Pystykorvan vahti/suojeluvietti

Anonyymi

Kyse eräästä pystykorvaisesta metsästysrotuisesta koirasta.
Tiedän, että koira haukkuu ja saakin haukkua, kuin myös vahtia pihaa. Ei ongelma.
Koira on kuitenkin nyt vuoden ikään suorastaan seonnut kaikkea ohimenevää kohtaan. Auta armias jos on hihnassa lenkillä ja ohi menee ihan mikä vain, auto, pyörä...koira suorastaan räjähtää. On täysin takajaloillaan hihna kireänä ja rähjäämällä rähjää. Ei kuuntele. Noin muuten on hyvin omistajaan leimautunut, ns. tekee mitä vain ja tulee luokse.
Nyt on sellaista meno hihnan päässä että en kohta enää käy ihmisten ilmoilla vaan jossain syrjässä lenkit. Onhan nuo hienoja kun videolla näytetään miten koiran huomio kiinnitetään jo ennen kuin ehtii reagoimaan ja sitten kivasti namilla tai kehulla palkitaan. Vaan entäs jos on sama mitä kädessä on ja koiralta vaan putoaa korvat etkä voi muuta kuin kaksin käsin pitää hihnasta kiinni? Uskon tämän olevan ikään liittyvä juttu, muistelen että joskus aikanaan silloisella koiralla oli nuorena sama homma, oikein mikään ei auttanut kuin sen nolouden sietäminen ja aika korjasi itsestään tilanteen ilman temppuja..Myöhemmin ei ollut ongelmia.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ps. kyse on yli 20kg koirasta joten muina miehinä matkan jatkaminen ei onnistu, on vaan kaikin voimin pidettävä koiraa kiinni.

      • Anonyymi

        Jos et pysty pitämään koiraa liikkeellä, ja hallinta vaikeaa hommaa paremmat välineet jotta ohi kulkeminen onnistuu. Ootko koittanut Rukan valjaita joissa edessä rinnassa taluttimen kiinnitys? Ne on oltava täysin oikean kokoiset, ja hyvin säädetyt ettei koira pääse niistä pois. Hallinta helpompaa kuin kaulapannalla.
        Toinen vaihtoehto on, että ostat juuri sille sopivan kuono pannan, ja opetat kulkemaan lyhyellä hinnalla sivulla sitä. Se kuono panta, on oltava täysin oikean kokoinen, ja lenkillä, jottei koira pääse siitä irti missään tilanteessa. Voi myös kaksi päisellä hinnalla taluttaa, niin että toinen pääse pannassa/ Val jäissä rinnassa, ja toinen kuono pannassa. Ja ohituksia, pidät koiran liikkeessä, ja niin että itse olet vastaan tulevan ja oman koiras välissä. Ja hallitset kuono pannalla koiraa ohituksia. Alkuun, koira yrittää hankala päätään maahan, kun ei oo tottunut kuono pantantaa, mutta pidä niin ettei hänkään. Se tottuu kyllä siihen, ja hallinta helpottuu.
        Rähinä johtuu koiran pelosta, se on oppinut niin selvitään ohituksia. Olispa hyvä, sit kun oot homman ne välineet joilla koira pysyy kurissa, ja sitten lähtisit usein lenkille vieraan koirakon kanssa. Siinä koira rentoutuu matkalla, ja pelot karisee.
        Eli, kunnon välineet, ja sitten reippaassa vauhdilla lenkitystävä 7 km/ pvä. Viet uusiin paikkoihin, ja jos mahdollista sovittu tuttavien kanssa yhteisen koira lenkin. Se alkaa sujua kun itsestään, kun hommaa välineet, ja viet koiraa reippaasti.Koora tarvitsee liikuntaa, ja rentoutuu liikkeessä ja kun saa taistella. Tsemppiä treeneihin, hyvä siitä tulee.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      83
      3597
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      569
      3363
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3179
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2122
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2011
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1898
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1885
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      147
      1565
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1321
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1312
    Aihe