Viron matkailu, kuivuiko virolaisten kauppiaiden kassat?

Anonyymi

Viron hallitus on päättänyt hädissään torstaina, että 16 Schengen-maasta tulijat pääsevät kesäkuun 1. päivästä lähtien Viroon ilman velvollisuutta jäädä karanteeniin. Suomi on yksi näistä maista. Asiasta kertoi Viron Urmas Reinsalu maan yleisradioyhtiö ERR:lle.

Herää kysymys miksi?
Virossa turismi on yksi maan tärkeimmistä vientituotteista, ja näyttää sille että suomalaiset on aika päästää rahastettavaksi koronapandemiasta riippumatta. Vaikka tartuntojen määrä on Suomessa ja virossa alhainen on syytä kaksi kertaa miettiä ryntääkö laivoille missä välimatkat ja surkea ilmanvaihto on otollinen viruksen leviämiselle.

Jos Suomen hallitus suosittelee kotimaan matkailussa ja mökeilleen matkaavia välttämään perheen ulkopuolisia kontakteja niin ei voi kuin ihmetellä jos Virossa matkaillutta ei aseteta 2 viikon karanteeniin kotiin palattua.

Nämä korona turistit ovat vaaraksi työpaikalle ja ympäristölleen. Nyt pitäisi laittaa jäitä hattuun. Suomalaisten ei ole syytä tukea Viron matkailuelinkeinoa ja Viron taloutta lähtemällä olut ostoksille Viroon.

Valtioneuvosto antoi 6.5.2020 periaatepäätöksen suunnitelmasta koronakriisin hallin- nan hybridistrategiaksi. Periaatepäätöksen mukaan voidaan erityisjärjestelyin järjestää yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa, jos turvallisuus voidaan varmistaa asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygie- niaohjeistuksen avulla.

Tämän ohjeen tarkoitus on tukea yleisötilaisuuksien, yleisten
kokousten ja kokoontumisten järjestämistä sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkoti- loissa turvallisesti koronaepidemian aikana. Ohjetta noudattamalla voidaan estää tar- tuntoja ja vähentää altistuneiden määrää. Ohjetta sovelletaan myös 1.6.2020 avatta- vien julkisten tilojen käytössä. Miksi tällaiset kokoontumiset sallitaan ilan karanteenia kotiin palattaessa lain laatijoiden silmien alla jos omiin ravintolihimme ei luoteta.

Vaikka Viro ei olisi se suurin riski niin Laivat jos mikää ovat paikkoja jotka voivat osoittautua virusligoiksi kun matkustajat ovat huonosti ilmastoiduissa sujetuissa tiloiassa tuntikausia. Näihin karjankuljetusta muistuttaviin ruuhkaisiin laivoihin meno saattaa olla kallis hinta eläkeläisille ja nuoremmillekin ja koitua askeleeksi koronaan sairastuneiden rekisteriin tai jopa kuoleman loukkuun.

Mitä hallitus aikoo tehdä Jos muualla rajoitetaan joukkokoontumisia niin miksi Suomi sallii tämäntyyppisellä matkailulla tuhota myönteisen käänteen pandemian hoidossa. Olutmatkailulle jarruja siksi kunnes tilanne todella korjaantuu,

Laivamatkaajat karanteeniin reissusta palattua ja hallitukselta toimia Suomen ja Viron väliseen liikenteeseen kuten Ruotsin ja Suomen rajalla. Kyse on myös meidän ei kaljakuskien terveydestä.

2

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suomessa suurten yli 500 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäminen on hallituksen linjauksella kielletty 31.7.2020 asti. Max 50 hengen kokoontumisrajoitusta pitäisi soveltaa julkisten kokoontumisten lisäksi myös YKSITYISEN ja KOLMANNEN SEKTORIN järjestämissä tilaisuuksissa, kulttuuri-, harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumissa sekä uskonnollisissa tilaisuuksissa.

      Sisätilojen ja alueellisesti rajattujen ulkotilojen, kuten huvipuistojen, eläintarhojen, kirjastojen ja elokuvateattereiden osalta turvallisuus varmistetaan asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen kautta. Sosiaali- ja terveysministeriö antaa ohjauskirjeen aluehallintoviranomaisille näiden rajoitusten toimeenpanemiseksi tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi tartuntatautilain nojalla.

      Herää kysymys mikä erottaa laivayhtiöiden tarjoamat huvi- ja päiväristeilyt ravintolapalveluineen maissa olevista huvipuistoista ja ravintoloista? Ei juuri mikään, ainoastaan se että osallistujat lastataan ja puretaan yhteisiin tiloihin (laivaan) Suomen maaperältä satamien kautta ja meno joka on maissa kiellettyä on vapaata kun laiva irtoaa laiturista. Melkoista kaksinaismoraalia jos kokoontumiset ja ravitolatoiminta sallitaan laivoilla mutta maissa olevilta toimijoilta se on rajoitettu.

      Vertailun vuoksi maissa toimiviin pikkuravintoloihin muutama esimerkki Tallinkin laivojen kapasiteeteistä. Silja Eurooppa 3013, Megastar 2800, Symphony 2852, Serenade 2852 asiakaspaikkaa jne. On selvää että kansainvälisillä vesillä mikään ei rajoita kokoontumisia laivojen yhteisissä tiloissa ja ravintoloissa mutta niihin osallistujat lastataan laivoille Suomen maaperältä suomalaisista satamista aivan valtiovallan nenän edessä. Uusimaa on edelleen ilman päivä- ja Viron risteilyitä tartuntatilastojen kärjessä.

      Matkustamista ei tarvitse eikä voikaan kieltää mutta satamissa olisi syytä tallentaa risteilylle osallistujat sekä Viroon matkaajat ja asettaa heidät palatessa kahden viikon karanteeniin. Onko meillä varaa menettää tähän mennessä saavutettu pandemiasta toipuminen Viron matkailun tukemisella.

      On käsittämätöntä jos Suomen hallitus sulkee silmänsä tällaiselta toiminnalta ja samaan aikaan maissa toimivat yritykset roikkuu ”löysässä hirressä” odottamassa milloin luukku jalkojen alla aukeaa.

    • Anonyymi

      Uudenmaan asukkaille tai ainakin Helsingin-Espoon-Vantaan pitäisi panna kielto Viroon matkustamisesta. Koronatartunnat ovat Suomessa pääasiassa tällä alueella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1356
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe