Prätkien metelistä ja bensamoottoreista halutaan vähitellen eroon

Anonyymi

https://yle.fi/uutiset/3-10626469

"Moottoripyöräalalla uskotaan jo, että prätkien metelistä ja bensamoottoreista halutaan vähitellen eroon, kirjoittaa toimittaja Marcus Ziemann."

"Ja yhä useampaa kaupunkilaista äänekkäät prätkät ja kaasuttelevat motoristit ovat alkaneet käydä hermoon. Hiljaisuudesta on kovaa vauhtia tulossa liikenteen iso trendi. "

7

148

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Moottoripyöräily yleisillä teillä autojen seassa on kyllä niin tolkuttoman vaarallista touhua ettei sitä voi perustella millään syyllä. Jokainen liikennevahinko, jossa moottoripyöräilijä on osallisena, joko syyllisenä tai uhrina, tarkoittaa käytännössä aina vakavia pysyviä vammoja tai hautajaisia.
   Jokainen joka lähtee liikenteeseen moottoripyörällä, tietää tämän ja on valmis ottamaan riskin kieltäytymällä kaikesta siitä turvatekniikasta mitä vuosien varrella autoihin on kehitetty. Jokainen moottoripyörällä suoritettava matka voitaisiin aivan hyvin suorittaa huomattavasti turvallisemmin ja mukavammin autolla. Kenelläkään ei Suomessa ole mitään todellista syytä riskeerata henkeään valitsemalla kulkuvälineekseen auton sijaan moottoripyörää. Moottoripyöräily on aina oma valinta eli moottoripyöräilijöille ei oikeastaan tapahdu "onnettomuuksia" vaan ainoastaan "itsemurhia".
   Ihmettelen kovasti miksi vakuutusyhtiöt ylipäätään myyvät moottoripyörävakuutuksia, koska mikään rahamäärä ei kuitenkaan riitä vahinkojen kattamiseen, vaikka ne vakuutukset olisivat kuinka kalliita tahansa.

   • Anonyymi

    Ylen uutiset, ja joku vasemmiston toimittaja ? Olisiko jotain todenperäistä uutisointia ? Onneksi elämme yhteiskunnassa jossa on vielä jotain yksilönvapauksia, kuten moottoripyörän käyttö-oikeus ? Tällä hetkellä ajetaan vielä 50 luvun pyörillä , eli monesti käyttöikä on pidempi kuin autoilla , bensaa on saatavilla vielä pitkään. Ja kun joku vasemmiston toimittaja kirjoittelee, että halutaan bensamoottoreista eroon, niin ketkä haluaa ? Monet eivät halua ?


  • Anonyymi

   Mun Japsi auto vie max 6l/100km. Moottori on 1½l. Paino 1200kg. Tietenkin katalysaattori.

   Miten on mahdollista, että nää noin tonniset pyörät vaatii yli 5l/100km ja pyörä painaa ehkä 200kg. Katalysaattoria ei vissiin ole? Eli päästöt suoraan läpi ilman filttereitä.

   Pyörän päällä max 2, autossa 5, bensa määrä sama. Ymmärtää huonosti tän ilmastoasian.

   Ps. Mun piikki skootteri vie 2l/100km kun ajelen noin 80km/h. Ei koskaan yli 2,2l. Suosittelen!

   • Anonyymi

    Sun japsiautossa on rajoitin varmaan n. 6000 - 7000rpm
    Tonnisissa moottoripyörissä se on siellä 13 000rpm paikkeilla, eikä niillä ajeta matkaa yhtä pienillä kierroksilla kuin autolla. Eli siitä voi hyvin päätellä miksi ne kuluttaa.

    Moottoripyöristä on jo kauan löytynyt katalysaattori.


  • Anonyymi

   Sen ymmärtää, että kuusi vuotias poika haluaa fillariin ääntä kiinnittämällä pahvisen räpättimen kiinni takahaarukkaan. Mitä ihmettä aikuinen ihminen saa irti kammottavastä pärinästä, jota ilmankin voi keskittyä pääasiaan. Jaa, mikä se on? Se on liikkumista kaksipyöräisellä, kallistellen mutkissa, haistellen tuoksuja, tuulen suhina tulppien suojaamissa korvissa, helppoja ohituksia ylivoimaisen kiihtyvyyden ansiosta, ja leppoisaa parkkeeraamista. Se älämölö on täydellisen tarpeeton osa moottoripyöräilyä, paitsi niille jotka esittävät jotakin, vaikka pitäisi keskittyä ajamisesta nauttimiseen.

  • Anonyymi

   Suuri osa moottoripyöräilijöistä on booliin sylkijöitä, joille osa moottoripyöristä saatavaa nautintoa on muille aiheutettu paha. He saavat vahingoniloa, jos saavat meluamisellaan herätettyä päiväsaikaan kotonaan nukkuvan yövuorolaisen tai yöllä muut naapurinsa. Sähkömoottoripyörä ei herätä melulla naapureita tai tuota vanhuksia tappavia pienhiukkasia, joten tuskin kelpaa moottoripyöräjengiläisille.

   • Anonyymi

    Yleensä moottoripyöriä ei näy parkissa psykiatrien vastaanottojen parkkipaikalla?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

   Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
   Maailman menoa
   61
   6024
  2. Valkeakosken murhaaja

   Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
   Maailman menoa
   66
   3365
  3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

   Ihan supisuomalainen.
   Valkeakoski
   56
   2597
  4. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

   Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
   Valkeakoski
   42
   1233
  5. Kuumat päivät

   Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
   Ikävä
   347
   1173
  6. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

   Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
   Ikävä
   57
   1114
  7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

   Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
   Maailman menoa
   9
   946
  8. Haaveilen sinusta

   Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
   Ikävä
   22
   843
  9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

   Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
   Ikävä
   48
   811
  10. Ohimenevältä

   Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
   Ikävä
   29
   803
  Aihe