Kaksi ystävääni keskustelivat

Anonyymi

- Veljeni soitti. Hän on ollut vaimonsa omaishoitaja pitkään, ja tuttavat ovat kaikonneet kuka minnekin sinä aikana. Nyt kun hän on yksikseen, sanoi minulle, että hän ihan totta alkaa menettää puhekykynsä, unohtelee sanoja, eikä saa asioitaan puhutuksi, kun on ollut lähes itsekseen jo yli 3 kk kotona omissa oloissaan. Pitää oikein suunnitella sanottavansa, jos jonnekin pitää ottaa yhteyttä. Ikäihmisille tulee tällaisesta puolivankeudesta sellaisia seuraamuksia, joita ei ole etukäteen ajateltukaan.
Pitäisi löytää joku keskustelukerho!

- Tuo on niin totta, että puhumattomuus tai vain itsekseen puhuminen jo monen kuukauden ajan, aiheuttaa sanojen häviämisen, aiheuttaa arkuutta ottaa yhteyttä toisiin ihmisiin, mitähän muuta arkipäivän ongelmaa aiheuttaakaan vielä, jää nähtäväksi . Eipä nuo vanhusjärjestöjen yhteyden ototkaan mitään yksinäiselle anna. Parin minuutin pituinen kysely kerran kolmessa kuukaudessa, mitä hyötyä siitä on, vain merkintä järjestön papereissa, että yhteyttä on otettu.
Ihan pelottaa, minkälainen sotkuinen vyyhti on odotettavissa yksinäisten elämäntilanteissa, kunhan ruvetaan tosissaan suuria ikäryhmiä jälkipyykissä etsimään, ja kuntoa selvitetään. Järkyttää ajatuskin, kuinka pahaa jälkeä on vanhemmissa ikäryhmissä pelkästään mielenterveyden osalta. Kuka meistä selviää pienin vaurioin, on onnekas. Aika sen vain näyttää. Tulevaisuus pelottaa muitakin kuin vanhuksia.

6

<50

  Vastaukset

  • Vakavia mielenterveyden häiriöitä voi noin pitkä eristys aiheuttaa.

  • Korona tuli aika äkkiä, joten yksinäisyys tuli monelle yllättäen. Uusien harrastusten hankkiminen kotoa käsin ei ole ihan helppo juttu. Liikunta oli se jota pystyi lisäämään mutta kaikki eivät ole liikunta-ihmisiä eivätkä kaikki pystykään.
   Tämä oli meidä sota-aikamme.

  • Miksi aloitus on 50-palstalla, jos kyse on vanhuksista? - Nm. 50 ei ole

   • On hyvä ajatella laajemmin, myöskin vanhempiemme kannalta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    On hyvä ajatella laajemmin, myöskin vanhempiemme kannalta.

    Siinähän pääministeri onkin ollut esimerkillinen, nuori nainen, joka on suojellut yli 70-vuotiaita vanhojakin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siinähän pääministeri onkin ollut esimerkillinen, nuori nainen, joka on suojellut yli 70-vuotiaita vanhojakin.

    Meillä on tosiaan hyvä pääministeri.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Loppu tulee

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/de4f134c-da1b-45ba-88bd-47c1c70283ec Vihdoinkin Umpilla on tajuttu Jämsän heikon sijainnin merkitys bisnekselle. Vi
   Jämsä
   60
   1293
  2. Stefun sisko ja Sofia parhaat ystävät

   Stefun sisko laittanut ig storyyn videon Sofiasta sydämillä. Sofia laittoi ig storyynsa Stefun siskosta videota, Rapumestari ja pusuhymiö. Stefun sisk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   184
   1285