Faktoja abortista

Anonyymi

1. Abortin kieltäminen tai rajoittaminen ei vähennä abortteja – se tekee niistä vaarallisia

2. Lähes jokainen vaarallisesta abortista johtuva kuolema olisi estettävissä

3. Useat maat muuttavat lakejaan, jotta abortin saatavuus olisi parempi

4. Abortin rajoittaminen estää lääkäreitä tarjoamasta hoitoa

5. Abortin tulee olla saatavilla ilman syrjintää

6. Turvallinen abortti on ihmisoikeus!

Amnesty

33

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Näin virallinen InfoFinland-sivusto:

      Sinun on Suomessa mahdollista keskeyttää raskaus alkuvaiheessa seuraavissa tilanteissa:

      jos synnytys olisi vaaraksi terveydellesi
      jos olet alle 17-vuotias tai yli 40-vuotias
      jos olet jo synnyttänyt neljä lasta
      jos et pysty hoitamaan lasta sairauden takia.
      Abortin syyksi riittää myös se, että lapsen synnyttäminen tai hoito olisi elämällesi huomattavan suuri rasitus. Käytännössä syynä voi olla jokin seuraavista asioista:

      perhesuhteet
      taloudellinen tilanne
      työtilanne
      asuminen
      tulevaisuudensuunnitelmat
      Naisella on oikeus päättää itse, haluaako hän hakea aborttia. Kumppani voi osallistua päätöksen tekoon, jos nainen haluaa ottaa hänen mielipiteensä huomioon.

      Jos olet alaikäinen ja haluat hakea aborttia, et tarvitse siihen vanhempiesi lupaa. Usein asiasta on hyvä silti puhua vanhempien kanssa. Jos et kuitenkaan halua tehdä niin, terveydenhuollon ammattilaisilla on vaitiolovelvollisuus.

      Abortti täytyy tehdä ennen raskausviikkoa 12. Jos siihen on erittäin painava syy, se voidaan tehdä myöhemmin, mutta silloin tarvitset Valviran erityisluvan. Valviran luvan tarvitset myös, jos abortti tehdään sikiön vaikean sairauden tai vamman takia. Kysy lisää oman terveysasemasi lääkäriltä.

      Jos haluat keskeyttää raskauden, ota mahdollisimman pian yhteyttä oman alueesi terveysasemaan ja varaa aika lääkärille. Voit myös varata ajan yksityiselle lääkärille, mutta kun varaat ajan, varmista että lääkärillä on Valviran lupa antaa lausunto aborttia varten. Jos haluat, voit ottaa kumppanisi mukaan lääkärin vastaanotolle. Lääkäri kirjoittaa lähetteen sairaalaan, jossa abortti tehdään.

      Sairaalassa hoitaja ja lääkäri keskustelevat kanssasi. Yhdessä teette päätöksen tavasta, jolla raskaus keskeytetään. Siihen vaikuttavat raskauden kesto sekä oma mielipiteesi.

      Raskauden keskeytys tehdään lääkkeillä tai kaavinnalla. Kaavinta tehdään tavallisesti nukutuksessa, ja sen jälkeen sairaalassa täytyy olla muutama tunti.

      Jos keskeytys tehdään lääkkeillä, lääkkeet annostellaan 1–3 päivän välein emättimen kautta, niin että kohtu alkaa supistella ja tyhjenee. Varaudu siihen, että tarvitset kipulääkkeitä, kun kohtu alkaa supistella. Joskus tarvitaan lääkkeiden lisäksi kaavinta.

      2–4 viikon kuluttua abortista sinulle tehdään terveysasemalla jälkitarkastus.

      Kun teet päätöstä abortista, saat tukea esimerkiksi terveysaseman terveydenhoitajalta tai lääkäriltä. Lisää tietoa paikoista, joista saat apua haastavassa elämäntilanteessa, on InfoFinlandin sivulla Mielenterveys.

