Kunnanjohtaja Kitkiöjoen suuri kouluhuijaus

Anonyymi

Kitkiöjoelle ja Järviselle Kirkon vuotavan katon korjaamisen rahoittaminen 700 000 eurolla on tärkeämpää kuin rakentaa Sysmään koululaisille uusi moderni koulu.

Kannattaa lukea Itä-Hämeen artikkeli ajatuksella ja miettien tietääkö Kitkiöjoki ja Järvinen oikeasti mistään mitään ja ajaako he kuntalaisten vai ihan joidenkin muiden tahojen etua.

Kitkiöjoen kustannuslaskelmissa ei ole päätä eikä häntää. Eihän viittä eri vaihtoehtoa ole vielä edes kilpailutettu ja edes kunnolla suunniteltu. Käytännössä vaihtoehtoja on kaksi, koska kolme viidestä vaihtoehdoista on samaa "sydänkoulua" eri versioina ja yksi on saman vanhan pashkan konttikoulun vuokrasopimuksen jatkaminen.

Hartolaan nousee UUSI KOULU 2,5 miljoonalla. Sysmän kaikki kouluprojekti vaihtoehdot ovat 10 miljoonan luokkaa, joista ainoastaan yksi vanhan terveysaseman paikalle rakennettava uusi koulu on edes jollain tavalla järkevä ja toteuttamiskelpoinen.

Käykää katsomassa miten muualle on rakennettua uusia kouluja: Lahti, Hollola, Asikkala jne. Moderni koulurakennus jonka yhteydessä on urheilukenttä, urheiluhalli, uimahalli, kirjasto jne...täydellinen kokonaisuus.

Kitkiöjoki on oikeassa ainoastaan siinä, että Sysmän kokoisessa kylässä koulun pitää olla keskustassa näkyvällä paikalla, mutta sen ei tule olla Kitkiöjoen vision mukainen sekasikiö koulu.

Paras paikka koululle olisi esimerkiksi Tokmannia vastapäätä olevalla pellolla urheilukenttineen rantamaisemissa tai kirkon viereisellä pellolla, ja saisi se toki jotain maksaakin jos tarkoitus on luoda jotain laadukasta, kestävää ja jopa ainutlaatuista, jotain uutta joka houkuttelee ulkopaikkakuntalaisiakin opiskelijoita perheineen Sysmään. Jotain josta kaikki kuntalaiset voivat hyötyä ja olla ylpeitä.

Parempi jättää koulu tältä erää kokonaan rakentamatta niin kauan kuin Kitkiöjoki, Järvinen ja pari niiden lakeijaa ovat kunnanvirastolla kähmimässä. Huhtikuussa on seuraavat vaalit. Muuten tulee sutta ja sekundaa josta kuntalaiset joutuvat kärsimään seuraavat 50 vuotta. Sysmän vetovoimaisuus ja muuttotappio tilanne ei parane tekemällä jatkuvasti täyttä pashkaa.

PS: Ja ei unohdeta että Kitkiäjoki ja Järvinen on puskemassa Sysmään myös tuulivoimalaa, koska tulee muka kiinteistöverotuloja jne. No, tulee paljon muutakin, kämppien arvonlasku, sairastelut, luonnonkatastrofi, karmivat maisemat, lisää muuttotappiota, umpihölmölän maine, korkeampi sähkölasku ja sähköt poikki kokoajan.

55

2578

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kaikki esivalmistelussa olleet 5 kouluprojekti ehdotusta tulee hylätä huonoina ratkaisuina. Huonoin niistä on ns. sydänkoulu ratkaisut sekä konttikoulun vuokrasopimuksen jatkaminen. En mene perusteluissa täysin ytimeen, mutta jotain ongelmia mainitakseni; sydänkoulun olemassa olevat rakennukset, tontti sekä tontin välitön läheisyys kuntalaisten asuntojen vieressä, ei ole oikea paikka koululle. Kyseessä olisi mahdollisesti monivuotiseksi venyväksi rakennusprojekti, jonka lopullisia kustannuksia ei tiedä kukaan. Vanha noin 40-vuoden ikäinen seurakunnan omistaman Olavin toimintakeskus, reilut 100 vuotta vanha Kahvimylly ja jonkunlainen improvisoitu lisärakennus ei vastaa nyky-sysmän koululaisten tarpeita, jotka oli myös kutsuttu koulun suunnitteluun mukaan, mutta kuten näkyy, heidän omia ideoitaan ei ole huomioitu mitenkään.

      Kyseinen ns. sydänkoulun tonttialue on aivan liian pieni ja ahdas jotta kaikki tarvittavat toiminnot parkkipaikkoineen mahtuu alueelle. Riskinä on myös että jotkut sydänkoulun naapurissa asuvista asukkaista tekee valituksen ELY-keskukselle ja projekti pysähtyy siihen. Koulu ja sen pihapiirissä tapahtuva jatkuva liikennöinti tulisi häiritsemään heidän elämäänsä.

      Myöskään paikallisen seurakunnan taloudellisia tarpeita ja koulurakennus projektia ei tule linkittää toisiinsa.

      Joten hylätään kaikki nämä nykyiset ehdotukset ja aletaan suunnittelemaan koulua alusta uudelleen.

      Sysmässä on kaksi (2) erinomaista paikka johon koulun ja liikuntapaikat voi sijoittaa.

      1) Tokmannia vastapäätä Kirkon viereen ulottuva pelto/ulkoilualue.

      2) Joen varrella olevan vanha urheilukenttä ja sen ympäristö.

      Ne ovat kaksi parasta paikkaa johon täysin uusi moderni koululaisten nyky- ja tulevaisuuden tarpeita vastaava koulu tulisi sijoittaa.

    • Anonyymi

      "Tokmannia vastapäätä Kirkon viereen ulottuva pelto/ulkoilualue. "

      Jaa se paskalaitoksen saastuttama vesijättö. Ei ainakaan meidän perheen ääntä sille.

    • Anonyymi

      Siis mitä? ..."tulee paljon muutakin, kämppien arvonlasku, sairastelut, luonnonkatastrofi, karmivat maisemat, lisää muuttotappiota, umpihölmölän maine, korkeampi sähkölasku ja sähköt poikki kokoajan".

      Väitteet on salaliittoteorian tasoisia. Tuulivoimaloilla ei ole todettu yhteyttä sairasteluun, luonnonkatastrofeihin, umpihölmöyteen (Sysmän oma geenirasitus), muuttotappioon, hintoen laskuun tai sähkökatkoihin. Päinvastoin myllyt jauhaa sähköä siirtoverkkoon, ja varmistavat näin sähköverkon toiminnan.

    • Anonyymi

      LEGO city raketti

      • Anonyymi

        LEGO city raketti


    • Anonyymi

      Hieno päätös Sysmän valtuustolta eilen. Ei seurakunta tarvitse kuin yhden kirkon ja se on Hartolan vähän aikaa sitten kunnostettu kirkko! Me hartolalaiset ei ruveta kirkollisverossa maksamaan Sysmän kirkon remontia. Miksi eivät kunnostanaat aikanaan. Tainionvirran seurakunnan kokoiselle seurtakunnalle riittää yksi kirkko ja yksi leirikeskus. Hartolassa olisi hyvä koulukin.... Kunnanjohtaja Kitkiöjoki ei taatusti tykkää valtuuston päätöksestä ja ounastelen, että rakennusprojektin suunnittelussa ja toteuttamisessa tulee varmasti ongelmia.

      • Anonyymi

        Se on selvä, että Marketan toimesta tulee vielä ongelmia. Näkihän sen nytkin kun vajaassa vuorokaudessa piti keksiä uusi ehdotus jossa oli muistettu jopa edellisestä unohtuneet nuorisotilat. Ja kun kahvimylly ei oikein sovi nykyaikaiseen koulukäyttöön niin se olisi vain hallintokäytössä. Olisi siinä Vuorisella hulppeasti tilaa. Ja kun valtuuston kokouksessa kyseltiin Järviseltä, että mitähän tämä uusi Marketan ehdotus maksaa niin Järvinen pyysi arkkitehtia heittämään jonkun arvion. Että se siitä Järvisen tarkasta taloudenpidosta. Maksaa mitä maksaa kunhan Marketta saa tahtonsa läpi.


      • Anonyymi

        Hieno koulupäätös näin sen pitikin mennä ! Ne päättäjät jotka koulu päätöstä vastustivat ei muuta kuin vaihtoon seuraavissa vaaleissa en kyllä heitä äänestä . ! Ja sen kahvimyllyn voivat palokuntalaiset harjoitus työnä polttaa niin loppuis sekin märinä ei sillä mitään arvoa ole ! Ja siksi toisekseen seurakunnalla on omaisuutta ja metsää voivat myydä niitä !


