Vanhustenpalvelutaloissa asuminen lyhentää elinikää.

Anonyymi

Kun luulin saavani seuraa ja huolenpitoa, muutin kodistani yksityiseen vanhustenpalvelutaloon, luopuen kokonaan omasta kodistani. Mikä kauhea moka ja vahingonteko itseäni kohtaan muutto olikaan. Eikä asia ole enää korjattavissa. Että kun julkisuudessa ei kerrota totuutta siitä, minkälaista on elää vanhustenpalvelutalossa niin, eihän sitä voi tietää.
Niin yksin, kun mitä ihminen on yksityisessä vanhustenpalvelutalossa asuessaan, ihminen harvoin on niin yksin silloin, kun hän asuu omassa kodissaan. Talossa kyllä on kauniita seurustelutiloja sohvineen ja niille asetettuine tyynyineen mutta, noissa seurustelutiloissa ei juuri koskaan ketään ole niiden tyynyjärjestelyä sotkemassa, eikä upottavia lepotuoleja kuluttamassa niin, ja viihdykettä asukkaiden ahdistavaa yksinäisyyttä helpottamaan ei ole, viihdyttäjät maksaa, jos niitä pyytää esiintymään ja vapaaehtoiset viihdyttäjät harvoin yksityisiin vanhustenhoitolaitoksiin tulevat.
Kun jokaisesta hoivapalvelusta laskutetaan erikseen ja sen vuoksi hoivapalvelun saa vain pyynnöstä, se on tosi kauheaa ja pelottavaa, jokapäiväinen pelko on siitä, että kun kunto huononee, eikä enää pysty itse hoivapalveluja pyytämään niin kun, ei ole ketään joka huolta pitää siitä, että tarvittaessa hoivapalvelua saa. Ja että aina on loppumatta saatavana ne lääkkeet, joita joka päivä on määrätty käytettäväksi. Neljävuotta vanhustenpalvelutalossa asuttuani ja kuunneltuani asukkaita, jotka apua huutavat tunnista toiseen saamatta apua, olen tullut siihen johtopäätökseen, että näiden asuntojen tärkeimpänä tarkoituksena on, saada mahdollisimman tehokkaasti ja huomaamattomasti asukkaiden elinikää lyhennettyä ja koko yhteiskunta on tässä mukana koska, tälläinen asuminen on maassa sallittua ja hyväksi mainostettua, eikä julkisuuteen ilmitulleista asukkaiden hoitolaiminlyöneistä ole ilmoitettu, kenenkään näihin ihmisoikeusloukkauksiin syyllistyneen saaneen tuntuvaa rangaistusta.
On jotenkin outoa ja kummallista tämä suomalainen vanhustenhoito, kun on kun maa huonolla vanhustenhoidolla tarkoituksellisesti rankaisisi kansalaisiaan siitä, kun kansalaiset elävät vanhoiksi? Ja rasittavat maan taloutta.

48

3143

  Vastaukset

  • Ikävä kyllä, takanapäin ovat ajat jolloin hoitokodeissa oli sen kuntoisia ihmisiä, että olisi ollut seuranpitäjiksi. Hoitopaikkoja ei ole riittävästi, eikä yhteiskunnalla varaa. Kaikki, jotka vielä vähänkään kykenee kotonaan asumaan, ei ole oikeutettu hoitopaikkaan.
   Muistisairaat voinevat vielä liikkua mutta muuten saattavat olla enemmänkin häiriöksi. Jos joku keskustelemaan kykenevä on hoidossa, hänen fyysinen kuntonsa on jo huono. Joka maksaa itse hoitonsa, ehkä tuhansia euroja, voi päästä yksityiseen hoitokotiin, vaikka ei täysin raihnainen ole. Seuraa sieltä ei juuri saa kun muita parempikuntoisia ei ole.

  • Omaiset eivät halua puhua hoidon laadusta julkisesti kun läheinen on elossa. Asiallisesta valituksesta tai asiantilan korjauspyynnöstä tulee "kohtelias" rangaistus, joka kostautuu hoidokille ja omaisten osallistumista rajoitetaan. Ei siis paljon paranna hoidokin oloa, onko vierailevia läheisiä tai ei. Innokkaat kävijät pannaan äkkiä kuriin.
   Hyviä hoitajia on suurin osa, mutta joukossa on työhönsä tympääntyneitä. Väkisinkin tulee epäilys, että virkikkeettömyydellä, liikunnan vähyydellä ja liiallisella lääkityksellä tarkoituksellisesti huononnetaan mahdollisimman nopeasti esim. muistisairaan kuntoa, on helpompi hoitaa sänkyyn kuin pitää hoidokki kävelykunnossa höpöttelemässä ja kuljeskelemassa siellä täällä.
   Tuo sänkypotilaan toistuva avunhuuto on sydäntäsärkevä, kylmät väreet menevät kun sitä kuuntelee. En tiedä onko siihen ratkaisuna muuta kuin rauhoittavat lääkkeet, kivuistako huutavat vai yksinäisyydestä.
   Lukujärjesteyksessä seinällä on lueteltu tapahtumia, mutta kun menen paikanpäälle seuraamaan, se onkin peruttu, tulee mieleen että oliko edes suunniteltu pidettäväksi.
   Kun luin aloituksen ja kirjoitan tätä, itken. Toivon sydämestäni, että löytyisi muutama vastuullinen hoitaja, jotka takaisivat hoitopalveluiden ja lääkkeiden saamisen aloittajalle.

   • Älä itke! Kyseinen sukupolvi panosti nimenomaan ihmisiän nostamiseen. Eivät vain osanneet ennustaa, mikä on seuraus kemiallisesta ihmisiän nostosta.

    Eikä siitä ole iloa tai hyötyä kenellekään!


   • Tätini sai kävellä loppuun asti vaikka välillä kaatuikin ja naama oli mustana. Ei tullut mieleenkään moittia siitä hoitajia . Pääasia että sai rollaattorin avulla kävellä.hän eli liki 97 vuotiaaksi.


  • Aloitus on huono provo, se käy selvästi ilmi monestakin kohtaa.

   Mitä näillä yritetään saada aikaan? Pelkoa, vihaa, kapinamieltä ym., joilla asioita ei saada muuttumaan, jos siihen tarve on.

   Tapoja vaikuttaa on monia, nämä tällaiset eivät niitä ole.

   • Eikä turhasta ”tapoja vaikuttaa on monia” sanomisista ole mitään hyötyä, kun ei ole mitään konkreettista. Mitkä tavat vaikuttavat?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eikä turhasta ”tapoja vaikuttaa on monia” sanomisista ole mitään hyötyä, kun ei ole mitään konkreettista. Mitkä tavat vaikuttavat?

    Esimerkiksi suhtautumistapa eli asenne. Asiattomien törkyjuttujen kertominen julkisilla palstoilla ei auta mitään eikä ketään. Kipeä mieli saa siitä ehkä jotain fiilistä, josta tervehenkinen ei tiedä eikä tajua. - Nm. Asenne ratkaisee


   • Samaa mieltä.


   • Tuostahan puuttui huonoruka.
    Laitos ruokaa ja vähistätarpeista tehtyä.
    Moneen kertaan lämmitettyä ja tarjoilessa yleensä vain haalea.
    Osaamattomia ruuanlämmittäjät eivät osaa käyttää uuneja.


   • Aloituksessa kerrotaan täyttä totta, koko vanhustenhoito ajoi todella pahasti karille silloin kun päättäjät keksivät, että vanhainkodit lopetetaan ja että kaikki hoidetaan kotiin.
    Syntyi tämä nykyinen kaaos, kh.n henkilökunta juoksee kieli vyön alla paikasta toiseen ilman minkäänlaisia ruoka-ja tai vessataukoa.
    Tähän ei varmasti tule mitään muutosta syntyi uusi siten tai ei!
    Tästä asiasta olisi paljonkin sanottavaa, mutta ei sanomastani ole mitään hyötyä, joten jätän tämän tähän!


