Mitä tekisit jos..

Anonyymi

Olet tehnyt viiden viikon työharjoittelun paikassa (päiväkoti), jossa ensimmäiset kaksi viikkoa sujui opetellen paikan tavoille, eikä vielä silloin ilmennyt mitään hankaluuksia valinnan, oman ohjaajan tai muun henkilökunnan suhteen. Kaikki sujui siis hyvin tähän asti. Sitten alkaa kolmas viikko, osaat jo nimet, toimintatavat pääpiirteittäin, olen perehtynyt työtehtäviisi ja alkaa näyttösuunnitelman tekeminen, havainnointi, retket yms. Saat jo enemmän vastuuta. Ja samalla alkaa selvitä henkilökunnan todellinen mielipide sinusta - ryhmän lapsille arvotetaan sinut kokeneempien hoitajien ja muun henkilökunnan tasolta täysin arvottomaksi. Lapsen kohdistaessaan kysyvän katseen kokeneeseen hoitajaan huonon käytöksensä jälkeen, tämä viestittää myhäilevän ilkikurisesti silmiänsä pyöritellen, että opiskelijalle voi käyttäytyä ihan miten vain, ilman seurauksia. Myös oma ohjaajasi, pk-johtaja(pk-ope) viestittää esimerkillään lapsille, että on ok tehdä ihan mitä vain tuolle. Olet saanut pienen pieniä vihjeitä ympäristöstä, että sinusta ei pidetä, mutta olet vain sulkenut asian pois, ja päättänyt tehdä työharjoittelun loppuun, jotta valmistut. Näytön aikana todellinen kiusaaminen vasta alkaa:

Olet retkellä 3 muun aikuisen kanssa (pk-johtaja, oma ohjaaja ja vakkarihoitaja) lapsia on noin kymmenen. Tehdään pitkä retki metsään, kävellään paljon - lapset väsyy - alkaa kiukuttelu. Yrität komentaa lapsia ja ohjata heitä parhaasi mukaan, mutta kukaan työntekijöistä ei tue sinua, vaan on esimerkillään näyttänyt lapsille että sanomisilla si ei ole painoarvoa. Sinä olet puun ja kuoren välissä. Sinun vastuulla olevat lapset juoksevat karkuun, ryhmän muut lapset ovat kiltisti. Tässä kohtaa sinulle naureskellaan muiden aikuisten taholta. Sinulle jätetään asia hoidettavaksi, vaikka et ole vielä valmis lähihoitaja, sinulla on näyttö, eikä asiaan puututa, koska sinulla on näyttö. Todetaan vain: ” me mennään edeltä, tule sitten kun saat lapset kuriin”. Hermostuminen alkaa olla edessä. Alat ahdistua, ärsyyntyä ja olet lähellä menettää järkesi. Lapset sylkivät, lyövät, eivätkä tottele.

Mitä teet? Miksi?

A) Ilmoitat päiväsi loppuvan tähän, hoitakaa itse paskanne. Lähdet kotiin.

B) Hermojenkin pettämisen uhalla viet aloitetun asian loppuun. Tietäen, että hylätty tulee. Sinut haukutaan alinpaan helvettiin ja kaikki on sinun syytäsi, sillä olet alalle soveltumaton.

C) Kaivat kännykän esille, alat viestittelemään ja ingnooraat koko paskan. Pitäköön itse tunkkinsa, minä en tee enää yhtään työtä tämän puljun eteen.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei tullut mieleesi neljättä vaihtoehtoa. Kuka hyvänsä aikuinen, ei tarvitse olla edes harjoittelija saati valmis ammattilainen, ryhdistäytyy ja ottaa lapset komentoonsa eikä jää näiden sylkykupiksi.

      • Anonyymi

        Hyvä pointti. Eli ilmeisestikin valitsit vaihtoehdon B.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä pointti. Eli ilmeisestikin valitsit vaihtoehdon B.

        Kaikki aloittajan vaihtoehdot ovat lapsellisia. Vaikuttaa siltä, että hänestä ei todellakaan ole alalle.
        Jopa isoäitini, jolla ei ole takanaan muuta kuin seitsemän luokaa kansakoulua, ottaisi homman haltuunsa yhdellä katseella.

        Mutta kuinka kävi näytön?


      • Anonyymi

        5 vaihtoehto: älä hakeudu alalle ollenkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki aloittajan vaihtoehdot ovat lapsellisia. Vaikuttaa siltä, että hänestä ei todellakaan ole alalle.
        Jopa isoäitini, jolla ei ole takanaan muuta kuin seitsemän luokaa kansakoulua, ottaisi homman haltuunsa yhdellä katseella.

        Mutta kuinka kävi näytön?

        Kiva kun vaivauduit vastaamaan. Et tosin kysymykseeni. Totean tähän vain, että sain enemmän irti tästä ketjusta, kuin mitä olisin saanut pähkäilemällä asiaa itsekseni. Sain mielenrauhan, eikä enää edes harmita. Kiitos siitä.


    • Anonyymi

      Nyt on siis pulaa kesäsiivoojista, kesäpäiväkotiavustajista ja elokuussa alkaa pula koulunkäyntiohjaajista.

    • Anonyymi

      Mä menisin kysymään neuvoja sekä opettajalta että työpaikkaohjaajalta. Heidän pitää ohjata sua semmoiseen suuntaan, että selviät näytöstä. Ja jos ihan hirveästi ...tuttaa, niin koulun terkkarin vastaanotolle lisäksi.

    • Anonyymi

      jatkaisin ja suorittaisin harjoittelujakson 5 viikkoa loppuun. Karistaisin päähäni pesiytyneet harhat, hankaluusmielikuvat, salaliittouskomukset ja sylkykuppifilosofiat vasemmasta korvasta ulos. Sellaista tuskin on edes todellisuudessa tapahtunut. Oman pään tuotoksia suurimmalta osin. Tuskinpa pk-johtaja uskaltaisi jättää taaperoikäisiä lapsia metsään harhailemaan. Häneltä lähtisi työ ja virkapalli samantien. Ikäänkuin pk-henkiiöstö telepaattisesti, silmiä pyörittämällä ja ilmeillänsä manipulois väsyneitä lapsia karkaamaan metsään ja nolaaman sinut. Epätodennäköistä. Onko sinulla vilkas mielikuvitusmaailma jossa tapahtuu näitä kuvaamiasi juttuja.

      • Anonyymi

        Hienoa! Ala ei tosiaankaan ole minua varten. Siitä voidaan olla jo yhtämieltä. Hetken piti sulatella asiaa, ennen kuin tulin järkiini ja katsoin peiliin. ;) Sieltä katsoi vastaan itseään kunnioittava ihminen, joka oppi tästäkin virheestä taas jotakin uutta.

        Mikä sopii toiselle, ei välttämättä sovi toiselle lainkaan. Ei muuta kuin kaikkea hyvää vaan valitsemallasi tiellä!


    • Anonyymi

      vartin päästä kävelet polkua pitkin edellä menevät kiinni. Pk-johtaja kysyy missä lapset ovat? Sanot että täällähän niiden pitäisi jo olla. Kymmenen minuuttia sitten lähtivät polkua pitkin taapertamaan. Siinä vaiheessa iskee paniikki. Ei sinulle mutta niille toisille.

      • Anonyymi

        😂👍🏻


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe