Prätkien metelistä ja bensamoottoreista halutaan vähitellen eroon

Anonyymi

https://yle.fi/uutiset/3-10626469

"Moottoripyöräalalla uskotaan jo, että prätkien metelistä ja bensamoottoreista halutaan vähitellen eroon, kirjoittaa toimittaja Marcus Ziemann."

"Ja yhä useampaa kaupunkilaista äänekkäät prätkät ja kaasuttelevat motoristit ovat alkaneet käydä hermoon. Hiljaisuudesta on kovaa vauhtia tulossa liikenteen iso trendi. "

7

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Moottoripyöräily yleisillä teillä autojen seassa on kyllä niin tolkuttoman vaarallista touhua ettei sitä voi perustella millään syyllä. Jokainen liikennevahinko, jossa moottoripyöräilijä on osallisena, joko syyllisenä tai uhrina, tarkoittaa käytännössä aina vakavia pysyviä vammoja tai hautajaisia.
      Jokainen joka lähtee liikenteeseen moottoripyörällä, tietää tämän ja on valmis ottamaan riskin kieltäytymällä kaikesta siitä turvatekniikasta mitä vuosien varrella autoihin on kehitetty. Jokainen moottoripyörällä suoritettava matka voitaisiin aivan hyvin suorittaa huomattavasti turvallisemmin ja mukavammin autolla. Kenelläkään ei Suomessa ole mitään todellista syytä riskeerata henkeään valitsemalla kulkuvälineekseen auton sijaan moottoripyörää. Moottoripyöräily on aina oma valinta eli moottoripyöräilijöille ei oikeastaan tapahdu "onnettomuuksia" vaan ainoastaan "itsemurhia".
      Ihmettelen kovasti miksi vakuutusyhtiöt ylipäätään myyvät moottoripyörävakuutuksia, koska mikään rahamäärä ei kuitenkaan riitä vahinkojen kattamiseen, vaikka ne vakuutukset olisivat kuinka kalliita tahansa.

      • Anonyymi

        Ylen uutiset, ja joku vasemmiston toimittaja ? Olisiko jotain todenperäistä uutisointia ? Onneksi elämme yhteiskunnassa jossa on vielä jotain yksilönvapauksia, kuten moottoripyörän käyttö-oikeus ? Tällä hetkellä ajetaan vielä 50 luvun pyörillä , eli monesti käyttöikä on pidempi kuin autoilla , bensaa on saatavilla vielä pitkään. Ja kun joku vasemmiston toimittaja kirjoittelee, että halutaan bensamoottoreista eroon, niin ketkä haluaa ? Monet eivät halua ?


    • Anonyymi

      Mun Japsi auto vie max 6l/100km. Moottori on 1½l. Paino 1200kg. Tietenkin katalysaattori.

      Miten on mahdollista, että nää noin tonniset pyörät vaatii yli 5l/100km ja pyörä painaa ehkä 200kg. Katalysaattoria ei vissiin ole? Eli päästöt suoraan läpi ilman filttereitä.

      Pyörän päällä max 2, autossa 5, bensa määrä sama. Ymmärtää huonosti tän ilmastoasian.

      Ps. Mun piikki skootteri vie 2l/100km kun ajelen noin 80km/h. Ei koskaan yli 2,2l. Suosittelen!

      • Anonyymi

        Sun japsiautossa on rajoitin varmaan n. 6000 - 7000rpm
        Tonnisissa moottoripyörissä se on siellä 13 000rpm paikkeilla, eikä niillä ajeta matkaa yhtä pienillä kierroksilla kuin autolla. Eli siitä voi hyvin päätellä miksi ne kuluttaa.

        Moottoripyöristä on jo kauan löytynyt katalysaattori.


    • Anonyymi

      Sen ymmärtää, että kuusi vuotias poika haluaa fillariin ääntä kiinnittämällä pahvisen räpättimen kiinni takahaarukkaan. Mitä ihmettä aikuinen ihminen saa irti kammottavastä pärinästä, jota ilmankin voi keskittyä pääasiaan. Jaa, mikä se on? Se on liikkumista kaksipyöräisellä, kallistellen mutkissa, haistellen tuoksuja, tuulen suhina tulppien suojaamissa korvissa, helppoja ohituksia ylivoimaisen kiihtyvyyden ansiosta, ja leppoisaa parkkeeraamista. Se älämölö on täydellisen tarpeeton osa moottoripyöräilyä, paitsi niille jotka esittävät jotakin, vaikka pitäisi keskittyä ajamisesta nauttimiseen.

    • Anonyymi

      Suuri osa moottoripyöräilijöistä on booliin sylkijöitä, joille osa moottoripyöristä saatavaa nautintoa on muille aiheutettu paha. He saavat vahingoniloa, jos saavat meluamisellaan herätettyä päiväsaikaan kotonaan nukkuvan yövuorolaisen tai yöllä muut naapurinsa. Sähkömoottoripyörä ei herätä melulla naapureita tai tuota vanhuksia tappavia pienhiukkasia, joten tuskin kelpaa moottoripyöräjengiläisille.

      • Anonyymi

        Yleensä moottoripyöriä ei näy parkissa psykiatrien vastaanottojen parkkipaikalla?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      301
      2719
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      103
      2132
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      80
      1625
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      179
      1485
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1308
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1215
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1086
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1084
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1030
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      911
    Aihe