Opinnot ohi

Anonyymi

Valmistun perjantaina ja olen nyt kuukauden sitkutellut ilman rahaa kun tukikuulaudet loppuivat huhtikuuhun. Säästin tammikuun opintolainoista siivun kattamaan koko toukokuun menot. En ajatellut ihan loppuun, koska olisikin pitänyt säästää kahden kuukauden rahat. Tajusin nimittäin äskettäin että enhän saa ennen heinäkuuta vielä edes työttömyys rahoja, joten nyt ottaisin vinkkejä vastaan, kuinka vielä toinen tuloton kuukausi selvitään?

Ja vielä selvyydeksi että puolisoni on työelämässä mutten tiedä hänen rahatilanteestaan mitään. Eli tukia en todennäköisesti muualta saa kun kela yms huomioi puolison tuet muttei sitä että todellisuudessa jään hänelle velkaa x määrän euroja, jos hän alkaa minun elämääni maksamaan.
Eli siis yhteinen asumus menot jaettu mutta tulot eivät.

11

95

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Siis yhteinen asumus mutta omat elämät, tulot ja menot! Puolisoilla?

   • Anonyymi

    No siis menot on jaettu ja kauppareissut maksetaan vuoronperään suunnilleen. Nyt vaan alkaa omat varat olla lopussa.


  • Anonyymi

   Nyt se rakkaus punnitaan. Jos puoliso sinusta vähääkään välittää, niin ei tee tiukkaa hänelle yhden kuukauden ajan sinua elättää. Jos jäät heti ”velkaa” hänelle elatuksesta, ei teidän välillä ole kämppäkaveruutta kummempaa. Muuta takaisin vanhempien luokse, ja luo oma elämä jonnekin, kunhan pääset jaloillesi ja saat työkuviot järjestykseen.

  • Anonyymi

   Oletko ajatellut hankkia työpaikkaa? Se olisi hyvä vaihtoehto. Jos tyttöystäväsi ei sinua elätä, onko se silloin yhteiskunnan velvollisuus?

   • Anonyymi

    Ei ketään saa pakottaa työhön!


  • Anonyymi

   Hmm, melkein aloin avaamaan asiaa enemmän mutta en taida jaksaa. Ei se auta nyt ongelmaani vaikka kertoisin suoraan kuka olen ja miten elämä on tähän pisteeseen päätynyt.
   Sen verran oikaisen että tyttöystävä ja vanhemmille takaisin muutto kommentteihin että olen nainen ja minulla ei ole vanhempia joiden luokse voisin muuttaa.
   Kiitos vinkeistä!

  • Anonyymi

   Sanot, että jäät puolisolle velkaa, jos hän alkaa sinun elämääsi maksamaan.
   Missä yhteinen elämä? Puolisot ovat lain mukaan velvolliset elättämään toisensa. Siihen viittaatkin Kela-kommenteillasi.
   Ehkä katsot nopeasti itsellesi toisen puolison, joka on halukas rahoittamaan yhteisen elämän, kunnes sinäkin kykenet osallistumaan yhteisen elämän rahoittamiseen. Ilman velkakirjoja.

  • Anonyymi

   Ihan vaan kysyisin:miksi ihmeessä et hae työpaikkaa. Olet ilmeisesti valmistunut johonkin ammattiin?

  • Anonyymi

   Ratkaisu ongelmaan on työpaikka! Ihan mikä hyvänsä näin aluksi. Siitä sitten ponnistat eteen päin.

   Je sellaisen puolison, joka ei halua sinua elättää hetkeäkään, voit kyllä jättää. Sellainen ei ole mikään oikea puoliso, hän käyttää sinua hyväkseen.

   • Anonyymi

    Ikuisena opiskelijana ei normi elämä kiinnosta. Mieluummin lukee kiinnostavia aiheita. Perheestä ei puhettakaan, ystävät missä lie.

    Opiskelu avaa uusia ovia elämään, suosittelen. Viimeksi opiskellut humanistisia oppiaineita, tosin niistä en koskaan nk. valmistu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ikuisena opiskelijana ei normi elämä kiinnosta. Mieluummin lukee kiinnostavia aiheita. Perheestä ei puhettakaan, ystävät missä lie.

    Opiskelu avaa uusia ovia elämään, suosittelen. Viimeksi opiskellut humanistisia oppiaineita, tosin niistä en koskaan nk. valmistu.

    Saanko kysyä, kuka maksaa? Toivottavasti rahoitat elämäsi itse, ei verorahoilla.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Voi ei! Rita Niemi-Manninen avautuu Donna-tyttärestään: "Viime yönä ei sitten nukuttu juurikaan..."

   Niemi-Mannisen perheessä on juhlittu hulppeasti Donnan 2-vuotissynttäreitä prinsessa-teemalla. Mutta iän karttuessa joistain asioista pitää myös luopu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   41
   6073
  2. Että osaa olla Suomalaisella mansikalla kova hiilijalanjälki

   kun poimijat lennätetään tänne kymmenillä matkustajakoneilla ja sitten aikanaan takaisin. En osta kotimaista mansikkaa enää koskaan. Sen verran luonn
   Maailman menoa
   417
   4429
  3. Stefu ja 56v. perhetuttu

   56v. perhetuttu veti pidemmän korren 💓Soffa jäi nuolemaan näppejään.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   51
   1988
  4. Sofian huumeyhteydet. Taas uusi!

   Sofialla niitä riittää huumeyhteyksiä. Huomasin että hänhän on parasta kaveria FBI:n operaatiossa kiinni jääneen Jarnon vaimon Jennan kanssa. Jarno ja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   65
   1438
  Aihe