Ohjelmasarja Escaping Alzheimer's ilmaiseksi rajatun ajan

Keväällä en jaksanut mainostaa näitä, kun helmikuussa alkoi kokonainen videosarja, jossa käsiteltiin Alzheimerin tautia, nimeltään "Escaping Alzheimer's".

Ohjelmasarjaa saattoi katsoa ilmaiseksi rajatun ajan, jonka lopussa luulin katsoneeni kaikki ohjelmat käsittäen Joshua Levitt'in, Aristo Vojdani'n, Doug Kaufmann'in, James Greenblatt'in ja Jim Kwik'in osuudet, paitsi ettei siinä ollutkaan kaikki, kun pääjaksojen välistä jäi katsomatta vielä kuusi osaa, joita en huomannut:

The Hidden Alzheimer's Triggers
Risk Factors for the Female Brain
The Alzheimer's Drug Detox
The Light Therapy Solution
Unlocking Memories with Music
How to Stop Memory Loss Before it Starts

Vaikkei ohjelmasarjaa pitänyt päästä katsomaan enää kuin maksamalla, ilmaislinkkiä on tarjottu kerran pari jo rajatuksi, omasta mielestäni aivan liian lyhyeksi ajaksi.

Nyt kun linkkiä on tarjottu 72 tunniksi, josta lienee vielä 24 tuntia jäljellä, mitä jos alkaisin katsoa jaksoja, joita en ole nähnyt.

Jo näkemissäni jaksoissa oli paljon hyvää asiaa - ongelmana vaan, etten muista mitä; ellen lunttaa aamusivuista, jos olisin sattunut jotain siitä kirjoittamaan.

- Mikäli sattuisi kiinnostamaan, laitan linkin https://tinyurl.com/y89h2vaj ohjelmasarjaan tännekin.

3

<50

  Vastaukset

  • Joshua Levitt haastattelee videosarjassa Escaping Alzheimer’s Lisa Mosconia, joka on kirjoittanut kirjat Brain Food ja The XX Brain:

   "Risk Factors for the Female Brain"
   https://tinyurl.com/y8tlo743

   Joitain poimintoja:

   - Vain 1-2 prosenttia Alzheimerin taudista on geneettistä

   - Kaksi kolmesta potilaasta on naisia

   - Estrogeeni suojaa ja menopaussi lisää Alzheimerin tautiin sairastumisen riskiä, jota aikainen hormonikorvaushoito voi estää (myöhään aloitetun vaikuttaessa päinvastoin)

   - Välimeren ruokavalio ja siinä olevat kasvikset lisäävät estrogeenin tuotantoa

   - Liikunta ja uni tärkeää

   - Stressi on haitallista hormonitasoille elimistön joutuessa valitsemaan, muodostaako se pregnenolonista stressihormoni kortisolia vai sukupuolihormoneita.

   "Pregnenolonin ryöstäminen"

   Kortisolilla ja sukupuolihormoneilla on yhteinen väylä, ne tulevat kaikki kolesterolista ja kolesteroli muuttuu pregnenoloniksi, kaikkien hormonien äidiksi, ja kehon täytyy valita, käyttääkö pregnenolonia muodostamaan progesteronia, ja progesteronista estrogeenia tai testosteronia, tai käyttääkö keho pregnenolonia muodostamaan stressihormoni kortisolia, joka on pois sukupuolihormoneista. Stressi voi sananmukaisesti varastaa sukupuolihormonit. (Ks. Lisa Mosconi "Risk Factors for the Female Brain", https://tinyurl.com/y8tlo743 alkaen noin 1:00:00.)

   Ks. myös:

   The Pregnenolone Steal: What Does It Mean For Your Health?
   https://fullscript.com/blog/pregnenolone-steal

   Blame It on the Cortisol
   https://drannacabeca.com/blogs/hormone-imbalance/blame-it-on-the-cortisol

  • Joshua Levittin haastattelemaa videosarjassa
   Escaping Alzheimer’s:

   ***

   Hyla Cass:
   The Alzheimer's Drug Detox
   https://tinyurl.com/yd5jyp7q

   Nettisivut:
   https://cassmd.com/

   *

   Robert Kachko:
   How to Stop Memory Loss Before it Starts
   https://tinyurl.com/y8ofqfua

   - Tuntiessamme ensimmäisiä muistin menetysoireita jo 80 prosenttia aivojen vaurioista on tapahtunut!

   *

   Kello 2.36, 15.6.2020 nukahdettuani videon ääreen poikani tuli herättämään minut sanoen, että minun pitäisi lopettaa jo, mutta video on kesken kohdassa 21.51 ja haluaisin päästä sen loppuun...

   Kello 3.27. Stressireaktiohan siitä iski, että toinen tuli tökkäämään minua sormellaan ja hoputtamaan, että pitäisi mennä nukkumaan. Lopputulos vaan stressireaktiosta on se, ettei tänä yönä nukuta ollenkaan. Päinvastainen vaikutus, kuten stressillä aina. Ensiksi kainalot hikosivat, vaikka olin juuri pessyt itseni, jonka jälkeen reisiä alkoi jäytää vihloen oikein lahjakkaasti jo, vaikka olin juuri vähän aikaa sitten pureskellut kolme aprikoosinydintä borrelioosia suitsimaan stressin päästäessä kivut taas pintaan, ja sain yskänkin taas kuin tyhjästä keuhkojen alkaessa tuottaa limaa, jota alkaa kerääntyä myös poskionteloihin. Eikä paksujen peittojen alla tule kuuma jalkojen alettua jäätää sääristä alaspäin Raynaudin iskiessä päälle taas. Kaiken huippuna tietenkin nuppi, päälaen jäytäessä yhtä aikaa poskiontelojen ja otsan kanssa.

