Aihe

Vastaus Sysmän tuulimyllyhörhölle

Anonyymi

Kantsiis vähän otta asioista selvää ennen aivopieruja. Sysmän vedet eivät ole harmaita, vaan jopa sellaisenaan juomakelpoisia. Jopa matkaiilumessuilla on juotettu ihmisille Päijänteen vettä sellaisenaan Tehinselältä ilman ongelmia mistään sairauksista tai pöpöistä. On myös olemassa yhditys nimeltään Juotavan Hyvä Päijänne. Toisekseen Marketan piikkiä ei tarvita maksuun mahdollisesti purettavista tuulimyllyistä, vaan se on maanomistajan velvollisuus, siis sen joka on vuokrannut paikan yhtiölle. Lisäksi kaikki uudet tuulimyllyt rakennetaan markkinaehtoisesti ilman valtiotukea. Meneehän ne "viisaatkin" näköjään vipuseen, mutta näin tyhmään en ennen ole törmännyt.

6

116

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Enpä olisi koskaan uskonut että Sysmäläisistä päättäjistä on tullut tulihäkkyrä uskovaisia vihervassareita. Ilmastonsuojelijoita jotka tuhoaa luonnon rakentamalla 240 metriä korkeita metallihäkkyröitä metsiin. Onko kaivosyhtiöt tai niille maansa vuokrannut maaomistaja, metsähallitus (veronmaksaja), korjannut kaivosyhtiöiden jättämät sotkut? Ei ole.

   Syöttötariffijärjestelmä käynnisti tuulivoimarakentamisen Suomessa ja sen ansiosta Suomessa on vahva tuulivoimahankekanta. Kesästä 2018 asti tuulivoimaa on Suomessa rakennettu myös markkinaehtoisesti eli ilman valtion tukea. SYÖTTÖTARIFFI TUKEA maksetaan viimeisille sen piiriin päässeille hankkeille vuoteen 2029 asti.

   Uusille hankeille tukea ei näennäisesti makseta, jos sähkön markkinahinta pysyy yli 30 euroa/MWh. Jos menee ali niin maksetaan. Viimeaikoina sähkön markkinahinta on ollut 40–50 euron paikkeilla, joten tukea ei makseta lainkaan, jos hinta pysyy nykyisenä.

   MUTTA, jos markkinahinta laskee alle tuulivoimaloiden kannattavuuslaskelmien eikä sähkö synny laskelmien mukaisesti ja suhtautuminen tuulivoimaan muuttuu hallitusten vaihtuessa, niin homma ei ole enää kannattavaa ja tuulivoimalaa pyörittävä firma menee konkurssiin, koska he eivät pysty maksamaan satojen miljoonien euron lainojaan. Tai vaihtoehtoisesti he joutuvat sulkemaan kannattamattomia tuulivoima"puistoja". Sulkemiset aloitetaan "pienimmistä" Sysmän kaltaisista 5 myllyn yksiköistä, joilla ei ole mitään todellista sähköntuotannollista merkitystä. 240 metrin korkuiset tolpat jää ruostumaan paikoilleen "seisokin" ajaksi, joka venyy kymmeniksi vuosiksi, kunnes häkkyrät ovat käyttökelvottomia.

   Ilman valtion tariffitukia rakennettavat tuulivoimalat ovat samanlaista uhkapeliä kuin jos maanviljelijä alkaisi viljellä maataan ilman maataloustukia. Eikä sellaista ihme maanviljelijää ole Suomessa vielä nähty.

   Kaikki mitä tossa yrität selittää on pelkkää vihreän liiton ja tuulivoimalobbareiden propagandaa eli valhetta. Joten ole hyvä vaan ja mene juomaa sitä Päijänteen vettä. Ota iso hörppy.

   Maistuuko hyvälle? Tuliko ripuli? Nyt on isännän maha pipinä. Voi voi, onneksi jättituulimyllyjen lapojen pyörimisen katsominen Marina Cafeterian terassilla rauhoittaa. Ei rauhoittakaan, nyt pyörryttää...nyt helpottaa, lavat pysähtyi, ei tuule enää. Mutta ripuli ei hellitä!

  • Anonyymi

   Sähkö tulee verkkoa pitkin aivan hyvin sieltä missä tuulee, eli myllyt sinne. Ei auta Sysmäläisten siirohintoihin mylly Terrikorvessa.

  • Anonyymi

   Sama tollo, kun kirjoitta sysmäläisen isolla. Pölhöllä taas ainakin kaksi väsäystä "syöttötariffeista". Roskaa.

   • Anonyymi

    Sysmäläeset isolla kun ollaan niin isoja, omasta mielestä. Muuten täyttä asiaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sysmäläeset isolla kun ollaan niin isoja, omasta mielestä. Muuten täyttä asiaa.

    Sysmäläiseltä kun ottaa pois suuret luulot niin mitä jää? Ei ihan mitään.


  • Anonyymi

   Suo siellä, vetelä täällä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   207
   16380
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   335
   5861