Tiesittekö, ettekö te tienneet...

Jos ja kun rahajärjestelmämme kaatuu, samalla lähes nollautuu se 200 miljardia finanssilumetta, joka on eläkerahastojemme suuruus. Käytännössä mitään ei niistäkään miljardeista jää. Mitä sitten jää ? Työteliäs kansa ja omavarainen elintarviketuotanto, se jää. Mitä muuta jää ? Lämpimät kodit ja yhteisöllisyys. Näiden varassa nousemme ihan mistä suosta tahansa, kuten olemme aikaisemminkin nousseet. Suomalainen ei kuole nälkään tänään eikä tulevaisuudessa.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Täyttä puuta heinää koko avaus. Voit tunkea yhteisöllisyytesi paikkaan minne ei aurinko paista.

      • Anonyymi

        Ihan aiheellinen pohdintahan tuo aloitus on. Kuvitteletko tosiaan, että maailma tulisi pysymään muuttumattomana vai etkö uskalla edes kuvitella asiaa?


    • Anonyymi

      Pahimmassa skenaariossa rahalla ei ole enää mitään arvoa, jos kun covid jyrää valtakunnat maanrakoon?

      • Anonyymi

        Jos annetaan vapaiden rahamarkkinoiden päättää, niin noinhan siinä saattaisi pahimmillaan käydä. Siksi olisikin tärkeää, että valtiot pyrkisivät kaikin mahdollisin keinoin torjumaan sellaista tilannetta, jossa valuutasta tulisi silkkaa vessapaperia. Talous on ihmisen keksimä luomus, joten on varsin kummallista mikäli siihen ei kyetä ihmisten toimesta puuttumaan. Peruskysymys kuuluukin, että onko koko maailmassa elämä rahaa tärkeämpi asia vai joko raha on ottanut vallan päättää siitäkin asiasta? Suojellaanhan pankkejakin eikä sitä kukaan kyseenalaista mitenkään.


    • Visioit maailmanlopun skenaariota. Olen samaa mieltä, että ajaudumme globaalisti vaikeisiin ongelmiin, mutta siitä ei päästä pois sisäänpäin käpertymällä. Eläkerahastojen varallisuus ei ole pelkkää finanssilumetta. Takana on reaalisesti mitattavaa varallisuutta. Tietysti kaameimmassa skenaariossa kaikki voisi pyyhkiytyä pois. Mutta ennen yhteisöllisyyden syntymistä suuri osa heikoimmista kuolee pois. Joten mikään erityisen toivottava tämä kehitys ei ole.

    • En sano etteikö olisi aivan mahdotonta, että rahatalous kaatuisi tyystin, mutta luultavammin olisi pyrkimyksenä säilyttää se jollakin tavalla. Neuvostoliiton ja ruplan kaatuessa, juurikin eläkkeet menettivät merkityksensä ja se sama saattaa olla edessä euron jälkeisessä taloudessakin.

      Työtätekevä saa aina palkkansa, mutta eläkkeellä oleva on eläkkeenmaksajan armoilla. Mikäli eläkerahastoilta putoaa pohja, tai pikemminkin mikäli niiden perustana olevalta valuutalta putoaa arvo nollaan, on eläkkeitä vaikeata nyhjäistä tyhjästä. Toisaalta eläkerahastot eivät ole valuuttakurssien varassa, vaan ne ovat hajauttaneet varallisuutensa esim. kiinteistöihin ja muihin arvonsa säilyttäviin sijoituskohteisiin. Tai näin ainakin pitäisi olla.

      Tällöin eläkerahaston valuutalla ei ole niin väliä, sillä varallisuus on jotain reaalia, ei pelkästään paperia taikka jokin numero nörtin näyttöpäätteellä.

    • Anonyymi

      Niinhän pietarin trollit ovat onnistuneet kusettamaan tuota kihhi-totuutta kreikkalaisille, italialaisille, venäläisille. Kihhi ja nyt persutrolli ajatteli suomalaisten olevan yhtä tyhmiä kuin edellä mainitut. Kihhi. Kirjoita lisää kuinka Putinin-rupla romahtaa.

      kihhi.

    • Anonyymi

      Entä miten käy eläkelumeen ? Käykö eläkemaksujen kertymän kohdalla samoin kuin Neuvostoliitossa.

      Juo lisää viinaa ja paranna maailmantaloutta.

      • Anonyymi

        Tässäkin vain yksi paha, kun sosialisteilla - merkki on merkki, ja monet varmaan kuvitteli että tuloa kun Tarja kävi rosvo presidenttien luona, joilla meni sekaisin valtion ja omat rahat, kuin kehitysapu eurotkin menee kauttaan, ja jää välille paljon. Ainakin toinen noista erotettiinkin ja palauttaa valtioltaan varastama 15 miljoonaa dollaria, joka ei kaikki ole siinä kuitenkaan.
        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000387538.html


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässäkin vain yksi paha, kun sosialisteilla - merkki on merkki, ja monet varmaan kuvitteli että tuloa kun Tarja kävi rosvo presidenttien luona, joilla meni sekaisin valtion ja omat rahat, kuin kehitysapu eurotkin menee kauttaan, ja jää välille paljon. Ainakin toinen noista erotettiinkin ja palauttaa valtioltaan varastama 15 miljoonaa dollaria, joka ei kaikki ole siinä kuitenkaan.
        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000387538.html

        Palstapölhöllä kevättä rinnassa, kun taas Haloska mielessään?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6063
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3836
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      249
      2188
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1860
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1303
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe