Opetelkaa elämään eläkkeenne mukaan

Anonyymi

Minulla jää käteen verojen jälkeen eläkettä 1070 euroa. Vaimollani 800 euroa.
Vuokraan menee 512 euroa asumistuen jäljeen. Minä maksan sen.

Sen lisäksi maksan autostani 130 euroa kuukaudessa. Se on ostettu velaksi. Kuukaudessa keskimäärin maksan autovakuutusta ja autoveroa n. 60 euroa. Bensoihin menee n.30 euroa. Joten minun eläkkeestäni jää muihin menoihin kuukaudessa n. 340 euroa.

Ei siis ihme että rahaa jää säästöönkin.

Vaimo ostaa ruoat, jota kuluu kk.:600 euroa.

Meillä jää kuukaudessa noin 500 euroa rahaa säästöön tai turhuuksiin.
Ei ne suuret tulot vaan pienet menot.

Nyt takapihalle juomaan aamukahveet.

10

544

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   "Vaimo ostaa ruoat, jota kuluu kk.:600 euroa."

   Suurtuhlaajat...

  • Anonyymi

   Noh joo. Itselläni jää osa-eläkettä nettona 1112€ Tosin en ole töissä, joten en sen päälle saa mitään muuta. Noh perusasumistukea tulee jotain satku. Osa-eläkeläinenhän ei ole oikeutettu eläkeläisten asumistukeen, joka käsittääkseni on suurempi.

   Joka tapauksessa. Asumiskulujen jälkeen jää reilu 500 "tuhlailuun". Ihan tyytyväinen olen, varsinkin kun nyt korona-ajan takia tulevaisuus näyttää työntävän rahaa ovista ja ikkunoista. Perusteluni mokomalle:

   Nyt työttömyys on nousussa eli palkatkaan eivät tule hirveästi nousemaan, koska aina löytyy halvempi työntekijä.

   Elinkustannukset tulevat kuitenkin pakostakin nousemaan. Huono juttuko? Ehei. Eihän meidän indeksiin vaikuta palkat kuin 20% mutta elinkustannukset 80%

   Tosin voi olla, että pian huomataan: "Hei, se epäoikeudenmukainen taitettu indeksi pitää välittömästi korjata."

  • Anonyymi

   Minä saan erilaisia eläkkeitä n 500 euroa.Sillä elän hyvin kun ei enää tarvitse maksaa vaimon yletöntä elämää avioeron takia. Teen kuitenkin vielä työtä josta saan vuodessa tuloa n 5000 euroa. Polvet sököt,ohitusleikkaus vuosi sitten,taspaino-ongelmia ,toinen silmä sokeutunut, nivustyrä sun muuta pientä. Nyt tietysti eristyksissä iän vuoksi tämän pyrolyysin takia.Mistähän minun pitäisi valittaa kun asun omassa mökissä enkä ole ikinä saanut muita tukia kuin nyt tuon 200 euron kansaneläkkeen. Niin kauan kuin pystyn konttaamaan ,niin pysyn leivässä ja lämpö tulee haloista jotka teen. Lisäksi ostan vaimolta tilan itselleni kokonaan kun sekin puolikas häipyi.Siihen käytän säästöjä vuosien varrelta.Ruokakulut ovat n 100 euroa kuussa kun on ne omat perunat.
   Valitettavasti säilykelihat pilattiin kepun jalostuslaitoksessa,olisi niillä nyt käyttöä.Onneksi ei ole enää lehtimaksuja kun ei pysty lukemaan niitä hullujen lehtiä eikä käymään postilaatikolla.

  • Anonyymi

   Isot eläke teillä,taitaa olla ansioonsidonnainen eläke.
   Kansaneläke täysimääräisenä 622e/kk,tällä kun vielä elättää 4 alaikäistä lasta.
   saa pikaisen usein hakea täyspäistä tukea sosiaalituesta,takaan että saa täyttää
   kuukausittain tukilappuja ja toimitaaa tiliotteita sosiaalitoimistoon.Kotioloissa riittää työtä,josta sadon korjaa tulevat isokenkät hallituksessa,eläkeissään.
   Kannataa mennä Lapinlumille hiihtelemään,ei koskaan tiedä mikä "Älyn"välähdys
   hiihtäessä tulee,saataa tuppeensahattukin sulaa.

   • Anonyymi

    Hae takuueläkettä se on noin 840€ kk.


