Aihe

Tuulivoiman monet ongelmat - sähkön hinta nousee ja hiilidioksidipäästöt ei laske.

Anonyymi

Tässä tieto miten Saksan TörkyViherVasemmistolainen energiakäänne on epäonnistunut Saksassa. Sama tuulivoima katastrofi odottaa koko Suomen ja erityisesti korruptoituneena hölmölänä tunnettua Sysmää.

Saksassa sähkön hinta on tuulivoimaan siirtymisen takia nyt Euroopan korkein. Niin korkea että jopa sähköautojen ostaminen ja niillä liikkuminen on tehty kannattamattomaksi!

Kannattaa lukea:

Saksan energiakäänne on osoittautumassa suureksi poliittiseksi virheeksi. Sen kustannukset kansalaisille on arvioitu 1 000 miljardin euron luokkaan kun on päätetty ajaa alas ydinvoima ja luopua hiilestä niin, että nämä korvataan uusiutuvalla energialla kuten tuulivoimalla sähkön tuotannossa.

Maan hiilidioksidipäästöt eivät ole vähentyneet 29 000 tuulivoimalasta huolimatta ja sähkön hinta on Euroopan korkein. Koko tuulivoimala-ala on ajautunut kriisiin. Tuulivoimaloiden valmistajia on mennyt konkurssiin, on jouduttu raskaisiin toimialarationalisointeihin ja alalta on hävinnyt 26 000 työpaikkaa.

Saksan hallitus on julkaissut äskettäin uuden "ilmastopaketin" ja on juuri sopinut sen parannetusta versiosta. Tällä pyritään korjaamaan energiakäänteen aikaisempia virheitä, mutta edelleen on erimielisyyksiä hallituksen sisällä ja ympäristöjärjestöjen kesken. Ongelmallinen tuulivoimapolitiikka on jouduttu jättämään toistaiseksi tämän paketin ulkopuolelle.

Saksan tuulivoiman rakentaminen on romahtanut vuoden 2018 aikana, laskua edellisvuodesta on 55 prosenttia. Käytännössä maatuulivoiman rakentaminen on lähes pysähtynyt vuoden 2019 aikana.

Tuulivoimaa vastustaa Saksassa 1 100 kansalaisjärjestöä. Tuulivoiman vastustaminen Saksassa on kasvanut jyrkästi sen todelliset haitat ovat paljastuneet. Suurimpia haittoja ovat terveyshaitat, jopa saksalaiset sairaskassat ovat ottaneet käyttöön oman koodin tuulivoimasta aiheutuville sairauksille. Massiivista vastustamista on myös ympäristö-, luonto- ja maisemahaittojen johdosta.

Uusiutuvan energian huutokauppamenettely on ollut paha takaisku tuulivoimalle. Tuulivoima ei ole osoittautunut kilpailukykyiseksi ja järjestelyssä on määrätty sanktiot, jos kilpailutukseen osallistuva tuulivoimahanke viivästyy tai ei toteudu.

Kun Saksan aikaisemmat tuulivoimatuet loppuvat niin jo 2021 aloitetaan noin 10 000 tuulivoimalan purkaminen kannattamattomina. Tuulivoimaloiden lapojen romuttamista ja kierrätystä ei ole kyetty vielä ratkaisemaan, joten edessä on suuri ongelma. Kertamuovista valmistettuja komposiittilapoja ei pystytä kierrättämään millään järkevällä tavalla.

Toinen suuri ongelma on se, että Pohjois-Saksa on jo rakennettu täyteen voimaloita eikä ole kunnollisia siirtolinjoja pohjoisesta etelään. Suunnitteilla on ollut valtava ja kallis niin sanottu siirtolinja-autobahn Etelä-Saksaan asti, mutta se on kohdannut yhtä kovaa vastustusta kuin tuulivoimakin.

Myös tuulisähkön hinta putoaa ajoittain ylikapasiteetin johdosta ja sähköä on jouduttu lahjoittamaan ilmaiseksi naapurimaihin, jotta Pohjois-Saksa ei mene pimeäksi.

Tuulivoiman ongelmat Saksassa ovat johtaneet siihen, että syöksykierteessä omassa maassaan olevat saksalaiset tuulifirmat tarttuvat Suomeen samanlaisena oljenkortena kuin suomalaiset pienet kriisikunnat huutavat tuulivoimaa apuun.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/varman-risto-murto-talouden-pelastamisesta-usko-siihen-etta-me-oikeasti-tulemme-tekemaankin-jotain-alkaa-olla-jo-poissa/ea0a1607-a936-410a-b74b-d0126521322a?ref=iltalehti:8c31&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=kiintea_kauppalehti_ohjausboksi&utm_content=ohjausboksi&_ga=2.236961665.1098924306.1581752370-1631932734.1557586186

2

74

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Pitkästä aikaa, oikeaa tietoa ja asiallinen kirjoitus! Tätä varmaan seuraa tutuksi tullut lätinää kommentti, niin tai pilkun puute.

  • Anonyymi

   Selvittelyn arvoinen asia. Hyvä kirjoitus.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   199
   11713
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   178
   2717
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   143
   2082