    • Anonyymi

      Näin THL:

      Lakimuutoksella ei todennäköisesti olisi suuria käytännön vaikutuksia esimerkiksi aborttien määrään. Nykyisen lain ”sosiaalinen peruste” tarkoittaa käytännössä usein samaa kuin naisen oma tahto. Lakimuutos toivottavasti tarkoittaisi lähinnä hoitoprosessin järkevöitymistä, mikä toivottavasti helpottaisi myös terveydenhuoltojärjestelmän toimintaa.

      Kireä lainsäädäntö ei ole Suomen laskevien aborttilukujen taustalla – saman lain aikana Suomessa on ollut myös nykyistä merkittävästi korkeammat aborttiluvut. Esimerkiksi vuonna 1975 tehtiin 60 % enemmän keskeytyksiä kuin viime vuonna – yli 21 000.

      Aborttien lukumäärän laskun taustalla on panostus seksuaali- ja lisääntymisterveyspalveluihin, raskaudenehkäisyn tarjoamiseen sekä neuvontaan, netin tarjoaman tiedonetsinnän helppous, koulun terveystiedon muuttuminen pakolliseksi oppiaineeksi sekä mm. jälkiehkäisyn reseptipakosta luopuminen. Mitään helppoa tapaa keskeytysten määrän vähentämiseen ei kuitenkaan ole eikä tarjolla ole nopeita palkintoja – keskeytysten määrän väheneminen on monen asian summa.

    • Anonyymi

      Näin Naisjärjestöjen Keskusliitto:


      On kohtuutonta, että naisten elämää ja terveyttä uhkaavat miehet, jotka eivät salli naisille täyttä oikeutta päättää omasta elämästään ja omasta kehostaan. Tällainen politiikka on naisvastaista. Alaikäisten raskaudet lopettavat tyttöjen lapsuuden ja nuorten tyttöjen mahdollisuutta suunnitella omaa elämäänsä rajoitetaan. Tämä naisvastaisuus puetaan elämää suojelevaan retoriikkaan samaan aikaan kun tuhannet alaikäiset tytöt kuolevat synnytyksiin ja laittomiin abortteihin”, painottaa Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan maailmassa tehdään vuosittain noin 25 miljoonaa turvatonta aborttia. Niissä maissa, joissa abortti on kokonaan kielletty tai sallittu ainoastaan synnyttävän terveyden ollessa vaarassa vain yksi neljästä raskaudenkeskeytyksestä tehdään turvallisesti.

      Naisten oikeudet terveyteen, turvallisuuteen ja omaan kehoon ovat uhattuina. Argentiinan senaatti hylkäsi viime torstaina lakiesityksen, joka olisi sallinut abortin raskaana olevalle ensimmäisen 14 raskausviikon aikana. Voimassa oleva konservatiivinen laki kieltää abortin muulloin kuin raiskaustapauksissa tai naisen terveyden ollessa vaarassa. Lakiesitys oli viety läpi kongressin alahuoneessa ja sillä oli kansan enemmistön tuki. Argentiinassa tehdään vuosittain laittomasti jopa 500 000 aborttia, joista osa johtaa kuolemaan.

      Aborttioikeus on poliittisella agendalla myös Euroopassa. Kesäkuussa Irlannissa kansanäänestys kumosi perustuslain abortin estävän lisäyksen. Samalla saarella Pohjois-Irlannissa sovelletaan kuitenkin edelleen vuonna 1861 voimaan tullutta aborttilainsäädäntöä, joka pakottaa naiset ja tytöt matkustamaan pääsaarelle turvallista aborttia varten. Irlannin lisäksi abortti on laiton Kyproksella ja Maltalla, ja aborttilainsäädäntö on erityisen tiukka esimerkiksi Puolassa. Suomessa raskaudenkeskeytys on kansainvälisesti vertaillen helposti saatavissa, mutta voimassa oleva laki edellyttää sosiaalisia syitä tai vaaraa raskaana olevan terveydelle tai hengelle.

    • Anonyymi

      Näin Väestöliitto:

      Varallinen abortti on itse aiheutettu tai ammattitaidottoman henkilön tekemä toimenpide, joka johtaa raskauden keskeytymiseen. Usein abortin tekemisessä käytetään vaarallisia aineita tai välineitä. Vuosittain tehdään noin 21,6 miljoonaa vaarallista aborttia. Vuosittain 22 000 naista kuolee vaaralliseen aborttiin ja yli miljoona vammautuu. Vaarallinen abortti on pääsyynä 13 prosenttiin äitiyskuolemista. Tulehdukset ja verenvuoto ovat yleisimmät kuolinsyyt. Valtaosa vaarallisista aborteista tehdään kehitysmaissa, jopa 97 prosenttia.

      Monissa maissa laki kieltää abortin. Silloinkin kun abortti on laillinen, on se usein hyvin kallis toimenpide, johon köyhemmillä naisilla ei useinkaan ole varaa. Joskus aborttiin vaaditaan myös puolison lupa, mikä hankaloittaa toimenpiteeseen pääsyä. Sosiaaliset, uskonnolliset ja kulttuurilliset uskomukset ovat usein kielteisen aborttilain taustalla. Maaseudulla välimatkat saattavat olla klinikalle pääsyn esteenä.

      Jotta vaarallisilta aborteilta vältyttäisiin, tulisi tiedon ja ehkäisyvälineiden saatavuutta parantaa. Matalan kynnyksen terveyspalveluita tulisi lisätä ja henkilökuntaa kouluttaa. Kun naiset eivät tiedä oikeuksistaan, eivät he osaa vaatia asianmukaista hoitoa. Tärkeää olisikin lisätä naisten tietoa, jotta he eivät joutuisi valitsemaan vaarallista tai laitonta aborttia.

    • Anonyymi

      Näin Suomen kätilöliitto:

      Oikeus päättää omasta kehosta, lasten lukumäärästä ja niiden saamisen ajankohdasta on ihmisoikeus, muistuttaa Suomen Kätilöliitto.

      SUOMALAISET kätilöt ovat huolissaan vaikeuksista, joita maailman naisten seksuaali- ja lisääntymisterveys joutuu kohtaamaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin päätöksen myötä. Trump päätti rajoittaa yhdysvaltalaisten kansalaisjärjestöjen aborttineuvontaa ja aborttien tekemistä maailmalla.

      Liitto tähdentää kannanotossaan, että tiedon ja asianmukaisen terveydenhuollon puute sekä lainsäädännön esteet asettavat lukuisat naiset vaaraan eri puolilla maailmaa. Maissa, joissa raskaudenkeskeytys on laiton tai sallittu vain harvoin, tuhannet naiset joutuvat turvautumaan terveydelleen vaarallisiin ratkaisuihin tai synnyttämään lapsen, jota eivät halua.

    • Anonyymi

      Onhan näitä eri järjestelmiä, järjestöjä ja yhtymiä, jotka huolehtivat vastuullisesti äidin ja lapsen hyvinvoinnista, osa jo ennen kuin jälkeenkin synnytystä. Nämä ovat varmasti arvoneutraaleja yhteiskunnallisia instituutioita. Näin ovat äidit ja lapset hyvässä hoivassa maassamme ja joilla on oikeus omaan elämäänsä ja hyvään kasvuun ja kehitykseen. Hienoa, että äiseistämme ja lapsistamme pidetään meillä hyvää huolta.

      Muutama toisesta näkökulmasta valikoitua, täysin luotettavaa esimerkkiä:

      Biologia, Lääkäriliitto
      "Ihmisyksilön elämä alkaa hedelmöityksestä."

      YK
      "Valtiovallan tulee huolehtia lasten hyvinvoinnista, ennen ja jälkeen synnytyksen."

      Neuvolajärjestelmä, joka on aivan maailmankuulu ja melko ainutlaatuinen koko maailmassa
      huolehtii äidin ja lapsen hyvinvoinnista ennen ja jälkeen synnytyksen.

      Yhteiskunta
      Lapsilisä, äitiysvapaa, neuvola, lapsivähennykset verotuksessa, ilmainen peruskoulutus yms yms

      • Anonyymi

        ja tietysti päivähoito.


      • Anonyymi

        Niin...

        Mitä nyt sen enemmän Lääkäriliitto kuin YK:kaan ei ole sitä mieltä, että Suomen aborttilakeja pitäisi kiristää! Vain siitä tässä on koko ajan kysymys.

        Suomen yhteiskuntako haluaa sekin kireämmät aborttilait? Mitä muuta ajattelit ottaa mukaan luetteloosi?

        Onko noissa luetelluissa toimijoista jotakin vikaa? Onko niistä jokin epäluotettava? Mikä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin...

        Mitä nyt sen enemmän Lääkäriliitto kuin YK:kaan ei ole sitä mieltä, että Suomen aborttilakeja pitäisi kiristää! Vain siitä tässä on koko ajan kysymys.

        Suomen yhteiskuntako haluaa sekin kireämmät aborttilait? Mitä muuta ajattelit ottaa mukaan luetteloosi?

        Onko noissa luetelluissa toimijoista jotakin vikaa? Onko niistä jokin epäluotettava? Mikä?

        No, olisithan sen selvästi voinut sanoa jo vuosien irvailujesi aikana, että haluat keskustella vain aborttilakien kiristämisestä ja siinä sivussa pottuilla kirjoittajille.

        No, siitä aiheesta saat kyllä keskustella ihan itseksesi, se aihe kun on irrelevantti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No, olisithan sen selvästi voinut sanoa jo vuosien irvailujesi aikana, että haluat keskustella vain aborttilakien kiristämisestä ja siinä sivussa pottuilla kirjoittajille.

        No, siitä aiheesta saat kyllä keskustella ihan itseksesi, se aihe kun on irrelevantti.

        Noin... Uhriutuminen onkin ollut viime aikoina vähissä toimintatavoissasi. Ota nyt toki sekin peliin mukaan!

        Jos kerran olet sitä mieltä, että aborttilakia ei tarvitse kiristää, mikset sano sitä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noin... Uhriutuminen onkin ollut viime aikoina vähissä toimintatavoissasi. Ota nyt toki sekin peliin mukaan!

        Jos kerran olet sitä mieltä, että aborttilakia ei tarvitse kiristää, mikset sano sitä?

        Voi kuulehan, olen sen niin monet, monet kerrat palstalla kertonut, mutta kerrataan vielä pyynnöstäsi, että monista ja minustakin on ihan sama, olkoon maassa kireät tai löysät aborttilait, niin niillä ei ole juurikaan merkitystä, koska suurin osa ihmisistä ei tee aborttia koskaan. Syynä on yksinkertaisesti se, että he arvostavat ihmisyksilön elämää jo sen alusta, hedelmöityksestä lähtien ja siksi toimivat vastuullisesti, ehkäisten, harkiten valintojaan ja sitten myös vastaten omien valintojensa seurauksista. Ihmisyksilöillä on itsellä vastuu omista valinnoistaan ja teoistaan, ei niiden seurauksia voi vaatia yhteiskuntaa hoitamaan. Sehän on juuri yksi syy vastuuttomuuteen ja leväperäisyyteen ehkäisyn suhteen. Ihminen on itse vastuussa teoistaan, myös seksissä. Muutenhan pitäisi sitten "armahtaa" tuhlaritkin velkavankeudestaan, ylinopeutta ajavat sakoistaan jne jne. Logiikan ymmärtäminen kaikessa inhimillisessä toiminnassa ja sen seurauksissa on myös yksi määrittelevä osa-alue kannalleni. Karrikoidusti, miksi yhteiskunnan pitäisi yleensäkään siivota holtittomien/vastuuttomien/vääriä valintoja tehneiden ihmisten valintojen seurauksia? Missä on yksilön vastuun rajat?

