teknisiä, miten menetellä taksien, bussien junien kanssa, mitä kannattaa katsoa, kysy maksu etukäteen jne, tarvitaanko turistikorttia, joka on hyvä olla matkassa, jos matkustelee muualla kuin Havannassa. Ja muuta sellaista. Koskaan en tavannut kuubalaista, joka olisi alkanut oma-aloitteisesti kertomaan kulttuurinähtävyyksistä, mielenkiintoisista paikoista tms. Niitä kyllä oli, jotka halusivat USAn tulevan heidät vapauttamaan, mutta...halusivatko sitten kertoa sitä, mitä nk. tavallinen suomipoika halusi kuullakin. Mehän usein kuullaan vain se mitä halutaan. No nää nyt on näitä ja tää maailma tällainen.

1

1685

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jrhoffa

      Palasin Kuubasta viikko sitten, mutta työkiireet ovat estäneet kommentoimasta reissua. Asuin sekä hotelleissa että casa particulareissa ja kävin Havannassa, Trinidadissa, Santa Clarassa ynnä Varaderossa.
      Päällimmäiseksi reissulta jäivät ystävälliset ihmiset, leppoisa elämänasenne sekä tietenkin lämpö ja aurinko. Trinidadissa paikallinen tv-maston vartija piti kyllä varsin perusteellisen luennon ympäröivien laaksojen elämästä ja historiasta. Pyyteettä ja oma-alotteisesti, ilmeisesti ajankulukseen. Muutaman kerran pitempään "jutellessani" paikallisen kanssa, keskustelukumppani laittoi nyrkkiin puristetun kätensä sydämensä päälle lausuen: Cuba. Mielikuvakseni jäi kuubalaisten olevan melkoisia patriootteja, enkä usko heidän haluavan maansa palaanvan sellaiseksi jenkkien huorataloksi, mitä se ennen vallankumousta oli.
      Tältä palstalta sain paljon hyviä vinkkejä reissuani varten. Toinen hyvä apu oli Lonely Planetin Cuba matkaopas. Matkailijoiden Best Seller Kuubassa. Vaikka Aamulehden toimittaja kyseisesten oppaiden käyttökelpoisuutta vähättelikin.
      Suosittelisin tulevien Kuuban matkaajien noudattavan oppaan mukaista suhtautumista paikallisiin palveluntarjoajiin. Eli ei anneta pesoja pyytäjille tai epämääräisille palveluntarjoajille. Vain asiallisesta palvelusta voi antaa kohtuullisen korvauksen. Turistien löyhäkätisen rahanjaon myötä jineterojen lukumäärä vain kasvaa, kun pummi voi tienata päivässä enemmän kuin lääkäri kuukaudessa. Samasta syystä ihmisiä jättäytyy työelämästä, jolloin heidän työpanoksensa on yhteiskunnalta pois.
      Yksi esimerkki ovat nämä Havannan "isät ja äidit", jotka lyöttäytyvät juttusille ja kertovat sydäntäsärkeviä tarinoita, joiden mukaan heidän pieni lapsensa tarvitsee kuivamaito ja vitamiieneja. Kaupassa ilmenee, että tarvikkeet maksavat 20-30 dollaria. (Vaihtelee eri kaupoissa). Kauppiaat ovat mukana juonessa ja lyövät tarvikkeet pyytäjän kassiin ja hyväuskoinen turisti maksaa kokien ehkä mielihyvääkin voidessaa n auttaa köyhää kuubalaista. Tosiasiassa pyytäjä ja myyjä ovat kimpassa ja hetken päästä jinetero palauttaa tarvikkeet kauppaan ja etsitään uusi uhri. Erityisen suosittuja ovat kalpeat juuri maahan tulleet turistit, jotka ovat helpompia uhreja.
      Havannassa olin tyytyväinen, että valitsin hotellikseni Miramarissa sijaitsen Maritim Panoraman. Rauhallinen ympäristö oli hyvää vastapainoa Havannan hulinalle, eikä 6 dollaria taksimatkasta rasittanut liikaa kukkaroa. Yhden henken huone puffetaamiaisella uudessa neljän tähden hotellissa maksoi vain 42 euroa/vrk.
      Toivon voivani palata Kuubaan mahdollisimman pian, mutta pidemmäksi aikaa. Erityisesti kiinnostaa nämä turistien vähemmän koluamat paikat. Matkaseurakaan ei olisi pahitteeksi, silloin voisi majoittua esim. casa particulareissa puolet halvemmalla ja taksikulut voisi puolittaa.

      Kuuba Sí.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe