Säästötili

Anonyymi

Hei, olisin kiinnostunut säästää ylimääräistä rahaa tuottavaan säästötilin ja olen etsinyt sekä katsonut eri pankkien säästötilejä ja törmäsin pankkiin nimeltä INTUS olisiko mahdollista saada lisätietoja kyseisestä pankista.

2

1633

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Eipä ole normaali suomi24:n kiertävä dosentti tai trolli tätä avausta viitsinyt kommentoVoihan olla ettei ole lisättävää tai ainakaan kokemusta siitä kuinka jotain sijoitettavaa voi jopa jäädä.

   Juuri itsekin vasta nyt löysin tuon saman Intus-pankin ja mietin samaa. Joka ikinen päivä on joka tapauksessa muutenkin arvokas. Mutta jokainen päivä voi olla menetettyä rahaa, ja päivä koostuu vieläpä tunneista ja minuuteista. Jokainen jahkailtu tuntikin on rahaa. Mieti sitä, sosiaalitukia huijaava talousnero.

   Niinkuin aina, vaikeaa on luottaa jos joku kehuu tai mollaa että mikä siellä on takana motivaationa. Kaikenlaiset luottotiedottomat tyhjäntoimittajat jakavat kyllä auliisti fantastisia sijoitusvinkkejä, ja samaan aikaan heidän oma taloudenpito on kuin uppotukki koskessa (ts. hallitsematon katastrofi). Mitä pitää ylipäätään ajatella ihmisestä joka ANTAA luottotietonsa mennä retuperälle?

   Kaikessa sijoittamisessa luulen että jokaisen pitää opetella oma vaistonsa ja se voi olla erilainen kullakin, ts. erilainen, ei parempi tai huonompi. Intressit ovat erilaisia, samoin tuotto- vs. riskiodotukset ja kun päälle pannaan ihmisten yleisesti eritasoinen laskutaito ja älykkyys ja jopa oman äidinkielensä taito on mielestäni suorastaan solvausta sanoa että ollaan kaikki samanlaisia (viitaten virheellisesti johonkin demokraattiseen periaatteeseen, joka otetaan käyttöön silloin kun itselle sopii, muulloin toimitaan omilla ehdoilla).

   Tässä nyt tuli jotain vuodatusta jota tunnen kun läheiset ihmiset eivät ymmärrä omien visioiden arvoa, tarjoten vain omiaan ja minun vastaavathan eivät ole siis samassa asemassa? Alan uskoa että epätoivoinen, mahdotonkin visio on arvokas sinänsä jos se on oma ja itse löydetty, verraten siihen että kuuntelee jonkun suomi24-oraakkelin (kertaa millainen käsitys minulla on semmoisista) rikkiviisautta. Aiheesta sivuten lisään vielä vähän aiheestakin:

   Tätä Intussiahan voit kokeilla vaikka tonnilla. Se yleisesti jankutettu värssy on kyllä että hajauttaminen tuo turvaa, ja jos yksi menee myttyyn jäävät muut vielä pystyyn. No, luin että Mongolian pankki tarjoaa jotain viiden prosentin korkoa jos valuutta on dollareissa, mutta omalla valuutallaan jotain 18%. Ja juu riskiä sisältyy, mutta lotossakin on suuri riski hävitä rahansa ja kukaan ei siitä piittaa. Tarkoitan nyt sitä, että kaikki varat jotka ovat sijoitettu muualle kuin mainittuun esimerkkiin tuottavat vähemmän. Kaikkien varojen muualta odotettu "takaisinmaksuaika" (vaikka käytän tässä termiä väärin) on pidempi, voit itse laskea. Kun riskisijoitus on tuottanut oman pääomansa verran (eli tuplannut itsensä) on kai kiinnostavaa kuinka kauan siihen menee. Tosin järkevä kompromissi on kai aloittaa tuotoilla jotka ylittävät sentään inflaation, joka on tällä hetkellä matala mutta puskuria kannattaa alkaa kerätä.

   Inflaation ylittävä tuotto riippuu työttömyydestä. Talouden lainalaisuuksiin kuuluu että työllisyyden parantuessa ihmisten ostovoima kasvaa jolloin on hinnankorotuspaineita mikä purkautuu hintoihin kun kaikilla alkaa olla rahaa. Tätä on inflaatio, ja rahalla saa vähemmän. Toisin sanoen korkea työttömyys on sijoittajan etu (eikä aikaansaannos). Sijoittaja ei rippaa työttömän selästä vaan pelaa samojen mekanismien mukaan kuin kaikki muutkin tulonsiirtotapaukset tässä maassa. Vai luuleeko joku että joidenkin mieliksi täällä ei saa vaurastua ja sama pitää kaikkien saada katsomatta siihen kuka tekee mitäkin. Semmoisia maita on kyllä yhä olemassa ja siellä on asiat oikein mallillaan ja meillä on vapaa liikkuvuus.

  • Anonyymi

   Talletin keväällä kokeeksi tonnin.

   Siitä 150€ meni osuuspääomaan, eli kyseessä on asiakkaidensa omistama jonkinlainen osuuskassa. Virallisesti "Talletus- ja lainayhdistys". Osuuspääoman saa lopettaessa takaisin, eikä olisi pakko olla "kultajäsen", mutta sillä saa paremman koron.

   Loput 850€ pistin toistaiseksi voimassaolevaan 3kk irtisanomisaikaiseen tiliin. 4,5% p.a. Tein heti seuraavana päivänä noston, 3kk päästä rahat tulivat takaisin tilille.

   Lisäksi korot maksetaan KALENTERIVUODEN LOPUSSA tai TILIN LOPETTAESSA. Eli ei siis osa rahaa nostettaessa. Itse en siis periaatteessa ole saanut korkoa vielä lainkaan. Mutta pääoma liikkui turvallisesti, kuten pitikin.

   Heillä on jokin verkkopalveluhärveli, joka on hienon ja monimutkaisen näköinen, mutta mitään toimeksiantoja sieltä ei pysty tekemään. Ei tallettamaan eikä nostamaan itsepalveluna, vaan joka asian hoito vaatii yhteydenottoa asiakaspalveluun. Tämä tuntuu suomalaisesta oudolta.

   Joka onneksi vastaa oman kokemukseni mukaan oikein ripeästi.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Lopullinen varmistus. Suomi ja Ruotsi eivät liity Natoon

   Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on estetty Erdoganin toimesta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008826412.html Tämä on pieni askel Erdogani
   Maailman menoa
   664
   2695
  2. Uskallatko laittaa tuntomerkkejä

   Samaan kommenttiin sekä itsestäsi, että kaivatustasi?
   Ikävä
   109
   2254
  3. Mitä tapahtui? Bachelor-Timo paljastaa, miksi suhde Sonjaan ajoi karille: "Ehkä ei kuitenkaan..."

   Rovaniemeltä kotoisin oleva Timo Harvey, 32, halusi sitoutua, löytää rakkauden ja asettua aloilleen. Kauden viimeisessä jaksossa Bachelor-Timo valitsi
   Bachelor
   14
   1766
  4. Martiinan "Ikuinen rakkaus", hah hah haaa

   Onko tämä lippisressukka nyt sitten taas se ikuinen rakkaus ? ? miksi ikiteini mara on niinkin tyhmä ja nolo ?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   173
   1026
  5. Stefulla taas korkki auki?

   Tästä taitaa tulla hieno päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   24
   952
  6. Zaharova yllättäisi sotilaallisesti

   Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova sanoi keskiviikkona, että Venäjän vastaus Suomen Nato-jäsenyyteen tulee olemaan luonteeltaan sotilaa
   Maailman menoa
   177
   829
  7. Mies olet kaunis sisältä ja ulkoa

   Haluan sut omakseni. Sinä jos kuka kelpaat :)
   Ikävä
   78
   785
  8. Naton vastustajat pääosin kouluja käymätöntä, ja vähemmän älykästä porukkaa

   monet myös työttömiä. Paljolti samaa jengiä joka myös vastustaa koronarokotuksia, ja puolustaa venäjää. Uutiset luetaan mm. MV-lehdestä. Veikkaan ett
   Maailman menoa
   264
   722
  9. Maisa Torppa miehensä kanssa lomalla

   Espanjan Alicantessa. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Vauva-jai-kotiin-Maisa-Torppa-karkasi-rakkaansa-kanssa-aikuisten-lomalle-Espanjaan-kuva
   Kotimaiset julkkisjuorut
   48
   692
  Aihe