Aihe

Kolhoohosi jossa toiset maksaa.

Anonyymi

Hallitus esittää, että Suomi osallistuu yli 800 miljoonan euron vastuilla uusiin euroalueen tukimekanismeihin. Syyksi kerrotaan, että Suomi haluaa olla yhdessä mukana pelastamassa Euroopan maita koronakriisin keskeltä.

Perussuomalaisten mukaan tukimekanismeilla pelastetaan lähinnä vain huonosti asioitaan hoitaneita valtioita kuten Italiaa sekä yksityisiä pankkeja.

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Vähämäki huomautti, että EU:n kaikkien tukimekanismien koko on jo 1,5 biljoonaa eli 1500 miljardia euroa.

– Taas on käyty laittamassa nimi takaussopimukseen. Suomi siis tukee sitä, että muut maat voivat tehdä samanlaisen osa-aikalomautusmallin, mitä Suomessakin on. Suomalaiset eivät hyödy mitään.

– Eikä siinä vielä kaikki. Investointipankin kautta suomalaiset pääsevät takaamaan patonkimaiden yhtiölainoja. Takkiin tulee. Euroopan investointipankkiin tullaan työntämään kaikkein huonoimpia luottoja liikepankkien taseista. Mitä hallitus tähän oikein sanoo? Vähämäki ihmetteli.

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) vastasi, että kaikkeen ei voi aina sanoa ei.

– Joka ikisen hallituksen linja on ollut se, että euroalueen vakaudesta täytyy huolehtia, mutta jokainen maa hoitaa itse oman talouspolitiikkansa, Kulmuni totesi ja korosti, ettei korona ole yhdenkään maan talouspolitiikan syy.

Kulmuni antoi jopa ymmärtää, että Suomi hakee nyt joustavuudella myötämielisyyttä maataloustukineuvotteluihin.
”Tässä ei ole mitään järkeä”

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio totesi, ettei etelän euromaiden talous ole ollut hyvä ennen koronakriisiäkään, vaan taloudet ovat olleet kuralla maiden omasta syystä jo kauan ennen pandemiaa.

– Koronakriisin varjolla euron kärsimysnäytelmän annetaan jatkua. Ihmettelen, miten keskusta valtiovarainministeripuolueena on näin kiihkeästi yhteisvastuiden kannalla.

– Kun Italia on köyhä maa, jossa on rikas kansa, ja Suomi rikas maa, jossa on köyhä kansa, niin Suomiko tässä kaiken lystin maksaa? Eihän tässä ole mitään järkeä. Suomen kansa kärsii ja joutuu maksamaan laskun tämän hallituksen naiiviudesta.

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen (sd.) mielestä oli täysin mautonta syyttää hallitusta siitä, että koronakriisin varjolla oltaisiin luomassa yhteisvastuuta.
Onko yhteisvaluutta Suomen etu?

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi, että vaikka EU:n omat säännöt kieltävät yhteisvastuun jäsenmaiden veloista, yhteisvastuu toteutuu sääntöjen kiertämiseksi luotujen mekanismien kautta.

– Yhteisvastuuta perustellaan sillä, että kaaos euroalueella osuisi myös Suomen omaan nilkkaan, ja että rahan lapioiminen olisi siten myös meidän oma etumme.

– Kysymys kuitenkin kuuluu, onko meidän etumme kuulua valuuttaan, joka sitoo meidät toisten velkojen maksajaksi. Onko hallituksen linja, että euro pelastetaan hinnalla millä hyvänsä vai onko olemassa piste, jossa koko eurojäsenyyden mielekkyys asetetaan kyseenalaiseksi? Halla-aho kysyi.

Ministeri Kulmuni toisti, että on keskeistä pitää euroalueen vakaudesta kiinni.

12

169

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mitäs kyllä nämä sankarit kustantaa ihan kaiken, onhan eu,ssa niin mukavaa olla.

   • Anonyymi

    Joo. Ja jokaisessa kolhoosissa on ne, jotka maksaa, ja ne, jotka keräävät hyödyn. Niin suomessakin on ja on aina ollut ja tulee olemaan vastakin.


  • Anonyymi

   Hulluudella ja ahneudellahan ei ole rajoja samoin on eu,lla. se riittää kummassakin tapauksessa kun maksajat on valmiina.

  • Anonyymi

   Maksaahan jämsän väkikin kavaltajan tekoset..

  • Anonyymi

   Mikä on kolhoohosi?

  • Anonyymi

   Olisitte äänestäneet persuja, niin sitten ei olisi tarvinnut maksaa eu-takuita

  • Anonyymi

   Persuilla oli jo hetkensä ja kuinkas he sen käyttivätkään..

   • Anonyymi

    Joku vitsikäs kyseli, mikä on kolhoosi. Se on semmonen yhden tai muutaman kelmin perustama yhteistyömaa, jossa pöllöt idiootit raatavat työssä ja luulevat elävänsä paratiisissa. Hyvät työsuoritukset maksetaan kehumalla ja antamalla pinssi haalaripuseron rintapieleen. Johtajat keräävät voitot, ja kertovat kolhoosiväelle kuinka väkeä ylistetään puolueen sanomalehdissä. Kolhoosissa kaikki ovat tasa-arvoisia, vain pomot ovat tasa-arvoisempia kuin haalariväki.


  • Anonyymi

   Tukipaketiksi on ehdotettu 750 MILJARDIA!!! euroa, josta Suomen osuus olisi 9,2 miljardia. Pitää muistaa, että tämä olisi sen jättivelan päälle minkä Suomi joutuu itse ottamaan entisen velan lisäksi Koronan takia.

   Ei tunnu nämä asiat ihmisiä paljon kiinnostavan. Paljon kiinnostavampaa näyttää olevan jonkun amerikkalaisen rikollisen kuoleman aikaan saattamat mielenosoitukset ja patsaiden kaatamishankkeet.

  • Anonyymi

   No kansa äänesti tän kana porukan hallitukseen, epäoikeudenmukaisuudesta vastasi Rinne. Pitäisi suomellakin löytyä sen verran selkärankaa ettei kaikkeen tarvitse suostua, edellisetkin rahat saamatta. Milloinhan Kreikka meinaa maksaa?

  • Anonyymi

   Pitäisikö aloittajan kirjoittaa pitkän ongelmalistauksen jälkeen laittaa lista hienoja (siis punnittuja ja perusteltuja, ei populistisia "sitten ulkomaalaiset poistuu ja meillä kaikilla on töitä" tyyppisiä) todellisisa vaikutuksia yksittäisiin ihmisiin, joita saavutamme jos tässä kohden hyppäämme eurosta ulos? Sitähän se tarkoittaisi, jos ei käydä valuuttaa yhdessä puolustamaan..

   Harjoitus, jos oikeasti pääsisitte (joutuisitte) kantamaan vähän vastuuta huutelemisen sijasta..

  • Anonyymi

   Olisiko lisää näitä puupääpersujen juttuja, vaikka näitä kolholhoositarinoita, jotain hauskuutta voisi olla näin hellekesänä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   244
   18608
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   365
   6853
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   127
   2022