  • Ei se eläkeläisen asumistuki ole välttämättä kovin paljon suurempi, minulla nousi peräti lähes 7/kk kun vaihtui (oma kerrostalokolmio).
   Jos nyt pärjää mutta entäs sitten jatkossa jos ja kun alkaa tulla sairauksia joita iän mukana väistämättä usein tulee. Lääke- ja hoitokulut voi nousta todella suuriksi ja silloin voi saada niihin toimeentulotukea. Mutta jos on säästänyt tilille niin nuo säästöt pitää käyttää ensin eli tilille ei ole järkevää säästää. Säästää kyllä kannattaa mutta tuo on syytä ottaa huomioon siinä miten säästää, muitakin sikoituskeinoja on kun sukanvarsi joka sekin on järkevämpi kun koroton tili, kohta kai pankit alkaa vaatia maksua rahojen säilyttämisestä tilillä.

  • Anonyymi

   Hyvin olen elänyt eläkkeeni mukaan eli olen jatkanut samanlaista eläkeläisen elämää kuin töissä ollessa jo 10 vuotta eikä tunnu talous ahdistavan yhtään. Kun on kohtuu palkalla tullut mukavasti toimeen, niin se onnistuu eläkkeelläkin. Kun perheessä on vielä toinen samanmoinen henkilö, niin voi ostella mitä mielii ja viettää samanlaiset lomat kuin aikanaan töissä ollessa. Rahan käytön kanssa pitää tietysti olla tarkempi eli karsia ne turhuudet pois ja viettää ihan tavallisen ihmisen elämää.
   Ei siis varsinaisesti tarvitse kitsastella mistään.

   • Anonyymi

    Kun ei harrasta etelän matkoja eikä juopottele ylettömästi viinaa eikä polta tupakkaa niin tavallisen rivityöläisen eläke riittää ihan hyvin elämiseen ja harrastuksiinkin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kun ei harrasta etelän matkoja eikä juopottele ylettömästi viinaa eikä polta tupakkaa niin tavallisen rivityöläisen eläke riittää ihan hyvin elämiseen ja harrastuksiinkin.

    Minä olen käynyt kerran vuodessa Espanjassa, vaikka eläke on käteen 1190€ , otan äkkilähtöjä joita saa edeullisesti.


  • Anonyymi

   Kyllä tonnilla elää' hyvin elä'kkeellä.Itsekkin pärjännyt vaikka menee ulosottoon 140€ vielä 7 vuotta kuussa.Ei ole pakko asua siellä missä vuokrat pilvissä ja ei se kuulu edes perusoikeuksiin suomessa.Minulla 74neliön kämppä ja vuokra sähköineen ja lämmityuksineen 320€

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   202
   4118
  2. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   160
   2440
  3. Kirja: Martina Aitolehti näki narkomaani-siskonsa piikitetyn käsivarren: "Sillä hetkellä tajusin..."

   Hyvinvointiyrittäjä ja triatlonisti Martina Aitolehti avautuu rehellisesti mm. pikkusiskonsa-Steffin huumehöyryisestä elämästä uudessa elämäkertakirja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   28
   1756
  4. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

   Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
   Pori
   128
   1352
  5. Törkeä ryöstö Hyrynsalmella

   Törkeä ryöstö Hyrynsalmella – miehet tunkeutuivat aamuyöllä taloon, otsikoivat lehdet. Kenen sakkija ovat tunkeutujat olleet ja missä??
   Hyrynsalmi
   40
   1186
  6. Martinan vastenmielinen menneisyys

   Martinan kirjasta julkaistujen otteiden perusteella hän on vastenmielinen sarjapettäjä ja epävakaa persoona. Kukaan normaali ihminen ei huuda kuutta t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   995
  7. Joko kadonnut?

   Onko löytynyt jo?
   Hyrynsalmi
   6
   864
  8. Miksi Martina puhuu kirjassaan

   …muunneltua totuutta. Hän ei ole ollut apuvalmentajana hevostallilla nuoruudessaan. Hän on ollut ihan tavallinen tallityttö muiden tallityttöjen jouko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   106
   826
  9. Käynköhän mä vielä siellä

   lähiaikoina.. 🤔 Jaa-a, siinäpä mietittävää meille molemmille.
   Tunteet
   64
   773
  10. Kiinasta taas uusi virus maailman iloksi

   Kiinassa on tunnistettu uusi Langya henipavirus (LayV), johon on sairastunut jo kymmeniä ihmisiä. Tutkijoiden mukaan virus on todennäköisesti tarttun
   Maailman menoa
   34
   761
  Aihe