   Tulipa tämä sopivaan saumaan valvottuani jo edellisyön aamuun ja nukuttuani sen perään aamupäivällä vain pari tuntia.

   Kello on 4.29 katsottuani videon loppuun joidenkin poimintojen kera. Vihreitä kasviksia ja mustikoita on hyvä käyttää sairautta vastaan huolehtiessaan vaan, ettei kasviksia ole ruiskutettu pestisideillä lisätessään riskiä sairastua Alzheimerin tautiin.

   ***

   Leor H.
   Unlocking Memories with Music
   https://tinyurl.com/y9z5qqko

   - Musiikki nostaa muistot ja tunteet pintaan.

   *

   Julia Schulenburg
   The Light Therapy Solution
   https://tinyurl.com/ybc524s2

   - Unenpuute voi vaikuttaa plakkien muodostumiseen aivoissa Alzheimerin taudissa.

   - Liikunta on tärkeää, koska verenkierto aivoihin lisääntyy.

   ***

   Escaping Alzheimer's:
   Aristo Vojdani
   https://tinyurl.com/y79dydky

   Käveleminen on yksi tärkeimpiä ja tehokkaimpia tapoja lisätä kasvutekijöitä aivoissa. Joka päivä 45 minuuttia.

   *

   Escaping Alzheimer's:
   Lee Cowden
   https://tinyurl.com/ybdhr5ov

   Videon alussa puhutaan myös Lymen sairaudesta.

   Elohopeaa ja alumiinia enemmän Alzheimeriin sairastuneiden aivoissa.

   Juurihoidetut hampaat rasitteena.

   Viisaudenhampaan poisto lisää riskiä neurologisiin ongelmiin hermoratojen kulkiessa ihan hampaan takana.

   ACIM Connect
   https://www.acimconnect.com/

   *

   Aiemmin katsottua:

   Jim Kwik
   https://tinyurl.com/y8q6l58m

   Kwik Learning
   https://kwiklearning.com/

   *

   Michael Murray
   https://tinyurl.com/y7pxwcrp

   ***

   Painavinta asiaa edellä on mielestäni Aristo Vojdanin ja Lee Cowdenin haastatteluissa, jotka jouduin katsomaan uudestaan läpi, kun en kuolemaksenikaan muistanut, mitä tärkeää niissä oli katsottuani ne kolmisen kuukautta sitten. Totta tosiaan, karsea tunne, kun yrittää muistaa - eikä vaan muista! Kävin läpi aamusivujanikin enkä pläräämisellä löytänyt muuta kuin pohdintani luonnollisesta litiumista, jota James Greenblatt oli suositellut https://tinyurl.com/yc5folc7 osuudessaan kauhisteltuani samaan rupeamaan kemiallista litiumia, joka oli koitunut naapurini kohtaloksi.

   Kuuntelin nyt uudestaan ensin Lee Cowdenin haastattelun, josta olen tehnyt merkintöjä edellä, jonka jälkeen siirryin Aristo Vojdanin mielenkiintoiseen haastatteluun kerrottuaan muun muassa, miten opettaa immuuniglobuliinien nimet oppilailleen. - Muistakaa GAME, hän sanoo ja erittelee: "immunoglobulin G, immunoglobulin A, M, and E".

   - Jatkan viimeöistä kirjoittamista 17.6.2020 väsyneenä vain parin tunnin huonosti nukuttujen unien jälkeen mentyäni maistamaan illalla vähän salaattia, joka ei minulle nähtävästi sopinut. Eipä olo ole muutenkaan hääppöinen kärsittyäni viime aikoina myös niveltulehduksesta. Oliko se nyt eilen, kun otsa kutisi, pää kutisi ja molemmat korvat vuorotellen infektion jyllätessä koko kehossani ja myös nupissani, jouduttuani yskimään tulehduslimaakin pois keuhkoistani. IGg1 on alle viiterajan, mutta hyvinhän tässä pärjätään niin kauan kuin jaksetaan kärsiä. Lee Cowdenin ja Aristo Vojdanin haastattelua kuuntelin muuten parvekkeella kuulokenapit korvissani neuloen alpakkavillasukkaa tarpeeseen samalla.

   Aristo Vojdanin kerrottua, että käveleminen on yksi tärkeimpiä ja tehokkaimpia tapoja lisätä kasvutekijöitä aivoissa, muistin, että juuri se oli ollut se kohta haastattelussa, josta olin maininnut kummitädillenikin puhelimessa.

   - Ks. koosteeni sarjasta yhdessä ketjussa tuolta:

   Escaping Alzheimer's.
   Asiaa aivoista ja terveydestä.
   https://tinyurl.com/y92c4ujk

   • Sorry, piti lukea:

    "IgG1 on alle viiterajan, mutta hyvinhän tässä pärjätään niin kauan kuin jaksetaan kärsiä."


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka tietää Seinäjoen perhesurmasta

   sirkankujalla ja miksi?
   Seinäjoki
   60
   3400
  2. Opettaja koulutus uusittava välittömästi. Ei vastaa tätä päivää.

   Kun näiden kiusaamisten ja tunnilla häiriköinti tapausten määrä näyttää vain lisääntyvän ja pahentuvan on opettajakoulutusta pakko muuttaa. Kolme asi
   Maailman menoa
   214
   1599