Kolhoohosi jossa toiset maksaa.

Anonyymi

Hallitus esittää, että Suomi osallistuu yli 800 miljoonan euron vastuilla uusiin euroalueen tukimekanismeihin. Syyksi kerrotaan, että Suomi haluaa olla yhdessä mukana pelastamassa Euroopan maita koronakriisin keskeltä.

Perussuomalaisten mukaan tukimekanismeilla pelastetaan lähinnä vain huonosti asioitaan hoitaneita valtioita kuten Italiaa sekä yksityisiä pankkeja.

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Vähämäki huomautti, että EU:n kaikkien tukimekanismien koko on jo 1,5 biljoonaa eli 1500 miljardia euroa.

– Taas on käyty laittamassa nimi takaussopimukseen. Suomi siis tukee sitä, että muut maat voivat tehdä samanlaisen osa-aikalomautusmallin, mitä Suomessakin on. Suomalaiset eivät hyödy mitään.

– Eikä siinä vielä kaikki. Investointipankin kautta suomalaiset pääsevät takaamaan patonkimaiden yhtiölainoja. Takkiin tulee. Euroopan investointipankkiin tullaan työntämään kaikkein huonoimpia luottoja liikepankkien taseista. Mitä hallitus tähän oikein sanoo? Vähämäki ihmetteli.

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) vastasi, että kaikkeen ei voi aina sanoa ei.

– Joka ikisen hallituksen linja on ollut se, että euroalueen vakaudesta täytyy huolehtia, mutta jokainen maa hoitaa itse oman talouspolitiikkansa, Kulmuni totesi ja korosti, ettei korona ole yhdenkään maan talouspolitiikan syy.

Kulmuni antoi jopa ymmärtää, että Suomi hakee nyt joustavuudella myötämielisyyttä maataloustukineuvotteluihin.
”Tässä ei ole mitään järkeä”

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio totesi, ettei etelän euromaiden talous ole ollut hyvä ennen koronakriisiäkään, vaan taloudet ovat olleet kuralla maiden omasta syystä jo kauan ennen pandemiaa.

– Koronakriisin varjolla euron kärsimysnäytelmän annetaan jatkua. Ihmettelen, miten keskusta valtiovarainministeripuolueena on näin kiihkeästi yhteisvastuiden kannalla.

– Kun Italia on köyhä maa, jossa on rikas kansa, ja Suomi rikas maa, jossa on köyhä kansa, niin Suomiko tässä kaiken lystin maksaa? Eihän tässä ole mitään järkeä. Suomen kansa kärsii ja joutuu maksamaan laskun tämän hallituksen naiiviudesta.

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen (sd.) mielestä oli täysin mautonta syyttää hallitusta siitä, että koronakriisin varjolla oltaisiin luomassa yhteisvastuuta.
Onko yhteisvaluutta Suomen etu?

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi, että vaikka EU:n omat säännöt kieltävät yhteisvastuun jäsenmaiden veloista, yhteisvastuu toteutuu sääntöjen kiertämiseksi luotujen mekanismien kautta.

– Yhteisvastuuta perustellaan sillä, että kaaos euroalueella osuisi myös Suomen omaan nilkkaan, ja että rahan lapioiminen olisi siten myös meidän oma etumme.

– Kysymys kuitenkin kuuluu, onko meidän etumme kuulua valuuttaan, joka sitoo meidät toisten velkojen maksajaksi. Onko hallituksen linja, että euro pelastetaan hinnalla millä hyvänsä vai onko olemassa piste, jossa koko eurojäsenyyden mielekkyys asetetaan kyseenalaiseksi? Halla-aho kysyi.

Ministeri Kulmuni toisti, että on keskeistä pitää euroalueen vakaudesta kiinni.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitäs kyllä nämä sankarit kustantaa ihan kaiken, onhan eu,ssa niin mukavaa olla.

      • Anonyymi

        Joo. Ja jokaisessa kolhoosissa on ne, jotka maksaa, ja ne, jotka keräävät hyödyn. Niin suomessakin on ja on aina ollut ja tulee olemaan vastakin.


    • Anonyymi

      Hulluudella ja ahneudellahan ei ole rajoja samoin on eu,lla. se riittää kummassakin tapauksessa kun maksajat on valmiina.

    • Anonyymi

      Maksaahan jämsän väkikin kavaltajan tekoset..

    • Anonyymi

      Mikä on kolhoohosi?

    • Anonyymi

      Olisitte äänestäneet persuja, niin sitten ei olisi tarvinnut maksaa eu-takuita

    • Anonyymi

      Persuilla oli jo hetkensä ja kuinkas he sen käyttivätkään..

      • Anonyymi

        Joku vitsikäs kyseli, mikä on kolhoosi. Se on semmonen yhden tai muutaman kelmin perustama yhteistyömaa, jossa pöllöt idiootit raatavat työssä ja luulevat elävänsä paratiisissa. Hyvät työsuoritukset maksetaan kehumalla ja antamalla pinssi haalaripuseron rintapieleen. Johtajat keräävät voitot, ja kertovat kolhoosiväelle kuinka väkeä ylistetään puolueen sanomalehdissä. Kolhoosissa kaikki ovat tasa-arvoisia, vain pomot ovat tasa-arvoisempia kuin haalariväki.


    • Anonyymi

      Tukipaketiksi on ehdotettu 750 MILJARDIA!!! euroa, josta Suomen osuus olisi 9,2 miljardia. Pitää muistaa, että tämä olisi sen jättivelan päälle minkä Suomi joutuu itse ottamaan entisen velan lisäksi Koronan takia.

      Ei tunnu nämä asiat ihmisiä paljon kiinnostavan. Paljon kiinnostavampaa näyttää olevan jonkun amerikkalaisen rikollisen kuoleman aikaan saattamat mielenosoitukset ja patsaiden kaatamishankkeet.

    • Anonyymi

      No kansa äänesti tän kana porukan hallitukseen, epäoikeudenmukaisuudesta vastasi Rinne. Pitäisi suomellakin löytyä sen verran selkärankaa ettei kaikkeen tarvitse suostua, edellisetkin rahat saamatta. Milloinhan Kreikka meinaa maksaa?

    • Anonyymi

      Pitäisikö aloittajan kirjoittaa pitkän ongelmalistauksen jälkeen laittaa lista hienoja (siis punnittuja ja perusteltuja, ei populistisia "sitten ulkomaalaiset poistuu ja meillä kaikilla on töitä" tyyppisiä) todellisisa vaikutuksia yksittäisiin ihmisiin, joita saavutamme jos tässä kohden hyppäämme eurosta ulos? Sitähän se tarkoittaisi, jos ei käydä valuuttaa yhdessä puolustamaan..

      Harjoitus, jos oikeasti pääsisitte (joutuisitte) kantamaan vähän vastuuta huutelemisen sijasta..

    • Anonyymi

      Olisiko lisää näitä puupääpersujen juttuja, vaikka näitä kolholhoositarinoita, jotain hauskuutta voisi olla näin hellekesänä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3184
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2131
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2054
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1905
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe