Aihe

Rippikoulun käymisestä...

Anonyymi

Hei, tota noin... Mulla on ens kuussa yks intesiivi jakso, ku koronan takii alku oli vähän mitä oli ja kaikkee ei voitu tehdä, mutta mulla on kysymyksii. Mä käyn siis päiväriparii, eli en siis käy mitään leiriä missä oltais oikein yötä tai sillee, perus juttui kuiteski tehdään.
Mut joo...

1. Mä oon unohtelevainen, ja pelkään ku pitäs muistaa jotain niistä rukouksista, koska niistä sitte sillä jaksolla kysellään, että yhtäkkiä meen lukkoon ja muut nauraa mulle. Mä pelkään etten sen takia pääse ripiltä. Mutta täytyyks ne täysin osata, vai riittääkö se että edes on yrittänyt??? 😭
2. Mitä muuta teitte intesiivi jaksolla?
3. Mulla pitäs just sillo intesiiviviikon lopussa alkaa todennäköisesti menkay, ja ns. "turhaan" ei saa olla pois, eli täytyyks mun ihan oikeesti pakosta olla kauheissa kivuissa siellä? Ja jos otat särkylääkkei mukaa, nii kai siitäki vedetään että vedät... No tiedätte mitä tarkoitan.
4. Kuinka paljon te jouduitte vihkoon kirjoittaa muistiinpanoja, ja mistä, miten tarvitsitte niitä jälkeenpäin?
5. Itse olen siellä vissiin sen ryhmän kans ehkä n. Klo 10-16, mutta kuin kauan teil oli?

Ja tää LIITTYY PÄIVÄRIPARIIN EI LEIRIIN!!!

10

72

  Vastaukset

  • Miksi kiusaat itseäsi rippikoululla?
   Et todellakaan tarvitse rippikoulua / kirkon aivopesua mihinkään.
   Kirkon opetus on huuhaata / kusetusta. Kirkko on oikeasti kiinnostunut sinun aivopesusta ja sinun tulevaisuudessa tienaamista rahoista.
   Kirkon jäsenet maksaa kirkollisveroa, joilla kirkko elää. Tämän takia, kirkko pitää aivopesua hyvin tärkeänä.

   Ps. Ei ole olemassa yhtään sellaista faktaa tai tosiasiaa, mikä antaisi aihetta edes epäillä jumalaa todeksi.

   Turkimusten mukaan, yli 60% papeista on ateisteja.

   • Tää on niin totta!


   • Miksi jumalasta pitäisi olla jotain todisteita? Eikö ihmisen oma kokemus jumalan läsnäolosta riitä? Kokemusasiantuntijuushan on päivän sana.


   • Oldie kirjoitti:

    Miksi jumalasta pitäisi olla jotain todisteita? Eikö ihmisen oma kokemus jumalan läsnäolosta riitä? Kokemusasiantuntijuushan on päivän sana.

    "Eikö ihmisen oma kokemus jumalan läsnäolosta riitä?"

    Kyse on virheellisestä tulkinnasta. Mitään jumalaa ei ole. Ihminen voi kokea mielikuvituksessaan just sitä mihin uskoo ja siksi uskontoa ei pitäisi opettaa kenellekään totena. Se saastuttaa aivotoiminnot.

    Terv. Mirka


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Eikö ihmisen oma kokemus jumalan läsnäolosta riitä?"

    Kyse on virheellisestä tulkinnasta. Mitään jumalaa ei ole. Ihminen voi kokea mielikuvituksessaan just sitä mihin uskoo ja siksi uskontoa ei pitäisi opettaa kenellekään totena. Se saastuttaa aivotoiminnot.

    Terv. Mirka

    "Mitään jumalaa ei ole."

    Tästäkään ei varsinaisesti ole mitään konkreettisia todisteita. Se, että jotain asiaa ei ole tieteellisesti ja aukottomasti todistettu ei automaattisesti tarkoita sitä, että ko. asiaa ei voi olla olemassa.

    Lisäksi on olemassa monia asioita, jotka ovat olemassa ainoastaan yksittäisen ihmisen päässä, eivätkä ne näy muille. Minä esimerkiksi pystyisin näkemään sinut ja kuulemaan puheesi, mutta en pysty näkemään ajatuksiasi, enkä "minuuttasi". Nuo asiat ovat pelkästään mielesi ja mielikuvituksesi tuotetta. Silti ne ovat olemassa.

    Ihmisen oman kokemuksen pistäminen mielikuvituksen tuotteeksi on helppoa, mutta jos joku sanoo pystyneensä nostamaan jumalan avulla suuren kiven (ja kivi todella on siirtynyt), niin loppujen lopuksi ainoa vasta-argumenttimme olisi se, että "eihän noin nyt voi tapahtua".


   • Oldie kirjoitti:

    Miksi jumalasta pitäisi olla jotain todisteita? Eikö ihmisen oma kokemus jumalan läsnäolosta riitä? Kokemusasiantuntijuushan on päivän sana.

    "Kokemusasiantuntijuushan on päivän sana."
    😅🤣😅🤣😅🤣😅😆


  • älä osallistu mihinkään uskonto-hömppään

  • Miksi helkuttia joku haluaa ripariin?

   Onko asiat oikeasti niin huonosti että jonkun pitää mennä ripariin, jotta saisi kavereita.

   Me pelattiin junnuina lätkää, jalkapalloa, pesistä jne ja kavereita riitti joka menoon. Ei tullut mieleenkään että lähtisin kirkon aivopesuun, jotta löytäisin sieltä kaverin.
   😂🤣😂🤣😂🤣

  • Hei,

   Minä olen vetäjänä yhdelle rippileirillä. En voi tietenkään teidän päiväkoulun vetäjien puolesta vastata, mutta kerron parhaani mukaan.

   1. Teillä on ilmeisesti ulkoläksyjä, joihin varmaan kuuluu näitä ihan yleissivistykseen kuuluvia maailmalla tunnettuuja rukouksia (Isä meidän, uskontunnustus, pienoisevankeliumi, Herran siunaus). Se ei ole mikään ongelma, jossei ne mene ihan tuosta noin vaan. Vetäjät kyllä auttavat, antavat seuraavan lauseen alkuja jossei ihan muista jatkoa. Jos sielltä pari sanaa jää välistä tai muuttuu mutta sisältö on oikea, niin ei kyllä mä ainakin läpi päästäisin. Enkä mä nyt tietenkään ketään laita tekemään koko ryhmän edessä niitä suorituksia! Ei kävisi mielessäkään. Ne saa käydä henkilökohtaisesti sanomassa ja voi yrittää useamman kerran. Joskus joku sanoi, että on helpompi kirjoittaa ku jännittää, niin ihan yhtälailla olen sen hyväksynyt. Ryhmässäni on ollut myös nuoria joilla on ollut autismia, aspergeria, lukihäiriöitä ja monimuotoisia oppimisvaikeuksia. Kenenkään ripari ei ole siitä jäänyt kiinni ja on mietitty, mikä olisi sellainen toimintamalli, joka olisi mukava suorittaa!

   2) Päiväleireillä intensiivijakso on koostunut ainakin mun päiväkoulussa yleensä oppitunneista, ruokailusta, toiminnallisesta tekemisestä ja ulkoilusta. Esim. jonkin verran teoriaa, sitten saatetaan ryhmissä tehdä näytelmä tai joku kollaasityö, kuunnellaan musiikkikappaleita ja pohditaan sanotuksia. Yksi päivä puhuttiin kuolemasta, käytiin hautausmaalla ja ruumishuoneella, bongailtiin eri logoja ja symboleja hautakivistä. Lopuksi kokoonnuttiin yhteen, porukka näytti kännykkästään mitä olivat bonganneet, mietittiin miksi siellä kivissä oli ollut sellaisia ja miksihän omaiset olivat niitä halunneet ja oliko niillä joku merkitys. Jokaiseen päivään kuului myös aina jokin ulkoleikki ja kilpatehtävä, joissa isoset olivat mukana. Joskus löin popcornit tulille ja loppupäivä katsottiin yhdessä leffaa. Joko leffaa Jeesuksesta tai muuten uskoon liittyvää leffaa, ja sitten keskusteltiin, että mikä oli leffan pointti, mitä päähenkilö teki oikein tai väärin jne.
   3. No mä en ehkä miespuolisena osaa ihan samaistua tuohon menkkajuttuun enkä oikein osaa antaa mitään järkevää neuvoa. Sanoisin vain, että ota omat särkylääkkeet mukaan. Ongelma on se, että vetäjä ei saa antaa sulle särkylääkettä. Tosin, mä oon kyllä tehnyt niin, että sanon "MÄPÄ NYT VAHINGOSSA UNOHDAN TÄMÄN SÄRKYLÄÄKEPAKETIN TÄHÄN PÖYDÄLLE JA KÄYNPÄ NYT VESSASSA. EN VOI ANTAA LUPAA OTTAA TÄSTÄ MUTTA JOS NYT SATTUISIT OTTAMAAN TÄSTÄ NIIN EN HUOMAISI SITÄ!" Mä oon kylä aina sanonut, että omat särkylääkkeet mukaan, mutta joskus joku on "vahingossa" joutunut ottamaan pöydälle unohtuneen särkylääkkeen. Jos vetäjä kysyy, miksi otat särkylääkettä, niin sano vain suoraan syy. En tiedä, tuntuuko se susta nololta.. Mä ainakin ajattelisin vain, että "aha, ok".
   4. Muistiinpanohommaan en oikein osaa sanoa. Muinoin yhdellä ryhmällä kerran kirjoitutin muistiinpanoja, koska olivat niin kovia meluamaan. Olivat niin ihana hiljaisia kun kirjoittivat :D Mä oon kyllä siirtynyt nykyisin siihen, että jos on rippikoulu vihko, niin tulostan valmiiksi ne muistiinpanot ja liimataan vaan sinne vihkoon. Sitten sinne vihkoon voi ottaa kuvia leiripäivän tapahtumista ja tulostaa jokaiselle muistoksi jne.. Että siitä tulee vähän niinku "rippikoulupäiväkirja". jota voi sitten joskus vanhana lukea muistojen kera. Oon jo ajat sitten luopunut "rippikoulukokeista", joita muinoin pidettiin, mutta jotkut ehkä pitävät niitä vieläkin.
   5. Mä muistelen, että yleensä on tainnut olla klo 9-15. Ja voin kertoa, että oli tuskaa herätä niin aikaisin! Mutta kun vedin päiväkoulua jonkun toisen vetäjän kanssa, jolle sopi paremmin aikaisemmmat ajat, niin pidettiin sitten noin aikaisin. Mutta oikeastihan tuo perustuu siihen, että rippikoululle on määritelty, että keston pitäisi olla kokonaisuudessaan 80 tuntia. Eli jos tuo kestää viisi päivää, tuosta saadaan sitten se 30h kasaan. Loput 50 yritetään kerätä esim. kirkkokäyntimerkinnöillä, ulkoläksyt korvaavat tietyn tuntimäärän jne. Näin vetäjän näkökulmasta mä en kyllä jaksa alkaa nipottamaan tuntimäärästä enkä viilaamaan pilkkua. Mun mielestä on tärkeää, että päiväkoulu on hyvä kokemus, saa kavereita ja voisi kokea seurakunnan toiseksi kodikseen ja työntekijät luottamuksen arvoiseksi.

   Toivottavasti tämä vähän avasi asiaa. Tsemppiä päiväkouluun!

  • Ei kuulu vetäjille rippikoululaisen lääkkeistä kysely. Kenellekään ei tarvi menkoista kertoa. Kipujen takia saa olla pois. Vetäjä rikkoo lakia, kun jättää särkylääkkeet saataville, oli vahinko tai unohdus.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   400
   25819
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16409
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   400
   15168
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   12964
  5. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   45
   2530