  • Yritän kitkutella kotonani niin kauan kuin pystyn. Jos lähtisin "vapaaehtoisesti" yksityiseen hoitokotiin, säästöni riittäisi puolen vuoden asumiseen (minipalveluilla ehkä vuodeksi), sen jälkeen heittäisivät ulos kunnan hoitokotiin (jos paikkaa edes löytyisi), koska eläkkeeni ei riittäisi enää kuukausmaksuihin.

   • tänään tuli ohjelma viimeinen syksy tv1 ja kas 2 kuukautta "hoidossa" ja noutaja.


   • Anonyymi kirjoitti:

    tänään tuli ohjelma viimeinen syksy tv1 ja kas 2 kuukautta "hoidossa" ja noutaja.

    Käsittämättömän kommenttisi sitaateista hoidossa-sanan ympärillä saa sen käsityksen, että kommentoijan käsityskyky on alentunut. - Nm. Noutaja tulee kaikille


  • Onhan se niin, että suurin osa vanhuksista jotka palvelutaloon joutuvat, heidän kuntonsa romahtaa pikkuhiljaa. Sekä henkisesti ja fyysisesti. Virikkeettömyys ja suoranainen yksinäisyys ovat joka päivää, maksaisi siitä vaikka kuinka paljon kuukaudessa. Myös tiettyjen hoitajien suoranainen empatian puute aiheuttaa isoja ongelmia.

   • Suurimmalla osalla, jotka laitoksiin joutuvat on kunto romahtanut jo aikoja sitten. Ei se kotonaan yksin asuminen mitään virikkeitä tarjoa. Sinne jäävät sänkyjensä pohjalle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suurimmalla osalla, jotka laitoksiin joutuvat on kunto romahtanut jo aikoja sitten. Ei se kotonaan yksin asuminen mitään virikkeitä tarjoa. Sinne jäävät sänkyjensä pohjalle.

    Ihan samanlaista meininkiä Mielenterveys kuntoutujien asumis yksiköissä nuorillakin


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ihan samanlaista meininkiä Mielenterveys kuntoutujien asumis yksiköissä nuorillakin

    Edunvalvojat ei pidä potilaan/asukkaan puolta.
    Tiliotteesta ei ota seppäkäänselvää ja nostoja ei ole eritelty, sanoo vain että edunvalvonnassa on oma tyyli.
    Ärhentelee kun alkaa peräämään menoja.
    Yleinen edunvalvoja.
    Pitäkää omaiset huolta.


   • Romahtaahan se kunto kun jäädään odottamaan että toiset viihdyttävät, liikuttavat, ym. ym. itse ei muka tarvitse missään asiassa oma-aloitteinen olla. Kyllä oman kunnon ylläpito kuuluu jokaiselle itelleen iästä riippumatta. Toinen asia sitten on, jos apua tarvitsee, mutta täytyy osata itse pyytää palvelutalossakin, ei kai sielläkään, kuten ei muuallakaan, ihmiset ajatuksenlukijoita ole. Palvelutalo on palvelutalo silloin kun osaa pyytää ja on varaa palveluihin, turha valittaa jos ei osaa tai ole varaa palveluihin, silloin on väärässä paikassa. Mutta tuntuu olevan niin, että vaikka mitään muuta ei osata/pystytä, niin valittaa osataan ja pystytään, tympii tuo jatkuva ininä ja valitus.


  • Murhakartanobisnes voi hyvin...mitenköhän Salossa?

  • Yllättäen palvelutalossa pysyy hengissä niin pitkään kuin pankkitililtä löytyy rahaa 5000 € kuukaudessa palvelunaksuihin.....sitten kun rahat loppuu niin käy huonosti.

   • "Yllättäen..."
    Taitaa olla valitettavan realistinen kommentti, paitsi 'törkyinen' niiden mielestä, joita noiden rahojen saalistaminen kiinnostaa.


  • Keskimääräinen asumisaika palvelutalossa on kolme vuotta tilastojen mukaan, se ei tarkoita sitä automaattisesti, että kuolema tulisi kolmen vuoden jälkeen, se voi tulla jo vuodessa. tai kuuden vuoden päästä. Asumisaika jää yleensä lyhyen puoleiseksi.

   • Se riippuu ihan paljoko pankkitilille on rahaa..


   • Anonyymi kirjoitti:

    Se riippuu ihan paljoko pankkitilille on rahaa..

    Kaikki käydään läpi sentin tarkkuudella


   • Aijaa, olen asunu yli neljä vuotta enkä viellä ole kuollut. Taitaa olla asenteissa muutoksille aihetta sillä minä viihdyn hyvin. Tosin tämä korona aika hirvittää toisia niin ollaa puhelin yhteydet pidetty kunnossa.
    Liikunta ulkona noin 4-8 km päivässä ja vanhusten vapaa ajan harrastuksia edestävien johtokunnassa mm tanssi orkestereiden valinnoissa jne lopettaisin sen homman mutta kun eivätkä päästä pois... haluaisin vaihteeksi omaa aikaa lisää lähinnä yhteyksien pitoon lasten ja lastenlasten kanssa. Vaikka ei sen minun vika ole etteivät he vuorostaan vieraile =)
    Hyvät harrastukset ja liikunta vaivasenakin pitää mielen pirteänä ja ei tarvitse pilleitä niellä niin paljoa.


   • Tuo on varmaan totta. Tästäkin paikasta on joka vuosi lähtijä/lähtijöitä. Tänäkin keväänä käytävän toiselta puolen. Itselläkin kuolemaan johtavat sairaudet, joten jonossa ollaan. Täällä asutaan ns. yksiöissä ja maksetaan normi vuokraa ja palvelut järjestetään tarpeen mukaan joko julkinen tai yksityinen sektori molempia käy täällä. Hiljaista on,toisaalta hyvä. Pari kertaa vuodessa jotain tapahtumaa. Minulla on vieras käynyt noin kolme vuotta sitten viimeksi. Eikä taida tässä elämässä enää toista tulla, en ainakaan odota niin ei turhaan pety. Joidenkin luona vieraillaan jokseenkin säännöllisesti. Kun terveys pettää eikä enää ole sitä sopivaa seuraa niin unohdetaan jokseenkin täysin. Jos kuolen tähän asuntoon niin voin olla kuukausia kuolleena ennen kuin huomataan mitään. Siivoojalle vissiin kovempi homma päästä hajuista eroon. Ei kannata tulla vanhaksi ja sairaaksi ja unohdetuksi. Joskus on ollut mielessä että pitää tappaa itsensä niin kaun kun siihen jotenkin pystyy. Ottaa vaan joskus niin helvetin lujille. Kuolema on paras kaveri, se ei hylkää ketään kaikki se ottaa mukaan, niin köyhät kuin rikkaatkin.Älkää surko hyljätyt , kuolema ei hylkää meitä koskaan. Se vapauttaa meidät tuskasta pelosta ja kärsimyksestä . Helvettiä ei ole paitsi monella ihmisellä täällä maan päällä ollessa. Sitten se näkee mitä tulee vastaan vai onko sama pimeys ja tyhjyys kuin ennen syntymää. Pappi sanoo: maasta sinä olet tullut ja maahan sinä jälleen palajat. Aamen.


  • Nämä ns. Tehostetun palveluasumisen asumisyksiköt (TEHPA) ovat kunnille sen verran rahakasta toimintaa, että näihin hoitopaikkoihin valittavat vanhukset valitaan juurikin sen mukaan, millainen varallisuus heillä on. Muun muassa Haminassa revitiin varakkaat vanhukset jonon ohi näille paikoille, tähän Valvira joutui puuttumaan, sillä kaikkien vanhusten pitäisi olla samalla viivalla jonottaessaan hoitopaikalle. Ääneen tätä ei tietenkään myönnetä, mutta itse oman äitini kohdalla toiminta kunnan puolelta oli todella härskiä. Omaan elämäntilanteeseeni olisi sopinut, että hoidan äidin loppuun saakka kotona, niin kuin olin tehnyt jo vuosia, mutta kunnalle ei. Äidillä oli pankkitili ja osake, joten kunnan puolelta erinomainen asiakas, koska likviditeettiä löytyy. Koska yksi lapsista oli erimielinen hoidosta, oli kunnan seuraava liike siirtyä hyökkäykseen. Äiti haettiin edunvalvontaan ja sisarruksien välit myrkytettiin aivan perättömillä puheilla niin, että kunta sai avoimen valtakirjan hoidossa ja varallisuudessa. Äiti siis palvelutaloon ja kustannukset pilviin. Piti olla niin hyvää hoitoa, mutta puolessa vuodessa ainakin viisi virtsatietulehdusta ja kunnon romahtaminen niin, että saattohoitoon puolessa vuodessa. Ei näissä laitoksissa vanhuksia hoideta, niitä säilytetään ja tehdään varallisuuden viimeiset iltalypsyt, aivan laillistettua vapauden riistoa ja ryöstöä, ja huomaa, että hoitoon ei enää paljon panosteta. Kun vanhukselta saadaan henki pois, katsotaan jonosta seuraava sopiva asiakas. Tämä on Suomi tänä päivänä.
   Tämä tarina on tosi, eikä ainoa...

   • Ehkä olisi äänestyskopissa vuosikymmenten kuluessa kannattanut miettiä millaisten seireenilaulajien laulajille äänensä antaa.


  • Tervetuloa hoitoon saattohoito odottaa kutsuu sinut kirkkomaa hoidamme ammattitaidolla kaiken asiakas putsattu 90%

   • Eiköhän näiden pörssinoteerattujen hoitolaitoaten päällimmäinen. Tavoite on kypsää asukkaat rahoista tehoryöstöllä..


  • Yksityiset pörssissä olevat hoitolaitokset ovat pelkän rahan perässä. Kyllä sen jo järkikin sanoo, että silloin pitää tehdä tulosta eikä miettiä vanhusten virikkeitä.
   Valitettavasti pienet hyvät yksityiset yrittäjät alalla eivät pärjää näille jäteille ja jos pärjäävät jätit tarjoaa rahaa ja ostavat hyvämaineisen yksikön itselleen. Kunnalla ei ole tarkoitus tuottaa voittoa vaan hoitaa asiakkaat /asukkaat mahdollisimman hyvin.

   • Anoppini oli aikanaan kohtalaisessa kunnossa iästään ja perussairauksistaan huolimatta. Henkisesti myös virkeä. Kodinhoitajat yrittivät puhua häntä palvelutaloon, kun hänellä oli varakkaan näköinen koti. Yksi ystävättäristä oli päässyt kunnan tukemana hoivakotiin. - Hän kuvitteli palvelutalon olevan jotain korkeatasoista hotellielämistä, ja täyttä palvelua, ja että kunta hänenkin kustannuksensa maksaisi. - Selitin hänelle, mikä muuttuu ns. palvelutalossa omaan kotiin verrattuna, ja että jokaisesta asiasta erikseen peritään myös maksu. Muutaman keskustelun jälkeen siitä ei sitten enää puhuttu. - Lisäksi kunnalliset kodinhoitajat väittivät kiven kovaan, ettei hän tulisi saamaan eläkettä saavan hoitotukea, mutta kylläpä vain sai, ja lopulta vielä korotettua hoitotukea. - Luulisi hoitohenkilökunnan olean perillä asioista, ennenkuin alkavat neuvoa mitä sattuu, ja ohjaavat ihmisiä pois avun piiristä, tai kalliiden yksityispalvelujen varaan.


  • Kunnallisen avun valitsen kun sitä alan tarvitsemaan mutta vielä tämä äijä itse tekee ostokset ja siivoo joskun asunnonkin=)
   On täällä yksityisiä "maksa ja valita" yrityksiä jotka vihaa minua kun autan toisia sillä samalla kun otan autoni ja ja menen ruokaostoksille niin ostan naapurillekkin samalla. Mukaan ostoksille en koskaan ota vanhuksia, lähinnä turvallisuus syyt estävät ja vastuu on aina kuljettajalla.
   Henkilökunnalta olen saanut vihjeitä heikommin pärjänneistä ja kukaan ei ole valittanut että heidän omasten kanssa yhteis työtä teemme niin samalla välttyy varkaaksi epäilyiltä jos joltakin katoaa jotain. Vanhuksilla on tapana piilotella kallauksia ja sitten unohtavat mihin piilottavat ja sit ne kadonneet löytyy useimmiten.
   Itse on varasta mutta vaikeuksia on siinä mielessä että kun teen heille ostoksia, apteekkiin tai muualle niin pitäs muka ottaa vaivan palkkaa ja aitokulutkin ja olen saanut asiani niin että laskujen mukaan tilitys kuntoon omaisten kanssa ja he päättävät kanssani kohtuullisen korvauksen suhteen.
   Yksityiset hoito yritykset johto käy joskus soittamassa suuttaan mutta olen tehnyt heille selväksi ettei heillä ole asiaa puuttua jo nuorena oppimaani sotainvaliidien tukemiseen joka jatkuu edelleen vaikka ei vammaisia olekkaan niin autamisen tahto on edelleen luonnollinen tyylini.
   Muutamia yksityisten palveluksessa olevia hoitajia olen kuunnellut kun on aikaa niin keskustelemme ja aina kun joku esittää itseään hoitamaan minua kun alan tarviimaan apua niin teen selväksi että kunnalle sit niin saatte minusta valittajan=)
   Huumoria on pakko omistaa jotta ei suru pääse masentamaan korona aika ei oo vielä lähelläkään loppua...

   • "Yksityiset... johto käy joskus soittamassa suuttaan..."
    Ei ole härskiydellä äärtä ei rajaa.


   • Niin ymmärsinkö oikein että omaiset olisivat halukkaita maksamaan vaivanpalkkaa,mutta et halua vastaanottaa sitä.Kuitenkin sovit omaisten kanssa korvauksesta?Kyllähän sitä korvausta mielellään ottaisi itse kukin jos toinen osapuoli älyäisi maksaa,mutta kun vanhat osaa olla niin ovelia ja nuukia että kiittävät vain kyydistä ja paiskataan ovi sitten kiinni!Ei kukaan taho tee ilmaista työtä nykyään,pelkän naapuriavun nimissä!Ei ole auton polttoaineet ilmaisia,eikä auton käyttö ja avustaminen muutenkaan.Aikakin on rahaa.


  • JK.
   En voi niin hyvin kuin teksti ilmaisee sillä sydän on rasittnut ja sappikiviä eivät voi äijältä poistaa ja työpaikka onnettomuudessa rikkoutunut välilevy ja siitä irronnut palanen hermoradan sisällä kiusaa
   MUTTA
   olen opetellut ottamaan vastukset samalla tavalla kuin he, joukosta poistuneet sotavammaiset sukulaiseni että mitä kovempi vastustus niin sitä ankarampi huumori ja järjestys korvien välissä! Noh, joskus sekin hermostuu.... itselleen....

  • Totta joka sana, olen omin silmin nähnyt mitä se on. Nälkään kuolisi äiti jos en veisi välipalaa. Hoito ei samaa kuin juhlapuheissa ja sen puuttumisesta syytetään äitiä. Jos "lääkäri " on lomalla n.75v ei hänelle tarvi sijaista. Eikä niin vanhalle voi antaa kipulääkettä.

  • Keski- ja etelä-Euroopassa vanhukset aasuvat omissa kodeissaan tai jonkun sukulaisensa, yleensä oman lapsensa ja tämän puolison luona ja jos jossain hoitokodissa, onpa julkinen tai yksityinen, on ihan yleisenä ja kaikkien hyväksymänä tapana, että omaiset käyvät usein ja huolehtivat apua tarvitsevista monin tavoin, siis myös siellä hoitokodissa. Suomessakin on tätä, mutta ei niin automaattisesti. Meillä suuri maalta- ja jopa maastamuutto aiheutti sen, että vanhusten omaiset asuvat usein hyvin kaukana kaikki tai sitten sen yhden, lähellä asuvan lapsen, tai hänen puolisonsa, kontolle jää koko vastuu.

  • Monet vanhukset huutavat apua, kun ovat janoisia ja tai kuset ja ps,,ka,,t housuissa, tai lääkkeet poltavat mahaa,, tiedossa on monenlaisia ikäviä jopa törkeitäkin asioita...

  • Eri kuntoiset ja erilaisista viitekehyksistä tulevat ihmiset eivät myöskään voi löytää
   itselleen sopivia keskustelukumppaneita. Hoitajat tietenkin keskittyvät hoitoa tarvitseviin.

   • itse muutamassa käyneenä olen todennut että periaatteessa tasot lähentelee nykyisiä avovankila tasoja niissä ei van tarvitse maksaa palveluista,tai siis periatteessa yhteiskunnalle pitää. mutta on väärin että ikänsä veroja maksaneet ihmiset joutuvat suht huonolla ruokavaliolla ja hoidolla kitutaa pienessä kopperossa..kuinka käy meidän jotka ovat nyt viisikymppisiä? veroja kiristetään mutta ainoastaan yksityisellä vakuutuksella saat palvelutasoa..kuten äitini sanoi..kotona niin kauan kun lähtee kuin torakka seinältä kitumatta.


  • Kauhean surullista luettavaa. Tuo on meillä kaikilla edessä, jotka vanhaksi elämme.

   • Mitä ajattelit? Pysyä ikuisesti nuorena, joka kevein askelin päivästä toiseen harrastaa virikkeellisessä elämässä? Pysyä sileänä ja kuivana. Sipsutellen sievissä aamutossuissa toisten sievien kanssa.

    Hoitajattaret herkästi ja hellästi hymyillen seuraisivat askelianne. Kevyesti ohjaisivat teidät maistuvan brunssin äärelle ja tarjoaisivat ihanat eväät.

    Jaa-a, totuus on toisenlainen!


  • Yks. tai kunnaliseen hoivakotiin kannattaa muuttaa silloin kun ei enään toimintakyky riitä kodissa olemiseen. Yksinäisyys on yleistä nykyään hoivakodeissa sillä asukkaat ovat usein niin huonokuntoisia tullessaan että pysyttelevät sängyssä pääsiassa. Lisäksi on huomioitava nyk. hoitajamitoitus sekä hoitajien laajentuneet toimenkuvat jossa mahdolinen virikeaika käytetään siivoamisessa tai keittiössä.

   Virikkeittä tulisi olla enemmän, joillain kunnan toimijoilla on erikseen viriketyontekijä, fysioterapiaa sekä ulkoiluttamista. Kaikissa kunnissa tilanne ei ole sama ja nojataan vahvasti vapaaehtoisuuteen ja järjestöihin kuten SPR.

   Jos oma toimintakyky on hyvä niin kannattaa tuoda esille henkilökunalle että haluaa esim ulos tai jotain virikettä, esim värittämistä. Hoitajat ei välttämättä kiireen keskellä huomio ks. asioita vaan keskittyvät perushoitoon.

   Tehostetussa palveluasumisessa asukkaan rahat tulee riittää hoitamiseen sekä hänelle tulee jäädä ylimääräistä käteistä ja tämä vastuu on ulkoistettu henkilökunnalle. Hoitoraha, asumistuki ja eläke kattavat nämä . Rahat tulevat yhteiskunnan varoista eli Kelasta.

   Teoriat rahastuksesta, saattohoidosta kun tilit tyhjenevät ovat tietämättömän ihmisen teesejä, jolla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Ihmisille ominaista on paisutella ja kauhistella asioita ottamatta selvää asioista näkyy hyvin tässäkin langassa.

   • SPR on Soroksen huorarahoilla kansaa kusettavaja jihadistisia matjuja tänne roudaava rikollisjärjestö.


   • Anonyymi kirjoitti:

    SPR on Soroksen huorarahoilla kansaa kusettavaja jihadistisia matjuja tänne roudaava rikollisjärjestö.

    ps. SPR:n veribisnes!!! Suurta kusetusta.


  • >>
   “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan
   >>
   Yle

   https://yle.fi/uutiset/3-11433976

  • Vuosia sitten ei äidillämme ollut koronaakaan. Terveyskeskuksen vuodeosastolla kuitenkin morfiinilla lamaannutettiin hengitys.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Torppa sairaalaan

   Kas kas..oliko ullatus, että taas tapahtuu..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   61
   1485