Terveydenhoito Espanja vs Suomi?

Koska asun Gran Canarialla, laitoin aiheen tänne.
Katsotaan, tuleeko enemmän asiallisia, vai poistettuja viestejä.

Minä väitän, että terveydenhuolto on vähintään saman tasoista kuin Suomessa.
Rehellisesti sanottuna, parempaa ja potilaalle halvempaa.

Espanja on kansainvälisessä vertailussa sijalla 7 ja Suomi sijalla 31.

https://worldpopulationreview.com/countries/best-healthcare-in-the-world/

Aikaisemmassa keskustelussa, joku epäili, ettei ole vaativimmissa tapauksissa.

YLE; Laillisten elinsiirtojen mallimaa on Espanja, jonka voi sanoa suorastaan erikoistuneen elinsiirtoihin. Espanjassa tehdään koko maailmassa eniten elinsiirtoja

https://yle.fi/uutiset/3-9466261

Huomenna on taas käynti yo-sairaalassa, eikä maksa mitään.

23

197

  Vastaukset

  • Olen samaa mieltä.

  • Vähänkin vakava epäily, niin suoraan lentokentälle ja Suomeen. Hoitajana olen nähnyt monta aivan hirveää hoitovirhettä. Ambulanssilennoilla Suomeen on pelastettu monen henki. Eivät osaa hoitaa yhtään vakavimpia tapauksia. Monesti omilla toimillaan juuri aiheuttavat hengenvaaran. On täysi kehitysmaa ja myös lääkäreiden palkat ovat todella alhaalla. Varmaan opiskelun taso vastaa Suomen hoitajia.

   • Palkat voivat olla alhaisempia, mutta myös verotus on hyvin paljon alhaisempi kuin Suomen järjestelmä tappaa verotuksella ihmisten minkäänlainen omalla yrityksellä/työllä "rikastuminen"!


   • Varmaan monella muullakin lukijalla on vaikeaa mieltää edelläolevassa kirjoituksessa esitettyjen seikkojen perustuvan todellisuuteen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Varmaan monella muullakin lukijalla on vaikeaa mieltää edelläolevassa kirjoituksessa esitettyjen seikkojen perustuvan todellisuuteen.

    Tarkoitukseni on kommentoida edelläolevaa hoitajan kirjoitusta!


  • Entäpä mikä on tilanne sairaanhoidossa? Teveyttähän ei tarvitse niin hirveästi hoitaa.

   • Terveydenhuolto tarkoittaa suppeasti ottaen lääketieteellisiä ja osin myös sosiaalialan piiriin (päihdehuolto) kuuluvia järjestelmiä kuten lainsäädäntöä ja resurssointia, joilla turvataan itse terveydenhoito, mukaan lukien ennaltaehkäisevä terveydenhoito, seuranta ja kaikkinainen sairaanhoito.[1] Laajasti ottaen terveydenhuolto voi tarkoittaa synonyymiä sanalle terveydenhoito, joka tarkoittaa itse fyysistä toimintaa terveyden edistämiseksi ja sairauksien varhaistoteamiseksi sekä hoidon toteuttamista.


  • Tuttu oli eduskunnassa kun Antti Rinne kiitti henkensä pelastanutta porukkaa. Espanjassa tekivät aivan väärät diagnoosit ja aiheuttivat vakavan hengenvaaran. Suomessa laitettiin nopeasti mies kuntoon. Tästäkin löytyy juttu kun googlettaa netistä.

   • Hän oli potilaana hyvin kalliissa kansainvälisessä yksityissairaalassa Benalmadenassa. Sairaalalla on myös klinikka bussikadulla Fuengirolassa. Sairaalan palveluksessa on yleensä myös suomalaisia lääkäreitä ja hoitajia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hän oli potilaana hyvin kalliissa kansainvälisessä yksityissairaalassa Benalmadenassa. Sairaalalla on myös klinikka bussikadulla Fuengirolassa. Sairaalan palveluksessa on yleensä myös suomalaisia lääkäreitä ja hoitajia.

    Espanjassa yrittivät herättää kolmesti ja jokainen herätys olisi johtanut kuolemaan. Ilmeisesti Suomesta saivat estettyä herätykset. Hoitivat väärällä diagnoosilla.


  • Suomessa on lääkärien osaaminen todella korkealla ja palkat käsittämättömällä tasolla. Tästä johtuu, että päästäkseen lääkikseen on tehtävä valtava työ todistuksen pitää olla todella kova. Eli lääkikseen pääsijät ovat erittäin älykästä porukkaa. Espanjassa, Venäjällä ym. eivät lääkärien palkat poikkea juurikaan muiden palkoista ja siellä lääketieteelliseen pääsee helposti. Taso on myös vaatimaton. Varakkaat laittavat kovilla lukukausimaksuilla lapsensa mm. Balttiaan kouluun lääkikseen, josta voivat toimia Suomessa lääkäreinä kun suorittavat lisäopinnot Suomessa. Netissä nuori lääkäri kertoi Espanjassa saavansa palkkaa 1.500 euroa.

   • Isernia tienaa kuukaudessa 1 500 euroa plus lisät. Työsopimus on hieman normaalista poikkeava, tutkimuskeskuksen kautta tehty ja määräaikainen. Normaalisti lääkärin lähtöpalkka Espanjassa on noin 2 000 euroa.


  • Korona on Suomessa siivonnut jo monesta sairaalasta vanhukset. Se siitä tasosta.
   Katkerat tietenkin poistattavat tämän, mutta totuutta se ei muuta.