        Olkoon tämä toistaiseksi ainakin viimeinen kerta, kun käsittelen aborttilakien kireyttä/löysyyttä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi kuulehan, olen sen niin monet, monet kerrat palstalla kertonut, mutta kerrataan vielä pyynnöstäsi, että monista ja minustakin on ihan sama, olkoon maassa kireät tai löysät aborttilait, niin niillä ei ole juurikaan merkitystä, koska suurin osa ihmisistä ei tee aborttia koskaan. Syynä on yksinkertaisesti se, että he arvostavat ihmisyksilön elämää jo sen alusta, hedelmöityksestä lähtien ja siksi toimivat vastuullisesti, ehkäisten, harkiten valintojaan ja sitten myös vastaten omien valintojensa seurauksista. Ihmisyksilöillä on itsellä vastuu omista valinnoistaan ja teoistaan, ei niiden seurauksia voi vaatia yhteiskuntaa hoitamaan. Sehän on juuri yksi syy vastuuttomuuteen ja leväperäisyyteen ehkäisyn suhteen. Ihminen on itse vastuussa teoistaan, myös seksissä. Muutenhan pitäisi sitten "armahtaa" tuhlaritkin velkavankeudestaan, ylinopeutta ajavat sakoistaan jne jne. Logiikan ymmärtäminen kaikessa inhimillisessä toiminnassa ja sen seurauksissa on myös yksi määrittelevä osa-alue kannalleni. Karrikoidusti, miksi yhteiskunnan pitäisi yleensäkään siivota holtittomien/vastuuttomien/vääriä valintoja tehneiden ihmisten valintojen seurauksia? Missä on yksilön vastuun rajat?

        Olkoon tämä toistaiseksi ainakin viimeinen kerta, kun käsittelen aborttilakien kireyttä/löysyyttä.

        Olet pihalla kuin lumiukko!

        Yhteiskunta joutuu Suomen kaltaisessa maassa kantamaan vastuuta jäsenistään monin tavoin. Myös aborttimahdolisuuden tarjoaminen juuri on sitä toimintaa.

        Et tunnu ymmärtävän yhteiskunnan toiminnasta mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet pihalla kuin lumiukko!

        Yhteiskunta joutuu Suomen kaltaisessa maassa kantamaan vastuuta jäsenistään monin tavoin. Myös aborttimahdolisuuden tarjoaminen juuri on sitä toimintaa.

        Et tunnu ymmärtävän yhteiskunnan toiminnasta mitään.

        "Karrikoidusti, miksi yhteiskunnan pitäisi yleensäkään siivota holtittomien/vastuuttomien/vääriä valintoja tehneiden ihmisten valintojen seurauksia? Missä on yksilön vastuun rajat?" Liikennesakoista ja vastuuttomasta velkakierteeseen ajautumisestako pitäisi myös yhteiskunnan vastata? Älä viitsi olla VÄÄRINYMMÄRTÄJÄ, vaikka se sopisikin propagandaasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Karrikoidusti, miksi yhteiskunnan pitäisi yleensäkään siivota holtittomien/vastuuttomien/vääriä valintoja tehneiden ihmisten valintojen seurauksia? Missä on yksilön vastuun rajat?" Liikennesakoista ja vastuuttomasta velkakierteeseen ajautumisestako pitäisi myös yhteiskunnan vastata? Älä viitsi olla VÄÄRINYMMÄRTÄJÄ, vaikka se sopisikin propagandaasi.

        Yhteiskunta tosiaankin maksaa suuren osan terveydenhuollon kustannuksista. Ikävä ettet ole perillä siitä. Ihmisen itsensä aiheuttamat sairaudetkaan eivät ole poikkeus.

        Outoa tietämättömyyttä sinulla. Abortin kustannukset ovat pienen pieni pisara meressä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Yhteiskunta tosiaankin maksaa suuren osan terveydenhuollon kustannuksista. Ikävä ettet ole perillä siitä. Ihmisen itsensä aiheuttamat sairaudetkaan eivät ole poikkeus.

        Outoa tietämättömyyttä sinulla. Abortin kustannukset ovat pienen pieni pisara meressä.

        Toiset maksattavat yhteiskunnalla myös vastuuttoman käyttäytymisensä seurauksetkin, abortin mutta suurin osa kansasta toimii arvojensa pohjalta niin, että yhteiskunnan ei tarvitse maksaa ihmisyksilön elämän lopettamisesta johtuvia kuluja.


    • Anonyymi

      Vai että oikein Amnnesty, sehän onkin ihan "puolueeton" faktalähde. :D Ja TAASKAAN et mitään lähdelinkkiä voi laittaa, joten eiköhän kaikki ole heitetty ihan sieltä omasta hatustasi.

      Mukavuusaborttikielto pelastaisi Suomessakin tuhansittain lapsia turhalta tappamiselta.
      Aika toivoton sekopää pitää olla jos vaarantaa henkensä mukavuustappamisen takia. Sellaiset saakin kuivua lammikkoonsa.
      Useat maat muuttavat lakejaan lastenkin ihmisoikeuksia kunnioittavaan suuntaan.
      Kunnollinen, tervehenkinen laki helpottaa lääkärien henkistä taakkaa kun ei tarvitse enää toimia pakotettuina pyöveleinä, vaan saavat noudattaa elämää suojelevaa valaansa.
      Pahinta mahdollista syrjintää on syntymättömän lapsen kuolemaantuomio jonkun muun itsekkäiden mukavuudenhalujen takia.
      Toisen ihmisen tappaminen ei ole minkäänsortin ihmisoikeus, johan tämän sanoo järjellinen logiikkakin!

      "Näin THL:"
      "Suomen kätilöliitto:"

      Arvatenkin nämäkin taas jostain yksittäisten höyrähtäneiden hörhöjen blogeista, jotka vääristelet koko puljun nimiin. Näinhän olet tehnyt ennenkin.

      "Näin Naisjärjestöjen Keskusliitto:"

      Lisää näitä äärimmäisen "puolueettomia" lähteitä. :D
      Valitettavasti monista näistä ainakin on arvoneutraalius kaukana. Siitä kertoo sama tuttu propagandasonta jota sinäkin niin pakonomaisesti täällä levität.

      • Anonyymi

        Kaikki nämä lähteet ovat puolueettomia kunnes toisin todistat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki nämä lähteet ovat puolueettomia kunnes toisin todistat.

        Kaikki muut sen puolueellisuuden tajuaa paitsi sinä, ja on monet kerrat osoitettu. Esim. VL on jäsenenä maailman tunnetuimmassa abortinedistäjien järjestössä, jotka taas on yhteistyössä WHO:n ja Amnestyn kaltaisten tekopyhistelijöiden kanssa.
        Ihan "puolueettomat" järjestöt tietysti mesoaakin jostain olemattomasta "naisen ihmisoikeudesta" riistää toisten elämää.. XD


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki muut sen puolueellisuuden tajuaa paitsi sinä, ja on monet kerrat osoitettu. Esim. VL on jäsenenä maailman tunnetuimmassa abortinedistäjien järjestössä, jotka taas on yhteistyössä WHO:n ja Amnestyn kaltaisten tekopyhistelijöiden kanssa.
        Ihan "puolueettomat" järjestöt tietysti mesoaakin jostain olemattomasta "naisen ihmisoikeudesta" riistää toisten elämää.. XD

        Antaisitko esimerkkejä sellaisista arvioitsijoista, jotka ovat tuota mieltä? Se, että sinä olet yhtä mieltä, ei tarkoita sitä, että asia väistämättä niin olisi.

        Niin kauan kuin jokin virallisempi taho ei vahvista näkemyksiäsi, kyseessä on pelkkä mutusi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Antaisitko esimerkkejä sellaisista arvioitsijoista, jotka ovat tuota mieltä? Se, että sinä olet yhtä mieltä, ei tarkoita sitä, että asia väistämättä niin olisi.

        Niin kauan kuin jokin virallisempi taho ei vahvista näkemyksiäsi, kyseessä on pelkkä mutusi.

        Lue nyt vaan niitä abortionistien julistuksia, joita vilisee kyseisten tahojen sivustoilla. Muista raottaa niitä puolueellisuuden sokkolappujasi. Ja annatko sitten esimerkkejä sellaisista arvioijista, jotka kertoo näiden tahojen olevan täysin puolueettomia ja ehdottoman oikeassa.
        Niin kauan kun et kykene mitenkään osoitettua kumoamaan, on kyseessä pelkkä epätoivoinen kiistomutusi.