      • Anonyymi

        "Me hartolalaiset ei ruveta kirkollisverossa maksamaan Sysmän kirkon remontia" Tarkoitatko että meidän Sysmäläisten on maksettava Hartolan tehty kirkkoremontti jos srk on edelleen velkainen. Älä unta nää. Piru koko srk n periköön ellei kokonaisen hoida asioitaan koko sen alueella.


    • Anonyymi

      57
      Jfjf

      Alisa on oikeus saada jotain muuta kuin

    • Anonyymi

      Kuinkas paljon se Napostellan tontin osto, purku ja parkkipaikan rakentaminen maksoi? eikös sekin kustannus olisi kuulunut siihen kunnanjohtajan esittelemän sydänkouluhankkeen kuluihin?sehän vaan tehtiin vähän ennakoidusti.

      • Anonyymi

        Niin ja sen erään valtuutetun jeesustelu vekselivetoisesta taloudenpidosta oli kyllä melko noloa ja "järvisläistä" touhua puhtaimmilaan. Pitikö ne pari investointia rahoittaa kassasta ja sitten ykskaks huomataankin, että raha ei enää riitäkään käyttötalousmenoihin ja siihen on pakko ottaa lainaa. Normisti toimitaan juuri päinvastoin.

        Järvisläisyyttä on myös se, että uhkaillaan "väärää'' mieltä olevia jäseniä erottamisella ja sitten kun herra huomaakin, että hitto nehän teki sen oikeesti ja lähti käveleen ni sitte sanotaan ihan lehessä että, vitsivitsi, läpällähän mä sen heitin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin ja sen erään valtuutetun jeesustelu vekselivetoisesta taloudenpidosta oli kyllä melko noloa ja "järvisläistä" touhua puhtaimmilaan. Pitikö ne pari investointia rahoittaa kassasta ja sitten ykskaks huomataankin, että raha ei enää riitäkään käyttötalousmenoihin ja siihen on pakko ottaa lainaa. Normisti toimitaan juuri päinvastoin.

        Järvisläisyyttä on myös se, että uhkaillaan "väärää'' mieltä olevia jäseniä erottamisella ja sitten kun herra huomaakin, että hitto nehän teki sen oikeesti ja lähti käveleen ni sitte sanotaan ihan lehessä että, vitsivitsi, läpällähän mä sen heitin.

        Väitätkö ettei valtuutetun sanat vekselivetoisesta käyttötaloudesta pidä paikkaansa? Seurasin kokousta netistä ja tavatessani seuraavana päivänä ko valtuutetun tiedustelin asiaa häneltä, sain kyllä mielestäni hyvinkin perusteellisen selvityksen kunnan kassatilanteesta sekä kyvystä selvitä käyttötalousmenoista. Ei tosiaankaan hyvältä näytä tilanteessa jossa rahoitus hoidetaan toistuvin pikavipein, pikavipit hoidetaan uusilla pikavipeillä.
        Kuntatodistuslainahan on minimikestoltaan 1 pvä ja maksimikestoltaan 1 vuosi, siinä mielessä vertaus vekselivetoiseen käyttötalouteen on varsin osuva ja aiheellinen ilmaisu.
        En pidä lainkaan asiattomana että valtuutettu sanoo asian suoraan ja ilmaisten asian niin että syntyy oikea käsitys miten talous makaa. Hyvä että edes yhdellä valtuutetulla on uskallus kertoa taloudesta tosiasiat, kaunistelematta ilman korukieltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Väitätkö ettei valtuutetun sanat vekselivetoisesta käyttötaloudesta pidä paikkaansa? Seurasin kokousta netistä ja tavatessani seuraavana päivänä ko valtuutetun tiedustelin asiaa häneltä, sain kyllä mielestäni hyvinkin perusteellisen selvityksen kunnan kassatilanteesta sekä kyvystä selvitä käyttötalousmenoista. Ei tosiaankaan hyvältä näytä tilanteessa jossa rahoitus hoidetaan toistuvin pikavipein, pikavipit hoidetaan uusilla pikavipeillä.
        Kuntatodistuslainahan on minimikestoltaan 1 pvä ja maksimikestoltaan 1 vuosi, siinä mielessä vertaus vekselivetoiseen käyttötalouteen on varsin osuva ja aiheellinen ilmaisu.
        En pidä lainkaan asiattomana että valtuutettu sanoo asian suoraan ja ilmaisten asian niin että syntyy oikea käsitys miten talous makaa. Hyvä että edes yhdellä valtuutetulla on uskallus kertoa taloudesta tosiasiat, kaunistelematta ilman korukieltä.

        Taitaa käyttötalouden puolella vuosikate olla plussalla yli 700 tuhatta euroa, joten olisikohan vekseliin syynä joku investointi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Väitätkö ettei valtuutetun sanat vekselivetoisesta käyttötaloudesta pidä paikkaansa? Seurasin kokousta netistä ja tavatessani seuraavana päivänä ko valtuutetun tiedustelin asiaa häneltä, sain kyllä mielestäni hyvinkin perusteellisen selvityksen kunnan kassatilanteesta sekä kyvystä selvitä käyttötalousmenoista. Ei tosiaankaan hyvältä näytä tilanteessa jossa rahoitus hoidetaan toistuvin pikavipein, pikavipit hoidetaan uusilla pikavipeillä.
        Kuntatodistuslainahan on minimikestoltaan 1 pvä ja maksimikestoltaan 1 vuosi, siinä mielessä vertaus vekselivetoiseen käyttötalouteen on varsin osuva ja aiheellinen ilmaisu.
        En pidä lainkaan asiattomana että valtuutettu sanoo asian suoraan ja ilmaisten asian niin että syntyy oikea käsitys miten talous makaa. Hyvä että edes yhdellä valtuutetulla on uskallus kertoa taloudesta tosiasiat, kaunistelematta ilman korukieltä.

        Tämän rahoitusmenettelyn syynä oli vain ja ainoastaan kiire rakentaa uusi paloasema, jonka rahoitusta ei oltu suunniteltu ennen viranhaltijapäätöstä. Ei ole yhteisten asioitten jörkevää hoitoa hölmöillä oman edun mukaisesti. Olen kiihkokommunisti.


    • Anonyymi

      Toivottavasti tämä meno loppuu pian.

    • Anonyymi

      Onneksi meillä on nyt Veikko joukkoineen järjessä. Veikon talousosaaminen on hyvin tiedossa. Toivotaan vaan että sitä ei sovelleta kunnantalouteen. Nähtäisiin sekin kun kunta menee konkurssiin.

      • Anonyymi

        Eiköhän Kokkareet sen konkurssin olisi saaneet aikaisin, jos vaan olisi sama porukka ollut edelleen valtuustossa? Kyllä niitä pienyrittäjiä menee konkaan, mutta se taas usein ei johdu ihan laiskuudesta vaan yleisestä lamasta taikka muusta johtuvista seikoista? Kyllä meille jo paloasemat riittää 3 kp Sysmään, kun ei yhtä omaa koulua meinata saada pystyyn ei sitten millään. Maksetaan kallista vuokra koulua kunnan verorahoilla ja pidetään kallista kunnanjohtajaa 90 000€ vuosituloilla Sysmässä missä ihmisiä 3600 henkeä. Konsultti vie perheineen Sysmän tuhkatkin pesästä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän Kokkareet sen konkurssin olisi saaneet aikaisin, jos vaan olisi sama porukka ollut edelleen valtuustossa? Kyllä niitä pienyrittäjiä menee konkaan, mutta se taas usein ei johdu ihan laiskuudesta vaan yleisestä lamasta taikka muusta johtuvista seikoista? Kyllä meille jo paloasemat riittää 3 kp Sysmään, kun ei yhtä omaa koulua meinata saada pystyyn ei sitten millään. Maksetaan kallista vuokra koulua kunnan verorahoilla ja pidetään kallista kunnanjohtajaa 90 000€ vuosituloilla Sysmässä missä ihmisiä 3600 henkeä. Konsultti vie perheineen Sysmän tuhkatkin pesästä?

        Konsultien käyttöhän osoittaa Sysmän päättäjien tyhmyyttä ! Ei osata itse päättää niin pitää kysyä toisten mielipidettä ja se maksaa ! Eihän suomen valtuokaan voi itse mitään päättää kun kaikki pitää EU : sta kysyä !


      • Anonyymi

        Kannattaisikohan sinun hakea apua tuohon sinun veikkosyndroomaasi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaisikohan sinun hakea apua tuohon sinun veikkosyndroomaasi?

