ET avattava kaikille

Anonyymi

Nykyään katsomusaine - uskonto tai ET - on epäsymmetrisesti sidottu muodolliseenuskonnolliseen asemaan. Uskontokuntiin kuulumattomat opiskelijat ja oppilaat voivat opiskella evankelis-luterilaista uskontoa, mutta evankelis-luterilaiseenkirkkoon kuuluvat eivät voi opiskella elämänkatsomustietoa. Kirkosta eroaminen omalla päätöksellä on mahdollista vasta 18 vuotta täyttäneelle.

Nykyinen tilanne rikkoo yhdenvertaisuutta ja on lapsen oikeuksien sopimuksen 2. artiklan vastainen. Näin on todettu muun muassa lapsiasiamiehen nelivuotiskertomuksessa eduskunnalle.

Rajaus on myös hyvin epälooginen, kun lukiossa nuori voi itse tehdä kaikki muutainevalinnat ja senkin, hakeeko lukioon opiskelemaan lainkaan, ja peruskoulussa huoltajat voivat tehdä muut mahdolliset ainevalinnat.

Valtion asia ei muutenkaan ole sitoa katsomuksellisia valintoja toisiinsa. Esimerkiksi uskonnollista valaa ei vuoden 2003 jälkeen ole tarvinnut vannoa kenenkään, vaikka kuuluisikin uskontokuntaan jonka oppiin vannominen kuuluu.

Esitys: elämänkatsomustiedon opiskelu sallitaan kaikille lukiolaisille ja peruskoulun oppilaille samalla kun oppivelvollisuutta pidennetään.

Muutos kannattaa ja voidaan toteuttaa nopeasti, sillä se ei edellytä oppiaine- ja tuntijaon muuttamista eikä opetussuunnitelman perusteiden muuttamista.

Siis: ET pitää avata kaikkien valittavissa olevaksi katsomusaineeksi peruskoulussa ja lukiossa.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ET-kielto on tyhmä! Onko nimi enne? Tai lyhenne...
      Uskonnosta voi vaihtaa ET-opetukseen joka vuosi. Toukokuu pon paras aika ilmoittaa koululle vaihdosta niin että pääsee heti elokuussa uuteen opetusryhmään.

    • Anonyymi

      Kyllä meilläpäin saa vaihtaa vaa jos haluaa, mutta eipä kovin moni niin tee vapaudesta huolimatta

      • Anonyymi

        Rehtorit saattavat jäkättää valinnan pysyvyydestä. Vaihtaa tosiaan pitää voida. Ja tietenkin, jos oppilas kuuluu kirkkoon, vaihto ei ole mahdollista, ennen kuin lapsi/nuori on erotettu kirkosta.


    • Anonyymi

      Opetushallituksen ohjeissa todetaan koulutuksen järjestäjän voivan päätyä siihen, että lukuvuoden ohjelmaan ei liitetä uskonnollisia tilaisuuksia ja toimituksia. Tämä mahdollisuus pitää nostaa vähintäänkin suositukseksi koskemaan lukuvuotta 2020-2021.

    • Anonyymi

      Ihan mielenkiinnosta: minkä ikäinen avauksen kirjoittaja on?

    • Anonyymi

      Seuratkaa et- keskustelua huuhaasta vapaa- ajattelu palstalla Postmodernismi, jossa kaikki käy, on nimenomaan vasemmistolaisen huuhaaporukan ideologia, jonka feministianarkistisessa ideologiassa SUKUPUOLI on sosiaalinen konstruktio

      Esim. Mäntysalo on nainen, jos päättää niin konstruoida. Mäntysalo, ihanko totta haluat opettaa tällaista murrosikäisille ja samalla kuvata uskonnon opetusta haitalliseksi?

      Eli vuosien jauhamisen jälkeen EI OLE edes kunnon oppikirjoja ET- aineessa, vaan alkeellista anarkistiprovokaatiota, jota vasemmistoanarkistijärjestö Vapaa-ajattelijat VAL levittää/mainostaa. Kirjassa KOMPASSI kerrotaan muun muassa, että ”sosiaalinen sukupuoli voi olla eri kuin biologinen ja psyykkinen sukupuoli.” Sivun laidassa on kuva, jossa henkilö ihailee parrakkaan, isomahaisen henkilön vatsaa. Kuvatekstissä väitetään: ”Nykyään mieskin voi synnyttää.”

      • Vapaa-ajattelijat ovat oma käännytystyötä tekevä uskonlahkonsa, muiden lahkojen rinnalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1378
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1251
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1175
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1135
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      14
      1083
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      31
      1027
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1022
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1011
    Aihe