    • Anonyymi

      Olen täysin varma, että aborttien määrä romahtaisi, jos jokainen lääkäri kieltäytyisi tekemästä raskauden keskeytyksiä, poislukien lääketieteelisesti pakottavat äidin hengen pelastavat keskeytykset. Se on aivan varma asia, kiistämätön. Lääkäritkin voisivat keskittyä kutsumustaan vastaavaan toimintaan, ihmisten parantamiseen surmaamisen sijasta.

      Mitä siitä seuraisi? Puoskarit tekisivät sen, minkä kykenisivät ja vahinkoja keskeytyksissä tulisi niin paljon, että ihmiset tajuaisivat muuttaa toimintaansa ehkäisevään suuntaan ja vastuulliseen seksuaalikäyttäytymiseen. Lapsiluku tietysti nousisi ja köyhemmissä kulttuureissa lapsia kuolisi enemmän, kun ruokittavia suita olisi enemmän. Siinä toimisi siis normaali luonnonvalinta. Samalla ihmisten toimintamalli siellä parin kävyn kokoisissa aivolohkoissa muuttusi niin, että osattaisiin vaatia vain turvaseksiä, jos se seksi olisi ihan elämälle välttämätön toiminta, ihmiset sitoutuisivat toisiinsa kiinteämmin ja antautuisivat suhteeseen vakavamman harkinnan jälkeen.

      Ihmistenkin elämä jatkuisi maapallolla, ihmissuhteet olisivat vakaammat ja lääkärit hoitaisivat ihmisten sairauksia. Ihmiskunta ei loppuisi.

      Kyseessähän on pohjimmiltaan ihmiskuvamme ja sen mukainen toimintamme.

      • Anonyymi

        Noinko kuvittelet?

        Et taida käsittää realiteetteja. Haluaisit Suomen takaisin keskiajalle.

        Kokeilepas kirjoittaa tuo jonnekin muualle alustalle ja katso millaista palautetta saat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noinko kuvittelet?

        Et taida käsittää realiteetteja. Haluaisit Suomen takaisin keskiajalle.

        Kokeilepas kirjoittaa tuo jonnekin muualle alustalle ja katso millaista palautetta saat.

        Realiteetteja ymmärtämättömänä et halua huomata sitä, että siellä pimeällä keskiajalla ollaan juurikin nyt, jonne vajottiin vuonna -70.
        Yhteiskunnan sivistystasoa mitataan sillä, miten se kohtelee heikoimpia jäseniään. Ei hääviltä näytä Suomenkaan osalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Realiteetteja ymmärtämättömänä et halua huomata sitä, että siellä pimeällä keskiajalla ollaan juurikin nyt, jonne vajottiin vuonna -70.
        Yhteiskunnan sivistystasoa mitataan sillä, miten se kohtelee heikoimpia jäseniään. Ei hääviltä näytä Suomenkaan osalta.

        Niin?

        Joko nyt kerrot, missä maissa asiat ovat Suomea paremmin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin?

        Joko nyt kerrot, missä maissa asiat ovat Suomea paremmin?

        Aborttilain suhteen kaikkialla missä tappaminen sallitaan vain kuolemanvakavilla terveyssyillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aborttilain suhteen kaikkialla missä tappaminen sallitaan vain kuolemanvakavilla terveyssyillä.

        WHO: Perhesuunnittelun tarkoituksena on tarjota ehkäisyneuvontaa, -valistusta, seksuaali-terveyspalveluita ja nykyaikaisia ehkäisyvälineitä, jotta yksilöillä ja pareilla olisi mahdollisuus päättää itse lastensa lukumäärästä ja syntymien ajankohdasta. Perhesuunnittelu saavutetaan ehkäisyn, neuvonnan ja hedelmöityshoitojen avulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aborttilain suhteen kaikkialla missä tappaminen sallitaan vain kuolemanvakavilla terveyssyillä.