        Varmaan kannattaa hakea hoitoa, tuo vaikuttaa jo psykoosilta. Siitä on hankalampi tervehtyä nopeasti. Voi kestää jopa yhden valtuustokauden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän Kokkareet sen konkurssin olisi saaneet aikaisin, jos vaan olisi sama porukka ollut edelleen valtuustossa? Kyllä niitä pienyrittäjiä menee konkaan, mutta se taas usein ei johdu ihan laiskuudesta vaan yleisestä lamasta taikka muusta johtuvista seikoista? Kyllä meille jo paloasemat riittää 3 kp Sysmään, kun ei yhtä omaa koulua meinata saada pystyyn ei sitten millään. Maksetaan kallista vuokra koulua kunnan verorahoilla ja pidetään kallista kunnanjohtajaa 90 000€ vuosituloilla Sysmässä missä ihmisiä 3600 henkeä. Konsultti vie perheineen Sysmän tuhkatkin pesästä?

        Sysmän mallia!


    • Anonyymi

      Juurikin näin Sysmässä.

    • Anonyymi

      Olisiko pitänyt jättää kirkon katto korjaamatta.
      Tälläisellä ilmalla -19 pakkasta olisi varmaan tosi mielekästä pitää siunaustilaisuutta haudalla, kaikilla varpaat jäässä.

      • Anonyymi

        Kirkko maksaa ihan itse korjaukset. Se ei kuulu mitenkään kunnan velvollisuuksiin. Vielä vähemmän, koulurahoista maksettavaksi.


      • Anonyymi

        Pohjoisessa on jääkirkkoja.


    • Anonyymi

      Hartolan uusi koulu 2.5 milj. Hoh hoijakkaa.

    • Anonyymi

      mihin meidän kirkollisvero menee jos ei kirkkojen ylläpitoon?

      • Anonyymi

        Millä tavalla kirkollisvero liittyy, Sysmän kouluun?


      • Anonyymi

        Bussien huoltoihin!


    • Anonyymi

      Koittakaas nyt päästä yli tästä, ei Kitkiöjoki ja Järvinen tehnyt mitään päätöstä yksin :)

      Kunnanjohtaja on jo irtisanottu. Mikä hätä teillä on näitä menneisyyden juttuja kaivella? Jännittääkö jo siintävät vaalit?

      Veikkaan että köpelösti käy.

      • Anonyymi

        Ei muuten käy, ja sen sanoi kristallipallo. Sun veikkaus meni nyt ihan poskelleen.


      • Anonyymi

        Itse kanssa ihmetellyt et mikä virka on kunnanvaltuustolla kun kaikki on kunnanjohtajan syytä. Koristeenako sysmässä kunnanvaltuusto on?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse kanssa ihmetellyt et mikä virka on kunnanvaltuustolla kun kaikki on kunnanjohtajan syytä. Koristeenako sysmässä kunnanvaltuusto on?

        No, tässä on seuraava asia tärkeä muistaa.Ezellisellä valtuustokaudella kunnanhallitus ja valtuuston olivat kumpikin Kitkiöjoen ja Järvisen hyppysissä. Kokoomus, demarit ja sitoutumattomat eli nokkamiehensä Järvinen, Jukka Nurminen ja Bruun ja Elomaa pitivät tiukasti yhtä. Hallituksessa ja valtuustossa he pitivät tiukasti yhtä ja voittivat niukalla enemmistöllä kaikki äänestykset. Kouluasiassa valtuuston äänestys meni niin, että kaksi kokoomuslaista ei noudattanut Järvisen sanelua, seurauksena heidät erotettiin ryhmästä. Keväällä 2021 käytiin vaalit, joissa kokkarit menettivät yli puolet paikoistaan, samoin demarit ja kokoomuksesta erotettujen porukka perusti avoimen Sysmän, joka sai äänivyöryn. Keskusta säilytti paikkansa. Eli kyllä ennen kesää 2021 tehdyt päätökset on tehty tiukasti Kitkiöjoen ja Järvisen ohjauksessa paitsi koulun paikkaa koskeva päätös. Järvinen johti rakennustoimikuntaa ja hänen piikkiinsä voi laittaa sen, että koulusta tehtiin liian pieni. M&M on ollut sairaalloisen säästämisen ajajia. Sysmän kunnalla on niin vähän velkaa ja hyvä rahoitustulos, että sen olisi ehdottomasti kannattanut rakentaa kunnon koulu. Erityisesti nyt kun koulutus on kunnan tärkein toimiala. Jesse Hilden kirjoitti asiasta erinomaisesti tänään Itä-Hämeessä. Nyt kaipaan Järviseltä vastausta kysymykseen MIKSI.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse kanssa ihmetellyt et mikä virka on kunnanvaltuustolla kun kaikki on kunnanjohtajan syytä. Koristeenako sysmässä kunnanvaltuusto on?

        Kokouksissa aina luki , että kunnanjohtajan esitys , jonka kaikki hyväksyi yksimielisesti ! Että meniköhän se nyt ihan näin ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse kanssa ihmetellyt et mikä virka on kunnanvaltuustolla kun kaikki on kunnanjohtajan syytä. Koristeenako sysmässä kunnanvaltuusto on?

        Joo, nimellisesti on, eläkeläisiä, maatalousyrittäjiä ja vastaavaa , joten kyllä konsulttia on tarvittu ja tosissaan, koska valtuustolta puuttuu tieto ja taito ja akateemisuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No, tässä on seuraava asia tärkeä muistaa.Ezellisellä valtuustokaudella kunnanhallitus ja valtuuston olivat kumpikin Kitkiöjoen ja Järvisen hyppysissä. Kokoomus, demarit ja sitoutumattomat eli nokkamiehensä Järvinen, Jukka Nurminen ja Bruun ja Elomaa pitivät tiukasti yhtä. Hallituksessa ja valtuustossa he pitivät tiukasti yhtä ja voittivat niukalla enemmistöllä kaikki äänestykset. Kouluasiassa valtuuston äänestys meni niin, että kaksi kokoomuslaista ei noudattanut Järvisen sanelua, seurauksena heidät erotettiin ryhmästä. Keväällä 2021 käytiin vaalit, joissa kokkarit menettivät yli puolet paikoistaan, samoin demarit ja kokoomuksesta erotettujen porukka perusti avoimen Sysmän, joka sai äänivyöryn. Keskusta säilytti paikkansa. Eli kyllä ennen kesää 2021 tehdyt päätökset on tehty tiukasti Kitkiöjoen ja Järvisen ohjauksessa paitsi koulun paikkaa koskeva päätös. Järvinen johti rakennustoimikuntaa ja hänen piikkiinsä voi laittaa sen, että koulusta tehtiin liian pieni. M&M on ollut sairaalloisen säästämisen ajajia. Sysmän kunnalla on niin vähän velkaa ja hyvä rahoitustulos, että sen olisi ehdottomasti kannattanut rakentaa kunnon koulu. Erityisesti nyt kun koulutus on kunnan tärkein toimiala. Jesse Hilden kirjoitti asiasta erinomaisesti tänään Itä-Hämeessä. Nyt kaipaan Järviseltä vastausta kysymykseen MIKSI.

        Höpö höpö. Puhut pehmosia. Ei kahta edustajaa irtisanottu kokoomuksesta. Itse ne lähti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo, nimellisesti on, eläkeläisiä, maatalousyrittäjiä ja vastaavaa , joten kyllä konsulttia on tarvittu ja tosissaan, koska valtuustolta puuttuu tieto ja taito ja akateemisuus.

        Älä puhu potaskaa, ei pidä paikkaansa! M. J sekö sitä Akateemisuutta toi kunnanvaltuustoon. 🙈🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö. Puhut pehmosia. Ei kahta edustajaa irtisanottu kokoomuksesta. Itse ne lähti.

        Ei heille taidettu antaa muuta vaihtoehtoa kuin erota, kun olivat eri mieltä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No, tässä on seuraava asia tärkeä muistaa.Ezellisellä valtuustokaudella kunnanhallitus ja valtuuston olivat kumpikin Kitkiöjoen ja Järvisen hyppysissä. Kokoomus, demarit ja sitoutumattomat eli nokkamiehensä Järvinen, Jukka Nurminen ja Bruun ja Elomaa pitivät tiukasti yhtä. Hallituksessa ja valtuustossa he pitivät tiukasti yhtä ja voittivat niukalla enemmistöllä kaikki äänestykset. Kouluasiassa valtuuston äänestys meni niin, että kaksi kokoomuslaista ei noudattanut Järvisen sanelua, seurauksena heidät erotettiin ryhmästä. Keväällä 2021 käytiin vaalit, joissa kokkarit menettivät yli puolet paikoistaan, samoin demarit ja kokoomuksesta erotettujen porukka perusti avoimen Sysmän, joka sai äänivyöryn. Keskusta säilytti paikkansa. Eli kyllä ennen kesää 2021 tehdyt päätökset on tehty tiukasti Kitkiöjoen ja Järvisen ohjauksessa paitsi koulun paikkaa koskeva päätös. Järvinen johti rakennustoimikuntaa ja hänen piikkiinsä voi laittaa sen, että koulusta tehtiin liian pieni. M&M on ollut sairaalloisen säästämisen ajajia. Sysmän kunnalla on niin vähän velkaa ja hyvä rahoitustulos, että sen olisi ehdottomasti kannattanut rakentaa kunnon koulu. Erityisesti nyt kun koulutus on kunnan tärkein toimiala. Jesse Hilden kirjoitti asiasta erinomaisesti tänään Itä-Hämeessä. Nyt kaipaan Järviseltä vastausta kysymykseen MIKSI.

        Tätä pitää kysyä kuntalaisilta, miksi siedämme tälläisiä ja vastaus on ettemme enää siedäkkään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse kanssa ihmetellyt et mikä virka on kunnanvaltuustolla kun kaikki on kunnanjohtajan syytä. Koristeenako sysmässä kunnanvaltuusto on?

        Mitä tehdään K. J joka ottaa kunniat itselleen ja ei osaa keskustella muitten kanssa rakentavasti. Tästä syntyy luottamuspula.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö. Puhut pehmosia. Ei kahta edustajaa irtisanottu kokoomuksesta. Itse ne lähti.

        Oliko se toinen mikä huijasi kuntaa kilometrikorvauksilla useita vuosia,ja jäi kiini.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä tehdään K. J joka ottaa kunniat itselleen ja ei osaa keskustella muitten kanssa rakentavasti. Tästä syntyy luottamuspula.

        Juurikin näin toimii ja seuraus sen mukainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliko se toinen mikä huijasi kuntaa kilometrikorvauksilla useita vuosia,ja jäi kiini.

        🚗 🙄


    • Anonyymi

      Valtuuston ei pidä olla tyhmä. Onhan se ollut, useassa asiassa. Ovat nielaisseet MjaM esityksiä jotka pvat olleet hylkyyn heti epärealistisena. Että toimintakeskuksesta 700 k muka, kauhea hinta, enintään 40k, se on vanha rakennus, seurakunta saa sen pitää. Jos kunnan hallitus ja valtuusto on antanut tuon pariskunnan johtaa heitä väärille päätöksille niin ne ovat vastuussa tekemistään päätöksistä vaikka ne olis vääriä. Valtuustossa on eläkeläisiä ja tavallisia pulliaisia, joten tueto taito taso on matala, samoin on hallitus.

      • Anonyymi

        Mikä tarkoittaa, että ennen kesää 2021 tehdyistä päätöksistä ovat vastuussa kokoomuslaiset, demarit, Bruun ja Elomaa. Keskustalaisethan olivat äänestetyistä asioista sillä hävinneellä puolella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä tarkoittaa, että ennen kesää 2021 tehdyistä päätöksistä ovat vastuussa kokoomuslaiset, demarit, Bruun ja Elomaa. Keskustalaisethan olivat äänestetyistä asioista sillä hävinneellä puolella.

        Ne ovat vastuussa, joiden kanta voitti. Tietenkin. Eivät hävinneet ole vastuussa päätöksistä joita eivät ole kannattaneet..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne ovat vastuussa, joiden kanta voitti. Tietenkin. Eivät hävinneet ole vastuussa päätöksistä joita eivät ole kannattaneet..

        Tämän kommentin otan talteen.

        Kun ensi kerran märisette omista päätöksistänne.

        Esim. Kouluasiassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämän kommentin otan talteen.

        Kun ensi kerran märisette omista päätöksistänne.

        Esim. Kouluasiassa.

        Voi onnenlantti sentään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi onnenlantti sentään.

        Voi jarru sentään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä tarkoittaa, että ennen kesää 2021 tehdyistä päätöksistä ovat vastuussa kokoomuslaiset, demarit, Bruun ja Elomaa. Keskustalaisethan olivat äänestetyistä asioista sillä hävinneellä puolella.

        Juurikin näin.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9970
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      409
      4353
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      90
      2996
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2855
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2658
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2654
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      153
      1845
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      71
      1700
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1620
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1423
    Aihe