Maidosta kysymys!!!

torkkuja

Voiko rotille antaa maitotuotteita? Voiko niillä mennä maidosta vatsa kuralle? Luin jostain, että vieroitusvaiheessa voi antaa pikkurotille maitoa, mutta tarkoittaako tuo tavallista maitoa? Entä jos rottaemo hylkää vauvarotan, niin voiko sille antaa tavan maitoa?

5

475

  Vastaukset

  • Hei torkkuja =)

   Rotat ovat laktoosi-intolerantikkoja ja saattavat tämän vuoksi saada vatsavaivoja, mikäli maitoa niille juotetaan sellaisenaan. Hapanmaitotuotteita (jugurtteja, rahkavalmisteita ynnä muita vastaavia namiherkkuja) rotat sietävät yleensä pieniä määriä.

   Maidon sijaan voi antaa makeuttamatonta, kalsiumilla rikastettua soijamaitoa, ja herkkuhetkinä soijapohjaisia vanukkaita ja jugurtteja, tai esim. Alpron vaniljaista kalsiumplussattua soijamaitoa. Kauramaito on myös namia - ainakin meidän nappikuonot siitä kovasti tykkäävät =)Vesi on tietystikin tärkein juotava - näitä muita tarjoillaan harvemmin (esim. suolaisuuden vuoksi.

   Tietoa:

   >>>>Vaihtoehto lehmänmaidolle

   100 % kasviperäiset soija-, kaura- ja riisijuomat ovat täysin maidottomia ja ne sopivatkin laktoositonta ja maidotonta ruokavaliota noudattavalle. Joihinkin niistä on lisätty kalsiumia, jota tarvitaan maidottoman ruokavalion täydennykseksi.

   - Soijamaito valmistetaan vedestä ja soijapavuista.

   - Kauramaito on kaurasta, vedestä, öljystä ja suolasta valmistettu juoma. Sen koostumus on hiukan soijamaitoa paksumpaa.

   - Riisimaito valmistetaan riisistä, vedestä, öljystä ja suolasta. Se on koostumukseltaan ohutta ja maultaan hieman makeaa.>>>>

   ( artikkeli Yhteishyvässä 28.12.2004)

   • Kiitos tiedosta, hieman jo arveinkin että rotat olisivat jollain lailla matioherkkiä.


  • Saako antaa maitoon tehtyä puuroa?

   • >>>Saako antaa maitoon tehtyä puuroa?


  • Meillä on 4-rottaa ja oma rotta I teki outoa ääntä, mitä teen? Saako rotta syödä kissan ruokaa? Entä jos minulla on kissa ja rotta, syökö se minun kesyrotta I?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Teltta-asuminen ympäri vuoden?

   Miten teltassa asuminen onnistuisi Suomen olosuhteissa ympäri vuoden? Varmaan hyvät makuupussit ja ulkovaatteet pitäisi olla. Onko joku muukin kokeill
   Maailman menoa
   198
   2872
  2. Tanelinrannassa tulipalo

   Tanelinrannassa oli la-su välisenä yönä tulipalo, jossa menehtyi vajaa viisikymppinen pariskunta. Talo päältä päin ihan ok kunnossa, mutta palokunta s
   Seinäjoki
   16
   1256
  3. Kuka tietää Seinäjoen perhesurmasta

   sirkankujalla ja miksi?
   Seinäjoki
   39
   1245