   • Suomessa on todella hyvä tilanne, kun vertaa muihin maihin. Espanja on luku sinänsä ja tilanne on siellä lähes katastrofaalinen. Kylläpä tuli kiire talven asuvilla suomalaisilla päästä kesken kauden Suomeen. Näihin heikompiin maihin iskee Korona todella pahasti, jossa on Suomen terveydenhoidon tasosta ei voisi uneksiakaan. Monissa maakunnissa ei ole yhtään tartuntaa Suomessa viikkoihin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suomessa on todella hyvä tilanne, kun vertaa muihin maihin. Espanja on luku sinänsä ja tilanne on siellä lähes katastrofaalinen. Kylläpä tuli kiire talven asuvilla suomalaisilla päästä kesken kauden Suomeen. Näihin heikompiin maihin iskee Korona todella pahasti, jossa on Suomen terveydenhoidon tasosta ei voisi uneksiakaan. Monissa maakunnissa ei ole yhtään tartuntaa Suomessa viikkoihin.

    Kun suhteutetaan samaan väkilukuun kuolemat Koronassa, kun Espanjassa kuolee 100 henkeä, niin Suomessa kuolee 9 henkeä. Espanjassa kuollut n. 28.000 ihmistä ja Suomessa alle 300. Eli kymmenestä Espanjassa kuolleesta olisi 9 elossa, jos olisivat Suomessa. On tilastoja, joita on turha väännellä mielikuvilla. Tosin Espanjassa epäillään, että kaunistelevat tilastoja.


  • Terveyden ja hyvinvoinnin laitos arvioi Suomessa kuolevan hoitovirheisiin vuosittain 700–1 700 henkeä. Joka kymmenes sairaalapotilas kärsii hoitovirheestä ja joka sadas saa vakavan haitan. Suomen Potilasturvallisuusyhdistyksen mukaan puolet hoitovirheistä olisi estettävissä.

   Liikenteessä kuolee jonkin verran yli 200.

  • Matkavakuutuksiin olisi saatava tiukempi valvonta. Kanarialla on yleinen tapa hoitaa matkavakuutuksiin kuulumattomia juttuja ja sitten kirjataan aivan erilainen hoitoseloste mitä on todellisuus. Tämä on sinänsä harmittomalta tuntuva juttu, mutta kun on tullut tapauksia tietoon, että näissä on tehty törkeitä virheitä, jotka ovat aiheuttaneen jopa kuolemia ja verenmyrkytyksiä ym. Parempi on pätevä, tiukka lääkäri, kuin mukava ja suosittu, mutta törpöilevä ja tyhmä lääkäri.

   • Höpö höpö! Nämä Suomi nillittäjät voisivat vaatia ja vikistä ainoastaan Suomen rajojen sisällä! Eikä laisinkaan tulla häiritsemään Kanarian/yleensä Espanjan rentoa meininkiä. Missä narinaa, siellä Suomimölö valittamassa ja negatiivisyyttä viljelemässä!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Höpö höpö! Nämä Suomi nillittäjät voisivat vaatia ja vikistä ainoastaan Suomen rajojen sisällä! Eikä laisinkaan tulla häiritsemään Kanarian/yleensä Espanjan rentoa meininkiä. Missä narinaa, siellä Suomimölö valittamassa ja negatiivisyyttä viljelemässä!

    Pitää paikkansa, että on yhdessäkin lääkäripaikassa äärimmäisen rento meininki ja saa uusimmat juorut. Ammattitaito on mitä on. Kyllä ne niihin flunssiin osaa lääkettä määrätä. Apteekkien porukat ovat kyllä hyviä. Saa kaikki lääkkeet käytännössä ilman reseptejä. Kääntävät näytön näkyville ja porukalla päätellään oikeat
    lääkkeet, jotka vastaavat Suomen lääkkeitä. Pitää kyllä olla myös ostajalla järkeä päässä. Saa myös hyvin näiltä opastusta.


   • Näillä sivuilla saa tietysti kirjoitella ihan mitä tahansa. Täydellinen anonyymius on todella taattu. Mutta kun viitataan kuolemantapauksiin yms hyvin vakaviin asioihin toivoisin kirjoittajien esittävän jonkinlaista faktaa juttujensa tueksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Näillä sivuilla saa tietysti kirjoitella ihan mitä tahansa. Täydellinen anonyymius on todella taattu. Mutta kun viitataan kuolemantapauksiin yms hyvin vakaviin asioihin toivoisin kirjoittajien esittävän jonkinlaista faktaa juttujensa tueksi.

    On kysymys uhrien suojelusta ja toisaalla on vaitiolovelvollisuus työn puolesta. Yleisellä tasolla on hyvä tuoda todellisia tapahtumia julki. Myös nämä voisivat karsia pahimpia ylilyöntejä, koska nämä heidän virheet tulevat meidän suomalaisten maksettaviksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Näillä sivuilla saa tietysti kirjoitella ihan mitä tahansa. Täydellinen anonyymius on todella taattu. Mutta kun viitataan kuolemantapauksiin yms hyvin vakaviin asioihin toivoisin kirjoittajien esittävän jonkinlaista faktaa juttujensa tueksi.

    Kirjoitin hyvin myönteisen kokemukseni espanjalaisen lääkärin antamasta hoidosta, mutta se poistettiin sääntöjä rikkovana. Kehua saa siis vain suomalaista hoitoa, ainakin tällä palstalla. 😁


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefan on puhunut Seiskassa: Naapurien juoruaminen ei häntä haittaa.

   Stefan kertoo, että rakentaa Sofian kanssa kotia tietoisena naapureiden katseista, eikä häntä haittaa, vaikka naapurit soittelevat heistä lehteen.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   7671