        Sinusta on siis ok esim. pakottaa raiskattu synnyttämään. Ymmärrän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinusta on siis ok esim. pakottaa raiskattu synnyttämään. Ymmärrän.

        Sinusta on siis ok pakottaa viaton lapsi maksamaan toisen rikoksesta kuolemantuomiolla. En ihan ymmärrä, mutta asia harvinaisen selvä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinusta on siis ok pakottaa viaton lapsi maksamaan toisen rikoksesta kuolemantuomiolla. En ihan ymmärrä, mutta asia harvinaisen selvä.

        Sinusta on oikein pakottaa se raiskattu kantamaan raiskaajan tuotos läpi raskauden ja kuka ties menettämään kaikki tulevaisuuden suunnitelmansa?

        Sinulle ei merkitse mitään jo olemassa oleva ihminen vaan ainoastaan alkion kuviteltu tahto?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinusta on oikein pakottaa se raiskattu kantamaan raiskaajan tuotos läpi raskauden ja kuka ties menettämään kaikki tulevaisuuden suunnitelmansa?

        Sinulle ei merkitse mitään jo olemassa oleva ihminen vaan ainoastaan alkion kuviteltu tahto?

        Sinusta on oikein pakottaa lapsi kuolemaan sen sijaan että esim. pääsisi jonnekin häntä kauan kaivanneeseen kotiin siksi, koska jonkun muun mielestä elämän alku on ollut vääränlainen?
        Sinulle ei merkitse mitään jo olemassa olevan ihmisen koko elämä vaan ainoastaan itsekkään akan oikukkaat mukavuudenhalut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinusta on oikein pakottaa lapsi kuolemaan sen sijaan että esim. pääsisi jonnekin häntä kauan kaivanneeseen kotiin siksi, koska jonkun muun mielestä elämän alku on ollut vääränlainen?
        Sinulle ei merkitse mitään jo olemassa olevan ihmisen koko elämä vaan ainoastaan itsekkään akan oikukkaat mukavuudenhalut?

        Sinustako jokainen raiskattu on itsekäs akka, jos raiskauksesta raskaaksi tultuaan abortin valitsee?

        Et kai oikeasti ole tuota mieltä?

        Kuvitteletko suuren osan suomalaisista ajattelevan noin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinustako jokainen raiskattu on itsekäs akka, jos raiskauksesta raskaaksi tultuaan abortin valitsee?

        Et kai oikeasti ole tuota mieltä?

        Kuvitteletko suuren osan suomalaisista ajattelevan noin?

        No voihan sitä raiskatuillakin kuolemanvakavia terveyssyitä olla.. joten totta, ei koske välttämättä aivan jokaista. Lienee kyse kuitenkin häviävän pienestä marginaalista, jos heitä on samassa suhteessa kuin muissa hakijoissa, noin 3%. Kuitenkaan muita päteviä syitä valita viattomalle lapselle kuolema ei ole, jottei olisi todellakin ihan yhtä itsekäs akka kuin kaikki muutkin mukavuusaborttöörit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No voihan sitä raiskatuillakin kuolemanvakavia terveyssyitä olla.. joten totta, ei koske välttämättä aivan jokaista. Lienee kyse kuitenkin häviävän pienestä marginaalista, jos heitä on samassa suhteessa kuin muissa hakijoissa, noin 3%. Kuitenkaan muita päteviä syitä valita viattomalle lapselle kuolema ei ole, jottei olisi todellakin ihan yhtä itsekäs akka kuin kaikki muutkin mukavuusaborttöörit.

        Ok. Ymmärrän. Sinusta raiskatunkin on synnytettävä aina ja ehdottomasti. Mikäs siinä. Sinulla on oikeus mielipiteeseesi. Sinun kannattaa ehdottomasti julistaa totuuttasi suureen ääneen turuilla ja toreilla.

        Olet ihana ihminen ja toivottavasti sinusta äkkiä tulee jonkinlainen poliittinen päättäjä. Sinua tarvitaan!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2891
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2051
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe